صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، مهر ۲۹، ۱۳۹۲

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


بنا به اطلاعیه شورای ملی مقاومت، روز شنبه 19اکتبر، يک کنفرانس بين المللی در پاريس با حضور خانم مريم رجوی، رئيس جمهور برگزيده شورای ملی مقاومت ايران، و شمار زيادی از شخصيتهای آمريکايی، فرانسوی و اروپايی زير عنوان: «ايران، حقوق بشر، تهديد اتمی، حفاظت از ساکنان کمپ ليبرتی» برگزار شد. در اين کنفرانس دهها شخصيت و چهره سرشناس فرانسوی طی يک بيانيه مشترک، دولت فرانسه و جامعه بين المللی را به يک اقدام عاجل برای آزادی بلادرنگ هفت تن از ساکنین اشرف شامل 6 زن، که بدست نیروهای عراقی به گروگان گرفته شده اند، فراخواندند. اين کنفرانس در پنجاهمين روز اعدام دسته جمعی اول سپتامبر 52تن از ساکنین کمپ اشرف و به گروگان گرفته شدن هفت نفر از ساکنان، برگزار شد. آنها همه افراد حفاظت شده طبق کنوانسيونهای ژنو و پناهجو و برخوردار از حفاظتهای بين المللی بودند. امضاکنندگان بيانيه از دولت فرانسه خواستند که پيشقراول يک ابتکار فوری برای تأمين امنيت ساکنان کمپ ليبرتی شود و به يک هيأت تحقيق بين المللی بی طرف در مورد کشتار اول سپتامبر، حضور دائمی ناظران ملل متحد و کلاه آبيهای ملل متحد در کمپ ليبرتی، فراخوان دهد. آنها تأکيد کرده اند که سکوت و بی عملی در قبال اين جنايتها دعوت به کشتار بيشتر است.
 
******
طارق الهاشمی نایب رئیس جمهور عراق که هفته گذشته بدعوت استرون استیونسون رئیس هیات رابطه با عراق در پارلمان اروپا به بروکسل سفر کرده بود، در جلسه رسمی پارلمان اروپا شرکت و از وضعیت عراق تحت حاکمیت نوری مالکی، بحرانها و دخالتهای رژیم ایران در کشورش سخن گفت. وی به فساد مالی، تبعیض فرقه ای و سیاست خارجی مالکی اشاره کرد. آقای الهاشمی که در سال 2011 به اتهام تروریسم غیابا از سوی مالکی به اعدام محکوم شد گفت: پشت پرونده من انگيزه های سياسی خوابيده است و اتهامات ساختگی هستند. ولی با اين وجود من اعلام آمادگی می کنم تا به بغداد بازگردم و با تمام اتهاماتی که عليه من يا کادرهای من وجود دارد روبه رو شوم، در صورتی که اروپا يک محاکمه منصفانه را تضمين کند. برای ثبت، همان طور که آقای استيونسون گفت، در سال 2006، من، 2 برادر و يک خواهرم را در عملهای تروريستی مختلف از دست دادم. خودرو بمب گذاری شده نبود. آنها را به طور مشخص و به طور انفرادی هدف قرار دادند. وی در قسمتی از سخنرانی خود در مورد امنیت در عراق و دخالتهای رژیم ایران در کشورش گفت: عراق به طور کامل تحت سيطره رژيم ايران قرار گرفته است. يک نمونه خيلی روشن دولت عراق برخوردی بود که با افراد غيرمسلح، قانونپذير، يعنی ايرانيان تبعيدی، مجاهدين خلق، داشت. قرار بود آنها بر اساس قانون بين المللی حفاظت شوند. آنها چندين حمله از جانب نيروهای امنيتی عراقی متحمل شدند. بيش از صد تن کشته شدند و بسياری مجروح شدند و اين با نقض قانون بين المللی صورت گرفت. کشور من عراق هيچ منفعتی در حمله به کمپ اشرف ندارد. هيچ منفعتی در کشتار انسانهای بيگناه ندارد. آنچه که اتفاق افتاد صرفاً در خدمت يک طرح رژيم ايران بود که به اعتبار کشورم ضربه زد. من واقعاً نسبت به درد و رنجهای آن افراد و سازمانشان احساس همدردی می کنم ولی همچنين خيلی نسبت به اعتبار کشورم نگران هستم. آنها در کشور ما مهمان و تحت قوانين بين المللی هستند. آنها می بايد حفاظت شوند تا توسط نوری مالکی کشته نشوند. وی افزود: يک مثال ديگر از نفوذ رژيم ايران و کنترل بر روی عراق تصميم به بازکردن آسمان عراق و در اختيار گذاشتن هواپيمايی مدنی جهت تأمين تسليحات، مهمات، تجهيزات خصمانه برای رژيم ديکتاتوری سوريه است تا هرچه بيشتر مردمش را سرکوب کند. عراق يک تونل هوايی برای کمکهای نظامی رژيم ايران به دولت اسد شده است. طارق الهاشمی از اروپاییان خواست تا قبل از اینکه بیش از حد دیر شده باشد دخالت کنند و کمک کنند. هاشمی راه حل پایه ای برای پایان دان به بحران در عراق را؛ استعفای دولت مالکی، تشکیل یک دولت موقت تکنوکرات و برگزاری یک کنفرانس ملی تحت نظر جامعه بین المللی که در آن تمامی طرفهای کلیدی عراقی بایستی روند سیاسی حداقل 10 سال گذشته را بررسی کنند، دانست. وی همچنین بطور خاص از آمریکا خواست در مورد موضع خود بازنگری کند و به ایجاد یک دمکراسی واقعی و پایدار در عراق کمک نماید.

