صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، فروردین ۲۴، ۱۳۹۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 24 فروردین 99= 12 آوریل 2020

خبری از کانادا؛
آمار مربوط به ویروس کرونا یا کووید-۱۹ تا روز ۱۲ آوریل، در کانادا: 
۲۳،۷۰۲ کیس مثبت
۶۷۴ جان باخته
بیشترین مبتلایان به ترتیب در ایالت کبک، آلبرتا، بریتیش کلمبیا و انتاریو می باشند. ایالت نونووت همچنان تنها ایالتی است که هیچ مورد ویروس کرونا در آن مشاهده نشده است. دلیل آن نیز بستن سریع راههای ورود و خروج به این ایالت توسط دولت می باشد. دولت کانادا در جریان اپیدمی ویروس کانادا، برای نجات جان شهروندانش با اعمال قرنطینه اختیاری، تسهیلات و معافیتهایی نیز برای کمک به کسبه و شرکتها، سالمندان، و خانوارها، در نظر گرفته است. 

******
سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر یکشنبه ۲۴ فروردین اعلام کرد آمار جانباختگان فاجعه کرونا در ۲۶۶ شهر ایران به بیش از  ۲۶۲۰۰ نفر رسیده است. این درحالیست که روحانی، رئیس جمهور نظام آخوندها قرنطینه نیم بند را هم لغو و از اول اردیبهشت اجازه عبور و مرور استانی را هم آزاد کرد. 
روحانی طی سخنانی در تلویزیون رژیم ۲۴فروردین گفت: در زمینهٔ کرونا وضع ما خوب است. وضع ما از نظر کرونا از خیلی از کشورهای اروپایی بهتر است. وقتی می‌گوییم وضع ما در زمینهٔ کرونا از اروپا بهتر است، نمی‌دانید این ماهواره‌ها چه فضایی ایجاد می‌کنند. وی همچنین بر پایان قرنطینه نسبتی در سراسر ایران تأکید کرد و گفت:‌ از امروز همهٔ ترددات بین شهرها آزاد خواهد بود. بین استانها هم از روز اول اردیبهشت آزاد خواهد شد.
در همین رابطه شهریاری نماینده مجلس رژیم از زاهدان گفت: «اگر زودتر از موعد مقرر قرنطینه‌ها را برداریم، پیک بزرگ‌تری را تجربه میکنیم.. در سیستان و بلوچستان آزمایشهای مثبت زیاد می‌شود و حتی در این چند روز اینطور بود و ما نگران هستیم پیک بیشتری را در سیستان و بلوچستان شاهد باشیم. تعداد شهدای حوزه بهداشت و درمان در مبارزه با کرونا بیشتر از پزشکان ما در جبهه و جنگ است»(تلویزیون شبکه ۵ رژیم ۲۲فروردین).
روزنامه حکومتی آرمان درباره تبعات پساکرونا نوشت: «ورشکستگی اقتصادی کشور را به زانو در خواهد آورد....به‌گونه‌ای که ممکن است مشکلات اقتصادی منجر به شورش‌های اجتماعی شود... شاید کشور تا یک سال دیگر درگیر کرونا باشد اما تبعات اقتصادی آن تا سالها گریبان کشور را خواهد گرفت». روزنامه حکومتی مستقل نیز هشدار داد: «قیچی دو لبه تیز تحریم و تبلیغات سوء می‌رود که زمینه سرخ شدن زغالهای زیر خاکستر اعتراضات معیشتی و اجتماعی را دوباره شعله‌ور سازد». 
پس از بخش خبر با میهمان این هفته رادیو  ایرآوا در همین رابطه گفتگو خواهم داشت.
بنا به سایت حکومتی برنا 24 فروردین، رژیم برای ادامه پنهان‌کاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل را ساعاتی پس از اعلام آمار مبتلایان به کرونا برکنار کرد. اخوان اکبری طی مصاحبه‌یی گفته بود مجموع بیماران مبتلا به کرونا بر اساس نتایج آزمایشگاه ویروس شناسی استان، به ۷۹۷بیمار افزایش یافت. وی افزود: طی ۲۴ساعت گذشته از ۳۷۴بیمار مشکوک به کرونا در استان اردبیل سی.تی.اسکن انجام شده که بر اساس نتیجه آن، ۹۳بیمار مبتلا به کرونا تشخیص داده شدند.
-
روزنامه حکومتی آفتاب یزد یکشنبه ۲۴فروردین به‌نقل از محبوب فر، متخصص اپیدمیولوژی بیماریهای عفونی و واگیر در رابطه با فراگیری مجدد ویروس کرونا نوشت: در شرایطی که کشور‌های دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که نباید نجات اقتصادی کشور را فدای نجات جان انسانها کنند ما نیز باید همین روال را از سر بگیریم. این روال معمول دنیا است.
طی روز‌های آینده تعداد مبتلایان افزایش خواهد یافت و تعداد مرگ و میر‌ها هم به رقم غیرقابل باوری خواهد رسید.» با توجه به اطلاعات دریافتی اعلام می‌کنم تاکنون از تعداد مبتلایان به کرونا در کشور ما کاسته نشده است. نکته حائز اهمیت این است که تنها ۶درصد و یا در بهترین حالت ۱۰درصد از مبتلایان شناسایی شده‌اند.».
گزارش دکتر حسین جهانسوز برای رادیو ایرآوا را اینجا و در دقیقه ۵:۵۴ بشنوید.

