صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، آذر ۰۴، ۱۳۹۲

مهمترین رویدادهای هفته



پس از 3 دور مذاکره 5+1 با رژیم ایران در ژنو، حق غنی سازی اورانیوم برای رژیم ایران برسمیت شناخته نشد
 
بامداد یکشنبه به وقت اروپا، کاترين اشتون اعلام کرد رژيم ايران و گروه پنج به علاوه يک به توافق موقت هسته يی دست يافته اند.  جواد ظريف وزير خارجه رژيم ایران خبر اين توافقنامه را اعلام کرد و لوران فابيوس وزير خارجه فرانسه نيز توافق هسته يی با رژيم را تأييد نمود. باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا طی سخنانی بعد از توافق ژنو گفت: محدوديتهايی اساسی بر رژيم ايران گذاشته ايم تا راهش به سوی بمب اتمی بسته شود و طی 6ماه، مذاکرات بيشتری انجام می شود. وی افزود: برای اولين بار ظرف ده سال ما برنامه اتمی رژيم ايران را متوقف کرديم و بخشی از آن را به عقب برگردانديم. رژيم ايران غنی سازی در سطح مشخصی را متوقف خواهد کرد و حجم انباشته اورانيوم خود را خنثی خواهد کرد. رژيم ايران نخواهد توانست نسل جديد سانتريفوژها را مورد استفاده قرار دهد. ايران سانتريفوژ جديدی نصب يا راه اندازی نخواهد کرد و توليدات سانتريفوژهای آن محدود خواهد بود. ايران کار روی راکتور اتمی اراک را متوقف خواهد کرد. همچنين با بازرسيهای جديد، دسترسی گسترده به تجهيزات اتمی رژيم ايران تأمين خواهد شد تا جامعه جهانی بتواند تأييد کند که آيا رژيم ايران به تعهدات خود پای بند است يا نه. اوباما گفت: با اين توافق رژيم ايران نمی تواند از مذاکرات برای وقت کشی استفاده کند. ما تحريمهای جديد اعمال نمی کنيم. اما بقيه تحريمها به شدت به قوت خود باقی می ماند. بعد از 6ماه صحبت می کنيم. رژيم ايران سابقه نقض التزامات دارد بنابراين بايد بر سر اتمی بر رژيم ايران سخت گرفت. در اين مذاکرات با هيچ چيز توافق نمی شود مگر اين که روی همه چيز توافق شود.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد رژيم ايران پذيرفت سطح غنی سازی اورانيوم خود را برای 6ماه بيش از 5 درصد بالا نبرد. کاخ سفيد اعلام کرد رژيم ايران «امکانات تکنيکی» که امکان غنی سازی بالاتر را بدهد بر خواهد چيد. رژيم ايران همچنين تمامی حجم اورانيوم غنی شده 20 درصد خود را در عرض 6ماه به اورانيوم 5 درصد تغيير خواهد داد. کاخ سفيد تأکيد نمود که اين موافقت 6ماهه موقت است و رژيم ايران بايد اقدامات بسيار بيشتری برای لغو تحريمها انجام دهد. رژيم ايران همچنين موافقت کرده است که هيچ سانتريفوژ جديدی در فردو نصب نکند و کار سانتريفوژهای نطنز را نيز متوقف سازد. رژيم ايران همچنين بازرسيهای روزانه از جانب آژانس از نطنز و فردو و همچنين توقف ساخت راکتور اراک را پذيرفته است.

شصتمین قطعنامه محکوميت نقض سيستماتيک حقوق بشر در ايران در کميته سوم مجمع عمومی ملل متحد تصویب شد
روز چهارشنبه 20 نوامبر = 29 آبانماه، کميته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، 60مين قطعنامه محکوميت نقض حقوق بشر توسط رژيم ایران را به تصويب رساند. در این قطعنامه روند فزاينده اعدامها و شکنجه و مجازاتهای غيرانسانی به ويژه اعدام نوجوانان و اعدامهای گروهی مخفيانه محکوم شده است. در اين قطعنامه نسبت به آمار بالای اعدامها در ايران، تبعيض عليه اقليتهای قومی و مذهبی و همچنين زندانی شدن مخالفان سياسی ابراز نگرانی شده است. شصتمین قطعنامه محکومیت نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران، با 83 رأی مثبت، و 36 رأی منفی به تصويب کميته سوم مجمع عمومی ملل متحد رسيد. لازم به ذکر است که کانادا امسال نیز با بردن قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران به مجمع عمومی سازمان ملل، سهم بسزایی در به تصویب رسیدن آن ایفا کرده است.

