صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

سه‌شنبه، شهریور ۱۹، ۱۳۹۲

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته



بدنبال قتل عام دهم شهریور 92 در کمپ غیر نظامی اشرف در عراق و گروگان گرفته شدن 7 تن از جمله 6 زن، مقاومت ایران نسبت به ادامه کشتار در اشرف هشدار داد. دبیرخانه شورای ملی مقاومت 15 شهریور بنا به گزارشهای دریافتی خود از درون ايران اعلام نمود كه رژيم و دولت عراق در فقدان يك موضع قاطع از سوي ايالات متحده آمريكا در صددند بار ديگر با ارتكاب جنايت عليه بشريت در اشرف، به قتل عام افراد باقيمانده در اشرف دست بزنند. نماينده ساكنان اشرف و ليبرتي گفت: دولت و رئيس جمهور آمريكا در قبال سلامت و امنيت ساكنان اشرف و ليبرتي مسئوليت حقوقي، سياسي و اخلاقي دارند و از رئيس جمهور و وزير خارجه آمريكا خواست تا ضمن محكوم كردن دولت و نخست وزير عراق به خاطر قتل عام اول سپتامبر 2013در اشرف، بلادرنگ نسبت به ادامه اين كشتار و توقف هر گونه اولتيماتوم به مالكي اخطار بدهند. اين، تنها راه ممانعت از كشتار و مقابله با تهديدهاي حكومت عراق است. لازم به ذکر است که 21 تن از کشته شدگان و گروگانهای اشرفی از اعضای شورای ملی مقاومت می باشند. آنها بر اساس توافق چهار جانبه (آمريكا، عراق، ملل متحد و نمايندگان ساكنان) در اوت 2012 در اشرف و طبق بيانيه 29 اوت2012 وزارتخارجه امريكا كه در آن سلامت و امنيت شان تضمين شده است، به عنوان حافظان اموال در اشرف باقي ماندند. از سوی دیگر و پس از اطلاعیه سپاه پاسداران که از کشتار در اشرف بطور رسمی اظهار شادمانی کرده بود، اینبار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین به نقل از خبرگزاری مهر گفته است که حمله به اشرف، مهمتر از عملیات فروغ جاویدان که رژیم آنرا مرصاد نامیده، بوده است. حمله و قتل عام ساکنین بی سلاح اشرف اما توسط ایرانیان و گروههای آزادیخواه محکوم گردیده است. همچنین تعدادی از زندانیان سیاسی در زندانهای مختلف ایران، این جنایت دهشتناک در اشرف را محکوم کرده اند. در خارج کشور نیز هنرمندان آزادیخواه، آقایان اسماعیل خوئی، ایرج جنتی عطایی و آقای هادی خرسندی در محکومیت قتل عام در اشرف، موضع گرفتند. سازمانها و جریانات سیاسی ایرانی نیز حمله به اشرف را محکوم کردند. در سطح بین المللی نیز این حمله از سوی نهادهای بین المللی، از جمله کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد، سران کشورهای مختلف از جمله کانادا و آمریکا محکوم شده است. مردم عراق نیز در تظاهرات میلیونی خود در روز جمعه قتل عام ساکنین اشرف محکوم کردند. گروهی از 3000 تن ساکنین اشرف که بیش از دو سال پیش توسط نماینده دبیرکل سازمان ملل در عراق، مارتین کوبلر، به بهانه انتقال به کشورهای ثالث، در کمپ لیبرتی زندانی هستند از روز دهم شهریور در اعتراض به قتل عام در اشرف دست به اعتصاب غذا زده اند. همزمان در شهرهای مختلف جهان از جمله برلین، ژنو، لندن و اتاوا آغاز شده است. 
روز یکشنبه ایرانیان در اتاوا سومین روز اعتصاب غذای خود را پشت سر گذاشتند. آنان در مقابل سفارت آمریکا در این شهر مستقر هستند و خواسته آنها آزادی گروگانهای اشرف(شامل 6 زن و 1 مرد)، استقرار نیروهای کلاه آبی سازمان ملل و سپس انتقال بقیه ساکنین اشرف و اموال شخصی شان به لیبرتی برای انتقال نهایی به اروپا یا آمریکا می باشد. 




