صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۰۵، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

خانواده های زندانيان سياسى در مقابل شكنجهگاه اوين، تجمع اعتراضى برپا كردند
بنابه گزارشات منتشر شده، روز 4 اردیبهشت، دهها تن از خانوادههاى زندانيان سياسى، روز شنبه 4 اردیبهشت ماه از حوالی ساعت 20.45 دقیقه، در مقابل زندان اوين تجمع کرده و خواستار آزادى فورى و بىقيد و شرط بستگان خود شدند. خانوادهها بهرغم بارندگى به تجمع اعتراضى خود ادامه دادند و هر لحظه که اين تجمع ادامه مىيافت بر تعداد تجمع کنندگان افزوده مىشد. تعداد زيادى از خانوادهها بهرغم سپردن وثيقه براى عزيزان خود ولى هفتهها است که از آزادى آنها خودارى مىکنند. همچنين در ميان زندانيان سياسى تعدادى هستند که زمان بسيار کوتاهى به پايان محکوميت آنها باقى مانده است ولى بازجويان وزارت اطلاعات از آزادى آنها ممانعت مىکنند.

بيش از 3هزار كارگر، قبر خمینی را به صحنه اعتراض عليه حكومت تبديل كردند
بيش از 3هزار تن از كارگران كه رژيم بهزور آنها را سر قبر خمينى برده بود، تجمع اعتراضى برگزار كردند. كارگران كه توسط مأموران حکومتی كنترل و به شدت محاصره شده بودند، به عدم تامين امنيت شغلى، نداشتن بيمه و كاهش حقوق بازنشستگان اعتراض نمودند. همچنین بيش از 70تن از كارگران شهردارى زيبا شهر در تهران در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه حقوق عقب افتاده در مقابل ساختمان شهردارى زيبا شهر تجمع كردند. رژيم قصد دارد روزانه سه تا چهار ساعت زمان كار آنها را تقليل دهد تا از اين طريق مبالغ کمترى به آنان پرداخت نمايد. گفتنی است برخى از اين كارگران حدود 16سال سابقه كار در شهردارى را دارند. كارگران مجتمع گوشت فارس روز پنجم اردیبهشت بار ديگر در اعتراض به اخراج خود از كارخانه و بسته شدن آن در مقابل اداره كار رژيم در مرودشت و هم‌چنين اداره بيمه اين شهر تجمع كردند. اين كارگران روز شنبه نيز در مقابل اداره كار رژيم تجمع اعتراضى برگزار كرده بودند و به بسته شدن در كارخانه و اخراج 90تن از كارگران اين كارخانه اعتراض نمودند. همچنين روز شنبه چهارم ارديبهشت جمعى از كارگران كارخانه قند بردسير كرمان به همراه خانواده های خود در مقابل كارخانه تجمع اعتراضى برگزار كرده و خواستار احقاق حقوق عقب افتاده خود و اشتغال بهكار شدند. كارگران گفتند ديگر نمىدانيم چه كار كنيم، به همه جا مراجعه كردهايم ولى تاكنون جز وعدههاى سرخرمن چيزى نصيب ما نشده است.

مردم مريوان در مقابل فرماندارى اين شهر دست به اعتراض زدند
مردم مريوان در استان كردستان در اعتراض به بسته شدن بازارچه‏ اين شهر در مقابل فرماندارى رژيم، تجمع اعتراضى برپا نمودند. بر اساس گزارشهای منتشر شده طى چند روز اخير بازارچه‏ مرزى مريوان به دستور نيروهاى حکومتی بسته شده و کاسبکاران اين منطقه به همين علت دچار خسارات فراوانى شده‏اند. روز چهار شنبه اول ارديبهشت نيز مردم در مقابل فرماندارى تجمع اعتراضى برگزار كردند، ولى كارگزاران رژيم از دادن هرگونه پاسخى به خواسته‏هاى معترضين خوددارى نمودند.

رانندگان اتوبوس در لنجان اصفهان، دست به تجمع اعتراضی زدند
رانندگان اتوبوس حمل و نقل همگانى شهرستان لنجان در استان اصفهان در اعتراض به پرداخت نشدن ۴ ماه حقوقشان تجمع کردند. در مقابل اين خواست رانندگان، فرماندار اين شهرستان، به تهديد رانندگان پرداخته و گفته بود که ”اين مسايل ربطى به او ندارد و از رانندگان معترض خواست که بر سر کار خود برگردند و به دنبال ماجراجويى نباشند“. اين مساله باعث خشم رانندگان شد به ويژه که سازمان حمل و نقل همگانى شهرستان لنجان ۱۵ تن از اين رانندگان را احضار کرده و از آنها تعهد گرفته که در صورت بروز هرگونه مشکل و تاخير در پرداخت حقوق، حق نامهنگارى يا مراجعه به مديران شهرستان يا استان را ندارند. کارگزاران رژيم در اين شرکت به رانندگان، ماهيانه تنها ۲۶۰ هزارتومان حقوق مىدهند که البته طى چهارماه گذشته حقوقى ندادهاند. ولى به ازاى هر راننده ۵۶۰ هزار تومان از شهرداريها دريافت مىکنند.

