صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، شهریور ۲۷، ۱۴۰۱


روز چهارشنبه 14 سپتامبر = 24 شهریور سایت گلوبال نیوز وایر، خبر داد که انجمن خانواده های جانباختگان پرواز پی اس ۷۵۲ یک ابلاغیه ماده 15 به دفتر دادستانی دادگاه جنایی بین‌المللی ارسال داشته که اطلاعات و شواهدی را در مورد جنایاتی که رژیم ایران و سپاه پاسداران در پرواز۷۵۲ خطوط هوایی بین‌المللی اوکراین مرتکب شده، در اختیار دفتر دادستانی مزبور قرار می‌دهد. انجمن درخواست کرد تا دفتر دادستانی این جنایات را بخشی از تحقیقات خود درباره وضعیت اوکراین قرار دهد.

******

جمعی از دانشجویان در دانشگاه تهران صبح یکشنبه ۲۷شهریور در اعتراض به‌قتل #مهسا_امینی توسط مأموران گشت ارشاد، تجمع اعتراضی برگزار و راهپیمایی کردند. دانشجویان ترانه درد مشترک را بصورت جمعی اجرا می کردند. دانشجویان روی پلادکاردهای خود نوشته بودند: ژینا نمردی نامت رمز میشود. نمیخواهیم بمیریم.  خونت پایمال نخواهد شد. سرزندگی آزادی.

بدنبال قتل #ژینا_امینی توسط مأموران گشت ارشاد، مأموران اطلاعات رژیم قصد داشتند تا پیکر این دختر 22 ساله را شبانه دفن کنند. اما با مقاومت خانواده او مواجه شده و موفق به انجام این کار نشدند. مردم سقز از صبح ۲۶شهریور سقز با حضور گسترده خود در مراسم تشییع جنازه ژینا امینی نسبت به‌قتل وی اعتراض کردند. بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی مجاهدین خلق، درنتیجه تیراندازی نیروهای امنیتی به مردم در سقز تا کنون ۵نفر زخمی که حال یکی از آنان وخیم اعلام شده است.  یگان ویژه با پرتاب گاز اشک‌آور و شلیک گلوله‌های جنگی بسمت مردم در مقابل فرمانداری سقز، به مردم عزادار حمله کردند. مردم شعار می دادند: بی شرف بی شرف و می کشم می کشم آنکس که خواهرم کشت. بر روی سنگ قبر موقت مهسا-ژینا امینی نوشته شده: ژینا جان تو نمی‌میری، نامت یک رمز می‌شود… خبرگزاری سپاه پاسداران - فارس ۲۶شهریور اعتراف کرد و نوشت: روز شنبه در چند نقطه از سنندج تجمعات پراکنده‌ای شکل گرفت. تجمع‌کنندگان که بیشتر جوانان با سن کمتر از ۲۰سال بودند شعارهای اعتراضی تند و احساسی سردادند. سرانجام پلیس با شلیک گاز اشک‌آور تجمع‌کنندگان را متفرق کرد.

روز ۲۳ شهریور ژینا امینی 22 ساله که همراه خانواده برای سفر تفریحی از سنندج به تهران رفته بودند، در نزدیکی متروی حقانی در تهران به همراه برادرش کیارش (اشکان) مورد حمله و ضرب و شتم گشت ارشاد قرار گرفت. نیروهای گشت ارشاد پس از ضرب و شتم ژینا، او را به بازداشتگاه وزرا در تهران منتقل کردند. ژینا امینی پس از چند ساعت در بازداشتگاه وزرا به دلیل ضرب و شتم شدید و شدت جراحات وارده دچار ضربه مغزی شد و به بیمارستان کسری در تهران منتقل گردید. به گفته منابع حقوق بشری کردی، تا ساعت ۱۲ شب چهارشنبه ۲۳ شهریور، دکترها وضعیت ژینا امینی را بسیار وخیم و سطح هوشیاری وی را ۳ اعلام کردند. پزشکان همچنین از بهبود وضعیت ژینا امینی قطع امید کردند. به تشخیص آنها وی دچار سکته قلبی و مرگ مغزی شده است. کیارش امینی برادر ژینا نیز هنگام بازداشت خواهرش به شدت مورد ضرب و شتم نیروهای گشت ارشاد قرار گرفت و نیروهای امنیتی او را نیز تهدید کردند که حق مصاحبه با رسانه ها را ندارد. کیارش برادر مهسا در برابر بازداشت خواهرش مقاومت کرد و او نیز با برخورد خشونت آمیز مأموران مواجه شد اما توانست خود را از دست مأموران رها کند. آنها به کیارش گفتند که خواهرش را به پلیس امنیت اخلاقی در خیابان وزرا می برند و پس از یک ساعت کلاس آموزشی او را رها می کنند! کیارش در این رابطه گفت: «وقتی رسیدم جلوی ساختمان نزدیک ۶۰ – ۷۰ نفر با لباس برای دخترهای بازداشتی، همان جا منتظر ایستاده بودند. چند نفر که آزاد شدند، ناگهان صدای جیغ و داد بلند شد. همه در ساختمان را می کوبیدیم. از در بالا رفتیم. اما در را باز نکردند. یک دفعه مأمورها با گاز اشک آور و باتوم بیرون آمدند و به ما حمله کردند. کتک زدند. همه بدنم کبود شده. چشم هایم از دیشب می سوزد. پنج دقیقه بعد یک آمبولانس از ساختمان خارج شد.» کیارش ادامه داد: «هر دختری که بیرون می آمد می گفت «یک نفر را کشتند.» عکس مهسا را به دخترها نشان دادم. از میان آنها یک نفر گفت که مهسا در بغل خودش این مسئله برایش پیش آمد. شوکه و ترسیده بودم. از یک سرباز پرسیدم که چی شده؟ گفت از سربازهای خودمان یکی زخمی شده. دروغ گفتند. مهسا در آن آمبولانس بود. باور نکردم. تا بیمارستان کسری دویدم.» فقط دو ساعت بعد از بازداشت، پزشکان در بیمارستان کسری، با اعلام تشخیص سکته مغزی و قلبی همزمان، مرگ مغزی ژینا امینی را اعلام کردند. برادر مهسا تأکید کرد اگر چه به او اجازه فیلم برداری از خواهرش را ندادند اما خودش با چشمانش دیده که صورت مهسا ورم کرده بود و پایش کبود بود.

