صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، مرداد ۱۷، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

کارگران کارخانههاى نازنخ، فرنخ وچينى البرز قزوين، دست به اعتراضات زدند

روز شنبه کارگران کارخانه نازنخ، کارگران کارخانه فرنخ و کارگران کارخانه چينى البرز به همراه برخى ديگر از کارگران کارخانههاى قزوين در مقابل اداره صنايع رژيم در قزوين تجمع اعتراضى برگزار کردند.

زندانيان بند ۳۵۰ در حمايت از زندانيان در اعتصاب‌غذا، روزهى سياسى گرفتند

در جریان اعتصاب غذای 17 تن از زندانیان سیاسی اوین، در حمايت از ۱۷ زندانى سياسى منتقل شده به سلولهاى انفرادى و اعتصاب‌غذایی، و در سيزدهمين روز اعتصاب‌غذاى آنان، زندانيان بند ۳۵۰ زندان اوين روزه‌ سياسى گرفتند. زندانيان سياسى زندان رجايى‌شهر نیز اعلام کردند که امروز در همبستگى با زندانيان در اعتصاب‌غذاى اوين، روزه سياسى گرفتهاند. بی خبری از وضعیت جسمی وخیم برخی از زندانیان اعتصابی، بر نگرانی خانواده هایشان افزوده است. خانواده‌هاى اين ۱۷زندانى سياسى در اعتصاب‌غذا، کوچک‌ترين راه ارتباطى با بستگان خود ندارند و در روزهاى گذشته که به تجمع در مقابل دادستانى تهران و زندان اوين پرداخته بودند با برخورد شديد ماموران امنيتى روبه‌رو شده بود. در همین رابطه فدراسیون بین المللی حقوق بشر و سازمان جهانی ضد شکنجه، در یک بیانیه مطبوعاتی مشترک خواستار آزادی هفده زندانی سیاسی شدند که در زندان اوین در اعتراض به وضعیت زندان دست به اعتصاب غذا زده اند. در این بیانیه گفته شده است که برخی از این زندانیان بیش از یک سال است که در زندان اوین زیر بازجوییهای مختلف و بیرحمانه قرار دارند. این دو سازمان حقوق بشری بین المللی خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط زندانیان اعتصابی که در شرایط بد جسمی قرار دارند و همچنین سایر فعالان و مدافعان حقوق بشر که هم اکنون در زندان هستند شدند. همچنین روز گذشته جمعی از زندانيان سياسى زن در بند عمومى زنان زندان اوين با نوشتن نامه‌ای نسبت به وضعيت 17 زندانى در اعتصاب‌غذا اعتراض کردند. آنها با نوشتن نامه‌يى، ‌خواستار توجه مسئولين زندان به خواسته‌ها اين ١٧زندانى و بازگشت وضعيت آنان به شرايط عادى شده‌اند. مادر حمیدرضا محمدی یکی از 17 زندانی بند 350 اوین، روز شنبه اعلام داشته است، اگر فردا اطلاع ندهند بچه من کجاست، خودم را می کشم. حمید رضا محمدی، یکی از ۱۷ زندانی بند ۳۵۰ اوین است که هم اکنون در سلول انفرادی و در دوازدهمین روز اعتصاب غذای خود به سر می برد. به گزارش هرانا این زندانی سیاسی به دلیل بدرفتاریهای صورت گرفته در زندان به همراه شانزده تن دیگر از زندانیان سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ از چهارم مرداد ماه دست به اعتصاب غذا زده است.

در خارج کشور نیز، اعتصاب غذای زندانیان اوین،با حمایت دانشجويان ايرانى مقيم استراليا و اروپا روبرو شد. دانشجویان کشورهاى برلين، پاريس، رم، کلن، بوداپست، سيدنى و وين در همبستگى با زندانيان سياسى اعتصاب‌غذا کننده در زندان اوين، روز دوشنبه ۱۱مرداد دست به تجمع و اعتصاب‌ غذا زدند.

