صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، بهمن ۲۵، ۱۳۸۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

در سالگرد انقلاب ضد سلطنتی، مردم علیه رژیم ملاها دست به اعتراض زدند. مردم در تهران و شهرهای دیگر با شعارهایی از قبیل ملت ما بیداره از دیکتاتور بیزاره، یا حجت ابن حسن- ریشه ظلم را بکن، زندانی سیاسی آزاد باید گردد، این همه لشکر آمده علیه رهبر آمده، کشته ندادیم که سازش کنیم رهبر قاتل رو ستایش کنیم، بسیجی حیا کن مفت خوری را رها کن، مرگ بر دیکتاتور، شکنجه – جنایت مرگ بر این ولایت، خامنه ای قاتله ولایتش باطله، مرگ بر خامنه ای، رفراندوم رفراندوم این است شعار مردم، استقلال- آزادی جمهوری ایرانی، خامنه ای رمال گمشو تو سطل آشغال، مرگ بر اصل ولایت فقیه، خامنه ای بدونه جاش توی زباله دونه، مرگ بر اهریمن، به خیابانها آمده و قیامی دیگر را خلق کردند.
گزارشها از تهران حاکی بود که تمام خيابانهاى اطراف ميدان آزادى تا خيابان انقلاب و آرياشهر، انواع ماموران اطلاعاتى، نظامى، بسيجى و لباس شخصيها به فاصله يك متر از هم چيده شده بودند. بر اساس همین گزارشها نزديك به 1000نفر از نيروهاى گارد ضدشورش و 200موتور سوار لباس شخصى که همگى صورتهاى خود را با کلاه کاسکت پوشانده بودند، به سركوب مردم پرداختند. ماشينهاى زرهى پيشرفته از جمله تجهيزات رژيم براى سركوب مردم در 22بهمن بود. مردم با نیروهای حکومتی درگیر شدند. بنا بر اخبار منتشر شده توسط شورای ملی مقاومت ایران، حدود 500 تن از معترضان که شماری از آنان زنان و دختران جوان بودند، در آریاشهر و مناطق اطراف آن دستگیر شدند. اما مردم موفق شدند چندین نفر را از چنگ ماموران حکومتی نجات دهند. در آریاشهر 10 تن بر اثر تیراندازی پاسداران مجروح شدند.
در ميدان آزادى ماموران حکومتی با تفنگ ساچمهاى تعداد زيادى از مردم را زخمى كردند. مجروحان نیز توسط عوامل رژيم از صحنه ربوده شده و با آمبولانسهاى خود رژيم به محل نامعلومى منتقل می شدند.
در ميدان وليعصر نیروهای رژیم داخل خودروها را به شدت کنترل مىکردند و راننده و سرنشينان جوان، دوربينها و تلفنهاى همراه آنها را چك مىكردند تا از پيوستن مردم به تظاهر كنندگان جلوگيرى كنند.
در چهارراه طالقانى- ولىعصر مردم با نيروهاى حکومتی درگير شدند. ماموران به سرنشينان يك خودرو كه شعار ضدحكومتى سر داده بودند حمله كرده و پسر جوان خانواده را با از ماشين بيرون كشيده و با خود بردند. منابع خبری مقاومت ایران گفتند که ماموران رژيم چند زن تظاهركننده را به بهانه بدحجابى دستگير كردند. زن تظاهركننده ديگرى صرفا بهخاطر اينكه ماسك بر چهره داشت، بازداشت شد. ماموران نيروى انتظامى بهطور خاص زنان را مورد ضرب و جرح قرار مىدادند.
در ميدان انقلاب و مناطق اطراف آن نيروهاى رژیم به منظور متفرق كردن جمعيتى كه شعارهاى ضدحكومتى سر دادهاند، حمله كرده و آنها را به شدت كتك مىزدند.
آژانس ایران خبر 22 بهمن در گزارشی از تهران گزارش داد که بر اساس این گزارش، نيروهاي حکومتی يک حکومت نظامي اعلام نشده در نقاط مختلف بخصوص نقاط مرکزي شهر تهران بر قرار کرده بودند. این منبع خبری افزود: نیروهای حکومتی شهر را بطور بی سابقه ای به یک پادگان نظامی تبدیل و نیروهای زیادی را در پارک لاله مستقر کرده بودند. پاسداران با لباس شخصی، در شهر حضور داشته و اقدام به سرکوب مردم می کردند. همچنین موتور سوارهای بسيج، که گفته شده، سنين آنها پايين بوده است، در بلوار کشاورز بصورت دسته هاي بيش از 100 موتورسوار مانور وحشت ايجاد مي کردند. بر اساس گزارش ایران خبر، پاسداران که لباس شخصی بر تن داشتند، دست