صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، اردیبهشت ۱۳، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

مراسم روز جهانی کارگر در ایران برگزار شد.
سازمان عفو بین الملل خواستار آزادی روزنامه نگاران زندانی شد.
زندانیان سیاسی زن در زندان اوین دست به تحصن زدند.
رژیم، دست به اقدامات جدیدی علیه زنان ایران می زند.
بدحجابی به عربستان منتقل می شود.




مراسم روز جهانی کارگر در ایران برگزار شد
در بانه و سقز در استان كردستان فعالان كارگرى در مراسم روز جهانى كارگر با خواندن سرود و يك دقيقه سكوت بهخاطر شهداى قيام، اين روز را گرامى داشتند. در گزارشی که در نیویورک تایمز به چاپ رسید، به تظاهرات در شهرهای مختلف از جمله قزوین، شیراز و تبریز اشاره شده که به نقل از این گزارش، گروهی از کارگران آتش نشانی در خارج ساختمان دولتی دیده می شدند در حالیکه حامل پلاکاردی بودند که روی آن نوشته شده بود: "بیکاریتان مبارک". نیویورک تایمز همچنین نوشت: خیابانها در تهران پر از ماموران نیروی انتظامی با تجهیزات ضد شورش بود. هلی کوپترها بالای میدان آزادی و خیابان آزادی پرواز می کردند. تلویزیون سی ان ان نیز ضمن انعکاس اعتراضات در مقابل وزارت کار رژیم گفت: گزارشاتی از درگیری با نیروی انتظامی وجود داشت و برخی از معترضین شعارهایی از قبیل مرگ بر دیکتاتور سر دادند. بر اساس گزارش منابع خبری مقاومت ایران در جريان تظاهرات روز كارگر در تهران، مأموران انتظامى، سه دستگاه اتوبوس که از شهرهاى کرج، اسلامشهر، رباط کريم و شهريار براى شرکت در مراسم اول ماه مه به تهران مىآمدند را در ميدان آزادى متوقف كردند. به گفته این منابع کارگران با در دست داشتن عکسهاى زندانيان سياسى از جمله منصور اسانلو، ابراهيم مددى، على نجاتى و فرزاد کمانگر که از شيشههاى اتوبوس به بيرون آورده بودند شعار مىدادند: زندانی کارگر آزاد باید گردد، کارگر- کارگر اتحاد اتحاد. در نهايت پليس ضدشورش رانندگان اتوبوسها را مجبور به برگشتن کرد و رانندگان و کارگران را تهديد نمودند که در صورت مخالفت با آنها، همه را دستگير خواهند كرد و به اين ترتيب اتوبوسها را مجبور به بازگشت به سمت جاده مخصوص كرج كردند. بر اساس اطلاعیه شورای ملی مقاومت 11 اردیبهشت در فلکه دوم تهرانپارس، حمله مردم به يک مرکز رژيم به درگيرى با ماموران حکومتی منجر شد. یکی از تظاهرکنندگان توسط یک مامور حکومتی از بلندی به پایین پرت می شود که به شدت مجروح و به بیمارستان منتقل شد. در ميدان توپخانه نيز حدود ۵۰۰ نفر از کارگران و مردم با شعار «مرگ بر خامنهاى» با ماموران بسيجى و انتظامى به شدت درگير شدند که حدود ۳۶نفر از مردم مجروح شدند. مردم تعدادى از ماموران بسيجى و انتظامى در اين درگيرى را کتک زدند. نيروهاى حکومتی، شمار زيادى از مردم را که براى همبستگى با کارگران به خيابانها آمده بودند در ميدانهاى بهارستان، فردوسى و خيابان انقلاب، وليعصر و جردن سرکوب کردند. در روز جهانی کارگر، دانشجویان دانشگاه تهران نسبت به حضور احمدی نژاد دست به تجمع اعتراضی زدند. دانشجویان شرکت کننده در این تجمع که بیش از هزار تن گزارش شده بودند، شعار می دادند: دانشجو، کارگر، اتحاد اتحاد- ما همه با هم هستیم، ملت بی شکستیم- سهرابیم، نداییم، ما همه یک صداییم- آزادی، عدالت این است شعار ملت- محمود خائن آواره گردی، خاک وطن را ویرانه کردی- دیکتاتور حیا کن، دانشگاهو رها کن. دانشجويان مقابل سر در اصلى دانشگاه جمع نيروهاي حکومتی را هو کرده و مسيرى را تا مقابل درب اصلى دانشگاه تهران راهپيمايى کردند.