******
سایت سازمان مجاهدین خلق خبر داد که مأموران نيروی انتظامی در شادگان به روی تظاهر کنندگان شليک کرده و يک جوان را به قتل رساندند. اين حمله زمانی شروع شد که مردم شادگان يک جوان را که چند روز قبل به دست نيروی انتظامی به قتل رسيده بودند، تشييع می کردند و عليه نيروی انتظامی شعار می دادند. در اين هنگام مأموران حکومتی برای متفرق کردن مردم اقدام به تيراندازی کرده و يک جوان را به قتل رساندند.

 چند خبر اعتراضی:
- مردم بندرعباس روز جمعه برغم حکومت نظامی اعلام نشده در اين شهر به تظاهرات خود ادامه دادند. آنها با در دست داشتن پلاکاردهايی به جدايی پارسيان از استان هرمزگان اعتراض می کردند. مأموران نيروی انتظامی به مردم معترض حمله کرده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند. زنان که لباسهای محلی پوشيده بودند، با سردادن شعار به طرح رژيم اعتراض کردند. ماموران حکومتی با پخش قرآن از بلندگو تلاش می کردند مانع شنيده شدن شعارهای تظاهر کنندگان شوند. در همین روز در بین دو خطبه نماز جمعه یک زن شعار میداد: "سکوت هر بندری خیانت است به استان" که مورد استقبال سایرین قرار گرفت. روز پنجشنبه نیز مردم بندرعباس برای اعتراض به تجزيه استان هرمزگان مقابل راديو تلويزيون رژيم تجمع کردند. اما يکان ويژه نيروی انتظامی با حمله به مردم آنان را مورد ضرب و شتم قرار داد. ماموران حکومتی با باتون به سر و صورت جوانان زده و بسياری از آنان را دستگير کردند. 
- مردم پارسيان و کوشکنار روز جمعه برای دومين روز متوالی در اعتراض به تجزيه استان هرمزگان تظاهرات کردند. بيش از دو هزار نفر از مردم پارسيان با تشکيل زنجيره انسانی در ساحل اين شهر و با سر دادن شعارهاي ضد حکومتی مخالفت خود را با الحاق به استان فارس اعلام کردند.



 در هيجدهمين هفته اعتراضات مردم اراک، روز شنبه جمع زيادی از مردم اين شهر در ميدان باغ ملی تظاهرات و به وضعيت آلودگی هوا و بی اعتنايی رژيم نسبت سلامت مردم اعتراض کردند. اين تظاهرات در حالی صورت گرفت که مأموران انتظامی به طور گسترده در اين منطقه مستقر شده بودند و رژيم حتی سنگفرش باغ ملی و پياده روها را تخريب کرده بود و دور ميدان گونی کشيده و چاله و خندق کنده بود. رژيم همچنين معصومه ابتکار را برای ممانعت از تظاهرات مردم اراک راهی اين شهر کرده بود. تظاهر کنندگان پلاکاردهايی با خود به همراه داشتند که روی آنها نوشته شده بود: اراک بالاترين شهر کشور دارای سرطان، مردم اراک نفس می خواهند.


