صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، آذر ۰۹، ۱۳۸۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


مادران شهدا و زنان ایرانی، در پارک لاله تهران دست به تجمع اعتراضی زدند
آژانس ایران خبر گزارش داد: با توجه به نزدیک شدن به 16آذر شیوه برخورد با تجمع مادران شهدا و مادران بازداشتيان اخير توسط ماموران نیروی انتظامي جدي تر شده است و اجازه تجمع به اين مادران داده نميشود. اما با این وجود اين مادران و زنان شجاع با اتحاد به راه خود ادامه داده و همچنان تجمعات خود را برگزار مينمايند. در تجمع اين هفته مادران، تعداد نیروها بیش از هفته های قبل بود و ماموران لباس شخصی هم بسیار پررنگ تر از قبل در صحنه حضور داشته و با مادران و زنان برخورد ميكردند. همچنين در موردي هم اين ماموران قصد بازداشت يكي از تجمع كنندگان را داشتند كه با اصرار و ممانعت مادران و تجمع كنندگان اين امر صورت نگرفت.

يكى از زندانیان سياسى در زندان مهاباد، دست به اعتصاب غذا زد
کژال شيخ محمدى فعال حقوق زنان، در اعتراض به بازداشت خود در زندان مهاباد دست به اعتصاب غذا زد.
وى حدود 50روز پيش از سوى نيروهاى اطلاعاتى سپاه پاسداران شهر مهاباد دستگير شده است. اين زندانى سياسى اعلام كرد كه بيش از 50روز است در حاليکه مجروح مىباشد، بدون هيچ اتهامى مورد بازجوييهاى طولانى قرار دارد. بنابه گزارشهاى دريافتى مقاومت ایران از داخل کشور، وضعيت جسمى کژال شيخ محمدى مساعد نيست و همه روزه بر وخامت جراحات وى افزوده مىشود.

سه زندانى در ملأعام در اصفهان، اعدام شدند
رژيم سه زندانى را در شهر اصفهان، در ملأعام بهدار آويخت. خبرگزارى فارس، ارگان سپاه پاسداران، در شماره 28آبان خود نوشت اعدامها در حضور محمدرضا حبيبى، دادستان اصفهان اجرا شده است. هم‌چنين صادقى، دادستان اهواز، به اعدام 30تن از زندانيان طى هشت ماه گذشته اعتراف كرد. به گفته وى 13نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر، سه زندانى به اتهام «محارب و مفسد فىالارض» و يك زندانى به اتهام سرقت و 13تن ديگر تحت عنوان قصاص، اعدام شدهاند. وی هيچگونه اطلاعاتى در مورد اسامى و مشخصات اين محكومان ارائه نكرد.
كارگزاران رژیم در اصفهان و اهواز علت اجراى اين احكام را تأمين «امنيت»، «اجراى عدالت» و هم‌چنين «عدم مسامحه» با «مجرمان» ذكر كردند. بر اسال آمار ارائه شده توسط مقاومت ایران، طی هشت ماه گذشته 30 تن در اهواز اعدام شده اند.

رژيم احكام مجازات 89تن از بازداشت شدگان قيام را اعلام كرد؛ 5 نفر به اعدام محكوم شدهاند
دادگسترى رژیم در استان تهران، در روز 26آبان، احكام مجازات 89تن از بازداشت شدگان قيام سراسرى را آن هم پس از 180روز اعلام كرد. 5تن از بازداشت شدگان به اعدام محكوم شدهاند كه دو تن منتسب به رابطه با مجاهدين هستند. 81تن ديگر نيز به حبسهاى 6ماه تا 15سال محكوم شدهاند. دادگسترى ملاها براى محكومان اتهاماتى چون «اقدام بر ضدامنيت كشور»، تبليغ عليه نظام، اخلال در نظم عمومى، محاربه و افساد فىالارض و… برشمرده است.
اعلام احكام مجازات 89تن از بازداشت شدگان، تنها به جرم شركت در تظاهرات اعتراضى صورت گرفته است. رژيم هم‌چنين بر آن است كه صدور اين احكام را دستاويزى براى سركوب بيشتر مردم و هم‌چنين جلوگيرى از اعتراضهاى خانوادههاى زندانيان سياسى قرار دهد.

