صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، مرداد ۰۳، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

يكى از دانشجويان دختر دانشگاه بيرجند خودكشى كرد

آزیتا میزبان، دانشجوی دانشگاه بیرجند، با خوردن سم اقدام به خودکشی کرد. مشاور وزير علوم رژیم در اینباره گفت: خودکشى دومين علت اصلى مرگ در بين دانشجويان است و تعداد دخترانى که اقدام به خودکشى مىکنند بيش از پسران است. رئيس حراست کل وزرات علوم رژیم نيز گفت: از هر ۲۸ مورد خودکشى دانشجويى در ايران، ۷ مورد مربوط به پسران و ۲۱ مورد مربوط به دختران است. مهرداد دشتى، معاون مرکز مشاوره دانشگاه صنعتى اصفهان در مصاحبه با خبرگزارى حكومتى ايسنا گفت: در هر ترم، هشت نفر از دانشجويان اين دانشگاه اقدام به خودکشى مىکنند.

خامنهاى شخصاً دستور سرکوب زنان را صادر کرده است

به گزارش رسانههاى حکومتى، آخوندی به نام محمد تقى رهبر نماينده مجلس رژیم، گفت: «بنده… از حضرت آقا سؤال کردم کدام مقام مسئول و با کدام مجوز مىتواند نيروى انتظامى را از وظيفه ذاتى خود باز دارد؟ حضرت آقا اين مسأله را بارها به نيروى انتظامى هشدار دادهاند که نيروى انتظامى به حکم وظيفه ذاتى خود موظف به برخورد با مظاهر بىحجابى و فساد است».

حكم اعدام سكينه محمدى آشتيانى هنوز لغو نشده است

تلويزيون فرانسه ۲۴ گفت: به‌رغم تعليق موقت حكم سنگسار سكينه محمدى آشتيانى، حكم اعدام وى هنوز لغو نشده است. این رسانه افزود: حكم سنگسار وی خشم و محكوميت جهانى را برانگيخت و شخصيتها و افراد سرشناس متعددى حكم اعدام وى را محكوم كردند. قضاييه رژيم ايران تصميم گرفته است فعلاً حكم اعدام آشتيانى را به حال تعليق درآورد، ولى آشتيانى هنوز ممكن است اعدام شود. اين موضوع توجه جامعه جهانى را روى حكم اعدام در رژيم ايران متمركز كرده است. زنان در ايران با احكام اعدام به شيوه قرون وسطى روبرو هستند. حكم سنگسار در ايران از زمان انقلاب اسلامى در سال ۱۹۷۹ قانونى شده است. سكینه محمدى آشتيانى موقتاً از حكم سنگسار جان بدر برد. در ميان ارگانهايى كه دفاع وى را برعهده گرفتهاند، عفو بينالملل است. عفو مىگويد سكينه به‌هيچ‌وجه نبايد اعدام شود. فرانسه ۲۴ گفت: اما احتمال بدار آويختن وى وجود دارد. دار زدن، شيوه اصلى اعدام در ايران است. فرانسوا پرن، معاون عفو بينالملل در فرانسه گفت: ما از تجربه گذشته مىدانيم كه حداقل سه نفر كه قرار بود سنگسار شوند، به شيوه ديگرى اعدام شدند. فرانسه ۲۴ افزود: پرونده حقوقبشر رژيم ايران از زمان رياست‌جمهورى مورد مناقشه و جنجالى احمدىنژاد در ژوئن گذشته، بيش از هر زمان ديگر در مركز توجه جهان قرار گرفته است. قابل ذکر است که روز گذشته 24 ژوئن، در اعتراض به حکم اعدام در ایران، ایرانیان خارج کشور از جمله در کانادا اقدام به برگزاری آکسیونهای اعتراضی نمودند. در خبری دیگر زنان گرجستان عليه مجازات سنگسار در ايران تظاهرات كردند. روز دوشنبه زنان گرجستانی، مقابل سفارت رژيم در تفليس يك تجمع اعتراضى عليه مجازات سنگسار در ايران برگزار کردند. آنان از جمله شعار می دادند: "دستان مذهب از دامن مقدس من کوتاه"، "همه زنان خواهرند"، "همبستگی با زنان ایران"، "بدن من متعلق به من است "، "حکومتت را از بدن سنگسار شده من بنا نکن"، " قیمت هر سنگ چنده"، "مرگ بر دیکتاتور". آنان همچنین بطور سمبلیک، روسریهای خود را به آتش کشیدند.

