صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، مهر ۰۳، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته



خبرگزاری فرانسه گزارش داد که هیلاری کلینتون گروه مخالف ایرانی را از لیست تروریستی کشورش خارج می کند. این خبرگزاری افزود که قانونگذاران ایالات متحده در روز جمعه گفتند وزیر خارجه آمریکا قرار است مجاهدین خلق ایران را از لیست تروریستی پس از 15 سال حذف کند. اين حرکت که مطمئناً حکومت تهران را به خشم می آورد پيش از مهلت يک اکتبر قرارداد شده توسط دادگاه است که تا آن تاريخ کلينتون بايد در مورد خارج کردن گروه معروف مجاهدين خلق ايران از ليست تصميم خود را بگيرد. ويکتوريا نولند سخنگوی رسمی وزارت خارجه گفت: کلينتون روز جمعه يک نامه طبقه بندی شده به کنگره در خصوص نامگذاری سازمان مجاهدين خلق فرستاد اما از بيان جزييات محتويات آن خودداری کرد.
با اين حال قانونگذاری جمهوريخواه تد پو يک عضو کميته امور خارجی مجلس که فراخوانها در حمايت از سازمان مجاهدين خلق را رهبری کرده است گفت: تصميم قابل انتظار کلينتون برای خروج مجاهدين از ليست مدتهاست از موقع آن سپری شده است. نماينده جمهوريخواه دانا روهرا باکر گفت: من بسيار خوشحالم که فهميدم که وزارت خارجه به توافق رسيده مجاهدين خلق ايران را از فهرست سازمانهای تروريستی خارجی، خارج کند. مجاهدين خلق ايرانيانی هستند که خواهان يک دولت جدايی دين و دولت، صلح آميز و دموکراتيک هستند. در سال
۱۹۹۷ سازمان مجاهدين خلق يک سازمان تروريستی خارجی نامگذاری شد. در ماه ژوئن دادگاه استيناف آمريکا در واشينگتن گفت اگر کلينتون تصميم نگيرد درخواست گروه برای خارج شدن از ليست را ظرف چهار ماه يا قبول يا انکار کند يک حکم خاص صادر می کند و با حکم دادگاه اين گروه را از ليست خارج می کند. خبر لیست زدایی از مجاهدین توسط بسیاری از خبرگزاریها قبیل سی ان ان، واشینگتن تایمز، وال استریت ژورنال، یورو نیوز، الجزیره خبرگزاری فرانسه و غیره انعکاس یافته است. سالهاست موقعيت مجاهدين خلق يک موضوع سياسی انفجاری در واشينگتن و يک موضوع آزار دهنده بزرگ در مناسبات رژيم ايران و آمريکا بوده است. وزارت خارجه آمریکا پیشتر خارج شدن از لیست تروریستی را به انتقال ساکنان اشرف به لیبرتی مشروط کرده بود. بريتانيا و اتحاديه اروپا سازمان مجاهدين خلق ايران را از ليست سازمانهای تروريستی خود به ترتيب در سالهای 2008 و 2009 خارج کردند. دولت آقای بیل کلينتون مجاهدين خلق ايران را در سال 1997 برای دلجویی از خاتمی رئیس جمهور وقت رژیم در ليست سازمانهای تروريستی کشورش قرار داد.

شماری از شخصيتهای اروپايی و آمريکايی و عربی از جمله استراون استیونسون،  شهردار جوليانی، ژنرال جيمز جونز، ژنرال هيو شلتون، سفير ميچل ريس و سفير بلومفيلد و شماری از سناتورها و نمايندگان کنگره آمريکا طی تماسهای تلفنی و نامه و ایمیل سرآغاز خروج مجاهدین از لیست را به خانم مریم رجوی تبریک گفتند. از سوی دیگر رژیم و ایادی اش در خارج کشور نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. به نقل از خودنویس، نایاک، در  بیانیه ای، خروج سازمان مجاهدین خلق را "فاجعه ای برای مردم ایران و ایالات متحده" و هدیه ای به رژیم ایران خواند. در این بیانیه آمده است که این اقدام وزارت خارجه امکان حمایت مالی کنگره از سازمان مجاهدین خلق برای انجام حملات تروریستی در ایران را فراهم میکند که میتواند عاملی بر تضعیف جنبش دموکراسیخواه مردم ایران باشد. گفتنی است که سال گذشته 37 تن تحت عنوان روزنامه نگار، استاد دانشگاه و ... از جمله محسن کدیور که با نایاک در ارتباط بودند، در نامه ای سرگشاده وزارت خارجه را از خروج نام سازمان مجاهدین برحذر داشته بودند.