 امروز يکشنبه 17شهريور، محمد جواد ظريف، وزير خارجه رژيم وارد بغداد می شود. دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، 16 شهریور اعلام نمود که اين سفر به دنبال سفر 5شهريور قاسم سليمانی سرکرده نيروی تروريستی قدس به بغداد است و مانند آن دو هدف را دنبال می کند، سوريه و مجاهدين. این اطلاعیه افزود: ظريف از سوی خامنه ای مأموريت دارد از يک سو دولت عراق را موظف به حمايت کامل از بشار اسد در صورت حمله احتمالی آمريکا نمايد و از سوی ديگر ضمن تقدير از قتل عام و اعدام دستجمعی 10شهريور در اشرف، خواستار افزايش فشار و محدوديت عليه مجاهدين شود. قاسم سليمانی، فرمانده نيروی تروريستی قدس، در روز 12شهريور در گزارش به مجلس خبرگان رژيم گفت: «بيش از 50نفر از آنها کشته شدند که بسياری از آنها از سران منافقين بودند و 10نفر نيز مفقود شدند و اين قضيه، مهمتر از حمله مرصاد بود و در واقع وعده خداوند محقق شد. وی گفت: «ما تا آخر از سوريه حمايت می کنيم... ما به تبليغات دشمن توجه نداريم چرا که سوريه خط مقدم مقاومت است».
روز جمعه 6 سپتامبر، معاون وزیر خارجه آمریکا، خانم بت جونز، در نامه ای به خانم مریم رجوی رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ضمن اعلام محکومیت قتل عام اشرف توسط ایالات متحده آمریکا و تسلیت به دوستان و خانواده های این قربانیان اعلام نمود که آمریکا از یونامی و تلاشهایش برای انجام یک تحقیقات حقیقت یاب، حمایت کرده و به دولت عراق فراخوان داده است که بطور کامل از این تلاشها حمایت کند. وی همچنین اطلاعیه های سپاه پاسداران را آزاردهنده توصیف کرد و از رژیم ایران خواست از نفوذ خود برای آزادی بلادرنگ گروگانها استفاده کند. بت جونز از مریم رجوی خواهان پذیرش طرح هیات مساعدت ملل متحد در عراق شد تا باقیمانده ساکنان به اشرف بطور سلامت و بدون تاخیر تحت نظارت سازمان ملل و در اتوبوسهای زرهی سازمان ملل در اسرع وقت منتقل شوند. وی گفت: اگر شما با اين رويکرد موافقت نماييد سازمان ملل به فراهم کردن حفاظت از اموال در اشرف از طريق به کارگيری يک شرکت نگهداری مورد اعتماد محلی کمک خواهد کرد. خانم رجوی در جوابیه خود به معاون وزیر خارجه آمریکا می نویسد: من نهايت تلاشم را برای هدف مشترکمان به عمل می آورم. لطفاً سفارش کنيد که يک مسئول از سفارت آمريکا با آقای جرجی باستين در اسرع وقت به ليبرتی بروند و با رهبری کمپ و نماينده ساکنان و مشاوران حقوقی در مورد ترتيبات اجرايی گفتگو کنند. اما من قبل از هر چيز می خواهم توجه شما را به اجرای هرچه سريعتر نيازهای مبرم امنيتی برای انتقال ساکنان اشرف به ليبرتی جلب کنم. به خصوص که می دانيد با توجه به وضعيت سوريه رژيم ايران به محض انتقال ساکنان اشرف به ليبرتی بر روی ادامه حملات به کمپ ليبرتی و ساکنان بی دفاع آن متمرکز می شود. در اين رابطه مهمترين نکته برگرداندن 17500تی وال 4متری و انتقال تجهيزات مبرم پزشکی از اشرف به ليبرتی و کلاه خودها و جليقه های حفاظتی برای 3هزار نفر ساکنان است. من توجه شما را جلب می کنم که آزمايش جديت دولت عراق در حفظ جانها مقدمتاً موکول به اجرای اين امر است که اگر موافق باشيد من ترجيح می دهم همين فردا قبل از انتقال بقيه ساکنان اشرف به ليبرتی به هزينه ما انجام شود. پس از اجرای اين اقدامات کليه ساکنان اشرف به ليبرتی خواهند رفت. آنها با خود متعلقات شخصی اشان از جمله اسناد داراييهای منقول و غيرمنقول اشرف، کتابها و کامپيوترها و پول و تجهيزات حفاظت شخصی و وسايل پزشکی و کليه تجهيزات ارتباطی خود را خواهند برد. بقيه درخواستهای مبرم ما که اميدوارم شما به کمک سفارت و سازمان ملل همزمان برای اجرای آنها تلاش کنيد به شرح زير است:
1
ـ ترتيب دادن آزادی فوری 7گروگان
2
ـ مستقر کردن يک واحد کلاه آبی و حضور تيم ناظران آمريکا در داخل کمپ ليبرتی در هفت روز هفته و 24ساعت شبانه روز
3ـ تأمين الزامات مبرم حفاظتی در ليبرتی توسط دولت عراق شامل نيازمنديهای مبرم برای دوجداره کردن سقف بنگالها طبق ليست نيازمنديها در 18ژوئن 2013 پس از سومين حمله موشکی که ليست آن ضميمه است. شامل برگرداندن تی والها، برگرداندن 150جان پناه دو در دو متر سيمانی باقيمانده از تعهد نخستين حمله موشکی در فوريه 2013، حق سازندگی در ليبرتی و کيسه های شن به تعداد کافی و مورد نياز ساکنان.
4ـ ما هم چنان که شما در نامه اتان نوشته ايد با ترتيبات فروش اموال منقول و غيرمنقول در اشرف موافقيم اما خواهشمنديم تحت نظارت سناتور توريسلی به عنوان نماينده قانونی ساکنان انجام شود. علاوه بر اين ما می خواهيم ليست داراييها توسط دولت عراق و آمريکا و سازمان ملل و سناتور توريسلی امضا شوند. دولت عراق نبايد از امروز برای فروش اموال منقول به تجار و خريداران عراقی محدوديت ايجاد کند. زيرا ساکنان به پول آن برای هزينه های ليبرتی و بازاسکان نياز دارند.
5- ترتيبات اجرايی گردآوری اموال منقول در اشرف در يک مکان کوچک برای فروش بايد در محل با گفتگو بين نماينده دولت عراق و نماينده ساکنان مورد توافق قرار گيرد. اما ساکنان اقلام و نيازمنديهای باقيمانده از ستونهای پنج، شش، هفت و هشت را با خود به ليبرتی خواهند برد. شامل 17تراگ، مايملک شخصی، پنج ژنراتور برق، 12 تانکر آب و فاضلاب و ليفت تراکها برای حمل اشياء سنگين در ليبرتی.

