صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، آبان ۰۶، ۱۳۹۲

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته




16 زندانی سیاسی در زندان زاهدان حلق آویز شدند
بامداد شنبه 4 آبان، 16 زندانی سیاسی بطور جمعی در زندان زاهدان حلق آویز شدند. رسانه های حکومتی عکسهای اجساد قربانیان را که از جراثقالها آویزان شده بودند، منتشر کردند. این زندانیان از مدتها قبل در زندان بودند اما به گفته محمد مرزیه، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان، در انتقام کشته شدن شماری از پاسداران در سراوان اعدام شدند. رسانه های حکومتی خبر دادند که در حمله جمعه شب به یک مرکز نیروهای حکومتی در سراوان 17 تن از پاسداران کشته شدند.
حلق آویز 16 تن از زندانیان سیاسی در حالی انجام گرفت که هدایت‌الله میرمرادزهی نماینده سراوان در مجلس رژیم به خبرگزاری تسنیم وابسته به نیروی قدس، گفت: هنوز مشخص نیست عاملان حمله «از چه گروهی بوده‌اند، اطلاعات دقیقی هنوز از این حادثه در دست نیست و هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حادثه را برعهده نگرفته است». اسامی 10 تن از زندانیان سیاسی حلق آویز شده عبارتند از:  عبدالمالک میر بلوچ زهی معروف به حمزه ریگی، عبدالوهاب ریگی، مهر الله ریگی، نوید شجاعی، حبیب الله ریگی نژاد شورکی، حامد وکالت، بشیراحمد حسین زهی، جیهند ریگی، ناظر ملازهی و شیراحمد حسین زهی. لازم به ذکر است که 9 تن از قربانیان در بیانیه ای با قید نام، حمله ده شهریور نیروهای عراقی به کمپ اشرف را محکوم کرده بودند. خانم مریم رجوی، رییس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، جامعه جهانی را به محکومیت قاطع اعدامهای خودسرانه و جمعی صبح شنبه فراخواند و افزود: سکوت و بی عملی در مقابل شمار فزاینده اعدامها که از زمان انتخاب رئیس جمهور جدید ملایان از 270 مورد گذشته است، کمک به رژیم در استمرار و تشدید این جنایتهای ضد بشری است. وی خواستار ارجاع پرونده رژیم به شورای امنیت ملل متحد و قرار گرفتن سردمداران حکومت ایران در مقابل عدالت به خاطر جنایت علیه بشریت شد.
گفتنی است جدیدترین گزارش احمد شهید، گزارشگر ملل متحد درباره نقض حقوق بشر در ایران که در روز اول آبان منتشر شد تأکید می‌کند 724 زندانی در فاصله ژانویه 2012 تا ژوئن 2013 در ایران اعدام شده اند و می افزاید وضع حقوق بشر در ایران همچنان نگران کننده است و نشانی از بهبود ندارد. به دنبال انتشار این گزارش، سخنگوی وزارتخارجه روحانی، اعلام کرد که انتصاب گزارشگر ویژه حقوق ‌بشر را توهین به ملت بزرگ ایران دانسته و آن را به‌رسمیت نمی‌شناسد.

در خبری دیگر رژیم همچنین روز شنبه 4 آبان، دو زندانی سیاسی کرد به نامهای رضا اسماعیلی و حبیب الله گلپری پور را اعدام نمود. رضا اسماعيلی،در تيرماه سال 88 توسط نيروهای امنيتی بازداشت شده و به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده بود. وی در زندان سلماس بدار آویخته شد. بر اساس گزارشهای منتشر شده، رژیم بدون ابلاغ به خانواده اين زندانی سياسی پيکر وی را در قبرستان سلماس به خاک سپردند، اما خانواده و بستگانش همراه با شمار زيادی از شهروندان کرد پيکر او را خارج ساخته و به زادگاهش منتقل کردند. بنا به گزارش سایت مجاهدین خلق، جمعی از مردم تجمع گسترده يی در مقابل فرمانداری رژيم در سلماس برپا و نسبت به اعدام رضا اسماعیلی اعتراض کردند. رژيم در وحشت از اعتراض مردم، در سراسر شهرستان سلماس و روستاهای کردنشين آن، يک نوع حکومت نظامی اعلام نشده برقرار کرده است. زندانی سیاسی کرد حبیب الله گلپری پور نیز که در اوایل پاییز 88 درمهاباد بازداشت شده بود روز شنبه اعدام گردید. او در زندانهای مهاباد، ارومیه، سنندج و سمنان تحت شکنجه های روحی و جسمی فراوانی قرار گرفته بود. گلپری پور به اتهام اقدام علیه امنیت، محاکمه و به اعدام محکوم شده بود. پدر این زندانی سیاسی گفته است که علت اعدام حبیب الله کرد بودن وی است. وی افزود: کتاب خواندن و کتاب نوشتن کجای دنیا جرم است؟ حبیب الله هیچ‌گاه دست به اسلحه نبرده بود و کارش چاپ و نشر کتاب بوده است."

