صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، تیر ۱۳، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

2 تن در زاهدان به اتهام محاربه، اعدام شدند

خبرگزاری حکومتی فارس گزارش داد: به موجب احكام صادره از سوي دادگاه انقلاب اسلامي، متهمان امان‌الله پوريان فرزند ملنگ و يونس رحماني فرزند رئيس، صبح امروز در زندان مركزي زاهدان به دار مجازات آويخته شدند. فارس افزود: هر دو نفر به اتهام محاربه و مفسد في‌الارض بودن از طريق راهبندي، سرقت مسلحانه و ايجاد رعب و وحشت در بين مردم ايرانشهر، تيراندازي به سمت ماموران، مشاركت در آدم‌ربايي مسلحانه، سرقت خودروی پژو 206، فروش 60 كيلوگرم ترياك و اعتياد به آن و عبور غيرمجاز از مرز به اعدام محكوم شدند. حكم صادره پس از تاييد توسط مراجع عالي قضايي كشور صبحگاه امروز در محوطه زندان مركزي زاهدان به مرحله اجرا درآمد. این خبرگزاری حکومتی در پایان این گزارش، نوشت: اميد است اجراي حدود الهي سبب عبرت ساير مجرمان شده و امنيت و آسايش را براي مردم استان به ارمغان آورد. در خبری دیگر روزنامه حکومتی کيهان روز شنبه خبر داد: براساس حکم دادگاه انقلاب در شهر ملاير، دست يک سارق سابقه دار در اين شهر قطع شده است. اين روزنامه بدون ذکر تاريخ انجام اين حکم نوشت: "حکم صادره با حضور مسئولان قضايی ملاير و نمايندگان اجرای احکام دادگستری استان همدان، به اجرا درآمد."


محمدرضا حدادى، نوجوانى كه در ۱۵سالگى دستگير شده در آستانه اعدام قرار دارد

حکم اعدام محمدرضا حدادى، نوجوانى که به اتهام ارتکاب قتل در ۱۵ سالگى دستگير شده بود، روز چهارشنبه، ۱۶ تيرماه اجرا خواهد شد. خانواده اين نوجوان محکوم به اعدام ابراز داشتند که احضاريه‌اى براى روز چهارشنبه به دست آنان رسيده و در آن قيد شده که محمدرضا، روز چهارشنبه اعدام خواهد شد. محمدرضا حدادى متولد ۲۷ اسفند ۱۳۶۶ است و در زمان دستگيرى ۱۵ ساله بوده است. اين نوجوان در جريان پرونده رسيدگى به يک فقره سرقت منجر به قتل دستگير شد و در تحقيقات اوليه به قتل با تسمه پروانه اعتراف کرد. وى در تاريخ ۱۳۸۲/۸/۸ در دادگاه، مجدداً اتهام سرقت و قتل را به عهده گرفت و به ارتکاب جرم اقرار کرد. محمدرضا طى نامه‌اى در ۱۶ آبان ۸۲ به اطلاع دادگاه مى‌رساند که يکى از متهمين با وعده‌ پرداخت پول از وى خواسته با توجه به صغر سن ارتکاب قتل را برعهده بگيرد. وى فريب متهم ديگر را خورده و در ارتکاب قتل هيچ نقشى نداشته است. لازم به ذکر است که کنوانسيون حقوق کودک و کنوانسيون حقوق سياسى و مدنى که هر دو توسط دولت ايران امضا شده است، بهصورت خاص مجازات مرگ براى افرادى که هنگام ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال دارند را منع کرده است.

