صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

شنبه، مرداد ۰۶، ۱۳۸۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


رژیم روز جمعه 4 نفر را در ملأعام در خرم آباد به دار آویخت. بر اساس گزارشها، یكی از قربانیان در پاركی حلق آویز شد كه مردم در آن مشغول تفریح بودند. رژیم همچنین یك نفر دیگر را در ملاعام در خرم آباد به دار آویخت. وی و-ع نام داشت. در خبری دیگر، رژیم یك نفر را در زندان عادل آباد شیراز به دار آویخت. وی، الله قلی نام داشت.
همچنین رژیم یك نفر را در زندان مركزی كرمانشاه به دار آویخت و حكم اعدام یك زن جوان را در تهران صادر كرد. فردی كه در كرمانشاه حلق آویز شد محمود امین زاده نام داشت. روزنامه حكومتی كیهان نوشت: این فرد دارای سابقه عضویت در گروه های ضدانقلاب بوده است. زنی كه در تهرن به اعدام محكوم گردیده است، سهیلا-ق نام دارد و 27 ساله می باشد.


******
رژیم به منظور ایجاد فضای رعب و وحشت و برای مقابله با خیزش های ضدحكومتی، سحرگاه روز یکشنبه بوقت تهران، 12 نفر را در تهران اعدام كرد. سعید مرتضوی دادستان رژیم در تهران این خبر را اعلام كرد. وی افزود: هفته گذشته نیز 4 نفر در تهران حلق آویز شدند. مرتضوی اعلام كرد: " برای 17 نفر دیگر از اراذل و اوباش نیز درخواست صدور حكم اعدام شده است". خبرگزاری فرانسه ضمن مخابره خبر اعدام 12نفر در تهران، افزود: این اعدام ها شمار اعدام ها در سال جاری در ایران را به 137 نفر رسانده است كه اكثراً به شیوه دار زدن و در ملأعام بوده است.
در همین رابطه وزارت خارجة فرانسه ضمن محكوم كردنِ اعدامِ همزمانِ 12 نفر در تهران توسط رژيم, كاردارِ ملاها را در پاريس احضار كرد و منتهايِ نگرانيِ خود را در مورد اعدام هاي اخير در ايران، به وي گوشزد نمود.وزارت خارجة فرانسه ضمن اعلام اين خبر در سايت رسمي اينترنتي خود تأكيد كرد: «فرانسه كه همانند هم پيمانان اروپايي اش مخالفِ حكمِ اعدام تحت هر شرايط و در هر مكان مي باشد، اعدام دوازده شهروند ايراني را در روز 22 ژوئيه محكوم مي كند.... اين محكوميت ها و اعدام ها، به سنگسارِ يك مرد در 5 ژوئيه اضافه مي شوند و پيامد آن، مي تواند اعدامهاي ديگري باشد». وزارت خارجة فرانسه در ادامه تصريح كرد: «به درخواست خانمِ راما ياد، وزيرِ مشاور در امورِ خارجي و حقوقِ بشر، كاردار رژيمِ ايران در پاريس به وزارتِ امور خارجه و اروپايي احضار شد. ما ضمنِ ابرازِ منتهايِ نگرانيِ خود در اين مورد به وي اين نكات را نيز يادآور شديم:
- مخالفتمان با حكم اعدام تحت هر شرايطي كه باشد،
- تعهدمان براي لغوِ جهانيِ حكمِ اعدام
- و فراخوان به اينكه از اين پس هيچ حكمِ سنگساري اجرا نشود».
وزارت خارجة فرانسه در ادامة موضع گيري خود تصريح كرد كه هدف از احضار كاردار رژيم، نشان دادن مخالفت اين كشور با حكم اعدام در تمامي شرايط بوده و طي اين احضار ”همة احكام اعدام صادر شده طي چند روز اخير” را با كاردار رژيم مورد گفتگو قرار داده است.

******
يكي از قضات رژيم در قَرْچَك ورامين به دست يك جوان 28ساله با ضربات چاقو کشته شد.تلويزيون رژيم روز شنبه در اين باره گفت: قاضي جواد جعفرپور، دادرس شعبه‌ي 103 جزايي حوزه‌ي قضايي قرچك از توابع شهرستان ورامين در حين رسيدگي به يك پرونده‌ به وسيلة ضربات چاقوي يك فرد 28ساله، مجروح و پس از انتقال به بيمارستان جان سپرد.