یک زندانی پس از یازده سال حبس اعدام شد

خبرگزاری هرانا 11 مرداد گزاش داد: رضا مهاجر زندانی محبوس در زندان رجایی شهر کرج، صبح گاه روز یازدهم مرداد ماه اعدام شد. بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این زندانی که از روز یکشنبه به سلول انفرادی بند 6 این زندان منتقل شده بود، صبح دوشنبه در زندان رجایی شهر کرج اعدام شد. رضا مهاجر یازده سال، منتظر اجرای حکم اعدام بود و سه بار به پای چوبه ی دار رفته اما در آخرین لحظات از اعدام آن صرف نظر شده بود. این زندانی اتهام این زندانی، قتل عنوان شده است.

پنج تن دیگر در اهواز اعدام شدند و حکم اعدام 9 شهروند کرمانی و یک دندانپزشک تهرانی صادر گردید

خبرگزاری حکومتی فارس روز شنبه 16 مرداد گزارش داد که ۵ تن دیگر از محکومان به اعدام در اهواز به دار آویخته شدند. این خبرگزاری حکومتی به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان خوزستان نوشت این احکام در محل زندان کارون اهواز به اجرا در آمده است. این ۵ تن به اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر محکوم به اعدام شده بودند و حکم صادره در خصوص آنان، پس از تأیید از سوی دادستانی کل کشور اجرا شد.

خبرگزاری هرانا 11 مرداد گفت: دادخدا سالاری، رئیس دادگاه انقلاب اسلامی کرمان از صدور حکم اعدام برای 9 نفر در کرمان خبر داد و گفت که این 9 تن به اتهام نگهداری، حمل و توزیع مواد مخدر به اعدام محکوم شدند. به گزارش عصر ایران، رئیس دادگاه انقلاب اسلامی کرمان افزود: در رابطه با همین اجرام دو تن نیز به حبس ابد محکوم شده اند. هرانا افزود: گفتی است اتهام این افراد از سوی منابع مستقل تایید نشده است.

در خبری دیگر روزنامه حکومتى ايران نوشت: پرونده وى براى رسيدگى از دادسرا به شعبه ۷۹ دادگاه کيفرى ارجاع شد اما هيأت قضايى، متهم را مستحق اعدام ندانسته است. این منبع حکومتی ادامه داد: ديوان عالى کشور پرونده را به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارجاع داد، پرونده اين دندانپزشک پس از سه جلسه محاکمه در دادگاه انقلاب به رياست قاضى صلواتى، به اتهام افساد فى‌الارض، مجرم شناخته و به اعدام محکوم شد.

هفت مدیر جامعه‌ بهایی، مجموعا به 140 سال حبس محکوم شدند

کمیته گزارشگران حقوق بشر، خبر داد: هر یک از ۷ مدیر پیشین جامعه‌ بهایی از سوی شعبه‌ ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به ۲۰ سال حبس محکوم شدند. این در حالی‌ است که این افراد بیش از ۲ سال است که با احکام پی‌در‌پی و غیر قانونی بازداشت موقت، در زندان بوده‌اند. پیش از این بارها جلسات دادگاه ایشان به تعویق افتاده بود اما در ماههای اخیر و پس از برگزاری چندین جلسه دادگاه سرانجام حکم ۲۰ سال حبس به وکلای ایشان ابلاغ گردید. شش نفر از هفت شهروند بهایی که وظیفه‌ی رسیدگی به امور بهاییان در ایران را بر عهده داشتند از تاریخ ۲۵ اردیبهشت سال ۸۷ در جریان حمله‌ همزمان نیروهای امنیتی به منازلشان در بازداشت به سر میبرند و نفر هفتم، خانم مهوش ثابت پیش از ایشان و در تاریخ ۱۵ اسفند سال ۱۳۸۶ در مشهد بازداشت شد.

