صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اسفند ۲۰، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


دانشجويان دانشگاه امير کبير يک بسيجی را کتک زدند

رسانه های حکومتی روز سه شنبه خبر دادند که در دانشکده نساجی دانشگاه صنعتی اميرکبير، دانشجويی که قصد تذکر لسانی به عده يی دختر و پسر دانشجو که در حال صحبت با هم بودند را داشت، توسط جمعی از اين افراد به شدت مضروب شد. رسانه های رژیم خبر کتک خوردن ماموران بسیجی را درج می کنند که به گفته آنها از کوچه ها و خیابانها به دانشگاهها کشیده شده است. رسانه های حکومتی در مورد ترس بسیجیان، این وضعیت را "موجب عقب نشينی برخی از ناهيان از منکر" دانست که اگر به همين منوال ادامه پيدا کند، "موجبات ترک اين فريضه پيش می آيد".


دانشجويان دختر دانشگاه تهران تجمع اعتراضی برپا کردند
به نقل از گزارشهای منتشر شده شماری از دانشجويان دختر دانشگاه تهران در خوابگاه چمران 19 اسفند به قانون جديد منع ورود به خوابگاه بعد از ساعت نه و سی دقيقه اعتراض کرده و در مقابل دانشگاه تجمع نمودند. به دنبال اين اعتراض، عده يی از ماموران رژيم، شيشه های خوابگاه دخترانه دانشگاه تهران را شکستند.


1200 کارگر کارخانه نورد لوله صفا همچنان در اعتصاب بسر می برند
به نقل از منابع خبری مقاومت ایران 18 اسفند، بر اساس توافقی که در پی اعتصابات ماههای گذشته با کارفرمایان صورت گرفته بود، می بایستی حقوق معوقه کارگران تا 15 اسفند پرداخت می شد اما کارفرمایان به توافق حاصله عمل نکردند و کارگران دست به اعتصاب زدند. کارگران 4 ماه حقوق عقب افتاده بعلاوه عیدی و پاداش دریافت نکرده اند. این درحالیست که تولید کارخانه نورد لوله صفا، طی ماههای گذشته رونق گرفته بطوریکه کارگران این کارخانه در سه شیفت و بطور شبانه روزی مشغول بکارند. کارگران نورد لوله صفا اعلام کردند تا رسیدن به خواست هایشان به ادامه اعتصاب خود ادامه خواهند داد. 

