صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، خرداد ۲۷، ۱۳۸۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

ده هزار نفر از مردم مشهد در اطراف میدان ازادی و بلوار وکیل آباد، دست به تظاهرات زدند
بنا به گزارش های دریافتی مقاومت ایران از داخل کشور، در جریان تظاهرات ده هزار نفر از مردم مشهد در اطراف میدان ازادی و بلوار وکیل آباد كه روز جمعه با شعار مرگ بر دیكتاتور برگزار شد، بیش از200نفر توسط ماموران رژیم دستگیر شدند. در این تظاهرات یكان ویژه و لباس شخصی حاضر در محل که توسط ماموران بسیجی موتور سوار همراهی میشدند با شلیک چند تیر هوایی و با استفاده از باتون برقی و گاز اشک آور به تجمع کنندگان حمله کرده و اقدام به بازداشت گسترده مردم نمودند. سپس عده یی از بازداشت شدگان را در مسجدی واقع در پارک ملت جمع كرده و پس از ضرب وشتم آنان با ده ها اتوبوس حاضر در محل دستگیرشدگان را به مکان نامعلومی منتقل كردند. در خبری دیگر از مشهد، 800 تن از دانشجویان دانشگاه فردوسی این شهر در اعتراض به دستگیری 10 تن از دانشجویان در جریان تظاهرات روز جمعه مردم و جوانان این شهر در وکیل آباد در مقابل خوابگاه پردیس شماره دو، اعتراض کرده و دست به تجمع اعتراضی زدند. اسامی دو نفر از دانشجویان دستگیر شده عبارتند از حسین شاه محمدی وحسن محبی. دانشجویان اعلام كردند تا آزادی دانشجویان به تحصن ادامه خواهند داد. مأموران نیروهای انتظامی و مأموران اطلاعاتی ولباس شخصی در وحشت از پیوستن مردم به آنها، محوطه خوابگاه ودانشجویان را به محاصره خود در آورده بودند.

بيش از سه هزار تن از دانشجويان دانشگاه زنجان، تحصن کردند
بر اساس گزارش فعالان حقوق بشر در ايران، امروز 25 خرداد، در حدود ساعت 19 در پي افشاي فساد اخلاقي معاون دانشجويي دانشگاه زنجان (دکتر مددي) جمع کثيري از دانشجويان اين دانشگاه که به نقل از منابع موثق تعداد آنها به بيش از سه هزار نفر مي رسد در ميدان مرکزي اين دانشگاه دست به اعتصاب و تحصن زدند. دانشجويان که در تالار ورزش دانشگاه تجمع کرده اند و دائما بر تعداد آنها افزوده مي شود خواستاراستعفاي رئيس دانشگاه (دکتر نداف) و معاون وي (دکتر مددي) هستند.

******
كارگران شركت پونل در پاكدشت روز 23 خرداد، در مقابل مدیریت كارخانه تجمع اعتراضی برگزار كردند. كارگران علت اعتراض خود را پرداخت نشدن مطالبات شغلی خود عنوان كرده و گفتند بیش از یكسال است كه حقوق كارگران را با تاخیر چندین ماهه پرداخت می كنند.

