صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

شنبه، خرداد ۲۶، ۱۳۸۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


رژیم 7 نفر را در تهران و كرج به دار آویخت. اسامی چهار تنی كه در كرج در ملاءعام به دار آویخته شدند عبارتند از: شكور- 40 ساله، منصور -الف 30 ساله، صفدر اسكندری و سیدشُكر حسینی. همچنین سه نفر در زندان اوین اعدام شدند. این سه نفر مسلم 22 ساله,عبدالرضا 27 ساله و رضا 30 ساله بودند.

******
مردم ولنجك تهران به دفن استخوان های كشته شدگان جنگ ایران و عراق در این منطقه اعتراض كرده و با نیروهای رژیم درگیر شدند. روزنامه آفتاب، ارگان حسن روحانی دبیر سابق شورای عالی امنیت رژیم به این اعتراض اذعان كرد و نوشت: ”بحث دفن شهدای گمنام جنگ تحمیلی در سطح شهر‌ تاکنون چندین بار مطرح شده و هر بار موج مخالفت‌هایی را برانگیخته است. با انتشار خبر دفن احتمالی پیکر سه تن از این شهدا در منطقه ولنجک، این خبر با واکنش اهالی محل رو به رو شد به نحوی که در چند نوبت تجمعات شکل گرفته است و حتی درگیری لفظی شدیدی هم میان اهالی و نیروهای انتظامی بوجود آمده است. ”

دانشجویان پلی تکنیک دست به اعتصاب غذا زدند
دانشجویان دانشگاه پلی تكنیك تهران, روز پنجشنبه، دراعتراض به افزایش فشار بر دانشجویان این دانشگاه اعتصاب غذا كردند. دانشجویان علت اعتصاب خود را بازداشت هفت دانشجوی پلی تكنیك، افزایش فشار بر دانشجویان، ممنوع الورود كردن غیرقانونی دانشجویان به دانشگاه، احضارهای فراوان، صدور احكام سنگین توسط كمیته انضباطی و اعتراض به ضرب و شتم دانشجویان توسط انتظامات دانشگاه عنوان كردند. دانشجویان معترض در این اعتصاب غذا, ظروف غذای خود را از جلوی سلف سرویس مركزی درصحن دانشگاه از یك سو تا دفتر نماینده ولی فقیه در دانشگاه، و از سوی دیگر تا در ولیعصر دانشگاه روی زمین چیدند. بنا به خبر دیگری رژیم سه تن از دانشجویان دانشگاه پلی تكنیك را به دادسرا احضار كرد. خبرگزاری حكومتی ایلنا ضمن اعلام خبر افزود: ”اتهاماتِ این سه دانشجو مربوط به حوادث اخیر این دانشگاه عنوان شده است.” اخبار از دانشگاه پلی تكنیك همچنین حاكی است كه اعضای هیات رئیسه شورای صنفی این دانشگاه در اعتراض به طولانی شدن بازداشت دانشجویان این دانشگاه استعفا دادند.


******
در جریان درگیریهای مسلحانه میان نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران با مأموران نیروی انتظامی در استان آذربایجان غربی، 18 تن كشته و مجروح شدند. جعفر آیین‌پرست، عضو مجلس رژیم از مهاباد، ضمن تایید این خبر گفت: «این درگیری روز 20خرداد ماه و در حوالی شهرستان مهاباد رخ داد که در جریان آن پنج تن کشته و تعدادی نیز زخمی شدند». وی كه با ارگان متعلق به حسن روحانی دبیر سابق شورای عالی امنیت رژیم بنام آفتاب مصاحبه می كرد، افزود: «در روز حادثه، عدهیی از نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه که با پوشیدن لباس های محلی قصد استتار داشتند، در این محور کمینی را طراحی می‌کنند که من دلیل آن را نمی‌دانم. پس از رسیدن مامورین نیروی انتظامی به محل کمین، به اشتباه درگیری میان این دو گروه رخ می‌دهد که در جریان آن فاجعه تلخ کشته شدن چندین مامور رخ می‌دهد». عضو مجلس رژیم گفت: «من در دیدار با وزیر کشور تاکید کردم که هرچند تا کنون این مسئله در صحن مجلس طرح نشده است اما باید مشخص شود که این نا هماهنگی از جانب چه کسی رخ داده است».


کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه خوزستان دست به اعتراض زدند
5 هزار تن از كارگران دلیر كارخانه نیشكر هفت تپه خوزستان دیروز بار دیگر جاده فرعی بازار هفت تپه را بسته و نسبت به پرداخت نشدن حقوق خود اعتراض كردند. كارگران نیشكر هفت تپه كه از هفته گذشته در اعتراض به پرداخت نشدن بیش از دو ماه حقوق خود اعتصاب كرده بودند، روز پنجشنبه نیز در اعتراض به عدم توجه به خواسته هایشان جاده فرعی بازار هفت تپه را مسدود كرده و با نیروهای رژیم درگیر شدند.

******
صبح چهارشنبه بیش از 50 نفر از رانندگان تاكسی در بوشهر در مقابل استانداری رژیم تجمع اعتراضی برگزار كردند. آنها در اعتراض به وضعیت لاستیك خودرو، قیمت بنزین و كرایه تاكسی تجمع كردند. مأموران نیروی انتظامی در وحشت از گسترش این حركت اعتراضی به رانندگان تجمع كننده حمله كرده و قصد متفرق كردن آنها را داشتند، كه با مقاومت رانندگان مواجه شدند.

******
در یك درگیری مسلحانه در كرمانشاه یكی از ماموران حکومتی کشته شد. روزنامه جوان متعلق به سپاه پاسداران نوشت: ”اكیپ گشت یگان امداد در نخستین ساعات بامداد دیروز (چهارشنبه) به یك دستگاه خودرو پیكان مظنون شد و به سرنشینان آن دستور ایست داد، ولى راننده و سرنشینان خودرو بدون توجه به فرمان ماموران به داخل شهرك مهدیه فرار كردند. در جریان عملیات تعقیب و گریز، سرنشینان خودرو شروع به تیراندازى كردند. به این ترتیب یكی از ماموران كشته شد و دو سرنشین خودرو زخمی شدند.” این منبع حكومتی به بسیج گسترده نیروهای رژیم اذعان كرد و نوشت: ”بلافاصله پس از وقوع این حادثه با توجه به آلوده بودن این شهر تمامى نیروهاى استان به سرپرستى سرهنگ امینى، جانشین انتظامى استان كرمانشاه در عملیات پاكسازى این شهرك از ۵۰ باب منزل مسكونى كه از داخل آنها به طرف ماموران تیراندازى و سنگ پرانى شده بود، بازرسى بعمل آمد.”

******
روز چهارشنبه 23 خرداد، گزارشگر ويژه ملل متحد طي نامه اي به شوراي حقوق بشر سازمان ملل اعلام كرد : عدم دسترسي ساكنان اشرف به آب و غذا و سوخت كه از دو سال پيش توسط مقامات ذيربط قطع شده است، به نقض التزامات دولت عراق مبني بر محترم شمردن حق غذا منجر ميشود. سازمان ملل متحد گزارش گزارشگر ويژه خود در باره حق دسترسي به غذا را منتشر كرد. گزارشگر ويژه طي نامه اي به دولت عراق در اكتبر 2006 نوشته است.ساكنان اشرف ديگر به غذايي كه سوبسيد شده دسترسي ندارند و بنابراين حق دسترسي افراد به غذاي كافي و امكانات تهيه آن تحت تاثير قرار گرفته است. مقامات مربوطه بيش از يكسال قبل از آن ( يعني از سپتامبر 2005 ) بر اساس يك روش تبعيض آميز، اعضاي مجاهدين و وابستگان آنها را كه در كمپ اشرف ساكن هستند از تخصيص غذايي كه متناسب با سطح و قيمتي كه در اختيار ساير شهروندان استان ديالي است محروم ساخته اند. در نتيجه آنها براي خريد آن اقلام غذايي، كه نميتوانند بطور محلي كشت كنند، منجمله شكر كه براي تغذيه آنها بسيار مهم است، به بازار و با قيمت هايي كه در اثر تورم بالا ميروند متوسل شده اند. گزارشگر ويژه ملل متحد افزوده است : علاوه بر اين از آنجا كه بازرگانان نميتوانند به اشرف رفته و مواد غذايي كافي به كمپ اشرف بياورند، ساكنين آن مجبورند براي خريد مواد غذايي با وجود ريسكهاي امنيتي زياد، با اسكورت نيروهاي چند مليتي به بغداد بروند. همچنين در 17 ژوييه 2006 لوله هاي آب كه بطول 26 كيلومتر از ايستگاه پمپاژ در نزديكي رودخانه دجله به كمپ اشرف كشيده شده است در اثر يك سري بمب گذاري ها آسيب ديدند. در روز 22 ژوييه 2006 نيزمقامات مربوطه تصميم گرفتند تداركات سوختي و نفتي به كمپ اشرف منجمله به بيمارستان آن را قطع نمايند كه بعلت سوخت محدود براي پخت و پز و دستيابي به آب، بطور بالقوه روي تغذيه ساكنين آن تاثير ميگذارد. در گزارش ملل متحد تاكيد شده است : از نظر گزارشگر ويژه، اگر مقامات ذيربط براي برقراري مجدد تخصيصات غذايي و سوختي ساكنان كمپ اشرف اقدامات مقتضي اتخاذ نكنند، اين فاكتها به نقض التزامات مربوط به احترام به حق غذا و آب به شيوه غيرتبعيض آميز منجر ميشود.

