صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آذر ۱۴، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

ماموران لباس شخصی و اطلاعاتی رژیم در اطراف دانشگاه تهران، مستقر شده اند

به نقل از گزارشات منتشر شده، اقدامات رژیم برای سرکوب دانشجویان افزایش یافته است. بنا به این گزارشات، ماشینهای پژو مشکی لباس‌شخصیها و اطلاعاتیهای حکومتی از میدان آزادی تا دانشگاه در خیابان آزادی و انقلاب، مستقر هستند. هم‌چنین در میدان ولی عصر و میدان تجریش نیز حضور آنان به چشم مي خورد. در آستانه 16 آذر، اکثر دانشگاههای ایران با صدور بیانیه و اطلاعیه، خواهان حضور دانشجویان در روز دانشجو شده اند. از سوی دیگر، منابع سرکوب حکومتی، دانشجویان را تهدید می کنند تا از برگزاری هرگونه برنامه و مراسمی در 16 آذر خودداری کنند. تنی چند از زندانیان سیاسی از جمله بهروز جاوید تهرانی زندانی دربند در زندان گوهردشت، پیامی به مناسبت روز دانشجو منتشر کردند. بهروز جاوید تهرانی در پیام خود بتاریخ 12 آذر 89، از دانشجویان خواست تا "دست در دست زنان و مردان و كارگران يك صدا ديكتاتوری و استبداد مذهبی را محكوم و آزادی و دموكراسی را فرياد زنند". بهروز جاوید تهرانی اولین بار پس از وقایع ۱۸ تیر ۷۸ بازداشت و به هشت سال حبس محکوم شد. وی پس از چهار سال تحمل حبس از زندان آزاد شد ولی مجددا در سال۸۴ بازداشت گردید و تاکنون دربند است. وی بارها در زندان گوهردشت کرج مورد آزار و اذیت مسئولین زندان قرار گرفته است.

جمعی از کامیون‌داران در مقابل مجلس رژیم، تجمع اعتراضی برپا کردند

رانندگان معترض نسبت به کیفیت کامیونهای فروخته شده توسط رژیم اعتراض داشتند.

کارگران کارخانه لوله‌سازی خوزستان نیز دست به تجمع اعتراضی زدند

کارگران کارخانه لوله‌سازی خوزستان 13 آذر، در اعتراض به عدم پرداخت بیست ماه حقوق عقب‌افتاده خود، در مقابل استانداری رژیم تجمع اعتراضی برگزار کردند. کارگران آنگاه به سمت دادگستری رژیم در خوزستان راهپیمایی نمودند. کارگران لوله سازی خوزستان، پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: ”لوله‌سازی خوزستان بی‌اعتنا در استان“ و ”لوله‌سازی خوزستان، منحل شده در استان“.

مردم در ایستگاه متروی طالقانی با نیروهای انتظامی درگیر شدند

خبرها در این مورد حاکی است که نیروی انتظامی که در حال مزاحمت برای مردم بودند، با شعار "مرگ بر نیروی انتظامی" و "نیروی انتظامی برو گمشو" روبرو شدند. در جریان این درگیری ماموران لباس‌شخصی یک جوان ۲۵ساله را از بالای پله‌های ایستگاه مترو به پایین پرتاب کردند. این جوان که بیهوش شده بود، توسط مردم به بیمارستان منتقل شد.

صدور حکم اعدام برای زهرا بهرامی، جدی است

منابع خبری مقاومت ایران گزارش دادند: بنابه گزارشات دریافتی، زندانی سیاسی زهرا بهرامی شهروند ایرانی– هلندی قرار است امروز یکشنبه ۱۴آذرماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط صلواتی، قاضی فرمایشی، مورد محاکمه قرار گیرد. خانم زهرا بهرامی پس از نزدیک به ۱سال بلاتکلیفی در زندان که بیش از ۹ماه آن را در بند ۲۰۹ زندان اوین در بازداشت به‌سر برده، قرار است که روز یکشنبه ۱۴آذرماه بر مبنای اتهاماتی نظیر محاربه، عضو انجمن پادشاهی، تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت و هم‌چنین داشتن مواد مخدر در منزل، توسط قاضی صلواتی مورد محاکمه قرار گیرد. بنابه گفته خانواده این زندانی سیاسی، به احتمال زیاد خانم بهرامی توسط صلواتی محکوم به اعدام خواهد شد. این منابع افزودند: خانم بهرامی اتهامات نسبت داده شده را رد می‌کند و به عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران و وکیل هلندی خود هم این موضوع را اعلام کرده است.
او در حال حاضر در بند متادون زندان اوین همراه با سایر زندانیان سیاسی زن در بازداشت به‌سر می‌برد. خانم بهرامی جهت دیدار با فرزندش به ایران مسافرت کرد و در اعتراضهای گسترده مردم ایران در روز عاشور شرکت کرد که توسط مأموران وزارت اطلاعات دستگیر و ابتدا به زندان گوهردشت کرج و سپس به بند
۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. او در اثر شکنجه‌های جسمی و روحی وادار به اعترافهای تلویزیونی علیه خود شد که از تلویزیون دولتی پخش گردید.

