صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، بهمن ۱۱، ۱۳۸۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

بيش از 2000 نفر در مقابل زندان اوين دست به تجمع اعتراضي زدند
آژانس ايران خبر، دهم بهمن گزارش داد: روز شنبه 10 بهمن ماه از حوالي ساعت 19:00 خانواده هاي زندانيان سياسي مادران عزادار و تعداد زيادي از مردم و حتي زندانيان که در روزهاي اخير آزاد شده بودند در مقابل درب اصلي زندان اوين تجمع کردند. اين تجمع عليه اعدام 2 زنداني سياسي و تهديد به اعدام بيشتر دستگير شدگان و همچنين آزادي بي قيد و شرط زندانيان سياسي صورت گرفت. ایران خبرافزود: جمعيت به حدي زياد بود که از قسمت پايين تا درب اصلي زندان اوين مملو از مردم بود. تا ساعت 21:15 بيش 2000 نفر در مقابل زندان اوين تجمع کردند و همچنان بر تعداد آنها افزوده مي شد. از طرفي ديگر مادران عزادار که بطور معمول مراسم اعتراضات هفتگي خود را در پارک لاله برگزار مي کردند، دهم بهمن اعتراضات خود را در مقابل زندان اوين برگزار کردند. برخی از مادران دست نوشته هايي در دست داشتند که بر روي آن نوشته شده بود "پروانه مداح راد آزاد بايد گردد". در تجمع شنبه شب حتي دستگير شدگاني که درطي روزهاي اخير آزاد شده بودند همراه با خانواده هاي خود در بين مردم بودند. آنان در رابطه با شرایط زندان و برخوردهای غیر انسانی و نقل و انتقال از بندی به بند دیگر را افشاگری می کردند. يکي از آنها در گفتگوي کوتاهي اعلام کرد تا رسيدن به آزادي هر ريسکي را به جان خواهيم خريد و آرام نخواهيم نشست. آژانس ایران خبر در ادامه این گزا رش نوشت: بر اثر اعتراضات گسترده در مقابل زندان اوين، به خانواده هاي دستگير شدگان گفته شد که 23 نفر از دستگير شدگان آنشب قرار است آزاد شوند و تا لحظه ارسال این خبر تعدادي از آنها آزاد شدند که از جمله آنها يک دختر جوان 23 ساله و يک خانم ديگر بود. اين دختر جوان ضمن قدرداني از مردم در يک حرکت نمادين بر زمين خم شد و بر خاک ايران زمين بوسه زد. زندانيان سياسي که آزاد مي شدند با روحيه هاي بالا و با لبخند بر لب از درب مخوف اوين خارج مي شدند. با آزادي هر زنداني مردم براي او دست مي زدند و ابراز شادماني مي کردند. شکنجه گران زندان اوين هراسناک ازتجمع مردم، آنها را تهديد مي کردند که اگر دست بزنيد و ابراز شادماني کنيد بقيه را آزاد نخواهيم کرد.