خبرگزاری حکومتی خبرآنلاین با انتشار این خبر نوشت: «به گفته کیارش برادر ژینا امینی بازداشت مهسا تا وقتی او را در کما یافتند، تنها دو ساعت زمان برد.» (۲۴ شهریور ۱۴۰۱) روزنامه حکومتی صبح ما نیز در همین تاریخ نوشت: «دختر جوانی پس از درگیری با گشت ارشاد به خاطر شدت جراحات وارده و آسیب شدید مغزی در بیمارستان کسری تهران تحت درمان قرار دارد.» کیارش امینی برادر ژینا امینی گفت «من شکایتم را ادامه می دهم.» او وقتی به دادسرا رفت به او نامه دادند که باید به ساختمان وزرا برود یعنی همان جایی که خواهرش را کشتند! کیارش گفت «مثل این می ماند که یکی را در خانه بکشم بعد از پدرم بپرسند قاتل کیست؟ اما من نمی گذارم این ماجرا بدون سرو صدا تمام شود. تمام ایران را از این خبر و شکایتم پر می کنم.» او با درد و خشم گفت من دیگر چیزی برای از دست دادن ندارم. https://tinyurl.com/yckp3c4y

******

روزنامه اکسپرس انگلستان روز یکشنبه 11 سپتامبر= 20 شهریور نوشت: گزارشهایی از ایران می‌رسد مبنی بر اینکه خامنه‌ای به‌شدت بیمار و در حال مرگ بر اثر سرطان است که یک خلأ قدرت بر جای می‌گذارد. وی ظاهراً از سرطان پیشرفته رنج می‌برد. این منبع افزود که در چند ماه گذشته پسرش مجتبی خامنه‌ای که آیت‌الله نیست و بنابراین از نظر فنی نمی‌تواند رهبری رژیم را از پدرش به ارث ببرد، به‌دلیل بیماری پدرش، اعطای این عنوان به او تسریع شد. روزنامه اکسپرس به‌نقل از یک کارشناس خاورمیانه انجمن هنری جکسون گفت درگیریهای داخلی بعد از مرگ خامنه‌ای ممکن است به فروپاشی کل رژیم منجر شود. اکسپرس افزود: فروپاشی رژیم تأثیر زیادی بر امور بین‌الملل خواهد داشت، زیرا برنامه اتمی آن از زمانی که دونالد ترامپ چند سال پیش آمریکا را از توافق خارج کرد هنوز حل نشده است. جیسون برادسکی مدیر سیاست‌گذاری یوآنی اتحاد علیه اتمی شدن رژیم ایران نوشت: توئیتر پر است از شایعات در مورد فوت یا ناتوانی خامنه‌ای، اما من هیچ مدرکی ندیدم که این اتفاق افتاده باشد. در همین رابطه آقای مسعود رجوی مسئول شورای ملی مقامت روز 22 شهریور، به کانونهای شورشی در داخل کشور آماده باش داد. او به نیروهای مجاهدین در داخل کشور دستور داد:  او از جمله گفت: دربارهٔ شایعات و خبرهای مربوط به مرگ و زندگی خامنه‌ای و تشبثات مذبوحانهٔ پنهان و آشکار برای نشاندن بچه‌اش در مسند ولایت‌فقیه، قبل از هر چیز خاطرنشان می‌کنم مرگ طبیعی هرکس در تقدیر، و امری بین او و خداست. ما به آن چشم ندوخته‌ایم و تا زمانی که قطعی نشده روی آن حساب باز نمی‌کنیم. چه بسا که او فردا ظاهر شود. در عین‌حال، هوشیاری و آماده‌باش برای هر رخداد محتمل، وظیفهٔ کانون‌ها و جوانان شورشگر در سراسر کشور است تا خلق ما در برابر تحولات غیرمترقبه، غافلگیر نشود و عقب نیفتد. وی از جمله دستور داد: 

۱-قطعی شدن مرگ خلیفهٔ ارتجاع را در هر زمانی که در حال یا آینده محقق شود، فرمان قیام تلقی کنید و مسلح شوید.

۲-به خیابان‌ها بریزید و مردم را با شعار "مرگ بر اصل ولایت‌فقیه، زنده باد جمهوری دمکراتیک" برانگیزید.

۳-درس‌ها و تجارب و الگوی قیام آبان ۹۸ راهنمای عمل است.

۴-خیابان‌ها و مناطق و شهرها باید یکی پس از دیگری آزاد و به شوراهای محلی تحویل داده شوند.

۵-مراکز دشمن و نیروهای سرکوبگر باید تسخیر و خلع‌سلاح شوند.

۶- سپاه پاسداران و اطلاعات ولایت فقیه باید تا تسلیم و انحلال در هم کوبیده شود.