نیروی قدس برای حمله مجدد به لیبرتی آماده می شود

دبیرخانه شورای ملی مقاومت 17 اسفند در اطلاعیه ای اعلام کرد: بر اساس گزارشهای دریافتی از داخل ایران، نیروی تروریستی قدس، بار دیگر در صدد است به کمک نیروهای تحت امر مالکی، در روزهای آینده بار دیگر، لیبرتی را با موشک و خمپاره مورد حمله قرار دهد و به یک قتل عام جدید مبادرت کند. این اطلاعیه افزود که روز 16 اسفند، خبرگزاری حکومتی ایرنا به نقل از عدنان اسدی، کفیل وزارت کشور عراق که در ایران به سر می‌برد، نوشت: «ما در ارتباط و گسترش مناسبات با ایران برای خود محدودیتی قائل نیستیم و معتقدیم باید در همه حوزه‌ها همکاری خوب و رو به توسعه داشته باشیم». «اینها خائنان و قاتلان مردم عراق و ایران هستند و حضورشان مخل امنیت و ثبات عراق است». روز قبل از آن سخنگوی وزارت خارجه رژیم ایران نیز کشورهایی را که خواستار دادن پناهندگی به ساکنان لیبرتی هستند، تهدید کرد و مجاهدین را عامل بی ثباتی و ناامنی توصیف نمود. بر اساس اطلاعیه شورای ملی مقومت طرح حمله مجدد به لیبرتی در حالی است که دولت عراق از ورود الزامات اولیه برای حداقل تدابیر امنیتی، مانند بیل و کلنگ جلوگیری می‌کند. نماینده دولت عراق روز 16 اسفند به طور رسمی اطلاع داد نخست وزیری با انتقال کلاهها و جلیقه های حفاظتی و حتی کیسه برای درست کردن جان پناههای اولیه، از اشرف به لیبرتی مخالفت کرده است.
لازم به ذکر است که حمله مرگبار موشکی به کمپ لیبرتی که در 9 فوریه موجب مرگ 7 تن از ساکنین بی سلاح و بدون پناهگاه کمپ لیبرتی شد، همچنان سلامت دیگر ساکنین را تهدید می کند. شورای ملی مقاومت در اطلاعیه روز 15 اسفند خود در این رابطه اطلاع داد  شماری از ساکنان در اثر موج گرفتگی ناشی از انفجارها و آلودگی هوا دچار سردردهای شدید، دردگوش و مننژیت عفونی شده اند.
 محمد رضا معاضدی، که پس از حمله موشکی دچار درد شدید گوش شده بود، روز گذشته به تشخیص پزشک عراقی در بغداد بستری شد و چند ساعت پس از ورود به بیمارستان به حالت کما رفته است. محمود دهقان نیز که در اثر موشک باران دچار موج گرفتگی و سردردهای شدید شده بود از روز یکشنبه 3 مارس بخاطر وخامت حالش بطور اورژانس به بغداد منتقل و در بیمارستان بستری گردیده است. طبق تشخیص پزشکان متخصص، هر دو بیمار به مننژیت عفونی که بیماری نادر و خطرناکی است مبتلا شده اند. هیچیک از آنها سابقه این قبیل بیماری را نداشته اند.
به گفته پزشکان متخصص، سایر افرادی هم که نزدیک به محل انفجارها بوده اند در معرض این بیماری قرار دارند و سریعا بایستی در مورد آنها اقدامات پیشگیرانه بعمل بیاید. این اطلاعیه افزود که ساکنان لیبرتی از کمترین امکانات پزشکی برخوردار نیستند و دولت عراق از انتقال وسایل پزشکی متعلق به ساکنان از اشرف به لیبرتی جلوگیری کرده است. خانم رجوی در پایان ماه فوریه در کنفرانس ژنوبر دو راه حل موجود یعنی انتقال تمام ساکنین به آمریکا و یا بازگشتشان به اشرف تا انتقال به کشورهای ثالث تاکید ورزید.
 شورای ملی مقاومت امروز یکشنبه 20 اسفند در اطلاعیه ای اعلام کرد که یکی از مجروحان حاد حمله موشکی به لیبرتی به نام حمید ربیع، دچار خونریزی شدید گوارشی شده و بطور اورژانس به بیمارستانی در بغداد منتقل گردیده است. این اطلاعیه افزود: وی که بتازگی پس از چند عمل جراحی به لیبرتی آمده بود کماکان در وضعیت وخیم و بحرانی بسر میبرد. حمید ربیع 51 ساله که دارای پاسپورت پناهندگی و اقامت دائم در آلمان می باشد در حمله موشکی 9 فوریه از ناحیه شکم، نخاع و مهره ها بشدت مجروح شده و بر اثر اصابت ترکش به نخاع از ناحیه کمر به پایین دچار بی حسی گردیده است. مقاومت ایران خواهان انتقال بلادرنگ آقای ربیع به آلمان برای معالجه می باشد.

نمایندگان کنگره آمریکا حمله به کمپ لیبرتی را محکوم کردند
کنگره آمریکا با ارائه 13 دلیل و سند، با 4 خواسته حمله موشکی علیه ساکنین لیبرتی را محکوم کرد. کنگره آمریکا از رئیس جمهور این کشور خواست تا با دولت عراق در راستای عملی کردن توافقنامه 25 دسامبر 2011 که بین سازمان ملل و دولت عراق برای جابجایی موقت و متعاقبا بازاسکان شهروندان اشرف و حفاظت انسانی برای همه شهروندان در کمپ حریه یا لیبرتی امضا شد کار کند و از دولت عراق نیز خواستار اجازه ملاقات خانواده ها، وکلا و بازرسان بین المللی از جمله نمایندگان کنگره آمریکا و مطبوعات به لیبرتی شد و از باراک اوباما خواست تا برای بازگرداندن ساکنین لیبرتی به اشرف، با دولت عراق و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل کار کند.