محمدرضا علي‌زماني و آرش رحماني‌ پور اعدام شدند
حکم اعدام محمدرضا علي‌زماني و آرش رحماني‌پور كه به تاييد دادگاه تجديدنظر رژیم در تهران رسيده بود سحرگاه روز پنج شنبه اجرا شد. در پي اعتراضات و تجمعات ماههاي اخير به خصوص در روز عاشورا، شعب دادگاه‌هاي انقلاب اسلامي تهران به اتهامات تعدادي از متهمان رسيدگي و 11 نفر را به اعدام محكوم كردند. به گزارش خبرگزاری حکومتی ايسنا در همين راستا حكم دو نفر از اين تعداد به نام‌هاي محمدرضا علي‌زماني و آرش رحماني‌پور كه به تاييد دادگاه تجديد نظر تهران رسيده بود سحرگاه روز پنج شنبه اجرا شد و محكومان به دار آويخته شدند. اين گزارش مي‌افزايد: احكام 9 نفر ديگر از محكومان تجمعات ماههاي اخير نيز در مرحله تجديدنظرخواهي است كه در صورت قطعيت احكام صادره، طبق مقررات نسبت به اجراي حكم اقدام خواهد شد. اتهام محاربه و تلاش براي براندازي نظام جمهوري اسلامي و عضويت در گروهك مسلح ضد انقلابي انجمن پادشاهي ايران و گروهك تروريستي منافقين، از جمله اتهامات آنان عنوان شده است. در همین رابطه ارگانها و سازمانهای حقوق بشری و دولتمردان غربی از اعدام محمدرضا علی زمانی و آرش رحمانی پور اعلام انزجار نموده و این عمل را محکوم کردند. ديويد ميليبند وزير خارجه انگلستان گفت: "من از اعدام محمدرضا على زمانى و آرش رحمانى پور منزجر شده ام". "دادگاهها و اعدامهاى بعد از آن؛ ادعاى رژيم ايران نسبت به التزام به عدالت، حقوقبشر و ارزشهاى دموكراتيك را تضعيف مىكند". وى افزود: "بنظر مىرسد اعدامهاى اخير داراى انگيزههاى سياسى باشد و در عين حال تلاش ديگرى توسط رژيم ايران براى خاموش كردن اعتراضهاست". بيل برتون سخنگوي کاخ سفيد نیز گفت: "آمريکا شديدا اين اعدام هاي ناموجه را محکوم مي کند. ما اين اقدام را يک حضيض تازه در سرکوب غيرقابل توجيه و بي رحمانه اعتراضات صلح آميز توسط جمهوري اسلامي مي دانيم." او افزود: "قتل زندانيان سياسي که حق جهاني خود را به کار گرفته اند به ارمغان آورنده احترام و مشروعيتي که جمهوري اسلامي در جستجوي آن است نخواهد بود... اين تنها باعث انزواي بيشتر دولت ايران در جهان و از مردم خود خواهد شد." سازمان عفو بین الملل نیز این اعدامها را هولناک دانست و اعلام کرد اين نوع اقدامات حکومت ايران، نشان مي دهد مسئولان اين کشور براي خاموش کردن و "سرکوب اعتراضات آرام" مردم ايران دست به هر کاري مي زنند. حسيبه حاج صحراوي، معاون بخش خاورميانه و شمال آفريقاي عفو بين الملل در بيانيه جديد اين سازمان گفت: 'اين افراد ابتدا به شکل ناعادلانه اي محکوم و اکنون ناعادلانه اعدام شدند. حتي با توجه به اينکه اعترافات اين دو نفر تحت فشار انجام گرفته، معلوم نيست که اصلا آنها ارتباطي با اين گروه داشته باشند'. بر اساس گفته های خانم نسرین ستوده، وکیل آرش رحمانی پور، زمان بازداشت آرش فروردین سال 88، بوده است. معاون بخش خاورميانه و شمال آفريقاي عفو بين الملل در مورد دليل اين اعدام ها گفت: "اين اعدام ها نشان مي دهد که چگونه مسئولان در ايران از نظام قضايي به عنوان وسيله اي براي سرکوب معترضان استفاده مي کنند. آنها به اين وسيله به کساني که مي خواهند از حق قانوني خود براي تظاهرات آرام عليه حکومت استفاده کنند هشدار مي دهند که ديگر به خيابان ها نيايند".

