صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، اسفند ۲۸، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


ایرانیان در تظاهرات سراسری، حمایت  از ساکنین لیبرتی را به نمایش گذاشتند

ایرانیان در اعتراض به وضعیت ساکنین لیبرتی و در پی درگذشت یکی دیگر از ساکنین مجروح لیبرتی به نام حمید ربیع در چندین کشور جهان از جمله، سوئد، انگلستان، آلمان، فرانسه، سوئیس، کانادا، هلند و ایتالیا طی روزهای 14، 15 و 16 مارس دست به تظاهرات زدند. تظاهرات ایرانیان در شهر تورنتوی کانادا علیرغم هوای بسیار سرد روز گذشته با شرکت صدها تن  برگزار شد. حمله مرگبار موشکی به کمپ لیبرتی تا بحال باعث کشته شدن و فوت 8 تن شده است. مقاومت ایران هشدار داده است که حملات مرگبار دیگری جان سایر ساکنین لیبرتی را تهدید  می کند. بنا به خبری که آسوشیتدپرس مبنی بر اعلام آمادگی دولت آلبانی برای پذیرفتن 210 تن از ساکنین لیبرتی، گزارش کرده دبیرخانه شورای ملی مقاومت طی اطلاعیه ای 16 مارس اعلام کرد که هر راه حلی برای ساکنان لیبرتی می بایست سریع و دربرگیرنده تمام ساکنان باشد. این اطلاعیه افزود، مقاومت ایران ضمن تشکر از دولت آلبانی و نخست وزیر پریشا بخاطر این ژست انساندوستانه، با هرگونه دخالت مارتین کوبلر که خط سیاسی رژیم ایران و مالکی را پیش می برد، در موضوع بازاسکان ساکنان لیبرتی که در حیطه کمیساریای عالی پناهندگان می باشد قویا مخالف است و آنرا علیه امنیت و سلامت ساکنان می داند. پذیرش 210 تن از ساکنان لیبرتی از سوی دولت آلبانی موضوع تازه ای نیست. این توافقی است که به هنگام دیدار خانم کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا از تیرانا در نوامبر گذشته بر روی آن توافق شده است. نماینده ویژه وزیر خارجه وقت آمریکا در باره اشرف، آمباسادور فیرید، روز 22 نوامبر به نماینده ساکنان اشرف و لیبرتی نوشت: ”همانگونه که ممکن است شنیده باشید، دولت آلبانی بطور خصوصی تایید کرده است که آمادگی دارد بازاسکان 210 نفر از ساکنان سابق اشرف را بپذیرد. کمیساریای عالی پناهندگی در حال آماده کردن ارجاع پرونده ها به دولت آلبانی بوده و ممکن است با رهبران کمپ برای بحث در این رابطه تماس بگیرد. من امیدوارم که رهبران کمپ لیبرتی و رهبری شما از این خبر استقبال نموده و بطور کامل با کمیساریای عالی پناهندگی برای انجام این بازاسکان مهم همکاری کنند. من از شما و سازمان مجاهدین خلق ایران می خواهم که این پیشنهاد را علنی نکنید اما بطور ساکت با کمیساریای عالی پناهندگی کار کنید که به افراد خود برای ترک عراق در سلامت برای یک آینده بهتر کمک نمایید. همکاری سازمان مجاهدین خلق ایران در موفق ساختن این تلاش برای بازاسکان، مشوق سایر دولتها برای حرکت سریعتر برای پذیرش ساکنان سابق کمپ اشرف برای بازاسکان خواهد بود“.
اطلاعیه شورای ملی مقاومت می افزاید: حال کوبلر با یک سفر تبلیغاتی به تیرانا می خواهد با خرج کردن یک توافق قدیمی بر نقش خبیثانه اش در اعزام ساکنان اشرف به زندان لیبرتی و هموار کردن راه برای کشتار ساکنان سرپوش بگذارد. این که ساکنان لیبرتی ”ترک عراق را رد می کنند“، دروغی است که کوبلر آنرا دامن می زند. به عکس مقاومت ایران در دو سال گذشته بیشترین تلاش را برای پیدا کردن کشورهای میزبان به عمل آورده است. در همین رابطه پس از توافق دولت آلبانی با پذیرش 210 نفر، نمایندگان مقاومت در ژانویه گذشته بطور مکتوب به دولت آلبانی در تیرانا تضمین دادند که همه هزینه های این افراد را تقبل خواهند کرد و خواستار افزایش شمار این افراد شدند.