******
به دنبال اعدام 10نفر در ایران، مقاومت ایران از مجامع بین المللی خواستار محكوم كردن این اقدام رژیم و ارجاع پرونده نقض حقوق بشرش به‌ شورای امنیت ملل متحد گردید. در اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت از جمله آمده است: افزایش اعدام ها به موازات تشدید اشكال مختلف سركوبی در سراسر ایران توسط آخوندهای حاكم بر ایران به‌منظور ایجاد رعب و وحشت در جامعه و مقابله با امواج گسترده نارضایتیهای اجتماعی و اعتصابات و اعتراضات اقشار مختلف مردم ایران و تحت الشعاع قراردادن بحران های لاعلاج داخلی و بین‌المللی انجام می‌گیرد. در این اطلاعیه كه روز چهارشنبه صادر شد شورای ملی مقاومت ایران اعلام كرد طی دو روز گذشته 10نفر در ایران اعدام شده اند كه یكی از آنها 17ساله است. در این اطلاعیه همچنین آمده است: صبح روز 22 خرداد، رژیم 8زندانی جوان را در زندان اوین به‌چوبه‌های ‌دار آویخت. 2 تن از این زندانیان پس از سال ها اسارت حلق‌آویز شدند. 2 زندانی دیگر، روز 21خرداد، در زندان سنندج به‌چوبه دار سپرده و اعدام گردیدند. یكی از این اعدام شدگان رحیم پشابادی، 60ساله بود كه در حالت بیماری حلق‌آویز شد و دیگری محمد حسن زاده، نوجوانی بود كه تنها 17سال از سنش می‌گذشت. حسن زاده هنگام جرم انتسابی تنها 14 سال سن داشته است. مقاومت ایران مجامع بین‌المللی حقوق بشر و ارگان های ملل متحد را به‌محكوم كردن سركوب وحشتناك و جنایات ملایان فرا ‌خواند و خواستار ارجاع پرونده نقض حقوق بشر رژیم به‌شورای امنیت ملل متحد شد.

******
پاسدار رادان سركرده انتظامی تهران بزرگ از تشدید سركوب زنان به بهانه بدحجابی خبر داد و گفت: مرحله تازه برخورد با بدحجابی و بدپوششی آغاز شده است. وی كه با تلویزیون رژیم مصاحبه می كرد افزود: با توجه به اجرای طرح امنیت اجتماعی كه در لایه‌های مختلف مقتدرانه ادامه دارد، مرحله دیگری از این طرح در جهت افزایش امنیت بانوان آغاز شده است. همچنین با تعدادی از افراد بدپوشش كه با وجود تذكرات قبلی اعلام شده از سوی رسانه‌ها، همچنان نسبت به رعایت شئونات بی‌توجه بوده‌اند، از سوی واحدهای گشت ارشاد، برخورد ارشادی صورت گرفته است. پاسدار رادان افزود: استمرار طرح امنیت اجتماعی در ارتباط با بدپوششی در اصل گام مهمی برای حفظ امنیت اخلاقی جامعه است و نیروی انتظامی مقتدرانه در جهت برخورد با افراد بدپوشش به تلاش خود ادامه می‌دهد.

******
علیرضا آوایی رئیس كل دادگستری رژیم در استان تهران، از تایید حكم اعدام سه نفر، تحت عنوان اراذل و اوباش خبر داد. وی كه در یك كنفرانس مطبوعاتی سخن می گفت، بازداشت دو عضو مجلس رژیم به جرم فساد اخلاقی را تایید كرد و گفت: یكی از نمایندگان مجلس كه بازداشت شده بود با صدور قرار آزاد شد و در مورد دستگیری دوم، اقوام و بستگان این نماینده مجلس به عنوان شاكی خصوصی شكایت كردند و اسناد و مداركی كه ارایه شده، برای بازپرس كافی بود و قرار بر مبنای شكایت شاكی خصوصی صادر شد. رئیس كل دادگستری رژیم در استان تهران همچنین از آزادی پاسدار زارعی سركرده انتظامی تهران خبر داد و گفت: بخش عمده یی از اتهامات وی، مربوط به مسایل اخلاقی، در صلاحیت دادگاه كیفری بود كه مدارك و مستندات ارایه شده به قضات برای محكومیت وی كفایت نمی‌كرده و با تبدیل قرار وی با سپردن وثیقه 50 میلیون تومانی آزاد شده است.