جواد لاری از بازاریان زندانی به اعدام محکوم گردید

جواد لاری، زندانی سیاسی ۵۵ ساله از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب رژیم به اتهام محاربه و فساد فی الارض به اعدام محکوم شده است. دادگاه این زندانی سیاسی در تاریخ ۲۳ تیر ماه گذشته برگزار شد. به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، اتهام اولیه این زندانی سیاسی «اقدام علیه امنیت کشور» بوده، که به تشخیص قاضی صلواتی رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، محارب شناخته شده و به «اعدام بدون امکان عفو» محکوم شد. جواد لاری که در دهه شصت نیز به مدت ۳ سال در زندان بوده، در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۸۸ با ورود ماموران وزارت اطلاعات به محل کارش بازداشت شد. ماموران امنیتی پس از بازداشت جواد لاری، به منزل وی رفته و در بازرسی چند ساعته یک تصویر بردار نیز همراه داشتند که از تمامی نقاط خانه و همچنین اعضای خانواده آقای لاری فیلمبرداری می‌کرد. ماموران وزارت اطلاعات پس از جستجوی کامل منزل آقای لاری، «مدارک شناسایی، دسته چک، آلبوم عکس خانوادگی و سی‌دی‌های وی» را با خود بردند. این منبع افزود: لازم به ذکر است که این زندانی محکوم به اعدام در سال ۸۷ «پس از زیارت عتبات با نیت دیدار دوستان زمان جوانی‌اش به اردوگاه اشرف مراجعه کرده که پس از ممانعت پلیس عراق امکان حضور در شهر اشرف را نیافته و به ایران بازگشته است». جواد لاری یکی از بازاریان سرشناس تهران است که در پروسه بازداشت بازاریان در شهریور ماه سال گذشته، توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر شد. پیش از این در اواسط شهریور ماه سال گذشته، در اقدامی مشابه ماموران وزارت اطلاعات، محسن دکمه‌چی دیگر بازاری سرشناس بازار تهران را در محل کارش بازداشت کرده بودند. روند دستگیری آقای دکمه‌چی عینا همچون آقای لاری بود. ماموران به منزل وی رفته و پس از فیلمبرداری از منزل، او را همراه با لوازم شخصی‌اش به زندان اوین برده بودند.

محمد مصطفایی، از کمیساریای عالی سازمان ملل در ترکیه درخواست پناهندگی کرد

آژانس ایران خبر 13 مرداد گزارش داد: کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد می‌گوید محمد مصطفایی، وکیل دادگستری که پس از بازداشت نزدیکانش اعلام کرده بود خود را به دستگاه قضائی معرفی نخواهد کرد، از این سازمان در ترکیه تقاضای پناهندگی کرده است. متین چوراب‌آتر، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در ترکیه، روز چهارشنبه، ۱۳ مردادماه، در گفت‌وگو با رادیو فردا اعلام کرد که به فردی به نام محمد مصطفایی در دفتر امور پناهندگان این سازمان در ترکیه پرونده درخواست پناهندگی باز شده است. همچنین به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده است که در حال بررسی پرونده محمد مصطفایی است و راههای درخواست پناهندگی برای آقای مصطفایی باز است. این خبرگزاری به نقل از یک روزنامه چاپ ترکیه می‌نویسد که آقای مصطفایی پس از ورود به ترکیه به دلیل برخی مشکلاتی «که به پاسپورت وی مربوط می‌شد» بازداشت شده است. محمد مصطفایی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، روز شنبه،‌۲ مردادماه، برای ارائه پاره‌ای از توضیحات به زندان اوین مراجعه و پس از بازجویی زندان را ترک کرد، اما پس از خروج وی، مقامات زندان بار دیگر با وی تماس گرفته و وی را برای بار دوم به زندان احضار کردند. پس از آن که محمد مصطفایی برای بار دوم به زندان مراجعه نکرد، مأموران امنیتی همسر و برادر همسر محمد مصطفایی را به اتهام مخفی کردن آقای مصطفایی بازداشت کرده و آزادی آنها را منوط به مراجعه آقای مصطفایی به شعبه دوم دادسرای شهید مقدس در زندان اوین کردند. پس از این بازداشت، آقای مصطفایی در نامه‌ سرگشاده‌ای به عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، ‌از وی و قوه قضائیه خواست تا به «گروگان‌گیری» نزدیکانش پایان دهند. وی در این نامه می‌نویسد که پس از شنیدن خبر بازداشت نزدیکانش قصد مراجعه به زندان اوین را داشته است، اما «طاقت این قدر بی‌قانونی و نقض حقوق اولیه‌ای را که یک انسان می‌تواند داشته باشد» را نداشته و برای همین ترجیح داده خود را معرفی نکند. محمد مصطفایی وکالت شماری از پرونده‌هایی را برعهده داشته است که متهمان آنها به اعدام یا سنگسار محکوم شده بودند. پرونده بهنود شجاعی و سکینه محمدی آشتیانی که کمپینی بین‌المللی را به دنبال داشت از جمله این پرونده‌هاست. اخبار تکمیلی حول و حوش وضعیت خانواده مصطفایی، حاکی هستند که خانم فرشته حلیمی، برادر و پدرش، از زندان آزاد شده اند.

