صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، تیر ۱۵، ۱۳۹۹

مهمترین رویدادهای هتفه 15 تیر 99= 5 ژوئیه 2020

 اخبار ویروس کرونا در کانادا:
بنا به سایت سی تی وی کانادا، آمار ویروس کرونا یا کووید-19 تا روز پنجشنبه 2 جولای= 12 تیر: از 105,535 مبتلا، 69,239 بهبود یافته و 8,684 جان باخته، اعلام شده است. تا روز سه شنبه 30 جون، 2,770,153 برای کرونا تست شدند.



سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر یکشنبه ۱۵تیر اعلام کرد، آمار جانباختگان کرونا در ۳۴۲شهر ایران بیش از ۶۵هزار و ۹۰۰نفر است. شمار قربانیان در خراسان رضوی به ۴۵۷۰ نفر، در خراسان شمالی به ۸۵۰نفر، در خوزستان به ۵۰۴۰نفر، در زنجان به ۶۱۰نفر، در قزوین به ۵۶۵نفر، در کرمان به ۸۳۰نفر، در گلستان به ۱۶۴۵نفر، در مازنداران به ۲۹۶۰نفر و در هرمزگان به ۶۸۵نفر رسیده است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به اینکه سیر صعودی مبتلایان کرونا در جنوب استان کرمان مشکل ساز می‌شود گفت: «امکانات موجود پاسخگوی مراجعه بیش از این را ندارد». علی اصغر مکارم گفت: «مراجعات سرپایی و بستری بیمارستان و تعداد فوتیها در این منطقه به‌ویژه از ۱۵ اردیبهشت افزایش چشمگیری پیدا کرده است». وی افزود: «اگر سیر صعودی تعداد مبتلایان به همین صورت ادامه پیدا کند قطعاً در آینده دچار مشکل خواهیم شد». (خبرگزاری حکومتی تسنیم ۱۴تیر۹۹) معاون کل وزارت بهداشت رژیم روز یکشنبه ۱۵تیر طی مصاحبه‌یی به مبتلا شدن ۵۰درصد مردم در برخی استانها اعتراف کرد و گفت: بررسی‌هایی که انجام دادیم نشان داد در برخی استانها که اپیدمی کرونا در آنها زودتر شروع شد بیش از ۵۰درصد افراد به کرونا مبتلا شده‌اند. بنابراین آمارهایی در حد ۱۸میلیون خیلی عجیب نیست و افزایش مرگ و میر تا حدود ۲۰۰مورد خیلی بعید نیست. حریرچی به فرستادن مردم به قربانگاه کرونا در بازگشایی زودهنگام فعالیت کسب و کار اعتراف کرد و گفت: بازگشایی قابل‌قبول است اما عوارض خود را نیز دارد و باعث افزایش موارد ابتلا و بستری و در نتیجه مرگ و میر می‌شود. لاری سخنگوی وزارت بهداشت رژیم روز یکشنبه ۱۵تیر در اعلام قطره چکانی قربانیان کرونا گفت: «در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۳بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند».

******
محمد جواد مختاری از فعالان محیط ‌زیست ممسنی در استان فارس شنبه شب ۱۴تیر بر اثر سوختگی شدید در بیمارستان سوانح و سوختگی ابن سینا جان باخت. وی روز شنبه برای خاموش کردن آتش سوزی کوههای اطراف فهلیان در ممسنی رفته بود، که هنگام تلاش برای مهار آتش دچار سوختگی شده بود. گفتنی است روز یکشنبه 8 تیر، ۳تن از فعالان محیط ‌زیست، در تلاش برای مهار آتش‌سوزی در ارتفاعات مرخیل پاوه، جان باختند و شماری دچار سوختگی شدند.