دستگاه قضاییه رژیم عباس پالیزدار را روانه زندان كرد
منابع خبری مقاومت ایران 22 خرداد گفتند: با اوجگیری بحران درونی رژیم و رسوایی ناشی از آشكار شدن دزدى های شماری از سردمداران دیكتاتوری ولایت فقیه، در جریان درگیریهای باندی، دستگاه قضاییه رژیم، عباس پالیزدار عضو هیأت تحقیق و تفحص از خود را دستگیر و روانه زندان كرد. خبرگزاری حكومتی فارس خبر داد: عباس پالیزدار با شكایت مدعی‌العموم صبح روز چهارشنبه به شعبه دو كاركنان دولت واقع در میدان ارگ تهران احضار و پس از انجام تحقیقات اولیه در خصوص اتهامات ارتكابی توسط ایشان، بازپرس پرونده با صدور قرار بازداشت وی را روانه زندان كرد. بر اساس شكایت مدعی العموم اتهامات پالیزدار متعدد بوده و شامل عناوین مجرمانه‌ای از قبیل نشر اكاذیب و تشویش اذهان عمومی است. این منبابع افزودند: جناح رقیب به منظور تسویه حساب با جناح احمدی نژاد همچنین برخی دزدى های این باند از جمله عباس پالیزدار را افشا كرد. خبرگزاری حكومتی فارس نوشت: بانك ملت به دلیل عدم بازپرداخت اقساط تسهیلات شش میلیارد تومانی كه وی از این بانك دریافت كرده از شاكیان پرونده پالیزدار است. پالیزدار در تاریخ 19مهر 1371 شركتی را تحت عنوان "شركت لبنیاتی ورامین" با مسئولیت محدود به شماره "333" و با سرمایه اولیه به مبلغ 10 میلیون ریال در اداره ثبت املاك شهرستان مذكور ثبت كرد كه این شركت در حال حاضر به عنوان شركت سهامی خاص فعالیت می كند و سرمایه آن به 7 میلیارد ریال افزایش یافته است. بر اساس مستندات موجود، ریاست هیات مدیره و مدیر عاملی شركت لبنیاتی ورامین بر عهده پالیزدار است و نامبرده به همراه (علی . ك) نائب رئیس هیات مدیره شركت، جهت احداث كارخانه و خرید ماشین آلات مورد نیاز از سال 74 تا مهر 83 بیش از 5میلیارد و 330میلیون ریال از یكی از شعب بانك ملت در تهران تسهیلات دریافت كرده است. از سوی دیگر خبرگزاری حكومتی انتخاب، اطلاعات پالیزدار را با اهمیت تلقی كرد و با اشاره به این كه او 123پرونده از باند رقیب را تحت عنوان مفسدان اقتصادی در اختیار دارد، نوشت: « توکلی، رئیس مركز پژوهش مجلس، از دوستان نزدیک پالیزدار است که در مرکز پژوهش، پرونده های متعددی را در جریان "تحقیق و تفحص از قوه قضاییه’"در اختیار پالیزدار گذاشته است.

******
سیمای آزادی، تلویزیون ملی ایران خبر داد: بیش از سه میلیون تن از شیعیان عراق در یك بیانیه تاریخی ضرورت طرد رژیم ایران وعواملش از عراق و هم چنین ضرورت رفع محدودیتها ازسازمان مجاهدین خلق ایران را بعنوان وزنه تعادل استراتژیك در برابر دست اندازیهای رژیم حاكم برایران، اعلام كردند. شیعیان عراق با توجه به احكام دادگاه های عدالت اروپا و انگلستان، لغو برچسب تروریستی و برگرداندن مالكیتهای مجاهدین از اتحادیه اروپا و ایالات متحده امریكا را خواستار شدند. بیانیه امضا شده ازسوی 3 میلیون نفر از شیعیان عراق در چهارمین گردهمایی از اجلاس سالانه كنگره همبستگی مردم عراق با حضور بیش از هزار نفر نمایندگان 138 حزب و انجمن سیاسی و اجتماعی و صنفی در شهر اشرف اعلام شد. هیاتهای استان ها در گردهمایی شیعیان بیانیه تاریخی 3 میلیون شیعه عراقی