صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، مرداد ۲۶، ۱۳۹۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 26 مرداد 99= 16 اوت 2020

کانادا؛

بنا به سایت سی تی وی کانادا، آمار ویروس کرونا یا کووید-19 تا روز یکشنبه 16 اوت= 26 مرداد:

از122،039 کیس کرونا، 108,436 بهبود یافته و 9,025 جان باخته اند. 







سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر پنجشنبه ۲۶مرداد= ۱۶ اوت، آمار جانباختگان کرونا در

۳۹۲شهر در ایران را از ۸۹هزار نفر و ۶۰۰نفر فراتر رفته  است. در حالی‌که جنگ بین جناحهای رژیم بخاطر ، ابعاد فاجعه کرونا هر چه بیشتر افزایش پیدا کرده، حسن روحانی اما مدعی شد که موفقیت در موجهای اول و دوم کرونا حاصل گردیده و با لودگی خاص خود در مورد تصمیمات ستاد کرونای رژیم گفت: «مراجع بین‌المللی نیز آن را تحسین کرده‌اند»!

******

وزیر خارجهٔ آمریکا اعلام کرد شورای امنیت قطعنامهٔ تمدید تحریم‌ها را رد کرده است. شورای امنیت با ۱۱رأی ممتنع، دو رأی موافق و دو رأی مخالف قطعنامهٔ پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی رژیم ایران را رد کرد. این درحالیست که واشینگتن تایمز ۲۲مرداد نوشته بود: «مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا طی روزهای اخیر هشدار داده است که اگر قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت با شکست روبرو شود، کاخ‌سفید تحریمهای اقتصادی جهانی را که در دوران اوباما لغو شده بود، با وجود خروج آمریکا از برجام، دوباره به اجرا خواهد گذاشت. شورای همکاری خلیج‌فارس حمایت قوی خود را از تلاشهای آمریکا برای تمدید تحریمها علیه رژیم ایران ابراز داشته است. این شورا اعلام کرد، رژیم درد سرساز حاکم بر تهران ثابت کرده که در صورت دستیابی به تسلیحات متعارف که بر اساس تحریم‌ها ممنوع شده، خطرناکتر می‌شود». واشنگتن تایمز افزود: «شورای ملی مقاومت نظر مشابهی نسبت به این موضوع دارد و خواستار تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه رژیم ایران شده است. پرزیدنت این شورا، خانم مریم رجوی ماه گذشته در یک مصاحبه به واشنگتن تایمز گفت: «ما همیشه گفته‌ایم و یک بار دیگر تکرار می‌کنیم که این رژیم نباید مجاز باشد که حتی یک گلوله به‌دست بیاورد».

******

روزنامه حکومتی آرمان روز پنجشنبه ۲۳مرداد درباره راه‌اندازی اینس‌تکس و دادن تعهدات به اروپا و همزمانی تهدید فرانسه نسبت به دخالت رژیم در لبنان، پیشنهاد داده که رژیم برای شل کردن طناب تحریمها و گرفتن امتیازاتی در اینس‌تکس، با کارت حزب‌الله، با فرانسه وارد معامله شود. این روزنامه حکومتی نوشت: «اتحادیه اروپا اگر اینس‌تکس را هم راه‌اندازی کند، (نظام) باید تعهداتی را انجام دهد. ما نمی‌توانیم در نقطه صفر باقی بمانیم. پس بهترین موقع است که از قدرت خود در مناطق سیاسی- امنیتی استفاده کند و امتیاز بیشتری از اروپایی‌ها به‌دست آورد. برای فرانسه، اعمال قدرت در لبنان بدون توجه به نفوذ (نظام)، سخت خواهد بود». در این مطلب آمده است: «آمریکایی‌ها چنان‌چه ممنوعیت فروش اسلحه به ایران به تصویب نرسید، اروپایی‌ها را برای اجرایی کردن مکانیزم ماشه تحت فشار قرار می‌دهند. با اقدام شورای حکام تا حدودی شانس و اقبال آمریکا که اتحادیه اروپا دست به چنین اقدامی بزند، وجود دارد. موضوع دیگر پیشنهادات رعایت حقوق‌بشر و کاهش دخالت در منطقه است که از سوی آلمان ارائه شد. این امر ممکن است بهانه‌یی به دست سه کشور اروپایی دهد. اما اگر آمریکا در هر دو یا یکی از اهدافش موفق شود، ایران چه خواهد کرد؟ باید گفت اقدام عملی خروج از برجام است. بیرون رفتن از برجام و به‌دنبال آن خروج از ان.پی.تی چندان کمک شایانی به ما نمی‌کند».