سکینه محمدی آشتیانی، زن محکوم به سنگسار اتهام خود را دروغ خواند

خبرگزاری هرانا گفت: سکینه محمدی آشتیانی که به اتهام زنا محکوم به سنگسار شده، در مصاحبه ای اعلام کرد مقامهای ایرانی در مورد اتهام وی دروغ می گویند تا بتوانند او را در خفا اعدام کنند. خانم محمدی آشتیانی که از طریق شخص دیگری به سوالات روزنامۀ بریتانیایی گاردین پاسخ می داد در عین حال افزود: «آنها فکر می کنند در این کشور هرچه بخواهند می توانند بر سر زنان بیاورند.» به گزارش رادیو فردا، یک مقام قضایی ایران، مصدق کهنمویی، در پاسخ به کمیتۀ رفع تبعیض سازمان ملل در ژنو گفت که جمهوری اسلامی در مورد سرنوشت سکینه محمدی آشتیانی که به جرم زنا محکوم به سنگسار شده، هنوز تصمیمی نگرفته است. سکینه محمدی آشتیانی در مصاحبه اش که روز شنبه منتشر شد گفت به دلیل جرم زنا گناهکار شناخته شده ولی از اتهام قتل همسرش تبرئه شده است. وی افزود مردی که همسر وی را کشته، شناسایی و دستگیر شده اما محکوم به مرگ نشده است.

یک بنای تاریخی در اراک، قربانی مشکل مسکن برای طلاب مدرسه سپهداری شد

بر اساس اخبار انتشار یافته، یک انبار تاریخی با قدمت۲۰۰ساله در اراک توسط شهرداری این شهر ویران شد. یک عضو شورای شهر اراک گفته است: آب انبار تاریخی سپهداری اراک از نادرترین آب انبارهای موجود و تاریخی کشور بود چرا که این آب انبار دو سقفه بوده است که وجود دو سقف در آن، این آب انبار را در میان سایر آب انبارهای موجود در کشور کم نظیر کرده است. این انبار با دستور «مسئولان استان مرکزی» به صورت کامل تخریب شده است. شهرداری اراک دلیل این تصمیم را «معذورات سیاسی» عنوان کرده است. اما از اظهارات یک عضو انجمن شهر برمی آید که شهرداری برای حل مساله مسکن طلاب مدرسه سپهداری اقدام به این کار کرده است. وی گفته است: برای حل مشکل کمبود فضا برای طلاب مدرسه سپهداری در جنب این آب انبار نباید دستور تخریب این اثر صادر می شد بلکه به راحتی امکان داشت با مرمت مناسب و رسیدگی به این اثر و بازسازی بخشهای مختلف آن مشکل فضای مورد نیاز برای طلاب را بدون آسیب زدن به این بنای تاریخی حل و فصل کرد.