ایرانیان با خبردارشدن از لغو برچسب تروریستی از مجاهدین کاروانهای شادی برپا کردند. از جمله روز شنبه اول مهر در اتاوا ماشینهای مزین به آرم سازمان مجاهدین و پرچم شیر و خورشیدنشان ایران در خیابانهای مرکز این شهر براه افتادند و با بوق زدنهای ممتد این پیروزی را جشن گرفتند.

******

سنای آمریکا روز شنبه، یکم مهرماه، با اکثریت قریب به اتفاق قطعنامهای را تصویب کرد که در آن بر تداوم فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک بر رژیم ایران تأکید شده است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این قطعنامه روز شنبه با 90 رأی موافق و 1 رأی مخالف در ساعات پایانی کار سنا پیش از آغاز تعطیلات چندهفتهای کنگره آمریکا به تصویب رسید. این قطعنامه جدید که متن آن از ماه پیش توسط سه سناتور آماده شدهبود از ادامه فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک بر تهران تا زمانی که رژیم ایران با تعلیق غنیسازی اورانیوم موافقت کرده و با بازرسان بینالمللی همکاری کند حمایت میکند. سوزان رایس، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل، در این جلسه رویکرد ایران در جریان مذاکرات را «انکار و فریب و رد گم کردن» دانسته و تاکید کرد: «ما درگیر مذاکراتی بیپایان که هیچ نتیجهای ندارند نخواهیم شد؛ زمان دارد هدر میرود.»

مجید توکلی برنده جایزه جهانی صلح دانشجویان شد
مجید توکلی دانشجوی ایرانی در مراسمی که روز 31 شهریور در کشو نروژ برگزار شد، برنده جایزه بین المللی صلح دانشجویی معرفی گردید. این دومین باری است که جایزه صلح دانشجویی به یک دانشجوی زندانی اهدا می گردد. مجید توکلی دانشجوی رشته مهندس کشتی سازی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در آذر سال 88 برای سومین بار بازداشت شد. وی به جرم اجتماع و تبانی علیه نظام، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و ریاست جمهور به 8 سال و شش ماه حبس تعزیری، 5 سال محرومیت از فعالیت سیاسی و 5 سال ممنوعیت از خروج از کشور محکوم شد.
 

******

سازمان عفو بين الملل در بيانيه يی به مناسب آغاز سال تحصيلی نسبت به بازداشت و بازجويی دهها تن از دانشجويان در سراسر ايران اعتراض کرد. عفو بين الملل همچنين به افزايش تبعيض جنسيتی در دانشگاهها هشدار داد. این سازمان در بيانيه خود تصريح کرد برخی از دانشگاهها از پذيرش دانشجويان دختر در برخی از رشته های تحصيلی خودداری کرده اند. عفو بين الملل محروميت تحصيلی دانشجويان اقليتهای مذهبی و فعالان سياسی و مدنی را نیز محکوم کرد.


 

یک تن در دورود اعدام شد


بنا به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس، این قربانی به جرم انتسابی قاچاق مواد مخدر با حضور عوامل انتظامی و قضایی در زندان دورود حلق آویز شد.