******

سازمان عفو بین‌الملل 13 اوت= 23 مرداد گزارشها و اسناد مربوط به‌ قتل ‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ را بازنشر کرده و نوشت: «در سال۶۷ مقامات رژیم ایران هزاران مخالف سیاسی را قهرا ناپدید و مخفیانه اعدام کردند. با گذشت سه دهه، خانواده‌ها و جان به دربردگان هنوز در جستجوی حقیقت و عدالت هستند. کنار آنها می‌ایستیم. 


******

شبکه خبر رژیم روز پنجشنبه 23 مرداد = 13 اوت گفت: ابراهیم رئیسی طی سخنانی در جلسه شورای عالی استانها به دادستانها و مسئولان قضایی در همهٔ استانها پنجشنبه ۲۳مرداد دستور داد که باید خوف ایجاد کنند. رئیسی گفت: «دادستانهای ما مسئولان قضایی در همه استانها حتی مجموعه نظارتی که در استانها فعال هستند اشاره فرمودند باید خوف ایجاد بکنند و ترس ایجاد کنند در دل کسانی که می‌خواهند قانون‌شکنی کنند». وی افزود علاوه بر دادستانها و مقامات قضایی، شوراها در سراسر کشور هم باید چنین نقشی داشته باشند. 


اخبار اعتراضی و اعتصاب؛

******

- روز یکشنبه ۲۶مرداد، جمعی از کارگران کارخانه کنتورسازی ایران در قزوین، جمعی از معلمان قرآن آموزش و پرورش و معلمان غیرانتفاعی، در مقابل ساختمان مجلس رژیم، 

- روز شنبه 25 مرداد، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی در مشهد، اصفهان، تهران، کرج، اهواز، ساری، رشت، بجنورد، ایلام، تبریز و کرمان، جهت همسان‌سازی حقوقشان با شاغلین، 

- روز پنجشنبه ۲۳مرداد، کارگران رسمی راه‌آهن تهران «شرکت بالاست» نسبت به عدم پرداخت پاداش بازنشستگی کارکنان بازنشسته، عدم پرداخت مطالبات صندوق پس انداز کارکنان و عدم پرداخت حقوق و مزایای کارکنان در تهران، کارگران هپکو اراک نسبت به بلاتکلیفی شغلی، معیشتی و وعده‌های دروغین سردمداران رژیم، در سیزدهمین روز اعتصاب کارگران صنایع نفت و پتروشیمی و نیروگاههای برق کشور کارگران اعتصابی با نپذیرفتن وعده افزایش اندک دستمزدها توسط کارفرمایان، کارگران اعتصابی در پالایشگاه بیدبلند، کارگران اعتصابی شرکت فولاد جهان آرا الوند در خرمشهر نسبت به پایین بودن حقوق و دستمزدها، پرستاران بیمارستانهای مشهد، نسبت به تبعیض در پرداخت کارانه‌ها و عدم‌ اجرای قوانین پرستاری مقابل استانداری خراسان، کارگران شرکت بازیافت اهواز نسبت به دریافت نکردن سه ماه حقوق، اهالی روستاهای خمین برای «حق آبه خود» در شهر خمین 

- روز سه شنبه 21 مرداد، تعدادی از اهالی روستاهای بخش غیزانیه اهواز، دست به تجمعات اعتراضی زدند. 

