صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، مرداد ۱۹، ۱۳۹۹


خبری از کانادا؛

بنا به سایت سی تی وی کانادا، آمار ویروس کرونا یا کووید-19 تا روز یکشنبه 9 اوت= 19 مرداد: از 119،439 کیس کرونا، 103,716 بهبود یافته و 8,981 جان باخته اند. 

سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر یکشنبه ۱۹ مرداد، آمار جانباختگان کرونا در ۳۷۳ شهر در  ایران را بیش از ۸۵ هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد.

گزارش دکتر حسین جهانسوز در رابطه با ویروس کرونا و تلاشها برای تهیه واکسن را اینجا در دقیقه 4:00 بشنوید.

******

سازمان عفو بین الملل روز پنجشنبه ۱۶مرداد، اعدام زندانی قیام، مصطفی صالحی را در بیانیه ای محکوم کرد. در این بیانیه آمده است: «عفو بین‌الملل اعدام مصطفی صالحی را که بامداد سه‌شنبه۱۴مرداد در زندان اصفهان اجرا شد، محکوم می‌کند. این حکم در حالی اجرا شد که نگرانیهای جدی در خصوص دادرسی ناعادلانه از جمله شکنجه و سایر بدرفتاریها و محرومیت از دسترسی به وکیل انتخابی در مرحله تحقیقات وجود داشت». عفو بین الملل در ادامه می‌گوید: «مقامات ایرانی در استفاده از مجازات اعدام سوابق ناگواری دارند. اعدام مصطفی صالحی بار دیگر نشان می‌دهد که مقامات ایران بیشتر به‌دنبال انتقام جویی هستند، نه عدالت. اعدام مصطفی صالحی نگرانی از سرنوشت محمد بسطامی، هادی کیانی، عباس محمدی، مجید نظری و مهدی صالحی، پنج معترض دیگر را که در رابطه با اعتراضات دیماه ۱۳۹۶ محکوم به اعدام شده‌اند، افزایش می‌دهد». عفو بین الملل در این بیانیه ضمن درخواست لغو احکام اعدام و آزادی دستگیر شدگان اعتراضات تاکید کرد که: «عفو بین‌الملل، بدون استثناء با مجازات اعدام مخالف است. این سازمان برای لغو کامل مجازات اعدام تلاش می‌کند». همچنین کمیته ایتالیایی پارلمانترها برای ایران آزاد، و دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا طی یک بیانیه فوری اجرای حکم اعدام مصطفی صالحی از معترضین قیام 96 را محکوم کردند. هواداران مقاومت ایران نیز در شهرهای مختلف جهان از جمله اتاوا، با حمل عکس شهید قیام مصطفی صالحی، اعدام او را محکوم کردند.

******

بعداز ظهر سه شنبه 4 اوت= 14 مرداد، بر اثر انفجاری مهیب در بندر بیروت در لبنان، 135 تن کشته و بیش از 5000 تن زخمی شدند. دولت لبنان شماری از مقامات بندر بیروت را تا زمان انجام تحقیقات درباره این انفجار تحت حبس خانگی قرار داده است. بلومبرگ روز پنجشنبه 5 اوت= ۱۵مرداد نوشت: «حزب‌الله، از تقصیر در انفجار بیروت را خلاصی نیست. وقتی خشم مردم جای غم و اندوه را بگیرد عمده تقصیر رو به شبه‌نظامیان حامی ایران خواهد بود. حسن دیاب نخست‌وزیر لبنان گفته است جوشکاری سهل‌انگارانه باعث انفجار بوده است. اما این به‌معنی این نیست که مردم لبنان بسادگی بپذیرند این انفجار غیرقابل اجتناب بوده است. نیترات آمونیوم در ۲۰۱۳ که از گرجستان به موزامبیک می‌رفت توسط کسی که هنوز معلوم نیست چه کسی، به بیروت منتقل شد. بلومبرگ افزود: خزانه‌داری آمریکا بر این اعتقاد است که عمده بنادر بیروت در کنترل حزب‌الله است».

