صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

پنجشنبه، خرداد ۱۰، ۱۴۰۳

 

کانادا؛

روز 21 مه= اول خرداد، جاستن ترودو، نخست‌وزیر کانادا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران سی بی سی، درباره مرگ رئیسی، برخلاف برخی دیگر از سران کشورها، به حکومت آخوندها تسلیت نگفت. وی گفت: «تمرکز ما در رابطه با ایران، مردم ایران هستند که مستحق حقوق بیشتر، آزادیهای بیشتر، سزاوار زندگی در یک دموکراسی هستند و آنها در مقابل حکومتی که همچنان به سرکوب و به حاشیه راندن و حمله به مردم خودش ادامه می‌دهد، شجاعانه به طرح این درخواستها ادامه می‌دهند».

******

یکشنبه گذشته، 30 اردیبهشت، هلیکوپتر حامل 9 تن از اعضای رژیم از جمله ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، پاسدار مهدی موسوی رئیس تیم حفاظت رئیسی، به همراه خلبان و کمک خلبان در زمان بازگشت از منطقه سد قیز قلعه سی(یا قلعه دختر)، سقوط کرد و تمام سرنشینان آن کشته شدند. رژیم آخوندها، خبر سقوط را فرود سخت عنوان کرد و تا ساعتها پس از کشف اجساد، خبر کشته شدن رئیسی را اعلام نمی کرد. اما مردم با شنیدن خبر سقوط هلیکوپتر، دست به شادمانی زده و با انتشار خبر مرگ رئیسی، در نقاط مختلف ایران، اقدام به پخش شیرینی در خیابانها کردند عملی که با توجه به تهدیدات حکومتی برای جلوگیری از شادی مردم، می توانست عواقب بدی بدنبال داشته باشد. در خارج کشور نیز، اکثر ایرانیان با حضور در جلوی سفارتخانه های رژیم در برخی کشورها، و براه انداختن کاروانهای شادی و غیره، نابودی رئیسی که دهها هزار تن از زندانیان سیاسی را در طول خدمتش به حکومت، و بطور ویژه در تابستان 1367، به چوبه های دار سپرده بود، جشن گرفتند. وی پس از آنکه به ریاست جمهوری منسوب شد، از اعمال خود، دفاع کرد. برخی از کشورهای اروپایی و دولت آمریکا، مرگ رئیسی را تسلیت گفته و برخی نهادهای سازمان ملل از جمله شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت، به رئیسی جنایتکار، با چند دقیقه سکوت، ادای احترام کردند. 

******

مایکل پریجنت، کارشناس سابق سیا، روز پنجشنبه 23 می، ضمیمه توئیتی از ریچارد گرینل، مشاور شورای امنیت ملی ترامپ در رابطه با مرگ ابراهیم رئیسی نوشت: راب مالی و بلینکن، یک دوست را از دست دادند. گرنل در توئیت خود نوشت: تسلیت گفتن به رئیسی یعنی تاسف از اینکه او مرده است. رئیسی بر تمامی فعالیت قضایی در ایران نظارت داشته. بر تمام اعدامهای سرپایی و دار زدن افراد و ... دولت بایدن را چه شده است به روزهای عقب گرایی برگشته ایم؟.  https://tinyurl.com/4pvhkwea

 

لازم به ذکر است که دولت بایدن رئیس جمهور آمریکا، بیانیه ای را به مناسبت مرگ رئیسی انتشار داده است که هم از سوی خبرنگاران و همچنین در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، توسط سناتورهای آمریکایی از جمله تد کروز، مورد مواخذه قرار گرفت. در این جلسه تد کروز، وزیر خارجه آمریکا آنتونی بلینکن را با سوالات مشخص، زیر ضرب گرفت. گفتنی است که در این جلسه، هواداران مقاومت ایران که جلیقه های زردرنگ به تن داشتند، شرکت 

کرده بودند. https://tinyurl.com/2y9a9fmu همچنین در جلسه استماع زیرکمیته تخصیص بودجه سنا، سناتور لیندزی گراهام، آنتونی بلینکن را در رابطه با پیام تسلیت دولت آمریکا پس از مرگ رئیسی مورد مواخذه قرار داد. https://tinyurl.com/5dtexxmm در خبری دیگر سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت که رژیم ایران از آمریکا درخواست کمک برای یافتن هلیکوپتر حامل رئیسی و امیرعبداللهیان کرده که دولت آمریکا آن درخواست را پذیرفته بوده است. 

