صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آبان ۱۶، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

اعتراض دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران، ادامه دارد

در جریان انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیش از هزار تن از دانشجویان این دانشگاه روز شنبه تظاهرات کردند و خواستار لغو حکم انحلال این دانشگاه شدند. دانشجویان به سمت پردیس مرکزی این دانشگاه راهپیمایی کرده و شعار می‌دادند: «ما هستیم! می‌مانیم! دانشجوی ایرانیم»، و «سر کلاس نمی‌ریم، ایران و پس می‌گیریم». دانشجویان تأکید کردند تا رسیدن به خواسته‌هایشان به اعتراضات خود ادامه خواهند داد. گفتنی است بیش از 200تن از اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران روز گذشته به جمع دانشجویان معترض پیوسته و خواستار لغو انحلال این دانشگاه شدند. خبرگزاری حکومتی ایلنا نیز در گزارش خود از اعتراض دانشجویان گفت: روز سه‌شنبه نیز برای سومین روز پیاپی دانشجویان دانشگاه ایران در مقابل دانشکده پزشکی این دانشگاه به تحصن نشستند، دانشجویان این دانشگاه در این تجمع از اعلام استعفای چند نفر از اعضای هیأت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران خبر دادند. به گزارش خبرنگار ایلنا، دانشجویان صبح امروز در اعتراض به انحلال این دانشگاه پزشکی، نام «تهران» را از سر در دانشگاه علوم‌پزشکی ایران برداشتند، بعد از آن بار دیگر نام «ایران» را بر سردر دانشگاه نصب کردند. یکی از دانشجویان این دانشگاه در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: جمعیت دانشجویان امروز بیش از دو روز گذشته بود و دانشجویان با همان شعارهای گذشته به تحصن نشسته بودند، هم‌چنین دانشجویان این دانشگاه امروز نیز دو بیانیه صادر کردند که در آن به انحلال این دانشگاه اعتراض کرده‌اند و خواستار بازگشت دانشگاه به همان دانشگاه ایران شدند. این دانشجو می‌گوید: دانشجویان این دانشگاه در اعتراض به این اتفاق نام «تهران» را از سر در دانشگاه علوم‌پزشکی ایران که عصر روز شنبه نصب شده بود، از دیوار جدا کردند و کلمه «ایران» را جایگزین آن کردند. هم‌چنین به گفته وی برخی از اساتید این دانشگاه استعفا داده‌اند، لازم به ذکر است امروز با همکاری بسیج دانشجویی و کادر اداری دانشگاه، کلیه دانشگاههای ایران، تعطیل و دانشجویان در بیمارستانها حاضر نشده‌اند… .


کارگران لوله‌سازی خوزستان، تجمع اعتراضی برپا کردند

کارگران لوله‌سازی خوزستان روز شنبه در اعتراض به پرداخت نشدن ۱۷ماه حقوق عقب‌افتاده خود، تجمع کردند. کارگران گفتند تا رسیدن به خواسته‌هایشان به اعتراض ادامه خواهند داد.

کامیون‌داران نیز در مقابل مجلس رژیم دست به برپایی تجمع اعتراضی زدند

کامیون‌داران کامیون چینی هوو در مقابل مجلس رژیم تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنان خواستار رسیدگی به مشکلات خود از جمله تخلف در مورد گران‌فروشی این کامیونها شدند.

کارگران آبادانی نسبت به عدم پرداخت حقوقشان، اعتراض کردند

دهها تن از کارگران ساختمان نصب پالایشگاه آبادان و هم‌چنین کارگران سازمان فضای سبز شهرداری آبادان، به ماهها حقوق عقب‌افتاده خود، اعتراض کردند. درپی این اعتراض، برخی از کارگران توسط رژیم اخراج شدند. کارگران سازمان فضای‌سبز شهرداری آبادان سه ماه حقوق و بیمه دریافت نکردند. کارگران معترض گفته‌اند که عدم دریافت ماهها حقوق، سبب بروز مشکلاتی برای آنها در تامین امرار معاش، پرداخت قبوض، تحصیل فرزندان و غیره شده است.

شماری از بازنشستگان و کارگران در مقابل مجلس رژیم، تجمع کردند

روز شنبه 15 آّبانماه، جمعی از بازنشستگان پاکدشت ورامین و شماری از کارگران ساختمانی در مقابل مجلس رژیم تجمع اعتراضی برگزار کردند. بازنشستگان پاکدشت در اعتراض به انتقال بخش درمان مستقیم از سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت تجمع کردند. کارگران ساختمانی نیز خواستار افزایش ۱۵ درصدی حقوق خود و اجرای قانون بیمه شدند.