******
سایت حکومتی همشهری آنلاین 11 تیر خبر داد: سه شنبه شب ۱۰
تیر، کلینیک سینا در شمال خیابان شریعتی تهران به دلیل انفجار کپسول، دچار حادثه آتش سوزی شد. در این حادثه 19 تن کشته و 14 تن زخمی شدند. 16 تن از جانباختگان زن می باشند. حریرچی معاون وزیر بهداشت رژیم اعلام کرد شدت انفجار به حدی بود که ساختمان های اطراف کلینیک هم آسیب دیده است. در این حادثه زنان گرفتار در آتش با دست خالی به شکستن شیشه ها مبادرت کردند. رژیم به جای اقدام فوری برای نجات گرفتاران در آتش، نیروهای اطلاعاتی و امنیتی را به محل اعزام کرد. خانم مریم رجوی و کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران این حادثه را ناشی از سوءمدیریت رژیم خوانده و به خانواده های قربانیان و عموم مردم تهران تسلیت گفتند. 
علاوه بر این آیدا زمانی، لیدا خام‌دایی، مژگان دهقان، یاسمن (بدون فامیلی)، خانم رحمانی، در میان جان باختگان بودند. خانم مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران جان باختن دلخراش گروهی از هموطنان به ویژه بیماران در فاجعه آتش سوزی در کلینیک سینای تهران را به بازماندگان و عموم مردم تهران تسلیت گفت. خانم رجوی افزود: « دریغ و درد از میهنی که تحت حاکمیت این کفتاران عمامه بسر هر روز عزادار است و به مصیبتی بدتر از قبل گرفتار می‌شود.از انبوه قربانیان کرونا تا جوانانی که دست خالی برای مهار آتش سوزی‌ها قربانی می‌شوند تا حلق آویز و اعدام و شکنجه که لحظه‌یی قطع نمی‌شود. این فاجعه و حوادث تلخ و قابل پیشگیری مشابه آن از خسارت‌های جانکاه سیل و زلزله و آتش سوزی جنگل‌ها و محیط زیست در همین ایام که هنوز هم ادامه دارد، عقب‌ماندگی و نابسامانی مفرطی را نمایان و بارز می‌کند که سرتاپای رژیم فرسوده و فرتوت ولایت فقیه را فراگرفته است. این رژیم با آخوندهای چپاولگر و پاسداران و مزدورانش جایی برای استحکام زیرساخت‌ها و زیربناها و خدمات قابل تکیه فنی و تخصصی باقی نگذاشته است.»
- به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان رژیم (۱۵تیر۹۹) رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران گفته است: «شهر تهران ۵۰بیمارستان قدیمی دارد که بیش از ۵۰سال عمر دارند و فاقد شرایط ایمنی استاندارد هستند». این کارگزار رژیم حاضر نشد اسامی بیمارستانهای مذکور را اعلام کند و گفت: «معرفی آنها [بیمارستانها] وضع را بدتر می‌کند و موجب تشویش اذهان مردم می‌شود. اما هر وقت که اجازه دهند ما اسامی آنها را اعلام می‌کنیم.» وی با اشاره به وضعیت بحرانی این بیمارستانها افزود: «بیمارستانهای زیادی مشکل سازه دارند، ولی ظاهراً از نگاه کسانی که نمی‌خواهند این بیمارستانها معرفی شوند، هزینه حادثه کمتر از جان باختن مردم است.» وی با اشاره به وضعیت وخیم ایمنی به‌خصوص در بیمارستانها گفت: «در هیچ جای کشور موضوع تعمیر و نگهداری رعایت نمی‌شود و همیشه صبر می‌شود تا ابتدا حادثه رخ دهد و سپس اقدام به رفع عیب آن کرد.»

******


کارگران نیشکر هفت تپه روز یکشنبه 15تیر 21مین روز اعتصاب خود را با راهپیمایی در شهر شوش با شعار کرونا: "بهونه است فرماندار توی خونه است". برگزار کردند. آنها در روز پنجشنبه 12 تیر شعار میدادند:
کارگر می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد
استاندار رشوه‌ایی نمی‌خوایم نمیخوایم
یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه
مهم‌ترین مطالبات کارگران در این اعتصاب؛
پرداخت فوری حقوقهای معوقه و تمدید دفترچه بیمه، بازگشت به کار فوری همکاران اخراج شده، بازداشت فوری اسدبیگی و مجازات حبس ابد برای اسدبیگی- رستمی، خلع ید فوری کارفرمای اختلاسگر و بخش خصوصی از هفت‌تپه، بازگرداندن فوری ثروتهای اختلاس شده به کارگران و پایان کار مدیران بازنشسته می باشد.

