صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، شهریور ۰۷، ۱۴۰۰

 


سازمان مجاهدین خلق ایران روز یکشنبه 7 شهریور اعلام کرد که آمار جانباختگان کرونا در 547 شهر ایران، از 392،900 تن گذشته است. 





به نقل از سایت سی تی وی نیوز، تا روز یکشنبه 29 اوت= 7 شهریور، از 1،488،976 کیس مثبت کرونا در کانادا، 1،432،916 تن بهبود یافته و 26،900 تن فوت کرده اند.  




******

روز پنجشنبه 26 اوت= 4 شهریور، به‌مناسبت 33مین سالگرد قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال1367 با حکم خمینی، ایرانیان آزاده و بستگان شهیدان سر به‌دار، تظاهراتی در شهر استکهلم در سوئد برگزار کرده و یاد و خاطره آنان را گرامی داشتند. شرکت‌کنندگان در این تظاهرات، خواستار محاکمه سران رژیم از جمله خامنه‌ای، رئیسی و اژه‌ای رئیس قضاییه حکومت ملایان در دادگاههای بین‌المللی به جرم ارتکاب نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت شدند. این تظاهرات همزمان با جلسه دادگاه حمید نوری از عاملان قتل عام67 برگزار شد. 

******

روز یکشنبه 29 اوت= 7 شهریور، نیروی هوایی آمریکا در یک حمله هوایی در افغانستان، یک خودرو انفجاری داعش را در کابل هدف قرارداد. پنتاگون اعلام کرد هدف این خودرو، انفجار در فرودگاه کابل بوده است. پیش‌تر بایدن از احتمال یک حمله از سوی داعش در روز یکشنبه خبر داده بود. روز پنجشنبه 26 اوت= 4 شهریور، دو انفجار تروریستی در فرودگاه کابل در افغانستان منجر به کشته شدن دست کم 60 افغان و 12 آمریکایی شد. خبرگزاری آسوشیتدپرس در اینباره نوشت: دو بمبگذار انتحاری و افراد مسلح روز پنجشنبه به جمعیت افغانها که به فرودگاه کابل هجوم آورده بودند حمله کردند. با وقوع این انفجارها در روزهای حمل و نقل هوایی برای کسانی که از روی کار آمدن طالبان از کشور خارج می‌شدند، صحنه ناامیدی را به صحنه وحشت تبدیل کرد. این خبرگزاری نوشت: ژنرال مک کنزی گفت که حملات مانع از خروج آمریکایی‌ها و سایرین از افغانستان نمی‌شود و پروازها به خارج ادامه دارد. او گفت که امنیت زیادی در فرودگاه وجود دارد و از مسیرهای متناوب برای ورود افرادی که می‌خواهند خارج شوند استفاده می‌شود. چاک شومر، رهبر اکثریت سنای آمریکا حمله کابل را محکوم کرد و گفت کسانی که مسئول حمله روز پنجشنبه در کابل بودند «پیگیری و در برابر عدالت قرار خواهند گرفت»... در همین اثنا رهبر جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا از نانسی پلوسی سخنگوی مجلس خواست که کنگره را برای بازگشت به جلسه فرا بخواند تا قانونگذاران بتوانند قانونی را بررسی کنند که موعد عقب‌نشینی در ۳۱اوت را تا زمانیکه همه آمریکاییان از افغانستان خارج شوند منع کند. آنتونیو گوترز، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز حمله تروریستی در افغانستان را محکوم کرد. از سوی دیگر، امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه گفت: فرانسه و انگلستان پیش‌نویس قطعنامه ایجاد منطقه امن در کابل را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهند کرد. ماکرون طی مصاحبه با یک روزنامه فرانسوی اظهار داشت: قصد دارد قطعنامه‌ای را به شورای امنیت ارائه کند که هدف آن ایجاد یک منطقه امن در کابل تحت‌نظر سازمان ملل است تا عملیات انسان‌دوستانه ادامه یابد. وی در ادامه گفت: مذاکرات اولیه با طالبان در مورد وضعیت انسانی در افغانستان و احتمال تخلیه تعداد بیشتری از افراد از این کشور در جریان است. گفتگوی رادیو ایرآوا با آقای حسن داعی درباره تحولات افغانستان و همچنین دادگاه حمید نوری و حواشی آن، را اینجا بشنوید. 