۷-پرسنل مردمی ارتش باید با تسلیحات و تجهیزات خود به جبهه خلق بپیوندند.

۸-زندانهای رژیم باید بازگشایی و زندانیان بی‌گناه آزاد شوند.

۹-اموال و دارایی‌های مردم باید به آنها برگردانده شود و از دستبرد و غارت در امان بماند.

۱۰-دانشجویان، کارگران، نفتگران و کشاورزان آگاه، کسبه جوان، پرستاران و معلمان از زن و مرد، تا اطلاع ثانوی و استقرار دولت موقت، سربازان و افسران وطن در ارتش آزادیبخش ملی و حافظان جان و سلامت و ایمنی و حل و فصل امور و مشکلات مردم هستند.

وی همچنین در اطلاعیه دیگری گفت: سنندج و سقز نباید تنها بمانند. از ایستادگی زنان و جوانان جنگاور در سنندج باید درس گرفت. جوانان شورشگر در شهرهای دیگر به یاری برمی‌خیزند. رژیم باید حساب یکایک خون‌ریزی‌ها و جنایت‌هایش را پس بدهد.

******

فرانسه، آلمان و انگلستان طی یک بیانیه‌یی که توسط وزارت‌خارجه آلمان منتشر شده است، در حمایت از گروسی مدیر آژ‌انس انرژی اتمی در ادامه تعهدات کار‌ آژانس در اجرای پادمانها در ایران NPT تأکید کردند. در این بیانیه آمده است: ما کاملاً از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای راستی‌آزمایی حرفه‌یی، مستقل و بی‌طرفانه تعهدات پادمانی ایران، و تلاش‌های مکرر آن برای تعامل با ایران برای شفاف‌سازی اطلاعات مربوط به صحت و کامل بودن اعلامیه‌های ایران تحت توافقنامه پادمانهای NPT حمایت و قدردانی می‌کنیم. ما مجدداً بر اهمیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ادامه ارزیابی تمام اطلاعات مربوط به پادمانهای موجود، مطابق با وظایفش تأکید می‌کنیم.  اکنون نزدیک به چهار سال از زمانی می‌گذرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای اولین بار فعالیت‌های محوطه‌سازی در تورقوزآباد را مطابق با پاک‌سازی محل مشاهده کرد و متعاقباً به‌دنبال شفاف‌سازی از ایران در مورد مواد هسته‌یی اعلام‌نشده در تعدادی از سایتها بود. آژانس به‌دنبال شفاف‌سازی این موضوعات بوده و به ایران زمان و فرصتهای متعددی برای ارائه این توضیحات داده شده است. با این حال، ایران تا به امروز این کار را انجام نداده است، به‌رغم این‌که توافقنامه پادمان NPT از نظر قانونی آن را موظف کرده است. شورای حکام با تصویب با اکثریت قاطع قطعنامه اخیر خود در ۸ژوئن ۲۰۲۲، دومین قطعنامه در مورد این موضوعات، پیام روشنی ارسال کرد و از ایران خواست که مجدداً به تعهدات قانونی خود عمل کند و با آژانس بین‌المللی انرژی برای شفاف‌سازی و حل و فصل موضوعات باقیمانده پادمانی تعامل کند. کشورهای E۳ به‌شدت نگران نتیجه‌گیری آخرین گزارش مدیرکل هستند که به‌رغم اعلام آمادگی آژانس برای تعامل بدون تأخیر با ایران برای حل این مسائل، ایران با آژانس تعاملی نداشته است و بنابراین از ژوئن تاکنون هیچ تحولی صورت نگرفته است. ما بر پیام آژانس تأکید می‌ورزیم اگر ایران توضیحات فنی معتبری برای حضور ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در سه مکان اعلام نشده در ایران ارائه نکند، و آژانس را از مکان یا مکانهای فعلی مواد هسته‌یی و/یا در مورد تجهیزات آلوده مطلع نکند، آژانس قادر نخواهد بود صحت و کامل بودن اظهارات ایران را تحت موافقتنامه پادمان جامع خود تأیید کند. بسیار نگران‌کننده است که آژانس تا این لحظه در موقعیتی نیست که تضمین دهد برنامه هسته‌یی ایران منحصراً صلح‌آمیز است. مدیرکل تأکید کرده است که مسائل پادمان حل نشده تنها ناشی از تعهدات ایران تحت توافقنامه پادمان جامع این کشور است. علاوه بر این، ایران نه تنها از زمان آخرین اجلاس، تصمیم به عدم تعامل با هیأت مدیره گرفته است، بلکه نگرانی‌های صریح بیان شده این هیأت را نیز نادیده گرفته است. در عوض، ایران فشار برای یافتن راه‌حل سیاسی برای تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را انتخاب کرده و حملات شخصی با انگیزه‌های سیاسی را علیه مدیرکل آژانس انجام داده است. ما با تمام وجود هر گونه فشار سیاسی بر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یا مدیرکل برای بسته شدن این تحقیقات را رد می‌کنیم. سه کشور ما می‌خواهند حمایت مطلق و بی‌قید و شرط خود را از شما مدیرکل برای گزارش در مورد مسائل پادمان مطابق با دستور شما که توسط معاهده منع گسترش سلاحهای هسته‌یی اعطا شده است، به‌وضوح اعلام کنند. موضع ما روشن و راسخ است. این موضوعات جدا از برجام هستند. جدیدترین قطعنامه‌ای که در ژوئن گذشته توسط هیأت مدیره به تصویب رسید، روشن کرد که ”مفاد ایران در مورد تمامی اطلاعات، اسناد و مدارک فنی معتبر که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارزیابی خود به آن نیاز دارد، برای دبیرکل ضروری است تا در موقعیتی باشد که گزارش کند موضوعات باقیمانده دیگری نیست و از این‌رو دیگر ملاحظات و اقدام آژانس درباره این موضوعات نیاز نخواهد بود“ . تنها از طریق تلاشهای شفاف و فعال ایران است که می‌توان این تحقیقات را پیش برد. اگر بر این اساس، مدیرکل بتواند گزارش دهد که این موارد دیگر مطرح نیست، ما نیازی به بررسی و اقدام بیشتر هیأت مدیره نخواهیم دید. ما یک بار دیگر هم‌چنین یادآوری می‌کنیم که اجرای کد اصلاح شده ۳/۱ یک تعهد قانونی برای ایران بر اساس ترتیبات فرعی موافقتنامه جامع پادمان است که قابل تغییر یا توقف یکجانبه نیست. ما هم‌چنان قویاً از ایران می‌خواهیم که برای انجام تعهدات قانونی خود بر اساس فوریت عمل کند و بدون تأخیر، پیشنهاد مدیرکل برای تعامل بیشتر برای شفاف‌سازی و حل و فصل همه مسائل پادمانی باقی مانده را بپذیرد. اگر پیشرفت سریع و ملموسی از سوی ایران حاصل نشود، گزینه‌های خود را برای اقدام بیشتر در هیأت مدیره بررسی خواهیم کرد.(سایت وزارت خارجه آلمان 15 سپتامبر 2022)-

