صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، شهریور ۲۵، ۱۳۹۲

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته



بنا به اطلاعیه 23 شهریور دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، طبق آخرين گزارشها 7گروگان اشرفی هم چنان در زندانی در محوطه فرودگاه بغداد در عراق بسر می برند و تحت کنترل "لشکر طلايی" و تشکيلات "مبارزه با تروريسم" هستند که تحت کنترل شخص نوری مالکی می باشند. این اطلاعیه افزود، اين گروگانها در ابتدا پس از ربوده شدن از اشرف به منطقه سبز بغداد برده و سپس به زندانی در محوطه فرودگاه منتقل شدند. 
 روز دهم شهریور برابر با اول سپتامبر نیروهای ویژه عراقی به کمپ غیرنظامی اشرف حمله کرده و 52 تن از 100 نفر ساکن این کمپ را به قتل رساندند. برخی از قربانیان در حالیکه دستهایشان با دستبند بسته شده بود، اعدام شدند و برخی دیگر نیز که بدلیل جراحت به کلینیک کمپ منتقل شده بودند، به رگبار بسته شدند. 7 تن از جمله 6 زن نیز توسط نیروهای عراقی در همین روز به گروگان گرفته شدند. اطلاعیه شورای ملی مقاومت افزود: گفتنی است روز جمعه کميساريای عالی پناهندگان ملل متحد اعلام کرد 7گروگان "بر طبق گزارشهای رسيده به کميساريای عالی پناهندگان ملل متحد... . در جايی در عراق نگهداری می شوند و در خطر اين هستند که برخلاف اراده خودشان به ايران بازگردانده شوند. اين هفت تن همگی برای کميساريای عالی پناهندگان ملل متحد به عنوان پناهجويان شناخته شده اند، و اين ارگان اميدوار است فرصت مصاحبه با آنها را داشته باشد. در پرتو گزارشهای متعدد و مستمر در هفته گذشته که اين افراد ممکن است در خطر بازگرداندن به ايران باشند، کميساريای عالی پناهندگان ملل متحد از دولت عراق می خواهد که جای آنها را مشخص کند، و امنيت فيزيکی آنها را تضمين نمايد، و از آنها در برابر بازگرداندنشان به ايران برخلاف خواست خودشان حفاظت نمايد". به گزارش آسوشيتدپرس جرج باکوس مشاور سياسی مالکی و مسئول پرونده مجاهدين در دولت عراق روز جمعه تکذيب کرد که اين هفت نفر مفقود در بازداشت عراق هستند. این درحالیست که سخنگوی وزارت حقوق بشر عراق "کامل امين" روز پنجشنبه 21شهريور (12سپتامبر) در گفتگو با راديو عراق آزاد ضمن اظهاراتش راجع به انتقال 42 تن ساکنین باقی مانده اشرف به ليبرتی راجع به هفت گروگان ربوده شده اعلام کرد اين افراد در جريان انتقال، به نيروهای امنيتی حمله می کنند. به اين خاطر اقدامات قانونی در مورد آنها اتخاذ شده و موضوع چيزی بيش از اتخاذ اقدامات قانونی نيست. اين مسائل هميشه تحت نظر و مسئوليت قوه قضاييه است.
به نقل از منابع خبری مقاومت ایران، 42 تن از بازماندگان ساکنین اشرف پس از قتل عام ده شهریور توسط نیروهای عراقی، 20 شهریور با اتوبوسهای سازمان ملل و با پرچم ملل متحد، و همچنين با خودروها و تريليهای حامل وسايل ساکنین، با اسکورت ناظران بين المللی و خودروهای ملل متحد که از جلو و عقب از آنها حفاظت می کرد، کمپ اشرف را به جانب کمپ ليبرتی ترک کردند. لازم به ذکر است که این انتقال نیز خالی از خطر نبود و ساکنین اشرف، در مسیر لیبرتی هدف بمب گذاری قرار گرفتند که به غیر از وارد آمدن خسارت به یکی از  تریلیها که از حرکت بازماند، تلفات انسانی ای در بر نداشت. سرلشکر جميل شمری سرکرده پليس ديالی که به گفته این اطلاعیه هماهنگی و فرماندهی صحنه قتل عام و اعدام جمعی در روز 