رژیم 7 زندانی شامل یک زن را در کرمانشاه بدار آویخت
این زندانیان روز 29مهرماه، به طور جمعی در زندان ديزل آباد کرمانشاه بدار آويخته شدند. زن اعدام شده نسترن صفری نام داشت و 26ساله بود. دبیرخانه شورای ملی مقاومت ضمن اعلام این خبر در اطلاعیه 2 آبان خود اضافه کرد که احمد شفيع خانی، که در زندان مرکزی اروميه زندانی است و هنگام ارتکاب جرم انتسابی کمتر از 18سال سن داشته، در آستانه اعدام قرار دارد.  


به چند خبر اعتراضی توجه بفرمایید؛
 عصر پنجشنبه 2 آبان هزاران تن از مردم اهواز در حاشيه رودخانه کارون به فروش آب اين رودخانه توسط ايادي رژيم و خشک شدن آن اعتراض کردند. مردم پلاکاردها و تراکتهايي با اين مضامين حمل مي کردند: «کارون براي خوزستان»، «ما کارون را نجات مي دهيم»، «من يک کشاورزم، يک قطره از کارون را نمي دهم»، «کارون شاهرگ ايران زمين». بر اساس گزارشات منابع خبری مقاومت ایران، شمار تجمع کنندگان در کنار رودخانه کارون که زنجيره انساني تشکيل دادند، به بيش از 15هزار نفر رسيد و آنها اجتماع خود را تا ساعت 11:30 شب ادامه دادند. خبر اين زنجيره انساني اعتراضي از قبل بر روي شبكه هاي اجتماعي به اطلاع مردم اهواز رسيده و از آنها دعوت شده بود براي اعتراض به سياست های رژيم در اين تجمع شركت كنند.


بامداد دوشنبه صدها معترض یارسان برای پیگیری مطالبات خود در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند اما با یورش نیروهای امنیتی مواجه شده و دهها تن دستگیر و به نهادهای امنیتی منتقل شدند .فعالان یارسان در این تجمع اعتراضی خواهان رفع تبعیض، به رسمیت شناخته شدن آیین یارسان، آموزش به زبان مادری و معرفی و محاکمه توهین کنندگان به آیین یارسان در زندان همدان بودند. گفتنی است در چند ماه گذشته سه شهروند یارسان بنامهای محمد قنبری، حسن رضوی و نیکمرد طاهری در اعتراض به توهین به آداب و رسوم مذهبی یارسانیان اقدام به خودسوزی اعتراضی نموده و جان خود را از دست دادند.  اقلیت دینی یارسان در قانون اساسی رژیم به عنوان اقلیت دینی به رسمیت شناخته نمی شوند و با ممنوعیت ها و محدودیتهای شدید اجتماعی و فرهنگی روبرو هستند.
صدها تن از معلمان و کارمندان آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختياری روز شنبه 4آبان ماه مقابل اداره کل آموزش و پرورش رژيم در شهرکرد تجمع کردند و خواهان برکناری نيکخو از گردانندگان اين اداره شدند. گفته می شود وی يکی از قاتلان جوانان شهر کرد در اوايل انقلاب بود و بعدها نيز از هر جنايتی عليه مردم دريغ نکرده است.  

- ساکنان شهرک فرون آباد پاکدشت تهران در اعتراض به تحويل ندادن خانه هايشان در چارچوب پروژه مسکن مهر تجمع کردند و چند ساعت بزرگراه خاوران را بستند و با مأموران نيروی انتظامی درگير شدند. معترضان می گويند 4سال است پول واريز کرده اند ولی هنوز موفق به دريافت مسکن نشده اند و تازه بعد از اين مدت به آنها گفته شده که 7ميليون ديگر هم باید بپردازند.

 
کارگران اخراج شده کارخانه « فولاد زاگرس» قروه در استان کردستان در اعتراض به اخراج و پرداخت نشدن حقوق عقب افتاده در مقابل مجلس رژیم در تهران تجمع کردند.
 کارگران کارخانه سرب و روی زنجان نیز طی روزهای پنجشنبه و جمعه دوم و سوم آبان92 در مقابل استانداری رژيم در اين شهر تجمع کرده و به اخراج کارگران اعتراض کردند.

