صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، فروردین ۲۵، ۱۳۹۲

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


دفتر شورای ملی مقاومت روز 22 فروردین 1392= 12 آوریل 2013 در واشینگتن افتتاح شد
خبرگزاریهای فرانسه، واشینگتن پست، هیل -نشریه کنگره آمریکا و واشینگتن تایمز از جمله رسانه های معتبری هستند که خبر افتتاح این دفتر را انعکاس دادند. خبرگزاری فرانسه گفت: اپوزيسيون ايران در واشينگتن روز پنجشنبه برای نخستين بار طی پانزده سال در واشينگتن دفتر باز کرد، اين دفتر که در فاصله 100 متری از کاخ سفيد قرار دارد طی يک مراسم رسمی که مشاور قبلی امنيت ملی اوباما، ژنرال جيمز جونز و جان بولتون سفير پيشين ايالات متحده در سازمان ملل و يک مقام کنترل تسليحات در دولت پرزيدنت جورج بوش در آن شرکت داشتند بازگشايی شد. خانم سونا صمصامی نماينده شورای ملی مقاومت ايران در آمريکا با اشاره به شکست سیاست تعامل آمریکا با رژیم ایران گفت: اکنون وقت آن رسيده که تمام تلاشها به سوی تغيير دموکراتيک در ايران سمت پيدا کند. ژنرال جيمز جونز از مجاهدين به عنوان يک جنبش بسيار مهم ياد کرد و گفت: اميد است که روزی دموکراسی و حاکميت قانون در سرزمين بزرگ ايران برقرار شود، جايی که مردم سزاوار شرايط بسيار بهتر از آنچه که در حال حاضر وجود دارد، هستند. جان بولتون نیز در سخنان خود گفت: لغو نامگذاری مجاهدين در زمان تعيين کننده ای يعنی در حالی که تهديدات از جانب کره شمالی و رژيم ايران وجود دارد انجام شد، او اين سازمان اپوزيسيون را به خاطر فراخوانی که به يک ايران غيراتمی داده است، ستود. خبرگزاری فرانسه افزود: بيش از 3000تن از اعضای اين گروه در دو کمپ در عراق محصور شده اند. سازمان مجاهدين می گويد در حال فعاليت برای سرنگون کردن رژيم حاکم در تهران است. لازم به ذکر است که دولت بیل کلینتون، رئیس جمهور پیشین آمریکا، در سال 1997 نام سازمان مجاهدین خلق را برای دلجویی از دولت خاتمی، به لیست سازمانهای تروریستی این کشور افزود اما در نوامبر سال 2012 توسط خانم هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت دولت اوباما، این نامگذاری لغو گردید.

 

یک جوان 15 ساله عرب در اهواز کشته شد

مرتضی‌ سویدی نوجوان 15 ساله اهوازی، روز جمعه 23 فروردین ماه و به دنبال مراجعه نیروهای امنیتی برای تخریب منازل مردم، به علت شلیک مستقیم گلوله به سر کشته و دو نفر دیگر بازداشت شدند. به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، در پی‌ مراجعه نیروهای امنیتی به همراه بلدوزر برای تخریب منازل شهروندان منطقه جنیبه (سید موسی‌) اهواز و به بهانه ساخت غیر مجاز، نوجوانی به نام مرتضی سویدی که در غیاب حضور والدین و خانواده در منزل به سر می‌‌برد با شلیک گلوله کشته شد و پس از آن دو نفر از بستگان وی که با ماموران درگیر شده بودند مورد بازداشت نیروهای امنیتی قرار گرفتند.