را به مسئول اول سازمان مجاهدین خلق ایران، خانم صدیقه حسینی تقدیم كردند. دكتر صالح مطلك رهبر جبهه عربی برای گفتگوی ملی عراق و شماری از اعضای دفتر سیاسی جنبش وفاق ملی، همچنین نمایندگان احزاب وجریانات سیاسی كمیته ی هماهنگی احزاب ملی عراق، كنگره مردم عراق، شورای گفتگوی ملی عراق، حزب عدالت تركمن عراق، حزب وحدت اسلامی، همچنین شماری از شیوخ عشایر و شخصیتهای سیاسی و اجتماعی و دینی، میهمان این كنگره بودند. از سوی پارلمان اروپا آقای پائولو كازاكا ریاست مشترك گروه ایران آزاد در كنگره شركت نمود. بیانیه شیعیان عراق از ژانویه تا ژوئن 2008 توسط 138حزب و جریان سیاسی و اجتماعی مورد حمایت قرارگرفته و به جریان افتاده بود. بیش از 110 شورای شیوخ و سازمان های مجتمع غیردولتی، 197 اتحادیه، سندیكا و انجمن صنفی ، 164 شیخ كل، بیش از 8800 تن از شیوخ و معتمدین عشایر، 5814 وکیل و حقوقدان، 353 روحانی و خطیب، 23030 پزشك و مهندس و استاد دانشگاه،37مقام محلی استان ها و بیش از 374هزار زن شیعه در شمار امضا کنندگان بیانیه تاریخی شیعیان هستند. تیم حقوقی مركب از برجسته ترین وكلا و كارشناسان حقوقی عراق در گزارش خود به كنگره با نشان دادن كلیه اسناد، گزارش كرد: امضاكنندگان بیانیه، همگی 18 سال به بالا و دارای اسامی و آدرسهای مشخص و دردسترس، و تأیید شده توسط شیوخ عشایر،حقوقدانان و وكلای عراقی و معتمدین محلی میباشند. تیم حقوقی از ملل متحد ،سازمان های بین المللی و كمیته بین المللی وكلا برای دیدن و بررسی این اسناد دعوت كرد. بیش از سه میلیون از شیعیان عراق در بیانیه خود خاطرنشان كردند: «امروزه دیگر كمترین تردیدی باقی نمانده كه تمامی این جنایتها و شقاوت ها از سوی سپاه پاسداران و نیروی تروریستی قدس و اطلاعات و سفارت خانه و كنسولگریهای رژیم ایران در عراق، طراحی میشود. سردمداران حكومت ایران، به صراحت كشتار و ترور در خیابان های بغداد را عامل برتری خود در مقابل امریكا اعلام میكنند لیكن اپوزیسیون خود در عراق، سازمان مجاهدین خلق ایران را متهم به تروریسم و انفجارها و هدف قرار دادن شهروندان و قتل و آدم ربایی با كمك نیروهای آمریكایی میكنند». امضا كنندگان بیانیه، بر اخراج و طرد كلیه اعضا و عناصر سپاه و اطلاعات و نیروی تروریستی قدس رژیم ایران از مؤسسات دولتی و غیر دولتی عراق تأكید كردند و خواستار بستن سفارت خانه و كنسولگریهای رژیم ایران كه در خدمت پیشبرد عملیات تروریستی در عراق هستند،گردیدند. امضاء كننده بیانیه شیعیان عراق، بر چند خواسته تاکید کردند: 1-اخراج و طرد كلیه اعضاء و عناصرسپاه و اطلاعات و نیروی تروریستی قدس رژیم ایران از كلیه مؤسسات دولتی و غیر دولتی عراق به خصوص از دستگاه های امنیتی و پلیس. 2-بستن سفارت خانه و كنسولگریهای ایران در عراق كه در خدمت پیشبرد عملیات تروریستی و اعمال سلطه رژیم ایران در عراق هستند. 3-برداشتن محدویتها از ساكنان اشرف و برگرداندن مایملك مجاهدین به آنها( طبق مواد 52 و 53 كنوانسیونهای لاهه).4-اجرای احكام دادگاه های عدالت اروپا و انگلستان از سوی اتحادیه اروپا و لغو نامگذاری تروریستی سازمان مجاهدین خلق ایران از سوی ایالات متحده.