سازمان عفو بين الملل خواستار آزادى روزنامه نگاران زندانى شد
عفو بين الملل با انتشار گزارشى نسبت به دستگيرى، آزار و اذيت و زندان و شکنجه کردن روزنامه نگاران توسط رژیم اعتراض کرد و خواستار آزادى همه روزنامه نگاران زندانى شد. این سازمان در گزارش خود با عنوان «روزنامه نگاران تحت محاصره» در ايران، با اشاره به ۷۰ روزنامه نگار که اکنون در زندانهاى» رژيم هستند، نوشت: «روزنامه نگاران و بلاگرهاى ايرانى دريکى از بزرگترين حملات به صداهاى مستقل و مخالف در تاريخ مدرن ايران به طرز فزاينده يى تحت محاصره هستند». عفو بين الملل افزود: «از زمان تظاهرات موج سرکوب که هدفش فرونشاندن هرگونه انتقاد از مقامات يا گزارش مستقل درباره وضعيت حقوق بشر در اين کشور بوده، افزايش يافته است. ”دهها روزنامه و وب سايت بسته شده اند، و تعداد زيادى روزنامه نگار و بلاگر دستگير شده اند و به عنوان زندانيان عقيدتى (سياسى) دربازداشت نگهداشته شده اند يا براى حفظ جان خود به اجبار ازکشور فرار کرده اند“. عفو بين الملل در گزارش خود در مورد روزنامه نگاران زندانى نوشت: «حقوق زندانيان از طريق شکنجه و بدرفتاريهاى ديگر، از جمله ضرب و شتم، نگهدارى در سلولهاى انفرادى براى مدت طولانى… و محاکمه به شدت ناعادلانه، نقض شده است. بسيارى براى هفته ها يا ماهها بدون اعلام جرم يا محاکمه در وضعيت ممنوع الملاقات دربازداشت نگهداشته شده اند.


زندانيان سياسى زن در زندان اوين دست به تحصن زدند
زندانيان سياسى زن كه در بند زنان اوين محبوس هستند، در اعتراض به عدم تفکيک جرائم در اين زندان دست به تحصن زدند. رئيس اين بند به تهديد زندانيان پرداخت و گفت اجراى تفكيك جرائم نياز به دستور دادستان دارد. زنان زندانى اعلام كرده اند تا رسيدن به نتيجه مورد نظر تحصن خود را ادامه خواهند داد.