اما پس از حمله موشکی 9 فوریه به لیبرتی و با توجه به اینکه ساکنان لیبرتی در معرض حملات مشابه قرار دارند، ساکنان و نمایندگانشان اعلام کرده اند تا وقتی ساکنان در لیبرتی در معرض کشتار مجدد قرار دارند، انتقال گروههای کوچک از لیبرتی به خارج از عراق تنها خطر را در مورد اکثریت قریب به اتفاقی که در لیبرتی باقی می مانند اضافه می کند. بنابراین دو گزینه وجود دارد. گزینه اول انتقال فوری و موقت همه افراد به ایالات متحده آمریکا یا یک کشور اروپایی تا از آنجا بطور دائم باز اسکان شوند و یا بازگشت همه افراد به اشرف و ادامه پروسه انتقال از اشرف از جمله انتقال به آلبانی. هرگونه راه حل باید سریع و شامل همه جمعیت باشد. این را ساکنان در دو نامه مشترک هر یک با بیش از 3000 امضا در دو نوبت در روزهای 14 فوریه و 15 مارس 2013 به اطلاع دبیرکل،کمیسر عالی پناهندگان، کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد و مقامات آمریکایی و نماینده عالی اتحادیه اروپا نیز رسانده اند. از سوی دیگر و بنا به اطلاعیه شورای ملی مقاومت 26 اسفند، مارتین کوبلر در نامه ای به خانم مریم رجوی به تاریخ 25 اسفند = 15 مارس، ضمن رفع و رجوع نقش خود و همسرش در جان باختن حمید ربیع، به دروغپردازی درباره تدابیر امنیتی و وضعیت پزشکی در لیبرتی پرداخت و برای طفره رفتن از مسأله مبرم امنیت ساکنان و حمله موشکی که طی آن 8 تن کشته و بیش از 100 تن مجروح شدند، از رفتار ساکنان با کارمندانش شکایت کرد و خواستار دسترسی ناظران به همه جای کمپ شد! کوبلر بار دیگر با دخالت در امور مربوط به ساکنان و کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد که بارها از آن منع شده است، خواستار ادامه مصاحبه ها و پذیرش بازاسکان قطره یی شد و دست آخر با استناد به گزارشی که خودش با همان متد افشاشده توسط مسئول پیشین پرونده اشرف در یونامی، به نیویورک فرستاده تا به نام دبیرکل منتشر شود، از ”تمرکز غیرمنصفانه علیه نماینده ویژه” شکایت کرد و خواستار متوقف شدن اعتراضات جهانی مدافعان امنیت و حقوق ساکنان لیبرتی و اشرف علیه خودش گردید. کوبلر در نامه اش به خانم رجوی می نویسد: ” من به طور خاص نگران رفتار تهاجمی فزاینده ساکنان با ناظرانمان هستم. در یک مورد ناظران ما هفته گذشته به دلایل امنیتی مجبور به عقب نشینی شدند. لطفا اجازه بدهید که ناظران اجازه دسترسی نامحدود به بخشهای لیبرتی را داشته باشند”. اطلاعیه شورا می گوید: ظاهرا اشاره کوبلر به فردی بنام مسعود دورانی افغانی است که ارتباطات و تلاشهای سیستماتیکش برای بردن ساکنان لیبرتی به هتل تحت کنترل وزارت اطلاعات آخوندها در بغداد برای همه ساکنان شناخته شده است. وی در روز 24 اسفند 14 مارس) به دستور کوبلر برای اولین بار بعد از حمله موشکی 21 بهمن به لیبرتی رفت و برای تحریک ساکنان در ارتباط با شهادت حمید ربیع و اعتراض آنها به اینکه چرا حمید به آلمان منتقل نشده است، با طعنه و ریشخند گفت: اشکال ندارد او به بهشت می رود! مقاومت ایران از اجلاس آتی شورای  امنیت ملل متحد می‌خواهد تا یک هیأت بیطرف برای تحقیق پیرامون عاملان و آمران  و تسهیل کنندگان حمله موشکی 9 فوریه و احاله آنها به دادگاه جنایی بین المللی تشکیل دهد، دولت عراق را موظف کند ساکنان لیبرتی را برای تامین حداقل امنیت به اشرف بازگرداند و از دبیرکل بخواهد یک نماینده بیطرف و ذیصلاح برای حل مساله لیبرتی و اشرف تعیین کند.