18 زندانى سياسى كرد در معرض اعدام قرار دارند
18تن از زندانيان سياسى كرد در انتظار اجراى حكم اعدام هستند. على حيدريان، فرزاد کمانگر، فرهاد وکيلى، شيرين علم هولى، زينب جلاليان، حبيب لطيفى، شيرکو معارفى، جمال محمدى، سامى حسينى، رستم ارکيا، رشيد آخکندى، حسين خضرى، مصطفى سليمى، انور رستمى، محمد امين آگوشى، ايرج محمدى، احمد پولاد خانى و حسن طالعى در زندانهاى غرب کشور منتظر اجراى حکم اعدام هستند. هم‌چنين هفته گذشته نيز دادگاه انقلاب رژيم حبيب‌الله گلپرى‌پور از زندانيان سياسى كرد را به اعدام محکوم کرد. در همین رابطه عفو بين ‌الملل با انتشار بيانيه‌يى نسبت به اعدام قريب‌الوقوع دو هموطن کرد به نامهاى زينب جلاليان و حسين خضرى ابراز نگرانى کرد. حکم اعدام حسين خضرى ۲۸ ساله، در سال گذشته تاييد شد. وى در بيستو دوم فروردين ماه از زندان مرکزى اروميه به يک مکان نامشخص منتقل گرديد.

عفو بين ‌الملل هم‌چنين در مورد زينب جلاليان مى‌نويسد: وى در فروردين ماه از زندان کرمانشاه احتمالاً به بازداشتگاه وزارت اطلاعات و سپس به بند ۲۰۹ زندان اوين منتقل شد. عفو بينالملل با اشاره به اينکه علت اين انتقالها نامعلوم است مىافزايد اين موضوع، نگرانيهايى را از بابت قريب‌الوقوع بودن اين اعدامها برانگيخته است. از سوی دیگر شورای ملی مقاومت ایران با انتشار بیانیه ای خبر از اعدام 7 زندانی توسط رژیم ایران طی دو روز داد. این بیانیه اعلام داشت که رژیم دو زندانی به نامهاى سليمان و احمد را در اصفهان بهدار آويخته است. یک روز پيش از آن نيز رسانههاى حكومتى رژيم از اعدام 5تن در زندان كرمان خبر داده بودند. ظرف 13روز گذشته شمار اعدامها به 24تن رسيده است. رژيم همچنین دو تن از زندانيان سياسى را در مهاباد به زندانهاى طويلالمدت و تبعيد محكوم كرده است. قادر محمدزاده و محمد امين عبدالهى در دادگاه رژيم به اتهام محاربه و درگيرى با ماموران نیروی انتظامى به ترتيب به تحمل 23سال حبس و تبعيد به زندان يزد و 18سال حبس و تبعيد به زندان طبس محکوم شدند.

رژيم، نامزد عضويت در کميسيون بينالمللى حمايت از حقوق زنان شده است
منابع خبری مقاومت ایران خبر دادند: رژيم به منظور پوشاندن شکست خفت بارش در عضويت در شوراى حقوقبشر اعلام کرد که نامزد عضويت در کميسيون بينالمللى حمايت از حقوق زنان شده است.

كميسر عالى حقوقبشر، از سركوب مخالفان در ايران، ابراز نگرانی کرد
خانم ناوى پيلاى کميسر عالى حقوقبشر سازمان مللمتحد از سرکوب مخالفان در ايران ابراز نگرانى كرد. وی ماه گذشته از وضعيت رو به وخامت حقوقبشر در ايران ابراز نگرانى كرده بود. خانم پيلاي ماه گذشته گفته بود که درباره ي وضعيت رو به زوال حقوق بشر در ایران، با مقامهاي این کشور گفت و گو کرده و پيشنهاد داده بود که سفري رسمي به اين کشور داشته باشد.

