صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

جمعه، بهمن ۱۶، ۱۳۸۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

تظاهرات گسترده مردم لار همچنان ادامه دارد
آژانس ايران خبر16 بهمن خبر داد: براساس آخرين گزارشات امروز صبح جمعه 16 بهمن مردم بعداز نماز جمعه راهپيمايي كرده و قرار گذاشتند كه ساعت 16 امروز مجددا در محل حسنيه اعظم تجمع كنند همچنين مغازه داران و مردم در يك حركت هماهنگ قرار گذاشته اند كه فردا كماكان مغازه ها بسته نگاه دارند تا اينكه پاسخ روشني به مردم داده شود. ایران خبر افزود: لازم به ذكراست روزگذشته نيز مردم مجددا با نيروي گارد ويژه در كلانتري شهر درگيرشدند و مردم مامورين سركوبگر را با سنگ مورد حمله قراردادند.
ستاد اجتماعى مجاهدين در داخل كشور گزارش داد: بر اساس آخرين خبرهاى دريافتى از تظاهرات مردم لار روز سهشنبه مردم اين شهر يك موتور يگان ويژه را به آتش كشيدند و سه تن از ماموران را گوشمالى دادند.
بر اساس این گزارش، روز چهارشنبه نيز شهر بهحالت تعطيل درآمده و مدارس و مغازهها تعطيل بود و مردم اين شهر در مقابل منزل امام جمعه رژيم در لار جمع شده و دست به تحصن زده بودند. به گفته شاهدان مردم براى مقابله با ماموران حکومتی، تعدادى لاستيك در وسط خيابانها به آتش كشيدند. خبرها حاکی بود که شهر در وضعيت ملتهب بهسر مىبرد. ستاد اجتماعى مجاهدين در داخل كشور افزود: براساس آخرين خبرهاى دريافتى از لار ساعت ده و سى دقيقه صبح روز پنچشنبه مردم اين شهر بار ديگر دست به تظاهرات بزرگى زدند. تظاهر كنندگان شعار مىدادند مرگ بر سازشكار، صلى على محمد تق همه درآمد، مسئولين بىعرضه استعفا، استعفا، لار بايد استان بشه و ما همه با هم هستيم“. روز پنجشنبه هم‌چنان تمام مغازهها تعطيل و شهر ملتهب بود.

مهدی کلهر همسر سابق خود را مورد ضرب و شتم قرار داد
مهدی کلهر مشاور پاسدار احمدی نژاد روز دوشنبه با مراجعه به منزل همسر سابقش اقدام به ضرب و شتم وی نمود. به گزارش خبرگزاری آینده ، در حوالی ساعت 6 عصر روز دوشنبه مهدی کلهر یکی از مشاوران احمدی نژاد با اعمال خشونت وارد ساختمان مسکونی همسر سابقش شد و وی را مورد ضرب و شتم قرار داد، نامبرده که پیشتر در پی پناهنده شدن دخترش به یک کشور اروپایی بر سر زبانها افتاد، داشتن رابطه با همسرش را انکار نموده بود. در تماس این وب سایت خبری با معصومه طاهری موسوی (همسر سابق كلهر و استاد دانشكده خبر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی) وی ضمن تایید این موضوع گفت: «خوشبختانه از مرگ حتمی نجات یافتم و موضوع از طریق مراجع قضایی ذیصلاح تحت پیگرد است و از لحاظ جسمی نیز تحت مداوا هستم».