عفو بينالملل خواستار توقف فورى و تغيير تمامى احكام اعدام در ايران شد

عفو بينالملل با صدور بيانهيى خواستار توقف فورى و تغيير تمامى احكام اعدام در ايران شد و هم‌چنين نگرانى خود را از اعدام قريب الوقع دو زندانى زن نيز اعلام كرد. زينب جلاليان يك فعال سياسى كرد در سال ۲۰۰۹ به جرم محاربه به اعدام و سكينه محمدى آشتيانى به سنگسار محكوم شدهاند. سكينه محمدى گفته است كه از وى در زير شكنجه اعتراف گرفتهاند. عفو بينالملل در بيانيه خود افزود: رژيم ايران براى افزودن رنج و درد زندانيانى كه در صف اعدام هستند به آنها و خانواده هايشان، معمولا تا دقايق آخر اطلاع نمىدهد. دو تن از اعضاى اقليت مسلمان سنى بلوچ در استان سيستان و بلوچستان و ۱۵تن از زندانيان سياسى عضو گروههاى كردى در نوبت اعدام قرار دارند. علاوه بر آنها ۲۰تن ديگر نيز در استان كردستان در صف اعدام قرار گرفتهاند. عفو بينالملل تأكيد كرد بسيارى از كسانى كه در معرض اعدام قرار دارند بر اساس اتهامات نامشخص و اعترافاتى است كه تحت شكنجه و اجبار گرفته شده است، برخى از زندانيان نيز از داشتن وكيل منع شدهاند. عفو بينالملل همچنین با صدور فراخوان فورى در مورد وضعيت جسمى مجيد توكلى، نگرانى خود را از انتقال وى به بند ۳۵۰ زندان اوين اعلام كرد. عفو بينالملل تأكيد كرد كه شرايط سخت بند ۳۵۰ زندان اوين و غير بهداشتى بودن آن‌ تاثير زيادى در وخيمتر شدن وضعيت بيمارى حاد تنفسى مجيد توكلى خواهد داشت. عفو بين اللمل انتقال مجيد توكلى به بند ۳۵۰ زندان اوين را گذاشتن فشار بيشتر روى اين زندانى سياسى خواند و تأكيد كرد وضعيت جسمى مجيد توكلى از زمان دستگيرى وى بدتر شده و نياز به معالجه فورى دارد.

زندانی سیاسی، بهروز جاوید تهرانی در اعتصاب غذا بسر می برد

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران در یازدهمین روز اعتصاب غذای زندانی سیاسی، بهروز جاوید تهرانی خبر دادند: بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" گزارشاتی حاکی است که زندانی سیاسی بهروز جاوید تهرانی در اعتراض به شکنجه های غیر انسانی و شرایط طاقت فرسا 11 روز است که در اعتصاب غذا بسر می برد. این منبع افزود: زندانی سیاسی بهرز جاوید تهرانی 9 خرداد ماه پس از افشای جنایات هولناک شکنجه در بند 1 به سلولهای انفرادی معروف به(سگ دونی)منتقل شد. او در بدترین سلول انفرادی قرار داده شده است. گزارشات تایید نشده ای حاکی از آن است که زندانی سیاسی بهروز جاوید تهرانی در یازدهمین روز اعتصاب غذای خود در اعتراض به شکنجه های جسمی و شرایط قرون وسطائی و طاقت فرسا بسر می برد. او تا به حال چند بار به سلولی که زندانیان در آن شکنجه می شود منتقل شده است و توسط حسن آخریان رئیس بند 1، افسر پاسدار آقا میرزائی، پاسداربند محمدی و چند پاسداربند دیگر تحت شکنجه های وحشیانه قرار گرفته است. منبع مذکور ادامه داد: سلولی که زندانی سیاسی بهروز جاوید تهرانی در آن قرار دارد در شرایط معمولی گرمای سلول بسیار بالا است در صورتیکه در حال حاضر هوای تهران و کرج به 40 درجه سانتیگراد می رسد شرایط طاقت فرسایی علیه او ایجاد کرده اند و گفته می شود تا به حال چند بار دچار بیهوشی شده است. او در 24 ساعت 3 بار حق استفاده از سرویسهای بهداشتی و هر 2 هفته یکبار امکان استفاده حمام را دارد. آقای جاوید تهرانی دچار کاهش وزن شده است و شرایط جسمی او حاد می باشد. از بدو انتقال به سلول انفرادی در برگه انتقالی او نوشته شده است تا اطلاع ثانوی باید در آنجا باقی بماند و مدت زمان مشخصی در آن ذکر نشده است در صورتیکه در برگه انتقالی سایر زندانیان مدت زمان در آن ذکر می شود. فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران در گوشه ای دیگر از گزارش خود اعلام نمودند: زندانیان سیاسی و عادی در سلولهای انفرادی توسط حسن آخریان شکنجه گر و معروف به جلاد بند 1 زندان گوهردشت کرج که شدیدا به مواد مخدری به نام شیشه اعتیاد دارد همراه با افسر پاسدار آقا میرزائی و پاسداربندهایی مانند محمدی مورد شکنجه قرار می گیرند. این شکنجه ها اکثرا در حضور و با شرکت کرمانی و فرجی رئیس و معاون حفاظت اطلاعات و گاها علی محمدی معاون زندان و علی حاج کاظم رئیس زندان صورت می گیرد. این افراد از جنایتکاران علیه بشریت می باشند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، شکنجه جسمی و روحی زندانی سیاسی بهروز جاوید تهرانی و سایر زندانیان را به عنوان یک عمل جنایتکاران محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و گزارشگران ویژه شکنجه سازمان ملل متحد و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در زندانهای رژیم در ایران است. در همین رابطه منابع خبری مقاومت ایران نیز اعلام داشتند: "بر اساس گزارش رسيده از زندان گوهردشت كرج، رژيم آخوندى قصد دارد، زندانى سياسى بهروز جاويدتهرانى را تا پايان سالگرد قيام ۱۸تير همچنان در سلول انفردى نگه دارد." این منابع افزودند: بهروز جاويد تهرانى از دهم خرداد ماه سال جارى به دليل نامعلوم به سلول انفرادى منتقل شده است در آستانه سالگرد قيام ۱۸تير ۷۸ نگهدارى اين دانشجوى زندانى پرونده کوى دانشگاه را در سلول انفرادى به مدت نامعلومى تمديد نمودند.