دست پنج نفر در زندان همدان قطع گردید و 5 تن دیگر اعدام شدند

به گزارش خبرگزاری حکومتی ايلنا، اکبر بيگلری، دادستان همدان گفت: « پنج سارقی که حکم قطع يد آنها در زندان مرکزی همدان اجرا شد ميانگين سني شان بالای ۲۵ سال بوده است و سرقت های کلانی را مرتکب شده اند که خوشبختانه تعداد کمی از آنها همدانی هستند. » وی افزود: فقه شيعه برای قطع يد(دست) سارق ۱۶ شرط را در نظر گرفته است و در ماده ۱۹۸ قانون مجازات اسلامی شرايط «حد» سرقت درج شده است. اکبر بيگلری می گويد: پنج سارقی که حکم در مورد آنها اجرا شده است واجد تمامی شرايط مذکور بودند و شاکی خصوصی داشتند. دادستان همدان در پاسخ به اين پرسش که مجازات متهمان در ملاء عام صورت نگرفت، گفته است: «استکبار جهانی از اجرای اين حکم سوء استفاده می کند و ادعا دارد که ايران حقوق بشر را رعايت نمی کند.» در خبری دیگر 5 تن در کرمان، شیروان و اهواز اعدام شدند. روز يکشنبه ۳ مرد به اتهام قاچاق مواد مخدر در محوطه زندان مرکزى کرمان اعدام شدند، همچنين در همين روز در شهرستان شيروان يک نفر نيز به اتهام حمل و نگهدارى مواد مخدر اعدام شد. روز دوشنبه نیز يک زندانى به اتهام مواد مخدر در در کوى مشعلى اهواز اعدام شد.

کارگران شرکت ”پاياپ کوثر“در سد داريان دست به اعتصاب زدند

کارگران شرکت "پاياپ کوثر" که در سد داريان، واقع در ۱۵کيلومترى پاوه مشغول به کار هستند از تاريخ ۲۸ تيرماه دست به اعتصاب زدهاند. حدود 500 تن از کارگران شرکت پاياپ کوثر که در اين سد مشغول به کار می باشند بهدليل عدم دريافت ۴ ماه حقوق خود دست به اعتصاب زدهاند. بر اساس گزارشات از این منطقه، اين اعتصاب همچنان ادامه دارد.

كارگران كارخانه فرنخ قزوين و کارخانه سازمایه بدلیل عدم پرداخت مطالباتشان تجمع اعتراضی برپا کردند

بيش از ۳۵۰تن از كارگران كارخانه فرنخ قزوين روز شنبه در مقابل اين كارخانه در شهرك صنعتى البرز قزوين تجمع اعتراضى برگزار كردند. كارگران در اعتراض به پرداخت نشدن هفت ماه حقوق عقبافتاده خود تجمع نمودند. كارگران گفتند: هر بار كه از شدت درد و بدبختى جمع مىشويم حقمان را بگيريم، ماموران مىريزند و ما را بهعنوان شورشى و اخلالگر مورد ضرب ‌و شتم قرار مىدهند. كجاى دنيا، كارگران كه بهخاطر پرداخت حقوقشان جمع مىشوند، آنها رابه‌عنوان اخلالگر و شورشى سركوب مىكنند؟ در خبری دیگر کارگران کارخانه سازمایه به دلیل عدم رسیدگی به خواسته هایشان، مدیران دولتی کارخانه را از کارخانه بیرون کردند. کارگران معترض اعلام کردند در صورتی که حقوق و مطالباتشان پرداخت نشود، از روز شنبه 2 مرداد، کارخانه را از طریق روزنامه ها برای فروش به مزایده خواهند گذاشت و اگر تا یک هفته کارخانه به فروش نرفت، کارگران به صورت جمعی کارخانه را به مبلغ 100 میلیون تومان می خرند و خودشان صاحب کارخانه می شوند. کارگران گفتهاند در صورتى که حقوق و مطالبات عقبافتاده ما داده نشود، از روزشنبه، ۳مرداد ماه، کارخانه را از طريق روزنامه‌ها به مزايده براى فروش مىگذارند و اگر تا يک هفته کسى کارخانه را نخريد، خود کارگران به‌صورت جمعى کارخانه را بهمبلغ ۱۰۰ ميليون تومان مىخرند، و خودشان صاحب کارخانه مىشوند. آنان همچنین گفتند که دولت باید باقی مطالبات را مجددا به آنها بدهد.