******

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایرنا 12 تیر، به گفته سخنگوی سازمان انرژی اتمی رژیم حادثه‌یی در تأسیسات غنی‌سازی اتمی نطنز در استان اصفهان به‌وقوع پیوسته و خساراتی بر جای گذاشته است. در حالیکه کمالوندی قبلا مدعی شده بود که: «این رخداد هیچ‌گونه تلفات جانی نداشته و لطمه‌ای به فعالیتهای جاری این مجموعه وارد نکرده است»، او در روز 15 خرداد گفت که خسارت‌های مالی قابل توجه بود. وی افزود: وی اضافه کرد: همان‌طور که دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد، الآن مراجع امنیتی کشور می‌دانند که علت حادثه چیست اما بنا‌ به ملاحظات امنیتی فعلاً بنا ندارند در این باره صحبت کنند. گفتنی است این حادثه چند روز پس از انفجاری مهیب در پارچین در شرق تهران به‌وقوع می پیوندد که گفته می‌شود انفجار در قسمت مهمات‌سازی و تولید سرهای جنگی برای موشکهای بالستیک بوده است. 

******
روزنامه کیهان رژیم روز ۱۱تیر درباره شکست توطئهٔ تروریستی رژیم علیه مقاومت ایران در سال 2018 در پاریس در جریان گردهمایی مقاومت ایران، و بازداشت یکی از دیپلوماتهای آخوندها، نوشت: «در سایه انفعال وزارت‌خارجه» بازداشت اسدی وارد سومین سال شد. کیهان افزود: «در این میان، سفرای (نظام) در اتریش، بلژیک و آلمان روزه سکوت گرفته و به هیچ عنوان اظهارنظری از این افراد در رسانه‌ها منتشر نشد. در بررسی وب‌سایتهای اطلاع‌رسانی این سفارتخانه‌ها نیز با کمال تأسف هیچ خبری در خصوص اسدی منتشر نشده بود!».
گفتنی است گردهمایی سالانه ایران آزاد امسال به دلیل پاندمی ویروس کرونا و محدودیت سفر در سطح بین المللی، در روز ۲۷ تیر = 17 ژوئیه 2020 به صورت اینترنتی برگزار خواهد شد. سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران در این خصوص نوشت: صدها شخصیت برجسته سیاسی و مدافعان حقوق بشر و حقوق زنان همچنین اعضای جوامع ایرانی از اقصی نقاط جهان در اروپا، آمریکا، کانادا، استرالیا و غیره در این کنفرانس مجازی گرد هم می آیند تا حمایت خود از یک ایران آزاد را اعلام کنند. پیام گردهمایی جهانی ایران آزاد امسال، «همبستگی با قیام مردم ایران، حمایت از کانونهای شورشی و ارتش آزادی» است. این برنامه در روز ۲۷ تیر از ساعت ۳ بعد ازظهر بوقت اروپا، به طور زنده از سایت کمیسیون زنان و منظومه اجتماعی آن پخش خواهد شد. ‌

******
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۱۱تیر در نشستی خبری در وزارت‌خارجه آمریکا بار دیگر تأکید کرد که آمریکا در پی تحریم تسلیحاتی رژیم ایران برای مدت زمان محدود نیست و هم‌چنین حاضر نیست تمدید مدت‌دار تحریم را بپذیرد. وی گفت که حق صریح ایالات متحده است که فارغ از موافقت دیگر کشورها، این تحریم تسلیحاتی اجرا شود. علاوه بر این، نشست شورای امنیت سازمان ملل که روز 30 ژوئن= ۱۰تیر به‌صورت مجازی برگزار شد بغیر از دیپلماتهای عضو این شورا، وزرای خارجه رژیم ایران و آمریکا نیز در آن صحبت کردند. بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، کمتر از چهار ماه دیگر تحریم تسلیحاتی رژیم ایران منقضی می‌شود ولی آمریکا با ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌یی به شورای امنیت، خواستار عدم لغو این تحریم شده است.