ماموران امنیتی در مقابل دادگاه شیراز با دراویش به زد و خورد پرداختند

دراويش گنابادی ساکن شيراز با مأموران نيروی انتظامی در مقابل دادگاه رژيم در اين شهر درگير شدند و آنها را خلع سلاح کردند. دراويش که برای ديدار با زندانی سياسی کسری نوری تجمع کرده بودند وقتی موفق به ديدار او نشدند، با مأموران درگير شدند. به نقل از خبرگزاری هرانا، کسری نوری که بیش از 80 روز است در اعتصاب غذا به سر می برد، از 15 ماه پیش به اتهام تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی، عضویت در گروه مجذوبان، اقدام علیه نظام و مصاحبه با رسانه های بیگانه زندانی می باشد. وی قرار بود روز پنجشنبه برای ابلاغ حکم به دادگاه رژيم در شيراز اعزام شود.


یک زندانی در زندان بندرعباس اعدام شد

روز چهارشنبه 21 فروردین ماه، امید شجاعی 30 ساله متاهل و دارای 2 فرزند که در سلولهای انفرادی در انتظار مرگ بسر می‌برد در محوطه زندان مرکزی بندر عباس اعدام شد. امید شجاعی 4 سال در بند 8 زندان مرکزی بندرعباس زندانی بود. بر اساس گزارش هرانا، در حال حاضر بیش از 100 زندانی در زندان مرکزی بندر عباس در انتظار اجرای حکم اعدام بسر می‌برند.
 

******
زندانيان سالن 12 زندان گوهردشت کرج برای همبندی خود عليرضا کرمی خيرآبادی مراسم يادبودی برگزار کردند. همچنين 37 تن از زندانيان سياسی زندان گوهردشت کرج طی نامه يی، درگذشت عليرضا کرمی خيرآبادی را به خانواده وی تسليت گفتند. بر اساس نامه ای که آقای خیرآبادی خود انتشار داده بود، او را به جرم هواداری برادرش از سازمان مجاهدین خلق دستگیر و تحت فشار قرار داده بودند. زمانی که او در زندان بود برادرش که در نروژ زندگی می کرد به طرز مشکوکی به قتل رسید و پسرش را نیز در زندان اعدام کردند. زندانی سياسی عليرضا کرمی خيرآبادی، روز شنبه17فروردين بر اثر محروميت از رسيدگيهای پزشکی و اعمال فشارهای رژيم در زندان فوت کرد.


وزارت خزانه داری آمریکا تحریمهای جدیدی علیه رژیم ایران اعمال نمود

خبرگزاری رویتر 22 فرودین گزارش داد که وزارت خزانه داری آمريکا اعلام کرد بابک زنجانی، يک بانک مالزيايی و يک شبکه بين المللی که به عنوان پوشش انتقال ميلياردها دلار به ايران فعاليت می کردند در فهرست تحريمهای آمريکا قرار گرفتند. در بيانيه وزارت خزانه داری آمريکا آمده است اين اقدام بر اساس قانونی صورت گرفته که مربوط به گسترش سلاحهای کشتار جمعی و پشتيبانان آن است. وزارت خزانه داری آمريکا همچنين شرکت نفت ايران را که در سوئيس ثبت است و به شرکت ملی نفت ايران تعلق دارد به اتهام ارتباط با سپاه پاسداران در فهرست تحريمهای خود قرار داده است. بابک زنجانی همان فردي است كه در جلسه استيضاح وزير كار احمدي نژاد در مجلس رژیم، احمدی نژاد، نوار ويدئويي را پخش كرد كه در آن فاضل لاريجاني برادر رييس مجلس از قاضي مرتضوي خواسته بود واسطه همكاري او با زنجانی شود. بابك زنجاني يك بانك بنام «اولین بانک سرمایه‌گذاری اسلامی» (First Islamic Investment Bank) در مالزي تأسيس كرده است. بابک زنجانی هم چنين مدیر گروه سورینت، متشکل از چند شرکت و بانک مستقر در دبی ميباشد كه از طريق آنها نيز به انتقال غير قانوني پول هاي كلان دست ميزند. اتحاديه اروپا سال گذشته بابك زنجاني را در همين رابطه در ليست تحريم ها گذاشته بود.