دیوان عالی رژیم حکم اعدام یک جوان را تایید کرد
این جوان علیرضا نام دارد. اتهام علیرضا کشتن یک مامور نیروی انتظامی عنوان شده است. در راستای افزایش اعدامها در ایران، دستگاه قضاییه رژیم حکم اعدام 30 تن را صادر کرده است. آخوندی به نام اسماعیل صادقی‌نیارکی در اینباره گفت: طی
۳ ماه گذشته به میزان ۴ سال کار شده و با توزیع‌کنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر برخورد شده که در این راستا حکم اعدام ۳۰ نفر صادر شده است و پس از تایید نهایی بزودی اجرا می‌شود.

یک دختر 14 ساله توسط نیروهای بسیجی، مورد ضرب و شتم قرار گرفت

بنا به گزارشات، صبح روز 14 آذر در خیابان نظر اصفهان یک دختر ۱۴ساله ارمنی از طرف نیروهای بسیج به‌شدت مورد ضرب‌وجرح قرار گرفت. به گفته شاهدان، این دختربچه در حالی که در حال تردد از محل تحصیل به منزل بود، با یک اکیپ بسیج روبرو شد که می گفتند: ”تو بی‌حجابی و باید همراه ما بیایی! “ با مقاومت این دختر، مردم بسیجیها و این دختر را دوره کرده و خواهان آزادی این دختربچه از دست بسیجیها بودند. در این بین یک ماشین گشت نیروی انتظامی به محل رسیده و نیروهای بسیج از موقعیت استفاده کرده مردم را پراکنده و دختر بچه را با فحش و کتک و ضربه‌های باتوم سوار ماشین کردند. از وضعیت این دختر 14 ساله خبری منتشر نشده است.

"رژیم ایران با آژانس همکاری نمی‌کند"

نمایندگان کشورهای فرانسه، انگلستان و آلمان، در شورای حکام، با انتشار بیانیه مشترکی، نسبت به عدم همکاری رژیم ایران با جامعه جهانی و رویارویی این رژیم با جامعه بین‌المللی هشدار دادند. نمایندگان فرانسه، انگلستان و آلمان از سران رژیم ایران خواستند تا به‌طور جدی به نگرانیهای این سه کشور در زمینه برنامه‌های اتمی پاسخ دهد. آنها گفتند خواست کشورهای 5+1 این است که رژیم ایران غنی‌سازی اورانیوم خود را متوقف سازد. خبرگزاری رویتر با مخابره این خبر افزود: رژیم ایران پذیرفته است که در اجلاس ژنو در ۶ تا ۷ دسامبر دیدار کند اما گفته است در مورد ”حقوق اتمی“ ایران صحبتی نخواهد کرد. … رویتر افزود: دیپلوماتها و تحلیلگران فکر نمی‌کنند که از گفتگوهای ژنو، بین مذاکره کننده اتمی رژیم ایران سعید جلیلی و کاترین اشتون رئیس دیپلوماسی اتحادیه اروپا یک راهگشایی حاصل گردد.

شورای اروپا و عفو بین الملل اعدام شهلا جاهد را محکوم کردند

به گزارش رادیو فردا، شورای اروپا و سازمان عفو بین الملل اعدام شهلا جاهد، متهم به قتل یک زن را در تهران محکوم کردند. شورای اروپا در بیانیه ای گفته است که «باردیگر شاهد نادیده گرفتن حقوق بنیادی بشر در جمهوری اسلامی بودیم». شهلا جاهد، همسر موقت ناصر محمدخانی، فوتبالیست سابق ایرانی، در سال ۱۳۸۱ به اتهام قتل لاله سحرخیزان، همسر ناصر محمد خانی، بازداشت و هشت سال گذشته را در زندان سپری کرده بود. شهلا جاهد، پرستار 40 ساله صبح چهارشنبه 10 آذر برابر با 1 دسامبر، در زندان اوین بدار آویخته شد.