عفو بين الملل از مقامات ايران خواست 9 نفري را كه درتظاهرات شرکت کرده بودند، اعدام نكند
سازمان عفو بین الملل گفت نگران است که مقامات قصد دارند بعضي و يا تمامي اين 9 نفر را در ملاء عام قبل از 11 فوريه، سالروز انقلاب اسلامي سال 1979 كه انتظار تظاهرات بيشتري ميرود اعدام كند. بنابر گزارش مطبوعات ايران، ابراهيم رئيسي معاون قوه قضائيه روز دوشنبه گفت كه بدنبال اعدام هفته گذشته آن دو نفر، 9 تن ديگر” بزودي” اعدام ميشوند. حسيبه حاج صحرويي معاون بخش خاورميانه و شمال آفريقاي عفو بين الملل گفت ” كساني كه محكوم شده اند از يك محاكمه عادلانه برخوردار نبودند”. ” به آنها در مراحل اوليه بازداشت امكان دسترسي به وكيل داده نشده است و بعضي و يا تمامي آنها بنظر ميرسد كه وادار به اقرار اجباري شده اند... همچنين مشخص نيست كه آيا كساني كه به اعدام محكوم شده اند حق استيناف خواهي داده شده يا خير.” گفته ميشود كه قضائيه ايران براي پايان دادن به اعتراضات زير فشار سياسي است كه تعداد بيشتري از هوادران اپوزيسيون را اعدام كند. محمدرضا عليزماني و آرش رحماني پور روز پنجشنبه گذشته بدنبال محاكمات ناعادلانه به اتهام ”دشمني بر عليه خدا” و بخاطر عضويت در انجمن پادشاهي ايران كه يك گروه ممنوعه خواستار بازگرداندن پادشاهي به ايران است در ملاء عام اعدام شدند. اينها اولين اعدام هاي مرتبط با خشونتهاي بعد از انتخابات كه درسراسر ايران در ماه ژوئن شروع و بعد از آن ادامه يافته بودند.
حسيبه حاج صحرويي گفت: اعدام افراد در ملاء عام به ماهيت خشن و غير انساني و تحقير آميز حكم اعدام ميافزايد”. ”اين امر تنها ميتواند تاثير تحقير آميز بر كساني كه به مرگ محكوم شده اند و تاثيري سركوبگرانه بر شاهدان و منجمله اقوام اعدام شده گان بگذارد”. محمد رضا علي زماني و آرش رحماني پور توسط دادگاه انقلاب تهران در ماه اكتبر محكوم شده بودند. ايران در سال 2009 حداقل 14 نفر را در ملاء عام اعدام كرده است. حداقل دو نفر از كساني كه در انتظار اعدام بسر ميبرند، ناصر عبدالحسني و رضا كاظمي در ”محاكمات نمايشي” مشابه بعد از انتخابات محكوم به مرگ شده اند. هويت 7 تن ديگر نامشخص است
بنابر گفته مقامات ايراني بيش از 40 نفر از زمان انتخابات در اعتراضاتي كه بطور خشونت بار توسط نيروهاي امنيتي سركوب شد كشته شده اند. عفو بين الملل معتقد است كه تعداد واقعي ( كشته شدگان ) از اين بسيار بيشتر است. بيش از 5000 نفر دستگير شده اند كه بسياري از آنها مورد شكنجه و يا بدرفتاري قرار گرفته اند. بسياري در پي محاكمات ناعادلانه به زندان و در بعضي موارد به شلاق و حداقل 12 تن به مرگ محكوم شده اند. حكم اعدام يك نفر بنام حامد روحي نژاد بعد از استيناف در ماه ژانويه 2010 به ده سال زندان تقليل يافت.

در جريان مسابقه فوتبال پرسپوليس و استقلال، جوانان با ماموران انتظامی درگیر شدند
در پايان مسابقه فوتبال ميان تيمهاى پرسپوليس و استقلال در ورزشگاه آزادى، جوانان عليه رژیم، شعار دادند.
بنابه گزارشها، در خلال اين مسابقه نيز مأموران نيروى انتظامى جوانانى را كه عليه رژيم شعار مىدادند مورد ضرب و شتم قراردادند. بر اثر اين حملهها، يكى از جوانان به شدت مجروح و به بيرون از ورزشگاه منتقل گرديد. بنابه خبر ديگرى پس از پايان مسابقه تيمهاى پرسپوليس و استقلال، جوانان در شهر دورود نيز به خيابانها ريخته و به جشن و شادى پرداختند. مأموران نيروى انتظامى چندين خودرو را بهخاطر زدن بوق و همراهى كردن با مردم، توقيف كردند.