-600 تن از کارگران آلومينيوم المهدی بندرعباس روز شنبه 27مهرماه در اعتراض به عدم يکسان سازی حقوق کارگران تجمع کردند. معترضان به نمايندگی از 1875 کارگر اين کارخانه، طوماری امضا کرده و به اين وضعيت اعتراض نمودند.  

- روز يکشنبه 28مهر، کارگران اخراج شده شرکت شيميايی فلزی خاور، در مقابل اداره کار پاکدشت تجمع کرده و خواستار پرداخت حقوقهای عقب افتاده شدند.

- جمعی از دانشجويان دانشگاه آزاد قم روز شنبه 27مهر به کمبود امکانات در دانشگاه و مشکلات دانشجويان تجمع نمودند.
- دانشجويان دانشگاه آزاد واحد رودهن روز شنبه 27مهرماه برای دومين بار طی ماه جاری در مقابل دانشگاه تجمع کردند و خواهان برکناری معاونت آموزشی دانشکده و مسئول بخش کامپيوتر این دانشگاه شدند.

- جمعی از دانشجويان دانشگاه پيام نور شيراز روز پنجشنبه 25مهر در مقابل حراست دانشگاه تجمع کردند و به اقدامهای سرکوبگرانه عليه دختران و پسران دانشجو اعتراض کردند.

- جمعی از کارگران اخراجی شرکت پونل پاکدشت روز شنبه 27مهر در مقابل اداره کار رژيم تجمع کرده و به اخراج خود اعتراض نمودند.

- عده يی از نمايندگان کشاورزان خوراسگان اصفهان روز شنبه 27مهر در مقابل استاندار رژيم تجمع کردند. کشاورزان تهديد کردند اگر غرامت آنها پرداخت نشود، از روز شنبه آينده مقابل استانداری رژيم و ديگر مراکز دست به تظاهرات خواهند زد.

- بيش از 300تن از کارگران شرکت پتروشيمی بيستون کرمانشاه روز شنبه 27مهرماه در مقابل اين شرکت تجمع و به پرداخت نشدن سه ماه حقوق عقب افتاده اعتراض کردند.

- بامداد روز يکشنبه 28مهرماه جمع کثيری از پيروان اهل حق در مقابل مجلس رژیم تجمع اعتراضی برگزار کردند. تجمع کنندگان شعار می دادند ”توهين ديگه بسه“. مأموران نيروی انتظامی به تجمع کنندگان يورش بردند و حداقل 35تن را بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل کردند.

- جمعی از کارگران شرکت چدن نت واقع در شهرک صنعتی عباس آباد تهران صبح روز يکشنبه 28مهر در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه حقوق عقب افتاده در مقابل اداره کار پاکدشت تجمع کردند. اغلب کارگران تجمع کننده زنان بودند. آنان نسبت به شرايط سخت کاری و حقوقهای اندک اعتراض داشتند.  

- جمعی از مردم روستای والفجر از توابع بندر ديلم در بوشهر نیز در اعتراض به همدستی رژیم با خوانين منطقه برای بی خانمان کردن کشاورزان در مقابل استانداری رژيم در اين شهر تجمع کردند.  

- جمعی از کارگران کارخانه لوله پلی تن سنندج در اعتراض به اخراج 45تن از کارگران و عدم تمديد قرارداد با آنها تجمع نمودند.

- جمعی از خانواده های زندانيان سياسی که اخيراً از زندان گوهردشت کرج به نقطه نامعلوم منتقل شده اند، روز شنبه 27مهرماه به دادستانی رژيم در اوين مراجعه کرده و نسبت به بی اطلاعی از وضعيت عزيزان در بند خود اعتراض کردند. مأموران اطلاعات در سنندج به خانواده ها گفته بودند شهرام احمدی را به زندان اراک، طالب ملکی را به زندان قم، کاوه شريفی را به زندان يزد، آرش شريفی را به زندان کاشان و بهروز شاه نظری را به زندان سمنان منتقل کرده اند، اما خانواده ها می گويند اطلاعات سنندج، به آنان دروغ گفته است. دستگاه قضاييه رژيم در اوين هيچ پاسخی به اين خانواده ها نداده است.

