صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، مهر ۰۳، ۱۴۰۱


روز یکشنبه 3 مهر قیام سراسری مردم ایران، وارد دهمین روز خود شد. بر اساس گزارش سایت مجاهدین خلق، تظاهرات و قیام سراسری در بیش از 146شهر در 31 استان ایران، به ثبت رسیده است. همزمان بر اثر درگیریها با نیروهای حکوتی، دهها تن شهید شده و دستگیریهای گسترده توسط نیروهای خامنه ای انجام شده است. از روز پنجشنبه رژیم اقدام به قطعی گسترده شبکه اینترنت زد. در تماسی که رادیو ایرآوا با داخل کشور داشت، شبکه اینترنت در تهران و کرج، مرتب قطع و وصل می شد. سایت مجاهدین خلق دراینباره گفت که بسیاری فیلترشکن‌ها از کار افتاده‌اند و گزارشات و تصاویر قیام به سختی قابل گزارش کردن است. در عین حال تظاهرات مردم، همچنان ادامه دارد و شهرهای بیشتری به قیام می پیوندند. مردم غیرمسلح، در کوچه و خیابان، با نیروهای مسلح خامنه ای درگیر می شوند و آنها را مجبور به فرار کرده یا کتک می زنند. یکی از بسیجیهای کتک خورده، در ویدیویی از همکاران قاتل خود، درخواست کمک کرد. برخی شعارهای مردم در شهرهای مختلف از این قرارند: امسال سال خونه- سید علی سرنگونه، مرگ بر خامنه ای، خامنه ای قاتله- ولایتش باطله، مرگ بر اصل ولایت فقیه، مرگ بر ستمگر-چه شاه باشه چه رهبر، درود بر رجوی، توپ-تانک-فشفشفه-آخوند باید گم بشه، زن-زندگی-آزادی، کشتن برای روسری- تا کی چنین خاک بر سری، بسیجی-مهسامونو تو کشتی، مرگ بر دیکتاتور، می جنگیم می میریم-ایرانو پس می گیریم، ننگ ما رهبر الدنگ ما، بسیجی حیا کن- مملکتو رها کن، این آخرین پیام است- هدف خود نظام است، تجاوز- جنایت مرگ بر این ولایت، مجتبی بمیری- رهبری رو نبینی، رهايى حق ماست-قدرت ما جمع ماست، اگه با هم یكى نشيم-يكى يكى تموم ميشيم،  و.... در برخی شهرها، دختران با آتش زدن روسریهای خود به قانون حجاب اجباری آخوندها، اعتراض کردند. خبرگزاری تسنیم متعلق به نیروی تروریستی قدس، چهارشنبه ۳۰شهریور نوشت: «برخی افراد که امشب در مناطقی از تهران حاضر بودند... بعضاً روشهایی را در نبردهای خیابانی به کار می‌برند که کم‌سابقه بوده و از هماهنگی و آموزشهای پیشینی آنها حکایت می‌کند... . برخی کانالهای وابسته به مجاهدین نیز به‌صورت گسترده فیلمهایی از آتش زدنها و ضرب ‌و شتمهای پلیس منتشر و حاضرین در تجمعات را به گسترش این مسائل تحریک می‌کنند. خبرگزاری حکومتی مهر نیز روز ۳۰شهریور نوشت: پاسدار سرهنگ حیدری فرمانده یگان زنان یگانهای ویژه انتظامی گفت: «برای نخستین بار یگان زنان یگانهای ویژه برای کنترل ناآرامی‌ها وارد میدان شدند... در بین جمعیت بر هم زننده نظم و امنیت، برای نخستین بار شاهد حضور زنان بودیم، برخی از این خانمها به‌عنوان لیدر بودند که علاوه بر تبلیغات، شعارهای هنجارشکن می‌دادند... بنا شد دستگیری خانم‌هایی که برهم زننده نظم و امنیت بودند توسط یگان زنان انجام شود» وی افزود: «تاکنون بیش از ۸مورد دستگیری لیدر زنان» را داشتیم. خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت با درود به قیام‌آفرینان شجاع گفت: دختران و زنان آزاده میهنمان که با روحیه رزمنده و مهاجم، در صف اول قیام، همراه با مردان و جوانان، نیروهای سرکوبگر را وادار به عقب‌نشینی می‌کنند، نوید بخش یک جمهوری دمکراتیک مبتنی بر برابری و حاکمیت مردم است. وی افزود همبستگی اقشار مختلف مردم در استمرار قیام هزار بار قویتر از سرکوب و ارعاب رژیم خامنه‌ای است.

