صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، فروردین ۳۱، ۱۳۹۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 31 فروردین 99= 19 آوریل 2020


سازمان مجاهدین خلق ایران بعدازظهر پنجشنبه ۲۸فروردین اعلام کرد آمار جان‌باختگان فاجعه کرونا
در ۲۹۴شهر ایران از ۳۰۰۰۰نفر بیشتر شده است.  این درحالیست که باز خبر از اختلاس در درون حکومت آخوندها انتشار می یابد. روز سه‌شنبه عادل آذر رئیس دیوان محاسبات در جلسه مجلس رژیم، از جمله، از عدم وصول بیش از ۱۰هزار و ۸۰۰میلیارد تومان از دلار دولتی خبر داد. از سوی دیگر خبرگزاری حکومتی ایرنا 27 فروردین از قول خانزادی سرکرده نیروی دریایی ارتش خامنه‌ای در قیامت کرونا در ایران گفت: «به فکر ساخت زیردریایی هسته‌یی هستیم و در ساخت زیردریاییهای بزرگتر از فاتح این قابلیت در وزارت دفاع به‌صورت بومی وجود دارد. موضع (نظام) در بحث انرژی اتمی مشخص است و بارها خامنه‌ای بر صلح‌آمیز بودن آن تأکید داشتند».
گزارش دکتر حسین جهانسوز درباره ویروس کرونا برای رادیو ایرآوا را دردقیقه  3:12 اینجا بشنوید

******
اوضاع زندان زنان در قرچک ورامین که پیشتر مرغداری بوده، در بحبوحه شیوع کرونا فاجعه‌بار
است. سایت حکومتی خبر آنلاین در شماره ۲۷فروردین نوشت: «در حالیکه بعضی از زندانیان زن در زندان قرچک از کمبود مواد ضدعفونی و بهداشتی گلایه دارند، مدیر کل بهداشت و درمان زندانهای کشور خدمات این سازمان در دوران شیوع کرونا را بسیار خوب می‌داند. یک زندانی که دو هفته است از این زندان بیرون آمده می‌گوید: وضع چندان خوب نیست. زنان زندانی، مریض و غیرمریض همه با هم در سلول‌هایشان نگهداری می‌شدند، قیمت مایع دستشویی تا ۷۵ یا بعضاً تا ۱۰۰هزار تومان فروخته می‌شده، وسایل ضد عفونی مثل ماسک و دستکش در اختیار زندانی‌ها نبوده و قرنطینه معنایی نداشته است. بعضی از زندانیان با علائم تب به پرسنل زندان مراجعه کرده‌اند اما زندانبانها به آنها گفته‌اند به تختهایتان بروید و از روسری‌تان به‌عنوان ماسک استفاده کنید».
یک وکیل دادگستری که وکالت چندین زن زندانی در زندان قرچک را برعهده‌ دارد می‌گوید: «حدود ۲هزار نفر زندانی زن در قرچک نگه‌داری می‌شوند. ماسک و دستکش در زندانها چندان وجود ندارد و حتی جان زندانبانها، پرسنل و سربازها هم در خطر است. سربازها حتی دستکش و ماسک هم ندارند».
وی می‌افزاید:«در زندان زنان، مایع دست‌شویی معمولی ۳۰۰الی ۵۰۰گرمی که بهای آن ۱۰تا حداکثر ۱۵هزار تومان است، به‌مبلغ ۷۵هزار تومان یعنی ۵برابر قیمت مصوب در فروشگاه زندان، آن هم با منت و سختی و محدودیت به فروش می‌رسد و زندانی باید مواد اولیه بهداشتی مورد نیاز خود را به چندین برابر قیمت رسمی از فروشگاههای زندان بخرد. بعضی از زندانی‌ها کف زندان می‌خوابند که خودش می‌تواند یکی از عوامل شیوع ویروس کرونا باشد. تعداد زندانیان در سالن‌ها و سلول‌ها زیاد است و همین باعث می‌شود اگر کسی مبتلا باشد وضعیت خطرناکی در زندانها رخ دهد. حتی معتادانی که وضعیت بدی دارند از دیگر زندانیان جدا نمی‌شوند».
******
روز چهارشنبه 27 فروردین نیروهای رژیم با استفاده از سلاح، منزل مردم علی آباد و رسول آباد
بغدانی در شهر دراز ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان را خراب کردند. یکی از شاهدان، این صحنه را اینگونه ترسیم کرده است: با زور اسلحه و گذاشتن اسلحه روی سر مردم، آنان را از خونه‌هاشون بیرون کردند. با اسلحه می‌آیند شلیک می‌کنند. زنها را با پلیس زن و مردها را با پلیس مرد می‌گیرند و می‌زنند و کتک می‌زنند و درگیر می‌شود. این مناطق مردم فقیری هستند یکی می‌گفت، من ۱۵ساله دارم این خانه را می سازم هنوز تمام نشده، حالا روی سرم خراب کردند. خیلی‌ها تا صبح بیدار میمونن و نگهبانی میدن تا خانه‌هاشون رو خراب نکنن.