العربیه به‌نقل از استاندار بیروت گفت: خسارت‌های ناشی از انفجار بندر بیروت به ۱۵میلیارد دلار می‌رسد. العربیه در گزارشی نوشت: بر اساس یک ویدئوی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حسن نصرالله، در یک سخنرانی قبلی سناریویی از انفجار شبیه انفجار هسته‌یی (انباری از مواد منفجره آمونیاک) را برای آینده در بندر حیفا ترسیم کرده بود که آنچنان انفجاری به‌وجود بیاید که اندازه یک بمب اتمی قدرت تخریبی دارد. او گفت موشکها با هدف قرار دادن آن آمونیاک دهها هزار تن از آنها را به ‌قتل می‌رسانند بنابر این انفجار کاملاً مشابه بمب هسته‌یی خواهد بود.

اما آنچه حسن نصرالله خواب آن را دیده بود، در لبنان اتفاق افتاد. فعالان اینترنتی لبنان با بازنشر مجدد سخنان حسن نصرالله در این ویدیو در شبکه‌های اجتماعی و نشان دادن تصویر انفجار مهیب بندر بیروت به زبان عربی نوشتند: «طلعت براسنا» یعنی سناریوی تو به سر ما پیاده شد!.

همچنین در شبکه های مجازی و بخصوص توییتر، در کنار عکسی از بندر بیروت، که عمامه ای سیاه، بر روی دودهایی ناشی از انفجار دیده می شود، نوشته شده است: ما می دانیم کار توست.

خبرگزاری رویتر ۱۶مرداد از بیروت گزارش کرد هنگام بازدید امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه روز پنجشنبه از محل انفجار بیروت، تعدادی در میان جمعیت فریاد می‌زدند: «ما را از دست حزب‌الله رها کنید».

در خبری دیگر و به نقل از العربیه، وزارت کشور بحرین روز پنجشنبه ۱۶مرداد اعلام کرد که دو محموله اسلحه قاچاق رژیم ایران را کشف و ضبط کرده و نیروهای امنیتی بحرین دو خودرو مواد منفجره را شناسایی و توقیف کردند. همچنین وزارت کشور بحرین افزود: «بازداشت‌شدگان اعتراف کردند که نیروهای حزب‌الله در قاچاق تسلیحات و مواد منفجره به لبنان دست داشتند». 

******

گوگل روز پنجشنبه 6 اوت= 16 مرداد دومین نسخه بولتن تی.ای.جی (TAG) (گروه بررسی تهدید)، شامل کمپینهای عملیات نفوذ هماهنگ که با استفاده از پلتفرم خود گوگل کشف شده است را منتشر کرد. این گزارش علاوه بر تحقیقات خود گوگل از اخبار یا گزارشاتی که توسط نهادها یا اشخاص سوم مانند گروه «گرافیکا» که بررسی شبکه‌های اجتماعی را انجام می‌دهد و همچنین شرکت امنیتی فایرآی، واحد تحقیقاتی شورای آتلانتیک و شبکه‌های دیگر نیز استفاده کرده است. این گزارش شامل فعالیتهای سه ماهه دوم سال۲۰۲۰ می‌شود. در ماه آوریل، گوگل ۱۶ کانال یوتیوب، یک حساب تبلیغاتی و یک حساب «ادسنس» AdSense را به‌خاطر انتشار مطالبی به عربی از واکنش آمریکا به کووید۱۹ مربوط به اتحادیه بین‌المللی رسانه‌های مجازی مورد حمایت رژیم ایران را تعطیل کرد. هم‌چنین سه کانال یوتیوب مرتبط با رژیم ایران به‌خاطر انتشار مطالبی به زبان بوسنیایی و عربی علیه آمریکا و مجاهدین را تعطیل کرد.

******

روز پنجشنبه۱۶ مرداد، اعتصاب کارگران نفت و گاز و پتروشیمی ادامه یافت. به گزارش دریافتی مقاومت ایران، پالایشگاه پارسیان سپهر لامرد و فاز ۱۳ میدان گازی پارس جنوبی تعطیل و کارگران به خانه‌هایشان بازگشتند. کارگران شرکت آذران گستر پالایشگاه نفت سنگین قشم نیز به کارفرمایشان اعلام کردند که: «به خانه می‌رویم تا شما اگر می‌توانید به جای ما جوشکاری و فیترینگ کنید». کارگران شرکت اکسیر صنعت در فاز ۱۳ پارس جنوبی نیز روز پنجشنبه اعتصاب هستند. به گزارش رسیده، رئیس شرکت اکسیر صنعت با ارسال یک لیست حقوق از کارگران خواست تا اعتصاب خود را بشکنند که با مخالفت سراسری کارگران مواجه شد. هم‌چنین کارگران شرکت لیدوما نیز دست به اعتصاب زدند.