کارگران کارخانه قند و تصفيه شکر اهواز در مقابل استانداری رژيم، تجمع اعتراضی برگزار کردند
بر اساس گزارش منابع خبری مقاومت ایران 24 اسفند، کارگران کارخانه قند و تصفيه شکر اهواز بار ديگر برای دريافت 26ماه حقوق عقب افتاده شان در مقابل استانداری رژيم تجمع اعتراضی برگزار کردند. اين تجمع اعتراضی چهارمين تجمع اعتراضی کارگران ظرف دو هفته گذشته برای احقاق حقوقشان می باشد. ظرف سال گذشته بيش از چهارده تجمع اعتراضی توسط اين کارگران صورت گرفته اما هيچ کدام از کارگزاران رژيم در استان خوزستان حاضر به پاسخگويی به آنها و حتی شنيدن مشکلاتشان نشده است.
 

نیروهای حکومتی با کلیساهای خانگی برخورد می کنند
بنا به گزارش روزنامه خراسان، در گردهمایی روز دوشنبه 21 اسفند ماه "فرمانده انتظامی خراسان مدعی شد: "افرادی در مشهد اقدام به ایجاد کلیساهای خانگی کرده بودند که تاکنون با چند مورد برخورد شده و بانیان آن مورد پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند." وی افزود: "بسیاری از این مکان‌ها که به ترویج فرقه‌ها و خرافه پرستی می‌پردازند با برگزاری شب نشینی‌ها و جشن‌های شبانه، جوانان را به دام خود می‌کشانند و با روی خوش آن‌ها را به فرقه‌ها جذب می‌کنند."


رژیم ایران با بیانیه حقوق زنان در سازمان ملل مخالفت کرد
به نقل از خبرگزاری فرانسه، رژيم ايران، اخوان المسلمین مصر، روسیه و واتیکان روز 14 اسفند، با بيانيه مربوط به حقوق زنان در سازمان ملل متحد مخالفت کرده اند. اين بيانيه که برخی حقوق زنان از جمله کار و سفر بدون اجازه همسر را به رسميت می شناسد مخالفت چندین کشور را بدنبال داشت. اخوان المسلمين گفته است سفر يا کار زنان بدون اجازه همسر، جامعه را نابود خواهد کرد.

 
رژيم ایران پرونده ستار بهشتی را مختومه اعلام کرد
مهدی دواتگری عضو مجلس رژیم و مسئول پيگيری پرونده ستار بهشتی، اين پرونده را مختومه اعلام کرد گفت:  ”شوک روانی و فيزيکی دليل فوت ستار بهشتی بود “. وی گفت: علت مرگ ستار بهشتی در گزارشات کميسيون امنيت عنوان شده و به عبارتی اين پرونده بسته شده است. این درحالیست که به گزارش خبرگزاری آلمان گیتی پورفاضل وکیل خانواده ستار بهشتی می‌گوید که چنین چیزی صحت ندارد و پرونده بسته نشده است. ستار بهشتی بلاگر شجاع ایرانی در آبانماه سال جاری زیر شکنجه ماموران رژیم ایران در زندان به قتل رسید. نیروهای امنیتی خواهر و مادر ستار بهشتی را تهدید کرده اند تا در پنجشنبه آخر سال مراسمی در آرامگاه ستار بهشتی برگزار نکنند. این خواهر و مادر برغم تهدید به کتک، کنار قبر ستار بهشتی مراسم ساده ای برگزار کردند.


