صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، بهمن ۰۸، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


بدنبال درگیری مسلحانه در دلگان سیستان و بلوچستان 6 تن کشته و یا زحمی شدند
خبرگزاری همبستگی ملی 8 بهمن گزارش داد که در یک درگیری مسلحانه در شهرستان دلگان در استان سیستان و بلوچستان، یک نفر کشته و پنج تن دیگر مجروح شدند. رژیم تاکنون هویت این افراد را اعلام نکرده است. خبرآنلاین 6 بهمن نوشت: اشتیاق، سرکرده نیروی انتظامی دلگان گفت: «در اثر این درگیری مسلحانه دو نفر با هویت نامعلوم براثر اصابت گلوله در دم فوت کرده و یک نفر دیگر نیز به بیمارستان منتقل شد». وی همچنین به زخمی شدن پنج نفر اشاره کرد و گفت: «با همکاری بسیج منطقه از ادامه روند درگیری مسلحانه درمحل جلوگیری شد».
 

صدها تن از مردم سنندج با حضور در محل اجرای اعدام، از مرگ حتمی یک زندانی ممانعت بعمل آوردند
بامداد چهارشنبه 4 بهمن صدها تن از مردم سنندج که از تصمیم رژیم برای اعدام یک جوان، خود را به مقابل ساختمان زندان رساندند و بدین وسیله از اعدام او ممانعت بعمل آوردند. عمر شهبازی متولد دیواندره از جانب رژیم متهم به ارتکاب قتل شده است. براساس گزارشهای منتشر شده ساعت هفت و نیم صبح، ماموران یگان ویژه نیروی انتظامی و سایر قوای حکومتی که از قبل منطقه را محاصره کرده بودند، به مردم معترض حمله کردند، اما مردم سنندج حاضر به عقب نشینی نشدند. در این حمله شماری از مردم از جمله چند زن که در صف جلویی تظاهرات بودند، مجروح شدند.



******
اطلاعیه شورای ملی مقاومت، هفتم بهمن ماه، جامعه جهانی را به نجات جان 5 زندانی سیاسی از هموطنان عرب در اهواز فرا خواند و خواستار اقدام عاجل بین المللی برای نجات جان آنهاست. محمد علی عموری، مهندس شیلات، هادی راشدی، دبیر شیمی، هاشم شعبانی، دبیر جابر آل‌بوشوکه مهندس کامپیوتر و برادرش مختار، به اتهام «محاربه» « توطئه علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به اعدام محکوم شده‌اند. آنها به منظور اعترافات اجباری تحت شکنجه ها قرار گرفتند. این 5 زندانی در 28 دیماه از زندان کارون اهواز به مکان نامعلومی منتقل شده اند. این اطلاعیه افزود: روز 29 خردادماه نیز رژیم چهار زندانی سیاسی دیگر از هموطنان عرب در اهواز، شامل سه برادر به نامهای عبدالرحمن، عباس و جمشید حیدری و یک زندانی دیگر به نام علی شریفی را اعدام کرد. زندانیان مزبور همگی از بازداشت شدگان تظاهرات مردم اهواز در فرودین ماه 90 بودند.

 

رژیم با وثیقه های سنگین از آزادی سه کارمند پالایشگاه بندرعباس جلوگیری می کند
دبیرخانه شورای ملی مقاومت هغتم بهمن در اطلاعیه ای اعلام نمود در 24آذرماه ماموران وزارت اطلاعات  سه تن از نفتگران باسابقه پالايشگاه نفت بندرعباس، آقايان محسن زبردست، 44 ساله، عباس حسن پور 34ساله و وهاب مقدسي 32 ساله، را در محل کارشان بازداشت و به زندان مرکزی بندرعباس منتقل کردند و آنان را که از فعالان شناخته شده کارگری هستند به سلولهای انفرادی منتقل کرده و با اعمال انواع فشارها و شکنجه ها تلاش کردند آنها را به اعترافها اجباری وادار کنند. دادستانی رژيم، محسن زبردست را به «اقدام عليه امنيت نظام از طريق تبليغ عليه نظام، توهين به رهبری و ارتباط با سازمان مجاهدين خلق ايران» متهم کرد و برای او 50 ميليون وثيقه تعيين کرد. وهاب مقدسی و عباس حسن پور نيز به «اقدام عليه امنيت نظام از طريق تبليغ عليه نظام، توهين به رهبری، تبليغ جدايی دين از سياست». متهم شدند و برای هر يک از آنها 20ميليون تومان وثيقه تعيين کرده است.
 