- کارگران پالایشگاههای نفت و گاز و پتروشیمی و نیروگاههای سیکل ترکیبی در ۱۲ استان و ۲۳ شهر ِ تبریز، مشهد آبادان، اهواز، ماهشهر، خرمشهر، اصفهان/ اردبیل / ارومیه / هریس / مهران/ ایلام / بندرکنگان/ عسلویه/ روستای تنبک/ شیروان/ هویزه / دشت آزادگان / لامرد / مْهر/ ایرانشهر/ زرندیه و قشم همچنان در شانزهمین روز اعتصاب خود در مراکز مختلف نامه ای منتشر کرده و بر خواستهایی که از روز اول بعنوان دلایل اعتصاب اعلام کرده بودند، بر خواسته های خود مبنی بر، پرداخت منظم و به موقع دستمزدها، پرداخت حق بیمه، و سایر مزایای کاری، توقف اخراج کارگران، کاهش ساعات کاری، رعایت قانون اقماری ۱۴روز کار، ۱۴روز استراحت، ارائه تسهیلات بانکی، برکناری پیمانکاران، دادن اجازه برای تشکیل سندیکای کارگری و تشکیل هیأت نظارت‌کننده حقوقی تاکید کردند. اعتصاب کارگران نیشکر هفت‌تپه شصت و سومین روز خود را پشت سر گذاشت.


اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت؛

******

خانواده های زندانیان سیاسی محبوس در زندان
مرکزی مشهد روز ۲۰ مرداد، در اعتراض به قطع ملاقات و ممنوع شدن تماس تلفنی زندانیان با خانواده هایشان در مقابل زندان دست به اعتراض زده و خواستار آزادی خویشاوندان اسیر خود شدند. فاطمه وکیلی، مادر زندانی سیاسی مجید اسدی خواستار آزادی سریع پسرش از زندان شد. وی طی مصاحبه ای روز ۹ مرداد گفت، نامه آزادی این زندانی سیاسی صادر شده بود و قرار بود روز دوشنبه ۳۰ تیر، پس از سه سال و نیم حبس کشیدن، از زندان آزاد شود؛ اما «با پرونده سازی جدید از سوی وزارت اطلاعات» به همراه دو زندانی دیگر به نامهای محمد بنازاده امیرخیزی و پیام شکیبا از زندان گوهردشت کرج به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است. خانم وکیلی در اعتراض به این اقدام دستگاه قضائیه رژیم گفت: «چرا برای یک زندانی که زیر دست خودشان در زندان است پرونده سازی می کنند؟ چرا دست از سر او برنمی دارند؟ او مریض است.» گفتنی است که مجید اسدی در بند۲۰۹ اوین در سلول انفرادی به سر می برد و تحت فشارهای جسمی و روحی قرار دارد. مجید اسدی از بیماریهای زیادی همچون «التهاب ستون فقرات و گوارش و چشم و کیست کبدی و علائم کرونا و کاهش وزن و ضعف جسمانی شدید» رنج می برد، ولی به گفته مادرش درمان بیماریهای او در زندان گوهردشت کرج (رجایی شهر) متوقف شده و از اعزام او برای درمان به بیمارستان خارج از زندان خودداری می کردند. مرتضی اسدی برادر مجید روز ۱۳مرداد ۹۹ در توییتی نوشت: «مجید در یک تماس کوتاه از ۲۰۹ اوین گفت وضعیت جسمی اش وخیم است. هنوز درگیر کرونا بوده که به اوین آوردنش و حالا التهاب چشمش عود کرده و چشم راستش را با این روند ممکن است از دست بدهد. جان مجید در خطر است. باید بی قید و شرط آزاد شود.» خانم وکیلی خطاب به سازمان های حقوق بشری گفت، «از سازمان های حقوق بشری هم خواهش می کنیم صدای ما باشند. مجید باید سریعاً آزاد شود.» مجید اسدی، دانشجوی دانشگاه علامه، در تاریخ ۱۳ تیر ۸۷ به دلیل فعالیت های مسالمت آمیز سیاسی دستگیر شد. در اسفند ۸۸ به جرم اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به چهار سال حبس محکوم شد. پس از اتمام دوران محکومیت آزاد شد. مجید مجدداً در بهمن ۹۵ توسط نیروهای وزارت اطلاعات در منزل پدری اش بازداشت و در آذر ۹۶ به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. اکنون بر طبق قوانین قضایی رژیم به دلیل اتمام دو سوم محکومیت خود پس از ۴ سال باید آزاد می شد ولی با پرونده سازی جدید روبرو شد.