شش زندانی از جمله دو زن در یزد و یک پیرمرد 60 ساله در زاهدان اعدام شدند
دادگستری رژيم در استان يزد روز شنبه اعلام کرد حکم اعدام شش زندانی در اين شهر به اجرا درآمده است. دو تن از آنها زن بودند. رژيم همچنين صبح روز شنبه يک زندانی را در زندان مرکزی زاهدان بدار آويخت. وی که 60 ساله بود سعيد ريگی نام داشت و بيش از 10 سال از اسارتش می گذشت.



وضعیت جسمی اعتصابیون در کمپ لیبرتی بحرانی است
بیش از هشتاد روز از اعتصاب غذای صدها تن از ساکنین لیبرتی برای آزادی 7 گروگان اشرف می گذرد. نیروهای عراقی در روز اول سپتامبر = ده شهریور به کمپ اشرف در عراق حمله کرده، 52 تن را به قتل رساندند و 7 تن از جمله 6 زن را به گروگان گرفته و با خود بردند. بنا به گزارشات منتشر شده منابع کمپ لیبرتی، حال شمار بيشتری از اعتصابیون وخیم می باشد. آنها با بیهوشی، لرزش بدن، و از دیگر مشکلات ناشی از اعتصاب غذا رنج می برند اما حاضر به شکستن اعتصاب غذای خود نیستند. گفتنی است بدلیل محاصره پزشکی این کمپ توسط نخست وزیری عراق، امکانات پزشکی در ليبرتی بسيار ناچيز است، و حتی نیروهای عراقی از انتقال بیماران به بیمارستان جلوگیری می کنند. 
در خبری دیگر کمیساریای عالی پناهندگان و یونامی، دو ارگان وابسته به سازمان ملل، پس از گذشت بیش از 80 روز از اعتصاب غذا و اعتراضهای بین المللی طی فراخوان مشترکی از دولت مالکی خواستند محل گروگانها را مشخص کند و سلامتی آنها را تضمین نماید. در اين فراخوان مشترک از جمله آمده است: "کميساريا و يونامی همچنين دولت عراق را فرا می خوانند که دست به همه اقدامات ممکن بزند تا سلامتی ساکنان تضمين شود. کميساريا و يونامی در مورد سرنوشت 7فرد مفقود شده که ساکن اشرف بودند و از اول سپتامبر ناپديد شده اند عميقاً نگرانند و از مقامات عراق می خواهند محل آنها را مشخص کنند، سلامتی آنها را تضمين کنند و آنها بايد در برابر هر گونه بازگرداندن اجباری به ايران حفاظت شوند". عفو بین الملل نیز با صدور اطلاعيه ای اعلام کرد: "در حال حاضر دانسته شده است که 7 ايرانی
تبعيدی ربوده شده در اول سپتامبر توسط نيروهای امنيتی عراقی تحت خطر شکنجه و ساير بدرفتاريها هستند و ممکن است که به زور به ايران بازگردانده شوند. بنا بر منابع قابل اتکا، اين هفت نفر در اواخر ماه سپتامبر با حفاظت خيلی بالا به يک اسارتگاه غير رسمی در فرودگاه سابق المثنی در مرکز بغداد منتقل شدند. آنها هنوز زير تحقيقات هستند، آنها شامل شش زن، و يک مرد، همگی اعضای گروه اپوزيسيون ايرانی سازمان مجاهدين خلق ايران هستند. عفو بين الملل خواستار فراخوان دادن فوری به مقامات عراقی برای آزاد کردن بلادرنگ 7 گروگان است و اين که بلادرنگ محل استقرار اين افراد را اعلام کنند و تضمين کنند که اين هفت نفر از شکنجه و ساير بدرفتاريها محفوظ خواهند بود و به وکيل مورد نظر خود دسترسی خواهند داشت".
اعتصاب غذای جهانی در لیبرتی، اتاوا، ایتالیا، برلین، سوئد، ژنو، ملبورن و لندن همچنان در جریان است. اعتصاب غذاکنندگان اتاوا امروز هشتاد و دومین روز اعتصاب را درحالی پشت سر میگذارند که علاوه بر تحمل ناراحتیهایی همچون ضعف، درد کلیه، استخوان درد و سرگیجه اینک باید در مقابل هوای سرد از راه رسیده اتاوا نیز مقاومت کنند. اعتصاب غذاکنندگان خواهان آزادی 7 گروگان اشرف واستقرار کلاه آبیهای سازمان ملل در لیبرتی هستند.
 

