صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

سه‌شنبه، آبان ۰۷، ۱۳۸۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


دادگاه عدالت اروپا برچسب تروريستي عليه سازمان مجاهدين خلق ایران را برای دومین بار را لغو كر
دادگاه عدالت اروپا درلوكزامبورگ صبح روز پنجشنبه دوم آبان87 با صدور دومين حكم قاطع خود، برچسب تروريستي اتحاديه اروپا عليه سازمان مجاهدين را يك بار ديگر لغو و باطل كرد. دادگاه عدالت اروپا درحكم خود ضمن لغو تصميم شوراي وزيران اتحاديه اروپا براي منجمد كردن داراييهاي مجاهدين تصريح كرده است كه پس از تصميم قضاييه انگلستان مبني بر حذف نام سازمان مجاهدين خلق ايران از ليست سازمانهاي تروريستي اين كشور، شوراي وزيران اتحاديه اروپا قادر نبوده دلايل كافي را براي توجيه تصميم خود ارا ئه دهد. در همین رابطه خانم مریم رجوی، رئيس جمهور برگزيده شورای ملی مقاومت ایران كه به منظور شركت در اجلاس پارلماني سناي ايتاليا براي اعلام بيانيه اكثريت سنا در حمايت از مقاومت ايران به رم سفركرده بود، از وكلا، حقوقدانان و قانونگذاران اروپايي به خاطر تلاشهاي فراموشي ناپذيرشان در دفاع از حقوق مجاهدين، مقاومت و ملت ايران تشكر كرد و افزود حكم امروز دادگاه عدالت اروپا در لوكزامبورگ به دنبال حكم قبلي اين دادگاه در دسامبر 2006 و احكام دادگاههاي عالي و استيناف انگلستان، نقطه پاياني بر برچسب ناعادلانه تروريسم است و نشان مي دهد اين نامگذاري از ابتدا فاقد هر گونه مشروعيت و وجاهت قانوني بوده و تنها به خاطر استمالت از فاشيسم ديني حاكم بر ايران و باج دادن به اين رژيم صورت گرفته بود. اين حكم آخرين ميخ برتابوت برچسب مفتضح تروريستي است. وی افزود: شوراي وزيران اتحاديه اروپا مي بايست بلادرنگ نام مجاهدين را از ليست تروريستي حذف نمايد، خسارتهايي را كه به مردم ايران وارد كرده جبران كند و از مقاومت و ملت ايران و از سازمان مجاهدين خلق ايران عذرخواهي كند.
تلویزیون كانال 2ایتالیا در مصاحبهیی با رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران گفت: خانم رجوی، این زن شجاع كه هدایت اپوزیسیون ایران را برعهده دارد، رأی دادگاه عدالت اروپا را مورد استقبال قرار داد چرا كه میتواند جان بسیاری از مخالفینی را كه مورد تهدید رژیم ایران قرار دارند نجات دهد: حقوقبشر در ایران كماكان یك امر خیالی است. اینرا آخرین آمار وحشتناك در مورد اعدامها تأیید میكنند. تلویزیون كانال 2 ایتالیا پس از این مقدمه گفت: در 9 ماه اول سال جاری حداقل 6 نوجوان زیر 18 سال در ایران اعدام شدهاند. ایران تنها كشوری در جهان است كه در سال 2008 حكم اعدام در مورد كسانیكه هنگام ارتكات جرم هنوز به 18 سال نرسیده بودند را اجرا كرده است. آماری كه سازمان "به قابیل دست نزنید" در این رابطه منتشر كرده است وحشتناك میباشد. در 2007 دادگاههای رژیم ایران 355 نفر را اعدام كردهاند. یعنی یك سوم بیشتر از سال 2006. در این كشور كه ملاها برآن حكومت میكنند، انسانها به خاطر اتهامات مختلف میتوانند اعدام شوند. اما این سازمان اعلام میكند كه طرح اتهاماتی نظیر مواد مخدر یا تروریسم توسط رژیم ایران فقط بهانههایی برای خلاص شدن از دست اپوزیسیون سیاسی است. درخواست احترام به حقوقبشر با صدای بلند از طرف اپوزیسیونی كه در خارج از ایران بسر می برند مطرح مىشود. اپوزیسیونی كه غالبا حول شورای ملی مقاومت ایران گرد آمدهاند كه هدایت آن از 15 سال پیش به اینطرف با یك زن شجاع است: مریم رجوی می گوید: بله ما بهای بسیار سنگینی برای حمایت از آزادی در ایران پرداخت كرده ایم. آرزو داریم كه در ایران فردا شاهد احترام به حقوقبشر، برابری زن و مرد و آزادی انتخاب مذهب باشیم تا اینكه همه با هم در صلح و صفا زندگی كنند. گزارشگر تلویزیون كانال دو ایتالیا افزود: دادگاه عالی اروپا در لوكزامبورگ به نفع حذف نام سازمان مجاهدین خلق، ائتلاف ضد رژیم ایران، از لیست سیاه سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا رأی داد. این رأی بعنوان گام اول از جانب خانم رجوی مورد استقبال قرار گرفت زیرا كه میتواند جان بسیاری از مخالفینی را كه مورد تهدید رژیم ایران قرار دارند نجات دهد.