مقامات کشورهای مختلف نیز با محکوم کردن قتل ژینا- مهسا امینی، از اعتراضات مردم ایران حمایت کردند. از جمله وزرای خارجه کانادا، نروژ، آلمان، جاستن ترودو، نخست وزیر کانادا که از رژیم ایران خواست تبعیض علیه زنان را متوقف کند، مت جنرُ، نماینده پارلمان کانادا، با اعلام همبستگی با قیام مردم ایران، از دولت خواست، فورا سپاه پاسداران را در لیست گروههای تروریستی قرار دهد.  همچنین وزارت خزانه‌داری آمریکا-اوفک OFAC روز پنجشنبه 22 سپتامبر= 31 شهریور با صدور بیانیه‌یی اعلام کرد گشت ارشاد رژیم ایران و 7 تن از رهبران ارشد سازمانهای امنیتی رژیم ایران، شامل گشت ارشاد، وزارت اطلاعات، نیروی زمینی ارتش، نیروی بسیج و نیروی انتظامی را به‌خاطر آزار و خشونت علیه زنان ایرانی و نقض حقوق تظاهرکنندگان در فهرست تحریم‌های خود قرار می‌دهد. فهرست افراد و سازمانهای تحریم شده رژیم ایران به این شرح است: سالار آبنوش، منوچهر امان اللهی، کیومرث حیدری، حاج احمد میرزایی، قاسم رضایی، محمد رستمی چشمه گچی، سیداسماعیل خطیب وزیر اطلاعات (مشمول تحریم‌های ثانویه)، گشت ارشاد.  

پیکر خانم مینو مجیدی روز پنجشنبه ۳۱شهریور، در کرمانشاه توسط مردم که شعار می دادند: زن-زندگی-آزادی، به خاک سپرده شد. مینو مجیدی روز ۲۹شهریور به وسیله‌ ماموران حکومتی در کرمانشاه کشته شد. فرجاد درویشی، روز سه شنبه 29 شهریور در ارومیه بواسطه شلیک مستقیم نیروهای حکومتی، به قتل رسید. وی روز پنجشنبه 30 شهریور در ارومیه با شعار مردمی شهید نمی‌میرد، مرگ بر خامنه ای و مرگ بر دیکتاتور، به خاک سپرده شد. ذکریا خیال 16 ساله، اهل پیرانشهر روز سه شنبه 29 شهریور به قتل رسید. پیکر  او روز پنجشنبه در حالیکه مادرش ترانه سوزناک کردی می خواند به خاک سپرده شد. از سوی دیگر خبرگزاریهای حکومتی از کشته شدن 4 پاسدار-بسیجی در اعتراضات سراسری شهرهای مشهد، تبریز، قزوین و قوچان خبر دادند. آنها عبارتند از: محمدرسول دوست محمدی-مشهد، حسین اوجاقی-تبریز، یک بسیجی بی نام در قزوین، و مسلم جاویدی مهر در قوچان. خبرگزاری حکومتی ایرنا روز ۳۱شهریور نوشت: یک منبع آگاه در فرمانداری مشهد تأیید کرد که یک نیروی بسیجی که به‌صورت خودجوش برای مقابله با آشوبها در سه راه راهنمایی مشهد حضور یافته بود، توسط اغتشاشگران کشته شده است.

******

سی.ان.ان ۳۰شهریور خبر داد جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد موضع خود در مورد فعالیتهای هسته‌یی رژیم ایران را تکرار کرد و گفت آمریکا اجازه نخواهد داد این رژیم به سلاح هسته‌ای دست یابد، همچنانکه مذاکرات برای احیای برجام در ماههای اخیر پیشرفت قابل توجهی نداشته است. بایدن افزود: ما امروز در کنار مردم و زنان شجاع ایران می‌ایستیم که همین الآن برای حفظ حقوق پایه‌یی خود در حال تظاهرات هستند. سازمان عفو بین‌الملل نیز روز چهارشنبه 21 سپتامبر= 30 شهریور، در واکنش به سرکوب اعتراضات توسط رژیم اعلام کرد که سرکوب مرگبار اعتراضاتی که در ایران در پی جان باختن مهسا امینی، صورت می‌گیرد، نیازمند یک اقدام فوری جهانی است. «رهبرانی که به نمایندگی از کشور خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد حاضر شده‌اند، باید از ایجاد یک مکانیسم مستقل تحقیقاتی و پاسخگویی بین‌الملل حمایت کنند، تا ایران نتواند از مجازات و عواقب اعمالش فرار کند».