******

مردم مريوان كردستان روز سه شنبه در اعتراض به موج سركوب بي سابقه در اين شهر با مأموران حکومتی درگير شدند. به گزارش منابع خبری مقاومت ایران، اين درگيريها در مناطق مختلف مريوان از جمله بازار شبرنگ, مسجد جامع, و چهارراه بيمارستان روي داد. درگيريها در اعتراض به صدور حكم اعدام يك خبرنگار و دو فعال حقوق بشر و همچنين در اعتراض به بازداشت معلمان و نويسندگان معترض مريوان كه يكشنبه شب صورت گرفت، آغاز شده است.روز سه شنبه در ادامه اين اعتراضات، شهر مريوان يك پارچه تعطيل و در اعتصاب به سر مي برد. مأموران نيروي انتظامي در وحشت از گسترش اين اعتراضات به طور گسترده در خيابانها مستقر شده اند .


******
اهالی شهرک زیتون در مقابل استانداری رژیم در تهران تجمع اعتراضی برگزار كردند. آنها، در اعتراض به حل نشدن مشكل سند خانه های مسكونی خود و سایر خواست های بیپاسخشان دست به این تجمع زدند. این دومین بار است كه اهالی شهرك زیتون تهران در مقابل استانداری رژیم تجمع اعتراضی برگزار می كنند.


******

رانندگان تاکسی- تلفنی در شهرهای قم و سیرجان دست به تجمعات اعتراضی زدند
رانندگان تاكسی تلفنی قم در اعتراض به جیرهبندی بنزین بار دیگر تجمع كردند. این تجمع در مقابل شركت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه قم برگزار شد. رانندگان گفتند پس از گذشت 25 روز از آغاز جیرهبندی بنزین هنوز سهمیه بنزین ما مشخص نشده است. تاكنون 5 بار اسامی رانندگان برای تعیین سهمیه ارسال شده اما هیچ اقدامی از جانب مقامات صورت نگرفته است. رانندگان تاكسیهای تلفنی در سیرجان نیز علیه جیرهبندی بنزین تجمع اعتراضی برگزار كردند. این تجمع در مقابل فرمانداری رژیم در سیرجان صورت گرفت. در هراس از اوجگیری این حركت اعتراضی فرماندار رژیم در میان معترضان حاضر شد و به آنان وعده حل مشكلاتشان را داد.


******

منابع خبری مقاومت ایران گزارش دادند: بنا به گزارشات موثق دریافتی مأمور نیروی انتظامی در كرمانشاه كه در یكی از پمپ بنزینهای این شهر به فردی شلیك كرده بود، ارتقاء درجه یافت. این منابع افزودند: بنا به این گزارش روز 23 تیر، به دنبال اعتراض مردم در پمپ بنزین جمهوری در میدان تاج گذاری كرمانشاه، یكی از مأموران نیروی انتظامی به طرف مردم آتش گشود كه در این تیراندازی یك نفر به سختی مجروح شد. پس از این حادثه رژیم، مأمور نیروی انتظامی را دستگیر ولی بلافاصله نه تنها وی را آزاد كرد، بلكه به این مأمور نیروی انتظامی ترفیع درجه هم داد.

******

پاسدار احمدرضا رادان سركرده نیروی انتظامی تهران بزرگ طی مصاحبهیی، ضمن اعتراف به مقاومت جوانان در مقابل طرح های رژیم علیه جوانان، به صدور حكم تیر به مأموران حکومتی اذعان نمود. وی كه با تلویزیون رژیم مصاحبه می كرد گفت: اینها به خودشان جرات می دادند كه در برابر پلیس مقاومت كنند. مجری پرسید: دستگاه در مقابل مقاومت چیه؟ رادان پاسخ داد: مقاومت شان شكسته میشد. شكی هم بهش نبود، شوخی هم باهاشون نداشتیم، تعارف هم. مجری: در حد حكم تیر و اینها هم بود دیگه. رادان: اگر اقدامی میخواستند بكنند كه نیاز به حكم تیر بود، بله! مجری: یعنی ماموری كه اسلحه داره اجازه استفاده اش رو هم در مواقعی داره. رادان: ببینید قانون، بكارگیری سلاح مشخص كرده. من نمی خوام ورود به اینجا پیدا بكنم، ولی حرف من اینه، اگر كسی جرات بكنه جلوی مامور سلاح بكشه، به اعتقاد من تنها مجازاتش مرگه! كه دیگه از این فكرها به خودش نكنه. اما مقاومتی كه این ها در برابر مامور بعضاً می خواستند انجام بدهند، یك- شكسته شد. امروز هم كه خوشبختانه تعدادی از اونها به دار مجازات آویخته شده اند تا بدانند سراخر رذالت، اوباش گری اونجا است. مجری پرسید؟ و منكر برخورد تند هم نمی شید. رادان: من اصلاً اعلام كردم! مجری: اعلام كردید. رادان: در شب اولی كه ما برخورد را می خواستیم شروع بكنیم، ما از همه واحدهای خبر، همه خبرنگارها دعوت كردیم تشریف بیاورند. مجری: قوه قضاییه هم ایراد به شما نگرفتند، چون فردا شب قاضی مرتضوی اینجا هست. رادان: آقای مرتضوی بنده از ارادتمندان ایشون هستم كه استدلالی رو برای شما از قانون خواهند آورد كه اقدام ما كاملاً قانونی بوده. این افراد بایستی به مردم نشون داده می شدند، تا مردم شكایت خودشان را بیاورند.