شراره صادقی همسر زندانی سیاسی کرد حیدر قربانی به حکم اعدام همسرش اعتراض کرد. حیدر قربانی در تاریخ ۸ بهمن ۹۸ طی حکمی که در زندان سنندج به او ابلاغ شده بود به اتهام بغی به اعدام محکوم شد. این حکم به تاریخ ۱۵ مرداد در دیوان عالی رژیم تأیید و جهت اجرا به دادسرای عمومی و انقلاب کامیاران ارسال شده است. شراره صادقی با انتشار ویدئویی از مردم ایران و مسئولان و نهادهای بین المللی درخواست کرد تا برای نجات همسرش از اعدام دست به اقدام بزنند. او در این کلیپ گفت، «همسرم به مدت یک سال تحت بازداشت و بازجویی سازمانهای وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه و انواع شکنجه ها قرار داشت و در نهایت بدون حق انتخاب وکیل با اخذ اعترافات اجباری و پرونده سازیهای بی اساس به اعدام محکوم شد.»

******

معصومه صنوبری به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به تحمل یکسال حبس تعزیری، به اتهام «عضویت در سازمان مجاهدین خلق» به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و به اتهام «توهین به خامنه‌ای» به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده است. خانم صنوبری متولد ۱۳۶۷، مادر یک فرزند و ساکن تبریز می باشد و هم اکنون در بند زنان زندان تبریز به سر می برد. وی روز ۱۵ اسفند ۹۷ بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات تبریز منتقل گردید. همان شب منزل او تخریب و وسایل شخصی اش مصادره گردید. در بازداشتگاه اطلاعات سپاه تحت بازجویی و مورد شکنجه قرار گرفت تا جایی که به دلیل ضربات وارده به سر دچار تاری دید شد. بر اثر ضربات شلاق قادر به راه رفتن نبود و ساق پای او ترک خورد که هنوز هم ترمیم نشده است. معصومه صنوبری در مرداد ۹۸ با قید وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی تا زمان دادگاه آزاد شد ولی در ۱۶ بهمن ۹۸، بدون احضار قبلی در منزل خواهرش بازداشت و مجدداً به بازداشتگاه اطلاعات سپاه تبریز منتقل گردید. اولین جلسه دادگاه او در ۱۶ اسفند ۹۸ تشکیل و او را به دو سال حبس محکوم کرد. ولی بعد از پرونده سازی جدید اداره اطلاعات تبریز، او را اخیراً به ۸ سال زندان محکوم کردند. فاطمه داوند 42 ساله و دارای سه فرزند، از معترضین آبان ۹۸ در بوکان، روز ۱۶ مرداد ۹۹ جهت اجرای حکم، به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد. این زندانی سیاسی که در جریان قیام آبان ۹۸ بازداشت شده بود توسط دادگاه شهر بوکان به ۵ سال و پنج ماه حبس و ۳۰ ضربه شلاق محکوم گردیده است. یاسمین حنیفه طباطبایی توسط دادگاه انقلاب رژیم در تهران به یک سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیت سیاسی، شرکت در احزاب و دسته جات و ۴ ماه کار اجباری در خانه سالمندان محکوم شده است. اتهام یاسمین رفتن به پاسارگاد در روز هفتم آبان ۹۸ عنوان شده است. وی در این مسیر توسط مأموران امنیتی در ایست بازرسی بازداشت و به بند ۲۰۹ اوین منتقل شد. پاسارگاد مقبره کوروش کبیر، پادشاه عدل گستر ایران است که اولین منشور حقوق بشر جهان را بنیان گذاشت. کاترین (سعیده) سجاد پور و سکینه بهجتی هر کدام به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و «شرکت در جلسات کلیساهای خانگی» به دو سال حبس تعزیری محکوم شدند. این دو نوکیش مسیحی اهل شهرستان رشت، در بهمن ماه ۹۸ در منزل خود توسط مأموران امنیتی مورد بازجویی قرار گرفتند و به آنها گفته شد که به زودی به دادگاه احضار خواهند شد. همچنین سه شهروند بهایی به نامهای جمیله پاکرو، الهام سلمان زاده و ندا شبانی در تاریخ ۱۶ مرداد ۹۹ از سوی دادگاه انقلاب شهریار هر کدام به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند. اتهام این سه زن «تبلیغ علیه نظام»‌ عنوان شده است. دو شهروند بهایی دیگر به نامهای میترا بندی امیرآبادی و هیوا یزدان مهدی آبادی ساکن یزد از خرداد ۹۹ به صورت بلاتکلیف در زندان به سر می برند و قرار بازداشت آنها برای یک ماه دیگر تمدید شد. وضعیت جسمانی شهناز صادقی فر که در بند زنان زندان مرکزی ارومیه در اعتصاب غذا به سر می برد وخیم گزارش شده است. شهناز صادقی فر به نشانه اعتراض به صدور حکم سنگین ۱۵ سال حبس روز ۷ مرداد ۹۹ اعتصاب غذای خود را آغاز کرد. نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر روز سه شنبه ۲۱ مرداد با ارسال نامه ای از زندان اوین اعلام کرد دست به اعتصاب غذا می زند و خواستار آزادی زندانیان سیاسی می باشد. وی با اشاره به بحران فراگیر کرونا، در نامه خود نوشت به دلیل «شرایط ظالمانه حبس و بی پاسخ ماندن مکاتبات و مطالبات قانونی زندانیان و با درخواست آزادی زندانیان سیاسی، دست به اعتصاب غذا می زنم.» خانم ستوده در ۲۳ خرداد ۹۷ بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. حکم وی ۳۸ سال زندان و ۱۴۸ ضربه شلاق است.