 

دولت آمريکا به60تن از همراهان پاسدار احمدی نژاد به نيويورک ويزا نداد

به نقل از خبرگزاری حکومتی فارس، وزارت امور خارجه آمريکا برای محمد شيخان معاون ارتباطات و اطلاع رسانی و محمد جعفر بهداد معاون سياسی دفتر رئيس جمهور و دو تن از وزرای کابينه ويزا صادر نکرد. اين بار علاوه بر خبرنگاران همراه و همچنين تيمهای حفاظت و تشريفات، برخی از مقامات نيز به دليل عدم صدور ويزا موفق به همراهی احمدی نژاد نشدند. رژیم ايران پيش از اين برای همراهی حدود 160نفر با پاسدار احمدی نژاد، از آمريکا درخواست ويزا کرده بود که تا کنون تنها با حدود 100 ويزا موافقت شده و برخی از مقامات از اين سفر بازمانده اند. لازم به ذکر است که ایرانیان آزادیخواه در روز 26 سپتامبر با برپایی تظاهرات اعتراضی از او در نیویورک استقبال خواهند کرد. ایرانیان همچنین در شبکه های اجتماعی مشغول بسیج افکار عمومی علیه رژیم ایران می باشند. از جمله این فعالیتها می توان به طوفان توییتر اشاره کرد که از 19 سپتامبر شروع شده و تا 26 سپتامبر ادامه خواهد داشت. 

 

******  

به دنبال اقدام شجاعانه کانادا، مبنی بر بستن سفارت رژیم در این کشور، خبرها حاکی است که  نروژ نيز احتمال داد سفارتش را در تهران تعطيل کند. خبرگزاری حکومتی ايسنا نوشت: برخی منابع خبری در نروژ از تعطيلی قريب الوقوع سفارت اين کشور در تهران خبر می دهند. اين خبرگزاری حکومتی بدون ذکر منبع خبری اضافه کرد: در اروپای شرقی، اين رسانه ها، سخنان سفير نروژ در اسراييل را منعکس کرده اند که اعلام می کند به زودی نروژ روابط سياسی خود با ايران را قطع خواهد کرد. به نوشته خبرگزاری حکومتی ايسنا، بسياری از کارشناسان سياسی بر اين عقيده اند که سناريوی تعطيلی سفارتخانه های اروپايی در ايران، برنامه ای از پيش تعيين شده برای افزايش فشار سياسی بر جمهوری اسلامی است.

 

شرکتهای هواپيمايی اتريش و انگلستان پروازهای خود را به ايران قطع می کنند

در ادامه تشديد تحريمهای بين المللی عليه رژیم ایران، دو شرکت هواپيمايی، بريتيش ميدلند وابسته به بريتش ايرويز و شرکت هواپيمايی اتريش در ماه آينده ميلادی- اکتبر- پروازهای خود به ايران را قطع می کنند. مدير بريتيش ايرويز، سازمان هواپيمايی انگلستان، با اعلام اين خبر، در نامه يی خطاب به رئيس سازمان هواپيمايی رژيم ایران، اعلام کرد که شرکت بريتيش ميدلند، پروازهای خود به مقصد ايران را از اول اکتبر، دهم مهرماه 91 قطع می کند. شرکت هواپيمايی اتريش نيز اعلام کرده است از 10اکتبر برابر با بيستم مهر ماه پروازهای خود به مقصد ايران را قطع خواهد کرد. رسانه های حکومتی اقدام دو شرکت هواپيمايی اروپايی را «باهدف افزايش فشار روانی بر جمهوری اسلامی ايران» توصيف می کنند.

 

 

 حسین رونقی به زندان اوین منتقل شد


به نقل از خبرگزاری هرانا اول مهر، حسین رونقی ملکی که در حین مرخصی درمانی خود در کمپ سرند مجددا بازداشت شده بود به زندان اوین منتقل شد. وی از زندان تبریز به بند 350 زندان اوین منتقل گردید. حسین رونقی ملکی اول شهریور ماه سال جاری زمانی که برای امداد به مردم زلزله زده آذربایجان شرقی به آن منطقه سفر کرده بود، به همراه 34 امدادگر دیگر بازداشت شد. او در هنگام بازداشت، در مرخصی استعلاجی بسر میبرد و در این مدت نیز گزارشات مختلفی از وضعیت جسمی وی منتشر گردید. آقای حسین رونقی ملکی باید باقی مراحل درمان کلیههای خود را در بیمارستانی مجهز سپری کند و در صورت ممانعت مسئولین، خطر از دست دادن هر دو کلیه، وی را تهدید میکند.