پس از قتل عام در اشرف، هیات سازمان ملل پس از رویت اجساد 52 تن از قربانیان، روز 12 شهریور، آنها را در حالیکه هنوز تعدادی دستبند به دست داشتند برای تحقیق تحویل گرفته و از اشرف خارج نمود. هیات یونامی در اطلاعیه مطبوعاتی خود در 3 سپتامبر بدنبال بازدید خود از اشرف اعلام نمود که 24 ساعت بعد از وقايع دردناکی که در کمپ اشرف اتفاق افتاد، يک هيأت يونامی به رياست معاون نماينده ويژه دبيرکل ملل متحد، آقای جورجی باستين. شامل رؤسای بخشهای حقوق بشر و پزشکی يونامی روز گذشته بازديدی از کمپ اشرف به عمل آوردند و در آنجا به صورت جداگانه با ساکنان بازمانده از قتل عام در کمپ، و با رئيس پليس ديالی ملاقات کردند. در داخل اشرف، هيأت يونامی 52 جسد را در يک سردخانه موقت مشاهده کرد. تمامی کشته شدگان دارای زخمهای ناشی از شليک بودند اکثر آنها در ناحيه سر و بخش بالايی بدن هدف قرار گرفته بودند و تعدادی از آنها دستهايشان بسته بود.
هيأت همچنين تعدادی از ساختمانهای تخريب شده را مشاهده کرد که شامل يک ساختمان سوخته بود و مقاديری از مواد منفجره کارگذاری شده نيز به هيأت نشان داده شد. هيأت توسط ساکنان کمپ مطلع شد که کماکان 7نفر از ساکنان مفقود هستند. بعد از وساطت يونامی بين مقامات عراقی و ساکنان اشرف، ساکنان موافقت کردند که اجازه بدهند آمبولانسهای عراقی اجساد متوفيان را به سردخانه بعقوبه منتقل کنند. رئيس دفتر حقوق بشر و ساير اعضای هيأت برای مانيتورينگ بيشتر در کمپ اشرف باقيماندند. هيأت سازمان ملل در عراق با تأکيد بر بيانيه قبلی خود، خشم شديد خود را از کشتار بی رحمانه ساکنان کمپ ابراز کرد. آقای باستين گفت: «من به دولت عراق فراخوان می دهم که تضمين کند که يک تحقيق جامع، بی طرفانه و شفاف راجع به اين جنايت سبعانه بدون تأخير صورت بگيرد و نتيجه تحقيقات به صورت عمومی اعلام شود». آقای باستين با تأکيد بر بحرانی بودن شرايط و از آنجا که در حال حاضر سطح کافی امنيت در اشرف برای ساکنان تأمين نيست، تأکيد کرد که تا زمانی که ساکنان کمپ به مکانی امن منتقل شوند، تمامی تدابير برای حفاظت از جان آنها بايستی تأمين شود.
 