منصور اسانلو به دادگاه کرج رفت

رادیو فردا، در خبری گفت: گزارش ها از ايران حاکيست که منصور اسانلو، رئيس زندانی سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، به شعبه شش دادگاه کرج احضار شده است. دليل احضار آقای اسانلو به دادگاه که چهارشنبه گذشته صورت گرفته است، هنوز به طور کامل روشن نيست، اما در هفته های اخير، اتهام جديدی تحت عنوان « ارتباط با معاندين نظام» عليه اين فعال کارگر زندانی وارد شده بود که موجب شد او مدتی به بند انفرادی زندان رجايی شهر کرج منتقل شود. پس از آن که ماموران امنيتی منصور اسانلو را در تير سال ۱۳۸۶ در تهران بازداشت کردند، دادگاهی او را به اتهام اقدام عليه امنيت ملی به پنج سال زندان محکوم کرد. گزارشها همچنين حاکيست که رضا شهابی، يکی از اعضای «سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه»، که روز ۲۲ خرداد بازداشت شد، با خانواده خود تماس تلفنی کوتاهی داشته است. با اين همه، هنوز از وضعيت سعيد ترابيان، عضو ديگر هيئت مديره اين تشکل کارگری، که روز ۱۹ خرداد بازداشت شد، خبری در دست نيست.

دانشجويان دانشگاه پيام نور كرج تجمع اعتراضى برگزار كردند

دانشجويان دانشگاه پيام نور كرج روز پنجم تيرماه به مناسبت سالگرد دستگيرى دانشجويان اين دانشگاه تجمع اعتراضى برگزار كردند. دانشجويان با شعار ما تا آخر ايستادهايم، امتحانات را مختل كردند. مأموران حراست دانشگاه، پس از اين حركت اعتراضى چند تن از دانشجويان را احضار و سه روز آنها را در بازداشت نگه داشتند.

كارگران كارخانه آلومنيوم سازى اراك دست به تجمع اعتراضى زدند

جمعى ازكارگران كارخانه آلومينيوم سازى اراك در مقابل استاندارى رژيم در اين شهر تجمع كردند و به حكم اخراجشان اعتراض نمودند. استاندارى رژيم در وحشت از گسترش اين حركت اعتراضى وعده داد بهزودى اين حكم منتفى شود.

كارگران كارخانه قند بردسير، تجمع اعتراضی برپا کردند

آژانس ایران خبر دهم تیرماه گزارش داد: جمعي ازكارگران كارخانه قند بردسير كرمان دراعتراض به انحلال كارخانه و عدم پرداخت حقوقهاي معوقه خود روز سه شنبه مقابل كارخانه تجمع كردند. اين كارگران علاوه بر اينكه بيش از دوماه است كه حقوق خود را دريافت نكرده اند، چندين ماه است كه حق بيمه آنها نیز پرداخت نشده است.