******

احمد توكلی رئیس مركز پژوهش های مجلس رژیم در مركز خبری خود موسوم به «الف» به سران رژیم هشدار داد اگر برای پیامدها و «بحران قریب الوقوع» ناشی از جیرهبندی بنزین چارهاندیشی نكنند بازهم با اتوبوس های شعله ور و بانکها و مغازهها و پمپ بنزینهای به آتش کشیده شده توسط مردم عاصی» روبرو خواهند شد. در این هشدار آمده است: «اگر سیستم حمل و نقل و توزیع و مصرف سوخت خودروها را 'بیمار' و سهمیه بندی بنزین را یک 'عمل جراحی' تصور کنیم، در پایان تیرماه و با گذشت 24 روز از این جراحی عمیق، علایم حیاتی بیمار، به سرعت در حال بدتر شدن است. از دو ـ سه هفته پیش، در بولتن ها و تلکس های محرمانه، اخبار نگران کننده ای از وضعیت حمل و نقل عمومی درون و برون شهری منتشر می شود. اخباری حاکی از توقف خدمت رسانی و فروش سهمیه بنزین توسط برخی رانندگان تاکسی، تحویل ندادن سهمیه بنزین آژانس ها و توقف تدریجی خدمت رسانی آنها، افزایش قابل توجه نرخ کرایه حمل و نقل بین شهری، ادامه هرج و مرج در نرخ ها و خدمات رسانی مسافربرهای شخصی و تاثیر این افزایش کرایه ها در نرخ دیگر اقلام مصرفی، ادامه ضعف اتوبوسرانی درون شهری و افزایش ازدحام در صف مسافران اتوبوس ها و ... همه و همه واقعیت هایی هستند که مردم این روزها با گوشت و پوست و روح شان لمس می کنند اما مسئولان به تصور اینکه این قبیل اخبار، محرمانه هستند و در رسانه های عمومی منتشر نمی شوند، آنها را جدی نمی گیرند ... کمتر از 2 ماه فرصت باقی مانده که به لحاظ اهمیت فوق العاده موضوع، ساعت به ساعت آن گرانقیمت و تکرارناپذیر است. در ادامه هشدار احمد توكلی رئیس مركز پژوهش های مجلس رژیم همچنین آمده است: اکنون که در میان تابستان و در فصل حداقلِ تقاضا برای حمل و نقل عمومی شهری هستیم، شاید اخبار فوق قابل چشم پوشی باشند، اما هركدام از این اخبار ، قطعات پازلی هستندكه در صورت تكمیل، تصویری هولناک از یک بحران قریب الوقوع را نشان می دهد: اتوبوس های شعله ور در آتش، بانک ها و مغازه های غارت شده و پمپ بنزین های به آتش کشیده شده توسط مردم عاصی از تورم، بحران مسکن، صف های بی پایان اتوبوس و مترو و تاکسی در هفته آخر شهریور و هفته اول مهرماه 1386 (ایام اوج تقاضا برای حمل و نقل عمومی).