پاسدار احمدی مقدم وحشت نظام را درآستانه چهارشنبه سوری ابراز نمود
اسماعيل احمدی مقدم سرکرده نيروی انتظامی از افزايش گشتهای سرکوبگرانه در آستانه چهارشنبه سوری و آغاز سال جديد خبر داد. وی مدعی شد 500هزار نيرو و 40هزار خودرو و موتورسيکلت برای تأمين امنيت به کار گرفته خواهند شد. مردم و بخصوص جوانان هرساله جشن چهارشنبه سوری را به صحنه رویارویی با ماموران حکومتی مبدل می کنند.

 

رژيم ايران طی حدود يک سال می تواند بمب اتمی توليد کند
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد: رژيم ايران طی کم و بيش يک سال می تواند بمب اتمی توليد کند و دولت آمريکا هيچ گونه گزينه يی را برای جلوگيری از آن رد نمی کند. رئيس جمهور آمريکا تصريح کرد: آمريکا تواناييهای چشمگيری برای جلوگيری از دستيابی رژيم ايران به سلاح اتمی دارد.


انقلاب مردم سوریه دوساله شد
مردم قهرمان سوريه در روز جمعه که به مناسبت دومين سالگرد شروع انقلاب سوريه آن را دو سال مبارزه و پيروزی انقلاب در دسترس است نام نهاده بودند با وجود بمباران و گلوله باران شديد شهرها و مناطق مسکونی دست به تظاهرات زدند. در چنين روزی در سال 2011 گروهی از جوانان سوری عليه ديکتاتور سوريه فرياد سر دادند که خلق سوريه تن به ذلت نمی دهد. تظاهر کنندگان سوگند ياد کردند که تا سرنگونی رژيم ديکتاتور سوريه و بشار اسد و تا محقق کردن همه اهداف انقلابشان به مبارزه ادامه دهند. همچنين تظاهر کنندگان سوری در قلب دمشق با وجود تهديدات امنيتی تظاهرات کردند. جوانان انقلابی در محله العسالی در دمشق با محکوم کردن حمايت رژيم ايران و حزب الله از ديکتاتور سوريه شعار می دادند: سرنگون باد رژيم ايران و حزب الله. ارتش آزادی سوريه اعلام کرد: انقلابيون سوری در دمشق و حومه آن چندين پايگاه نظاميان اسد را هدف قرار دادند و خسارات سنگينی به آنها وارد کردند. از سوی ديگر رزمندگان ارتش آزادی در حلب در عملياتی که به مناسبت دومين سالگرد شروع انقلاب در سوريه بشارت پيروزی نام نهاده بودند دست به پيشروی زدند.
واتیکان اتهامات علیه پاپ جدید را تکذیب کرد

یورونیوز خبر داد که اتهامهای مطرح شده  علیه پاپ فرانسیس، پاپ جدید مبنی بر نقش او در دوران دیکتاتوری نظامیان آرژانتین توسط واتیکان مردود شناخته شد. در زمان حکومت نظامیان بین سالهای 1976 و 1983 میلادی در آرژانتین بیش از چهارصد نوزاد از خانواده هایشان دزدیده شدند و عمدتا به خانواده های نظامیان سپرده شدند. سخنگوی واتیکان در یک نشست خبری گفت که رهبر جدید کاتولیکهای جهان در دوران حکومت نظامیان آرژانتینی با این رژیم همکاری نداشته است. وی افزود: این اتهامات، چپگرایانه هستند و باید با قاطعیت رد شوند.