******
کمیسیون امنیت و ضد تروریسم شورای ملی مقاومت 15 تیر سری دوم اسناد مربوط به انتقال 9 تن از شهدا و 13 تن از مجروحان قیام آبان 98 به بیمارستان در تهران توسط سازمان اورژانس در روزهای 25 و 26 آبان را انتشار داد. https://tinyurl.com/y5r4evsc






******
وزیر خارجهٔ رژیم روز۱۵تیر، در مجلس رژیم گفت: «سیاست خارجی حوزهٔ دعوای جناحی و گروهی نیست. سیاست خارجی در حوزه اختیارات رهبری است و سیاستهای کلی نظام در حوزهٔ سیاست خارجی را ایشان تعیین می‌کنند بدانید همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم، همه ما با هم هستیم. آمریکا، لیبرال، اصلاح طلب، اصول‌گرا، انقلابی و غیر انقلابی نمی‌شناسد. همه با هم در این کشتی هستیم». هنگام صبحتهای ظریف در مجلس آخوندها، تعدادی از اعضای مجلس با فریاد، سعی در ایجاد اختلال در صحبتهای او را داشتند.

کانونهای شورشی؛
******


کانونهای شورشی روز 14 تیر، درب و تابلو کمیته امداد خمینی در تهران را آتش زدند. 
کانونهای شورشی، 3 ژوئیه، روز آزادی مریم رجوی و اعضای شورای ملی مقاومت از زندان فرانسه را از جمله در تهران، آمل، قزوین، شیراز، اهواز، جشن گرفتند. همچنین کانونهای شورشی در اصفهان با نصب بنر 3 متری مریم رجوی، در کرج با آتش زدن تابلو دو پایگاه بسیج، تهران، همدان و گرگان، به فعالیتهای خود علیه رژیم آخوندها ادامه دادند.

اعتراضات؛
******
- حواله‌داران شرکت آذویکو روی یکشنبه ۱۵تیر، در برابر مجلس رژیم، تجمع اعتراضی برگزار کردند. این دومین تجمع حواله‌داران شرکت آذویکو طی ماه جاری است. صاحبان شرکت تاکنون به تعهدات خود در قبال ۵هزار مشتری این شرکت برای دریافت خودرو عمل نکرده‌اند. حواله‌داران شرکت آذیکو حدود ۲سال است که خودروهای پیش‌خرید شده خود را دریافت نکرده اند و بارها به تأخیر این شرکت اعتراض کرده اند. شرکت آذویکو چندی پیش به دریافت بیش از ٢٠٠میلیون دلار ارز دولتی و عدم بازگردادن آن به حساب خزانه دولت و همچنین کلاهبرداری از ۵هزار مشتری با پیش‌فروش صوری خودرو 360-MG متهم شده بود.
- روز یکشنبه ۱۵تیر، کارکنان و کسبه پارکینگ طبقاتی پروانه، به‌دلیل ادامه تعطیلی این مجموعه، در مقابل شهرداری منطقه۱۷، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
- صبح روز ۱۵تیر، تعداد زیادی از کارگران شهرداری تبریز، در اعتراض به عدم پرداخت بیمه، در محوطه برج میدان ساعت، در مقابل شورای قلابی شهر تبریز تجمع کردند.
- روز یکشنبه ۱۵تیر، رانندگان بازنشسته شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، در اعتراض به پرداخت قسطی و دیرکرد در پرداخت سنوات خود تجمع کردند.


