صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، مرداد ۰۸، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


بازیهای تابستانی المپیک 2012 در لندن آغاز شد
بازیهای تابستانی المپیک 2012 که بطور رسمی به بازیهای المپیاد سی ام شناخته می شود روز جمعه 27 ژوئیه در شهر لندن انگلستان با مراسم افتتاحیه آغاز شد و تا روز 12 اوت 2012 ادامه خواهد داشت. آنچه تا بحال بی سابقه بوده حضور زنان ورزشکار در مسابقات المپیک می باشد. در المپیاد 2012 برای اولین بار و بطور تاریخی تمامی کشورهای شرکت کننده دارای ورزشکاران زن بودند. از ایران نیز 52 ورزشکار در بازیهای المپیک 2012 شرکت می کنند. لازم به ذکر است که دولت انگلستان به مهدی هاشمی نماینده مجلس رژیم و گرداننده فدراسیون تیراندازی ویزای ورود به این کشور را نداد. همچنین انگلستان از ورود دو مربی رژیم به بازیهای المپیک جلوگیری بعمل آورد. انگلیس همچنین مانع ورود چند تن از همراهان ورزشکاران سوری به این کشور شد. حدود ده هزار ورزشکار و مربی از 204 کشور و سرزمین در المپیک 2012 شرکت دارند و حدود 60 هزار نفر از مقامات ارشد کشورهای شرکت کننده نیز در مراسم افتتاحیه حضور داشتند. همچنین 4 نفر بعنوان ورزشکاران مستقل در بازیهای المپیک 2012 شرکت دارند.

******

بدنبال تظاهرات مردم در نیشابور به دلیل گرانی و کمبود مرغ در یکی از میادین اصلی این شهر و سردادن شعار هیهات مناالذله، آخوندی به نام شجونی وابسته به جناح خامنه ای ابراز نگرانی کرد و گفت: مردم در نیشابور به خاطر گرانی مرغ راه افتادند توی خیابان، این کارها درست نیست. آدم نظام را به خاطر مرغ که زیر سوال نمی برد. آدم برای هر چیزی که راهپیمایی نمی کند. یکی دیگر از مقامات حکومتی خطاب به مردم گفت اگر مرغ گران است نخورید.



کارگران اخراجی صنایع تبدیلی الوند، تجمع اعتراضی برگزار کردند


به نقل از خبرگزاری هرانا 5 مرداد، جمعی از کارگران اخراجی کارخانه صنایع تبدیلی الوند در مقابل ساختمان استانداری همدان تجمع کردند. این کارگران که در خردادماه سال 89 از این کارخانه اخراج شده بودند، حکم اخراجشان را غیر قانونی میدانند و خواستار دریافت 26 ماه حقوق از زمان اخراجشان می باشند. عمده این کارگران به طور دائمی استخدام شده بودند و بیش از 10 سال سابقه کار در این کارخانه را داشتهاند و به دلیل کهولت سن امکان یافتن شغل در دو سال گذشته را نداشتهاند.







اعتراضات زندانیان سنی در زندان مرکزی زاهدان سرکوب شد


خبرگزاری هرانا 6 مرداد گزارش داد که در جریان سرکوب اعتراضات زندانیان سنی مذهب، زندان مرکزی زاهدان دست کم 80 تن از زندانیان به مکان نامعلومی منتقل شده و عدهای از ایشان نیز پس از ضرب و شتم به انفرادی زندان منتقل شدند. بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، حدود دو ماه پیش، چند زندانی سیاسی بلوچ از جمله شیراحمد شیرانی و عبدالوهاب ریگی به علت داشتن ریش، مسواک چوبی و یقه سنتی (ظاهر مذهبی اهل سنت) با ضرب و شتم شدید گارد ضد شورش در زندان مرکزی زاهدان، به قرنطینه زندان انتقال داده شدند. این رفتار غیر انسانی ماموران، با اعتراض دیگر زندانیان سنی مذهب روبرو شد بطوری که در نتیجه این اعتراضات، آتش سوزی شدیدی در زندان رخ داد و مامورین از پشت بام زندان اقدام به تیراندازی کردند. یکی از شاهدان عینی به هرانا گفت: گارد ضد شورش با یورش به زندان مرکزی زاهدان و به منظور سرکوب اعتراض زندانیان، حدود 80 نفر از آنها را به مکان نامعلومی انتقال داد و پس از گذشت چندین روز برخی از آنان را با اخذ تعهد و پس از تراشیدن ریش، دوباره به زندان مرکزی باز گرداندهشدند و برخی دیگر را به شهرهای سمنان، قزوین، تهران و اردبیل تبعید کردهاند و از سرنوشت برخی دیگر هنوز پس گذشت حدود دو ماه اطلاعی در دست نیست.