******

سایت یورواکتیو در گزارشی از نامه ۲۱ نخست‌وزیر و وزیر سابق اروپایی به نخست وزیر بلژیک برای گذراندن تمام دوران محکومیت اسدالله اسدی دیپلمات تروریست رژیم آخوندها در بلژیک نوشت: نخست وزیران پیشین اتحادیه اروپا از بلژیک می‌خواهند دیپلمات محکوم شده ایران را آزاد نکند. نویسنده گزارش خانم سوفیا استوارت لیسون روز ۲۴شهریور نوشت: بر اساس نامه نخست وزیران پیشین اروپا، بلژیک نباید یک دیپلمات پیشین را که به‌دلیل یک حمله بمب‌گذاری نافرجام محکوم شده است، به ایران بازگرداند، زیرا این امر موجب به سخره گرفتن حاکمیت قانون اتحادیه اروپا در شرایط تیره شدن روابط بین غرب و تهران می‌شود. روز چهارشنبه ۲۱ نخست‌وزیر و وزیر سابق اروپایی فراخوان مشترکی را به الکساندر دی کرو، نخست‌وزیر بلژیک ارسال کردند و از دولت وی خواستند تا اسدالله اسدی را که در حال حاضر در حال گذراندن حکم ۲۰سال زندان به اتهام تروریسم و ​​اقدام به‌قتل است، [به ایران] بازنگرداند. بر اساس این نامه که توسط کمیته بین‌المللی در جستجوی عدالت (ISJ) ارسال شده است، انتظار می‌رود آزادی اسدی در نتیجه معاهده‌ای بین بلژیک و ایران صورت بگیرد که در آن آمده است: هر یک از طرفین می‌توانند طبق مقررات عفو بر اساس قانون اساسی یا سایر قوانین آن کشور، عفو یا تخفیف مجازات صادر کنند. در تاریخ ۴فوریه ۲۰۲۱، اسدی، دیپلماتی که بر علیه جنبش ناراضی ایران، شورای ملی مقاومت ایران (NCRI) کار می‌کرد، به‌دلیل یک حمله بمب‌گذاری نافرجام در تجمعی خارج از پاریس در ۳۰ژوئن ۲۰۱۸، که به وسیله اپوزیسیون مبارز ایران که در تبعید زندگی می‌کند، سازماندهی شده بود، محکوم شد. در این نامه تأکید شده است که حکم اسدی در ایران ادامه نخواهد یافت، زیرا مقامات ایرانی به‌طور علنی اعلام کرده‌اند: آنها تصمیم دادگاه بلژیک مبنی بر مجرم بودن اسدی را به‌رسمیت نمی‌شناسند. این وزیران گفتند، تصور این‌که اسدی باقیمانده دوران محکومیت خودش را در ایران بگذراند و حکومت قانون در اروپا را به سخره بگیرد، توهم خواهد بود. در این نامه هم‌چنین به دوگانگی این وضعیت اشاره شده است. زیرا تهران [شهروندان] بی‌گناه غربی را به اتهامات ساختگی دستگیر کرده و از وضعیت اسفبار آنها به‌عنوان ابزاری برای کسب امتیاز از کشورهای غربی استفاده کرده است. رسانه‌های دولتی ایران از دستگیری اسدی انتقاد کرده و گفته‌اند که برای او پاپوش درست شده است. نامه با آخرین درخواست پایان می‌یابد که در آن وزرا می‌نویسند که بروکسل دست کم باید به‌طور کامل روشن کند که این معاهده شامل تروریستها نمی‌شود و اسدی باید تا پایان دوره محکومیت خودش یا برای مدتی به‌خاطر امنیت و امنیت مشترک همه کشورهای اروپایی، در [زندان] بلژیک بماند. تنش‌ها بین اتحادیه اروپا، ایالات متحده و ایران بر سر توافق هسته‌یی بدون چشم‌انداز و چند حمله سایبری به متحدان غربی از جمله آلبانی در حال افزایش است. در هفته گذشته دولت آمریکا دو بسته تحریمی علیه تهران و نهادها و افراد مرتبط را وضع کرده است.