جوانان زندان گوهردشت در اعتراض به يورش گارد زندان، دست به اعتصاب غذا زدند
فعالين حقوق بشر و دمکراسي در ايران، هفتم بهمن ماه گزارش دادند: اعتصاب غذاي سالن جوانان زندان گوهردشت کرج در اعتراض به حملات وحشيانه گارد زندان که در طي 2 هفته گذشته 9 بار به سلولهاي آنها در بند 4 يورش برده اند و آنها را در هواي سرد زمستان آماج باتون هاي خود قرار داده اند مي باشد. روز سه شنبه 6 بهمن ماه از حوالي ساعت 17:00 نيروهاي گارد زندان به سلولهاي سالن 12 جوانان در بند 4 يورش بردند .نيروهاي گارد تونلي از نيروهاي خود درست کردند و زندانيان مي بايست از اين تونل عبور کنند هنگام عبور از تونل گارديها از 2 طرف آماج باتونها بر سر و صورت و ساير اعضاي بدن زندانيان باريدن مي گرفت. در اثر این ضربات 16 نفر از زندانيان از ناحيه سر صورت و بيني زخمي و دچار خونريزي شدند که به بهداري زندان انتقال يافتند. اسامي تعدادي از جوانان زنداني زخمي که به بهداري منتقل شدند، مجتبي اسدي، رضا مهربان، بهزاد چراغي، منوجهر بابا خاني، محمدرضا گرشاسبي و مهدي محمد جوانمردي عنوان شده است. بر اساس گزارش فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، بند 4 زندان گوهردشت کرج از 3 سالن تشکيل شده است که عبارتند از سالن 10 (طبقه سوم که زندانيان سياسي و زندانيان عادي سالخورده در آن زنداني هستند و سنين بعضي از آنها تا 86 سال مي رسد)، سالن 11 (طبقه اول) و سالن 12 (طبقه همکف) که مربوط به جوانان مي باشد در انتهاي هر سالن محلي بنام حسنيه وجود دارد که زندانيان در آن انباشته شده اند و هنگام استراحت حتي امکان جابجا شدن نیز ندارند. چندين برابر ظرفيت سالنها زنداني در آن جاي داده اند. بطور معمول حد اکثر ظرفيت هر سالن 90 نفر مي باشد که در حال حاضر در سالنها بين 300 تا بيش از 500 نفر زنداني جاي داده اند. عمده تراکم زندانيان، در بند 4 مي باشد که محل بازداشت زندانيان سياسي است زندانيان در روز 2 تکه نان دريافت مي کنند از آنجايي که غذاي زندان قابل خوردن نيست. آنها به خوردن نان اکتفا مي کنند. زندانيان هر 2 ماه يکبار سهميه رفتن به بهداري را دارند و اگر در فواصل زماني اين 2 ماه بيمار شوند بايد صبر کنند تا نوبت آنها شود. زندانيان هر 3 ماه يک بار حق ملاقات حضوري دارند. با تراکم بيش از حد زنداني در يک نقطه در صورت وقوع حوادث غيرپيش بيني شده مانند آتش سوزي و يا بيماريها واگير مي تواند فاجعه بار باشد.

يك زندانى در ملاء عام در اصفهان، بدار آویخته شد
دبیرخانه شورای ملی مقاومت هشتم بهمن در اطلاعیه ای اعلام کرد: روز 7بهمن ماه، جمشيد هاديان، يك زندانى 51ساله در مقابل دادسراى انقلاب رژیم در اصفهان، در مقابل چشمان وحشتزده مردم بهدار آويخته شد. وى متهم بود كه در روز 26اسفند87، احمدرضا تولايى، معاون دادستان اصفهان را با شليك گلوله كشته است. در زاهدان نیزدر روز 3بهمن ماه، خدايار رحمت زهى شهنوازى، 35ساله، از زندانيان اهل سنت پس از 4سال حبس بهدار آويخته شد. وى بهدنبال وقوع يك انفجار در مقابل خانهاش دستگير شده بود. در اردبيل، در روز 2بهمن ماه، يك زندانى پس از دو سال حبس بهدار آويخته شد. در تبريز، در روز 30دى ماه، يك زندانى به نام رحيم محمدى، بدون اطلاع وكيل و خانوادهاش اعدام شد. در شهر خاش نيز در همان روز يك جوان 26ساله بلوچ به نام اللهنظر شهلی بدار آويخته شد. این اطلاعیه افزود: حلقآويز كردن اردشير كشاورز، زندانى 35ساله كرد، در زندان گوهردشت كرج به اتهام كشتن يك مأمور نيروى انتظامى در كرمانشاه در روز 9ديماه، بهدار آويختن سه نفر در زندان خورين ورامين در روز 14ديماه، اعدام فصيح ياسمنى، زندانى 28ساله كرد، پس از نزديك به دو سال حبس در زندان خوى، اعدام 6زندانى در زندان مركزى اصفهان در روز 19ديماه، از ديگر اعدامهاى رژيم بعد از قيام مردم در روز عاشورا است. رژيم بيهوده مىكوشد كه با برپا كردن چوبههاى دار در شهرهاى مختلف كشور، از استمرار قيام مردم و جوانان كه با شعارهاى «مرگ بر خامنهاى» و «مرگ بر اصل ولايتفقيه» تماميت رژيم را نشانه گرفتهاند، جلوگيرى كند.
بوق زدن در خیابان، اتهام یکی از بازداشت شدگان روز عاشورا عنوان شده است
بنا به گزارشها، در جلسه محاکمه 16 نفر از بازداشت شدگان تظاهرات روز عاشورا، جوان بیست ساله ای که با نام س- ک از او یاد شده، متهم است در راهپیمایی ها شرکت کرده، بوق زده، عضو فیس بوک بوده و ایمیل ها و اس ام اس هایی را برای دوستانش فرستاده است. بر اساس همین گزارشها وی دانشجوی مهندسی عمران می باشد که در تاریخ 19 دی ماه یعنی دو هفته بعد از روز عاشورا دستگیر شده است. اتهام این جوان "اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور، توهین به مقام معظم رهبری از طریق ارسال ایمیل به دادگاه کیفری لاهه، فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی از طریق فعالیت گسترده در جهت طرح براندازی و جنگ نرم، عضویت در فیس بوک و ارسال پیام های متعدد و همکاری وسیع با خبرگزاری های معاند نظام" اعلام شده است.