خبرگزارى پاسداران به هدف قرار گرفتن ستون خودروهاى احمدىنژاد اذعان کرد

خبرگزارى سپاه پاسداران موسوم به فارس اعتراف کرد: «يک نارنجک دست‌ساز در مسير استقبال از احمدىنژاد در همدان منفجر شد. اين اقدام تفرقه‌انگيز با شعار مرگ بر منافق روبه‌رو شد». خبرگزارى سپاه پاسداران افزود: فرد پرتاب‌کننده نارنجک به سوى ستون احمدىنژاد، از سوى عوامل امنيتى بازداشت شده است. در همين حال يک مقام مطبوعاتى در دفتر احمدىنژاد به خبرگزارى فرانسه گفت: ستون خودروهاى احمدى‌نژاد مورد حمله با نارنجک قرار نگرفته، بلکه انفجار صورت گرفته مربوط به يک ”ترقه“ بوده است.

روز چهارشنبه هنگام سخنرانى پاسدار احمدىنژاد در استاديوم موسوم به قدس در همدان، عدهيى از جوانان در مقابل اين استاديوم تجمع کرده و شعار مرگ بر ديکتاتور سر دادند. مأموران نيروى انتظامى در وحشت از گسترش اين حرکت اعتراضى، وارد شده و چند تن از جوانان را دستگير کردند.

معاون اطلاعات رژيم در تبريز، از مردم کتک خورد

سایت سازمان مجاهدین خلق در خبری نوشت: پس از بازى تراکتورسازى و راهآهن تهران، جوانان معترض، معاون اطلاعات رژيم در تبريز را کتک زده و او را مجروح کردند. بهدنبال اين اقدام، مأموران حکومتی بهدنبال شناسايى فرد ضارب بوده و ۵۰نفر را دستگير کردهاند.

شش کارگر در عسلويه کشته شدند

به علت عدم وجود امکانات ايمنى کار، در يک انفجار در واحد آمونياک پتروشيمى غدير در عسلويه، شش تن از کارگران کشته و ۸تن ديگر مجروح شدند. رسانههاى حکومتى در اینباره نوشتند: در اين حادثه که ظهر چهارشنبه، سيزدهم مردادماه، رخ داد، دست‌کم هشت نفر نيز زخمى شدند. اين حادثه هنگام انجام برخى تعميرات فنى و بهدليل نشت گاز و آمونياک رخ داده است. به نظر مىرسد فراهم نبودن ايمنى در حين کار علت اصلى وقوع اين فاجعه باشد. سالانه تعداد زيادى از کارگران بهدليل شرايط نامساعد ايمنى در حين کار زخمى شده و يا جان خود را از دست مىدهند.

دو زمين‌لرزه استانهاى فارس، هرمزگان و بوشهر را تکان داد

خبرگزارى حکومتى ايرنا گزارش داد: زمين لرزه اى به بزرگى ۲/۴ ریشتر ظهر جمعه حوالى اهل واقع در مرز استانهاى فارس و هرمزگان را لرزاند. مرکز زلزله نگارى کشور زمان وقوع اين زمين‌لرزه را ساعت ۱۱و ۲۹دقيقه و ۵۸ ثانيه به ثبت رساند. هم‌چنين زمين‌لرزه ديگرى به بزرگي۸/۳ ریشتر شامگاه جمعه حوالى سعدآباد واقع در استان بوشهر را لرزاند. ساعت وقوع اين زمين‌لرزه ساعت ۲۳و ۴۵ دقيقه و ۵۰ ثانيه اعلام شده است. این منبع حکومتی افزود: تاکنون از خسارات احتمالى اين دو زمين‌لرزه خبرى مخابره نشده است.