10شهريور را تحت امر سپبهد فاروق الاعرجی، رئيس دفتر نظامی مالکی برعهده داشت، اين تعهد را در برابر سازمان ملل متحد پذيرفته بود که تا رسيدن ستون به ليبرتی از علنی کردن آن و دعوت از خبرنگاران خودداری کند. اما دو ساعت قبل از حرکت، وی ساعت دقيق حرکت را علنی و اعلام نمود. ساکنین لیبرتی و ایرانیان در کشورهای مختلف به اعتصاب و تحصن خود ادامه می دهند. امروز(یکشنبه) ساکنین لیبرتی پانزدهمین روز اعتصاب غذای خود را پشت سر گذاشتند. آنها خواستار بازگردانده شدن 7 گروگان اشرفی که شامل 6 زن و یک مرد می باشد هستند. 
همچنین ایرانیان در شهرهای اتاوا، برلین، ژنو و لندن همراه با ساکنین لیبرتی در اعتصاب غذا بسر می برند. در شهر اتاوا، در مقابل سفارت آمریکا، ایرانیان 11 روز است که با وجود تغییرات آب و هوا و مشکلات فیزیکی ناشی از اعتصاب غذا اعلام نموده اند تا بازگشت گروگانها به لیبرتی و مستقر شدن کلاه آبیهای سازمان ملل در لیبرتی به اعتصاب غذای خود ادامه خواهند داد. از سوی دیگر خبرگزاری حکومتی فارس وابسته به سپاه پاسداران 22 شهریور نوشت که پاسدار منصور حقيقت پور، نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس رژیم، از فرماندهان نيروي تروريستي قدس، در تشريح اهداف قتل عام 10شهريور در اشرف گفت: «پاکسازي پادگان اشرف در عراق تحکيم امنيت ملي کشور ما را در پي دارد. اميدوارم تا با وارد کردن ضربه نهايي به اين گروه شاهد اضمحلال کامل آن باشيم.  مابقي اعضاي مجاهدين بايد مرگ اينچنيني و يا مرگ در بيابانهاي كشورهاي ديگر را بپذيرند. اعضاي اين گروه بايد تحت تعقيب انقلابيون (بخوانيد سپاه پاسداران) قرار بگيرند و هرجا که آشيانه و يا مرکزي از آن پيدا کردند آن مرکز را بر سر آنها خراب کنند». حسين نقوي، سخنگوي همين كميسيون نیز به روزنامه حکومتی رسالت گفت: آمريكاييها سعي مي‌كنند در كشورهاي ديگر جايي براي مجاهدين پيدا كنند، اما در اختيار گذاشتن هر مكاني در هر كشوري به اين گروه، خلاف مقررات بين‌المللي است و در واقع نوعي حمايت از تروريسم محسوب مي‌شود. دولتهايي كه اين مكانها را در اختيار سازمان تروريستي به‌ويژه گروهك تروريستي منافقين مي‌گذارند، بايد مورد مؤاخذه قرار بگيرند.
در خبری دیگر یکی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران که چندی پیش به آلبانی منتقل شده بود، درگذشت. به نقل از سایت سازمان مجاهدین خلق 23 شهریور، دکتر محمدرضا معاذی روز شنبه 14 سپتامبر در بيمارستانی در آلبانی درگذشت. او از سالها پيش، از نارسايی و بيماری کليه رنج می برد. نامبرده از پایان سال 1390 با کلیه اهدایی یکی از مجاهدین اشرف، زندگی می کرد. آقای محمدرضا معاذی درجه دکترای مکانيک را از دانشگاهی در نيويورک کسب نمود و دارای 28سال سابقه مبارزاتی بود. وی در سال 1367 به ارتش آزاديبخش ملی ايران پيوست. این منبع افزود با شدت يافتن بيماری او در اشرف، پس از انتقال حفاظت از آمريکا به نيروهای عراقی، تلاشها و مکاتبات زيادی با سازمان ملل و مسئولان آمريکايی، به منظور انتقال و معالجه او صورت گرفت. اما حکومت عراق در هر قدم، در محاصره ای ضدانسانی مانع شد و معالجات او را تا آنجا که می توانست به تأخير می انداخت. محمدرضا معاذی در اولين فرصت برای مداوا به آلبانی اعزام شد اما به دليل ديرکرد در معالجات قبلی و محاصره حکومت عراق، درمانهای بعدی در کشور آلبانی مؤثر واقع نشد و فوت کرد.