******
كمیته بررسی لوایح در پارلمان انگلستان پیش نویس فرمان حذف نام مجاهدین از لیست سازمان های ممنوعه را كه توسط
وزیر كشور به مجلس تقدیم شده است، مورد تایید قرار داد و آن را به مجلسین انگلستان ارائه نمود. گزارش كمیته لوایح پارلمانی كه روز 24خرداد در پایگاه خبری پارلمان انگلستان منتشر گردید دراین باره می نویسد: بر اساس پیش نویس این فرمان نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست سازمان های ممنوعه حذف میشود و این سازمان دیگر ممنوعه نخواهد بود. این تغییرات به منظور به اجرا گذاردن حكم دادگاه استیناف انگلستان صورت می گیرد. دریك بحث پارلمانی درصحن مجلس اعیان انگلستان، نمایندگان از هر سه حزب اصلی، و هم چنین نمایندگان مستقل، سخنگوی وزارت كشور انگلستان را درمورد تسریع حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست تروریستی و پیگیری موضوع درسطح اروپا توسط دولت انگلستان، مورد سؤال قراردادند. سخنگوی وزارت كشور انگلستان گفت از آنجاییكه ممنوعه كردن مجاهدین در انگلستان تنها دلیل نامگذاری این سازمان در لیست اتحادیه اروپا بود، اكنون لیست اروپا نیز مورد بازبینی قرار خواهد گرفت. لرد بسام در پاسخ به سوالات نمایندگان مجلس اعیان گفت : بعد از رفع ممنوعیت از مجاهدین در انگلستان، اكنون شورای وزیران اتحادیه اروپا باید در مورد لیست اتحادیه اروپا تصمیم بگیرد. من میتوانم به شما اطمینان بدهم كه ما در تماس با همتایان اروپایی خود هستیم تا از حل این مسئله در سطح اروپا نیز مطمئن شویم. لردكلارك رئیس سابق حزب كارگر انگلستان گفت: دولت ما یك معذرت خواهی به آنانی كه برای آزادی و دمكراسی مبارزه میكنند بدهكار است و باید هرچه سریعتر موضوع ممنوعیت مجاهدین را درانگلستان و در سطح اتحادیه اروپا پایان دهد. در این بحث پارلمانی لرد وادینگتون وزیر كشور سابق بریتانیا اظهار داشت : درعین حال كه از حذف نام سازمان مجاهدین از لیست سازمان های ممنوعه خوشحال هستم ولی آیا شوكه كننده نیست كه دولت فقط هنگامی به این موضوع گردن نهاده كه اقدام قبلی وزیر كشور مبنی بر عدم رفع ممنوعیت سازمان مجاهدین خلق ایران توسط دادگاه استنیاف انگلستان غیر عقلانی و بی پایه خوانده شد و فرمان به حذف نام مجاهدین از لیست داده شد؟ لرد وادینگتون افزود: ازسوی دیگر نام سازمان مجاهدین خلق ایران همچنان درلیست اتحادیه اروپا باقیست واین ممنوعیت تنها بنا بدرخواست دولت انگلستان بوده است . آیا اكنون این وظیفه دولت بریتانیا نیست كه اقدامات فوری جهت حصول اطمینان از اینكه از این سازمان در اتحادیه اروپا نیز رفع ممنوعیت شود اتخاذ كند. سپس لرد كوربت رئیس كمیته پارلمانی ایران آزاد درمجلس انگلستان خطاب به وزیر گفت آیا ایشان میتواند بطور دقیق بگوید كه دولت بریتانیا چه اقدامات مشخصی را در سطح اتحادیه اروپا برای این رفع ممنوعیت انجام خواهد داد و آیا میتواند تاریخ مشخصی در رابطه با اینكه این موضوع را با شورای وزیران و دیگر ارگان های ذیربط مطرح خواهد كرد بدهد. سخنگوی وزارت كشور در پاسخ به لرد كوربت اظهار داشت بریتانیا به سایر كشورهای اتحادیه اروپا و شورای وزیران اطلاع داده است كه وزیر كشور لایحه حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران را ازلیست ممنوعه بریتانیا به مجلس ارائه داده است. لرد ایوبری از مسؤلین حزب لیبرال دمكرات دراین جلسه ضمن انتقاد به دولت گفت: آیا وزیر فكر نمیكند كه رفتارش نمونه خوبی برای مردم نیست؟ مردمی كه از آنها خواسته میشود به قانون احترام بگذارند ولی خود دولت با یك تاخیر 8 هفته ای فرمان صادره از سوی دادگاه استیناف را مبنی بر ارائه لایحه رفع ممنوعیت مجاهدین، به مجلس ارائه كرده است. آیا نباید دولت بلافاصله پس از ابلاغ حكم دادگاه اینكار را میكرد؟ سخنگوی وزارت كشور در مجلس اعیان در پاسخ گفت ما طبق خواسته دادگاه و بر اساس حكم داریم عمل میكنیم و سایر كشورهای اروپایی را نیز از این موضوع مطلع كرده ایم. از دیگر سخنرانان این بحث پارلمانی لرد كلارك رئیس سابق حزب كارگر بود كه ضمن اشاره به اعتراضات مردمی در داخل ایران، گفت در ایران كارگران سركوب می شوند و حق تشكل آنها سلب می شود. دانشجویان هم مستمرا علیه رژیم تظاهرات می كنند و سزاوار حمایت ما هستند. لرد كلارك سپس افزود : درحالی كه دولت ما یك معذرت خواهی به آنانی كه برای آزادی و دمكراسی مبارزه میكنند بدهكار است، آیا بهتر نیست كه هرچه سریعتر دولت تلاش كند این موضوع ممنوعیت را در اینجا و در سطح اتحادیه اروپا پایان دهد؟ سپس لرد اینگلوود خطاب به سخنگوی وزارت كشور گفت بنظر میرسد كه دولت در سطح اتحادیه اروپا بدنبال طولانی تر كردن پروسه است و آیا ایشان میتواند به ما تضمین بدهد كه در سطح شورای وزیران دولت ما نقشی فعال و سازنده را پی خواهد گرفت ؟ لرد بسام سخنگوی وزارت كشور در پاسخ به سخنان لرد اینگلوود اظهار داشت كه من میتوانم به شما اطمینان بدهم كه ما در تماس با همتایان اروپایی خود هستیم تا از حل این مسئله در سطح اروپا نیز مطمئن شویم. آخرین سخنران این بحث پارلمانی لرد اسلین قاضی سابق دادگاه عدالت اروپا بود كه گفت از آنجا كه گام اولیه برای ممنوعیت مجاهدین توسط دولت بریتانیا برداشته شده و از آنجا كه در سطح اروپا اطلاع كمی از آن چه در اینجا رخ داده است دارند ، آیا فكر نمیكنید كه دولت ما نه تنها باید پیشگام حذف نام مجاهدین ازلیست ممنوعه اتحادیه اروپا بشود، بلكه باید سایركشورهای عضو اتحادیه را از این ماجرا مطلع كند؟ این كار باعث خواهد شد تصویری كه كشورهای عضو از ابتدا بر مبنای آن برای این ممنوعیت رای دادند، تغییر كند. لرد بسام در پاسخ به لرد اسلین گفت من كاملا با شما موافق هستم و ما اقداماتی كه لازم بوده را در بریتانیا انجام داده ایم و اكنون برعهده شورای وزیران است كه اقدامات لازم را انجام دهد. درهمین جلسه مجلس اعیان ، بارونس مشام از اعضای مستقل مجلس اعیان انگلستان و از فعالان حقوق زنان خطاب به وزیر گفت آبا موافقید كه سازمان مجاهدین سازمانی است كه برای آزادی و حقوق زنان فعالیت میكند و این امری بسیار شایسته و قابل تقدیر است؟ لرد بسام، معاون وزیركشور انگلستان، در پاسخ به بارونس مشام گفت كلیه سازمان هایی كه برای آزادی زنان فعالیت میكنند، قابل تقدیر هستند.