صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، خرداد ۱۳، ۱۴۰۳

 خبری از کانادا؛

در هفته پاسخگویی ایران، طی روزهای دوشنبه و سه شنبه 27 و 28 ماه می، هواداران شورای ملی مقاومت ایران، تظاهراتهایی در مقابل پارلمان کانادا در شهر اتاوا برگزار کردند. در حالی که در داخل پارلمان کنفرانسی درباره ضرورت لیست گذاری سپاه پاسداران درجریان بود، تظاهرکنندگان خواستار لیست گذاری سپاه پاسداران، بازوی سرکوب داخلی و خارجی رژیم آخوندها شدند. در کنفرانس روز دوشنبه 27 می، خانم جودی اسگرو رئیس کمیته تجارت بین المللی پارلمان و وزیر پیشین مهاجرت، آقای استرون استیونسون، هماهنگ کننده کارزار تغییر برای ایران و نماینده سابق پارلمان اروپا، و اعضای جوامع ایرانیان از جمله انجمن ایران دمکراتیک در کانادا، سخنرانی کردند. آنها تصویب نامگذاری تروریستی سپاه پاسداران، در ماه گذشته توسط پارلمان این کشور را یادآور شده و خواهان اجرایی شدن آن شدند. 

هفته پاسخگویی ایران در کانادا، بخاطر نقص سیستماتیک حقوق بشر در ایران، پس از تعطیلی سفارت رژیم آخوندها در سال 2012، هر ساله در پارلمان برگزار می شود تا به نقض حقوق بشر و فعالیتهای تروریستی رژیم آخوندها بپردازد. گفتنی است که پارلمان فدرال کانادا روز 5 ژوئن 2013 برابر با 15 خرداد 1392، قتل عام تابستان 67 را با حمایت احزاب مختلف کانادا در یک اقدام بی سابقه، بعنوان جنایت علیه بشریت و روز اول سپتامبر را بعنوان روز همبستگی با زندانیان سیاسی ایران، برسمیت شناخت. این اولین باری بود که پارلمان یک کشور رسما قتل عام هزاران زندانی مجاهد و مبارز در سال 67 را برسمیت می شناخت. یکسال قبل در روز 7 سپتامبر 2012 برابر با 17 شهریور 91، دولت وقت کانادا با بستن سفارت خود در تهران، سفارت رژیم ایران در اتاوا را تعطیل و تمامی کارمندان آن را از خاک کانادا اخراج کرد.   

اخبار؛

******

روز پنجشنبه 30 می= 10 خرداد، مجمع عمومی سازمان ملل، محلی که رژیم ایران 70بار بخاطر نقض حقوق بشر، محکوم شده است، مراسم یادبود ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور نظام آخوندها را برای صندلیهای خالی برگزار کرد. رئیس مجمع عمومی ملل متحد، هفته گذشته درخواست برگزاری این جلسه را به دبیرکل ملل متحد تسلیم کرده بود. آنتونیو گوترز، با درخواست دنیس فرنسس مخالفتی نکرد. بدنبال اعتراضات شدید ایرانیان از سرتاسر جهان، سفرا، کارشناسان و قضات ارشد کنونی و سابق آمریکا، مراسم رئیسی در سازمان ملل را تحریم کرده و در آن شرکت نکردند. عکسهایی که از این مراسم مخابره شده است، صندلیهای خالی بسیاری را نشان می دهد. از سوی دیگر در بیرون ساختمان، هواداران مجاهدین و شورای ملی مقاومت، تظاهرات از قبل اعلام شده خود را برگزار کردند و اعتراض خود را به سازمان ملل ابراز نمودند. آنها می گفتند، بجای رئیسی جلاد، باید مراسم قربانیان رئیسی، برگزار می شد. عفو بین الملل 28 می= 8 خرداد در بیانیه ای اعلام کرد: تعداد اعدامها به بالاترین رقم در تقریبا یک دهه گذشته رسید. جهش اعدامهای ثبت شده در جهان، در درجه اول مربوط به ایران بود. https://tinyurl.com/4ef4y36c

لازم به ذکر است که آنتونیو گوترز، دبیرکل ملل متحد، برای ادای احترام به رئیسی جلاد67، به دفتر نمایندگی رژیم آخوندها در آمریکا رفت. 