به دستگیریهای کور زده و حتی تعدادی که در صف کیک و نوشابه قرار داشتند، دستگیر کرده و بوسیله ون های سفید رنگ شخصی، به نقاط نامعلومی منتقل کردند. بنا به اطلاعیه شورای ملی مقاومت ایران، همزمان با سخنرانی پاسدار احمدی نژاد، جوانان در ميدان آزادى پرچم رژيم را به آتش كشيده و شعار «مرگ بر ديكتاتور» سر دادند. به گفته این اطلاعیه، این امر با وجود لایه های مختلف پاسداران، بسیجیها، نیروی انتظامی، اطلاعاتیها و لباس شخصیها صورت گرفت. این منبع همچنین گفت که نيروهاى حکومتی و اطلاعاتى در درون جمعيت شمارى از تظاهر كنندگان از جمله چند دختر را دستگير كردند.
بیش از چهارهزار تن از جوانان در یکی از خیابانهای اطراف صادقیه، در حال جنگ و گریز بودند. ماموران رژیم بسوی مردم گاز اشک آور پرتاب می کردند و به گفته شاهدان صدای گلوله نیز در این منطقه به گوش می رسید.
در خيابان بهشتي اصفهان، روبروي سي و سه پل به سمت پل فلزي، مردم شعار می دادند: خامنه ای بدونه جاش تو زباله دونه. در پل آذر به سمت سی و سه پل نیروهای رژیم به سوی مردم تیراندازی می کردند.
در شيراز جمعيتى بالغ بر 20هزار تن از مردم در فاصله خيابان پارامونت تا سينما سعدى تظاهرات دست به تظاهرات زدند. گارد ويژه ضدشورش دو طرف خيابان را بستهبودند و گاز اشكآور شليك مىكردند.
در اهواز مردم از خيابان سلمان فارسى به طرف چهار راه آبادان در حال تظاهرات بودند. در خيابان طالقانى، نیز مردم در تظاهرات شرکت داشتند. گارد ضدشورش، بولوار بهبهانى در اين شهر را مسدود کردند.
در گچساران نیز مردم در تظاهرات ضد حکومتی شرکت کردند.
ستاد اجتماعی مجاهدین از شیراز خبر به آتش کشیدن تصاویر خامنه ای، ولی فقیه رژِم، توسط مردم را مخابره کرد. این منبع همچنین گفت که مردم با ماموران نیروی انتظامی درگیر شدند. گنبد کاووس نیز صحنه درگیری مردم با نیروهای تا دندان مسلح رژیم بود. جوانان گنبد کاووس با پرتاب کوکتل مولوتف با ماموران حکومتی درگیر شدند.
همزمان با قیام مردم در 22 بهمن، اتحادیه اروپا به طرز بی سابقه ای از اعتراض کنندگان در ایران حمایت کرد. خانم کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه ای که منتشر کرد. وی رژیم را به بی اعتنایی به حقوق شهروندانش متهم کرد و از جمله گفت، در سالگرد انقلاب ايران كه براى خيليها بايد در زمينه آزاديها و حقوق بينادين سمبل پيشرفت باشد؛ اتحاديه اروپا نسبت به شمار وسيعى از ايرانيان كه از ابراز نظراتشان جلوگيرى شده است، وسيعاً نگران است. كاترين اشتون افزود: نمايش عزم اعتراض كنندگان در خيابانهاى ايران، به‌روشنى، قدرت خواست آنها براى دموكراسى، حقوق‌بشر و آزاديهاى بنيادين را نشان داد. خانم اشتون در قسمت دیگری از این بیانیه گفت: عزم و ارادهاى كه معترضان در خيابانهاى ايران نشان دادند به‌وضوح، قوت تمايل آنها به دمكراسى، حقوقبشر و آزاديهاى بنيادين را به نمايش مىگذارد. اتحاديه اروپا بر حمايت خود از آنها تأكيد مىكند.
از سوی دیگر پاسدار فروتن، معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه پاسداران در رابطه با اعتراضات گسترده در روز 22 بهمن گفت: امروز ديگر بحث انتخابات نيست بلكه شاهد تعرض به پايه‌ها و ريشه‌هاى انقلاب هستيم.
خانوادههاى دستگيرشدگان قيام سراسرى، در مقابل زندان اوین تجمع اعتراضی برپا کردند
خانوادههاى زندانيان سياسى خواستار آزادى فرزندان و بستگان خود بودند. گزارشها حاکی است که بدنبال پافشاری خانواده ها، رژیم شب گذشته نیز مجبور به آزادی چند تن از زندانیان سیاسی شد. زندانیان سیاسی آزاد شده، دلیل آزادی خود را پافشاری و ایستادگی خانواده ها دانستند.