رژيم ايران بايد به نگرانيهاى آژانس و شوراى امنيت پاسخ بدهد
وزارت خارجه آمريكا در سایت اینترنتی خود اعلام داشت، در پايان اجلاس وزارى خارجه عضو پيمان آتلانتيك شمالى ناتو در استونى، هيلارى كلينتون طى يك كنفرانس مطبوعاتى گفت؛ مستمراً اظهاراتى از سران رژيم ايران مىشنويم كه با عمل آنها همخوانى ندارد. ضرورى است اين رژيم به نگرانى هايى كه بارها از سوى آژانس بينالمللى انرژى اتمى و شوراى امنيت سازمان مللمتحد عنوان شده پاسخ بدهد. ضرورى است اين رژيم همان چيزى باشد كه ادعا مىكند. وزير خارجه آمريكا افزود: سوالات بسيارى وجود دارد كه به ما پاسخهای قابل قبولى داده نشده كه آن را بهعنوان پاسخ نهايى بپذيريم. بنابراين ما به مطرح كردن نگرانى هاى خود در رابطه با برنامه هستهيى رژيم ايران ادامه مىدهيم، زيرا فكر مىكنيم اين نگرانى ها بسيار واقعى مىباشند.

كميته هاى دوستى ايران در كانادا و آلمان، خواستار تأمين حفاظت اشرف توسط مللمتحد شدند
خبرگزاری اخبار عربی نوشت: در اطلاعيهيى كه در برلين از سوى كميته آلمانى همبستگى براى ايران آزاد صادر شده، آمده است: دولت فعلى عراق كه در جريان انتخابات آن كشور شكست خورده، بارها نشان داده است كه نه صلاحيت و نه اراده سياسى براى حفاظت از ساكنان اشرف را ندارد… در چنين شرايطى، خواسته عاجل ما اين است كه مللمتحد با برعهده گرفتن مسئوليت حفاظت ساكنان اشرف، ازهرگونه كاربرد خشونت عليه آنها و از هرگونه جابهجايى اجبارى آنها در عراق، ممانعت كند. این خبرگزاری افزود: کميته کانادايى دوستان ايران دموکراتيک نيز طى نامهيى خطاب به دبير کل مللمتحد نوشت: … با توجه به سوء نيت دولت عراق، ما خواستار آن هستيم كه مللمتحد مسئوليت حفاظت از اشرف را بر اساس اصل حفاظت (آر. تو. پى) برعهده بگيرد. تظاهرات ایرانیان هوادار سازمان مجاهدین خلق، پس از حمله اخیر نیروهای عراقی به ساکنین اشرف، شدت یافته است. ایرانیان در مقابل سفارتخانه های عراق در کشورهای مختلف دست به آکسیون و تجمعات اعتراضی می پردازند. در اتاوا ایرانیان در مقابل سفارتخانه عراق در این شهر نسبت به حمله اخیر نیروهای عراقی به ساکنین اشرف و زخمی شدن چند تن دست به اعتراض زده و خواستار حفاظت اشرف از سوی سازمان ملل شدند. آنان همچنین امروز (یکشنبه) ساعت 1 بعد از ظهر در مقابل پارلمان کانادا در شهر اتاوا، گرد آمدند و ضمن حمایت از حقوق ساکنین اشرف، خواستار حفاظت از ساکنین اشرف شدند.

الفريده يلينک، نويسنده اتريشى، نسبت به سفر منوچهر متکى به وين اعتراض کرد
به گزارش راديو آلمان، الفريده يلينک، نويسنده‌ى نامدار اتريشى و برنده‌ى جايزه‌ى نوبل ادبيات سال ۲۰۰۴، نسبت به سفر منوچهر متکى به وين اعتراض کرد. يلينک گفته است: «دولتى چون ايران که اپوزيسيون سياسى خود را تا حد شکنجه و اعدام سرکوب و در سياست خارجى نيز کشورى ديگر مانند اسرائيل را به روال ناسيونال‌ سوسياليست‌ها به نابودى تهديد مى‌کند، با حداقل خواسته‌هاى متمدنانه‌ نيز سازگار نيست». يلينک افزوده است: «پذيرايى رسمى از يکى از سياستمداران بلندپايه‌ چنين دولتى، اعتبار بخشيدن به آن است و بايد به‌طور گسترده با آن مخالفت کرد». به گزارش راديو آلمان اتحاد «بمب را متوقف کنيد» اعلام کرده است که روز يکشنبه از ساعت ۱۰ صبح در ميدان مينوريتن وين عليه پذيرايى از منوچهر متکى توسط وزير خارجه‌ى اتريش تظاهراتى برپا خواهد کرد. سيمونه ديناه، سخنگوى سازمان يادشده گفت که اتريش جزو کشورهايى است که در زمينه‌ى اقتصادى همچنان با رژيم ايران رابطه دارد. وى افزود: «اتريش جزو نادر کشورهاى اروپايى است که در سالهاى گذشته صادرات خود را به ايران افزايش داده است. در سال ۲۰۰۹، کالاهايى به ارزش ۳۵۰ ميليون يورو به ايران صادر شده است که بهمعناى افزايش ۶ درصدى صادرات اتريش به اين کشور می باشد. اين در حالى است که صادرات اتريش بهدليل بحران اقتصادى ۲۰ درصد کاهش داشته است».