صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، خرداد ۲۷، ۱۳۸۷

روز پدر مبارک باد

روز پدر مبارک باد


هر سال سومین یکشنبه ماه ژوئن بعنوان " روز پدر" شناخته می شود. اما اینروز برای چه و چگونه بوجود آمد؟ آیا نقشه صاحبان کمپانیهای بزرگ بوده تا بتوانند میلیاردها دلار پول بسازند یا یک تشکر ساده از زحمات پدران مهربان؟

روز پدر در آمریکا و کانادا بر خلاف آنچه امروزه رواج پیدا کرده به عنوان یک روزتعطیل بنا نهاده نشد تا کمپانیهای کارت پستال و کراوات فروشی و ... فروش بیشتری داشته باشند. برعکس زمانی که این ایده مطرح شد، اصولا هیچگونه کارت پستالی برای قدردانی از پدران وجود خارجی نداشت.

خانم جان بی. داد(1) اهل واشنگتن برای اولین بار ایده چنین روزی را در سال 1909 مطرح کرد. خانم داد قصد داشت در یک روز بخصوص از پدرش آقای ویلیام اسمارت(2) به خاطر زحمات و استقامتش سپاسگذاری کند. ویلیام اسمارت یک سرباز سابق جنگ داخلی آمریکا وقتی که همسرش را در زمان زایمان ششمین فرزندشان از دست داد، به تنهایی بزرگ کردن نوزاد و پنج کودک دیگر را در یک مزرعه دور افتاده در شرق واشنگتن استیت(3) بعهده گرفت. اما خانم داد وقتی به عمق این مسئله و فداکاری پدرش پی برد که خود دیگر بزرگ شده بود و سنی از او می گذشت.
اولین روز پدر در 19 ژوئن 1910 در اسپوکن واشنگتن(4) جشن گرفته شد. تقریبا در همان زمان در شهرهای کوچک و بزرگ، مردم آمریکا جشن روز پدر را آغاز کردند. در سال 1924 رئیس جمهور وقت آمریکا " کلوین کولیج"(5) از ایده روز ملی پدر حمایت بعمل آورد. بالاخره در سال 1966 " لیندن جانسون"(6) رئیس جمهور وقت آن کشور با امضای بیانیه ریاست جمهوری، سومین یکشنبه ماه ژوئن هر سال را روز پدر اعلام کرد.
روز پدر اما تنها برای قدردانی از پدران نیست بلکه در این روز از تمام مردانی که نقشی پدرانه در زندگی ما بازی کرده و می کنند مانند پدربزرگ، ناپدری، عمو، دایی، و ... سپاسگذاری می می شود.
من در اینجا می خواهم پایم را یک قدم فراتر گذاشته و از مردانی که شاید هیچوقت آنها را ندیده ایم ولی فداکاریشان را هرگز نمی توانیم فراموش کنیم، آنان که هزار هزار به قتل رسیدند و پیکر سوراخ سوراخ و تکه پاره شان درگورهای دست جمعی دفن گردید قدردانی کنم. همانهایی که جان خود را در راه آزادی میهن اسیر فدا کردند. از پدران و مردانی قدردانی می کنم که حاضر نشدند به نظام ارتجاعی ملاها سربسپرند و رنج و محنت تبعید را به جان خریده و خم به ابرو نیاوردند. از مردان و پدرانی قدردانی می کنم که غم از دست دادن جگر گوشه های خود در میدان مبارزه با ملاها و حامیانشان، عزم آنان را در رویارویی با ضحاکان زمان جزم تر کرده.
درود بر همه پدران ایرانی که با "نــه" گفتن به ملاهای خونخوار زیر بار ظلم و استبداد نرفته و شرافتمندانه، زندگی کرده و می کنند.

روز پدر شاد و خجسته بــــاد

نرگس غفاری
nargesghaffari@yahoo.com



1- Mrs. John B. Dodd, 2- William Smart, 3- Eastern Washington State,
4- Spokane Washington, 5- Calvin Coolidge, 6- Lyndon Johnson