دو زندانی محکوم به اعدام در شهر کرد فرار کردند

به نقل از سایت مجاهدین خلق، دو زندانی محکوم به اعدام روز پنجشنبه پنجم مرداد موفق به فرار از زندان شهر کرد شدند. مأموران زندان هشت ساعت پس از فرار اين دو زندانی متوجه غيبت آنها شدند. اين دومين فرار زندانيان محکوم به اعدام از سال گذشته تا کنون در شهر کرد می باشد. در خبری دیگر 6 زندانی سیاسی در معرض خطر اعدام قرار دارند. آقای غلامرضا خسروی سوادجانی 47 ساله که بخاطر کمک مالی به مجاهدین و به اتهام محاربه زندانی شده است قرار است در شهریور ماه اعدام شود. همچنین 5 تن از زندانیان سیاسی اهواز به نامهای مهندس محمدعلی عموری، مهندس هادی راشدی، هاشم شعبانی، دبير و دانشجوی فوق ليسانس علوم سياسی و دو برادر به نامهای جابر و مختار آل بوشوکه نيز به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شده اند. حکم مرگ اين زندانيان در روز 18تيرماه به آنان ابلاغ شده است. از آغاز ماه رمضان رژیم 5زندانی را بدار آویخته است. سه زنداني در زندان مركزي اصفهان و يك زنداني در شيراز (اول مرداد) و يك زنداني ديگر در ايلام(3مرداد) اعدام شدند. به اين ترتيب شمار اعدامها از ابتداي سال ميلادي جديد دست كم به 225نفر بالغ مي شود.



میترا عالی دانشجوی نخبه دانشگاه شریف به زندان اوین منتقل شد


به نقل از خبرگزاری هرانا 5 مرداد، میترا عالی دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی شریف، 28 تیرماه برای گذراندن حکم یک سال حبس تعزیری به زندان اوین منتقل شده است. هرانا افزود: بنا به گزارش دانشجونیوز، میترا عالی اولین بار در 21 بهمن سال 1388 بازداشت و 5 روز بعد آزاد شد. وی برای بار دوم در 19 اسفند 1388 بازداشت و پس از 40 روز بازداشت انفرادی، در بند 209 زندان اوین، با قید وثیقه آزاد شد. میترا عالی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بیومتریال دانشگاه صنعتی شریف، که رتبه 7 کنکور کارشناسی ارشد و عضو بنیاد ملی نخبگان است، در حالی روز 28 تیرماه به زندان اوین منتقل شد که در 16 مرداد باید از پایان نامه کارشناسی ارشد خود در دانشگاه شریف دفاع کند. این دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف هم اکنون در بند نسوان زندان اوین نگهداری میشود.

کنگره آمریکا درصدد است تحریمهای جدید علیه رژیم را تا قبل از نیمه مرداد به مرحله نهایی برساند

خبرگزاری رویتر 5 مرداد گزارش داد که هدف ار این رشته تحریمها که طرح آن بمدت بیش از 7 ماه است در دست بررسی بوده است، اعمال محددویت شدید بر مبادلات با شرکت نفت و شرکت نفتکش رژیم ایران و ناتوان ساختن بانکهای این رژیم از نقل و انتقال الکترونیکی پول است. بنا به این گزارش، تدابیر مورد نظر در این طرح شامل اعمال مجازاتهای سنگین علیه بانکهایی است که با رژیم ایران معامله میکنند. مجلس نمایندگان آمریکا این تحریمها علیه رژیم ایران را در دسامبر (ماه آذر) تصویب کرد، و مجلس سنا نیز نسخه خود را پنج ماه بعد در ماه مه به تصویب رسانید. بهگفته یکی از مشاوران سنا، قانونگذاران آمریکایی در صددند تا بر سر تلفیق این دو نسخه تا روز جمعه سوم ماه اوت (۱۳ مرداد) و پیش از تعطیلات تابستانی کنگره، به توافق برسند و تحریم ها نهایی شود.  