******

پس از گذشت یک و نیم سال از مرگ مشکوک زهرا نویدپور، زن جوانی که قربانی تجاوز و آزار جنسی از سوی یک مقام حکومتی قرار گرفته بود، دیوان عالی رژیم، سلمان خدادادی، عضو سابق مجلس آخوندها، را از اتهام تجاوز جنسی تبرئه کرد. خدادادی به اتهام برقراری ارتباط نامشروع به دو سال انفصال از خدمت و تحمل ۹۹ ضربه شلاق محکوم گردید. زهرا نوید پور ۲۸ ساله، اهل ملکان در استان آذربایجان شرقی، بعد از مرگ پدرش به دنبال شغلی بود. سلمان خدادادی، نماینده شهرستان ملکان، به بهانه دادن کار او را به دفتر خود در تهران کشاند و در آنجا او را مورد تجاوز قرار داد. زهرا نویدپور با در دست داشتن فایل صوتی و مدارک مشخص از تهدیدها، اقدام به شکایت علیه سلمان خدادادی کرد ولی به دلیل زد و بندهای او شکایتش پیش نمی رفت و قاضی قصد محکوم کردن او را داشت. در یک درگیری لفظی در مجلس، خدادادی زهرا نویدپور را تهدید کرده بود: «دستور می‌دهم خودت و خانواده ات را سر به نیست کنند و شبانه بکشند.» شب ۱۶ دیماه ۹۷، جسد زهرا نویدپور در خانه مادرش پیدا شد. خدادادی پس از انقلاب ۱۳۵۷ از اعضای سپاه پاسداران بود، سپس به وزارت اطلاعات منتقل شد. او در مجلس ششم عضو کمیسیون بهداشت و درمان، در مجلس هفتم از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و در مجلس هشتم نائب رئیس کمیسیون امور شوراها و امنیت داخلی کشور بود. خدادادی به علت عدم تأیید صلاحیت توسط شورای نگهبان از مجلس نهم بازماند و در دولت یازدهم (روحانی)، مشاور وزیر امور خارجه بود. وی در دوره دهم با حمایت فراکسیون طرفدار روحانی مجدداً به مجلس راه یافت و تا اسفند ۹۷ ریاست کمیسیون اجتماعی مجلس را به عهده داشت. ریحانه جباری ۲۶ ساله، طراح دکوراسیون داخلی در سال ۹۳ پس از ۷ سال اسارت در زندان گوهردشت کرج به جرم دفاع از خود در مقابل متجاوز یعنی مرتضی سربندی از مقامات ارشد وزارت اطلاعات اعدام شد. 

