صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، آذر ۱۳، ۱۳۹۱

مهمترین رویدادهای هفته


بازار تهران برای چهارمين روز متوالی در اعتصاب است
بر اساس گزارش سایت مجاهدین خلق 12 آذر، روز شنبه، برای چهارمين روز متوالی بازار تهران نيمه تعطيل و دراعتصاب بود. این منبع افزود که  در بازار پوشاک مغازه های بيشتری بسته است، اما در بخش وسايل خانگی و اشپزخانه مغازه ها نيمی باز و نيمی بسته هستند. مغازه ها در بازار پوشاک در اعتراض به بخشنامه های رژیم بسته شدند. رژيم هنوز پاسخ روشنی به واردات پوشاک و ميزان گمرک آن نداده است.

******
شورای ملی مقاومت طی فراخوانی، خواستار آزادی نسرین ستوده، وکیل زندانی شد. دبیرخانه شورای ملی مقاومت بتاریخ 11 آذر در اطلاعیه ای خاطرنشان ساخت که نسرین ستوده، 49 ساله، در شهریور 89 به جرم دفاع از زندانیان سیاسی بازداشت شد و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به 6 سال حبس و 10 سال محرومیت از وکالت و خروج کشور محکوم گردید. این اطلاعیه می افزاید که نسرین ستوده در اعتراض به اعمال فشارها و محدودیتهای ضد انسانی علیه خود و خانواده اش از جمله ممنوعیت خروج دختر 12 ساله اش از ایران، از روز 26 مهرماه دست به اعتصاب غذا زده و اکنون در هفتمین هفته اعتصاب غذای خود در شرایط جسمی وخیمی بسر می برد. مسئول زندان اما به جای مراقبتهای پزشکی حداقل، برای چند هفته خانم ستوده را به سلول انفرادی منتقل کردند و تلاش کردند او را وادار به شکستن اعتصاب غذا کنند. از سوی دیگر ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا گفت: "ما از رژيم ايران می خواهيم تا بدرفتاری غيرقابل تحمل خود نسبت به نسرين ستوده را متوقف کرده و سريعاً او و بيش از 30 زن زندانی سياسی ديگر را که در زندان اوين به سر می برند آزاد کند."
 

رئیس پلیس فتا در رابطه با قتل و شکنجه ستار بهشتی بر کنار شد

بدنبال جهانی شدن و محکومیت بین المللی شکنجه و قتل وبلاگ نویس شجاع، ستار بهشتی در زندان، رژیم مجبور شد سرهنگ سعید شکریان، رئیس پلیس فتا را در این رابطه برکنار کند. خبرگزاری حکومتی مهر 11 آذر نوشت که این اقدام در پی دستور اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی انجام شده است. لازم به ذکر است که احمدی مقدم نیز یکی از عوامل شکنجه در زندان کهریزک می باشد.
 







******
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، يک سال پس از اين که کنگره محدوديتهای شديدی را عليه رژيم تهران تصويب کرد، روز جمعه سنای آمريکا به اتفاق آرا تحريمهای جديد اقتصادی که هدفش فلج کردن بيشتر بخشهای انرژی، کشتيرانی و بندر اين حکومت است را تثبت کرد. مجلس سنای آمریکا با 94 رای موافق و بدون رای مخالف بعنوان بخشی از بودجه لایجه دفاعی متمم، مربوط به تحریم بخشهای مالی رژیم ایران را تصویب کرد. تحريمهای جديد حوزه های انرژی، مديريت بنادر، شرکتهای بيمه، کشتيرانی و کشتی سازی رژيم ايران را هدف قرار می دهد. مصوبه سنای آمريکا همچنین راديو تلويزيون رژيم و رئیس آن پاسدار ضرغامی را به خاطر نقض حقوق بشر و پخش اعترافهای اجباری تحريم می کند و در ليست سياه قرار می دهد. علاوه بر اينها فروش فلزات گرانبها و ديگر فلزات دارای کاربرد صنعتی را ممنوع می کند.  اين تحريمها از جمله انتقال طلا از ترکيه به ايران را نيز شامل می شود.