"یک پیروزی جدید حقوقی برای سازمان مجاهدین خلق ایران"
خبرگزاری سوئد گزارش داد: حكم دادگاه عدالت اروپا به معنای یك مخالفت جدید با تصمیم اتحادیه اروپاست كه تلاش میكند نام سازمان مجاهدین خلق را در لیست تروریستی نگه دارد. روزنامه بلژیكی لالیبر باعنوان «یك پیروزی جدید حقوقی برای سازمان مجاهدین خلق ایران»، نوشت: مجاهدین خلق، نیروی اصلی اپوزیسیون ایران، روز پنجشنبه بار دیگر در مقابل دادگاه عدالت اروپا برنده شدند. روزنامه بلژیكی لوسوار نوشت در یك پیروزی جدید حقوقی برای مجاهدین خلق ایران، دادگاه عدالت اروپا اعلام كرد: شورای وزیران اتحادیه اروپا در تصمیم خود برای ابقاء نام سازمان مجاهدین خلق در لیست سازمانهای تروریستی هیچ توجیه حقوقی ندارد. روزنامه نروژی وردنزگانگ نوشت: بنا به حكم دادگاه عدالت اروپا اتحادیه اروپا نتوانسته است دلایل كافی برای گنجاندن نام مجاهدین در لیست تروریستی ارائه دهد. میدل ایست تایمز انگلستان نوشت: مریم رجوی، رئيس جمهور برگزیده مقاومت ایران، حكم دادگاه عدالت اروپا را یك پیروزی خواند. رادیو اوریان فرانسه گفت: مجاهدین خلق ایران به یك پیروزی جدید در دادگاه عدالت اروپا دست یافتند. یوروپین ویس اعلام كرد: حكم دادگاه عدالت اروپا این تصور را بیش از پیش دامن زده است كه تصمیم اتحادیه اروپا برای حفظ نام مجاهدین در لیست تروریستی به منظور مماشات با رژیم ایران بوده است. ای. یو. آبزرور نیز این خبر را منعكس كرد. همچنین مركز اطلاع رسانی مایكرو سافت عربی نوشت: در جدیدترین ضربه حقوقی به لیست تروریستی اتحادیه اروپا، دادگاه عدالت اروپا مسدود كردن داراییهای اپوزیسیون در تبعید ایران را لغو كرد.