******

هیل، نشریه کنگره آمریکا  14 سپتامبر =23 شهریور، نوشت که آلبانی ممکن است یکی از کوچکترین و جدیدترین اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باشد. با این حال، با تصمیم اخیر دولت این کشور مبنی بر قطع روابط دیپلماتیک با رژیم ایران به‌دلیل حمله سایبری گسترده به تیرانا در تابستان امسال، سربلند ایستاد. آلبانی رژیم ایران را به دومین حمله سایبری با هدف قرار دادن پلیس ملی این کشور متهم کرده که در ۹سپتامبر کشف شد. این الگوی رفتاری، از جمله حملات به آلبانی، فریبکاری رژیم تهران را نشان می‌دهد از جمله در مورد برنامه تسلیحات هسته‌یی این رژیم. به نوبه خود، آلبانی به دموکراسیهای بزرگتر و قدیمی‌تر، از جمله دموکراسی ما، نوع شفافیت اخلاقی، شجاعت و عزم لازم برای ایستادگی در برابر رفتار غیرقانونی ایران را در اشکال مختلف آن نشان داده است. رویکرد جامعه بین‌الملل باید از این واقعیت خشن درس بگیرد که اگر رفتار رژیم ایران بدون پاسخ بماند، نه تنها ادامه خواهد داشت، بلکه برای همه ما گستاخ‌تر و خطرناک‌تر می‌شود. جهان آزاد چنین درس‌هایی را با پذیرش خطر برای خود نادیده می‌گیرد. از سوی دیگر نیکو پلشی، وزیر دفاع آلبانی، روز چهارشنبه از اجرای طرحی به ارزش ۲۴میلیون دلار برای ارتقای سطح امنیت سایبری در کشورش خبر داد. پلشی پس از جلسه هیأت وزیران در ارتباط با رسانه‌ها گفت: این طرح با همکاری همکاران در حال اجراست و هدف از آن ایجاد مرکز امنیت سایبری و آموزش کارکنان است. گفتگوی رادیو ایرآوا با خانم سهیلا دشتی دراینباره را اینجا بشنوید. پلشی تأکید کرد که حملات سایبری رژیم ایران بر سیستم‌های نظامی تاثیری نداشته است زیرا ارتباط آنها با سایر سیستم‌ها قطع شده است. وی گفت: برای اولین بار، من این واقعیت را با مردم به اشتراک می‌گذارم که سیستمهای سایبری نظامی نه در حمله اول و نه در حمله اخیر تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند. آنها بیش از حد محافظت می‌شوند و از سیستم‌های دیگر جدا شده‌اند. " پلشی گفت: «در خصوص طرح‌ها و پروژه‌هایی که برای ارتقای امنیت سایبری به سطح بالاتری انجام می‌دهیم، پروژه بسیار بزرگی به ارزش ۲۴میلیون دلار با حمایت شرکا در حال اجرا هستیم که هدف آن ایجاد مرکز امنیت سایبری و آموزش کارکنان است» سامانهٔ «تی.آی.ام. اس» TIMS شامگاه ۹سپتامبر مورد حمله قرار گرفت که در نتیجه آن، کار در فرودگاه ریناس برای مدتی فلج شد، اما پس از اقدامات لازم، امکان بهره‌برداری از دو گیشه پاس کنترل برای مسافران فراهم شد که مشخصات مسافران دستی ثبت می‌شد. ورودیها و خروجیها توسط سامانهٔ «تی.آی.ام. اس» TIMS پس از ۲۴ساعت در تمامی نقاط مرزی بازیابی شد. (سایت ر. ت. ش آلبانی۲۳ شهریور) خبرگزاری سپاه پاسداران 23 شهریور نوشت: دبیرکل ناتو در گفتگو با نخست‌وزیر آلبانی، کشور میزبان مجاهدین بر همبستگی با این کشور تأکید کرد. به گزارش منابع خبری، «ینس اِستولتِنبِرگ» دبیرکل ناتو در توئیتی نوشت: «با "ادی راما" نخست‌وزیر آلبانی در مورد حملات سایبری علیه متحد ما، آلبانی که بسیاری از اعضای این ائتلاف آن را به ایران نسبت داده‌اند گفتگو کردم. ناتو به حمایت خود از آلبانی ادامه خواهد داد و در همبستگی کامل با این کشور است». خبرگزاری سپاه پاسداران افزود: آلبانی میزبان حدود دو هزار عضو گروهک تروریستی منافقین است که پس از برچیده شدن اردوگاههایشان در عراق، به آلبانی منتقل شده و در این کشور حضور دارند. وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به این اقدام دولت آلبانی، تصمیم این کشور به قطع روابط سیاسی با کشورمان بر اساس چنین ادعاهای بی‌پایه‌ای را اقدامی نسنجیده و فاقد دوراندیشی در روابط بین‌المللی خواند.

******

روز پنجشنبه ۲۴شهریور یک گروه از نمایندگان دو حزبی دموکرات و جمهوریخواه آمریکا طرحی را برای تحکیم تحریم‌ها و تشدید فشارها علیه رژیم ایران تسلیم مجلس نمایندگان کرد. این طرح که تحکیم مجازاتها علیه رژیم ایران نام دارد قصد دارد برای مقابله با حمایت مالی رژیم ایران از عملیات تروریستی و توسعۀ موشکهای بالستیکی این کشور، صنایع نفت و انرژی رژیم ایران را هدف قرار بدهد.