شش سازمان بين المللى مدافع حقوق روزنامهنگاران، خواستار آزادی روزنامه نگاران ايرانى شد
رادیو فرانسه خبر داد: شش سازمان مدافع حقوق روزنامهنگاران و آزادى بيان طى نامه سرگشادهيى خواستار آزادی روزنامهنگاران در بند شدند. سازمان خبرنگاران بدون مرز، کميته حمايت از روزنامه نگاران، انجمن بينالمللى دفاع از نويسندگان، انجمن روزنامهنگاران کانادا از جمله امضا کنندگان اين نامه سرگشاده می باشند. این سازمانهاى حقوقبشرى اعلام كردند امروز شصت روزنامهنگار و نويسنده در زندانهاى رژيم ايران در حالى زندانى هستند که حقوق آنها ناديده گرفته شده است. همان حقوقى که اين رژيم، طبق قوانين بينالمللى به رعايت آنها متعهد شده است.

یکی دیگر از بازداشت شدگن قیام، به اعدام محکوم شد
خبرگزاریهای رژیم 20 بهمن اعلام کردند: يك تن ديگر از بازداشت شدگان روز عاشورا توسط «دادگاه انقلاب اسلامى» محكوم به اعدام و 8نفر به «حبس تعزيرى» محكوم شدند. اين حكم به دنبال اعدام دو زندانى سياسى در روز 8بهمن و محكوم شدن 9زندانى ديگر به اعدام به اتهام «محاربه» می باشد. لازم به ذکر است که رژیم از انتشار نام و هرگونه مشخصات زندانی محکوم به اعدام و زمان دستگیری خود خودداری کرده است.

دو تن از اعضاي خانواده نبوي بازداشت شدند
آژانس ایران خبر 25 بهمن گزارش داد: مامورين وزارت اطلاعات به خانواده نبوي در قم و سمنان يورش بردند و خانم مهري نبوي در قم و آقاي سيد ظهور نبوي را در سمنان دستگير و به سلولهای انفرادي بازداشتگاه وزارت اطلاعات منتقل کردند. این خبرگزاری افزود: به گزارش فعالين حقوق بشر و دموکراسي، در پي مراجعه ماموران وزارت اطلاعات به منازل خانواده نبوي در قم و سمنان، دو تن بازداشت و به اداره اطلاعات منتقل شدند. صبح روز چهارشنبه 21 بهمن ماه ماموران وزارت اطلاعات در يک اقدام هماهنگ با مراجعه به منزل سيد ظهور نبوي وي را بازداشت و به سلول انفرادي زندان مرکزي سمنان منتقل کردند. ماموران وزارت اطلاعات منزل وي را مورد بازرسي قرار داده و کامپيوتر و ساير وسايل شخصي او را نيز ضبط نمودند. همچنين در اقدامي مشابه در قم نيز ماموران به منزل علي نبوي مراجعه نموده و همسر وي خانم مهري نبوي را بازداشت و به اداره اطلاعات منتقل نمودند. بازجويان وزارت اطلاعلات همچنين حداقل 3 عضو ديگر اين خانواده را در سمنان به اداره اطلاعات سمنان احضار کردند و به مدت 12 ساعت تحت بازجوئي قرار دادند. ایران خبر یادآوری کرد: در حال حاضر 2 عضو اين خانواده خانم عاطفه نبوي در بند زنان و سيد ضياء نبوي در بند 350 زندان اوين زنداني هستند. در ماههاي اخير خانواده نبوي در شهرهاي تهران، سمنان و قم بارها مورد يورش مامورين وزارت اطلاعات قرار گرفتند و تعدادي از اعضاي اين خانواده دستگير و به بازداشتگاههاي وزارت اطلاعات منتقل شدند که تعدادي از آنها با سپردن وثيقه سنگين از زندان آزاد شده اند و تعدادي ديگر داراي حکم تعليقي سنگين هستند. لازم به ذکر است که خانواده نبوی، از این رو مورد اذیت و آزار رژیم قرار می گیرند که با یکی از بستگان خود در شهر اشرف تماس گرفته اند.