******


به دنبال انتشار تصاویر جنایات ماموران رژیم در

زندان اوین به دست گروه هکر "عدالت علی"، محمدمهدی حاج محمدی، رئیس سازمان زندانهای رژیم در توئیتی نوشت: «پرسنل بی‌تفاوت سازمان زندانها در فیلم‌ها به هیأت تخلفات اداری معرفی و از کار معلق شدند و پرونده‌هایی هم به دادسرای نظامی ارجاع شد». (توئیت حاج محمدی رئیس سازمان زندانهای رژیم ۳شهریور). وی پس از اولین توئیتش که در آن از خداوند متعال، رهبر عزیزش، و زندانبانان شریف معذرت خواهی کرده بود، روز 4 شهریور در توئیتی دیگر نوشت: مقطع کنونی برای انتشار آن، یعنی آغاز دولت جدید و نیز آغاز مدیریت جدید در دستگاه قضایی، خبر از یک سناریوی هدف‌مند و طراحی شده می‌دهد. طی یکی دو ماه گذشته شاهد صحنه‌گردانی مجاهدین و برخی رسانه‌های معاند برای تخریب اعتماد به دستگاه قضا هستیم. محمد‌حسن آصفری نماینده اراک در مجلس رژیم نیز در توئیتر، نوشت: "بایستی با زندانیان با ‎کرامت رفتار شود، زندان برای ‎مجرم پروری نیست بلکه ‎کانون تربیت است. لازم است مسئولان امر ضمن برخورد با خاطیان واقعه اخیر، گزارش آن را ارائه دهند. گفتنی است که توییتر در ایران، برای مسئولان حکومتی آزاد و برای مردم، فیلتر است. 

******

کابینه ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور اعدام، بعد از تصویب آن در روز چهارشنبه 3 شهریور، در مجلس رژیم، روز پنجشنبه ۴شهریور با رفتن به سر قبر خمینی و وعده‌های پوشالی، آغاز به کار کرد. رئیسی گفت: ما در نظام ولایت فقیه هیچ بن‌بستی نداریم! این درحالیست که به غیر از بحران سرنگونی، او در مراسم تنفیذ خود، به کسری بودجه 450هزار میلیارد تومانی اشاره کرد. 

 ابراهیم رئیسی، محسن رضایی که 14 سال درجه سرلشکری در سپاه تروریستی پاسداران را دارد و همچنین متهم حمله تروریستی در بوینس آیرس در سال 1994، می باشد را بعنوان معاون اقتصادی رئیس جمهور، دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا و دبیر ستاد اقتصادی دولت، و امیر عبداللهیان را به عنوان وزیر خارجه کابینه اش، منصوب نمود. در همین رابطه مقامات آرژانتین انتصاب محسن رضایی را محکوم کرده اند. خبرگزاری اسپوتنیک 26 اوت گزارش داد در بیانیه‌یی که توسط وزارت‌خارجه آرژانتین منتشر شد، آمده است: "آرژانتین تأیید نامزدی احمد وحیدی و انتصاب محسن رضایی در سمت‌هایی در دولت ایران را به‌شدت محکوم می‌کند". به‌گفته مقامات آرژانتینی، انتصاب وحیدی و رضایی "توهین به دادگستری آرژانتین و قربانیان حمله تروریستی وحشتناک" در مرکز فرهنگی یهودیان در بوینس‌آیرس است. 

******


بنا به خبر سایت حکومتی آفتاب نیوز 4 شهریور، زهرا شمس احسان، عضو شورای حکومتی شهر تهران، گفت: کارتن‌خوابی یک نوع سبک زندگی است. وی می گوید: درحقیقت کارتن‌خوابی، نوعی سبک زندگی است که الزاما با اعتیاد گره نمی‌خورد؛ بنابراین وقتی درخصوص موضوع کارتن‌خوابی زنان صحبت می‌شود باید حتما مدل اقدام و عمل برای تغییر سبک زندگی آنها ارائه دهیم. 

******

اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت؛

سازمان عفو بین الملل درباره شرایط زنان در زندان سمنان توئیت کرد. این سازمان همچنین درباره بدرفتاری با مریم اکبری منفرد به خاطر جستجوی حقیقت و عدالت روز 4 شهریور = 27 اوت در گزارشی نوشت:‌«زنان در زندان سمنان در ایران متحمل شرایط بیرحمانه ای می شوند از جمله دسترسی ضعیف به توالت، دوش، اقلام بهداشتی و مراقبت های پزشکی برای عفونت و هجوم شپش. حاج محمدی باید اجازه بازرسی به ناظرین بین المللی از جمله جاوید رحمان بدهد.» عفو بین الملل همچنین با صدور یک بیانیه اقدام فوری در تاریخ 4 شهریور – 27 اوت درباره بدرفتاری با مریم اکبری منفرد به خاطر جستجوی حقیقت و عدالت نوشت:‌ «زندانی عقیدتی مریم اکبری منفرد از اسفندماه در شرایط بیرحمانه و غیرانسانی در یک زندان دوردست در استان سمنان دور از خانواده اش محبوس شده است. این اقدام در تلافی نامه های سرگشاده وی در محکومیت نقض حقوق بشر توسط مقامات رژیم ایران و جستجوی حقیقت و عدالت برای خواهر و برادرش که ناپدیدسازی قهری شده و به طور فراقضایی در سال 1367 اعدام شدند، می باشد. او به طور غیرعادلانه به مدت نزدیک به 12 سال در زندان به سر می برد.» آخرین خبرها از داخل ایران حاکی است که مسئولان زندان فشار بر مریم اکبری منفرد، یک زندانی سیاسی که 12 سال را بدون حتی یک روز مرخصی سپری کرده است، را افزایش داده اند. مسئولان زندان خانم اکبری را از دیدار با سه دخترش محروم کرده اند، به این بهانه که می خواهند مانع از گسترش کرونا بشوند. این در حالی است که زندانیان جدیدالورود را بدون اجرای ریل قرنطینه به داخل بند می فرستند. https://tinyurl.com/yf8uhmf7