زمین لرزه بوشهر را لرزاند
رئیس سازمان مدیریت بحران رژیم اعلام کرد: در جریان زمین لرزه بوشهر، 1000 منزل مسکونی تخریب شده است. معاون استاندار بوشهر نيز گفت خسارات اوليه زمين لرزه در شهرستان دشتی در استان بوشهر 154ميليارد تومان در بخشهای مختلف برآورد شده است. این زمین لرزه شش و یک دهم ریشتری روز 20 فروردین در شهرستان دشتی استان بوشهر در نزدیکی نیروگاه اتمی بوشهر رخ داد. در جریان این زمین لرزه دهها تن کشته و صدها نفر زخمی شدند.

چند حرکت اعتراضی:
دانشجويان دانشکده علوم پزشکی زاهدان روز شنبه 24فروردين در مقابل دفتر رئيس اين دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنها در اعتراض به نحوه اداره دانشگاه و وضعيت بد بهداشتی تجمع کردند.
 روز 23 فروردین، کارگران اخراج شده شرکت سايپا در مقابل اداره کار رژيم در منطقه 2 تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. کارگران معترض، خواهان دريافت حقوقهای عقب افتاده و همچنين بازگشت به کار شدند. شرکتهای کفش ملی، کفش وين، کفش بلا و شرکتهای توليدی قطعات الکتريکی و داشبورت برای شرکت سايپا کار می کنند.
 روز چهارشنبه 21 فروردین، کارکنان پتروشيمی شازند در مقابل دفتر امور اداری اين شرکت بدلیل حل و فصل نشدن مشکل سند منازلشان، تجمع اعتراضی برگزار کردند. همچنین روز شنبه 24فروردين جمع زيادی از تاکسی داران شازند اراک، در مقابل شهرداری رژيم در اعتراض به وضعيت بد خيابانها که خسارت زيادی به خودروهايشان وارد کرده، تجمع کردند.
 روز چهارشنبه 21 فروردین، کارگران اخراجی شرکت پونل پاکدشت،در اعتراض به پرداخت نشدن 10 ماه حقوق عقب افتاده خود، در مقابل دادسرا و اداره بيمه اين شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. کارگران معترض تهديد کردند اگر به خواسته هايشان نرسند همراه با خانواده هايشان اعتراض خود را گسترش خواهند داد.
 روز 18 فروردین، نزديک به چهار هزار تن از مردم سرخس در استان خراسان رضوی، در نزديکی مرز ترکمنستان، تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنها در اعتراض به غصب زمينهايشان توسط آخوندی بنام طبسی که نماينده خامنه ای در استان خراسان می باشد، تجمع کردند. معترضان میگفتند: "زمينهايشان را برای آپارتمان سازی غضب کرده اند. چون نزديک شهر است و قيمت آن بسيار بالا می باشد". آنان که برای چندمین روز تجمع اعتراضی برپا می کردند روز جمعه 16 فروردین با 200 تن از نیروهای ضد شورش که از مشهد به سرخس اعزام شده بودند، مواجه شدند. تظاهرکنندگان تهدید کرده بودند که از ظلم رژیم به ترکمنستان پناه می برند.

نماینده مجلس رژیم برای شانه خالی کردن از مسئولیت قتل ستار بهشتی گفت از ملک الموت بپرسید چرا فوت کرده است
به گزارش رسانه حکومتی آفتاب، نادر قاضی پور نماینده ارومیه در جلسه علنی روز سه شنبه رژیم در حین بررسی سوال علی مطهری از وزیر کشور درباره علت مرگ ستار بهشتی در زمان بازداشت در نیروی انتظامی در اعتراض به این سوال گفت: باید از ملک الموت سوال کرد که چرا ستار بهشتی فوت کرده است.
 
 
 
سحر بهشتی خواهر وبلاگر شجاع ستار بهشتی می گوید که هربار مادرش مصاحبه می کند، او را تهدید به زندان می کنند. وی همچنین می گوید در خیابان او را تهدید به بردن به کهریزک می کنند  و از ترانه موسوی به او می گویند. ترانه موسوی جوانی بود که در سال 88 در زندان بطور جمعی مورد تجاوز قرار گرفت و بدنش را با اسید بطوری سوزاندند تا چهره وی قابل شناسایی نباشد.