- سه تن از کارگران اخراجی کارخانجات نجف آباد اصفهان روز شنبه 4آبان ماه قصد خودسوزی اعتراضی در مقابل فرمانداری رژيم را داشتند که از اين اقدام آنها ممانعت به عمل آمد و توسط مأموران نيروی انتظامی دستگير شدند. مردمی که مقابل فرمانداری رژيم جمع شده بودند دست به اعتراض زده و خواستار آزادی اين سه کارگر شدند. در نهایت مأموران رژيم در هراس از گسترش حرکت اعتراضی سه کارگر معترض را آزاد کردند.
 يک دختر 15 ساله به نام شقايق محمدی در سنندج دست به خودکشی زد و جان سپرد. شقايق محمدی دانش آموز کلاس اول دبيرستان بود. گفتنی است از آغاز سال جاری خورشيدی تاکنون، 11 زن و دختر کرد در مناطق کردنشين ايران که ميانگين سنی آنان کمتر از 18 سال بوده است، دست به خودکشی زده اند. دليل خودکشی شقايق محمدی دختر 15 ساله سنندجی"مشکلات اجتماعی" اعلام شده است.
 

 4 تن از نوکیشان مسیحی به 80 ضربه شلاق محكوم شدند
به گزارش فاکس نیوز، "چهار نوکیش مسیحی ایرانی که در یکی از کلیساهای خانگی ایران دستگیر شده اند به دلیل شركت در یک مراسم مذهبی به تحمل هشتاد ضربه شلاق محکوم شده اند". از سال 2010 میلادی تاکنون دست کم سیصد تن از نوکیشان مسیحی ایرانی دستگیر و زندانی و شماری از کلیساهای خانگی آنان بسته شده اند.


150 تن از نمایندگان پارلمان اروپا برای آزادی 7 گروگان اشرفی فراخوان دادند
بيانيه 150نماينده پارلمان اروپا که شامل 5نايب رئيس پارلمان و نمايندگان ارشد از 6گروه سياسی می باشد به اتفاق آرا طی قطعنامه يی خواستار «آزادی فوری و بی قيد شرط» اين گروگانها شده است. نمایندگان پارلمان اروپا از کاترين اشتون رئيس سياست خارجی، خوزه مانوئل باروسو رئيس کميسيون اروپا، هرمان وان رومپوی رئيس اتحاديه اروپا و از کشورهای عضو اتحاديه اروپا می خواهد فوراً اقدام کنند تا عراق تن به اين درخواست بدهد. آنها خواستار تحقیقات کامل و مستقل پیرامون کشتار اول سپتامبر در اشرف و اعلام عمومی و فوری نتایج آن می باشند. آنها همچنین خواستار استقرار نیروهای حافظ صلح سازمان ملل برای حفاظت از 3000 تن از ساکنان لیبرتی در برابر حملات نیروهای عراقی می باشند. اعتصاب غذا در لیبرتی، اتاوا، برلین، ژنو، لندن و ملبورن استرالیا همچنان ادامه دارد و هشتمین هفته خود را پست سر می گذارد. در اتاوا اعتصاب غذا کنندگان امروز 54مین روز اعتصاب غذای خود را پشت سر میگذارند. هرچند هوای اتاوا رو به سردی گذاشته است اما اعتصاب غذاکنندگان همچنان به خواستهایشان که آزادی 7 گروگان شامل 6 زن و استقرار کلاه آبیهای سازمان ملل در کمپ لیبرتی می باشد اصرار دارند. 
همچنانکه هفته گذشته هم اعلام شد، سفر مالکی به آمریکا با اعتراضات گسترده ای توسط سیاستمداران و برخی سناتورهای آمریکایی روبرو شده است. در همین رابطه کمیته آمریکایی برای ساکنین کمپ اشرف تظاهراتی را در مقابل کاخ سفید در واشینگتن برگزار خواهد کرد. در بنر این تظاهرات خطاب به باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا آمده است: به قولهای آمریکا پایبند باش و بر مالکی فشار وارد آور تا 7 گروگان اشرفی را آزاد کند. کمیته آمریکایی برای ساکنین اشرف در سال 2003 توسط خانواده های ساکنین اشرف در آمریکا زمانی که ضرب العجل دولت عراق برای تخلیه اشرف اعلام شد، تشکیل گردید.