******

سازمان عفو بین الملل روز چهارشنبه 22 می= 2 خرداد، در بیانیه ای اعلام کرد که مرگ ابراهیم رئیسی نباید مردم ایران را از «عدالت، حقیقت و تاوان گرفتن» بخاطر جنایات متعددی که او بر اساس قوانین بین‌الملل مرتکب شده، محروم کند. دیانا الطحاوی، معاون مدیر منطقه‌ای عفو بین‌الملل در خاورمیانه و شمال آفریقا در بیانیه ای اعلام داشت: «ابراهیم رئیسی تا زمانی که زنده بود، باید به‌دلیل جنایت علیه بشریت مورد بازجویی کیفری قرار می‌گرفت». وی در این بیانیه افزود: برای دهه‌ها، در ایران، مجرمانی که مسئولیت کیفری دارند، از مصونیت نظام‌مندی که در ایران حاکم است، برخوردار بوده‌اند. جامعه بین‌الملل باید از هم‌اکنون «مسیرهایی» را برای پاسخگو کردن رئیسی و سایر مقامات رژیم ایران بابت اعمال خود در قبال قربانیان حقوق‌بشر توسط ابراهیم رئیسی و سایر مقامات رژیم، ایجاد کند.

******

به نقل از خبرگزاری رویتر 22 مه= 2 خرداد، کشورهای اتحادیه اروپا با اضافه کردن ۱۰موضوع جدید به تحریمهای رژیم ایران موافقت کردند. به گفته یک منبع آگاه که نخواسته نامش فاش شود، این اقدام مربوط به حضور مسلحانه رژیم ایران در خاورمیانه و منطقه دریای سرخ و همچنین حمایت نظامی این کشور از جنگ روسیه علیه اوکراین است. رهبران اتحادیه اروپا پیش‌تر توافق کرده بودند که تحریم‌ها علیه رژیم ایران را پس از حمله موشکی و پهپادی تهران به اسراییل تشدید کنند.

******

مهرداد عارفانی که به همراه اسدالله اسدی در دادگاه بلژیک به 17 سال زندان بخاطر نقش او در توطئه خنثی شده بمبگذاری علیه گردهمایی مقاومت ایران در سال2018، پس از 6 سال زندان، از دادگاه بلژیک خواسته تا او را به ایران بفرستند و به رژیم آخوندها تحویل دهند. تجهیزات ارتباطی و جاسوسی مهرداد عارفانی که نقش یک شاعر روشنفکر و ضدمذهب، را بازی می کرد، در دادگاه بلژیک نشان داده شد. به گفته سایت مجاهدین خلق این فرد در اوایل دهه 60 علیه مجاهدین به استخدام رژیم آخوندها در آمده بود. اسدالله اسدی توسط دولت و پادشاه بلژیک به ایران مسترد شد و دو تن دیگر به نامهای نسیمه نعامی و امیر سعدونی، در حال گذراندن دوران زندان به تریتب 17 و 18 سال خود می باشند.  

اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

******

سوسن حسن زاده، معلم زبان کردی اهل بوکان، روز ۲۶ اردیبهشت بطور ضربتی توسط ماموران اداره اطلاعات، و بدون ارائه هیچگونه سند یا حکم قضایی بازداشت شد و مقامات هنگام تفتیش منزل وی از خشونت شدید استفاده کردند. پس از دستگیری، سوسن حسن زاده به سرعت به مکان نامعلومی منتقل شد و سرنوشت او برای خانواده، دوستان و اطرافیانش نامعلوم است. فقدان اطلاعات دقیق در مورد محل نگهداری فعلی او یا اتهاماتی که علیه او مطرح شده است، نگرانی ها در مورد امنیت و سلامتی او را تشدید کرده است. https://tinyurl.com/4537wffj

******

دو زن زندانی به نامهای پروین موسوی 53 ساله و فاطمه عبداللهی 27 ساله روز شنبه 29 اردیبهشت، در زندان مرکزی ارومیه و زندان مرکزی نیشابور در استان خراسان رضوی به دار آویخته شدند. پروین موسوی که مادر دو پسر 22 و 32 ساله بود، مبتلا به سرطان بود و توان پرداخت هزینه های درمان در بیمارستان را نداشت. برای همین مسئولین زندان او را به بیمارستان برای مداوا، نفرستادند. https://tinyurl.com/mr3524xr

کانونهای شورشی؛

******

کانونهای شورشی پس از مرگ رئیسی، از جمله در تهران، آمل، قم، ساری، بابل، لنگرود، گرگان، بندرعباس، سمنان، تبریز، اصفهان، اسفراین، یاسوج، کرمانشاه، اهواز، کرج، مشهد، یزد، دماوند، همدان، کرمان، عکسهایی از مسعود رجوی، و جملات او از جمله "آرزوهای خامنه ای با رئیسی خاکستر شد و بر باد رفت" را بر در و دیوار شهرها، نصب کرده و عکس رئیسی را آتش زدند.

 اخبار منطقه و جهان؛

******

خبرگزاری رویتر روز چهارشنبه 22 مه = 2 خرداد، در گزارشی نوشت، گوستاوو پترو، رئیس‌ جمهور کلمبیا دستور افتتاح سفارت این کشور را در شهر رام‌الله در کرانه باختری که «دولت فلسطین» در آن مستقر می باشد صادر کرده است. رئیس جمهور کلمبیا درخواست کرده است تا به آفریقای جنوبی که در دیوان بین‌المللی دادگستری اسراییل را به «نسل‌کشی» متهم کرده است بپیوندد. تاکنون کشورهای ایرلند، نروژ و اسپانیا کشور فلسطین را برسمیت شناخته اند.