كارگران پالايشگاه آبادان با نيروهاى حکومتی درگیر شدند

كارگران پالايشگاه آبادان در اعتراض به بيكارى در مقابل در اصلى پالايشگاه تجمع كرده و با ماموران نيروى انتظامى درگير شدند. براساس گزارشات، صبح دوشنبه، همزمان با تجمع حدود يکصد تن از کارگران واحد صنعت نفت مهم کشور، ماموران نيروى انتظامى به آنان يورش بردند و قصد بر هم زدن تجمع را داشتند اما کارگران با دراز کشيدن مقابل درب ورودى، مسير تردد را مسدود نمودند. دو نفر از کارگران که در حال فيلم گرفتن با موبايل خود بودند، توسط ماموران لباس شخصى و با ضرب و شتم دستگير شده و به نقطه نامعلومى منتقل گرديدند. در خبری دیگر صبح سهشنبه نيز بيش از 300تن از كارگران كارخانه پارس‌متال تهران، در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه و اخراج خود، در مقابل دفتر احمدىنژاد واقع در ميدان پاستور تهران تجمع كردند. بدنبال این تجمع، فضای سرکوب و خفقان در محیط کارخانه حاکم شده است به نحوی که گفته شده كه هرگونه صحبت در مورد وضعيت كارخانه ممنوع مىباشد.

همچنین کارگران اخراجى خدمات کشاورزى سنندج روز سهشنبه هشتم تير ماه در مقابل اداره کار اين شهر تجمع اعتراضى برگزار كردند. آنها در اعتراض به اخراج و پرداخت نشدن حقوق و مزاياى عقب افتاده خود تجمع نمودند.

كميته معلمان آزاد ايران براى برپايى تظاهرات 18تير، فراخوان داد

كميته معلمان آزاد ايران طى فراخوانى بهمناسبت 18تير اعلام كرد، از همه اقشار ميهن مىخواهيم ضمن شركت در بزرگداشت سالگر 18تيرماه 1378د و در اعتراض به ادامه بازداشت معلمان، با شعار «زندانى سياسى آزاد بايد گردد»، دست به تجمع اعتراضى بزنند.

يكى از لباس شخصيها کشته شد

خبرگزارى حکومتی مهر از کشته شدن يكى از لباس شخصيهاى رژيم تحت عنوان دانشجو خبر داد و نوشت: "محسن دهقانى دانشجوى بسيجى رشته برق، هنگام بازرسى که با همکارى نيروى انتظامى شهر کنارتخته در حال انجام آن بود به وسيله اشرار مسلح به شهادت رسيد."