آخرین آمار دانشجویان کشور اعلام شد

مدیر گروه سامانه جغرافیای آموزش عالی آخرین آمار دانشجویان و گروههای تحصیلی دانشگاهها را اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس، سلطانی مدیر گروه سامانه جغرافی آموزش عالی در چهلمین همایش معاونان آموزشی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور که در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد، افزود:‌ ۳ میلیون و ۷۹۰ هزار و ۸۵۹ دانشجو در حال حاضر در دانشگاههای کشور در حال تحصیل هستند که از این تعداد یک میلیون و ۸۷۴ هزار و ۹۶۶ نفر زن و یک میلیون و ۹۱۵ هزار و ۸۹۳ نفر مرد هستند. وی گفت: در حال حاضر ۱۴ درصد از دانشجویان در وزارت علوم، ۲۲ درصد در دانشگاه پیام نور، ۱۱ درصد در دانشگاه جامع علمی کاربردی، ۳۸ درصد در دانشگاه آزاد، ۵ درصد در دانشگاههای وابسته به وزارت آموزش و پرورش، ۳ درصد در دانشگاههای وابسته به وزارت بهداشت، ۶ درصد در مراکز آموزش عالی مستقل و یک درصد در سایر دانشگاههای اجرایی مشغول به تحصیل هستند. وی افزود: در حال حاضر ۴۴ درصد از دانشجویان در گروه علوم انسانی، ۳۳ درصد در گروه فنی و مهندسی، ۷ درصد در گروه علوم پایه، ۶ درصد در گروه کشاورزی و دامپزشکی، ۵ درصد در گروه هنر و ۵ درصد در گروه علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند. سلطانی گفت: در حال حاضر ۶۴ درصد از دانشجویان در مقطع کارشناسی، ۲۷ درصد در مقطع کاردانی، ۶ درصد در مقطع کارشناسی ارشد، ۲ درصد در مقطع دکترای حرفه‌ای و ۱ درصد در مقطع دکترای تخصصی مشغول به تحصیل می باشند.

9 سالگی، سن آغاز فحشا در ایران است

روزآنلاین نوشت: طبق قوانین جمهوری اسلامی، تن فروشی زنان و روسپیگری در ایران جرم محسوب شده و مجازاتهای سنگینی برای آن در نظر گرفته شده است اما طبق قوانین اسلامی می توان با خواندن یک "صیغه موقت" به آن جنبه رسمی یا لااقل شرعی داد. با وجود این، مسائل مربوط به زنان مانند بدحجابی یا روسپیگری همواره یکی از موضوعاتی بوده که حکومت اسلامی پس از انقلاب 1357 با آن درگیر بوده است و طرح های مختلفی برای برخورد با این پدیده ها اجرا شده که همگی پس از مدتی رها شده اند. این منبع افزود: برابر برخی گزارشهای نیمه رسمی که در سالهای گذشته در منابعی مانند خبرگزاری کار ایران (ایلنا) منتشر شده، در 10 سال اخیر میانگین سن دختران فراری در تهران که به تن فروشی اشتغال دارند از 28 سال به 9 تا 17 سال رسیده است و حدود 10 هزار باند فحشا تنها در پایتخت ایران فعالیت می کنند. سیدکاظم رسول زاده طباطبایی، مدیر گروه روانشناسی دانشگاه تربیت مدرس در تیرماه 1388 گفته بود: "در دهه 60 و 70 سن روسپیگری بالای 30 سال بود اما اکنون سن روسپیگری از 15 سال به بالا رسیده است." روزآنلاین در پایان گفت: کارشناسان، فقر و وضعیت نامناسب معیشتی، بیکاری، اعتیاد، اخراج از محل کار، ازدواج اجباری، تنوع طلبی مردان و... را علل اصلی افزایش فحشا در ایران می دانند.

******

کانون نویسندگان ایران با انتشار دو اطلاعیه، سالگرد قتل محمد مختاری و جعفر پوینده، و ۱۳ آذر سالروز مبارزه با سانسور را گرامی داشت. کانون نویسندگان خواهان لغو همه‌ روشها و نهاد‌های سانسور و آزادی زندانیان سیاسی است. در یکی از تازه‌ترین اطلاعیه‌های کانون نویسندگان ایران که به تاریخ یازدهم آذر ماه ۸۹ امضاء شده‌است، به فرارسیدن دوازدهمین سالگرد قتل دو عضو فعال و موثر این تشکل، محمد مختاری و محمد جعفر پوینده می‌پردازد. اطلاعیه‌ی دوم کانون نیز به مناسبت سیزده آذر، روز مبارزه با سانسور منتشر شده است. کانون نویسندگان ایران در اطلاعیه‌ی نخست خود همگان را فراخوانده تا در روز نوزدهم آذر ماه به یاد مختاری و پوینده در گورستان "امامزاده طاهر" گرد هم آیند.