هياتهای آمريکايی و شماری از کشورها در آژانس بین المللی انرژی اتمی در اعتراض به سخنان نماینده رژیم ایران جلسه را ترک کردند
به نقل از خبرگزاری رويتر، سفير آمريکا در آژانس بين المللی انرژی اتمی به عنوان اعتراض به صحبتهای نماينده رژيم ايران از جلسه شورای حکام بيرون رفت، مقامات کانادايی و استراليايی نيز هنگامى که بحث بر سر سوريه بود در اقدامی مشابه در اعتراض به نماينده رژيم ايران از جلسه خارج شدند. رويتر افزود، چنين اقدام غيرمعمولی به نشانه اعتراض در جلسات مشابهی در مورد رژيم ايران صورت گرفته است. جوزف مک منس سفير آمريکا در آژانس گفت، مادامی که رژيم ايران از التزامات بين المللی برای رفع نگرانيهای شورای حکام تبعيت نکند انزوای بيشتر و فشار بيشتر را از سوی جامعه بين المللی برای خود رقم می زند.
سلطانيه نماينده رژيم در آژانس بين المللی انرژی اتمی گفت، همکاری ايران و اجرای پادمانهای عادی آژانس بين المللی انرژی اتمی با متوجه ساختن اتهامی در خصوص انجام فعاليتهای زيرزمينی در نظنز و اراک در سال 2002 مختل شد و اين چنين بود که افکار عمومی در جهان گمراه شدند.
 سطانيه سپس به يوکيو آمانو حمله کرد و گفت، درخواست مکرر علنی مدير کل برای دسترسی به پارچين قبل از امضای مداليته غيرقابل توجيه است. موضوع را به شدت سياسی نموده، تحريک و مانع بزرگی را ايجاد کرده و اين يک بن بست است. سلطلانیه همچنین گفت: جمهوری اسلامی قابل اعتمادترين کشور استراتژيک باثبات در منطقه و با پتانسيل بسيار بالا برای حل مسائل منطقه يی و جهانی است بنابراين من از محدود کشورهايی که در طول دهه های گذشته نگاه و رفتار خصمانه ای داشته اند دعوت می کنم رويکرد خود را از مقابله به مذاکره تغيير دهند، پنجره فرصت هم چنان باز است.
در خبری دیگر آقای يوکيو آمانو مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی برای دور دوم بعنوان رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی انتخاب شد، به گزارش خبرگزاری فرانسه، شورای حکام آژانس آمانو را به عنوان مدير کل، حتی بدون نياز به رأی گيری برای مدت 4سال ديگر انتخاب کرد.



 

پسر زهرا کاظمی طرح دعوی خود در شکایت از رژیم ایران بخاطر قتل مادرش را بدست آورد
بنا به خبر رسانه های کانادایی در 8 مارس، دادگاه عالی کانادا تصمیم خواهد گرفت که آیا استفان هاشمی فرزند زنده یاد زهرا کاظمی می تواند از دولت ایران شکایت کند. دیوان عالی کانادا، به شنیدن درخواست تجدید نظر موافقت کرده است. استفان هاشمی می گوید که او حق دارد که از رژیم ایران بخاطر قتل مادرش در حالیکه در بازداشت بسر می برد و پیکرش هیچوقت به کانادا بازنگشت شکایت کند.
 