آخوندهای حاکم بر ایران همچنان بر سرکوب زنان ایران، تاکید می ورزند

رئيسى، معاون دستگاه قضاييه رژيم بر سركوب زنان ایران به بهانه بدحجابى تأكيد كرد و گفت: قوهقضائيه از نيروى انتظامى در برخورد با مفاسد اجتماعى و بدحجابى حمايت مىکند و تمامى دادستانها و دادسراهاى سراسر کشور وظيفه پشتيبانى از اين نيرو را بر اساس قانون بر عهدهدارند. وى در مصاحبه با خبرگزارى حكومتى مهر افزود: اينکه برخى از دادستانها دستور دريافت جريمه از زنان بدحجاب را صادر کردهاند مانعى ندارد و حکم قاضى نيز درهر شرايطى لازمالاجرا است و نيروى انتظامى نيز نبايد در برخورد با بدحجابان غفلت کند. همچنین آخوندی بنام عبدالنبى نمازى نماينده خامنهاى در کاشان گفت: «اگر با فساد و بىحجابى که دستگاههاى استکبارى در کشور به راه انداختهاند مبارزه و مقابلهاى صورت نگيرد، در آينده نزديک، به يک سونامى تبديل شده و امواج سهمگين آن همه را با خود خواهد برد». وى گفت: ملت ايران با تمام قدرت مقابل اين تهاجم و شبيخون فرهنگى ايستاده است و مجلس نيز بايد قوانينى تصويب کند که جبهه مبارزه با فساد و بدحجابى را تقويت کند. او با اشاره به سخنان پاسدار احمدىنژاد در اين زمينه گفت: بايد نظر علما و فقهاى دين را در زمينه رعايت حجاب جويا شوند و با مشورت کردن با آنها در مورد آن تصميم بگيرند. دادستان رژیم در طبس نیز گفت: زنانى که بدون حجاب شرعى در معابر و انظار عمومى ظاهر شوند به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه يا از ۵۰ هزار ريال تا ۵۰۰ هزار ريال جزاى نقدى محکوم خواهند شد. على اصغر رفاهى در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزارى حکومتى ايسنا، منطقه يزد اظهار کرد: در بحث بدحجابى و بى‌حجابى خلأ قانونى نداريم. در سال ۱۳۷۵ ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامى و تبصره آن تصويب شده و به تاييد شوراى نگهبان هم رسيده است که در اين ماده قانونى آمده است هرکس علنا در انظار و اماکن عمومى و معابر تظاهر بهعمل حرامى کند علاوه بر کيفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه يا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم مى‌شود و درصورتى که مرتکب عملى شود که نفس آن عمل داراى کيفر نيست اما عفت عمومى را جريحهدار کند، فقط به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه يا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد. وى افزود: در تبصره اين ماده قانونى نيز آمده است زنانى که بدون حجاب شرعى در معابر و انظار عمومى ظاهر شوند به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه و يا از ۵۰ هزار ريال تا ۵۰۰ هزار ريال جزاى نقدى محکوم خواهند شد. وی با بيان اين‌که در جلسه‌اى با نيروى انتظامى اشاره شد که جرايم مشهود نيازى به دستور مقام قضايى ندارد، گفت: در شهرستان نيز مرتب از مسؤلان فرهنگى خواهيم خواست تا اقدامات فرهنگى را در دستور کار خود قرار دهند و اقدامات آنها هفتگى بررسى خواهد شد و از نيروى انتظامى نيز خواسته شده تا به کاسبانى که مانتوهاى تنگ و بدن نما و کراوات مى‌فروشند تذکر داده تا بار ديگر از اينگونه اجناس به شهرستان وارد نکنند و اين نکات در زمان صدور و تمديد پروانه کسب مورد نظر خواهد بود.
دادستان رژیم در طبس خاطرنشان کرد: از رؤساى ادارات نيز خواسته‌ايم تا به خواهران کارمندى که از اين لحاظ مشکل دارند، تذکر دهند و فروشندگان زن هم بايد موازين شرعى و قانونى را رعايت کنند.

یک دختر دبستانی درسرپل ذهاب، اقدام به خودسوزی کرد و جان سپرد

روز پنجم تیرماه یک دختر بچه کلاس چهارم دبستان که تنها ۱۱ سال داشت در شهرستان سرپل ذهاب با پاشیدن نفت بر روی خود اقدام به خودسوزی نمود وتلاش خانواده برای مهار آتش راه به جایی نبرد و بعد از دقایقی این دانش آموز جان خود را از دست داد . از علت این خودسوزی گزارش مستندی منتشر نشده است . اما آنچه هویداست آمار خودکشی در شهرستان سرپل ذهاب همچنان بالا می باشد و هر سال دهها زن و مرد بر اثر خودسوزی جان خود را از دست می دهند. در خبری دیگر يک زن جوان به نام سيران ع، اهل روستاي دايماو از توابع شهرستان مهاباد، روز دوشنبه اقدام به خودسوزي نمود که بر اثر شدت جراحات وارده پس از چندي در بيمارستان جان سپرد. به گزارش آژانس خبري موکريان، اين زن 32ساله که داراي سه فرزند بوده، به علت اختلافات خانوادگي و آزار و اذيت همسرش، دست به خودسوزي زده است. طبق بررسي‌هاي انجام‌ شده، خودسوزي يکي از شايع ‌ترين روش‌هاي خودکشي زنان در کردستان ايران می باشد.