 اخبار زندان؛

******

به‌دنبال صحنه‌سازی و نمایش تلویزیون رژیم در مورد وضعیت کرونا در زندان اوین، شماری از زندانیان سیاسی بند ۸ اوین، روز پنجشنبه ۲۳مرداد۹۹ اعلام کردند: «آنچه از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد فراتر از دروغ بود. تونل ضدعفونی‌کننده که در تصاویر ملاحظه کردید اساساً هیچ‌کدام از ما از وجودش مطلع نبودیم، چه برسد به اینکه در حین ورودمان به زندان از آن استفاده کرده باشیم. قرنطینه بند یک، نه چهارده روز، بلکه چند ساعت و نهایتاً یک روز پذیرای زندانیان تازه وارد است و زندانیان تازه وارد در بندهای چهار، هشت، هفت، به شکلی فرمالیته و در جوار دیگر زندانیان به‌اصطلاح قرنطینه می‌شوند؛ که برای نمونه شرح قرنطینه یکی از بندها را در پی خواهیم آورد. گزارشی که از بند چهار پخش شد، مربوط به اتاق‌هایی می‌شد که افرادی مانند غارتگران صندوق ذخیره فرهنگیان، بانک سرمایه، مؤسسه ثامن و چندین اختلاس‌گر سرشناس دیگر و سلطانهای خودرو و به همراه برخی سرداران تاریخ گذشتهٔ سپاه (که حتی از ترسشان نسبت به خشم ستمدیدگان اسامی مشخصی ندارند و برای نمونه گویا نام یکی‌شان سردار سیف است) و دیگر اسلافشان در آنجا سکونت داشته و دارند، و با اموال غارت شده‌ٔ مردم تحت ستم ایران و با خاصه‌خرجی اتاق‌هایی لوکس برای خود ترتیب داده‌اند. اتاق‌هایی که در آنها افرادی چون حسین فریدون (برادر رئیس‌جمهور) و محمدعلی نجفی شهردار سابق تهران (فردی که با جرم قتل اساساً نباید در آن بند و این زندان باشند) و مهدی هاشمی (که در بند هفت در اتاق ویژه در ایامی که مرخصی نیست، به‌سر می‌برد) در آنجا سکونت دارند. اما داستان بند۸ متفاوت است. بندی که قرار است به تعبیر خود زندانبانان نقش تبعیدگاه را داشته باشد. ابتدا اینکه بهداری که در تصاویر دیده بودید فاقد امکانات پزشکی لازم است و از فقر تجهیزات پزشکی و دارویی رنج می‌برد و ناتوان از ارایه کوچکترین خدمات پزشکی برای بیماران است.

اخبار منطقه و جهان؛

******

به گزارش خبرگزاری آلمان 13 اوت= 23 مرداد، لیناس لینکویشیوس، وزیر خارجه لیتوانی گفت: کشورش در کنار ایالات متحده آمریکا، آلمان، بریتانیا و هلند که حزب‌الله را در تمامیت خود "گروهی تروریستی" اعلام کردند قرار داده است. او با استناد به اطلاعاتی که توسط مؤسسات و شرکای لیتوانی به دست آمده تأکید کرد: «حزب‌الله از ابزارهای تروریستی استفاده می‌کند که تهدیدی برای امنیت تعداد قابل توجهی از کشورها، از جمله لیتوانی محسوب می‌شود». روزنامهٔ وال‌استریت ژورنال (۲۲مرداد) به‌نقل از مقامات آمریکا و افراد آشنا با طرح‌ها نوشت: «دولت ترامپ در حال آماده‌سازی طرحی برای تضعیف نفوذ حزب‌الله در پی انفجار هفته گذشته در بندر بیروت است. این طرح، اعمال تحریم‌های ضدفساد علیه سیاستمداران و بازرگانان برجسته لبنان است». وال استریت می‌افزاید: «مقامات آمریکایی گفتند با تحریم افراد به‌دقت انتخاب شده، آنها می‌توانند دولت جدید را با دو هدف اصلی شکل دهند: اول، وادار کردن طبقه سیاسی لبنان به هدف قرار دادن فساد بومی که این کشور را موریانه وار خورده است، و دوم، اطمینان از این‌که حزب‌الله در تصمیم‌گیریهای دولت چنگ نمی‌اندازد..» (وال‌استریت ژورنال چهارشنبه ۲۲مرداد).