رژيم، شكنجه و فشار بر روى دستگيرشدگان عاشورا را افزايش داده است
منابع خبری مقاومت ایران براساس گزارش دریافتی از زندان اوين گفتند: رژيم شكنجه و فشار را بر روى دستگيرشدگان قيام عاشورا را افزايش داده است. ارتباط اين زندانيان با خانوادههايشان قطع شده است. بنابه اظهارات تعدادى از آزاد شدگان اخير، تعدادى از بازداشت شدگان روز عاشورا را که از بند 209 به بند 7 منتقل کرده بودند از 5روز پيش مجددا براى بازجوئى و شکنجه به بند 209 زندان اوين منتقل كردهاند.
از طرفى ديگر بازجويان وزارت اطلاعات فشارها و تهديدات و بازجوئى از تعدادى از خانوادههاى دستگير شدگان روز عاشورا را شدت بحشيدند. بازجويان بعضا خانوادهها را به ستاد پيگيرى وزارت اطلاعات فرا مىخوانند و آنها را تحت فشار و مورد تهديد قرار مىدهند و به آنها مىگويند که ما پرينت 4سال مکالمات تلفنى شما را در دست داريم و مىدانيم با چه کسانى در تماس بودهايد. تعدادى از کسانى که اخيرا آزاد شدند مىگويند 2روز اول دستگيرى را در بازداشتگاههاى مخفی بهسر بردند. هنگام ورود به اين بازداشتگاهها با تونلى از مامورين باتون به‌دست مواجه مىشدند که بايد از آن عبور مىکردند. زمانيکه از اين تونلها عبور مىکردند آماج باتونهاى برقى مامورين قرار مىگرفتند و هر کسى بر روى زمين مىافتاد تا بيهوش شدن مورد شکنجه قرار مىگرفت. اکثر دستگير شدگان در اثر ضربات باتون زخمى و دچار خونريزى مىشدند و يا بدن آنها کبود مىشد. در همین رابطه، آژانس ايران خبر 15 بهمن ماه گزارش داد: بنابه گزارشات رسيده به فعالين حقوق بشر و دمکراسي در ايران، در روزهاي اخير تماس تعدادي از زندانيان سياسي با خانواده هاي خود قطع شده است و بازجوئي از آنها دوباره از سر گرفته شده است و همچنين فشارها و تهديدات عليه خانواده هاي آنها افزايش يافته است. از چند روز گذشته تعداد زيادي از دستگير شدگان روز عاشورا که با خانواده هاي خود هر از چندگاهي ارتباط داشتند قطع شده است و خانواده هاي آنها از وضعيت و شرايط عزيزانشان بي خبر شدند. بنابه اظهارات تعدادي از آزاد شدگان اخير، بازداشت شدگان روز عاشورا را که اخيرا از بند 209 به بند 7 منتقل کرده بودند و بنظر مي رسيد که دوران بازجوئي و شکنجه آنها در بند 209 پايان يافته بود از 5 روزپيش مجددا تعدادي ازآنها را براي بازجوئي و شکنجه به بند 209 زندان اوين منتقل کردند. اين بازجوئيها گاها درطي تمامي ساعات روز ادامه مي يابد. از طرفي ديگر بازجويان وزارت اطلاعات فشارها و تهديدات و بازجوئي از تعدادي از خانواده هاي دستگير شدگان روز عاشورا را شدت بحشيدند. بازجويان به خانه هاي آنها مراجعه مي کنند و گاها در خانه دستگير شدگان خانواده آنها را بازجوئي مي کنند و بعضا خانواده ها را به ستاد پيگيري وزارت اطلاعات فرا مي خوانند و آنها را تحت فشار و مورد تهديد قرار مي دهند و به آنها مي گويند که ما پرينت 4 سال مکالمات تلفني شما را در دست داريم و مي دانيم با چه کساني در تماس بوده ايد. تعدادي از کساني که اخيرا آزاد شدند مي گويند که 2 روز اول دستگيري را در بازداشتگاههاي مخفي بسر بردند.هنگام ورود به اين بازداشتگاهها با تونلي از مامورين باتون بدست مواجه مي شدند که بايد از آن عبور مي کردند. زمانيکه از اين تونلها عبور مي کردند آماج باتونهاي برقي مامورين سرکوبگر قرار مي گرفتند و هر کسي بر روي زمين مي افتاد تا بيهوش شدن مورد شکنجه قرار مي گرفت. اکثر دستگير شدگان در اثر ضربات باتون زخمي و دچار خونريزي مي شدند و يا بدن آنها کبود مي شد.همچنين در اين بازداشتگاهها به حدي زنداني سياسي در آن جاي داده بودند که امکان تحرک براي آنها وجود نداشت و اعتراضات آنها با باتون پاسخ داده مي شد.امکان استفاده از سرويسها از زندانيانيان سياسي سلب مي شد و به آنها غذا داده نمي شد.

کارگران شرکت آونگان اراک راهپیمایی اعتراضی برپا کردند
بيش از 400نفر از کارگران شرکت آونگان اراک روز چهارشنبه در اعتراض به پرداخت نشدن شش ماه حقوق عقب افتاده خود، دست به راهپيمايى در خيابانهاى اين شهر زده و در مقابل فرماندارى رژيم تجمع كردند. كارگران عليه حکومت شعار داده و خواستار احقاق حقوق خود بودند. مأموران نيروى انتظامى در وحشت از گسترش اين حركت اعتراضى كارگران را محاصره كرده بودند.