غلامرضا انصاری استاندار پیشین رژیم در مازندران با نگرانی در روزنامه حکومتی آرمان ۲۴فروردین گفت:‌ بحران (کرونا) در کنار آسیب‌هایی که به سلامت جامعه وارد می‌کند تبعات گسترده اجتماعی و اقتصادی نیز در پی دارد که می‌توانند به‌مراتب از خود بیماری نیز خطرناک‌تر باشند، تا جایی که اگر اقدام جدی صورت نگیرد بحران کرونا جای خود را در زمان کوتاهی به بحرانهای اجتماعی جدی می‌دهد به‌خصوص در زمانی که سال گذشته درگیر این بحرانها بوده‌ایم و زمینه آن وجود دارد. وی افزود: «وام یک میلیون تومانی و سایر کمک‌های معیشتی در این برهه زمانی بسیار ناچیز است و نیازهای مردم را جواب نمی‌دهد. مساله دیگری که این روزها موجب بی‌اعتمادی مردم و در ادامه آن بحران اجتماعی می‌شود، تناقض در تصمیم‌گیری‌ها و گفته‌های مسئولان است. از یک‌سو طرح فاصله‌گذاری اجتماعی وضع می‌شود و از سوی دیگر طرح ترافیک وضع می شود که موجب شده مردم بیشتر از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند و با این رفت‌وآمدها کرونا نیز بیشتر شایع شود.»
-
خبرگزاری رویتر روز ۲۳فروردین نوشت: سازمان بهداشت جهانی هشدار داد کاهش قرنطینه یا کم کردن از محدودیتهای شدید بر ابعاد فاجعه کرونا می‌افزاید. مدیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت چنین اقدامی منجر به بازگشت مرگبار ویروس کرونا و افزایش مرگ و میر ناشی از آن خواهد شد. او تأکید کرد اگر اقدامات با مدیریت صحیحی همراه نباشد، مسیر رو به پایین نمودار کرونا هم می‌تواند به اندازه مسیر صعودی این بحران خطرناک باشد. هیچ کشوری در جهان نسبت به شیوع ویروس کرونا مصونیت ندارد.

