صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، مهر ۲۲، ۱۳۹۲


مقاومت ايران از جابجايی مخفيانه يک مرکز تحقيقات سلاح هسته يی در تهران خبر داد
خبرگزاریهای بین المللی از جمله فرانسه و رويتر گزارش دادند شورای ملی مقاومت ايران روز پنجشنبه اطلاعاتی ارائه داد که بر اساس آن دولت ايران در آستانه مذاکرات با قدرتهای غربی در حال جابجايی يک مرکز تحقيقات تسليحاتی اتمی از تهران است تا اين مرکز قابل رديابی نباشد. رويتر گفت شورای ملی مقاومت پيش از اين سايت نطنز و آب سنگين اراک را در سال 2002 افشا کرده بود. هم چنين اين مقاومت در تابستان گذشته اطلاعاتی را در مورد يک تأسيسات اتمی که به شکل تونل مخفی زيرزمينی ساخته شده است ارائه کرد. این منبع افزود اين افشاگری شورای ملی مقاومت چند روز قبل از گفتگوهای ايران با 6قدرت غربی در ژنو صورت می گيرد. شورای ملی مقاومت که مقرش در پاريس است گفت اين مرکز تحقيقات  سلاح اتمی «اسپند» نام دارد و قرار است به يک مرکز امن در مجموعه وزارت دفاع در 1.5 کيلومتری مقر قبلی اش منتقل شود.
به گفته شورای ملی مقاومت دراين مرکز نزديک به 100 محقق به همراه مهندسان و متخصصين مشغول به آزمايشاتی در ابعاد کوچک با مواد راديواکتيو هستند و مسئوليت تحقيقات در مورد تسليحات اتمی را بر عهده دارند. مهدی ابريشمچی در يک کنفرانس مطبوعاتی در پاريس گفت ارتباطی بين اين انتقال و گفتگوهای ژنو وجود دارد چرا که رژيم بايد از ريسک بازديد بازرسان اتمی اجتناب کند.
خبرگزاری حکومتی فارس در اینباره گفت: در شرايطی که در آستانه مذاکرات مهم ژنو با شش کشور موسوم به 1+5 قرار داريم  و بسياری از محافل سياسی در جهان از تمايل خود به حل مساله هسته ای ايران از طرق ديپلوماتيک سخن می گويند، رويتر گزارش داده که مجاهدين در ادعای جديد خود گفته اند ايران يک برنامه نظامی هسته ای را به سايتی نظامی در 1.5 کيلومتری تهران منتقل کرده است. خبرگزای حکومتی فارس در پايان می نويسد: مجاهدين از هر گونه تعامل احتمالی بين ايران و شش کشور نگران بوده و مستمرا دوستان غربی خود را به تشديد اقدامات عليه ايران تشويق می کنند. دن وايت کارشناس ارشد وزارت خارجه آمريکا در يک گفتگوی راديويی گفت: تصوير ماهواره يی از يکی از مراکز که کانون توجه جهانی شده نشان می دهد رژيم ايران در حال تخليه آنجا است. در نتيجه اين فکر پيش می آيد که آنجا در نهايت چيزی باقی نماند که بازرسان پيدا و آزمايش کنند.  


پارلمان اروپا حمله اول سپتامبر نیروهای عراقی به کمپ اشرف را محکوم کرد و خواهان آزادی 7 گروگان اشرفی شد
عصر پنجشنبه10اکتبر (18مهر)، پارلمان اروپا در اجلاس رسمی خود در استراسبورگ فرانسه، قطعنامه يی را تحت عنوان "خشونت اخير در عراق" به تصويب رساند که از سوی تمامی گروه های سياسی در پارلمان اروپا امضا و ارائه شده بود.
قطعنامه مصوب پارلمان اروپا در مواد اصلی خود درباره اشرف تأکيد می کند: پارلمان اروپا حمله به کمپ اشرف در اول سپتامبر 2013 توسط نيروهای عراقی را شديداً محکوم می کند. اين حمله منجر به کشته شدن 52 پناهنده ايرانی و ربوده شدن 7تن از ساکنان شامل 6 زن گرديد. به گفته نماينده عالی اتحاديه اروپا خانم اشتون، اين باور وجود دارد که آنها در بغداد نگهداری می شوند و (پارلمان اروپا) برای آزادی بلادرنگ و بی قيد و شرط آنها فراخوان می دهد و از تلاش هيأت مساعدت ملل متحد برای عراق (يونامی) برای انتقال3000تن از ساکنان به خارج از عراق حمايت می کند. لازم به ذکر است که اعتصاب غذای صدها تن از ایرانیان در کمپ لیبرتی،
اتاوا، برلین، ژنو، لندن و ملبورن استرالیا همچنان ادامه دارد. ایرانیان در اتاوا در مقابل سفارت آمریکا در این شهر اعلام کرده اند تا رسیدن به خواسته هایشان یعنی آزادی 7 گروگان اشرفی و استقرار کلاه آبیهای سازمان ملل در کمپ لیبرتی به اعتصاب غذا ادامه خواهند داد.