نسرین ستوده برای بار دوم در زندان اعتصاب غذا کرده است

خبرگزاری رهانا گزارش داد: نسرین ستوده، وکیل زندانی که از تاریخ ۱۳ شهریورماه در بازداشت به‌سرمی‌برد، اعتصاب غذای خود را از سر گرفته است. ستوده پیش از این نیز در تاریخ ۳ مهر به مدت ۲۷ روز اعتصاب غذا کرده بود و پس از درخواست‌های مکرر فعالین مدنی و حقوق بشر به شرط رسیدگی به درخواست‌هایش و عملی شدن وعده‌های مسئولین حاضر به شکستن اعتصاب غذای خود شد. اما اکنون، به گفته همسر وی، خانم ستوده بار دیگر اعتصاب غذای خشک خود را از روز یکشنبه دهم آبان از سرگرفته است. این درحالی است که از لحاظ جسمی بسیار ضعیف شده و شرایط نگران کننده‌ای دارد. نسرین ستوده کارشناس ارشد حقوق بین‌الملل، وکیل دادگستری و فعال جنبش زنان در تاریخ ۱۳ شهریور پس از مراجعه به دادسرای ویژه اوین بازداشت شد. وی با سه اتهام «اقدام علیه امنیت ملی»، «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت» و «همکاری با کانون مدافعان حقوق بشر» قرار است روز ۲۴ آبان ماه محاکمه شود.

******

روزنامه حکومتی قدس در گزارشی از سفر هیت رژیم ایران به اتاوا پایتخت کانادا جهت شرکت در جلسه ای به نام "مجمع صلح جهانی" نوشت: مسؤولان فرودگاه اتاوای کانادا پس از سفری ۲۴ساعته، سه ساعت و نیم ما را نگه‌داشتند، و در فرودگاه تمام فایلهای رایانه همراه، اطلاعات داخل تلفن همراه، دوربین عکاسی و لوازم شخصی و حتی متن سخنرانی ما را تفتیش کردند. نماینده رژیم در این هیات گفت: در بخش پرسش و پاسخ این اجلاس، فردی برخاست و به صحبتهای ما اعتراض کرد و گفت شما در حالی این سخنان را بیان می‌کنید که افرادی در اعتراض به شما در بیرون اجلاس تظاهرات کرده‌اند. روزنامه حکومتی قدس افزود: اشاره این فرد به تجمع منافقین بود که اعتراضشان را تا محل پارلمان کانادا (یکی دیگر از محلهای حضور هیأت ایرانی) ادامه داده بودند. گفتنی است که هواداران سازمان مجاهدین خلق، هفته گذشته در ساختمان کنفرانس روبروی ساختمان پارلمان کانادا در اعتراض به جلسه رژیم تحت عنوان "مجمع صلح جهانی" آکسیونی برپا کردند. روزنامه اتاوا سیتی زن نیز در این رابطه گزارشی تهیه و از جمله دروغ پردازیهای اکبر مانوسی، یکی از ماموران رژیم در اتاوا را افشا نمود. یادآوری می شود که هوادارن سازمان مجاهدین خلق ایران بیش از یکسال است که هر هفته در برابر ساختمان پارلمان فدران کانادا در اتاوا در اعتراض به سرکوب مردم ایران توسط رژیم و در حمایت از ساکنین شهر اشرف، آکسیونهایی بر پا داشته اند. آنان هر یکشنبه ساعت 1 بعد از ظهر در برابر پارلمان کانادا در شهر اتاوا تجمع می کنند.

پاسدار ساجدی‌نیا از فعالیتهای گروههای موسیقی در تهران، می ترسد

پاسدار ساجدی‌نیا سرکرده نیروی انتظامی تهران بزرگ وحشت خود را از فعالیتهای گروههای موسیقی زیرزمینی در تهران ابراز کرد و با اشاره به دستگیری دو گروه موسیقی زیرزمینی گفت: این گروهها، موسیقیهای نامتعارف خود را برای استفاده شبکه‌های مجازی و ماهواره‌ای معاند تولید کرده و برای پخش در اختیار آنها قرار می‌دادند.