احکام سنگين حبس براي يازده فعال آذربايجاني در تبريز، صادر گردید
بنا به گزارش آژانس ايران خبر، فردين مرادپور، مرتضي مرادپور، رسول بدلي، علي بدلي، امين پاشا قره باغي، جلال رجب زاده و آرش عشقي از فعالين مدني آذربايجاني که ۱ خرداد ۸۸ بازداشت شده بودند به احکام حبس از شش ماه تا شش سال محکوم شدند. بازداشت اين افراد در سالروز اعتراضات آذربايجانيها عليه کاريکاتور توهين آميز چاپ شده در روزنامه دولتي ايران در سال ۸۵ صورت گرفته بود. اين افراد در ۱ خرداد ۸۸ در جريان همايش خانوادگي در پارک ائل گولي تبريز پس از آنکه شعارهايي در رابطه با حقوق ملي و زباني آذربايجانيها سر داده شده بود دستگير شده بودند.

شكايت ساكنان اشرف از مقامهاى عراقى بهخاطر جنايت عليه بشريت از سوى دادگاه اسپانيا پذيرفته شد
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران در اطلاعیه خود بتاریخ 13 آذر اعلام داشت: شكايت ساكنان اشرف از مقامهاى عراقى بهخاطر جنايت عليه بشريت در روزهاى ششم و هفتم مرداد و حمله و كشتار افراد حفاظت شده تحت كنوانسيون چهارم ژنو از سوى دادگاه اسپانيا پذيرفته شد. دادگاه مركزى تحقيق در اسپانيا در حكم خود تصريح كرد براى رسيدگى به شكايت پيرامون حمله به ساكنان اشرف و ضرب و شتم و تيراندازى بجانب آنان صلاحيت دارد. حكم دادگاه بهرغم دعاوى دادستان كه استدلال كرده بود اين موضوع هيچ ارتباطى با اسپانيا ندارد صادر گرديد و در آن استدلال شده است كه فارغ از قوانين داخلى اسپانيا پايبندى به كنوانسيونهاى ژنو از ارجحيت برخوردار است و وقتى موضوع نقض اين كنوانسيونها در ميان باشد دادگاه از صلاحيت رسيدگى برخوردار است مگر اين كه ثابت شود در كشورى كه واقعه رخ داده است رسيدگى قضايى مؤثرى وجو دارد. این اطلاعیه افزود: دكتر خوان گارسه حقوقدان برجسته بينالمللى، مشاور سياسى سالاوادور آلنده رئيسجمهور شيلى كه در كودتاى پينوشه بهشهادت رسيد و تا آخرين لحظات در كاخ رياست جمهورى در كنار آلنده بود، وكالت مجاهدان اشرف را در اين دادگاه برعهدهدارد. گارسه پيگرد قضايى پينوشه و كودتاچيان شيلى را هدايت كرده و نويسنده كتابها و مقالات متعدد حقوقى و سياسى است. دكتر خوان گارسه در پى صدور حكم دادگاه مبنى بر قبول شكايت مجاهدين بهرسميت شناختن كنوانسيون ژنو در قبال مجاهدان اشرف را در يك دادگاه بينالمللى و در يك حكم قضايى صرفنظر از پروسه رسيدگى قضايى و حكمى كه نهايتاً صادر مىشود تا همينجا يكى از مهمترين دستاوردهاى شكايت خواند. وی گفت؛ اكنون زمان آن فرارسيده است تا مقامهاى عراقى وادار شوند حقوق ساكنان اشرف را در چارچوب كنوانسيون چهارم ژنو درباره افراد حفاظت شده بهرسميت بشناسند و بيش از اين از مسئوليتهاى خود شانه خالى نكنند.
جلوگیری از ورود دارو و کانتینرهای مواد غذایی به اشرف در حالی صورت می گیرد که هوای عراق رو به سردی می رود. این اقدام ضدانسانی بخصوص وضعیت جسمی بیماران صعب العلاج را در معرض خطر جدی قرار می دهد. لازم به ذکر است که نیروهای عراقی بیش از یک ماه است که از ورود هرگونه مواد سوختی به اشرف نیز جلوگیری میکنند. بنا به اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، 13 آبان، نیروهای عراقی رانندگان دو تانکر سوخت که به اشرف رفته بودند را دستگیر و به زندان خالص منتقل کردند. با شروع فصل سرما و با توجه به قطع مستمر جريان برق، فقدان سوخت، عواقب بسيار خطرناكى به دنبال دارد. در هفتههاى گذشته جراحان و پزشكان متخصص نيز براى ورود به اشرف و انجام عمل جراحى و مداوا و معالجه مجروحان و بيماران سخت، با موانع بسيار زيادى مواجه شده و بسيارى از آنها اجازه ورود به اشرف را نيافتند.