مجید توکلی، پس از سه ماه توانست با خانواده اش ملاقات کند

خبرگزاری هرانا گزارش داد: مجید توکلی، فعال دانشجویی، پس از بیش از سه ماه موفق به ملاقات با خانواده ی خود شد. علی توکلی در گفتگو با گزارشگر هرانا اعلام کرد که روز دوشنبه 28 تیرماه تنها 10 دقیقه توانست برادر خود را، آن هم به صورت کابینی، ببیند. وی وضعیت جسمی مجید توکلی را بهتر از قبل توصیف کرد و روحیه ی وی را پس از تحمل بیش از هفت ماه زندان، عالی دانست. مجید توکلی از 16 آذرماه سال گذشته تاکنون در زندان به سر می برد و با حکم هشت سال و نیم زندان مواجه است. وی چند هفته پیش به دلیل نارسایی ریوی و شرایط نامناسب بند امنیتی 350 زندان اوین(بند کارگری) دچار خونریزی و به بهداری منتقل شده بود. گفتنی است خانواده و وکیل آقای توکلی کماکان منتظر برگزاری دادگاه تجدید نظر در رابطه با حکم صادره هستند.

یک دختر قزوینی با تحقیر احمدی نژاد، وی را مجبور به ترک محل کار خود کرد

آژانس ایران خبر دوم مرداد گزارش داد: هنگامي كه احمدي نژاد به بازديد کارخانه آپادانا سرام قزوین رفته بود، به دخترجواني كه وظیفه اش چک کردن کاشی ها و علامت زدن کاشی های خراب بود سلام كرد! دختر جوان نه تنها جواب سلام احمدي نژاد رانداد بلكه سرش را برگرداند وبه كارخود ادامه داد. وقتی احمدي نژادپرسيد :"دختر خانوم کار شما چیست؟" دختر جوان بدون اینکه حتی برگردد یکی از کاشیهای علامت زده شده را بالا گرفت که یعنی اینکه خودت ببین، و بعد به کارش ادامه داد. اين موضوع به احمدي نژاد بسيار برخورد و او با عصبانيت آنجا راترك كرد.

سعيد شريعتى از اجراى قتلعام زندانيان سياسى در سال ۶۷ دفاع كرد

به نوشته رسانه های حکومتی در آستانه بيستو دومين سالگرد قتلعام زندانيان سياسى سال 67، سعید شریعتی، عضو حزب مشارکت، متعلق به جناح خاتمی نوشت: من از اين تصميم امام خمينى متكى بر شرايط خاص حمايت مىكنم. «حكم امام و تصميم سياسى قضايى و نظامى ايشان قابل دفاع است».

ليلا توسلى شاهد عينى جنايت روز عاشورا، به دو سال زندان محکوم شد

خانم لیلا توسلی، شاهد زیرگرفتن یک مرد توسط خودروی نیروی انتظامی و عبور از روی بدن وی، به دو سال حبس تعزیری محکوم شد. بر اساس گزارشات منتشر شده، لیلا توسلی در دادگاهی 20 دقیقه ای، به ریاست قاضی مقیسه، به اتهام حضور در راهپیمایی 25 خرداد و روز عاشورا و مصاحبه با رادیوهای فارسی زبان به عنوان شاهد عینی کشته شدن شهرام فرجی زاده که در میدان ولیعصر به وسیله خودروی نیروی انتظامی کشته شد، محکوم گردید. یادآوری می کنیم که خودروی نیروی انتظامی به شکل عمدی پس از زیرگرفتن شهرام فرجی زاده، از روی بدن وی عبور کرد.