******
محمدخزاییِ تُرشیزی كه به عنوان نماینده دائم رژیم در سازمان ملل متحد معرفی شده است، در اولین موضع گیری خود به طرد و انزوای بین المللی رژیم اعتراف كرد و گفت اولویت كار وی خنثی كردن تبلیغات و جنجالهایی است كه در مورد جمهوری اسلامی به ویژه در زمینه هستهیی صورت گرفته است. سایت سازمان مجاهدین خلق ایران در مورد سوابق این فرد که جایگزین محمد جواد ظریف، دست به افشاگری زده و اعلام کرد: " محمد خزایی تُرشیزی از سركردگان سپاه پاسداران و از چماقداران سرشناس و معروف در گیلان به عنوان سفیر جدید رژیم در سازمان ملل منصوب شد. این كار در خدمت خط ولی فقیه برای تسلط سپاه پاسداران بر همه ارگان های مهم رژیم هست ... این پاسدار قبل از انتصابش به این سمت در وزارت اقتصاد و دارایی رژیم كار می کرده است. خزایی قبل از انقلاب سال 1357 عضو انجمن اسلامی دانشجویان در آمریكا بود. درفاصله بین سال های 57-58 به عضویت شورای فرماندهی سپاه پاسداران رژیم در گیلان در آمد و در سركوب و شكنجه مجاهدین در رشت نقش فعالی داشت. پاسدار خزایی ترشیزی برای مقابله با مجاهدین و نیروهای سیاسی، اقدام به تشكیل ارگانی موسوم به " انجمن اسلامی كانون جوانان رشت" کرد كه وظیفه اصلی آن سركوب مخالفان حكومت بوده است -بعد از اینكه بهشتی حزب جمهوری اسلامی را درست کرد كه به حزب چماقداران معروف شد، این فرد به عضویت آن درآمد. به دلیل نقشی كه در سركوب مجاهدین داشت خیلی سریع مدارجی را طی كرد و به عضویت مجلس رژیم درآمد و تا سال 1367 نماینده مجلس رژیم از رشت بود. وی بعد از دوره نمایندگی، مدتی مشاور وزیر ارشاد رژیم بود و نقش جدی در سركوب روزنامهنگاران و نویسندگان داشت. پاسدار خزایی از اوائل سال 1368 به وزارت خارجه رژیم منتقل شد. در ابتدای سال69 نیز از طرف وزارت اقتصاد و دارایی، بعنوان نماینده رژیم به بانك جهانی در واشینگتن منتقل شد و 4 سال در این سمت بود. محمد خزایی تُرشیزی پاسداری كه نماینده كنونی رژیم در سازمان ملل متحد می باشد طی سال های فعالیتش درخارج كشور، تحت پوشش فعالیتهای تبلیغی و فرهنگی به صدور بنیادگرایی و تروریسم اشتغال داشت و یكی از گردانندگان اصلی این فعالیت ها بود."


******
سازمان قضایی نیروهای مسلح رژیم كه مسئولیت رسیدگی به پرونده سقوط هواپیمای C -130 را برعهده داشت، تمامی 8 متهم این پرونده كه منجر به كشته شدن 116 نفر شد را تبرئه كرد. در روز 15آذر سال84، یك هواپیمای نظامی C -130 متعلق به نیروی هوایی رژیم در منطقه مهرآباد جنوبی تهران سقوط کرد. این هواپیما موقع سقوط با یك ساختمان بلند 9طبقه در شهرك مسكونی توحید برخورد ميکند كه باعث آتش گرفتن ساختمان میشود. در جریان این حادثه علاوه بر سرنشینان هواپیما، تعداد زیادی از ساكنان منطقه، جان خود را از دست می دهند.رژیم، ابتدا خلبان را كه فردی بنام گوهری بود و خودش هم جزو كشته شدهها بود، مقصر خطاب كرد. و بعد هم تعدادی از كاركنان رده پایین برج مراقبت فرودگاه مهر آباد را مقصر شناخت. با بالاگرفتن اعتراضات خانوادههای قربانیان و تجمعات مستمر آنها، رژیم اعلام كرد كه كمیته تحقیقی تشكیل داده كه به این موضوع رسیدگی كند. اما این كمیته، به همان سرنوشتی دچار شد كه دیگر كمیتههای رژیم دچار می شوند. بعد از این جریان، پرونده مذكور به سازمان قضایی نیروهای مسلح رژیم واگذار میشود. بعد از گذشت بیش از شش ماه از این حادثه، سازمان قضایی نیروهای مسلح رژیم اعلام كرد: 4 نفر از تیپ ترابری منطقه هوایی مهرآباد و 4 نفر هم از بخش مراقبت پرواز و تقرب فردوگاه مهرآباد مرتكب قصور شده‌اند». در حال حاضر رژيم اعلام كرده كه این 8 نفر هم، تبرئه شدند و فقط قرار است كه به خانواده قربانیان دیه بپرازند. لازم به یادآوریست که ارگان مربوط به پاسدار محسن رضایی هنگام سقوط هواپیما اعتراف كرده بود: " هواپیمای ساقط شده، نقص فنی داشته، اما كسی به آن توجه نكرده و خلبان هم بهرغم چنین وضعیتی مجبور به پرواز شده. یكی از عكاسان خبرگزاری حكومتی فارس قبل از پرواز طی تماسی اعلام كرده بود كه «هواپیما دارای نقص فنی است و ما داریم قبل از پرواز، وصیتنامه خود را می نویسیم».