مهرماه با 1650 حرکت اعتراضی و 45 درگیری، به ماه اعتراض و خیزش تبدیل شد
ستاد اجتماعی مجاهدین در داخل كشور، 3 آبان1387 گزارش دادند: با 1650حركت اعتراضی و46 درگیری در مهرماه،دانشجویان، كارگران، بازاریان و معلمان میهنمان بپاخاستند و بر طبلهای طوفان كوبیدند! اطلاعیه ستاد اجتماعی مجاهدین در داخل كشور افزود: از ابتدای مهرماه دانشجویان مجاهد و مبارز در دانشگاههای تهران، علم و صنعت، علامه طباطبایی، دانشگاه بوعلیسینا در همدان، دانشگاه زاهدان، دانشگاه تبریز، دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه هرمزگان و دانشگاه گلستان به پا خاستند و علیه بازداشت و دستگیری دانشجویان، نبودن آزادی بیان، محرومیت از تحصیل، توطئه بومی كردن دانشگاهها و همچنین موج جدید اخراج و تصفیه استادان در دانشگاهها و مراكز تحصیلی، دست به اعتراض زدند. سپس دانشجویان پیام نور و همچنین دانشجویان ”ستاره دار“ و دانش آموختگان هنرستان فنی و حرفه ای و كار و دانش، برای احقاق حقوق خود در مقابل مجلس یك تجمع اعتراضی برپا كردند. در هجدهم مهر ماه، دانشجویان دانشگاه شیراز، در حالی كه در ورودی و محوطه دانشگاه توسط نیروهای حکومتی محاصره شده بود، با سردادن شعارهای «مرگ بر دیكتاتور» ، «دیکتاتور حیا کن، دانشگاه را رها کن» ، «ما زن و مرد جنگیم بجنگ تا بجنگیم» و «مجلس بی کفایت، مایه ننگ ملت» ، علیه حضور پاسدار علی لاریجانی رئیس مجلس رژیم در این دانشگاه، تظاهرات كردند. دانشجویان، آزادی زندانیان سیاسی را طلب میكردند و فریاد می كشیدند: “ نصر من الله و فتح قریب، مرگ بر این دولت مردم فریب.“
فرهنگیان و معلمان نیز از آغاز مهر ماه به اعتراض برخاستند و با تجمع در مقابل ادارات آموزش و پرورش و مجلس، حقوق حقه خود را طلب كردند. تجمع اعتراضی فرهنگیان اسدآباد در روز دوم مهر در برابر اداره آموزش و پرورش این شهرستان، گردهمایی معلمان حق التدریسی در روزهای هفتم و هشتم مهر در مقابل مجلس در تهران، تجمع اعتراضی معلمان یزد و كرمان و سمنان در روز هجدهم مهر در برابر مجلس، اعتراض معلمان بجنورد هنگام سخنرانی پاسدار احمدینژاد در این شهر و گردهمایی معلمان حق التدریسی و معلمان نهضت سواد آموزی در مقابل مجلس رژیم در روز بیست و سوم مهر در این شمار است. معلمان كه پیوسته با برخوردهای سركوبگرانه، احکام کاهش حقوق، جریمه نقدی، تعلیق، انفصال از خدمت و تبعید و زندان مواجهند، در مهر مـاه به چند حركت اعتراضی دست زدند.
در مهرماه امسال كارگران نیز در كارخانههای مختلف در استانهای تهران، اصفهان، خوزستان، كردستان، كرمانشاه، قزوین، گیلان و بوشهر، به تجمع اعتراضی و به تحصن و اعتصاب دست زدند. تجمع كارگران شرکت صنعتی دریایی ایران صدرا در روز اول مهر در اعتراض به اخراج كارگران، اعتصاب كارگران شركت كشت و صنعت مهاباد در روز دوم مهر در اعتراض به اخراج شماری از كارگران و واگذاری شركت به عوامل حكومتی، تجمع كارگران كارخانه كاغذسازی پارس هفت تپه در روز سوم مهر در مقابل فرمانداری رژیم در شوش، تحصن كارگران كارخانه نیشكر هفت تپه خوزستان و اقدام آنان به بستن جاده اهواز- اندیمشک. همچنین کارگران گاز استان کرمانشاه، كارگران لاستیك البرز، كارگران كارخانههای فرش غرب بافت، کارگران لامپ الوند در قزوین، كارگران بازنشسته كارخانه ریسندگی ایران برك در رشت، كارگران چینی رویال در سمنان و رانندگان و كامیونداران در خوزستان با اعتصاب و تجمعهای اعتراضی علیه سیاستهای ضدكارگری رژیم و پرداخت نشدن حقوقشان، بپاخاستند.
بازاریان در شهرهای مختلف كشور طی 17روز اعتصاب، دولت پاسداران را مجبور بهعقبنشینی كردند. در پی اعتصاب بازاریان اصفهان كه از روز هفتم مهر آغاز شد، رژیم یكان ضدشورش را به مقابله با آنها فرستاد و150 تن از بازاریان اعتصابی را دستگیر كرد. در روزهای بعد طلافروشان بازارهای قزوین، تهران، مشهد، تبریز، زنجان و شیراز بهاعتصاب پیوستند و اعتراض بازار ملی علیه چپاول آخوندها ابعاد سراسری به خود گرفت. رژیم كه از روشهای فریبكارانه نتیجهیی نگرفته بود، طبق معمول به تهدید و سركوب و بگیر و ببند روی آورد و شماری از اعتصابیون را دستگیر نمود اما بازاریان اعلام كردند تا رژیم عقب نشینی نكند آنها دست از اعتراض برنخواهند داشت. سرانجام دراثر ایستادگی بازاریان و استمرار اعتصاب آنها، رژیم ناگزیر به عقب نشینی گردید و پاسدار احمدینژاد اعلام كرد طرح چپاولگرانه خود را «حداقل» یك سال معوق میگذارد! رژیم در واكنش به اعتراضات گسترده مردمی و در وحشت از اعتراضات دانشجویان، فرهنگیان، بازاریان، كارگران و سایر اقشار میهنمان، اعلام نمود كه قصد دارد 500 ایستگاه جدید پلیس، علاوه بر انواع پلیس های موجود، دایر كند. ستاد اجتماعی مجاهدین در داخل کشور در پایان گفت: به‌رغم همه تمهیدات و اقدامات سركوبگرانه و به‌رغم ارعاب و اعدامهای یومیه و ضرب و شتم زندانیان از جمله در زندان اصفهان كه طی آن، دژخیمان یك زندانی را به طرز فجیعی به قتل رساندند، ستاد اجتماعی مجاهدین در داخل كشوردر مهرماه امسال در مجموع 1650 حركت اعتراضی و 46 درگیری با نیروهای سركوبگر ارتجاع را در استانهای مختلف ثبت كرده است كه نسبت به 142 حركت اعتراضی در مهرماه سال گذشته، نزدیك به 12برابر افزایش نشان مى دهد.