*****
به نقل از خبرگزاریها صبح روز شنبه 27 ژانویه در فلوجه، منطقه ای در غرب بغداد، تشییع جنازه هفت کشته تظاهرات روز جمعه با شرکت شمار کثیری از مردم این منطقه برگزار شد. در تظاهرات روز جمعه در نقاط مختلف عراق مردم خواستار اخراج رژیم ایران از عراق شدند و در نقاطی مانند موصل پرچم رژیم ایران را نیز به آتش کشیدند. روز شنبه عفو بین‌الملل اعلام کرد: دولت عراق باید فوراً در مورد کشتار معترضان، مطابق با معیارهای بین‌المللی تحقیق کند. آن هریسیون، معاون بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی در عفو بین‌الملل گفت: هر کس که مسئول این بدرفتاریها شناخته شد -- از جمله هر کسی که مشخص شد از قهر مفرط علیه معترضان استفاده کرده است -- باید در برابر عدالت قرار گیرد”.  خبرگزاری همبستگی ملی در گزارش خود از این اعتراضات گفت که شلیک به تظاهرات مسالمت آمیز عراقیانی بحران سیاسی عراق را شدت بخشیده است. مقتدا صدر و مسعود بارزانی این حمله را محکوم نمودند. صالح مطلک معاون نخست وزیر عراق نیز نسبت به آنچه که در فلوجه واقع شده هشدار داد و گفت این یک شروع خطرناک است که کشور را به پرتگاه خطرناکی سوق میدهد.
 


 
******
رژیم روز پنجشنبه 5 بهمن، دست یک جوان 29ساله را به اتهام سرقت در ملاعام در شیراز قطع کرد. این قربانی علاوه بر قطع دست، به 3 سال حبس و 99 ضربه شلاق نیز محکوم شده است. علی القاصی دادستان شیراز اجرای احکام قطع دست را "هشداری جدی" برای همه کسانی دانست که "موجبات ناامنی را فراهم می‌کنند." وی تاکید کرد: برخورد "قاطع و بدون اغماض" در دستور کار قوه قضائیه است". خبرگزاری حکومتی فارس همچنین خبر داد که انگشتان دست مردی دیگر به اتهام سرقت روز یکشنبه 8 بهمن ماه در شهر ساری قطع شده است.

 


******

رژیم یک زندانی را در شاهرود بدار آویخت. وی "چ.ب.ق" متولد 1340 و اهل سبزوار معرفی شده است. رژیم همچنین 6 زندانی را روز یکشنبه اول بهمن، در زندان گوهردشت بدار آویخت. رژیم تاکنون هویت و اسامی این زندانیان را اعلام نکرده است. در خبری دیگر، رضا شاهمرادی که گفته می‌شود یک مامور نیروی انتظامی را به قتل رسانده است سحرگاه چهارشنبه در خرم دره در ملاء عام اعدام شد. وی متهم به قتل گروهبان بهزاد جعفری شده بود. در خبری دیگر یک نفر در کرمان در ملاء عام اعدام شد. وی که "یاسر. ک" 27 ساله در میدان خواجوی کرمان اعدام شد. خبرگزاری هرانا هفتم بهمن نیز گزارش داد که حکم اعدام مرد دستفروشی به نام مرتضی که متهم میباشد یک دستفروش دیگر را در طی یک درگیری بر سر محل بساط به قتل رسانده است در دیوان عالی کشور به تایید رسید که اعتراض مرد دستفروش را بدنبال داشته است.