******
بیش از 20 تن از فعالین دانشجویی دانشگاه اصفهان با احکام سنگین و محرومیت از تحصیل مواجه شدند. خبرگزاری هرانا با اعلام این خبر افزود: در پی احضار بیش از ۷۰ تن از دانشجویان دانشگاه اصفهان پس از تجمعات ۱۶ و ۱۷ آذر، احکام سنگین محرومیت از تحصیل بیش از ۲۰ دانشجوی این دانشگاه صادر شد. به گزارش خبرنامه امیرکبیر نیز در میان احکام صادر شده، علی اجاقی و مازیار معصومی هر یک به ۳ ترم محرومیت از تحصیل محکوم شدند. این در حالیست که مازیار معصومی سال تحصیلی گذشته نیز محروم از تحصیل بود و در نیم سال گذشته تحصیلی نیز با اخلال مسئولین دانشگاه در فایل آموزشی از حضور وی در جلسات امتحان پایان ترم جلوگیری شد. همزمان بیش از ۲۰ حکم سنگین محرومیت از تحصیل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز به دانشجویان ابلاغ شده است.

رژیم، قصد دارد دانشجويان دانشگاه كرمانشاه را اخراج کند
منابع خبری مقاومت ایران گفتند: بنابه گزارشهاى دريافتى رژيم قصد دارد دانشجويان دانشگاه كرمانشاه را از خوابگاه اخراج كند. به گفته دانشجويان قرار است اين اقدام بعد از 22بهمن از تا برگزارى ترم جديد صورت گيرد.

در آستانه ۲۲ بهمن، موج احضارها به اداره اطلاعات شهر نجف‌آباد آغاز شده است
در آستانه ۲۲ بهمن، موج احضارها به اداره اطلاعات شهر نجف‌آباد آغاز شده است و تا کنون در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از مردم شهر نجف‌آباد، از چهره‌هاي شاخص مذهبي گرفته تا جواناني که در مراسم منتظري شرکت فعالانه داشته‌اند، به اداره اطلاعات اين شهر احضار و تحت فشار قرار گرفته اند. براساس گزار ش ها از آن‌ها تعهد گرفته مي‌شود که به هيچ وجه در مراسم ۲۲ بهمن حرکت مشکوکي نکرده و مراقب رفتار خود باشند.

مادر ندا آقا سلطان در سالگرد تولد شهید اشکال سهرابی، بر سر مزار شرکت کرد
پدر و مادر و چندین نفر از اعضا خانواده اشکان سهرابی براي سالگرد تولد اشكان روز شنبه دهم بهمن، در بهشت زهرا حضور يافتند. آنها با تزیین و گذاشتن گل و عکسهای اشکان، مقبره او را مزین نمودند مادران شهدا و دستگیرشدگان قیام که شنبه ها به پارک لاله میرفتند نیز در این مراسم شرکت کردند. مادر ندا نیز در این مراسم شرکت کرد. مامورین نیروی انتظامی در ساعت 2: 40 دقیقه با دو ماشین به محل مراسم وارد شده و مردم را به تمام کردن مراسم تشویق می کردند. لازم به ذکر است که لباس شخصیها نیز در اطراف دائما در حال گشت زدن بودند و در کمین و ترس از هر حرکتی از سوي مردم بودند. جمعيت كه حدود 100 نفر مي شدند و برای هم صدایی با خانواده اشکان آمده بودند با پخش کیک تولد اشکان مراسم را تمام نمودند.