سناتور جمهوری‌خواه، میشل استیل، که تهیه‌کنندۀ طرح به‌شمار می‌رود گفته است که از سرکوب خشونت‌آمیز مردم ایران تا تهدید بی‌وقفۀ جوامع آزاد و دمکراتیک، رژیم ایران همواره نشان داده است که یک دولت یاغی است و هیچ علاقه‌ای به حفظ ثبات منطقه و صلح جهانی ندارد. وی در ادامه مهار تهدید اتمی ایران را ضروری دانسته و افزوده است که تحریم‌های موجود کارآیی خود را برای جلوگیری از چنین فاجعه‌یی نشان داده‌اند و برای جلوگیری از دستیابی حکومت ایران به سلاح اتمی نباید فشارهای اقتصادی و راهبردی را بر حکومت ایران متوقف کرد. طرح قانونی که به مجلس نمایندگان آمریکا تسلیم می‌شود خواستار تحریم برنامه‌های تسلیحاتی، توسعۀ سلاحهای متعارف و موشکهای بالستیکی ایران و هم‌چنین تحریم سپاه پاسداران و حمایت تهران از تروریسم است. در حمایت از امنیت آمریکا و متحدانش در مقابل تهدید اتمی ایران، طرح قانونی نمایندگان آمریکا خواستار دائمی شدن قانون تحریم‌های ١٩٩٦ علیه ایران است. همین گروه از نمایندگان هفتۀ گذشته از دولت بایدن خواست که از صدور روادید ورود برای ابراهیم رئیسی برای شرکت در نشست سازمان ملل خودداری کند (رادیو فرانسه ۲۴شهریور).

******

در ماه‌های اخیر، محل گورهای جمعی ۳۰هزار زندانی سیاسی که در قتل‌عام۶۷ توسط ابراهیم رئیسی سربدار شدند را با کشیدن دیوارهای بتنی به ارتفاع دو متر به دور مزار خاوران پنهان کرده اند. خاوران مکانی است که بر اساس شواهد، محل دفن دسته‌جمعی صدها مخالف سیاسی مخفیانه اعدام شده در تابستان ۱۳۶۷ می باشد. این دیوارکشی و نصب دوربینهای کنترلی به‌منظور تسهیل نابودی آثار جنایت رئیسی می‌باشد. دیانا الطحاوی، معاون دفتر خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بین‌الملل گفت: «مقامات جمهوری اسلامی نمی‌توانند به سادگی دور صحنه جنایت دیوار بکشند و تصور کنند این چنین تمامی جنایاتشان محو و فراموش می‌شود. مقامات به مدت ۳۴سال به‌نحو نظام‌مند و عمدی شواهد کلیدی‌ای را پنهان کرده و یا از بین برده‌اند که می‌تواند برای روشن شدن حقایق مربوط به ابعاد اعدام‌های فراقضایی انجام شده در سال۱۳۶۷، اجرای عدالت و انجام اقدامات جبرانی در حق قربانیان و خانواده‌هایشان مورد استفاده قرار گیرد». 

******

عصر چهارشنبه 23 شهریور = 14 سپتامبر، بخشی از ساختمان متروپل در آبادان دوباره فرو ریخت. هنوز از خسارت‌های احتمالی مالی و جانی این حادثه خبری منتشر نشده و فقط زیر آوار ماندن یک کارگر گزارش‌ شده است. بخش زیادی از بقایای ساختمان متروپل آبادان در ضلع شرقی و بخشی از قسمت میانی ساختمان عصر چهارشنبه ۲۳شهریور ۱۴۰۱ حدود ساعت۵ عصر به وقت محلی فرو ریخت. بر اساس گزارشها ساختمان متروپل برای تخریب کامل سازه، تجهیز شده بود. علت ریزش بقایای ساختمان یازده طبقه متروپل تا زمان تنظیم این گزارش اعلام نشده است. خبرگزاریهای محلی گزارش داده‌اند ریزش ساختمان توده بزرگی از گرد و غبار در سطح شهر آبادان ایجاد کرده است. خیابان امیری یکی از خیابانهای اصلی و تجاری آبادان است و این حادثه در ساعت پر تردد رخ داده است. هم‌چنین بخشی از نیروهای پیمانکاری تخریب ساختمان شامل مهندسان و کارگران در کنار ساختمان مستقر بوده‌اند و بر اساس اعلام رئیس اورژانس آبادان در ساعت نخست پس از این حادثه مشخص شده یک کارگر زیر آوار مانده. خبرگزاری حکومتی برنا نوشته در این حادثه به ساختمانهای مجاور آسیبی وارد نشده است. ریزش دوباره متروپل در آبادان؛ قرارگاه خاتم‌ سپاه مسئول تخریب ساختمان است. مدیرعامل جمعیت هلال احمر رژیم در استان خوزستان گفت احتمالا "یک یا چند نفر از کارگران زیر آوار محبوس" شده‌اند.