 

******
خبرگزاری هرانا، ششم بهمن، گزارش داد که  ماموران امنیتی در شهرستان نور به منزل شیدا تایید، شهروند بهایی مراجعه کرده و ضمن تفتیش منزل، صاحب خانه را به همراه میهمان وی، بیان بابایی بازداشت کردند. شیدا تایید متولد سال 69 ساکن نور، حدود دوسال پیش نیز به همراه مادر خود فریده تایید بازداشت شده و مدت 25 روز در اداره اطلاعات ساری در بازداشت بسر بردند.  بیان بابایی نیز متولد 1370 و ساکن قائمشهر می باشد. در خبری دیگر خانم ندا مجیدی به همراه کودک خردسالش جهت اجرای حکم شش ماه حبس روانه زندان سمنان شد.


رژیم، دو تن از اعضای خانواده مجاهدان لیبرتی را بازداشت کرد
آقای رضا اکبری منفرد و پسرش علی، حدود دو هفته پیش بازداشت شدند که از دادن هرگونه اطلاعی درباره وضعیت و محل آنها به اعضای خانواده شان سر باز زده می شود. رضا اکبری منفرد از زندانیان سیاسی دهه 60 می باشد و چهار تن از خواهران و برادرانش به نامهای علیرضا 20 ساله و غلامرضا 26 ساله در سالهای 60 و 64 و دوتن دیگر به نامهای رقیه، 30 ساله، و عبدالرضا 23 ساله در قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال67،  اعدام شدند. خواهر وی خانم مریم اکبری منفرد، 38 ساله و مادر سه فرزند خردسال، در روز 10 دی 89 دستگیر و به اتهام «محارب» به 15سال حبس محکوم شده است. رژیم، جرم او را حضور شماری از اعضای خانواده اش در اشرف و اعدام شمار دیگری از آنها به خاطر هواداری از مجاهدین، ذکر کرد.

******
بنا به گزارش منابع خبری مقاومت ایران، یک تن دیگر از ساکنان لیبرتی درگذشت. آقای غلامحسین صادقی یا(حاج صادقی) از بازاریان تهران، عضو کانون توحید اصناف و از اعضای شورای ملی مقاومت 41 سال پیش به سازمان مجاهدین پیوسته بود. او روز دوم دی ماه گذشته برای تشخیص بیماری به بیمارستان تخصصی در بغداد اعزام شد، ولی عوامل دستگاه امنیتی مالکی از معاینه او توسط پزشک متخصص ممانعت کردند و او را به لیبرتی بازگرداندند، که اعتراض وشکایت خود وی به مانیتورهای یونامی را در پی داشت. روز بعد، براثر شکایت و اصرار مجاهدان لیبرتی که وضعیت دشوار بیماری آقای صادقی را میدیدند و موضوع را به مقام های سازمان ملل کشاندند، مجددا برای معاینه تخصصی به بغداد منتقل شد و پس از تشخیص تومور مغزی توسط پزشکان متخصص، روز سه شنبه 19 دیماه تحت عمل جراحی مغز قرار گرفت. اما دو هفته بعد، بر اثر حمله قلبی درگذشت.

"نگرانم «پدر ستار بهشتی» را محجور قلمداد کنند"