معاون وزیر خارجه رژیم به اعدام گسترده زندانیان اعتراف کرد

حسن قشقاوی، معاون وزیر خارجه رژیم طی سخنانی در روز دوشنبه نهم آبان دانشگاه فردوسی مشهد به اعدام گسترده زندانیان اعتراف کرد. بر اساس نوشته های سایتهای خبری، قشقاوی گقت: مگر ما از غربی ها می پرسیم که چرا حزب اللهی نمی شوید؟ آنها هم حق ندارند از ما بپرسند چرا به حکم قرآن عمل کرده و مجرمین را اعدام می کنیم. شما بگو صد هزار نفر، ما به حکم قرآن عمل کرده و مجرمین را اعدام می کنیم." قشقاوی گفت: نود درصد اعدامی ها به دلیل نداشتن توان پرداخت دیه اعدام می شوند، من زمان سفارتم در سوئد هم اعلام کردم، اگر سوئد با اعدام مخالف است به جای جنگ روانی و بازی رسانه ای دیه اعدامی ها را بدهد و مجرمین را از زیر حکم برهاند. به ازای هر مقدار کمک دولت سوئد دولت ایران سه برابر کمک خواهد کرد. دولت سوئداین را به مثابه پیشنهاد رسمی جمهوری اسلامی ایران قلمداد کند.

لیندزی گراهام پیش‌بینی کرد آمریکا به جنگ رژیم ایران خواهد رفت

سناتور جمهوری خواه لیندزی گراهام در جلسه ای در هالیفکس کانادا، گفت دوستان محافظه‌کارش، از عمل شجاعانه برای مقابله با رژیم ایران حمایت می‌کنند. خبرگزاری فرانسه گزارش داد: لیندزی گراهام پیش‌بینی کرد که آمریکا به جنگ با رژیم ایران خواهد رفت نه فقط برای خنثی نمودن برنامه هسته‌یی آن بلکه برای شکست قاطع سپاه پاسداران، به عبارت دیگر، برای اخته کردن رژیم ایران می‌رود.

دست کم یکصدتن در پی زمین‌لرزه دورود لرستان، زخمی شدند
رادیو فردا گزارش داد: زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۹ ریشتر بامداد روز شنبه استان لرستان در غرب ایران را لرزاند. گزارش واحد مرکزی خبر، وابسته به تلویزیون دولتی ایران، حاکی است که در این زمین‌لرزه که در اطراف شهر دورود واقع در شرق استان لرستان روی داد دست کم یکصد نفر زخمی شدند. به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، این زمین‌لرزه تلفات جانی در بر نداشته و تنها برخی منازل مسکونی این منطقه دچار خسارت شده و هم‌اکنون مأموران ستاد حوادث غیر مترقبه استان لرستان در محل حضور دارند. هم‌چنین بنا بر گزارش‌ها به خاطر پیشگیری از تلفات بعدی مربوط به پس‌لرزه‌ها، تمام مدارس نوبت صبح شهرستان دورود نیز تعطیل شده و مردم محل نیز از خانه‌های خود خارج شده‌اند. مرکز لرزه‌نگاری کشوری، زمان دقیق زمین‌لرزه دورود را ساعت ۷ و ۲۲ دقیقه و ۲۱ ثانیه روز شنبه و محل دقیق آن را در عرض شمالی ۳۳٫۳۷ و طول شرقی ۴۸٫۹۴ یاد کرده‌است.

آتش سوزی؛ جنگل‌های بلوط زاگرس را نابود می کند

خبرگزاری همبستگی ملی گزارش داد: یکی از وسیع‌ترین آتش‌سوزی‌ها در روز گذشته، آتش‌سوزی جنگل‌های منطقه تحقیقات جنگل «گاران» در ۱۰ کیلومتری شمال شرق مریوان است که طی این آتش‌سوزی بیش از ۱۰۰ هکتار جنگل در آتش سوخت. خبرگزاری حکومتی ایلنا گفت: بارش باران تنها سه روز، آتش را در جنگل‌‌های مریوان مهار کرد، اما دوباره پس از این مدت آتش این بار با شدت بیشتری بازگشت و این بار شدت آتش به حدی بود که تنها در یک مورد ۱۰۰هکتار از جنگل‌های منطقه تحقیقات جنگل‌ ‏«گاران» در ۱۰ کیلومتری شمال شرق مریوان طی ۴ساعت به طور کامل درآتش سوخت، با این وصف آمار آتش‌سوزی‌های جنگل‌های مریوان به۵۸۳ مورد افزایش یافت.