******

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور خامنه ای همزمان با اعتراضات ایرانیان در نیویورک، سخنرانی خود را در مجمع عمومی سازمان ملل آغاز کرد. رئیسی که به رئیس جمهور اعدام یا جلاد67 معروف است، از قتل مهسا امینی تحت عنوان «یک رخداد در حال بررسی در جمهوری اسلامی ایران و سکوت مرگبار درباره قتل دهها زن در یکی از کشوها» و داعیه عدالت دم زد. اما نام آن کشور را بزبان نیاورد. رئیسی سخنرانی خود را که از روی کاغذ می خواند، به سختی به پایان برد. سایت مجاهدین خلق درباره برخی قسمتهای سخنرانی رئیسی از جمله نوشت: جلاد ۶۷ همچنین به پاچه‌گیری از مجاهدین پرداخت و در غیظ ناشی از خروش کوبنده دادخواهی و محاکمه رئیسی و خامنه‌ای به‌خاطر قتل‌عام ۶۷ و نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در برابر مقر ملل متحد وحشت‌زده از ۴ دهه مقاومت انقلابی و خیزشهای مردمی و خشم خروشان مردم در همین روزها در شهرهای میهن، زوزه سرداد. رئیسی همچنین داغ دل خامنه‌ای را از هلاکت دژخیم جنایتکار قاسم سلیمانی را تازه کرد و در ماورای وقاحت از قاتل مجاهدین و خلقهای منطقه به‌ویژه در عراق و سوریه تحت عنوان «قهرمان مبارزه با تروریسم» یاد کرد و عکس دژخیم را که در این روزها در خیابانهای شهرهای کردستان و سایر شهرهای ایران توسط جوانان میهن پایین کشیده می‌شود، بالای سرش گرفت. لازم به ذکر است که در همین روز، مردم، عکسهای قاسم سلیمانی در زادگاهش در کرمان را پایین کشیدند.

در جریان 77مین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، گابریل بوریچ، رئیس‌جمهور چپگرای شیلی، روز سه‌شنبه، ۲۹شهریور، اولین رهبر جهان بود که در سخنرانی خود درباره تعهد دولت خود به مقابله با خشونت سیستماتیک علیه زنان در مجمع عمومی سازمان ملل در روز اول، نام مهسا امینی را بر زبان آورد. او در بخشی از سخنرانی خود به‌قتل مهسا امینی در بازداشت پلیس رژیم اشاره کرد و خواستار پایان دادن به خشونت علیه زنان شد. در تظاهرات ایرانیان هوادار مقاومت ایران در نیویورک، خانم کیرا رودیک، نماینده پارلمان اوکراین و شخصیتهای حقوقی، سیاسی و مذهبی آمریکا شرکت داشتند. گفتنی است که نمایندگان خانواده های قتل عام شده هواپیمای اوکراینی نیز تظاهراتی در نیویورک ترتیب داده بودند که ابی و داریوش نیز در آن شرکت کردند. 

******

جلسه دادگاه بلژیک برای رسیدگی به شکایت مقاومت ایران در مورد بازنگرداندن دیپلمات تروریست محکوم شده، اسدالله اسدی، به ۲۰سال زندان توسط دولت بلژیک، در ساعت۱۲:۴۰ پایان یافت. به گفته وکلا و حقوقدانان حکم دادگاه تا یک ماه دیگر صادر و اعلام می‌شود. به این ترتیب اسدالله اسدی که رژیم خواهان آزادی فوری او بلافاصله پس از تصویب معاهدهٔ شرم‌آور تبادل در پارلمان بلژیک در روز ۲۹تیر بود، باید دست کم تا آن زمان در زندان بماند. شکایت خانم مریم رجوی و ۱۰شاکی دیگر شامل شخصیتهای بین‌المللی در ساعت ۱ بامداد ۳۰تیر ارائه شد و نهایتاً دادگاه حکم کرد که دیپلمات تروریست مزبور برای رسیدگی به موضوع در جلسه دادگاه در ۲۸شهریور، در زندان بماند و طی این مدت دولت بلژیک نباید او را به ایران یا کشور و حتی زندان دیگری منتقل کند. همزمان با این جلسه، تظاهرات ایرانیان آزاده و هواداران مجاهدین در بروکسل برگزار شد. در این تظاهرات جمعی از شخصیتهای سیاسی نیز به سخنرانی پرداختند.

کانونهای شورشی؛

******

یازده عملیات ضداختناق توسط کانونهای شورشی در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، اهواز، کرمان، همدان، سمنان، بجنورد، پاکدشت و رامهرمز در دوشنبه شب ۲۸شهریور انجام شد.