كميته بينالمللى حقوقدانان، براى تضمين سلامتى ساكنان اشرف فراخوان داد
تلويزيون الرافدين گزارش داد: كميته بينالمللى حقوقدانان در دفاع اشرف، از سازمان مللمتحد و نيروهاى آمريكايى در عراق خواست براى تضمين سلامتى ساكنان غيرمسلح قرارگاه اشرف فوراً دخالت كنند. رافدین افزود: اين كميته فاش ساخت كميته سركوب ساكنان اشرف در دولت عراق از سه روز پيش از ورود داروهاى ضرورى كه ساكنان اشرف آنها را با پول خود خريدارى كرده بودند، جلوگيرى كرده است. اين كميته هم‌چنين مانع ورود پزشكان متخصص به داخل قرارگاه براى انجام عمل جراحى و درمانى شده است. امرى كه به مثابه جنايت جنگى محسوب مىشود و آشكارا با اصول حرفه پزشكى و قوانين پزشكى مغايرت دارد. كميته بينالمللى حقوقدانان در دفاع از اشرف تأكيد كرد محروم كردن ساكنان غير نظامى از خدمات پزشكى و الزامات آن كه خودشان هزينه آنرا مىپردازند خوش خدمتى كريه براى رژيم ايران است كه با اهداف سياسى و طراحى پيشاپيش براى سركوب اپوزيسيون اين رژيم در عراق اجرا مىشود. گفتنی است که این خبر از سوی رسانه های مختلف عراق و عربی، انعکاس یافته است.

******
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی در رابطه با تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه فعالیتهای اتمی رژیم ایران، گفت: قطعنامه شوراى حكام از چند جنبه حائز اهميت است: قطعنامه توسط 6 قدرت جهانى مورد تاييد قرار گرفت و مسكو و پكن كه همواره عوامل بازدارنده سنتى براى زير فشار گذاشتن رژيم ايران بودند از قطعنامه جديد حمايت كردند. حمايت روسيه و چين از اجلاس وين بيانگر وسعت نارضايتى بينالمللى از رژيم ايران است. اين قطعنامه همچنين علايم مثبتى از تحريمات احتمالى عليه رژيم را بيان مىكند. حمايت قوى از اين قطعنامه در شوراى حكام آژانس حاكى از آن است كه اكثريت كشورهاى غيرمتعهد عضو شوراى حكام به رژيم ايران پشت كردهاند. آسوشيتدپرس افزود: قطعنامه آژانس بينالمللى انرژى اتمى رژيم ايران را بهخاطر عدم تبعيت از دستور شوراى امنيت سازمان مللمتحد مبنى بر توقف غنىسازى مورد سرزنش قرار داد و به نگرانى دبيركل آژانس اشاره كرد كه نمىتواند تاييد كند كه برنامه اتمى رژيم ايران صرفا داراى اهداف غيرنظامى است. البرادعى گفت: مانع تراشى رژيم ايران براى يك بررسى دقيق بيانگر اين واقعيت است كه برنامه اتمى رژيم ايران، ممكن است ابعاد نظامى داشته باشد. خبرگزارى فرانسه نیز گزارش كرد: اين اولين بار از فوريه 2006 تاكنون مى‌باشد كه شوراى حكام آژانس بينالمللى انرژى اتمى قطعنامه‌يى عليه رژيم ايران تصويب مىكند. رئيسجمهور برگزيده شورای ملی مقاومت ایران ضمن استقبال از تصویب قطعنامه علیه رژیم ایران گفت: اين واقعيت كه گروه كشورهاى 1+5 بر صدور اين قطعنامه به اجماع رسيدهاند تأييد مىكند كه هيچيك از امتيازها و نرمشهاى ناموجه ماههاى گذشته نسبت به رژيم ايران قادر به متقاعد كردن آن به دست برداشتن از توليد سلاح هستهيى نشده است. اين رژيم در مقابل قيام مردم ايران و زيرفشار بحرانهاى درونى و بيرونى خود به سلاح اتمى همچون سركوب جامعه و صدور تروريسم به شدت نيازمند است و از آن دست برنمى دارد. تحولات ماههاى اخير باز هم تجربه مكرر 7سال گذشته را گواهى كرد كه فاشيسم مذهبى از مذاكره با اعضاى دائمى شوراى امنيت مللمتحد و آلمان تنها بهعنوان ترفندى براى وقت خريدن و استتار برنامه مخفى توليد سلاح اتمى استفاده مىكند. چنانكه دبيركل آژانس بينالمللى انرژى اتمى كه جانبدارى ساليانش از اين رژيم امر پوشيدهاى نيست، در آخرين روزهاى تصدى اين سمت اذعان كرد كه تلاش ايران براى رقيق كردن توافق اتمى مىتواند به اين مفهوم باشد كه تهران براى استفاده اورانيوم غنى شده در سلاح اتمى مقدار كافى از آن را نزد خود نگه مىدارد. حقيقت اين است كه خيره سرى و گردن كشى رژيم براى ساختن بمب اتمى چنان شرايطى را ايجاد كرده كه امروز ديگر امكان هيچگونه توجيهى در مورد ماهيت نظامى برنامه رژيم باقى نگذاشته است. ادامه امتياز دادن به اين رژيم و تعلل در اتخاذ يك سياست قاطعانه در برابر آن صلح و امنيت همه جهان را به خطر مىاندازد.