کمیسیون خارجی پارلمان ایتالیا، خواستار حذف نام مجاهدین از لیست تروریستی اتحادیه اروپا شد
كميسيون خارجي پارلمان ايتاليا صبح دیروز پنجشنبه 24 خرداد قطعنامه‌ بسيار مهمي به اتفاق آرا تصويب نمود و در آن قوياً خواستار اجراي حكم دادگاه عالي اروپا مبني بر حذف نام سازمان مجاهدين خلق ایران از ليست تروريستي اتحاديه اروپا شد. كميسيون خارجي پارلمان ايتاليا، كه قطعنامه خود را با اجماع آرا و تأييد نمايندگان تمام احزاب اين كشور صادر كرده، با يادآوري حكم دادگاه، تأكيد مي‌كند كه تصميم به منجمد كردن دارايي‌هاي سازمان مجاهدين خلق ايران فاقد دلائل كافي بوده و اين تصميم به گونه‌يي صورت گرفته كه در آن حق مجاهدين رعايت نشده و حق دفاع از آنها سلب گرديده است. كميسيون خارجي پارلمان ايتاليا،با استناد به حكم دادگاه اروپا خاطر نشان مي‌كند كه دادگاه قادر نشد تصميم شوراي وزيران در خصوص گنجانيدن نام مجاهدين در ليست را تحت كنترل قضايي قرار دهد زيرا شوراي وزيران اروپا و انگليس نتوانستند پاسخ بدهند كه بر اساس چه مدركي مجاهدين را متهم به تروريسم كرده‌اند. كميسيون خارجي پارلمان ايتاليا در قطعنامه رسمي خود تأكيد مي‌كند كه تصميم اتحاديه اروپا در ماه مه 2006 كه در آن مجاهدين را در ليست تروريستي قرار داده است، براساس همان شيوه تصميم‌گيري صورت گرفته كه دادگاه عالي اروپا آن را غيرقانوني دانسته است. كمسيون خارجه به اين ترتيب تصميم شوراي وزيران اتحاديه اروپا را بي‌اعتبار دانسته است. تصويب اين قطعنامه در پي بيانيه اكثريت نمايندگان مجلس ايتاليا صورت مي‌گيرد كه در اسفند گذشته سرباز زدن اتحاديه اروپا از رأي دادگاه عالي اروپا درباره حذف نام مجاهدين از ليست تروريستي را به شدت مورد اعتراض قرار دادند.كميسيون خارجي پارلمان ايتاليا، براين اساس، دولت ايتاليا را متعهد مي‌كند كه در جلسه شوراي وزيران اتحاديه اروپا از احترام كامل به حكم 12 دسامبر 2006 دادگاه عدالت جوامع اروپايي حمايت به عمل آورد. سایت سازمان مجاهدین ضمن درج این خبر افزود: خاطرنشان مي‌شود كميسيون خارجي پارلمان ايتاليا مهمترين كميسيون اين پارلمان محسوب مي‌شود و قطعنامه‌يي كه با اجماع آرا درباره لزوم حذف نام مجاهدين از ليست تروريستي اتحاديه اروپا تصويب كرد مبين تمايل وسيعي در جامعه سياسي اروپاست كه نقض قانون و عدالت در مورد مجاهدين و امتياز دادن به فاشيسم مذهبي حاكم بر ايران را مردود مي‌شناسد. پيش از اين، يك هزار نماينده از پارلمانهاي كشورهاي مختلف اروپا در بيانيه‌هاي خود خواستار اجراي حكم دادگاه عالي اروپا و ملغي شناختن اتهام تروريسم درباره مجاهدين شده‌اند.

