صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اسفند ۱۱، ۱۳۹۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 11 اسفند 98= 1 مارس 2020

روز سه‌شنبه ۲۵فوریه-ششم اسفندماه جلسه‌یی در پارلمان کانادا با عنوان "ایران: حقوق‌بشر، قیامها و گزینه‌های سیاسی غرب" با شرکت دهها سناتور، نماینده مجلس و شخصیتهای سیاسی کانادا برگزار شد. این جلسه به دعوت مشترک خانم جودی اسگرو نماینده پارلمان از حزب لیبرال و جیمز بزن نماینده پارلمان از حزب محافظه‌کار و با همکاری کمیته کانادایی دوستان ایران دموکراتیک برگزار شد. در این جلسه سناتور لئو هوساکاس، سناتور دنیس بترز، سناتور لیندا فرام و نمایندگان مجلس لئونا السلو، معاون حزب محافظه‌کار و مسئول امور خارجی این حزب، کندیس برگن، رهبر اپوزیسیون در مجلس، پیر پال هوس، لوک برتولد و جاز هیلان شرکت داشتند، سناتور رابرت توریسلی، و سفیر لینکلن بلومفیلد، دستیار سابق وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی و نظامی سخنرانان ویژه‌ این جلسه بودند. در این جلسه سخنرانان و شرکت کنندگان خواستار یک سیاست قاطع از سوی نخست وزیر کانادا در قبال رژیم ایران شدند. پس از بخش خبر با میهمان این هفته رادیو ایرآوا در همین رابطه گفتگو خواهم داشت. 
دیوید کیلگور، رئیس کمیته کانادایی دوستان ایران دمکراتیک، گفت:
همان‌طور که همه می‌دانند تمدن ایران به هزاران سال پیش برمی‌گردد، و یکی از شخصیتهای محبوب من که برای شما هم حتماً هست کورش کبیر، یکی از باستانیان معروف است. در اوایل دهه ۱۹۵۰ جنبش برای استقرار دولت دموکراتیک مدرن در کشور به ناگهان با کودتای تحت‌الحمایه آمریکا و انگلیس که دولت منتخب محمد مصدق را سرنگون کرد متوقف شد.
سلطنت پهلوی در سال ۱۳۵۷ توسط خمینی سرنگون شد و یک نظام استبدادی برقرار کرد که کماکان بر ۸۰میلیون ایرانی اعمال قدرت می‌کند. از سال ۱۳۵۷ به بعد، رژیم مبالغ هنگفتی را برای سرکوب نارضایتی و اعدام و شکنجه کسانی که با مقاومت هم‌سو هستند خرج کرد و میلیاردها دلار در حمایت از جنگ داخلی بشار اسد در سوریه، تأمین مالی حزب‌الله، و سایر گروه‌های نیابتی تروریستی در سراسر خاورمیانه هزینه کرد.
دیوید کیلگور در ادامه انتخابات شکست‌خورده رژیم و هم‌چنین نقش حکومت آخوندی در شیوع ویروس کرونا در ایران و کشورهای منطقه را تشریح کرد.
جیمز بزن، نماینده ارشد حزب محافظه‌کار و وزیر سایه دفاع در پارلمان کانادا در سخنان خود گفت:
ما نیروی قدس را به‌عنوان یک سازمان تروریستی نامگذاری کردیم. که نه تنها کل منطقه را بی‌ثبات می‌کند، بلکه حملات تروریستی شرورانه خود را در سوریه، خیابانهای بغداد و سراسر ایران انجام داده است. معترضان بی‌گناه در پاییز که در برابر خامنه‌ای و رژیم تروریستی وی ایستاده بودند،، خواستار تغییر و پایان فساد بودند.
ما در پارلمان گذشته قطعنامه محافظه‌کاران را تصویب کردیم، اقدامی برای لیست‌گذاری سپاه، به‌عنوان یک سازمان تروریستی.
جیمز بزن با ابراز همدردی با خانواده‌های مسافران هواپیمای سرنگون شده اوکراینی با موشک سپاه پاسداران، خواستار پاسخگویی رژیم ایران شد و از کشته شدن قاسم سلیمانی استقبال کرد.
وی هم‌چنین خواستار لیست‌گذاری خامنه‌ای، روحانی و جواد ظریف در لیست آمران و عاملان فساد شد که توسط پارلمان کانادا تصویب شده است.