رژيم، 20ميليون دلار براى تشديد فعاليتهاى تروريستى اختصاص داد
خبرگزارى آسوشيتدپرس گفت: مجلس ايران، مبلغ20 ميليون دلار براى حمايت از گروههاى شبهنظامى مخالف غرب به تصويب رسانده است. روشن نيست كه كدام گروهها اين بودجه را از رژيم ايران دريافت خواهد نمود ولى تهران تا بحال از شبهنظاميان حزبالله در لبنان و حماس در نوار غزه حمايت كرده است. آسوشیتدپرس افزود: روز يكشنبه كميتهاى از نمايندگان وزارتخانههاى اطلاعات و خارجه در مورد نحوه تقسيم اين بودجه تصميم خواهند گرفت. اين اقدام بهعنوان عكسالعملى به انتقاد انگليس و آمريكا از سركوب خونين تظاهر كنندگان نگريسته مىشود.

پارلمان هلند، سپاه پاسداران را يك سازمان تروريستى اعلام كرد
پارلمان هلند با تصويب قطعنامهيى، سپاه پاسداران را بهخاطر نقش اول آن در سركوب خونين قيام مردم ايران و بهخاطر نقش آن در صدور ترريسم بينالمللى، يك سازمان تروريستى اعلام كرد. قطعنامه پارلمان از دولت هلند خواست نام سپاه پاسداران در ليست سياه تروريستى اتحاديه اروپا وارد شود. اين نخستين نامگذارى تروريستى سپاه پاسداران رژيم آخوندى در اروپاست.
قطعنامه مصوب پارلمان هلند
به دليل رشد فزاينده فعاليتهاى گروه موسوم به سپاه پاسداران بهعنوان مهمترين ابزار رژيم كنونى ايران؛
بهخاطر نقش اول اين سپاه در سركوب خونين اعتراضهاى مردمى در ايران، و بهخاطر اين كه سپاه پاسداران مهمترين ابزار رژيم ايران در تروريسم بينالمللى و بزرگترين پشتيبان حماس و حزبالله وگروههاى تروريستى در عراق است؛
و از آن جا كه ايالات متحده اين سازمان را بهطور رسمى در ليست گروههاى تروريستى قرارد اده است؛
پارلمان هلند از دولت مىخواهد كه اتحاديه اروپا سپاه پاسداران رژيم ايران را در ليست گروههاى تروريستى قراردهد.