جمعی از وکلا، استادان و دانشجویان حقوق استان البرز بیانیه ای  حمایت خود از اعتصاب کارگران پالایشگاههای نفت و گاز و پتروشیمی، را اعلام کردند.

درود بر کارگران و زحمتکشان و خلق تحت ستم و استثمار ایران

مرگ و لعنت نثار حاکمیت ولایت فقیه و مزدوران جنایت‌کارش

بیانیه جمعی از وکلا، استادان و دانشجویان حقوق‌دانشگاههای استان البرز: اعتصاب کارگران شجاع صنعت نفت و گاز و پتروشیمی، نوید بخش فرا رسیدن روز بزرگ پیروزی و سقوط و براندازی نظام فاسد ضدبشری آخوندی است. اعتصابات اخیر کارگران و اعتراضات متعدد تمام اقشار استثمارشده، شاخص اوجگیری و تعمیق مبارزه آگاهانه جامعه ایرانی در برابر حاکمیت فساد و قتل‌عام و تبعیض و بی‌عدالتی آخوندهای معمم ضددین و ضدبشر و مزدوران پاسدار و بسیجی قاتل و ایادی فکلی صادراتی خارجه نشین و مماشات‌چیان استعمارگر خارجی آنهاست و به‌روشنی آشکار می‌کند که تمامی ترفندهای فریب‌کارانه رژیم و دوگانه‌سازیهای صوری (اصلاح طلب - اصول گرا) رسواشده و در آتش قهر انقلابی خلق بپاخاسته سوخته و دود و نابود شده و چهره کریه ضدبشری تمامی باندهای جنایت و غارت افشا و رسوا شده است. جامعه حقوقی کشور نیز از ستم و استثمار و تبعیض زخم‌خورده و معترض است و حمایت و پشتیبانی و ستایش بی‌دریغ خود را از مبارزات و اعتصابات کارگران شجاع تمامی‌بخش‌ها و به‌ویژه کارگران صنعت نفت و گاز و پتروشیمی که می‌تواند فشار مضاعفی بر گلوی ارتجاع حاکم وارد آورد را اعلام می‌دارد. درود بر کارگران و زحمتکشان و خلق تحت ستم و استثمار ایران و مرگ و لعنت نثار حاکمیت ولایت فقیه و مزدوران جنایت‌کارش.

 کانونهای شورشی؛

******

کانونهای شورشی با شعار "تعهد ما این است که در پی برقراری آزادی و عدالت به هر قیمت باشیم"، چسباندن تراکت و با شعارنویسی مرگ بر خامنه ای درود بر رجوی، روی دیوارها و درود بر شهید قیام آفرین، مصطفی صالحی، در شهریار، دزفول، کرمان، خرم‌آباد، تهران، اردبیل و هرمزگان، فعالیتهای خود را ادامه دادند. 



اعتراضات؛

******

روز چهارشنبه ۱۵مرداد،  یک سفره سمبلیک با بشقابهای خالی که روی آنها نوشته شده بود: #غذا نیست_ترس نیست، به نشانه اعتراض در پارک شوش تهران پهن شد.

در روز چهارشنبه ۱۵مرداد، نیز جمعی از دانش آموختگان حقوق در تهران در مقابل مجلس رژیم و رانندگان اعتصابی تاکسی سبزوار در مشهد و بابل نسبت به بی اعتنایی مسئولین، تجمعات اعتراضی برپا کردند.



اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

- زندانی سیاسی زهرا صفایی روز یکشنبه ۵ مرداد، هنگامی که جهت بررسی پرونده خود و دخترش پرستو معینی به دادسرای اوین مراجعه کرده بود بازداشت و روز ۶ مرداد به زندان قرچک ورامین منتقل  و هم اکنون در قرنطینه زندان قرچک محبوس است. زهرا صفایی در تاریخ ۸ تیر ۹۹ با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان قرچک آزاد شده بود. زهرا صفایی و دخترش پرستو معینی به همراه فروغ تقی پور و مادرش نسیم جباری روز ۵ اسفند ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات (بند ۲۰۹ اوین) منتقل شدند. پرستو معینی و فروغ تقی پور در روزهای پایانی فروردین ۹۹ به زندان قرچک ورامین تبعید شدند.