******
عفو بین‌الملل ۲۴فروردین طی توئیتی اعلام کرد: نفرت‌آور است که مقامات رژیم ایران به‌جای پاسخگویی به خواسته‌های مشروع زندانیان برای حفاظت در برابر ویروس کرونا، مجدداً به کشتار آنان برای خاموش کردن نگرانی‌هایشان متوسل می‌شوند.» رژیم یک زندانی به‌نام مصطفی سلیمی را که در زندان سقز دست به شورش زده بود اعدام کرد. 
******
جاری شدن سیل بخشهایی وسیعی ازکشورمان را دربرگرفت. بنا بر گزارشها ۲۹ شهر در  ۱۶استان درگیر سیل و آبگرفتگی هستند. اصفهان، البرز، تهران، خراسان جنوبی و شمالی، سمنان، فارس، قم، قزوین، کرمان، کرمانشاه، گلستان، گیلان، لرستان و یزد استانهایی هستند که براثر سیل متحمل خساراتی شدند. در جریان سیل دو روز گذشته ۴تن از  جان خود را از دست دادند که دو تن از آنها کودک بودند. بارش تگرگ درشت نیز خسارتهایی زیادی به باغ ها و مزارع کشاورزان وارد کرده است. در برخی شهرها مانند بروجرد و یزد تگرگهای درشت خسارتهای زیادی به باغها و مزارع کشاورزان وارد آورده است. بارش‌های شدید و سیلاب و طغیان رودخانه‌ها همچنین باعث شکستن لوله گاز منطقه رودک بویین زهرا و ایجاد آتش سوزی شد. به گزارش رسانه‌های حکومتی ۲۲فروردین بر اثر تجربه سالهای قبل بر اثر بارش شدید در چهارمحال و بختیاری، احتمال ریزش کوه در کنار جاده‌های استان وجود دارد. رگبار باران و بارش برف در ارتفاعات، وقوع رعد و برق و وزش باد شدید نیز در چهارمحال و بختیاری در روز یکشنبه وجود دارد.  استانهای اصفهان، البرز، تهران، خراسان جنوبی و شمالی، سمنان، فارس، قم، قزوین، کرمان، کرمانشاه، گلستان، گیلان، لرستان و یزد در این مدت از حوادث جوی متاثر بوده اند.

اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

******
فاطمه اسماء اسماعیل زاده دکتر روانشناس و کارمند رسمی دانشگاه بیرجند که در دیماه ۹۸، به دادسرا احضار شده بود، به دلیل ناتوانی در تأمین قرار وثیقه بازداشت و به زندان بیرجند منتقل شد. وی پیش از بازداشت چندین بار توسط اداره اطلاعات خراسان جنوبی مورد بازجویی و تهدید قرار گرفته بود. در یک مورد چهار مأمور اطلاعات سوار بر ماشین قصد تهدید و آدم ربایی ایشان را داشتند. او به دلیل اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری از شغل خود اخراج شد. دکتر اسماعیل زاده، همسر زندانی سیاسی امیرمهدی جلایری است. دکتر اسماعیل زاده در غیاب همسرش سرپرستی چهار فرزند۷ تا ۱۶ ساله و والدین سالخورده خود را بر عهده دارد.

******
طی روزهای ۱۸ و ۱۹ فروردین پرستاران دیگری در اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست دادند. آریا سیگارودی کارشناس بهداشت خانواده در مرکز بهداشت شهرستان ساری مشغول به کار بود. وی از کارمندان دانشگاه علوم پزشکی مازندران بود و از روز ۱۱فروردین ۹۹ در بیمارستان بستری و روز ۱۸فروردین جان خود را در راه خدمت به همشهریانش از دست داد. روز سه شنبه ۱۹فروردین ۹۹ نیز یک پرستار به نام کیمیا محمدی در بیمارستان بهارلو تهران بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت. علاوه بر این پرستاران اسامی چند تن دیگر از کادر پزشکی و پرستارانی که تا کنون جان باخته اند و اسامی آنها به تازگی منتشر شده در ذیل آمده است:
مرضیه حسینی نژاد از دانشگاه علوم پزشکی شهر بابل، اشرف ململی از پرسنل بیمارستان در تهران، رقیه رونقی، بهورز در صومعه سرا.
روز چهارشنبه ۲۰فروردین ۹۹، یکی از کادرهای درمانی در تهران در مورد وضعیت کمبود موادضدعفونی و تجهیزات حفاظتی گفت، در تهران و سایر شهرستان ها ماسک و دستکش و وسایل ضدعفونی کننده مثل الکل سفید و ژلهای ضدعفونی کننده هنوز نایاب است یا به قیمت های خیلی بالایی به فروش می رسد. یک لیتر الکل بین ۱۰۰تا ۲۰۰هزار تومان می باشد. جان باختن پرستاران فشار باز هم بیشتری بر پرستاران باقیمانده وارد می کند. چرا که هنوز آمار ابتلای به کرونا به طور تصاعدی در حال افزایش است. دریک نمونه در بیمارستان خمینی تهران، هنوز شدت مراجعات به حدی بالاست که در راهروهای بیمارستان ها و بسیاری از بخش های بیمارستان بیماران را روی زمین خوابانده و به آنها سرم می زنند. هیچ دارویی به آنها تزریق نمی شود.