خبری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛
طی ماه های اخیر فعالین مدنی زن در ایران هدف دستگیری و حبس قرار گرفته اند. علیرغم گسترش کرونا در ایران در ماههای اخیر و با وجود ادعای مقامات قضاییه رژیم بر کاهش ورودی زندانها، فعالین مدنی زن همچنان هدف دستگیری، احضار، بازجویی و احکام حبس قرار گرفته‌اند از جمله،
معصومه اکبری، فعال مدنی در ۴تیر۹۹، به ۶سال حبس محکوم شد. حکم حبس وی به دنبال شرکت در تجمع هشت مارس و تحصن مقابل کانون وکلا صادر شده بود.
مژگان کاوسی، فعال مدنی کرد، به دلیل اعتراض به عدم شفافیت در انتشار اخبار کرونا در بند زنان زندان نوشهر، از حق مرخصی و ملاقات با خانواده محروم شد. یکی از نزدیکان او در ۳تیر۹۹ گفت، مسئولین زندان اجازه تماس تلفنی نیز به وی نداده اند. این نویسنده کرد روز دوم تیر ۹۹ به زندان اوین منتقل شد.
لیلا حسین زاده، فعال صنفی دانشجویی در ۱تیر۹۹ به دادسرای اوین احضار شد. وی در جلسه بازپرسی به اتهام «اخلال در نظم زندان از طریق سر دادن شعار علیه جمهوری اسلامی» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
سمیه راموز، سکینه پروانه، اکرم رحیم پور و زهره اسدپور- زنان فعال مدنی، طی روزهای آخر اردیبهشت و هفته اول خرداد ۱۳۹۹ با صدور احکام جدید حبس و نیز احضار و بازداشت مواجه شدند.
سها مرتضایی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران و دبیر اسبق شورای صنفی دانشگاه تهران، روز ۱۱ اردیبهشت ۹۹ جهت تحمل دوران حبس احضار شد.
شهلا دلبینا به همراه همسرش، شریف ساعدپناه – فعال کارگری و از اعضای هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگری ایران در ۱۱اردیبهشت ۹۹ احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند.
اشرف (رقیه) نفری، دانشجوی رشته ریاضی دانشگاه خواجه نصیر طوسی و فعال توییتری در ۷اردیبهشت ۹۹ در شهریار بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
ناهید خداجو، فعال کارگری و از اعضای هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران در ۲۷فروردین ۹۹، جهت تحمل دوران محکومیت خود به دادسرای اوین احضار شد.
نرگس منصوری، فعال مدنی در ۲۵فروردین ۹۹ از طریق یک تماس تلفنی، تهدید و احضار شد. مأموران امنیتی به وی گفته بودند، صبح سه شنبه ۲۶فروردین، خود را به دادسرای اوین معرفی کند.
و نسرین حسنی، روزنامه نگار و فعال حقوق زنان در ۲۵فروردین ۹۹ به دادسرای شهرستان بجنورد احضار شد. اتهام وی، فعالیت تبلیغی علیه نظام عنوان شده بود.