******

رژیم از ارسال کمک به سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان خودداری می کند
با گذشت چند روز از وزش توفان گونو و سیل ناشی از آن، به دلیل خودداری رژیم از كمك به مصیبت دیدگان، هزاران نفر از مردم مناطق سیستان و بلوچستان دروضعیت وخامت باری به سر میبرند. بنا به گزارشها، نان و آب آشامیدنی بخصوص در منطقه دشتیاری وجود ندارد. امكان شیوع بیماری افزایش یافته و بسیاری از روستاها در محاصره قرار دارند و هیچ اقدامی برای خروج آنان از محاصره سیل صورت نگرفته است.آمار قربانیان این فاجعه كه 21 نفر گزارش شده بود، به دلیل عدم رسیدگی در حال افزایش است. شمار زیادی نیز مجروح شدند كه امكان انتقال آنها به بیمارستان ها و مراكز درمانی وجود ندارد.ویرانیهای گسترده و تخریب بسیاری از روستاها كه در برخی موارد تا 100درصد می رسد، باعث آوارگی هزاران نفر گردیده است. گفتنی است یك هفته قبل از آنكه طوفان گونو به ایران برسد، سازمان های هواشناسی بر اساس اطلاعات دریافتی از ماهواره، در مورد وقوع آن هشدار داده بودند، اما كارگزاران رژیم هیچگونه اقدامی برای پیشگیری و جلوگیری از خسارات و تلفات احتمالی را پیش بینی نكردند و اطلاع رسانی دقیقی انجام ندادند. آخرین گزارش ها حاكی است كه مردم سایر استان ها به ویژه استان های همجوار با امكانات محدود خود به یاری مصیبت دیدگان سیستان و بلوچستان شتافتند.


******
جان بولتون سفیر سابق آمریكا در سازمان ملل متحد گفت: مدتی است كه رژیم ایران سلاح و تجهیزات بطور مستقیم و غیر مستقیم وارد افغانستان می كند. وی در مصاحبه با تلویزیون فاكس نیوز افزود:” رژیم ایران به طور فعال مشغول ارسال این سلاح هاست. این امر بیانگر نقش سران این رژیم است. سفیر سابق آمریكا در سازمان ملل افزود: ”رژیم ایران به همه تروریست ها به طور یكسان كمك كرده و آنها را تأمین می كند. این رژیم به حمایت خود از تروریست ها- با هر دیدگاهی كه از اسلام داشته باشند- ادامه می دهد”.


******
روز چهارشنبه، شورای حكام آژانس بین المللی انرژی اتمی در سومین روز اجلاس خود در وین به بررسی پرونده هسته یی رژیم ایران پرداخت. از روز دوشنبه 35 عضو شورای حكام آژانس بین المللی انرژی اتمی، گزارش آژانس در مورد برنامههای هستهیی رژیم ایران را مورد بررسی قرار دادند. در این گزارش تصریح شده كه رژیم ایران از قطعنامههای شورای امنیت ملل متحد سرپیچی كرده و به همكاری نكردن با بازرسان آژانس ادامه می دهد.در این جلسه، گرك شولت نماینده آمریكا در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت كاهش همكاری رژیم ایران با آژانس نشان می‌دهد كه این رژیم خواهان آن است كه دستِ بازتری برای ادامه فعالیت مخفی خود به منظور تولید سلاح اتمی داشته باشد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس اظهارات گرك شولت به كانون بحث جلسه روز چهارشنبه شورای حكام تبدیل شد. وی گفت: موضع رژیم ایران نشان می‌دهد این رژیم آماده‌ است تأسیسات اتمی را بطور مخفیانه توسعه دهد و تنها در آخرین لحظات آژانس بین المللی انرژی اتمی را از فعالیتهای آن مطلع سازد”. رژیم ایران با این كار می خواهد ظرفیت خود را به نقطهیی برساند كه یكباره تمامی تأسیسات خود را در جهت تولید بمب به كار بیندازد. خبرگزاری فرانسه در گزارشی از این جلسه گفت: محمد البرادعی رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به 35 عضو شورای حكام آژانس گفت رژیم ایران كماكان از قطعنامه‌های شورای امنیت سرپیچی می كند و در حال گسترش غنی‌سازی اورانیوم می‌باشد. به نوشته روزنامه هرالد تریبیون بینالمللی محمد البرادعی در دیدارهای خصوصی خود با رهبران آمریكایی و اروپایی, هشدار داده است كه رژیم ایران می تواند تا پایان سال جاری میلادی, 8هزار دستگاه غنی سازی اورانیوم را نصب كند. مگر اینكه راه های دیپلوماتیك برای متوقف ساختن فعالیتهای این رژیم به كار گرفته شوند.