******

553 تن از قانونگذاران انگلستان، شامل اکثریت مجلس عوام و 329 تن از اعضای مجلس اعیان، روز 28 می = 8 خرداد، در بیانیه ای مشترک، حمایت خود را از برنامه ده ماده ای مریم رجوی، اعلام کرده و به لیست گذاری تروریستی سپاه پاسداران و برسمیت شناخته شدن مبارزه کانونهای شورشی، فراخوان دادند. در این بیانیه، اقدامات رژیم آخوندها علیه مخالفان ایرانی ساکن آلبانی، محکوم و بر حقوق آنها در چارچوب کنوانسیون ژنو و کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، تاکید شده است. https://tinyurl.com/ynbkt5ex

******

پس از انتشار و پخش صحنه های اعتراضی زندانیان برای توقف اعدامها، سه شنبه شب در پیام زندانیان زیر حکم اعدام در بند 1 واحد 7 زندان قزلحصار، در شبکه های اجتماعی، از بامداد چهارشنبه 9 خرداد، ماموران نیروی انتظامی و لباس شخصی مسلح برای سرکوب آنها بر روی پشت بامهایی که به این بند مسلط هستند، مستقر شدند. بنا به تصاویر منتشر شده، ماموران مسلح در حال تهدید زندانیان هستند و زندانیان از مردم کمک خواسته اند. این درحالیست که از بهمن 1402 تاکنون، در هر سه شنبه، زندانیان زندانهای قزلحصار، اوین، مرکزی کرج، نقده، خرم آباد، خوی، وکیل آباد مشهد و سقز، علیه اعدام زندانیان، دست به اعتصاب غذا زده اند. 

******

خبرگزاری رویتر 30 می= 10 خرداد، به نقل از سرویس امنیتی سوئد نوشت: رژیم ایران از شبکه‌های جنایی در سوئد برای انجام اعمال خشونت‌آمیز علیه سایر دولتها، گروهها یا افرادی در سوئد که به‌عنوان یک تهدید تلقی می‌شوند استفاده می‌کند. در بیانیه‌ سرویس امنیتی سوئد،ساپو (Säpo)، آمده است که ایران چندین سال است که فعالیتهای تهدید کننده امنیتی در داخل و علیه سوئد انجام داده است. این آژانس افزود که رژیم ایران، دشمنان خود از جمله اهداف اسراییلی و یهودی و مخالفان ایرانی را هدف قرار می‌دهد.

******

دادگاه بلژیک، درخواست مهرداد عارفانی عضو تیم تروریستی تحت امر اسدالله اسدی که در سال 2018، بخاطر دست داشتن در توطئه تروریستی علیه گردهمایی مقاومت ایران در فرانسه، دستگیر و به 17 سال حبس زندانی شده بود، را رد کرد. عارفانی درخواست آزادی و فرستاده شدن به ایران داده بود که دادگاه درخواست او را رد کرد. 


اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

******

روز سه شنبه 8 خرداد، دادگاه تجدید نظر گیلان، حکم بیش از 60 سال حبس، برای 11 فعال حقوق زنان تایید کرد. زهره دادرس به اتهام "تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور" و "اجتماع و تبانی با هدف برهم زدن امنیت ملی" به ۹ سال و ۶ماه حبس محکوم شد. 8 نفر دیگر فروغ سمیع نیا، سارا جهانی، یاسمین حشدری، شیوا شاه سیاه، نگین رضایی، آزاده چاوشیان، زهرا دادرس، و متین یزدانی هر کدام به 6 سال و 1 ماه و 17 روز حبس و جلوه جواهری و هومن طاهری نیز هرکدام به یک سال حبس محکوم شدند. آنها در روز ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ در آستانه سالگرد قیام ۱۴۰۱ و در جریان موجی از دستگیریها، توسط نیروهای امنیتی در شهرهای رشت، لاهیجان، فومن و انزلی دستگیر شدند و پس از مدتی با تودیع وثیقه از زندان لاکان رشت آزاد شدند. کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران، صدور این احکام توسط قضائیه رژیم زن ستیز آخوندها را قویاً محکوم کرد. https://tinyurl.com/mwthrcvu