۹۵۰ هزار کودک متاهل در ایران وجود دارند

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، یک فعال حقوق کودک گفت: متاسفانه براساس آمارهای رسمی بیش از ۹۵۰ هزار کودک متاهل در کشور وجود دارد که ۸۵ درصد آنها دختر هستند. محمد بنیازاده با اعلام اینکه در مورد همسران کودک یا کودک- همسرها آمارهای گوناگونی وجود دارد تا کید کرد: منابع رسمی حکایت از وجود ۹۰۰ تا ۹۵۰ هزار کودک همسر در کشور دارد. این در حالی است که چنین اتفاقاتی در حوزه کودکان برخلاف کنوانسیون بین‌الملل حقوق کودک است.

او با بیان اینکه آمارهای غیر رسمی به واقعیتهای دیگری در این حوزه اشاره دارد، ادامه داد: قانون از یک سو کودک را زیر ۱۱ سال می‌داند و آن را در فرایند انتخابات، فاقد توانایی تفکر، ‌تعقل و تصمیم گیری برای انتخاب کاندیدا می‌داند اما سن ازدواج در کشور از ۹تا ۱۳ سالگی تعریف می‌شود. عضو کانون فرهنگی - حمایت کودکان کار ادامه داد: سن کودک در زمان رای دادن مطابق با استانداردهای بین‌المللی و قانونی تعریف می‌شود اما با وارد شدن به حوزه کار، کودکان ۱۵ تا ۱۸ سال بنا به شرایطی می‌توانند کار کنند و منافع کودک نادیده گرفته می‌شود این درحالی است که به مقاوله نامه منع بدترین اشکال کار برای کودکان توجه نشده و نظارتی نیز بر مشاغل سخت کودکان زیر ۱۸ سال وجود ندارد. به گفته بنیازاده دختران کم سن و سال و متاهل درکشور به جای کودکی کردن، نشاط، ورزش و تحصیل باید در موقعیت یک همسر و شریک جنسی ایفای نقش کرده و تمام مسوولیت‌های خطیر همچون خانه داری را عهده دار شوند در حالی که تجربه بارداری و زایمان‌های پرخطر که در این سن برکودکان تحمیل می‌شود، عوارض و خطرات زیادی برای آنها و حتی فرزندانشان دارد.

نهاد "زنان سازمان ملل متحد" تاسیس شد

مدتها بود که سازمان ملل در نظر داشت حمایت‌های خود از حقوق زنان را افزایش دهد به همین منظور مجمع عمومی سازمان ملل متحد عصر جمعه (۲ ژوئیه به وقت محلی) در نیویورک نهادی را به نام "وحدت سازمان ملل متحد برای برابری حقوق و استقلال زنان" که آنرا "زنان سازمان ملل" نیز می نامند، تاسیس کرد. دویچه وله در اینباره گفت: بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد ، تاسیس این نهاد را گامی مثبت در جهت تحقق برابری حقوق زنان در کشورهای جهان دانست. تاسیس این نهاد ماهها موضوع بحثهای مجمع عمومی کشورهای عضو سازمان ملل متحد بود. در این مورد بخصوص موضوع تامین مالی این نهاد یکی از مهم‌ترین بحث‌های مطرح شده در این مجمع بود. این نهاد چهار سازمان عضو که در امور زنان تحقیق می کنند را در بر می گیرد و رئیس آن نیز یکی از معاونان دبیر کل سازمان ملل متحد باشد و بودجه این نهاد نیز نیم میلیارد دلار خواهد بود. دویچه وله افزود: به این ترتیب یک نهاد مستقل سازمان ملل متحد، امور برابری حقوق زنان در کشورهای عضو را رهبری خواهد کرد. همه ۱۹۲ کشور عضو سازمان ملل به تاسیس این نهاد جهانی رای مثبت دادند که قرار است از آغاز سال ۲۰۱۱ فعالیت‌های خود را شروع کند. بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، با خشنودی از تاسیس این نهاد، آن را مرحله‌ای مهم در تاریخ این سازمان جهانی دانست. او امیدوار است که این نهاد در تحقق برابری حقوقی زنان و مردان در سراسر جهان کوشا باشد و از فشارهای موجود بر زنان در بسیاری از کشورهای جهان بکاهد. دبیر کل سازمان ملل متحد در ادامه گفت که با تاسیس نهاد "زنان سازمان ملل متحد" کشورهای عضو برابری حقوق زنان با مردان را می‌پذیرند و در چنین شرایطی نادیده گرفتن حقوق زنان در سراسر جهان با دشواری‌های فراوانی همراه خواهد بود. آشا رُز میگیرو، معاون بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد، نیز با اظهار خوشحالی خود از تاسیس این نهاد جهانی گفت که او امیدوار است این نهاد سبب شود که زنان و دختران جهان زبان مشترکی بیابند و مشکلات مشترکشان را از میان بردارند.