اخبار منطقه و جهان؛
******

پلیس ایتالیا چهارشنبه ۱۰تیر اعلام کرد ارزش محموله 14 تنی قرصهای آمفتامین که از سوریه ارسال شده بود، حدود یک میلیارد یوروست. پلیس ایتالیا افزود: «این بزرگترین محموله آمفتامین قاچاق است که تاکنون در جهان ضبط شده است». به گزارش رویتر این محموله در سه کانتینر باری و در یک کشتی که اخیراً در بندر سالرنو در جنوب ایتالیا پهلو گرفته، کشف شده است. ۸۴میلیون قرص کاپتاگون (ماده مخدر محرک که ترکیبی از آمفتامین و تئوفیلین است) را داخل بسته‌بندی ماشین‌آلات پیدا کردند. پلیس ایتالیا در بخشی از بیانیه خود گفت: «مرکز اصلی تولید این دارو ابتدا کشور لبنان بود و گروه «خلافت اسلامی» از فروش آن برای تأمین بودجه خود استفاده می‌کرد». نهادهای انتظامی ایتالیا معتقدند که شرایط قرنطینه ماههای اخیر به‌دلیل شیوع ویروس کرونا، تولید و توزیع مواد مخدر شیمیایی در اروپا را کاهش داده و قاچاقچیان مواد مخدر را مجبور کرده این مواد را از سوریه وارد کنند. اشپیگل می‌نویسد که این بندر سوریه تحت کنترل رژیم ایران است و نزدیکان بشار اسد تولیدکنندگان عمده آن هستند. بندر لاذقیه به‌طور عمده تحت کنترل اعضای خانواده و خویشاوندان اسد است و روستای زادگاه آنها در نزدیکی همین بندر است. اشپیگل در این مطلب به این موضوع اشاره کرده که در پاییز سال گذشته این بندر به رژیم ایران اجاره داده شده است. در ادامه این گزارش آمده که "از این محل با کمک حزب‌الله لبنان که شبه‌نظامیان متحد ایران هستند، در زمینه توسعه دانش فنی و کاربرد مواد شیمیایی در مراحل اولیه تولید گسترده مواد مخدر در سوریه استفاده شده است." به‌گزارش دویچه وله فارسی ۱۵تیرماه، پلیس ایتالیا چهارشنبه ۱۱ تیرماه خبر داد که ۱۴تن ماده روانگردان آمفتامین را کشف و ضبط کرده است. در این گزارش از سوی بازرسان گمرک ایتالیا گفته شده بود که این مواد از قرار معلوم "در سوریه توسط گروه تروریستی داعش برای تأمین هزینه‌های مالی فعالیت این گروه تولید و به بازار مواد غیرقانونی اروپا" ارسال شده بود. شبکه خبری "سیانان"نیز در این باره خبر داد که پلیس ایتالیا به سه فرد مشکوک شده و آنها را تا بندر"سالرنو"، در ایتالیا دنبال کرده است. در ادامه این خبر گفته شده که با این اطلاع قبلی در عملیات مأموران توانسته‌اند میلیون‌ها قرص آمفتامین را کشف کنند. محموله مواد مخدر کشف شده در بندر "سالرنو"، در جنوب غربی ایتالیا، در سه کانتینر و در قالب حدود ۸۵میلیون قرص به ارزش یک میلیارد یورو از سوریه به ایتالیا ارسال شده بود. رئیس گمرک ایتالیا از کشف "بزرگ‌ترین محموله آمفتامین در جهان" خبر داد. این مواد مخدر چنان جاسازی شده بودند که مأموران گمرک ایتالیا در ابتدا با اشعه ایکس نیز قادر به تشخیص آن نشده بودند. "اشپیگل آنلاین"در گزارشی این پرسش را مطرح کرده است که در حالی که گروه تروریستی داعش در ماه مارس سال گذشته مهم‌ترین پایگاههای خود را در سوریه از دست داده، چطور این گروه توانسته است"بزرگ‌ترین کشف محموله مواد مخدر آمفتامین جهان" را از سوریه به مقصد بندر ایتالیایی ارسال کند؟ کریستوفر رویتر، تحلیلگر اشپیگل آنلاین، در این مطلب اشاره کرده است: «بسته‌های قرص‌های ضبط شده آمفتامین دارای همان آرم دو نیمه ماه است که در پرچم‌های متعلق به جنگجویان داعش دیده می‌شود.» اشپیگل در ادامه نوشته است، در حالی که خبرگزاریهای بزرگی مانند "سی.ان.ان"و رسانه‌ها و روزنامه‌های معروف ایتالیایی همه از نقش داعش در این بزرگ‌ترین محموله مواد مخدر کشف شده جهان خبر داده‌ا‌ند، تنها دانیل رینری، گزارشگر مسائل خاورمیانه ‌روزنامه کوچک ایتالیایی"ایلفوگلیو" (Il Foglio) با ابراز تردید این پرسش را مطرح کرده که"مقامات ایتالیایی به چه دلیلی داعش را به‌عنوان کارتل مواد مخدر معرفی کرده‌اند؟" اشپیگل از مقاله رینری نقل کرده است که "از گروه داعش انجام هر جنایتی بعید نیست اما تولید صنعتی این حجم مواد مخدر از عهده این گروه بر نمی‌آید. آخرین جنگجویان داعش در بیابانهای سوریه و عراق پراکنده‌اند و به زندگی زیر زمینی دور از شهرها و به‌ویژه به دور از هر بندرگاهی ادامه می‌دهند". رینری به این نکته نیز اشاره کرده است که "۱۴ تن مواد آمفتامینی که اکنون توقیف شده بزرگ‌ترین محموله مواد مخدر بوده‌ اما به هیچ‌وجه تنها محموله ارسال و ضبط شده از بندر سوری لاذقیه در دوازده ماه گذشته نبوده است".

******
کشور آلمان از روز چهارشنبه ۱۱تیر تا پایان سال جاری میلادی؛ به مدت ۶ماه مسئولیت ادواری شورای اتحادیه اروپا را برعهده گرفت. همزمان مسئولیت ریاست شورای امنیت سازمان ملل ‌متحد نیز در یک ماه آینده برعهده این کشور خواهد بود. تحلیلگران اولین و اصلی‌ترین وظیفه آلمان در شورای اتحادیه اروپا را برگزاری اجلاس بزرگ سران ۲۷کشور عضو این اتحادیه در ماه ژوئیه می‌دانند. در این نشست با ریاست آلمان، بودجه هفت‌ ساله آینده اتحادیه اروپا و برنامه کمکهای اقتصادی میلیارد یورویی برای مبارزه با مشکلات اقتصادی ناشی از گسترش ویروس کرونا به تصویب خواهد رسید.