******

آموزش و پروشی مریوان، معلم با تجربه زبان انگلیسی با سابقه 17 سال تدریس، خانم سمیه اخترشمار بدنبال اتهامات واهی، در مریوان را از سمت خود برکنار کرد. این پرونده موجب بحث و نگرانی در جامعه آموزشی ایران شده است. اتهامات خانم اخترشمار، انتشار مطالب توهین آمیز، عضویت در کانالهای آنلاین صنفی معلمان، محتوای تحریک آمیز، طراحی سوالات امتحانی مرتبط با قیام 401، حمایت از گروههای اپوزیسیون کرد، انتشار تصاویر بدون حجاب، انتشار تصاویر دانش آموزان بدون حجاب و انتشار تصویر فرزندش با لباس کردی، عنوان شده است. https://tinyurl.com/mva97nfv 

******

ژینا مدرس گرجی، روزنامه نگار کرد و فعال حوزه حقوق زنان اهل سنندج، که در جریان قیام 1401، دستگیر شده بود، به 21 سال حبس محکوم شده است. وی همچنین به زندان مرکزی همدان تبعید شده است. خانم گرجی به اتهام تشکیل دسته و گروه غیرقانونی با هدف براندازی نظام، به 10 سال، به اتهام همکاری به گروهها و دول متخاصم، به 10 سال و به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس محکوم شده است. وکلای ژینا مدرس گرجی با وجود محکومیت سنگین، اعتراض خود را رسما ثبت و پرونده را برای رسیدگی مجدد به دادگاه تجدید نظر استان ارسال کردند. اعمال قانون تلفیق احکام به این معناست که اشد مجازات یعنی ۱۰سال حبس تعزیری با تبعید به زندان همدان قابل اجراست. https://tinyurl.com/5as7vn5u

کانونهای شورشی؛

******

کانونهای شورشی، نیروهای مجاهدین خلق در داخل کشور، با 23 عملیات تهدید و سرکوب زندانیان قزلحصار، را پاسخ دادند. این عملیاتها در تهران، کرج، قم، مشهد، اصفهان، شیراز، اهواز، کرمان، زاهدان، سبزوار، کازرون، شوشتر و کنارک چابهار با درود به زندانیان اعتصابی در سه‌شنبه‌های "نه به اعدام" انجام گرفتند.

کانونهای شورشی کمیته امداد خمینی در شیراز را با مواد منفجره در پاسخ به شلیک پاسداران و قتل و مجروح کردن کولبران در مرز بانه، در روزهای 25، 27 و 30 خرداد، هدف قرار دادند. آنها در تهران نیز یکان حفاظت شهرداری تهران را هدف انفجاری قرار دادند. 


اخبار اعتراضی و اعتصاب؛

******

روز چهارشنبه 9 خرداد، ثبت نام کنندگان زمینهای موسوم به فن آوران، مقابل استانداری شهرکرد، پرسنل حراست میدان نفتی یادآوران خوزستان، در دومین روز تجمع خود، نسبت به حق و حقوق و کسر از حقوق، دست به تجمعات اعتراضی زدند. 





 اخبار منطقه و جهان؛

******

هم‌زمان با فراخوانهای بین‌المللی برای توقف حمله به مردم چادرنشین فلسطین در رفح با نوشته «همه چشم‌ها به رفح» و هشتگی به‌همین نام حدود ۴۵میلیون بار تا بعدازظهر چهارشنبه ۹خرداد در شبکه‌های اجتماعی منتشر و در پلتفرمهای مختلف ترند شد. اینتدیپندنت انگلستان، چهارشنبه 20 می= ۹خرداد گزارش داد: «تصویری که از مردم می‌خواهد به جنگ اسراییل در غزه توجه کنند، پس از حمله هوایی مرگبار اسراییل که دهها غیرنظامی در آن کشته شدند، توسط میلیونها نفر در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شد. در خبری دیگر دولت اسلونی، در ادامه اقدامات اسپانیا، ایرلند و نروژ، مصوبه کشور مستقل فلسطین را تصویب کرد. رابرت گلوب، نخست وزیر اسلونی در کنفرانس خبری روز پنجشنبه در حالی که اقدام دولتش را "پیام صلح" می خواند خواستار توقف فوری درگیریها بین اسراییل و گروه افراطی حماس در غزه و آزادی تمام گروگانها شد. دولت این کشور هم‌چنین پرچم «فلسطین» را در کنار پرچم‌های اسلوونی و اتحادیه اروپا در مقابل ساختمان خود در، پایتخت، به اهتزاز درآورد.