مامورین وزارت اطلاعات در حال از بین بردن اسناد جنایت علیه بشریت در گورستان رشت می باشند

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 30 تیرماه اطلاع داد: قطعۀ معروف به گورهای دسته جمعی قتل عام زندانیان سیاسی 67 تازه آباد رشت بطور کامل تخریب شده است و در حال فروش آرامگاه های آن می باشند. این منبع افزود: گزارشات تکمیلی حاکی از آن است قطعه ای که بنام گورهای دسته جمعی معروف است و در انتهای قطعۀ هنرمندان قرار دارد محلی است که زندانیان سیاسی قتل عام شده سال 1367 در آن به خاک آرمیده اند. این قطعه در آرامگاه تازه آباد رشت قرار دارد. قطعه گورهای دسته جمعی آرامگاه تازه آباد رشت بدستور وزارت اطلاعات کاملا تخریب شده است و در حال فروش آن هستند و هر قبر به مبلغی بین 1 الی 1.8 میلیون تومان بفروش می رسد. عملیات تخریب و فروش توسط مامورین وزارت اطلاعات صورت می گیرد. مامورین وزارت اطلاعات با تخریب و فروش آن سعی دارند که اسناد جنایت علیه بشریت را از بین ببرند. خانواده های زندانیان سیاسی قتل عام شده در مقابل این عمل غیر انسانی که به آرامگاه ها عزیزانشان هم رحم نمی کنند دست به اعتراض زده اند و خواستار متوقف شدن این عمل جنایتکاران هستند. قطعه گورهای دسته جمعی بین مردم شهر رشت از احترام خاصی برخوردار است و مردم برای ادای احترام بخصوص در روزهای سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی در آنجا حضور می یابند و نسبت به آنها ادای احترام می کنند. فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، ضمن استمداد از تمامی مراجع بین المللی خواستار اقدامات لازم برای جلوگیری از بین بردن آثار جنایت علیه بشریت این رژیم در ایران شد.

سایت دفتر خامنه ای فتوای تازه وی را حذف کرد

تلویزیون العربیه روز چهارشنبه اعلام کرد فتوای خامنه ای از روی سایتهای طرفدار وی حذف شده است. العربیه افزود مراجع قم که خامنه ای را به عنوان مرجع قبول ندارند، صدور چنین فتوای عجیبی را مورد انتقاد قرار داده اند. در متن منتشر شده در پایگاه اطلاع رسانی خامنه ای، وی در پاسخ به استفتائی مبنی بر اینکه چگونه باید به او التزام عملی داشت، نوشته بود: "ولایت فقیه به معناى حاکمیت مجتهد جامع‌الشرائط در عصر غیبت است و شعبه‌اى است از ولایت ائمه اطهار که همان ولایت رسول الله مى‌‌باشد و همین که از دستورات حکومتى ولى امر مسلمین اطاعت کنید نشانگر التزام کامل به آن است". به دنبال درج این فتوا در پایگاه خبری خامنه ای، تمامی پایگاههای خبری حکومتی، خبرگزاریها و روزنامه های وابسته به دولت، این فتوا را منتشر کردند. این در حالیست که به گفته بسیاری از مراجع، خامنه ای مرجع تقلید نیست و رساله ندارد و نمی تواند به استفتاء پاسخ دهد.

زلزلهيى به قدرت 5.8 ريشتر استانهاى فارس و هرمزگان را لرزاند

بر اثر وقوع زلزله در استان فارس و ۱۴پس‌لرزه كه از بامداد روز 30 تیرماه به‌وقوع پيوست، بيش از ۳۰درصد از ساختمانها و بناهاى قديمى ۴روستاى مناطق لامرد و لار تخريب و شبكه برق اين منطقه قطع شد. هم‌چنين ۱۲تن از ساكنان اين مناطق مصدوم شدند. اين زلزله به قدرت پنج وهشت‌دهم درجه در مقياس ريشتر بود.