گروه ۵+۱ بر سر جارى ساختن قطعنامه تحريمها عليه رژيم ايران، دیدار کردند

ديپلماتهاى ارشد كشورهاى عضو دائم شوراى امنيت مللمتحد و آلمان، روز جمعه بر سر جارى ساختن قطعنامه ۱۹۲۹ مللمتحد در بروكسل ديدار كردند. بنابر اظهارات مارك تونر جانشين سخنگوى وزارتخارجه آمريكا، ويليام برنز معاون وزارتخارجه آمريكا در اين گفتگوها حضور داشت. مارك تونر گفت آنها بر اهميت اجراى فورى قطعنامه مللمتحد تأكيد ورزيدند. اين سخنگو افزود نمايندگان كشورهاى گروه ۵ بعلاوه يك بر خواستههاى اين كشورها مبنى بر دستيابى به يك نتيجه جامع براى برطرف ساختن نگرانيهاى بينالمللى بر سر فعاليتهاى اتمى رژيم ايران، مجددا تأكيد كردند. مارك تونر ديدارها و گفتگوهاى اعضاى دائم شوراى امنيت و آلمان را بخشى از پروسه جارى مشورتها و رايزنيهاى اين كشورها بر سر موضوع اتمى رژيم ايران ناميد.

باراک اوباما قانون تحريم‌های ايران را امضا کرد
به نقل از گزارش رادیو فردا، باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا، در مراسم امضای قانون تازه تحريم‌ها علیه رژیم ایران، به رهبران این کشور هشدار داد که ایران با فشارهای فزاينده و انزوای بيشتر روبه‌رو خواهد شد. باراک اوباما عصر روز پنجشنبه در کاخ سفید مصوبه کنگره آمریکا درباره تحریم‌های فراگیر علیه ایران را امضا کرد. به این ترتیب این مصوبه به عنوان قانون محسوب شده و لازم الاجرا خواهد بود. باراک اوباما، پيش از امضای قانون جديد تحريم ها، طی سخنانی با تاکيد بر لزوم تقويت هرچه بيشتر نظام جهانی «ان پی تی» گفت: « در جهان، تنها کشوری که قادر نبوده تا آژانس بين المللی انرژی اتمی را در مورد صلح آميز بودن برنامه اتمی خود متقاعد کند، دولت ايران بوده است اوباما گفت: «از هنگام آغاز رياست جمهوری خود، تصريح کردم که ايالات متحده، آماده شروع فصل جديدی از گفت وگوها با جمهوری اسلامی ايران است. در اين زمينه ما گزينه روشنی در برابر دولت ايران قرار داديم، براين اساس که يا می تواند به تعهدات بين المللی اش عمل کند و با تحقق امنيتی گسترده تر و با پيوستن عميق تر اقتصادی و سياسی با جامعه جهانی، آينده ای بهتر برای ايرانيان فراهم آورد و يا با ادامه به نادیده گرفتن مسئوليت های خود با فشارها و انزوای بيشتر روبرو شود امروزه، دولت ايران، راه بی اعتنايی و مبارزه طلبی را برگزيده، از همين رو، برای اعمال فشار بر آن، ما به تدريج، ائتلاف گسترده و عميقی از جامعه جهانی بوجود آورديم و ماه گذشته به تصويب شديدترين و فراگيرترين تحريم های چند جانبه را در شورای امنيت به تصويب رسانديم باراک اوباما تاکيد کرد که دولت وی با جديت اجرای اين تحريم ها را پی خواهد گرفت و در همان حال، ايالات متحده به اتفاق متحدان و شريکان خود، تحريم های جداگانه عليه رژیم ايران را اعمال خواهد کرد.