******
به نقل از منابع خبری مقاومت ایران، اهالی روستای مالوجه و قزل‌جِکَند شهر قُروه در استان کردستان
روز سه‌شنبه ۲۶فروردین در مقابل فرمانداری رژیم و دادگستری و چهارشنبه ۲۷فروردین در مقابل دفتر امام جمعه شهر قروه نسبت به افزایش سرسام‌آور قیمت پوکه معدنی توسط معدن‌داران و دست به یکی کردن معدن‌داران پوکه، سنگی آتشفشانی از خانواده سنگهای آذرین، که از کارگزاران رژیم هستند، برای خالی کردن جیب مردم و بیکار شدن حدود ۲۰۰۰نفر از قبیل راننده‌های کامیون، تراکتور بیل، لودر، پوکه فروشان، باربریها و... تجمع کردند. 

******
وزیر خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه ۲۷ فروردین و ساعاتی پس از اعلام خبر تحریکات سپاه
پاسداران در آبهای خلیج فارس در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت: «ما با وزارت دفاع در تماس هستیم و در سطح دو وزارت مذاکراتی داشتیم. ما در حال ارزیابی هستیم تا ببینیم بهترین واکنش و بهترین راه نشان دادن ناخرسندی‌مان از آن چه روی داده است، چیست.» مایک پمپئو در این مصاحبه که روز ۲۸فروردین در سایت وزارت‌خارجه انتشار یافته گفت: «من این را به عهده وزارت دفاع می‌گذارم که در رابطه با جزئیات این موضوع توضیح دهند ولی ما این کار را در گذشته هم دیده‌ایم که ایران به شیوه‌ای رفتار کرده است که با قانون بین‌المللی همخوان نیست. من فکر می‌کنم که مردم آمریکا می‌دانند که رئیس‌جمهور ترامپ در رابطه با حفاظت از آمریکایی‌ها، حفاظت از ارتش مان و حفاظت از نیروی دریایی جدی است. من کاملاً اطمینان دارم که ما تصمیم‌هایی خواهیم گرفت که این امر را محقق می‌کند. و من این را به عهده وزارت دفاع می‌گذارم که در رابطه با جزئیات این‌که در این نقطه این مسأله را چطور می‌بینیم، صحبت کند». وزیر خارجه آمریکا افزود: «ما به‌عنوان یک تیم در این رابطه صحبت کرده‌ایم. ما در کل آژانس‌های دولت صحبت کرده‌ایم. ما مشغول ارزیابی هستیم که چطور به بهترین شیوه پاسخ دهیم و چطور ناخرسندی خودمان را از آن چه اتفاق افتاد، منتقل کنیم...».

******
زندانی سیاسی کرد سکینه پروانه 29 ساله که در 18 بهمن 98 بازداشت شد، از زندان قرچک ورامین
به بیمارستان روان پزشکی امین آباد شهر ری منتقل شد. در حال حاضر از وضعیت این زندانی در بیمارستان اطلاعی در دست نیست. این زندانی سیاسی در اوایل فروردین ۹۹، به دلیل شعارنویسی در زندان اوین مورد ضرب و شتم شدید مأموران زندان قرار گرفته و با دستبند و پابند به زندان قرچک ورامین منتقل شد. بازپرس این زندانی سیاسی کرد، پس از پایان مراحل بازجویی، برای آزادی او قرار وثیقه ۵۰میلیون تومانی صادر کرده بود. ولی به دلیل عدم استطاعت خانواده وی در پرداخت میزان وثیقه مورد نظر، همچنان در حبس باقی مانده است.
تهمت اختلال روانی به زندانیان سیاسی و انتقال آنها به بیمارستان روانی یکی از شیوه های تهدید و تحت فشار قرار دادن زندانیان سیاسی و خانواده های آنان، توسط رژیم است. زندانی دوتابعیتی نازنین زاغری و فعال دانشجویی سها مرتضایی از جمله این زندانیان می باشند.
رئیس حراست دانشگاه تهران مادر فعال دانشجویی سها مرتضایی را تهدید کرده بود که در صورتیکه دخترش به تحصن اعتراضی خود در دانشگاه پایان ندهد از طرف «دانشگاه تهران» او را به «بیمارستان روانی» منتقل کرده و به او «شوک الکتریکی» می دهند تا «دست از کارهایش بردارد!»