صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، فروردین ۲۲، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


دختران دبيرستاني رفسنجان، عکس خامنه ای را زیر پا له کردند
آژانس ايران خبر، 22 فروردین گزارش داد: دختران دبيرستان تيزهوشان رفسنجان، عكس ولي فقيه رژیم را زير پاهايشان له كرده اند. رئيس آموزش و پرورش رفسنجان همه این دختران را از دبیرستان اخراج کرده و هم اكنون اين دختران تيزهوش در هيچ مدرسه اي پذيرفته نميشوند.

اهالى يكى از روستاهاى توابع سنندج نسبت به داير كردن پايگاه بسيج اعتراض كردند
رژیم، مدتی است در تلاش است تا پایگاههای بسیج را در سنندج دایر کند. این اقدام رژیم اعتراض اهالی یکی از روستاهای توابع سنندج به نام "گلین" که یکی از بزرگترین روستاهای منطقه "ژاوه رو" سنندج می باشد، روبرو شده است.


كارگران شركت صنايع اراك در مقابل دفتر پاسدار احمدىنژاد، تجمع اعتراضی برپا کردند
كارگران علت اعتراض خود را عدم دريافت شش ماه حقوق عنوان كردند. محمدتقى بختيار، عضو كميسيون عمران مجلس رژیم گفت: ”خط فقر ملاک خوبى براى تقسيم‌بندى شرايط زندگى است و متاسفانه دستمزد سال جديد کارگران نشان مىدهد که گويا قرار نيست کارگران کشور از زير خط فقر بيرون بيايند و با شرايط فعلى، کارگران کشور بايد هم‌چنان فقير بمانند و با توجه به اينکه هيچ‌کس نمى‌تواند تورم فعلى را منکر شود، جاى تعجب دارد چگونه با اين تورم، دستمزد را تا بدين‌حد پايين تعيين مى‌کنند“. گفتنی است حداقل دستمزد کارگران در سال جديد، ۳۰۳ هزار تومان تعيين شده است و خط فقر بيش از 700هزار تومان مشخص شده است. درخبری دیگر، كارگران ‌كارخانه چينى حميد قم، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود در مقابل اداره كل كار و امور اجتماعى رژيم تجمع کردند. كارگران معترض گفتند دو سال است حقوق و مطالبات خود را دريافت نكردهاند. همچنین بيش از چهارصد کارگر و نمايندگان 23 شركت تخليه و بارگيرى فعال در بارانداز شلمچه در مقابل ساختمان مركزى منطقه آزاد اروند در آبان تجمع اعتراضى برگزار كردند. كارگران خواستار رسيدگى به خواستههايشان و جلوگيرى از به خطر افتادن زندگيشان شدند. از سوی دیگر كارگران صيد ماهى بندرميناب در بندرعباس دست به اعتصاب غذا زدند. این کارگران در اعتراض به نداشتن دستمزد مناسب اعتصاب كردند. كارگران نساجى بافته‌ها نیز در مقابل استاندارى رژيم در كرمان تجمع اعتراضى برگزار كردند. كارگران علت اعتراض خود را پلمپ در‌هاى كارخانه و اخراج يكصد كارگر عنوان كردند.


سخنگوى كانون صنفى معلمان در زندان اوين، دست به اعتصاب غذاى نامحدود زد
محمد بهشتى لنگرودى، سخنگوى كانون صنفى معلمان، از صبح روز چهارشنبه 18فروردين ماه در زندان اوين دست به اعتصاب غذاى نامحدود زده است. وى در اعتراض به شكنجه جسمى و روحى معلمان زندانى از جمله رسول بداقى، و محمد داورى دست به اعتصاب غذا زده است. در حال حاضر چهارده روز از اعتصاب غذاى رسول بداقى در زندان اوين مىگذرد. بهشتى لنگرودى نيز با اعتصاب غذاى خود، به او پيوسته است.


سه نفر در زندان تایباد به دار آویخته شدند
روزنامه دولتی قدس روز یکشنبه ۲۲ فروردین از این اعدام ها را خبر داده ولی به نام و تاریخ دقیق این اعدامها اشاره ای نکرده است. به گزارش هرانا، اتهام این افراد قاچاق مواد مخدر اعلام شده است. هرانا افزود: بر اساس این گزارش، طبق گزارش های تائید نشده این اعدام ها روزپنجشنبه ۱۹ فروردین صورت گرفته است. گفتنی است، روز پنجشنبه ۱۹ فروردین پنج نفر دیگر نیز به اتهام قاچاق مواد مخدر در زندان مرکزی مشهد اعدام شدند. مطابق آمار عفو بین الملل، رژیم حاکم بر ایران، در سال گذشته میلادی ۳۸۸ نفر را اعدام کرده است.