******
در روز جهاني عليه اعدام و در اعتراض به حضور حسين موسويان، فرستاده ويژه خامنه اي و روحاني به آلمان، ايرانيان در هامبورگ، در مقابل محل جلسه دست به تجمع اعتراضی زدند که مورد استقبال رسانه های آلمان قرار گرفت. این جلسه از سوی بنیاد کوربر koerber برگزار شده بود. حسين موسويان كه از او بعنوان عامل رفسنجاني و فرد مورد اعتماد و نماينده ويژه روحاني نام برده مي شود در فاصله سالهاي 69 تا 76 سفير رژيم در آلمان بود. در اين دوران بيشتر عمليات تروريستي عليه مخالفان رژيم در اروپا توسط وزارت اطلاعات صورت گرفت. مركز فرماندهي وزارت اطلاعات در اين دوران، در طبقه سوم سفارت رژيم در شهر بن قرار داشت. سفارت رژيم در آلمان در دوره موسويان، منجمله در ترور ميكونوس دخالت داشت. در حكم دادگاه عالي جزايي برلين كه در سال 76 صادر شد اين جنايت بعنوان يك ترور دولتي تشخيص داده شد. موسويان در همان سال از پست خود بعنوان سفير رژيم در آلمان جابجا شد تا از عواقب اين حكم بگريزد.


چند خبر اعتراضی؛
- مردم اراک هفدهمين هفته تجمع اعتراضی خود را به آلودگی هوا، در ميدان باغ ملی اين شهر برگزار کردند. اين حرکت اعتراضی به ر غم حضور گسترده مأموران نيروی انتظامی برگزار شد.

- روز شنبه20مهر دانشجويان دانشگاه پلی تکنيک تهران در مقابل
ساختمان حراست و کميته انضباطی تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنان به سانسور و اختناق در دانشگاه و توقيف بدون دليل نشريه دانشجويی دانشگاه اعتراض داشتند و خواستار از سرگيری انتشار آن شدند. در همین روز جمعی از دانشجويان دانشکده پزشکی شيراز نیز در مقابل اين دانشکده واقع در فلکه ستاد تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنها در اعتراض به ناياب يا کمياب بودن داروهای حياتی برای بيماران دست به تجمع زدند. دانشجويان دختر دانشگاه شيراز نیز در اعتراض به وضعيت وخيم بهداشتی و شيوع مسموميت در خوابگاههای اين دانشگاه تجمع کردند. اين مسموميت و شيوع بيماری از روز پنجشنبه 18مهر 92 شروع شده است. همچنین دانشجويان رشته معماری دانشگاه آزاد کرج نسبت به افزايش شهريه اعتراض و در مقابل دفتر امور مالی دانشگاه تجمع نمودند.


- جمعی از خانواده های زندانيان سياسی محبوس در زندانهای گوهردشت و قزلحصار کرج روز شنبه 20مهر در مقابل اطلاعات شهر سنندج تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنان خواستار وضعيت زندانيانی شدند که طی چند روز اخير در زندان گوهردشت به نقطه نامعلوم منتقل شده اند.
- جمعی از خانواده های زندانيان محکوم به اعدام روز يکشنبه چهاردهم مهر ماه در مقابل در ورودی دادگاه رژيم واقع در خيابان شريعتی تهران، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
آنها در اعتراض به حکم اعدام فرزندانشان تجمع کرده و خواستار تجديدنظر در اين احکام شدند. مأموران نيروی انتظامی در وحشت از گسترش اين حرکت اعتراضی با زور و تهديد تجمع کنندگان را متفرق کردند.