- مسئولین زندان مانع رسيدگی پزشکی به دو زندانی سياسی به نامهای مهندس محمدعلی عموری نژاد و هادی راشدی در زندان کارون اهواز می شوند. اين دو زندانی به اتهام «محاربه»، تبليغ عليه نظام و اقدام عليه امنيت به اعدام محکوم شده اند. آنها از بيماريهای مختلف رنج می برند اما به خانواده های آنها اجازه ارسال دارو داده نمی شود.

- مردم مريوان در استان کردستان روز سه شنبه23مهرماه در سومين روز قتل سحر چوبينی دانشجوی رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان، در ميدان دارايی اين شهر راهپيمايی کردند. مردم به قتل اين دختر دانشجو اعتراض داشتند و آن را مشکوک می دانند. خانواده اين دختر دانشجو در پايان راهپيمايی اعلام کردند مرگ دخترشان آن گونه که ابتدا رژيم اعلام کرده بودند، خودکشی نبوده و دخترشان به قتل رسيده است.

******
 بنا به گزارشهای دریافتی مقاومت ایران، پیکر بی جان 4 زن که سنگسار شده اند، روز سه شنبه 23مهر به پزشکی قانونی تهران تحويل داده شده است. علاوه بر آثار پرتاب سنگ بر سر و صورت اين زنان، آثاری از شکنجه و ضربات شديد بر بدن آنها پيش از سنگسار قابل رويت بوده است. این گزارشها حاکی است تا کنون کسی برای دريافت اين اجساد به پزشکی قانونی تهران مراجعه نکرده است و مشخص نيست دادگاه اين زنان چه تاريخی برگزار شده است.




یک زندانی 24 ساعت پس از اجرای حکم اعدامش زنده شد
خبرگزاریهای حکومتی مهر و ایسنا گزارش دادند: مرد 37 ساله ای به نام علیرضا- م بود که به جرم حمل مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، سحرگاه چهارشنبه اعدام شد و 12 دقیقه بالای دار بود تا در نهایت با تایید پزشک، به سردخانه منتقل شد. اما یک روز بعد، کارگر سردخانه متوجه شد کاور پلاستیکی یکی از جسدها بخار گرفته و این یعنی جنازه نفس می کشد. رژیم اعلام کرده که این قربانی باید دوباره اعدام شود. یکی از مقامات قضایی حکومتی گفته است، چون دادگاه انقلاب او را به «مرگ» محکوم کرده است و نه فقط «اعدام»، این متهم بار دیگر اعدام خواهد شد. این درحالیست که سازمان عفو بین الملل از رژیم خواسته تا اعدام مجدد علیرضا را متوقف کند.

******
در حالی که کاخ سفيد سست کردن محدوديت بر روی منابع پول ايران را بررسی می کند، سناتورها تشديد محدوديتها بر روی ريال، را بررسی می کنند. سناتورهای آمريکا بر این باورند که رويکرد رژيم ايران به مذاکرات ژنو ثابت می کند تحريمهای موجود، کارا بوده و تهديد به تحريمهای بيشتر اين رژيم را قانع خواهد ساخت که تأسيسات اتميش را برچيند. جورج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا نیز خواهان عدم اعتماد به رژیم ایران است. وی گفت: بهتر است آمریکا به رژیم ایران اعتماد نکند که گویا خودش، خودش را خلع‌سلاح می‌کند. بوش افزود: اگر به بزرگترین حامی تروریزم در جهان اجازه بدهیم مرگبارترین سلاح را به دست بیاورد، خیانتی نابخشودنی به نسلهای آینده است. باب کيسی عضو دموکرات سنای آمريکا نیز گفت: « پاسخ من به لغو تحريمهای رژيم ايران ”نه“ خواهد بود. هنوز راه درازی مانده تا رژيم ايران حسن نيت خود را نشان دهد. تحريمها دست دولت را قوی کرده است. اد مارکلی سناتور دموکرات از ماساچوست نيز گفت: «تا زمانی که قصد رژيم ايران آشکار نشده آمريکا نبايد حتی ذره يی عقب بنشيند».
هفته گذشته و پس از دو روز مذاکرات در ژنو، در بيانيه مشترک رژيم ايران و 5+1 اعلام گرديد: وزير خارجه رژيم ايران يک شمای کلی از يک طرح را به عنوان يک پيشنهاد برای مذاکره ارائه کرد که توسط 5+1 مورد بررسی قرار می گيرد. تصميم گرفته شد جلسه آينده در ژنو در روز هفتم و هشتم نوامبر برابر با 16 و 17آبان برگزار شود. شرکت کنندگان همچنين توافق کردند که کارشناسان اتمی، فنی و تحريم گروه 3+3 و ايران قبل از ديدار آينده برای بررسی اختلافات و تعيين گامهای عملی ملاقات کنند.