رژیم، دست به اقدامات جدیدی علیه زنان ایران می زند
دور جديدى از اقدامات سركوبگرانه رژیم عليه زنان ایران آغاز شده است. روز هشتم اردیبهشت، عده ای از ماموران بسیجی در میدان تجریش در تهران علیه "بدحجابی" راهپیمایی کردند. گفتنی است که این اقدام یادآور وحشیگریهای بسیجیان در اوایل انقلاب ضد سلطنتی بود که سوار بر موتور به خیابانها می آمدند و با شعار "یا روسری یا توسری" بر صورت زنان اسید می پاشیدند. تهمینه دانیالی، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی رژیم از طرح یکسان سازی لباس کارمندان زن در ادارات خبر داد و کیهان وابسته به ولی فقیه نیز در یادداشت روز خود خواستار ایجاد محدودیتهای اجتماعی برای زنان شد. معاون صنابع دستی میراث فرهنگی رژیم گفت: طرح يکسان‌سازى لباس کارمندان زن در ادارات در راستاى طرح عفاف و حجاب است و شروع به کار اين طرح با همکارى وزارت کشور و پشتوانه پژوهشى دانشگاه الزهرا، جدا از مسأله يکسان‌سازى، حفظ ارزشهاى خودمان در چهارچوب موازين اسلامى بوده است. وی افزود: تا آخر خرداد، هم به تمام کارمندان ميراث، اين لباس داده مى‌شود و پس از آن، به يکسان‌سازى لباس‌هاى نهادهاى تحت پوشش ميراث مى‌رسيم که موزه‌ها و هتل‌ها از اولين نهادها هستند. منتظر جلسه‌اى با وزير آموزش و پرورش هستيم، تا در مورد چگونگى توزيع اين لباسها‌ تصميم‌گيرى شود. دانیالی افزود: از آن‌جايى که اين لباس‌ها تنوع رنگ و طرح دارد پيش‌بينى مى‌شود مورد استقبال شرکتهاى خصوصى و حتى مردم عادى هم قرار گيرد. وی در خصوص قیمت این لباسهای گفت: در حال حاضر براى هزار نفر لباس سفارش داده‌ايم که هر دست آن شامل مانتو، شلوار و مقنعه مى‌شود و قيمت تمام شده‌اش بين ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان است. در خبری دیگر رژیم در راستاى پيش برد سياست تفکيک جنيستى در مشهد اولين اتوبوس «ويژه بانوان» را راهاندازى کردند. به نوشته روزنامه دولتی کيهان هشتم ارديبهشت، «معاون امنيتى و انتظامى استاندار خراسان رضوى» گفت: «راهاندازى اتوبوس ويژه بانوان اقدام بسيار مهمى براى ايجاد احساس امنيت روانى در اين قشر محسوب مىشود».


"بدحجابی" به عربستان منتقل می شود
نماينده خامنه‌اى ولى فقيه رژیم، در سازمان حج و زيارت با ابراز نگرانى از ”صدور بدحجابى“ به عربستان سعودى گفت : «برخى از بانوان ايرانى در سرزمين وحى هم از حجاب خود غافل مى‌شوند. براى زنان عازم حج، لباس متحدالشکل تهيه مى‌شود.» آخوند سيد على قاضى عسگر نماينده ولىفقيه در سازمان حج و زيارت، در گفت‌وگويى با خبرگزارى حکومتی ایلنا گفت: «رعايت نشدن حجاب از سوى برخى بانوان زائر ايرانى در سرزمين وحى، موضوعى است که نمى‌توان آن را انکار کرد و مسئولان بايد براى آن چاره‌انديشى کنند». قاضى عسگر افزود: «ما به علت بى‌دقتى درباره مسائل حجاب در کشور، ضايعه اخلاقى بدحجابى را به عربستان هم منتقل مى‌کنيم. برخى از بانوان ايرانى در سرزمين وحى هم از حجاب خود غافل مى‌شوند». وى در عين‌حال توضيح داد که مقامات عربستان سعودى تاکنون شکايتى نسبت به بدحجابى حاجيه‌ خانم‌هاى ايرانى مطرح نکرده‌اند. قاضى عسگر افزود: «بحث ما عربستان نيست. بحث خود ايران است». نماينده خامنه‌اى گفت: «کسى که از ايران به حج مى‌رود، نماينده ايران و شيعه است. پس بايد طورى برخورد کند که حرمت شيعه و اهل بيت حفظ شود. هدف ما دقت بيشتر زائران در پوشش مناسب با شئونات اسلامى است و براى رسيدن به اين هدف پوششى طراحى مى‌کنيم که هم راحت باشد و هم دست‌وپاگير نباشد».