- حدود 800تن از مردم بندرعباس روز پنجشنبه 18مهر در مقابل فرمانداری رژيم در اين شهر تجمع کردند و به جداسازی پارسيان از استان هرمزگان اعتراض کردند. آنها شعارهايی عليه کارگزاران رژيم سر دادند. اين سومين تجمع اعتراضی مردم بندرعباس در اين رابطه می باشد.


- کارگران پيمانی شرکت نفت بندرعباس در اعتراض به پرداخت نشدن 4ماه حقوق عقب افتاده اعتصاب کردند و در مقابل ساختمان رئيس اين شرکت دست به تحصن زدند. شرکت نفت بندرعباس بيش از 2000 کارگر دارد. اين شرکت وابسته به شرکت صدرا و زير نظر سپاه پاسداران است.

- روز شنبه 20مهر جمعيت کثيری از اوليای دانش آموزان منطقه 2 آموزش و پرورش تهران در مقابل اين اداره تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنها به اخاذی رژيم و گرفتن پولهای گزاف تحت عناوين مختلف اعتراض داشتند.

- شماری از خانواده های بيماران تالاسمی و کليوی در شهر کرد، در اعتراض به مخفی کردن سهميه دارويی بيماران به داروخانه هلال احمر اين شهر حمله کرده و با مأموران نيروی انتظامی درگير شدند، پس از اين حرکت اعتراضی، رژيم مجبور به توزيع داروهای ويژه بيماران تالاسمی و کليوی شد.

******
حمید قاسمی شال پس از 5 سال زندان در ایران، روز پنجشنبه به کانادا بازگشت. وی به جرم محاربه و جاسوسی زمانی که برای دیدار مادرش به ایران رفته بود، دستگیر و به اعدام محکوم شد. آزادی چند زندانی علیرغم میل رژیم ایران در بهبود روابط کانادا با آن اثری نداشته است. وزیر امور خارجه کانادا هشدار داد هنوز برای بهبود مناسبات اتاوا و تهران راه طولانی در پیش است. وی تاکید کرد ما خواهان پیشرفت معنادار در زمینه وضعیت حقوق بشر در ایران هستیم. پیشینه حقوق بشر ایران وخامت بار است و مسئله مهم این است. ما همچنین از ایران می خواهیم تا از حمایت از تروریسم دست بردارد.


******
 مأموران گروه ضربت نيروی انتظامی در اهر، روز پنجشنبه 18مهر دو جوان را با شليک گلوله به قتل رساندند و يک جوان ديگر را مجروح کردند. اين جنايت در بازار اهر صورت گرفت.

دولت تدبیر و امید روحانی هیچ برنامه ای برای لغو احکام اعدام نداشته است
- رژيم، در يک اعدام جمعی 15زندانی را در زندان مرکزی زاهدان بدار آويخت. اين کشتار صبح روز گذشته صورت گرفت. برخی از زندانيان از بند زنان و بند جوانان بودند.
 حکم اعدام يک نوجوان که در سن 16سالگی در اروميه دستگير شده بود نیز قطعی شد. وی هنگام ارتکاب جرم انتسابی در سال 88، پانزده سال سن داشته است. بهاءالدين قاسم زاده، زندانی محبوس در زندان مرکزی اروميه که متولد سال 1371 می باشد، اواخر سال 1387 و زمانی که حدوداً 16 ساله بود، بازداشت شد.
بنا به اطلاعیه 18 مهر شورای ملی مقاومت، از ابتداي سال 2013 تا روز 10اكتبر، روز جهاني عليه اعدام، اعدام 471زنداني توسط رژيم ثبت شده كه 231 تن از آنان شامل 10زن بعد از نمايش انتخابات در روز 24خرداد (14ژوئن) به دار آويخته شدند. اين درحاليست كه اطلاعات بسياري از اعدامها هرگز به بيرون از زندان درز نمي كند. شماري از قربانيان جواناني بودند كه  هنگام ارتكاب جرم انتسابي كمتر از 18سال داشتند. طبق احكام قضاييه رژیم، به تعدادي از محكومان ساعاتي قبل از اعدام دهها ضربه شلاق زدند. در بسياري از شهرها از جمله نوشهر، بابل، قائمشهر، تنکابن، شیراز، جهرم، فسا، اهواز، دهدشت، هندیجان، شهرکرد، ایلام و کرج، براي ايجاد رعب و وحشت، زندانيان در ملأعام اعدام شدند. بسياري از اعدامها به صورت جمعي و در گروههاي10-20 نفره صورت گرفت. رسانه هاي حكومتي براي ايجاد وحشت بيشتر تصاوير اين اعدامها را گسترده منتشر مي كنند.  در عین حال 3000زنداني تنها در زندان قزلحصار در نوبت اعدام هستند. این منبع فاش ساخت که رژيم براي تسهيل اعدامهاي جمعي سكوهاي دار 24 نفره در قزل حصار برپا كرده و هر هفته شماري از زندانيان را مخفيانه حلق آويز مي‌كند. همچنین رژیم احکام قطع شش دست در شيراز و چهار حكم سنگسار شامل دو زن در تبريز، و حكم درآوردن چشم و بريدن گوش يك كارگر زنداني در تهران، را صادر کرده است.