******

پنجشنبه 15 سپتامبر = 24 شهریور، وال‌استریت ژورنال در مقاله‌ای به‌نقل از منابع آگاه نوشت: «دولت بایدن در نظر دارد نهادها و سازمانهای وابسته به رژیم ایران که مشوق ترور سلمان رشدی بودند را تحریم کند. این تحریم‌ها شامل محدود کردن دسترسی این نهادها به سیستم مالی جهانی خواهد بود». مقامات آمریکایی می‌گویند که عناصر رژیم ایران به‌دلیل حمایت از فتوای سال۱۹۸۹ آیت‌الله خمینی، برای قتل آقای رشدی، مسئول هستند. افراد آشنا به این موضوع می‌گویند که پس از اینکه سلمان رشدی رمان نویس ماه گذشته در یک مراسم در نیویورک مورد حمله قرار گرفت، دولت بایدن در حال بررسی تحریم‌هایی است که نهادهای مرتبط با ایران را به‌دلیل تشویق به حملات به سلمان رشدی هدف قرار می‌دهد. به گفته این افراد، تحریم‌های مورد بررسی شامل محدود کردن دسترسی این نهادها به سیستم مالی جهانی است. به‌گفته این افراد، برخی از آنها برای کشتن آقای رشدی جوایزی در نظر گرفته‌اند که به اعتقاد ایالات متحده انگیزه چنین حملاتی است. سلمان رشدی روز جمعه بیست و یکم مرداد در نیویورک از سوی مرد بیست و چهار ساله‌ای به نام هادی مطر مورد حمله با چاقو قرار گرفت. خمینی، در واپسین ماههای حیات خود در بهمن ۱۳۶۷ با صدور فتوایی خواستار مرگ رشدی به دلیل نگارش این کتاب شد. رژیم ایران برای هر کسی که رشدی را بکشد، بیش از ۳میلیون دلار پاداش تعیین کرده است. در شهریور ۱۳۹۱ «بنیاد ۱۵خرداد» که یک بنیاد مذهبی نیمه رسمی در ایران است، جایزه قتل سلمان رشدی را ۵۰۰هزار دلار افزایش داد.

******

یکی از ماموران نیروی انتظامی به نام پاسدار استواریکم علی سراوانی در شهر رامیان در استان گلستان، در اثر تیراندازی کشته شد. ایرانا دراینباره نوشت: فرمانده انتظامی گلستان گفت: یکی از پرسنل این فرماندهی در جریان انجام یک مأموریت در شهرستان رامیان در شرق استان به‌شهادت رسید. سردار محمدسعید فاضل دادگر روز جمعه اظهار داشت: استواریکم علی سراوانی در تیراندازی تعدادی از افراد در یکی از روستاهای شهرستان رامیان به‌شهادت رسید.


  چند خبر از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

******

زندانی سیاسی فروغ تقی پور به دلیل مشکل گوارشی و هموروئید نیاز فوری به معاینه جراح متخصص و احتمالاً عمل جراحی دارد، اما مسئولین زندان به رغم وخامت حال فروغ تقی پور از انتقال او به بیمارستان بدون دستبند و پابند خودداری کرده و او را در این وضعیت رها کرده اند. پیش از این تاریخ نیز در روز ۸ شهریور زندانی سیاسی فروغ تقی پور قرار بود به بیمارستانی خارج از زندان اوین منتقل شود اما به دلیل عدم موافقت وی با بستن دستبند و پابند، پس از چند ساعت اتلاف وقت و اذیت و آزار توسط زندانبانان، در نهایت بدون درمان و رسیدگی به بند زنان زندان اوین بازگردانده شد. https://tinyurl.com/5ejpm7wh

******

فعال فرهنگی، کژال نصری 27 ساله، در دادگاه انقلاب رژیم در سنندج به ۵ سال حبس تعلیقی محکوم شد. اتهام این فعال کرد، همکاری و عضویت در احزاب کردی می باشد. وی در 21 آذر 1400 دستگیر شد اما یکماه بعد از دستگیری به قید وثیقه آزاد گردید. زهره سرو به رغم ناتمام ماندن ریل درمان از بیمارستان به زندان اوین بازگردانده شد. در تاریخ ۱۹ شهریور، این زندانی سیاسی با شرایط جسمی وخیم به بیمارستان طالقانی تهران اعزام شد. در این بیمارستان آزمایش آندوسکوپی بینی انجام داد. وی هفته قبل هم به بیمارستان منتقل شده بود که از عفونت داخل بدنش نمونه برداری شد. نتیجه جواب آزمایش هنوز اعلام نشده و داروهای آنتی بیوتیک نیز عفونت بدنش را درمان نکرده است.  

******


یک زن و چهار مرد در سحرگاه شنبه ۱۹ شهریور در زندان مرکزی زاهدان به دار آویخته شدند. هویت زن اعدام شده مشخص نیست. زن اعدام شده در زاهدان، ۱۴۲مین زنی است که اعدام او از مرداد ۱۳۹۲ به ثبت می رسد. تعداد اعدامها از زمان روی کار آمدن رئیسی در مردادماه ۱۴۰۰ افزایش داشته است. به طور متوسط هر ساله ۱۵ زن در ایران اعدام می شوند. اما تحت ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی ۲۲ زن ظرف یک سال اعدام شده اند. زن ناشناسی که در زاهدان حلق آویز شد، ۲۳مین زنی است که در دوران رئیسی اعدام می شود. علاوه بر این در دوران یک ساله ریاست جمهوری رئیسی از سوم اوت ۲۰۲۱ تا سوم اوت ۲۰۲۲، حداقل ۵۲۱ اعدام به اجرا گذاشته شدند که یک رکورد است. از سوم اوت به بعد ۱۱۵ نفر دیگر در ایران اعدام شده اند. بیش از ۴۰۰ تن در کمتر از ۹ ماه اول سال ۲۰۲۲ (تا تاریخ ۱۰سپتامبر) در ایران اعدام شده اند. این درحالیست که در سراسر سال 2022، 366 تن اعدام شده اند.

اخبار کولبران و سوختبران؛

******

پاسداران روز دوشنبه ۲۱شهریور با شلیک مستقیم به گروهی از کولبران در مرز «هنگه ژال» دو تن به نامهای خالق حمزه پور، متاهل و دارای یک فرزند، و طالب غفاری، متاهل و دارای دو فرزند، را زخمی کردند که توسط اهالی به بیمارستان صلاح‌الدین ایوبی بانه منتقل گردیدند.