اهالی منطقه پیشاهنگی در کمالشهر کرج، تجمع اعتراضی برپا کردند
جمعی از اهالی منطقه پیشاهنگی در كمالشهر كرج، در اعتراض به تكمیل نشدن شبكه گاز شهری در این منطقه، در خیابان اصلی این منطقه، تجمع اعتراضی برگزار كردند و خواستار تسریع در اجرای طرح گاز شهری این منطقه شدند. معترضین گفتند: "با توجه به نزدیکی فصل سرما، مردم منطقه نگران آن هستند که شرایط دشواری در روزهای پاییز و زمستان داشته باشند".

روزنامه نگاران ایران، در محاق سانسوری همه جانبه قرار دارند
سازمان خبرنگاران بدون مرز اعلام كرد: در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال 2008، ایران در ردیف صد و شصت و ششم قرار دارد. این رده بندی، معیاری برای سنجش آزادی مطبوعات در ١٧٣ کشور جهان است و هر ساله از طرف این سازمان منتشر مىشود. در این گزارش درباره وضعیت مطبوعات در ایران آمده است: روزنامه‌نگاران یا در محاق سانسوری همه جانبه قرار دارند یا با خشونتی تباه کننده دست به گریبانند.

******
دیوان عالی رژیم، حكم اعدام یك زندانی 24ساله را در اصفهان مورد تأیید قرار داد. وی مهدی نام دارد.
ارگان سركوب رژیم در دانشگاهها موسوم به كمیته انضباطی، 50تن از دانشجویان دختر دانشگاه شیراز را احضار كرد
دانشجویان گفتند این احضارها با هدف ایجاد فضای رعب و وحشت و افزایش فشار بر آنان صورت گرفته است. آنها افزودند: این اقدامات، انتقام رژیم در قبال تظاهرات اعتراضی دانشجویان به ویژه اخراج پاسدار لاریجانی از دانشگاه است. لازم به ذکر است که روز هجدهم مهر ماه دانشجویان دانشگاه شیراز با سردادن شعارهای «مرگ بر دیكتاتور»، «دیکتاتور حیا کن، دانشگاه را رها کن»، «ما زن و مرد جنگیم بجنگ تا بجنگیم» و «ای عاملان سرکوب، از ظلمتان به خشمیم» علیه حضور پاسدار علی لاریجانی در این دانشگاه تظاهرات كردند.


مانور نیروهای بسیج در وحشت از حرکتهای اعتراضی برگزار شد
در وحشت از حركتهای اعتراضی مردم، ماموران بسیجی، روز جمعه مانوری را تحت عنوان مقابله با ناآرامی ها و اغتشاشات در تهران برگزار كردند. خبرگزاری حكومتی فارس نوشت: "1300 نفر از بسیجیان، عملیات تاكتیكی دفاع از كوی و برزن و مقابله با ناآرامی‌ها و اغتشاشات ناشی از تهاجم دشمن به شهر را، تمرین كردند".

******
رژیم 4 آبان در رسانههای خود با نگرانی نوشت: دولت آمریکا در مصوبه اخیر خود دامنه تحریمهای یکجانبه علیه سپاه پاسداران را گسترش داد و اگر تاکنون بخشهایی از آن مخصوصا سپاه قدس و شرکت‌های مربوط به فعالیتهای موشکی را هدف تحریم قرار داده بود، روز پنج‌شنبه کل تشکیلات سپاه پاسداران را تحریم کرد. گسترش دامنه تحریهمای سپاه پاسداران در حالی است که دولت آمریکا روز پنجشنبه نیز بانک توسعه صادرات ایران را تحریم کرد.

شرکتهای بین المللی نفتی، دفاتر خود را در تهران تعطیل کردند
در چارچوب تحریمهای شورای امنیت ملل متحد، شركتهای بینالمللى نفتی دفاتر خود را در تهران تعطیل كردند. رسانههای حكومتی اول آبان نوشتند: "در حالی که رئیس‌جمهور عصر سه‌شنبه تصریح کرد ما عطای استفاده از سرمایه‌گذاری‌ها و منابع مالی خارجی را به لقایش بخشیدیم، عباس ملكی از معاونان اسبق وزارت خارجه از تعطیلی دفاتر شرکت‌های بین‌المللی نفتی در تهران خبر داد."