کارکنان برنامه هسته يی رژيم در اصفهان دچار عوارض جسمی شدند
به نقل از سایت مجاهدین خلق 8 آذر، غلامرضا معصومی رئيس اورژانس رژيم ايران اعتراف کرد برای کارکنان کارخانه پردازش اورانيوم اصفهان (يو.سی.اف) ”عارضه هايی“ به وجود آمده است. وی گفت: ”برای کسانی که در منطقه بوده اند، مثلاً يو.سی.اف اصفهان، عارضه هايی پيش آمده که تحت درمان قرار گرفته اند“. وی افزود: تمام واحدهای اورژانس در ايران بايد برای مقابله با حوادث هسته يی آمادگی پيدا کنند و آموزش ببينند. در کارخانه پردازش اورانیوم، کيک زرد به گاز هگزا فلورايد اورانيوم تبديل می شود که خوراک اصلی مراکز غنی سازی ايران است.
 

******
مواضع جانبدارانه مارتین کوبلر در مورد اشرف و ساکنین لیبرتی همچنان ادامه دارد. دبیرخانه شورای ملی مقاومت در اطلاعیه 10 آذر خود اعلام کرد که گزارش مارتین کوبلر، در شورای امنیت در روز 9 آذر= 29نوامبر، درباره اشرف و لیبرتی بسیار مغرضانه، سراپا دروغ و با کتمان حقایق همراه بود. کوبلر از جانب حکومت عراق تهدید کرد: «دولت عراق تأکید دارد اشرف را در روزهای آینده ببندد». او با کتمان حقایق درباره فروش اموال ساکنان اشرف که بارها نسبت به آن متعهد شده، تقصیر بن‌بست در این باره را به گردن ساکنان انداخت و گفت‌:‌ «دولت عراق این بن بست را به عنوان تلاشی از طرف ساکنان جهت تأخیر جابه‌جایی 100 نفر باقیمانده تلقی می‌کند. بنابراین صبر دولت عراق در حال نازک شدن است». کوبلر در واکنش نسبت به نامه مشترک ساکنین لیبرتی به دبیرکل که خواستار تغییر او شده بودند، گفت «ناظران سازمان ملل در کمپ حریه به طور روزمره برحقوق بشر و شرایط انسانی ساکنان نظارت می‌کنند. با اینحال غالباً از دسترسی آنها به برخی از مناطق کمپ توسط ساکنان جلوگیری می‌شود». این درحالیست که حامیان حقوق ساکنین لیبرتی خواهان برسمیت شناخته شدن لیبرتی بعنوان کمپ پناهندگی از سوی سازمان ملل می باشند.

ماه مارس مهلت پایانی ایران برای همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است
به گزارش دویچه وله فارسی رابرت وود، نماینده ‌آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنج‌شنبه 29 نوامبر در نشست شورای حکام در وین، ماه مارس را "مهلت پایانی" ایران برای همکاری با آژانس در زمینه تحقیقات بازرسان این سازمان خواند. وی گفت: «چنانچه ایران تا ماه مارس همکاری واقعی با آژانس را شروع نکرده باشد .... ایالات متحده مصرانه از شورای حکام خواهد خواست تا این عدم پیشرفت را به شورای امنیت سازمان ملل گزارش کند.» نماینده ‌آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: «نمی‌توان به ایران اجازه داد به طور نامحدود تعهدات خود را نادیده بگیرد.... ایران باید الان عمل کند.» مدیر کل آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی نیز در نشست روز پنجشنبه شورای حکام در وین از عدم پیشرفت در "شفاف‌سازی" و رفع ابهام از برنامه اتمی رژیم ایران انتقاد کرد. یوکیا آمانو گفت، به رغم "تلاش بسیار زیاد" آژانس برای شفاف‌سازی و رفع نگرانی‌های مربوط به نظامی بودن احتمالی برنامه اتمی ایران هیچ پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است. آمانو باز هم بر درخواست خود مبنی بر فراهم آوردن زمینه دسترسی بازرسان آژانس به مجتمع نظامی پارچین، واقع در جنوب غربی تهران تأکید کرد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی احتمال می‌دهد که در این مجتمع برخی از آزمایش‌های انفجاری که برای تولید بمب اتمی اهمیت دارند انجام  شده است. وی خاطر نشان ساخت که آژانس در گفت‌وگو با ایران راسخ است و گفت، نشست جدید با ایران در 13 دسامبر بر پا خواهد شد. مذاکراتی که از ژانویه تا کنون با نمایندگان ایران جریان داشته گشایشی برای تحقیقات آژانس ایجاد نکرده است. آخرین دور مذاکرات ایران و آژانس در سوم شهریورماه 24= اوت سال جاری در وین برگزار شد. هرمان ناکارتس، رئیس هیأت مذاکره‌کننده با ایران در پایان مذاکرات به خبرنگاران گفت که "اختلافات اساسی با ایران همچنان پا برجا است."