 
 
 در سال 2003، زهرا کاظمی، عکاس-خبرنگار و شهروند کانادایی بدلیل عکس گرفتن از تجمع معترضان در تهران دستگیر شد. کاظمی، بازداشت شد و از آنجا به زندان منتقل شد و تحت شکنجه و تجاوز جنسی قرار گرفت. او را به دلیل جراحت ناشی از شکنجه به بیمارستان بقیه الاعظم که به سپاه پاسداران وابسته است منتقل کردند که همانجا جان خود را از دست داد. دکتر اعظم، دکتر کشیک، پس از ورودش به کانادا، گزارش معاینات پزشکی مو به موی خود را بصورت عمومی بیان نمود. وی آثار شکنجه و تجاوز جنسی را بر روی بدن زهرا کاظمی، دیده بود. رژیم خانواده خانم کاظمی را مجبور کردند با شتاب دخترشان را در شیراز دفن کنند. خانم کاظمی 54 سال سن داشت.

 
با نزدیک شدن به مراسم قبل از نوروز از جمله چهارشنبه سوری، بنا به رویه همیشگی آخوندها، آمار اعدام در ایران افزایش می یابد
دو زندانی در بخش ترکمنچای شهرستان ميانه روز یکشنبه ساعت 8 صبح بدار آويخ شدند. روز پنجشنبه 10اسفند 4 زندانی در زندان مرکزی نهبندان در خراسان جنوبی حلق آویز شدند. از سوی دیگر دولت افغانستان از رژیم ایران خواست اجرای حکم اعدام شهروندان افغان را متوقف کند. مدافعان حقوق بشر در کابل در يک نشست خبری، به اعدام زندانيان افغان در ايران اعتراض کردند. هفته گذشته نیز مردم افغانستان در اعتراض به اعدام زندانيان افغان در ايران در مقابل سفارت رژيم در کابل تظاهرات کردند. رژيم حاکم بر ایران طی 4ماه گذشته بيش از 80 افغانی را در ايران اعدام کرده است.
دیوانعالی رژیم حکم اعدام سه زندانی سیاسی کرد به نامهای ابراهیم عیسی پور، سمکو نژادی و سامان نسیم که در زندان ارومیه محبوس می باشند را تایید کرده است.
 در خبری دیگر و بنا به گزارش هرانا 18 اسفند، رژیم یک تبعه عراق را اعدام محکوم کرده است. جرم زندانی سیاسی علی احمد سلیمان قتل دو تن از اعضای سپاه پاسداران عنوان شده است. علی احمد سلیمان اواخر بهمن ماه سال جاری به اتهام ارتباط با احمد شهید و رسانه‌های برون مرزی به اتهام تبلیغ علیه نظام از درون زندان به یکسال حبس تعزیری نیز محکوم شده بود. علی احمد سلیمان حدود شش سال پیش به اتهام عضویت در پژاک بازداشت و به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود و علی رغم اتمام محکومیتش، از آزادی این زندانی جلوگیری می‌شد. وی در پروسه دادگاه نیز از حق اختیاروکیل محروم بوده است و به دلیل تابعیت خارجی پرونده اش دنبال نمی شود.

 

فروش مانتوهای 18 میلیون تومانی در تهران و مرگ کارتن خوابها
روزنامه حکومتی ابتکار 19 اسفند که خبر برگزاری نمایشگاه مانتوهای میلیون تومانی در یکی از برجهای شمال شهر تهران را انعکاس داده بود، به قیمت برخی از این مانتوها که 18 میلیون تومان بود اشاره کرد. این رسانه نوشت:  در حالیکه در روزهای نزدیک به نوروز مردم در گیر و دار خرید شب عید هستند و به دلیل قیمتهای بالا برخی از محصولات را از سبد خانوار خود حذف می‌کنند در برج‌های دوقلوی فرمانیه تهران نمایشگاهی برپاست که مانتوهای عرضه شده در آن از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۱۸ میلیون تومان قیمت گذاری شده اند. در خبری دیگر و به نقل از روزنامه خراسان در همان روز یعنی 19 اسفند، زن جوان کارتین خوابی در باغ معروف به باغ آلو بر اثر سرما جان خود را از دست داد. وی که هویتش مجهول مانده است بین 30 تا 35 سال سن داشت.
 