******

عظیمه ناصری و ناهید کمانگر دو زن زندانی کرد، برای اعتراف اجباری تحت شکنجه و تهدید قرار گرفتند. فعال مدنی عظیمه ناصری در 4 شهریور پس از یک ماه در بازداشت موقت از بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در ارومیه به قرنطینه زندان مرکزی ارومیه منتقل شد. اتهام وی، اقدام علیه امنیت ملی اعلام شده است. این فعال مدنی کرد طی مدت بازداشت در سازمان اطلاعات سپاه برای اعترافات اجباری مورد تهدید و شکنجه روحی قرار گرفت. ناهید کمانگر یک شهروند اهل کامیاران و فرزند زندانی سیاسی کرد حسین کمانگر با گذشت 51 روز از بازداشت همچنان با قرار بازداشت موقت در بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج محبوس است. خانم کمانگر روز 14 تیر پس از احضار تلفنی به ستاد خبری اداره اطلاعات شهر کامیاران بازداشت و از همانجا به سلول انفرادی در بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شد. ناهید کمانگر در این مدت تحت بازجویی توسط نیروهای امنیتی رژیم قرار دارد که بر علیه پدرش از او اعتراف اجباری بگیرند. پدر این زندانی کرد به 15 سال حبس محکوم می باشد. https://tinyurl.com/23xjpw5k

******

پس از گذشت چهار ماه بازداشت، گلاله مرادی همچنان تحت شکنجه و فشار نهادهای امنیتی رژیم برای اعتراف اجباری است. این زن کرد اهل پیرانشهر در بند زنان زندان مرکزی ارومیه محبوس است و از حق دسترسی به وکیل محروم می باشد. نیروهای امنیتی از او می خواهند آنچه آنها می خواهند را بگوید. آنها گلاله مرادی را با صدور احکام سنگین در مورد دو فرزند زندانی اش تهدید می کنند. گلاله مرادی در فروردین 1400، پس از کشته شدن عثمان حاجی حسینی از اعضای سپاه پاسداران در پیرانشهر، توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شد. او بلافاصله به ارومیه و پس از ۴۵ روز بازداشت به بند زنان زندان مرکزی ارومیه منتقل گردید. https://tinyurl.com/y7uxpjub


اخبار کولبران و سوختبران؛

******

کردپا سه‌ شنبه 2 شهریور خبر داد که در پی تیراندازی نیروهای حکومتی در مناطق مرزی تِتِه از توابع شهرستان مریوان، یک کولبر به نام معروف ادوایی، زخمی شده است. 




اخبار اعتراضی و اعتصاب؛

******

روز یکشنبه 7 شهریور، کارگران شهرداری بستان نسبت به عدم پرداخت معوقات مزدی در یکسال گذشته، شماری از مالباختگان تعاونی مسکن ستاره ماندگار، کارگران شهرداری امیدیه برای دومین روز مقابل فرمانداری این شهر، 

روز شنبه 6 شهریور، شماری از کارگران شهرداری امیدیه برابر ساختمان فرمانداری، نسبت به دستمزدهای معوق خود، شماری از نانوایان در برابر ساختمان استانداری یزد، گروهی از کارگران ارکان ثالث شرکت ملی حفاری نسبت به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، کارکنان گروه مونتاژ ماشین‌سازی اراک نسبت به بی‌نظمی منابع انسانی و هیأت‌مدیره شرکت در تقویم کاری شهریور که روز تعطیل را روز کاری اعلام کردند،شماری از اهالی مریوان نسبت به کمبود آب، فرهنگیان در  تهران مقابل دیوان عدالت اداری کشور نسبت به عدم رسیدگی به مطالباتشان، تجمعات اعتراضی برپا کردند. 

روز چهارشنبه 3 شهریور، اهالی روستای حسین آباد زنجان با بستن جاده منتهی به معدن سنگ آهن که باعث افزایش آلودگی محیط زیست شده، مورد ضرب و شتم نیروهای یگان ویژه، قرار گرفته و 8 تن از اهالی مصدوم و راهی بیمارستان و 15 تن دیگر بازداشت شدند.

 اخبار منطقه و جهان؛

******

نشریه «دیفنس پست» چاپ اتیوپی 25 اوت= 3 شهریور نوشت: «عکسهای گرفته شده از فرودگاه «سمارا» ی اتیوپی نشان می‌دهند نخست‌وزیر اتیوپی «آبی احمد» در حال بازدید از فرودگاهی است که به‌نظر می‌رسد پهپادهای رزمی «مهاجر -۶» ساخت رژیم ایران در «پس زمینه» قرار دارند. «وب سایت بررسی واقعیت» Bellingcat و برخی محققان «منبع باز» open-source به‌طور مستقل، موقعیت جغرافیایی تصاویر را مشخص کرده و نشان می‌دهند که عکس‌ها در فرودگاه «سمارا» گرفته شده‌اند که تحت کنترل دولت اتیوپی است».