یک مامور اطلاعات رژیم ایران به 15 سال زندان محکوم شد
دادگاهی در باکو پايتخت جمهوری آذربايجان يک مأمور اطلاعات رژيم ایران را به جرم جاسوسی به15سال زندان محکوم کرد. وی که فيضی بهرام نام دارد و عضو وزارت اطلاعات رژيم ایران است، در دادگاه اعتراف کرده است از سال 2006 برای همکاری با اداره اطلاعات به باکو منتقل شده و دستورهايی برای ترتيب دادن تجمعات غيرمجاز و منفجر کردن ساختمان سفارت اسراييل دريافت کرده بود.



پنج تن از اعضای سپاه پاسداران در کردستان ایران کشته شدند
العربیه 11 اکتبر خبر داد به گزارش خبرگزاری فرانسه، پایگاه اطلاع ‌رسانی "سپاه بیت المقدس استان کردستان" با صدور بیانیه ‌ای، از کشته شدن پنج نفر و زخمی شدن دو تن از اعضای واحد سپاه بانه در درگیری با "چته‌های ضد انقلاب" خبر داده است. براساس این بیانیه، این درگیری ظهر روز پنجشنبه، در منطقه ساوان از توابع شهرستان بانه روی داد و زخمی‌های این درگیری به بیمارستان منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند. در آوریل سال 2012 نیز تعدادی از افراد سپاه پاسداران ایران در منطقه کردستان ایران به دست گروههای مسلح کرد به قتل رسیدند. سپاه پاسداران ایران در سپتامبر 2011 اعلام کرده بود که همه مناطق مرزی شمال غرب ایران را از گروههای مسلح کرد به ویژه اعضای "حزب حیات آزاد کردستان" (پژاک) پاکسازی کرده و 180 تن از افراد مسلح در این منطقه را به قتل رسانده است.

نخست وزير کانادا در کنفرانس آينده سران کشورهای مشترک المنافع در کلمبو شرکت نخواهد کرد
نخست وزير کانادا در اعتراض به پرونده نقض حقوق بشر در سريلانکا، در کنفرانس آينده سران کشورهای مشترک المنافع در کلمبو شرکت نخواهد کرد. استيون هارپر نخست وزير کانادا، کوتاهی دولت سريلانکا در انجام تحقيقات در مورد اتهامات نقض حقوق بشر هنگام جنگ عليه شورشيان تاميل و همچنين آزار و اذيت و مفقود شدن خبرنگاران و سياستمداران در اين کشور را دليل حاضر نشدن در اين کنفرانس اعلام کرد و دولت سريلانکا را مورد انتقاد قرار داد.

******
امسال علیرغم اینکه گمان می رفت ملاله یوسف زی، دختر پاکستانی که مدافع تحصیل دختران شناخته می شود، برنده جایزه صلح نوبل 2013 باشد اما این جايزه به سازمان منع تسليحات شيميايی ملل متحد اعطا شد. اين سازمان که در سال 1997 آغاز به کار کرد، دارای 189عضو است و عليه استفاده از تسليحات شيميايی فعاليت می کند. اعطای صلح نوبل به اين سازمان به خاطر تلاشهای آن برای رهايی جهان از زرادخانه های شيميايی صورت گرفت.