اجرای احکام اعدام در دولت تدبیر و امید روحانی همچنان ادامه دارند
رژيم صبح شنبه 23 شهریور يک زندانی 18ساله را در ميدان ولايت قائمشهر در ملأعام بدار آويخت. یک زندانی به نام علی روز دوشنبه در زندان گوهردشت کرج اعدم شد و یک زندانی دیگر در داراب در استان فارس بدار آويخته شد. رژيم 11زندانی را در شهرهای اروميه، کرمانشاه و دهدشت بدار آويخت. شش تن از اين زندانيان در اروميه اعدام شدند که در ميان آنها يک زن نیز ديده می شد. در دهدشت نيز سحرگاه 21 شهریور سه زندانی در ملأعام بدار آويخته شدند. رژيم سحرگاه چهارشنبه نیز 2 زندانی را در زندان ديزل آباد کرمانشاه اعدام کرد.

 اخبار اعتراضی 
ـ جمعی از مردم اراک روز شنبه در محل تجمع هميشگی در ميدان باغ ملی اين شهر تجمع کردند و به آلودگی هوا و پارازيت اعتراض نمودند. معترضان پلاکاردهايی حمل می کردند که روی آنها نوشته شده بود مردم اراک نفس می خواهند. جان عزيزان خود را به خطر نياندازيم، بيشترين آمار سرطان در اراک. اين حرکت اعتراضی به رغم حصارکشی و ايجاد انواع محدوديتها توسط نيروهای حکومتی برگزار شد.

ـ شماری از جوانان در پارک ارم تهران در برابر يورش م
اموران حکومتی مقاومت کرده و با آنها درگير شدند. درگيری زمانی آغاز شد که ماموران به بهانه بدحجابی يک دختر جوان را دستگير کردند. اما از ترس جوانان مجبور به آزاد کردن وی و ترک پارک شدند.

ـ جمعی از دانشجويان سابق دانشگاه علامه طباطبايی تهران که طی سالهای گذشته توسط رژيم تعليق يا اخراج شده اند؛ در مقابل دانشکده علوم اجتماعی
و دفتر رئیس جدید این دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنها خواستار بازگشت به دانشگاه شدند.

ـ روز يکشنبه 24شهريور جمعی از رانندگان تاکسی در تهران در مقابل وزارت کشور در خيابان فاطمی تجمع کردند و به خودداری رژيم از تحويل تاکسيهای جديد اعتراض کردند.

ـ بيش از 500تن از بازنشستگان ذوب آهن اصفهان روز شنبه در اعتراض به پرداخت نشدن بيش از 4ماه حقوق و مطالبات عقب افتاده در مقابل اداره بازنشستگی اين شهر در خيابان نشاط تجمع کردند. مأموران نيروی انتظامی در وحشت از گسترش اين حرکت اعتراضی به بازنشستگان حمله کرد
ه و آنها را متفرق ساختند.

ـ شمار زيادی از نانوايان سنندج روز شنبه 23شهريور در مقابل شورای آرد و نان اين شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند و خواستار افزايش سهميه آرد شدند
.

ـ اعتصاب جمعی از کارگران نانواييهای سقز در استان کردستان وارد دومين هفته خود شد. کارگران که تعداد آنها به بيش از100نفر می رسد؛ روز شنبه 23شهريور بار ديگر در مقابل اداره کار رژيم تجمع کردند. آنها خواهان دريافت حقوق عقب افتاده و بازگشت کارگران اخراجی به سر کارشان هستند.

ـ جمعی از کارگران گونی بافی شهرستان ديواندره در استان کردستان در مقابل اداره کار اين شهرستان تجمع کردند و به تعطيلی کارخانه و پلمپ آن توسط دادگستری رژيم اعتراض کردند.

ـ تحصن کارگران اخراجی شرکت پونل روز يکشنبه24شهريور برای شانزدهمين روز متوالی ادامه داشت. کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه حقوق عقب افتاده و اخراج از شرکت تحصن کردند.

ـ سه تن از زندانيان محبوس در سالن 7 زندان مرکزی کرج در اعتراض به شرايط طاقت فرسای زندان
اقدام به اعتصاب غذا کردند. اين زندانيان از روز پنجشنبه 21شهريور در اعتصاب غذا بسر می برند.

- 9تن از دراويش زندانی در بند 350 زندان اوين در حمايت از برادران خود در زندان عادل آباد شيراز و در اعتراض به توهين مسئولین اين زندان به آنها، موهای سر خود را تراشيدند. گفتنی است شامگاه روز سه شنبه (دوازدهم شهريورماه) مأموران يگان حفاظت اطلاعات زندان عادل آباد شيراز به دراويش زندانی حمله کرده بودند و ضمن ضرب و شتم آنان با زور اقدام به تراشيدن ريش و سبيل آنها کردند.


******
بدنبال توافق آمریکا و روسیه بر سر طرحی که از سوی وزیر خارجه روسیه مطرح گردید که در آن تحویل دادن تمامی سلاحهای شیمایی بشار اسد به جامعه بین الملل، را در مقابل لغو تهدید حمله نظامی آمریکا قرار می دهد، سناتورهای آمريکايی با طرح پوتين در مورد سوريه به دليل روابط گسترده اش با رژيمهای ايران و سوريه مخالفت کردند. سناتور جمهوريخواه جان کورنين طی سخنانی در سنای آمريکا گفت: روسها بخشی از مشکل در بحران سوريه هستند، روسها برای بودن به عنوان بخشی از يک راه حل در اين بحران اعتباری ندارند. سناتور جان کورنين و جان مک کين و ديگر اعضای کنگره و سياستمداران معتقدند ولاديمير پوتين، رژيم بشار اسد را مجبور به تحويل دادن تسليحات شيميايی اش نخواهد کرد. از طرفی پوتين روابط نزديکى با رژيم ايران دارد.