فرانسه خود را در نوميدی عربستان سهيم می داند
پس از اینکه عربستان عضویت در شورای امنیت را به خاطر معیارهای دوگانه آن در حل و فصل درگیریهای جهانی و مشخصا سوریه رد کرد، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه رومین ندال، نیز خود را در نوميدی عربستان سهيم دانست. روزنامه السياسه چاپ کويت در مورد طرح عربستان نوشت: عربستان سعودی با عدم پذيرش عضويت شورای امنيت، بمبی را عليه شورای امنيت منفجر کرد. عربستان بيانيه خود را با اعلام طرحی به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه خواهد داد. در اين بيانيه، عربستان دخالت همه نيروهای بيگانه در سوريه به خصوص حزب الله را محکوم کرده و بر اهميت حسابرسی از مسئولان جنايتها عليه مردم سوريه تأکيد کرده است.


******
روز یکشنبه 13 اکتبر در مراسمی به منظور بزرگداشت چهلمین روز شهادت 52 تن از ساکنین اشرف

در اتاوا برگزار شد. اعتصاب غذاکنندگان اتاوا نیز در این بزرگداشت شرکت کرده و سخنانی ایراد نمودند. در این گردهمایی همچنین خانم جودی اسگرو نماینده پارلمان فدرال و وزیر سابق مهاجرت از طریق تلفن سخنانی کوتاه ایراد نمود و از جمله گفت، اگر کارهای شما نبود هیچکس نمی دانست اشرف کجاست و مقاومت ایران چه می کند و شرایط لیبرتی چگونه است بنابراین من از کار شما و زحمات شما تشکر میکنم.
آقای مارک گارنو
، فضانورد سابق، نماینده کنونی پارلمان فدرال، کاندیدای رهبری حزب لیبرال، و مسئول امور خارجی این حزب نیز طی سخنانی گفت مساله حمله به اشرف را با وزیر خارجه مطرح کرده است و همینطور با رهبر حزب لیبرال جاستین ترودو در مورد اقداماتی که باید صورت گیرد که آزادی 7 گروگان اشرفی و تامین حفاظت لیبرتی و جابجایی سریع ساکنین لیبرتی است صحبت کرده است. وی ضمن تشکر از متحصنین و اعتصاب غذا کنندگان در اتاوا گفت به فعالیتهای خود برای رسیدن به خواسته های آنها ادامه خواهد داد. 



گفتنی است که امروز 47مین روز اعتصاب غذای ایرانیان در شهر اتاواست. آنان برای آزادی 7 تن از ساکنین اشرف که روز اول سپتامبر و پس از قتل عام 52 تن از ساکنین این کمپ غیرنظامی به گروگان نیروهای عراقی درآمدند، اقدام به  اعتصاب غذا کرده اند. آنان همچنین خواهان استقرار کلاه آبیهای سازمان ملل در کمپ لیبرتی می باشند. لازم به ذکر است که  1100 تن از ساکنین کمپ لیبرتی نیز در شرایطی سخت در اعتصاب غذا هستند. ایرانیان در شهرهای ژنو، برلین، لندن و ملبورن استرالیا نیز در حال اعتصاب غذا می باشند.