مراجعين به بانك در اصفهان و تهران، با مأموران حکومتی درگير شدند
بر اساس گزارشها روز دوشنبه در اصفهان، مقابل شعبه مركزى بانك ملى، ميان مردمى، كه براى گرفتن پول نقد از بانك تجمع كرده بودند، با نيروهاى انتظامى درگيرى رخ داد. تظاهر كنندگان كه مردم محل نیز به آنها پيوسته بودند و بالغ بر 600 تن مى‌شدند، شعار مرگ بر ديكتاتور سر دادند. در همين روز شعبه بانك ملى در ميدان وليعصر تهران تنها به هشتاد ونه تن از چهارصد و نود نفرى كه براى دريافت پول، مراجعه كرده بودند، پاسخ داد. مردم كه ساعتها در انتظار بودند شروع به اعتراض كردند و ماموران نيروى انتظامى بانك تلاش كردند با ضرب و شتم و ضربات قنداق تفنگ، آنها را از بانك خارج كنند. دختر جوانى كه به ماموران حکومتی بهخاطر بىحرمتى آنها به شدت اعتراض كرده بود با ضربات قنداق تفنگ بيهوش شد. ماموران نيروى انتظامى با زور مردم را از بانك خارج كردند ولى در گزارشها آمده بود که مردم در مقابل بانك تا ساعتها تجمع اعتراضی خود را ادامه دادند . رژيم براى كنترل اوضاع تعدادى از ماموران نيروى انتظامى را در ميدان ولىعصر مستقر كرد. در خبری ديگر، ساعت 11صبح در شعبه بازار بانك ملت اعلام گردید، پول تمام شده و مراجعه کنندگان تنها مى‌توانند حواله بانكى دریافت کنند، مردم دست به مخالفت زدند. رئيس شعبه مدعى شد ورشكستگى بانك شايعه است و نيازى به خالى كردن حسابها نيست. ماموران نيروى انتظامى بانك و ماموران يگان ويژه، مردم را بهزور از بانك خارج كردند. مردم در اعتراض به این عمل شروع به شعار دادن كردند و مغازه‌ داران اطراف بانك در همراهى با مردم به نشانه اعتراض مغازه‌هاى خود را بستند. لازم به ذکر است که بدنبال درگیری در بانک ملت شعبه بازار و تعطیلی این بانگ بدستور مقامات امنیتی، بانکهای دیگری از جمله: بانک ملت شعبه "تیراژه" تهران، بانک ملی شعبه خیابان وزرا و بانک ملی در شهر "رامهرمز" که نگهبان بانگ اقدام به تیراندازی کرد، نیز وضعیت مشابهی داشتند.

کارگران کارخانه نساجی کرمان، دست به اعتصاب زدند
روزچهارشنبه 7بهمن، كارگران كارخانه نساجي كرمان، بدلیل انتقال كارخانه نساجي به استان گلستان، دست به اعتصاب زده و اقدام به بستن جاده كردند. حداقل حقوق لازم براي زندگي يک کارگر ششصدهزارتومان است که بسياري ازکارگران زيراين خط قراردارند.

نامه اعتراضی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در پی کشته شدن میترا رضایی، انتشار یافت
در قسمتی از نامه دانشجويان دانشگاه علم و صنعت آمده است: "شنيديم مسئولي از نامسئولين دانشگاه افاضه کرده که آن دختر اجلش رسيده بود، اگر زير کاميون نمي رفت سکته مي کرد. شنيديم مديران دانشگاه جلسه اي تشکيل داده اند و با بي شرمي تمام راههاي فريب خانواده مقتول وخبرسازي جعلي -ازجمله اين که هندز- فري در گوش دانشجو بوده- را بررسي کرده اند. شنيديم وکيل دانشگاه را فرا خوانده اند تا راههاي دور زدن قانون را نشانشان بدهد. اين بود که بر آن شديم تا داد دانشجويان را از بيداد اين مديران بي حيا با شما در ميان بگذاريم." در اين نامه مسئوليت حقوقي تمام اتفاقاتي که در دانشگاه رخ مي دهد با رئيس دانشگاه دانسته شده و با اشاره به اينکه احتمال فريبکاري مديران دانشگاه و فرار آنها از قانون وجود دارد، از رئيس قوه قضائيه خواسته شده است "با پيگيري خداپسندانه اين وقايع، متخلفين را به مجازات برسانند."

فدراسيون جهانى دموكراتيك زنان، از زنان قيام كننده ايرانى، حمایت کرد
اين فدراسيون طى بيانيهيى با اشاره به نقش فعال زنان در قيام سراسرى عليه رژیم، مىنويسد زنان ايران دراساس از حقوقبشرمحروم هستند. این فدراسيون هم‌چنين با اشاره به قوانين ضدزن رژيم، زنان جهان را به محكوم كردن اقدامات غیرانسانی رژيم فراخواند.