هوگو چاوز، رئیس جمهور ونزوئلا پس از دو سال مبارزه با بیماری سرطان، روز 5 مارس در سن 58 سالگی درگذشت
به گزارش یورونیوز وی در آکادمی نظامی ونزوئلا تحصيل کرد و سپس به دانشگاه نظامی کاراکاس رفت. در سال 1992 پس از کودتای نافرجام عليه رئيس جمهور وقت ونزوئلا دستگير شد و دو سال زندانی بود. پس از آزادی از زندان، حزب جنبش جمهوری پنجم را بنياد گذاشت و در سال 1998 به عنوان رهبر اين حزب در انتخابات رياست جمهوری شرکت کرد و پيروز شد. چاوز در زمان حکومتش دست به اصلاحاتی در ونزوئلا زد. وی در سال 2009در صدد تصويب قانونی برای دائمی کردن مقام رياست جمهوری بود. در سال 2012 برای چهارمين بار پياپی در انتخابات رياست جمهوری پيروز شد. اما به دليل بازگشت بيماری سرطان نتوانست مراسم تحليف رياست جمهوری را اجرا کند. وی به خاطر روابطش با رژیم ایران و حمايتش از ديکتاتور سوريه، در داخل و خارج ونزوئلا مورد انتقاد بود. چاوز 14سال بر ونزوئلا حکومت کرد و از متحدان نزديک رژيم ايران بود.  احمدی نژاد در تسلیت نامه خود از جمله نوشت: تردید ندارم که او بازخواهد گشت و به همراه همه صالحان و حضرت مسیح (ع) و تنها باقیمانده از نسل پاکان، انسان کامل، خواهد آمد و جامعه بشری را در استقرار صلح و عدالت کامل و مهربانی و کمال یاری خواهد کرد. این گفته خشم آخوندها و رقیبانش را برانگیخت. آنها لقب دادن این صفات به چاوز را غیراسلامی خواندند.

 

******
روز جمعه، 8 مارس بدنبال تظاهرات گسترده مردم عراق در استانهای مختلف این کشور تحت عنوان "فرصت آخر" نیروهای مالکی بروی تظاهرکنندگان آتش گشودند. این تظاهرات با شعارهای سرنگونی حکومت مالکی و اخراج رژیم ایران برگزار شد. در موصل مرکز استان نینوا نیروهای مالکی در میدان احرار بروی تظاهرکنندگان آتش گشودند که شماری زخمی و بر اساس تلویزیون الحره 3 تن کشته شدند. تلویزیون الجزیره گفت دولت عراق حکم دستگیری 148 تن از شیوخ قبایل را که مسئول سازماندهی تحصنها هستند صادر کرده است.
 
در همین رابطه عزالدین الدوله وزیر کشاورزی عراق در اعتراض به سرکوب خونین تظاهرکنندگان موصل، از سمت خود استفعا داد. صالح المطلک معاون نخست وزیر عراق اعلام کرد: الدوله، عضو العراقیه است و دومین وزیری است که در این ماه استعفا می دهد.

 
 
 

******
الجزیره خبر داد که ارتش آزادی سوريه اعلام کرد دهها نفر از نيروهای شبه نظامی بشار اسد و افراد امنيتی آن را در نبردهای سنگين نزديک ميدان عباسيان دمشق کشته است. کميته های هماهنگی محلی گفتند ارتش آزادی سوريه سالن ورزشی پشت ميدان عباسيان دمشق را نيز به کنترل خود در آورده است. ارتش آزادی سوريه همچنین يک هواپيمای نظامی را در ناحيه المنصوره در الرقه سرنگون کرد. گفتنی است که اتحادیه عرب هفته گذشته با تصویب قطعنامه ای اجازه ارسال تسلیحات به مبارزین سوری صادر نمود.