به نقل از العربیه فارسی، دولت عراق روز شنبه 7 سپتامبر از اعضای باقیمانده مجاهدین خلق در اشرف خواسته است تا در اسرع وقت این اردوگاه را ترک کرده و به لیبرتی منتقل شوند.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، علی الموسوی مشاور نوری مالکی، نخست وزیرعراق روز شنبه گفت: "دولت عراق رسما از اعضای مجاهدین خلق خواست تا این مکان را ترک کنند." نمایندگی سازمان ملل در عراق نیز با انتشار بیانیه ای اظهار داشته که دولت عراق خواستار عملی شدن خروج بدون تاخیر اعضای باقیمانده مجاهدين از این اردوگاه شده است. این درحالیست که این سازمان در سال 2003 همزمان با اشغال عراق توسط آمریکا سلاحهای خود را زمین گذاشتند. ایالات متحده آمریکا، سازمان ملل و دولت عراق متعهد شدند که امنیت افراد بالغ بر 4 هزار نفر که در این اردوگاه مستقر بودند را به عهده بگیرند اما با خروج نیروهای امریکایی از عراق در سال 2010  حکومت بغداد به سازمان ملل و آمریکا تعهد داد که امنیت آنها را تا زمان خروجشان از عراق تامین کند.

چند خبر اعتراضی از درون کشور:

- روز پنجشنبه 14شهريورماه، جمعی از معلمان در منطقه 19 آموزش و پرورش تهران، در مقابل اداره آموزش و پرورش اين منطقه در نازی آباد در اعتراض به لغو قرارداد سرويسهای روزانه که رفت و برگشت آنها را انجام می داد تجمع کردند.

- 400 تن از بازنشستگان ذوب آهن و بازنشستگان شرکت فولاد اصفهان در مقابل کانون بازنشستگی فولاد شهر واقع در محله بهدودست تجمع کرده و خواهان پرداخت سه ماه حقوق عقب‌افتاده شدند.

- همچنین کارگران اخراجی شرکت پونل در پاکدشت تهران تحصن کردند. این تحصن در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مطالبات عقب‌افتاده کارگران صورت گرفت.

- جمعی از کارگران شرکت نفت و گاز پارس در بوشهر نیز در اعتراض به پرداخت نشدن 4ماه حقوق عقب افتاده خود در مقابل شرکت دست به تجمع زدند.

- کارگران فولاد هرمزگان در بندرعباس اعتصاب کردند. اعتصابيون در اعتراض به تصميمهای ضدکارگری رژيم به سوری گرداننده شرکت «هرمز ال» لنگه کفش و نارنج پرتاب کردند.

- جمعی از کارگران اخراجی سد داريان مريوان روز چهارشنبه 13شهريور در اعتراض به اخراج خود توسط رژيم در مقابل فرمانداری اين شهر تجمع کردند.

- نمايندگان کشاورزان خوراسگان اصفهان روز پنجشنبه 14شهريور در اعتراض به خودداری رژيم از پرداخت غرامت در مقابل استانداری رژيم در اصفهان تجمع کردند. کشاورزان اين منطقه بر اثر قطع آب زاينده رود توسط رژيم متحمل ميلياردها تومان خسارت شده اند.

- روز چهارشنبه 13شهريور بيمارانی که نوبت خود را در بيمارستان هاجر شهر کرد از دست داده بودند در مقابل اين بيمارستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.