- زندانی سیاسی کرد، زینب جلالیان پس از دو ماه بی خبری طی یک تماس تلفنی با خانواده اش خبر داد در یک سلول جداگانه در زندان کرمان نگهداری می شود. این گزارش در تاریخ ۹ مرداد منتشر شد. به گفته دنیز جلالیان، خواهر زینب، او در تماس خود به خانواده اش روز ۷ مرداد گفت به اعتصاب غذا پایان داده است. هنگام تماس دو بازجوی امنیتی در کنار زینب ایستاده بودند و او را مجبور به صحبت با زبان فارسی کردند و اجازه ندادند با خانواده اش کردی صحبت کند. دنیز جلالیان گفت صدای زینب به شدت گرفته بود و مرتباً سرفه می کرد. بازجویان امنیتی به زینب جلالیان گفته اند دلیل تبعید وی به زندان کرمان ارسال اخبار زندان به نهادهای حقوق بشری و نوشتن نامه های سرگشاده است. لازم به ذکر است که زینب جلالیان به ویروس کرونا مبتلا شده است.

- فعال مدنی، شهین (افسانه) خاکپور ساکن کرمان روز دوشنبه ۱۳ مرداد در دادگاه انقلاب کرمان به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شد. افسانه خاکپور به دلیل اعتراض به حجاب اجباری در خرداد ماه ۹۸ بازداشت شده بود و مدتی بعد به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

- باران بهزاد یک زن کرد اهل ارومیه به ۸ سال حبس محکوم شده است. باران بهزاد از سه سال قبل در زندان مرکزی ارومیه محبوس است اما خبر بازداشت و صدور حکمش به تازگی منتشر شده است.

- شهناز صادقی فر، اهل ارومیه توسط دادگاه انقلاب این شهر به ۱۵ سال حبس محکوم شد. وی به همراه فرزند ۱۷ ساله اش آیناز زارع در مهرماه سال گذشته توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد. شهناز صادقی فر به مدت دو ماه تحت بازجویی قرار گرفت. او به همراه دخترش طی مدت بازجویی تحت فشار و شکنجه روانی جهت اخذ اعترافات اجباری قرار گرفتند. سپس به زندان مرکزی ارومیه منتقل شدند. شهناز صادقی فر ۳۲ ساله از روز سه شنبه ۷ مرداد به نشانه اعتراض به حکم سنگین ۱۵ سال حبس دست به اعتصاب غذا زد. وی به شدت دچار ضعف شده و وضعیت جسمی او وخیم گزارش شده است.

- مریم خوش اندام ۴۵ ساله اهل کردستان و رقیه حسن زاده ۵۵ ساله در هفته های پایانی تیرماه جهت تحمل دوران محکومیت خود بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شدند.

- فعال مدنی، فریبا فریدونی روز ۲مرداد توسط نیروهای اطلاعات سپاه در شهرستان خمین بازداشت شد. وی پس از دو روز به زندان اوین منتقل شد. دلیل بازداشت این فعال مدنی هنوز مشخص نشده است.

- سمیه نمدمال دختر جوان اهل بوکان در تاریخ ۴ مرداد توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات ارومیه منتقل شد. سمیه پس از دستگیری هیچ تماسی با خانواده اش نداشته است.

- صبا آذرپیک، روزنامه نگار با شکایت وزارت بهداشت و اطلاعات سپاه به دادگاه احضار شد. صبا آذرپیک یک فعال اجتماعی است که با اتهام انتقاد از عملکرد ستاد کرونا در رژیم به دادگاه فراخوانده شد. وی پیشتر نیز در خرداد ۹۳ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در مرداد همان سال با تودیع قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود.