 چند خبر اعتراضی؛

بيش از هزار تن از دانشجويان دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران در اعتراض به فوت کوروش صوفيه دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی که بر اثر برق گرفتگی جان سپرد تجمع کردند و خواستار استعفای کارگزاران رژيم در اين دانشکده از جمله زالی معاونت مالی، زين الدين معاونت دانشجويي و جعفری رئيس پرديس شدند.
 
- جمعی از دانشجويان دانشگاه آزاد و پيام نور اهواز در چهار راه آبادان، در مقابل ترمينال اتوبوسرانی شهر اهواز تجمع کرده و به کمبود اتوبوس و مشکلات حاد اياب و ذهاب اعتراض کردند. 

- شش تن از زندانيان سياسی محکوم به اعدام در سلولهای انفرادی بند 240 زندان اوين بیش از 15 روز است که در اعتصاب غذا به سر می برند. اسامی اين زندانيان عبارتند از کاوه ويسی، مختار رحيمی، کاوه شريفی، بهروز شاه نظری، طالب ملکی و شهرام احمدی، خانواده های اين زندانيان نگران اعدام آنها پس از پايان ماه محرم هستند.  
 
ـ قطع ارتباطات مخابراتی در شهرکرد باعث اعتراض مردم و تجمع صدها تن مقابل اداره مخابرات گرديد. تجمع کندگان وقتی با بی اعتنايی کارگزاران رژيم مواجه شدند يک خودرو پاترول مخابرات را واژگون
ساختند

- بيش از 400تن از کشاورزان و باغداران منطقه سامان شهرکردکه به احداث تونل انتقال آب حجت آباد معترض هستند روز چهارشنبه 29آبان ماه در مقابل فرمانداری رژيم در شهر سامان در 17 کيلومتری شهرکرد تجمع کردند و با مأموران سرکوبگر نيروی انتظامی درگير شدند. 

- جمعی ازکارگران شهرداری دهلران که در آستانه بازنشستگی هستند روز چهارشنبه 29آبان ماه در مقابل شهردار رژيم در اين شهر تجمع کردند و به پرداخت نشدن حقوق عقب افتاده اعتراض کردند. کارگران شهرداری هنديجان روز شنبه 25آبان در اعتراض به پرداخت نشدن 5ماه حقوق عقب افتاده و بلاتکليفی شغلی تجمع کردند. 

- رانندگان خودروها در اتوبان موسوم به آقابابايی در استان اصفهان به بسته شدن اتوبان و ترافيک سنگين اعتراض کردند. 

- بسته شدن مجدد خيابان مشتاق اصفهان بار ديگر مورد اعتراض مردم اين منطقه قرار گرفت. علت امر نشت لوله های فاضلاب بود. اين دومين باری است که مردم به اين وضعيت و خودداری رژيم از حل اين مشکل اعتراض می کنند.


رضا ستوده مرام یکی از ساکنین لیبرتی که به آلبانی منتقل شده بود درگذشت
آقای رضا ستوده مرام متولد اروميه، و از زندانیان سیاسی سابق، با 30 سال سابقه مبارزاتی، روز دوشنبه 28 آبان در بیمارستانی در آلبانی درگذشت. 






******
دولت مالکی هفت زندانی ديگر را اعدام کرد. خبرگزاری فرانسه گزارش داد عراق هفت اعدام ديگر را تأييد کرده است، و بدين ترتيب با بی اعتنايی به محکوميتهای گسترده بين المللی، تعداد افرادی که طی سال جاری اعدام شده اند از مرز 150 تن بالاتر رفته است.