خبرگزاری هرانا 8 بهمن گزارش داد که  وکیل مدافع خانواده ستار بهشتی نسبت به مفقود شدن 10 روزه پدر ستار بهشتی و سوء استفاده احتمالی از این قضیه در به سرانجام رسیدن پرونده قتل ستار بهشتی به شدت ابراز نگرانی کرد.  گیتی پورفاضل گفت: آخرین باری که من به آقای شهریاری بازپرس پرونده مراجعه کردم به من قول داد که تا آخر بهمن پرونده به دادگاه برود و در این بین اتفاقی افتاد که من را مقداری نگران کرد و آن مفقود شدن ناگهانی پدر ستار بهشتی است. وی گفت: ماجرا از این قرار است که به دلایل نامعلومی پدر ستار حدود 10 روز مفقود بود و متاسفانه خانواده‌اش نیز به هر جا سر می‌زدند و یا تلفن می‌کردند نمی‌توانستند خبری از او بگیرند. با توجه به اینکه پدر ستار بهشتی به دلیل شوک وارده از خبر مرگ پسرش دوران سختی را طی می‌کند طبیعی است که به هم بریزد. او هم در یک ماه اول حال بسیار بدی داشته است، به طوری که ناگزیر او را در بیمارستان بستری کردند تا آرامش خود را به دست آورد. وکیل مدافع خانواده ستار بهشتی اظهار کرد: با گم شدن پدر ستار بهشتی نگرانم که از این مساله در پرونده «ستار» سوء استفاده شود، به دلیل اینکه وقتی به خانواده او بعد از 10 روز خبر می‌دهند پدر ستار پیدا شده است، خواهر مرحوم بلافاصله به من زنگ زد و گفت دارند از آنها فیلمبرداری می‌کنند. من پرسیدم فیلمبرداری برای چه که خواهر ستار گفت نمی‌دانم و من گفتم اجازه ندهید فیلمبرداری کنند زیرا دلیلی ندارد و اصلا مگر هر کسی گم می‌شود هنگام پیدا شدن از او فیلم تهیه می‌کنند؟ پورفاضل افزود: خواهر ستار نیم ساعت بعد به من زنگ زد و گفت در پرونده‌ای که برای پدر ستار تشکیل داده‌اند نوشته‌اند که او دچار آلزایمر است. وکیل مدافع خانواده ستار بهشتی تاکید کرد: اگر پدر ستار بهشتی که الان پرونده فرزندش را دنبال می‌کند، نباشد حق او به فرزندانش می‌رسد ولی این قضیه، پروسه را طولانی‌تر می‌کند در حالی که پرونده مرگ ستار بهشتی فقط حدود سه ماه است که در دادسراست. این وکیل دادگستری در ادامه با انتقاد از تبصره ماده 128 قانون آیین دادرسی کیفری، اظهار کرد: در همه جای دنیا این رسم وجود دارد که وقتی از متهم بازجویی می‌شود متهم می‌تواند تقاضا کند وکیلش در کنار او حضور داشته باشد. البته قانون ما هم این موضوع را پیش‌بینی کرده است منتهی تبصره‌ای که به ماده 128 قانون آیین دادرسی کیفری اضافه شده موضوع حضور وکیل را به سلیقه و تشخیص قاضی واگذار می‌کند. وی تصریح کرد: به طور کلی در اکثر پرونده‌های امنیتی یا سیاسی هیچ وقت وکیل حضور نداشته است و در نتیجه می‌بینیم اتفاق های ناگواری که مثلا برای بنی‌یعقوب، زهرا کاظمی و ستار بهشتی افتاده است به خاطر این بوده که در بازجویی‌ها و تحقیقات اولیه وکیل حضور نداشته است.

به دنبال تشديد فشار تحريمها عليه رژيم ایران، ژاپن سه تن را به جرم نقض تحريم بازداشت کرد
به گزارش رويتر از توکيو، پليس ژاپن دو مرد و يک زن را به جرم انتقال غيرقانونی پول به حساب يک شرکت مرتبط با کشتيرانی رژيم ايران که به دخيل بودن در برنامه اتمی رژیم ایران مظنون است، دستگير کرده است. اين سه تن از کارکنان آژانس حمل و نقل بن لاين که در توکيو مستقر است، می باشند و 14 ميليون ين (معادل 150هزار دلار) را به حساب اين شرکت واريز کرده اند. خبرگزاری کيودو ژاپن نيز خاطرنشان کرد اين نخستين بار است ژاپن افرادی را در به جرم نقض تحريمهای رژيم ايران بازداشت می کند.