از راست به چپ: صبا آذرپیک روزنامه نگار- یلدا امامدوست قهرمان دو – سمیه نمدمال – شهین(افسانه) خاکپور

۲ماه بازجویی و حبس قهرمان دو استقامت

- یلدا امامدوست، قهرمان ورزشی دو استقامت در اصفهان از تاریخ ۱۱ خرداد توسط مأموران اطلاعات در منزل خود بازداشت شد. مدت ۲ ماه است که یلدا امامدوست در زندان دولت آباد اصفهان زیر بازجویی و در سلول انفرادی محبوس است. یلدا امامدوست ۴۷ ساله با اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام در بازداشت به سر می برد.

- اعظم پیری همسر لطیف حسنی، فعال سیاسی محبوس در زندان گوهردشت کرج توسط رئیس کارخانه محل کارش تهدید شد. مدیر کارخانه به اعظم پیری گفته است می تواند برایش مشکل درست کند و به دلیل اینکه همسرش سیاسی است اعلام می کند که به او حقوق نمی دهد.

******

زن جوان ۳۲ ساله ای به نام مهری پس از تحمل ۶ سال حبس زیر حکم اعدام روز یکشنبه ۱۲ مرداد در زندان مرکزی مشهد به دار آویخته شد. سایت حکومتی شهرآرا نیوز خبر اعدام این زن را در تاریخ ۱۴ مرداد منتشر کرد. اتهام این زن قتل همسرش عنوان شده است. شمار زنان اعدام شده در دوران ریاست جمهور روحانی با اعدام این زن جوان در مشهد ۱۰۶ تن را شامل می شود. کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت لیستی مستند از اعدام زنان در دوران روحانی را منتشر کرده که بر اساس آمار گردآوری شده به روز رسانی می شود. اولین زنی که در سال میلادی ۲۰۲۰ اعدام شد سارا – م بود و او نیز در زندان مشهد به دار آویخته شد. دومین زن اعدامی در سال ۲۰۲۰ ملیحه حاجی حسنی ۲۹ ساله بود که حکم اعدامش در زندان مرکزی شیراز به اجرا گذاشته شد.

رژیم ملایان در سال ۲۰۱۹ همگام با افزایش سرکوب و اعدام در ایران، ۱۶ زن را به دار آویخت. تنها در ماه دسامبر ۲۰۱۹، ۶زن توسط رژیم در زندان های مختلف ایران اعدام شدند. زنان زیادی هم اکنون زیر حکم اعدام در زندان به سر می برند.

 ایران دارای بالاترین رکورد اعدام زنان در جهان است. عدم درجه بندی برای قتل عمد در ایران باعث می شود هر نوع قتلی فارغ از انگیزه متهم منجر به صدور حکم اعدام شود. در بسیاری از موارد در ایران زنان قربانی خشونت بوده و در دفاع از خود مرتکب قتل می شوند. محاکمه ها و احکام صادر شده به شدت ناعادلانه می باشند.

******

دیشموک از روستاهای کوچک و دور افتاده در استان کهگیلویه و بویراحمد است. نام این روستا به دلیل خودکشی و مرگ و میر زنان دیشموک بر سر زبانها افتاده است. هر سال زنان جوان خسته از رنج خشونتهای خانوادگی تن خود را به دست شعله های آتش می سپارند. ازدواج های اجباری و کودک همسری یکی از دلایل اصلی خودکشی و خودسوزی ها بین زنان این مناطق و به طور خاص زنان دیشموک است. دختران دیشموک به سختی تا کلاس ششم درس می خوانند. اغلب دختربچه ها برغم استعداد تحصیلی بالا در مقطع چهارم ابتدایی نامزد کرده و در کلاس پنجم یا ششم ازدواج می‌کنند و بلافاصله باردار می‌شوند. بارداریهای مکرر و فرزندان زیاد در بین زنان دیشموک مرسوم است. شهر دهدشت حدود یک ساعت و نیم با دیشموک فاصله دارد، اما اغلب دختران دیشموکی تا به حال دهدشت را هم ندیده اند.

سالار کسرایی یک جامعه شناس گفت: «در دو دهه اخیر آمار خودکشی در ایران دچار تغییراتی شده که طبق آمار از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۸۴ تقریبا به ۴ برابر و همچنین در بین زنان نیز این آمار ۲ برابر افزایش یافته است.» (خبرگزاری حکومتی ایلنا- ۱۴ آبان ۱۳۹۸) ادامه خبر: https://tinyurl.com/y3dom3lq