در خبری دیگر روز سه‌شنبه ۲۲شهریور پاسداران با شلیک به سوی کولبر دیگری در همین منطقه، هیوا عزیز نجات 19 ساله که عضو تیم ملی کاراته بود را زخمی و راهی بیمارستان کردند.


کانونهای شورشی؛

******

کانونهای شورشی در اعتراض به قتل مهسا-ژینا امینی بدست گشت ارشاد خامنه ای، از جمله در تهران، اهواز، شهریار، ورامین، سنندج، اصفهان، کاشان، اراک، آمل، کرج، همدان، مشهد، تبریز و رشت، دیوارنویسی و به پخش شعار مبادرت ورزیدند. 

روز پنجشنبه 24 شهریور، کانونهای شورشی در تهران بلوار فردوس، پارک پرنیان ساعت 20 و در بوستان اندیشه در تهران ساعت 19:50 شعارهای سرنگونی پخش کردند. کانونهای شورشی همچنین در تهران چهارشنبه شب 23 شهریور ساعت 21:15 به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ارگان فیلترینگ و سانسور اینترنتی حمله کردند. این وزارتخانه به‌محض وقوع هر اعتراض و تجمع از جانب مردم معترض اقدام به تضعیف یا قطع ارتباطات اینترنتی منطقه مورد نظر می‌کند و در صورت شکل گرفتن قیام‌های بزرگتر یا سراسری؛ قطع یا کند کردن ارتباطات اینترنتی را به کل ایران گسترش می‌دهد. عیسی زارع پور وزیر ارتباطات رئیسی که از دستگاه قضاییه به این وزارتخانه آمده به‌دنبال طرح از دسترس خارج کردن اینترنت جهانی در داخل ایران و فیلترینگ کامل شبکه‌های اجتماعی است.

اخبار اعتراضی و اعتصاب؛

******

روز چهارشنبه 23 شهریور، جمعی از خانواده های زندانیان محکوم به اعدام در هفتمین روز، مقابل قضاییه رژیم با شعار "اعدام نکنید"، که حمایت دبیرکل سازمان عفو بین الملل خانم اگنس کالامارد را به دنبال دارد،-

روز سه شنبه 22 شهریور، کارگران شهرداری زاهدان نسبت به عدم دریافت حقوق و مزایا در چندماه اخیر، شماری از دستیاران پزشکی نسبت به نحوه برگزاری آزمون گواهینامه تخصص، مقابل ساختمان وزارت بهداشت،

و روز دوشنبه 21 شهریور جمعی از کارکنان بخش اداری شهرداری شوشتر نسبت به عدم پرداخت مطالبات و معوقات حقوقی‌ خود، تجمعات اعتراضی برپا کردند.  

اخبار زندان؛

******

روز یکشنبه 20 شهریور، دو زندانی در زندان دستگرد اصفهان اعدام شدند. همچنین روز دوشنبه 21 شهریور یک زندانی به‌نام احمد پناهی در زندان اردبیل اعدام گردید. از ابتدای سال۱۴۰۱ تا ۲۰ شهریور ۱۴۰۱، تعداد ۳۰۶ اعدام از سوی منبع داخلی و منبع غیردولتی گزارش‌شده که ۲۶۷مرد، ۹زن و ۳۰تن با جنسیت نامعلوم بوده‌اند. از میان این افراد ۴تن در زمان دستگیری کمتر از ۱۸سال سن داشته‌اند. رژیم همچنین روزهای شنبه و یکشنبه ۱۹و۲۰شهریور دو زندانی را در زندانهای زنجان و بیرجند اعدام کردند. و روز یکشنبه ۲۰شهریورماه، یک زندانی به‌نام مهدی آغوش ۳۰ساله را اعدام کردند. در همین رابطه و بنا به گزارش سایت سازمان ملل سازمان غیر دولتی انجمن بین المللی حقوق بشر زنان در اجلاس خود چهارشنبه ۲۳ شهریور نسبت به وضعیت اعدامها در ایران ابراز نگرانی کرده و نوشتند همانطور که دبیرکل در گزارش خود تاکید کرد، ما نیز نگران این رقم بسیار بالای اعدامها در جمهوری اسلامی ایران هستیم. از ابتدای سال ۲۰۲۲ تا پایان ماه اوت، ۵۵۷نفر اعدام شده‌اند که برابر با مجموع تعداد اعدامهای سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۲ است. این نیز نگران کننده است که بدانید تعداد نوجوانان اعدام شده نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.

در ۱۵ ژوئیه ۲۰۲۱، اعتراضات در بیش از ۲۶شهر در استان خوزستان به دلیل کمبود آب برگزار شد، که بر اثر شلیک گلوله های جنگی، از جمله استفاده از سلاحهای خودکار و سایر نیروهای بالقوه کشنده، منجر به کشته شدن حداقل ۹نفر از جمله یک خردسال و مجروح شدن بسیاری از جمله کودکان شد. این وضعیت نگران کننده مستلزم توجه ویژه همه هیأت ها و گزارشگران ویژه است.

******

مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا روز دوشنبه 12 سپتامبر= 21 شهریور در توئیتر طی پیامی نسبت به تروریسم رژیم ایران و رابطه‌اش با القاعده نوشت: مقر مرکزی عملیاتی القاعده در داخل ایران واقع شده است. دادن صدها میلیارد دلار به بزرگترین حامی تروریسم در دنیا یک خطای مرگبار خواهد بود.