مریم ضیاء بدستور وزارت اطلاعات به دادگاه انقلاب رژیم احضار شد
فعالين حقوق بشر و دمکراسي در ايران، در اطلاعیه ای 22 فروردین اعلام کرد: خانم مريم ضياء فعال کودکان و زنان طي احظاريه اي که از سوي شعبه 28 دادگاه انقلاب ارسال شده است مي بايست اول ارديبهشت ماه جهت محاکمه به دادگاه انقلاب مراجعه کند. رئيس شعبه 28 دادگاه انقلاب فردي بنام محمد مقيسه اي از اعضاي کمسيون مرگ قتل عام زندانيان سياسي سال 1367 مي باشد. خانم ضياء بدليل شکنجه هاي روحي که از طرف بازجويان وزارت اطلاعات و همچنين در پي 13 روز اعتصاب غذا در زندان در اعتراض به ادامه بازداشت غير قانوني و غير انساني خود در حال معالجات پزشکي بسر مي برد. احضار ناگهاني خانم ضياء به دادگاه انقلاب بدستور بازجويان وزارت اطلاعات صورت گرفته است. فعالين حقوق بشر و دمکراسي در ايران افزود: بازجويان وزارت اطلاعات، مالک محلي که فعالين کودکان در آن، به کودکان کار و خياباني کمک هاي آموزشي، درماني، غذايي و غيره مي پرداختند و تحت نام ان . جي . او . "زندگي بهتر براي کودکان" شناخته شده است را تحت فشار قرار داده اند که قفل آن محل را عوض کند و مبلغي را که بعنوان وديعه به صاحب ملک از طرف فعالين کودک سپرده شده بود را به حساب وزارت اطلاعات واريز کند. خانم مريم ضياء و رضا خندان از تشکيل دهنگان اين ان.جي. او مي باشند. خانم مريم ضياء 40 ساله متاهل و داراي 2 فرزند و از فعالين حقوق کودکان و زنان مي باشد. او در تاريخ 10 دي ماه با يورش مامورين وزارت اطلاعات دستگير و به سلولهاي انفرادي بند 209 منتقل شد. خانم ضياء توسط فردي به نام ياسري که از بازجويان وزارت اطلاعات در بند 209 زندان اوين مي باشد تحت بازجوئيهاي طولاني وشکنجه هاي روحي قرار داده شد. آنها قصد داشتند که او را وادار به پذيرفتن اتهامات دروغين نسبت داده شده کنند. خانم ضياء پس از 2 ماه از بند 209 به بند زنان زندان اوين منتقل شد. او در اعتراض به عدم موافقت با آزادي و فشارهاي غير انساني عليرغم سپردن وثيقه اقدام به اعتصاب غذا نمود و 13 روز در اعتصاب غذا بسر برد تا اينکه بازجويان وزارت اطلاعات در 9 فروردين ماه وادار به آزادي وي شدند. فعالين حقوق بشر و دمکراسي در ايران، احظار خانم ضياء به دادگاه انقلاب که به دستور بازجويان وزارت اطلاعات بدليل دفاع از حقوق کودکان که از قربانيان اين رژيم هستند را محکوم کرد و از کميسر عالي حقوق بشر، گزارشگر ويژه زنان، دستگيريهاي خودسرانه، از سازمان ملل متحد و يونيسف خواستار اقدامات عملي براي پايان دادن به سرکوب فعالين کودکان در ايران است.


زندانى سياسى، شيرمحمد شهبخش، بطرز مشکوکی در زاهدان جان باخته است
بر اساس خبری از رادیو فرانسه، زندانى سياسى شير محمد شهبخش به طرز مشكوكى در اداره اطلاعات زاهدان جان خود را از دست داد. بستگان اين زندانى سياسى گفتند: ماموران رژيم بدون اطلاع خانواده پيكر اين زندانى سياسى را در محل نامعلومى دفن كردند و ماموران اطلاعاتى و امنيتى تنها مرگ اين زندانى را به خانوادهاش اطلاع دادهاند. گفتنی است طى هفتههاى گذشته نيز زندانى ديگرى در اين بازداشتگاه جان خود را دست داده بود.


كارگزاران رژيم، دختران ایران را در بازارهای دوبی به فروش می رسانند
بنابه گزارشهاى منابع خبری مقاومت ایران، كارگزاران رژيم روزانه 200 دختر را از تهران به منطقه ميناب در بندر عباس منتقل کرده و سپس اين دختران را به هتلهاى بندرعباس مىفرستند يا آنها را براى خريد و فروش به دوبى اعزام مىكنند. بنابه گزارشی ديگر ابعاد فاجعه اعتياد دانش آموزان در ايران به حدى است كه در روزهاى 17 و 18 فروردين حدود 160 دختر دبستانى در مدرسه مطهرى مهرشهر كرج و 150 دانش آموز راهنمايى در مدرسه على بن موسى الرضا در گوهردشت به دليل اعتياد به شيشه و هروئين جمع‌آورى شدند.