- جمعی از مردم نجف آباد اصفهان در خيابان باهنر، در اعتراض به تصميم رژيم مبنی بر تخريب خانه هايشان به بهانه نوسازی شهر، کفن پوش در اين منطقه بست نشستند تا مانع از اين اقدام شوند.  

- يک کارمند اخراجی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در اعتراض به اخراج خود، روز چهارشنبه مديرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی و يکی ديگر از کارگزاران رژيم را به گروگان گرفت. به گزارش رسانه های حکومتی پس از آن، نيروهای ويژه شامل تک تيراندازها در محل حاضر شدند و اين کارگر را دستگير کردند. پاسدار خانچرلی و پاسدار ساجدی نيا، سرکردگان نيروی انتظامی در تهران نيز در محل حضور داشتند و ترافيک سنگينی در خيابان «هنگام» ايجاد شده بود.

- شماری از مردم تهران روز چهارشنبه 13شهريور در اعتراض به اخاذی رژيم از طريق پروژه موسوم به مسکن مهر در مقابل ساختمان مرکزی شرکت عمران درونک روبه روی هتل هما تجمع کردند. معترضان که حدود 200نفر بودند و در ميانشان زنان خانه دار و کودکان نيز ديده می شدند پلاکاردهايی اعتراضی در دست داشتند. مأموران نيروی انتظامی در وحشت از گسترش اين حرکت اعتراضی به تجمع کنندگان حمله کردند.

- عده يی از مردم «کَن» تهران يک مامور سيجی را کتک زدند. روز 11شهريور يکی از ماموران بسيجی پايگاه کن جوانی را تهديد به زدن می کند که عده يی از مردم به همراه بستگان اين جوان، مامور بسيجی را گوشمالی می دهند.

 
آمريکا 10شرکت و مقام رژيم ایران را تحريم کرد
وزارت خزانه داری آمريکا چهار شرکت و شش مقام رژيم ایران را که در دور زدن تحريمها نقش دارند به فهرست تحريمهای خود اضافه کرد. اين شرکتها در امارات و سوئيس قرار دارند. نام يکی از افراد تحريم شده ناصر محمد سيدی مدير عامل شرکت جنرال تريلينگ اعلام شده است. افراد ديگر تحريم شده از گردانندگان شرکت ملی نفت ايران و شرکت نفت ايران هستند. مقر همه اين شرکتها در انگلستان است، اين تحريمها به دليل خودداری رژيم از تعليق غنی سازی اورانيوم اعمال شده است.


******
وال استريت ژورنال فاش کرد آمريکا دستوری از رژيم ايران به شبه نظاميان در عراق را شنود کرده است که در صورت حمله به سوريه، به سفارت آمريکا و ساير منافع اين کشور در بغداد حمله کنند. مقامهای آمريکايی گفتند، اين پيام که در روزهای اخير شنود شد، از طرف قاسم سليمانی، فرمانده نيروی قدس به گروه های شبه نظامی در عراق داده شده است. سليمانی می گويد: گروه های شيعی بايد آماده باشند که بعد از حمله آمريکا به سوريه، با قدرت واکنش نشان دهند. 
در خبری دیگر و بنا به گزارش العربیه فارسی، علیرضا فرقانی بخشدار سابق جزیره کیش که خود را تحلیلگر سیاسی معرفی می کند، در اظهاراتی به ربودن یکی از دختران باراک اوباما و تجاوز جنسی به وی، در صورت حمله به سوریه تهدید کرد.
به گزارش سایت تحلیلی آمریکایی" The Daily Kohler" فرقانی گفته است مجازات حمله به سوریه تنها به "مالیا" دختر 15 ساله اوباما منحصر نخواهد شد بلکه خواهر کوچکتر وی و نیز خانواده های وزیران، سفیران و رهبران نظامی آمریکا را در بر خواهد گرفت.
 فرقانی گفته است که تنها 21 ساعت پس از حمله آمریکا به سوریه، افرادی از خانواده های وزیران، و مقامات نظامی آمریکا ربوده می شوند و پس از 18 ساعت فیلمی از چگونگی سر بریدن آنها پخش خواهد شد. العربیه گفت: فرقانی یکی از نزدیکان مهدی طائب رئیس گروه "مبارزه با جنگ نرم" به شمار می آید .