در يك حركت اعتراضى، كارگران تونل توحيد، با خوابيدن روى زمين تونل توحيد را مسدود كردند
این اقدام کارگران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود صورت گرفت و باعث بوجود آمدن ترافیک شدیدی در مسير شمال به جنوب -بزرگراه چمران -از برج ميلاد تا درب تونل شد.

زندانيان زندان گوهردشت كرج، بند يك زندان را به‌طور كامل در كنترل خود درآوردند
براساس گزارشات دریافتی منابع خبری مقاومت ایران؛ زندانيان بند يك زندان گوهردشت كرج صبح روز 21 بهمن، در اعتراض به يورشهاى گارد زندان، بند يك زندان گوهردشت را به‌طور كامل در كنترل خود در آوردند و آخريان، رئيس بند يك، عريان، همراه با ساير شكنجهگران مجبور به فرار شدند. براساس همين گزارش؛ ساعت 10. 5 صبح آخريان رئيس بند 1 به زندانيان اعلام مىکند که براى مدت طولانى و در سرماى زياد به محوطه بند بايد منتقل شوند. زندانيان از اين حرکت که به‌طور مستمر صورت مىگيرد امتناع کردند. بعد از مدتى آخريان با 50نفر از گارد ويژه به سوى زندانيان يورش برده و آنها را با باتون مورد ضرب و شتم قرار دادند. زندانيان اما مقاومت کرده و با دفاع از خود، آخريان رئيس بند 1 را بهخاطر توهين و شکنجههاى ضدانسانى عليه زندانيان سياسى و ساير زندانيان شديدا گوشمالى دادند بطورى که او عريان همراه با گارد زندان از بند 1 فرار کردند.

******
براساس خبری که روز 25 بهمن بر روی سایت مجاهدین خلق آمده، رژيم فشارها و اذيت و آزار زندانيان سياسى را در زندان گوهردشت کرج افزايش داده است. بنا به این گزارش، 2 تن از دستگير شدگان روز عاشورا به نامهاى فريد روحانى 29ساله و عليرضا شتابى 27ساله از سلولهاى انفرادى بند 5 به بند عمومى 6 زندان گوهردشت منتقل شدند. بازجويان وزارت اطلاعات آنها را تحت فشار و تهديد قرار دادهاند که علت دستگيرى خود را جرايم مالى عنوان کنند و نه اينکه در روز عاشورا دستگير شدهاند. در غيراينصورت آنها را به بند1 معروف به بند آخر خطيها انتقال خواهند داد تا کشته شوند. زندانيان سياسى روحانى و شتابى 10روز در سلولهاى انفرادى زندان اوين بودهاند که در طى اين 10روز با چشمبند و تحت شکنجه در بازداشت بهسر مى بردند ولی از محل دقيق بازداشت خود در زندان اوين بى اطلاع بودند. آنها سپس به سلولهاى انفرادى بند 5 منتقل شدند و در طى این 37 روز، با تحقير، توهين و شکنجههاى شديد جسمى مواجه بودند.

******
روز جمعه المپیک بازیهای زمستانی در ونکوور کانادا، با یک تراژدی آغاز شد. لوژ سوار اهل گرجستان در حالی که در حال آخرین تمرینات قبل از المپیک بود، تعادلش را از دست داده و کشته شد. وی "نودار کوماریتاش ویلی" نام داشت و 21 ساله بود. تحقیق پیرامون این تصادف در دست اقدام است. هم تیم نودار برای ادای احترام، از شرکت در المپیک 2010 صرف نظر کرده و به گرجستان بازگشت. در افتتاحیه بازیهای زمستانی المپیک امسال نمایندگان کشور گرجستان با بازوبندهای سیاه وارد استادیوم شدند که با استقبال ویژه ای از سوی تماشاکنندگان، ورزشکاران، سران کشورهای مختلف و دست اندرکاران المپیک قرار گرفتند. رژیم ایران، در این دوره از بازیهای زمستانی المپیک یک زن و سه مرد را به بازیهای المپیک زمستانی 2010 اعزام نمود. پوريا ساوه‌شمشكي و حسين ساوه‌شمشكي در رشته آلپاين، سيد ستار صيد در رشته صحرانوردي و مرجان كلهر در رشته آلپاين زنان، به رقابتی که انتظار هیچگونه مدالی برای آنان نمی رود، در این مسابقات شرکت می کنند. جالب آنکه یک زن همراه این اکیپ تنها برای نگهبانی از مرجان کلهر به کانادا اعزام گردیده است.