******


روز گذشته یعنی هفتم مرداد، در سومین سالگرد کشته شدن 11 تن در حمله مرگبار نیروهای عراقی به کمپ اشرف در سال 1388، تظاهراتی مقابل سفارت آمرکیا در  شهر اتاوا برگزار شد. در این تظاهرات عالیجناب دیوید کیلگور رئیس مشترک کمیته کانادایی دوستان ایران دمکراتیک سخنانی ایراد نمود و موضع اخیر کوبلر و گزارش او به شورای امنیت را محکوم کرد. لازم به ذکر است که ساکنین اشرف با محدودیتهای شدید در گرمای بیش از 50 درجه سانتیگراد عراق روبرو هستند بویژه اینکه به تازگی نیروهای عراقی مانع ورود یک تانکر سوخت به اشرف شده اند. چند روز پس از در جریان قرار دادن نمایندگان یونامی و موافقت ورود محموله سوخت به اشرف، روز چهارشنبه از ورود این تانکر سوخت به داخل کمپ توسط نیروهای عراقی جلوگیری به عمل آمد. ساکنین کمپ لیبرتی نیز در شرایطی بدتر از این بسر می برند و مشکلات جدی کمبود آب، جان ساکنان را تهدید می کند. از سوی دیگر و درحالیکه طبق حکم دادگاه استیناف آمریکا، از مهلتی که دادگاه برای وزارت خارجه به منظور تعیین تکلیف لیست تروریستی علیه مجاهدین قائل شده کمتر از ۷۰ روز باقیمانده است، در اطلاعیه مطبوعاتی ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در 25 ژوئیه که در سایت وزارتخارجه آمریکا درج شده است، آمده است که ایالات متحده از ”نقشه مسیر” هیات همیاری سازمان ملل در عراق (یونامی) که اقدامات باقیمانده برای بستن اشرف را پیشنهاد میدهد، پشتیبانی میکند. ما از رهبری اشرف و دولت عراق خواهان همکاری برای به پیش راندن این طرح به جلو هستیم تا هدف مشترک ما یعنی خارج شدن امن ساکنان از عراق را به جلو ببرد. وزارتخارجه در پایان بیانیه خود خاطر نشان کرده است که عملکرد مجاهدین در این رابطه در ایام و هفته های آینده معیاری است که نشان خواهد داد آیا آنها همچنان تروریست باقی مانده اند یا دیگر آن دوران را پشت سر گذاشته اند. همکاری مجاهدین خلق در بستن اشرف، پایگاه شبه نظامی اصلی مجاهدین خلق، همچنان یک عامل کلیدی در تصمیم آتی وزارتخارجه در مورد موقعیت مجاهدین خلق در لیست سازمانهای تروریستی خارجی است. وی ضمن تحسین دولت عراق خطاب به مجاهدین گفت که اکنون نوبت رهبران اشرف است تا گام سازنده مشابهی برداشته و جابجایی ساکنان را از سر گیرند.

رژيم ايران تلاش می کند نیروی هوایی عراق را کنترل کند

يک افسر عاليرتبه در ارتش سابق عراق که اظهاراتش در سايت الملف درج شده فاش کرد رژيم ايران پس از اينکه کنترل بسياری از ارگانهای ارتش کنونی عراق را به دست گرفت به شدت تلاش می کند تا نيروی هوايی عراق را به کنترل خود در آورد. وی افزود: اين رژيم در هماهنگی با دفتر نوری المالکی فرمانده کل نيروهای مسلح و با اتکای شديد بر روی افسران عاليرتبه وابسته به خودش، قصد نفوذ به ميادين رزم نيروی هوايی عراق را دارد. اين افسر روشن ساخت که کنترل بر نيروی هوايی معنايش اشغال عملی فضای هوايی عراق می باشد. وی افزود: اظهارات فرمانده نيروی هوايی عراق سرلشگر ستاد خلبان انور حمه سعيد در مورد فرستادن تعدادی از مهندسان عراقی برای آموزش در يکی از کشورهای همسايه برای حفظ و نگهداری هواپيماهای اف16 آمريکائی، بدون افشای نام وی، در محافل سياسی عراق اين شک را ايجاد کرده که کشور مربوطه ايران باشد که سابقاً با عراق وارد جنگی شد که 8سال بطول انجاميد.


رژيم ايران مواد غذايی سرطان زا برای پناهندگان سوری می فرستد

خبرگزاری همبستگی ملی گزارشد داد که مرکز اطلاع رسانی عراق برای همه، نسبت به گوشت و مرغ آلوده به سرطان توسط رژيم ايران برای پناهندگان سوری در عراق هشدار داد. اين منبع نوشت: يکی از افرادی که در معبرهای مرزی ميان ايران و عراق کار می کند اطلاعاتی در اختيار ما گذاشت مبنی بر اين که رژيم ايران مواد غذايی را به شکل بسته های گوشت و مرغ به عراق ارسال می کند که اين مواد آلوده به سرطان هستند و بعد از رسيدن به عراق از سوی دولت عراق به کمپهای پناهندگان سوريه ای در بخش استان الانبار فرستاده می شود.



 

سونامی نمک دریاچه ارومیه به تهران می رسد


خبرگزاری حکومتی فارس گزارش داد که اصغر محمدی فاضل معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ایران، با اشاره به افت شدید سفره آب زیرزمینی در محدوده دریاچه ارومیه گفته است: «در حال ایجاد یک فاجعه ملی زیستمحیطی هستیم.» او اضافه کرد که در گزارشهایی به «مقامات کشور» هشدار داده شده است که در صورت ادامه وضعیت کنونی دریاچه ارومیه، در منطقه، توفان نمک به راه خواهد افتاد. نزدیک به یک سال پیش نیز یکی از مدیران ارشد سازمان محیط زیست ایران درباره احتمال «بارش ۱۰ میلیارد تن نمک» در مناطق غربی این کشور هشدار داده بود. گفتنی است که دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه ایران و دومین دریاچه بزرگ آب شور جهان می باشد.