یکی دیگر از ساکنین لیبرتی بدلیل فقدان امکانات اولیه پزشکی فوت کرد

به نقل از اطلاعیه 24 فروردین شورای ملی مقاومت بامداد شنبه، 24 فروردین، مهندس محمد حسین برزمهری یکی از ساکنان لیبرتی، در کلینیک عراقی کمپ جان سپرد. او که به ناگهان دچار بیهوشی شده و توسط دوستانش به کلینیک عراقی کمپ منتقل گردیده بود، بدلیل عدم آمادگی کلینیک و نبود برق جان سپرد. پزشک عراقی کلینیک علت فوت را سکته مغزی ذکر کرده است و  پزشکان ایرانی و مجاهد کمپ علت درگذشت او را مشابه بردیا مستوفیان ناشی از استرس و فشارهای فوق العاده در لیبرتی میدانند. محمد حسین برزمهری 61 ساله، مهندس راه و ساختمان فارغ التحصیل از دانشگاه واشینگتن دی سی آمریکا بود که از 30 سال پیش به مجاهدین خلق پیوسته بود. وی سیزدهمین فردی است که در اثر محاصره پزشکی و ممانعت از دسترسی ساکنان به خدمات پزشکی، جان می سپارد.

 
دادگاه منطقه ای ایالات متحده آمریکا، "نیاک" شبکه لابی رژیم ایران در آمریکا را رسما محکوم کرد
روز سه شنبه 9 آوریل 2013 دادگاه آمریکا بریاست قاضی جان بیتس دستور پرداخت 183 هزار و 480 دلار و 9 سنت باضافه سود این مبلغ به آقای داعی را صادر نمود. در یک پروسه قضایی چندساله، نیاک شبکه لابی رژیم ایران و تریتا پارسی، از آقای داعی در دادگاه شکایت کرده بودند که دادگاه در 13 سپتامبر 2012 به نفع آقای داعی رای داد.
 

دانمارک کمکهای خود را در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر با رژیم ایران قطع کرد

هرانا 20 فروردین خبر داد که روزنامه دانمارکی "پلتیکن" اعلام کرد دولت دانمارک تصمیم گرفته است در اعتراض به مجازات اعدام در ایران، کمکهای خود به برنامه علیە موادمخدر در ایران را قطع کند. دانمارک یکی از چند کشور غربی کمک کنندە به ایران در مبازرە علیە مواد مخدر است. این کمک‌ها از طریق "دفتر مقابله با جرائم و مواد مخدر سازمان ملل" (یو. ان. او. دی. سی) انجام شدە است. هرانا افزود: در چند سال گذشته، چند نهاد حقوق بشری، از دفتر مقابله با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد و کشور‌های کمک کننده درخواست توقف این کمک‌ها را کردەاند. زیرا این کمک‌ها، غیر مستقیم به افزایش تعداد مجازات مرگ در ایران انجامیدە است. بە گزارش روزنامه دانمارکی "پلتیکن" در دو سال گذشته کشور دانمارک، سالانە مبلغ پنج میلیون دلار بە برنامه مبارزه با مواد مخدر در ایران کمک کردە است. پلتیکن می‌نویسد؛ "در طول همین دوره، مقامات ایرانی صد‌ها نفر را کە مشکوک به حمل و نگهداری مواد مخدر بودند اعدام کردە است. بر این اساس، روز سە شنبە وزیر توسعە کریستین فریس باخ، تصمیم گرفته است تا بلافاصله پشتیبانی از این برنامە را قطع کند". وزیر توسعە دانمارکی بە پولتیکن گفت: "این پیامی بە ایران است که استفاده از مجازات مرگ غیر قابل قبول و چیزی است که ما به هیچ وجه آنرا نمی‌توانیم تائید کنیم".