در درگيرى مسلحانه در يک شرکت تجارى ايرانى در وين يک نفر کشته و دو نفر زخمىشدند

بنابه گزارش رسانه‌هاى اتريشى، در يک درگيرى مسلحانه در يک شرکت تجارى ايرانى در وين يک نفر کشته و دو نفر ديگر بهشدت زخمىشدند. به گفته مقامات پليس، در قلب شهر وين و در منطقه پر رفت‌و آمد پايتخت اتريش، مشاجره‌يى ميان چهار مرد در مى‌گيرد که ظاهرا براى انجام گفتگوهاى تجارى در دفتر شرکت Cerag با يکديگر ديدار داشته‌اند. به گزارش دويچه وله پليس وين مى‌گويد، در حال حاضر نمى‌توان دليل اين نزاع خونين را سياسى دانست و احتمالاَ اختلاف ميان طرفهاى معامله سبب اين حادثه‌ى مرگبار بوده است. به گفته سخنگوى پليس وين، چهار مرد در ساعت ۱۶ روز پنجشنبه (۲۲ ژوئيه) در طبقه دوم دفتر ”شرکت Cerag“ در خيابان ”وايبورگ‌گاسه“ شماره ۱۴ با يکديگر ملاقات و گفتگو داشته‌اند. ظاهرا گفتگو‌ها درباره امور معاملاتى بوده است. حدود ساعت ۱۷ يکى از مردان ناگهان با بيرون کشيدن اسلحه کمرى، شروع به تيراندازى به شريکان خود مى‌کند. مرد ۷۵ساله‌يى به نام ”بقاءالله و“ در اين تيراندازى در دفتر کشته مى‌شود. به گفته پليس، قربانى تابعيت اتريشى داشته اما ايرانى‌تبار بوده است. مرد ۵۷ساله ديگرى با نام ”جمال پ-د“ نيز بر اثر اصابت سه گلوله در قسمت سينه بهشدت مجروح شده است. وى مدير و مسئول شرکت Cerag است. وضع جسمى مدير شرکت بهشدت وخيم است. نفر سوم نيز مردى ۶۶ساله به نام ”اصغر الف“ است که از ناحيه سينه به ضرب گلوله مجروح شده است. به گفته پليس، ضارب پس از تيراندازى، از محل حادثه گريخته و اسحله کمرى خود که ساخت کشورهاى اروپاى شرقى بوده را نيز در محل حادثه رها کرده است. در زمان اين حادثه زنى نيز در يکى از اتاقهاى شرکت Cerag مشغول به کار بوده که به وى آسيبى نرسيده است.

خواننده ترانه لرى «دايه دايه وقت جنگه» درگذشت

رضا سقايى خواننده ترانههاى لرى در بيمارستان بر اثر سکته مغزى درگذشت. او در خرمآباد متولد شد و از ده سال پيش از عارضه ترکشى که در زمان جنگ ايران و عراق خورده بود رنج مىبرد. ترانه به ياد ماندنى «دايه دايه وقته جنگه» از ترانههاى رضا سقايى است.

در دهمین سالگرد خاموشی شاملو، لباس شخصی ها به منظور ممانعت از برگزاری مراسم یادبود، حضور داشتند

روز شنبه دوم مردادماه در دهمين سالگرد خاموشي احمد شاملو شاعر آزاديخواه ايران که قرار بود همچون 9سال گذشته بسياري از صاحبان قلم و انديشمندان و طرفداران او بر سر مزارش حضور يابند، اما با حضور چندین موتور سوار لباس شخصی روبرو شدند. از ساعات اوليه چندين موتور سوار لباس شخصي در ورودي امام زاده طاهر مستقر شدند و اطراف مزار احمد شاملو پرسه مي زدند. ضمنا بخشي از اين لباس شخصي ها در دفتر مركزي صحن امام زاده مستقر شدند و گزارش ها را مخابره مي کردند. لباس شخصي ها حتي زودتر از خانواده شاملو بر سر مزار او حاضر شدند.