دبير کل سازمان ملل از رژیم ايران خواست قطعنامه هاي سازمان ملل را اجرا کند
بان کي مون، دبير کل سازمان ملل مي گويد ايران به ابهام هاي آژانس بين المللي انرژِي اتمي پاسخ نداده است. بان کي مون در مصاحبه با خبرگزاري فرانسه گفت که کوتاهي ايران در پاسخ به نگراني هاي بين المللي، برنامه هسته اي ايران را به يکي از جدي ترين مسائلي که جهان با آن روبروست، تبديل کرده و ايران بايد قطعنامه هاي سازمان ملل را اجرا کند.


گروه آمريكايي، شركت كامپيوتري "هاني ول" را بر سر ايران مورد هدف قرار مي دهد
واشينگتن تايمز 10 آوريل نوشت: گروه فشار اتحاد عليه ايران هسته اي ( يو اي ان آي) روز پنجشنبه گفت از شركتِ مجتمع صنعتي هاني ول اينترنشنال، خواستار متوقف كردن فروش تكنولوژي امنيتي به ايران شد. محصولات امنيتي "هاني ول" براي كاوش لوله هاي نفتي و رآكتور هاي هسته اي مي تواند مورد استفاده قرار گيرد. یوآنی(يو اي ان آي )نامه اي را كه برا ي شركت هاني ول فاكس كرده بود بطور فوق العاده در اختيار رويتر قرار داد. فروش تكنولوژي امنيتي از طريق يك شركت تابعه انگليسي، ناقض رهنمود هاي مديريت تجاريست. يوآني اضافه كرد كه ممكن است شكايت نموده و بورس سهامِ نيويورك را تحت فشار قرار دهد تا چنانچه هاني ول به عمليات در ايران ادامه دهد، از فهرست( شركتها) خارج سازد.


در لهستان، يك هفته عزاى عمومى اعلام شد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، به دنبال کشته شدن لخ کازینسکی رئیس جمهور لهستان و همسر وی و شماری از مقامات لهستان در سانحه سقوط هواپیما، به مدت یک هفته در این کشور عزای عمومی اعلام شد. در حادثه سقوط هواپیمای حامل رئیس جمهور لهستان در خاک روسیه تمامی سرنشینان این هواپیما از جمله رئیس جمهور، همسر وی ‌و رئیس بانک مرکزی لهستان و شماری از فرماندهان ارتش و نمایندگان مجلس کشته شدند. هواپیمای حامل "لخ کازینسکی" که از "ورشو" پایتخت لهستان پرواز کرده بود در نزدیکی فرودگاه "سمولینسک" در غرب روسیه سقوط کرد. خبرگزاری روسی "ایتارتاس" نیز به نقل از وزارت حوادث اضطراری روسیه اعلام کرد که در حادثه سقوط این هواپیما ۸۷ نفر کشته شده‌اند و دیگر خبرگزاری‌ها تعداد سرنشینان این هواپیما را ۱۳۲ نفر اعلام کردند که تمامی آنها در این حادثه کشته شدند. این هواپیما از نوع "توپولوف TU-۱۵۴ " بود و در فاصله ۱،۵ کیلومتری فرودگاه سمولینک و در هوایی مه‌آلود سقوط کرد. فرماندار سمولینسک نیز اعلام کرده است که هیچ یک از سرنشینان این هواپیما زنده نمانده‌اند. کازینسکی در سفر به شهر سمولینسک روسیه قصد داشت در هفتادمین سالگرد کشتار "کاتین" که در جریان آن ارتش شوروی سابق هزاران لهستانی را قتل عام کرد، شرکت کند. سران کشورهای مختلف از جمله باراك اوباما، ملكه اليزابت، گوردون براون، آنگلا مركل، ساركوزى، مدودف، ولاديمير پوتين و شخصیتهای سیاسی از جمله مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران در تبعید، این سانحه را به مردم لهستان تسلیت گفتند. بر اساس قانون اساسى اين كشور، سخنگوى پارلمان بهعنوان جانشين رئيسجمهور تا برگزارى انتخابات مأمور اداره امور كشور شده است. از سوی دیگر ولادیمیر پوتين، نخست وزیر روسیه، خواستار تحقيقات پيرامون اين حادثه شد.