حذف 80 درصد شعرهای یک کتاب شعر، شرط انتشار وزارت ارشاد شد
العربیه فارسی 10 آذر به نقل از خبرگزاری حکومتی ایلنا نوشت که صدور مجوز چاپ مجموعه شعر "سید علی صالحی" پس از مدت‌ها انتظار، توسط اداره‌ کتاب ارشاد مشروط به حذف 120 صفحه از 150 صفحه اعلام شد. صالحی گفته او این شرط را قبول نخواهد کرد. بنا بر این گزارش، مجموعه‌ شعر "تمرین آماده باش کبوتر" از سوی نشر ثالث در سال 1390 شمسی جهت کسب مجوز به دایره‌ نظارت بر کتاب وزارت ارشاد سپرده شد و سرانجام پس از ماه‌ها، به جواب نهایی ارشاد که حاکی از حذف 80 درصد از این مجموعه است، ختم شد. صالحی در این باره گفته است: "این مجموعه شعر نیز می‌رود در جوار کل شعرهایی که در طی این سال‌ها ممنوعه اعلام شده‌اند." او ضمن اظهار تاسف برای وضعیت به وجود آمده در فضای نشر ایران و اداره‌ کتاب افزود: "آستانه‌ی تحمل بسیار پائین آمده و من از این بابت بسیار متاسفم که یک مجموعه‌ی شعر که نهایتآ در 2 تا 3 هزار نسخه تیراژ می‌خورد، این‌گونه مسئولان را به واکنش وا می‌دارد. حال آن‌که در شرایط کنونی چاپ یک مجموعه‌ی شعر در این تیراژ نمی‌تواند زیانی به کسی برساند." این شاعر ادامه داد: " فکر می‌کنم این نوع برخوردها، نوعی یاس پراکنی را در جامعه دامن می‌زند، اما با اینحال، شاعرانی مثل من به این سادگی‌ها مایوس نخواهند شد؛ دفتر بعدی شعرم را به زودی به ناشر خواهم سپرد."

مجمع عمومی ملل متحد کشور فلسطین را به عنوان کشور ناظر ملل متحد برسمیت شناخت


روز پنجشنبه 29 نوامبر، مجمع عمومی ملل متحد قطعنامه 67 برای برسمیت شناختن کشور فلسطین به عنوان کشور ناظر ملل متحد، با 138 رأی مثبت در مقابل 9 رأی منفی و 41 رأی ممتنع را به تصویب رساند. دبیر کل ملل متحد به این خاطر به ملت فلسطین تبریک گفت. خانم مریم رجوی رییس جمهمور برگزیده شورای ملی مقاومت نیز طی پیامی این پیروزی را به محمود عباس رییس دولت مستقل فلسطین و به مردم فلسطین تبریک گفت. کشورهای میکرونزیا، پاناما، کانادا، اسرائیل، آمریکا، چک، جزایر مارشال، پالوآ و نایورو به این قطعنامه رای منفی دادند. تلویزیون فرانس 24 درگزارش خود از جشن و پایکوبی مردم فلسطین در نوار غزه گفت که این یک پیروزی تعیین کننده و سمبلیک برای مردم فلسطین است. آنها از این به بعد می توانند در مباحث سازمان ملل شرکت داشته باشند و این به آنها موقعیت بهتری برای پیوستن به آژانس و نهادهای سازمان ملل از قبیل دادگاه عالی بین المللی جنایی را می دهد.