العراقیه طی بیانیه‌ای اظهارات وزیر خارجه رژیم ایران را بشدت محکوم کرد

سایت مجاهدین خلق ایران خبر داد: حیدر الملا، سخنگوی رسمی العراقیه، در یک اطلاعیه مطبوعاتی اعلام کرد: اظهارات متکی، وزیر خارجه رژیم ایران، در مورد تشکیل حکومت اکثریت سیاسی و متهم نمودن نیروهای سیاسی، بر دخالت آشکار رژیم ایران در امور عراق مهر تأکید می‌گذارد. عراقیان به توصیه‌ها و اندرزهای متکی در تشکیل دولت عراق نیازی ندارند و اگر او قادر به اندرز دادن بود، رژیم خودش که از بحرانی منطقه‌ای و بین‌المللی و داخلی به‌دلیل سیاستهای خصمانه رنج می‌برد، برای دریافت این اندرزها در اولویت است. در ادامه اطلاعیه العراقیه آمده است: اما در رابطه با انفجارهایی که ملت عراق را مورد هدف قرار داد؛ دولت عراق و طرفهای سیاسی دیگر و ایالات متحده آمریکا و همه جهان از اسلحه و بسته‌های انفجاری و خودروهای بمب‌گذاری شده‌ای که رژیم ایران به عراق صادر می‌کند و هم‌چنین از پرورش تشکیلات تروریستی القاعده از سوی رژیم ایران که جملگی در اسناد ویکی‌لیکس افشا‌ شده، مطلعند.

کمیساریای عالی حقوق بشر ملل متحد خواستار تحقیق پیرامون پرونده های ویکی لیکس گردید

سایت ماتابا نوشت: مطابق این پرونده ها، آمریکا در مورد استفاده گسترده شکنجه و بد رفتاریهای دیگر توسط نیروهای عراقی مطلع بود، اما با این حال، بین سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰، هزاران زندانی تحت بازداشت خود را به عراق تحویل داد. این پرونده ها هم‌چنین در مورد وقایع افشا نشده کشته شدن شهروندان عادی توسط نیروهای آمریکایی در نقاط ایست و بازرسی و یا در حین ماموریت، را شرح میدهد. این اطلاعات به نگرانی کمیساریای عالی ناوی پیلای، که نقض جدی قانون بین المللی حقوق بشر در عراق صورت میگیرد اضافه میکند. این شامل اعدام سریع تعداد زیادی از شهروندان عادی، شکنجه و بد رفتاری با بازداشت شدگان هم میشود. مقامات آمریکایی و عراقی میباید اقدامات لازم را برای تحقیق در مورد این ادعاها که در این گزارشات آمده است، انجام دهند. آنها هم‌چنین میباید اقدامات لازم برای محاکمه کردن کسانی که مسئول قتلهای غیرقانونی، اعدامهای سریع، شکنجه، و هرگونه نقض جدی حقوق بشر بوده اند انجام دهند. این عمل مطابق التزامات قانون بین المللی حقوق بشر که کنوانسیون بین المللی در مورد حقوق سیاسی و مدنی هم شامل آن میشود، است و عراق و آمریکا هر دو عضو این پیمان میباشند. کمیسیون عالی از عراق میخواهد تا کنوانسیون علیه شکنجه و دیگر رفتارهای بیرحمانه یا غیرانسانی یا تحقیر آمیز یا مجازات و تشریفات اختیاری آن را بتصویب برساند. چنین چیزی به کمیته ماموریتی سازمان ملل، در جلوگیری از شکنجه و دیگر رفتارهای بیرحمانه یا غیرانسانی، یا تحقیر آمیز، یا مجازات و تشریفات اختیاری آن، این اجازه را میدهد تا از تمامی اماکنی که بازداشت شدگان در آن به سر میبرند، و اماکنی که بازجویی از افراد بازدشت شده در آنجا انجام میشود، بازدید کند. کمیساریای عالی، ناوی پیلای، هم‌چنین از دولت عراق میخواهد تا به بازدیدهای تیم حقوق بشری یونامی، ماموریت کمکی سازمان ملل در عراق، در مانیتور کردن شرایط حقوق بشری در مکانهای بازداشت شدگان کمک کند تامشورت و کمک مورد نیاز برای مقامات عراقی فراهم شود».