رژیم با افزایش گشتهای ارشاد، به استقبال رمضان- ماه سرکوب مردم ایران- می رود

با نزدیک شدن به ماه رمضان گشتهای ارشاد امر به معروف بیش از پیش و با تدابیر امنیتی شدیدتر در میادین بزرگ شهر تهران دیده می شوند. بنا به اخبار دریافتی مقاومت ایران، میدان پونک یکی از اصلی ترین نقاط استقرار این نیروها می باشد.در این میدان ماموران گشت تحت عنوان جلوگیری مزاحمت نوامیس به متوقف کردن خودروها می پردازند و باعث آزار واذیت شهروندان می شوند.

گمرک فرانکفورت از فرستادن تجهيزات توليدي زيمنس به ايران جلوگيري کرد

آژانس ايران خبر 17 مرداد گزارش داد: به گزارش هفته‌نامه‌ي اشپيگل، اداره‌ي گمرگ فرانکفورت آلمان از ارسال محموله‌هاي شرکت زيمنس به ايران جلوگيري کرد. بر اساس اين گزارش، قطعات توليدي زيمنس که براي استفاده در تاسيسات هسته‌اي بوشهر خريداري شده‌اند، قرار بود از طريق مسکو به ايران فرستاده شوند. شرکت زيمنس تاکيد کرد که به هيچوجه قصد ندارد، تحريمهاي اتحاديه‌ اروپا عليه ايران را نقض کند و به همين دليل از اواسط سال جاري ميلادي با ايران معامله نمي‌کند. اداره‌ي گمرگ فرانکفورت اما معتقد است که ارسال اين محموله‌ها به ايران با تحريمهاي اتحاديه‌ اروپا مغايرت دارد. گمرک فرانکفورت در سال جاري ميلادي حداقل ۶ بار از فرستادن محموله‌هاي گوناگون به ايران جلوگيري کرده است.

" اگر یک مجرم مجازات شود همه موها زیر چادر می‌رود"

حائری شیرازی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در چهارمین هم‌اندیشی سالانه دبیران کمیته‌های استانی همکاریهای آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه سراسر کشور، گفت: کرسی علوم اسلامی در دانشگاه‌ها همچون تنگه احد است که نباید رها شود چرا که در اسلام برداشت غلطی از علم وجود ندارد. آیت‌الله محی‌الدین حائری شیرازی اضافه کرد: برای اقناع شدن خودتان انسان شناس شوید. علوم انسانی را از اسلام بگیرید تا ببینید غرب چه بر سر ما آورده است. غرب در انسان‌شناسی خود، راه اشتباه طی کرده است و از طریق همین انسان‌شناسی غلط خود، مجموعه‌ای را به وجود آورده و در حال کار است و به دلیل همین اشتباه در انسان‌شناسی خود به مشکلاتی برخورد کرده است. وی گفت: دانشگاه دچار خودبزرگ‌بینی و حوزه دچار خود کم‌بینی شده است که این مسئله باعث بروز مشکلاتی شده است، اما همین دانشگاه در مقابل تفکرات و اساتید پرمدعای غرب دچار خودکم‌بینی می‌شود. احمدی‌نژاد گفت روحانیت در مدارس حضور پیدا کند و او بود که در مدرسه را به روی روحانیت باز کرد وگرنه قبلا این گونه نبود. تربیت تنها مربوط به معلم امور تربیتی نیست. معلم آموزشی شدن به این معنا نیست که این معلم بار تربیتی ندارد، بلکه همه معلمها باید در تربیت دانش‌آموز نقش داشته باشند و همه آنها در این زمینه مسئول هستند. این آخوند مرتجع ادامه داد: انقلاب اسلامی پدیده بدحجابی را که در زمان شاه رواج داشت برانداخت اما وقتی تلویزیون کسی را نشان می‌دهد که موهای خود را بیرون می‌گذارد از مردم چه انتظاری می‌رود. اگر قرار است چیزی از ماهواره‌ها یاد بگیریم باید از بعد کیفیتی باشد و از این زمینه با آنها رقابت کنیم. از طریق اقامه حدود می‌توان این پدیده را به عنوان منکر نشان داد و اگر یک مجرم را مجازات کنید همه موها زیر چادر می‌رود.