جیمز بزن افزود: مقامات رژیم ایران، نه فقط به‌عنوان مسئولان شلیک به هواپیمای اوکراینی، بلکه به‌عنوان کسانی که قتل‌عام سال ۱۳۶۷ را انجام داده‌اند، و آنهایی که هم‌چنان به اعدام و آزار و اذیت اقلیتهای قومی و مذهبی و مخالفان سیاسی اقدام می‌کنند، باید پاسخگو شناخته شوند.
جیمز بزن در ادامه سخنان خود از ۱۵۰۰شهید قیام آبانماه تجلیل کرد و گفت باید سران رژیم ایران در برابر دادگاه بین‌المللی به‌خاطر ۴۱سال جنایت قرار گیرند.
سناتور رابرت توریسلی سخنران بعدی و از مهمانان ویژه‌ این جلسه بود. وی به بخشی از انگیزه‌های خودر در دفاع از مقاومت ایران و سازمان مجاهدین اشاره کرد و گفت: خانم مریم رجوی فقط با یک هدف و با یک تمرکز روزش را شروع می‌کند و آن آزادی مردم ایران است. وی گفت من اگر ‌چه ایرانی نیستم ولی افتخار می‌کنم که برای آزادی مردم ایران سال‌ها تلاش کرده‌ام. او در مورد ضرورت تحریم هر چه بیشتر رژیم ایران گفت اگر ‌چه نه در حزب و نه در فلسفه با رئیس‌جمهور آمریکا ترامپ هم‌سو نیست ولی تحریم‌های کنونی روی رژیم ایران موفق‌ترین تحریم‌ها در طول تاریخ بشر بوده است. سناتور توریسلی خطاب به حاضران در اجلاس گفت مجاهدین شب و روز در تلاشند که این مبارزه را تا تحقق تغییر زنده نگه دارند ولی شما هم نقش خود را دارید. ما هم نقش خودمان را داریم. وی تأکید کرد این مبارزه به‌زودی پیروز می‌شود. و مهمتر از همه، پیروزی اجتناب‌ناپذیر است زیرا این تجربه انسانی است. یکی از همین روزها، طرفداران خانم رجوی، مجاهدین خلق، ما این رویداد را در تهران برگزار خواهیم کرد.
سفیر لینکلن بلومفیلد مدیرکل پیشین وزارت‌خارجه آمریکا در امور سیاسی و نظامی در سخنان خود به تحقیقاتی که مستقلا درباره سازمان مجاهدین انجام داده اشاره کرد و گفت متأسفانه وزارت‌خارجه‌های کشورهای غربی و بسیاری از رسانه‌های غربی برای این‌که مورد لطف رژیم ایران قرار بگیرند و یا خبرنگاران آنها بتوانند به ایران بروند اطلاعات دروغ در مورد سازمان مجاهدین پخش می‌کنند. او به کارزار پیروزمند خروج سازمان مجاهدین از لیستهای تروریستی اشاره کرد و گفت اگر ‌چه همه ادعاهای مطرح شده توسط این عناصر در این دادگاهها هم رد شده است ولی کماکان به اشاعه و نشر اطلاعات غلط دامن می‌زنند. او گفت: هر کس بخواهد رژیم ایران را خوب بشناسد باید مجاهدین را خوب بشناسد و به همین دلیل تحقیقات مستقل خود را انجام داد که منجر به نوشتن یک کتاب و یک جزوه درباره مقاومت ایران شد. سفیر لینکلن بلومفیلد با اشاره به هلاکت قاسم سلیمانی و جنایات بی‌شمار او در خاورمیانه و ایران گفت باید توجه کنیم که او طرح بزرگ خمینی برای ایجاد خلافت را اجرا می‌کرد. سفیر لینکلن بلومفیلد تأکید کرد که سران رژیم به‌خاطر نقض فاحش حقوق‌بشر باید در برابر دادگاه بین‌المللی قرار گیرند.

******

سازمان مجاهدین خلق ایران بر اساس گزارشهای دریافتی خود از داخل کشور اعلام کرد شمار جانباختگان ویروس کرونا که همه استانهای کشور را در برگرفته، بیش از 500 تن است. تعداد قربانیان در قم دست کم ۱۵۰نفر، در تهران ۱۰۰نفر، در مازندران ۱۰۰نفر، در استان مرکزی شامل اراک و ساوه ۳۷نفر، در اصفهان و همایونشهر و نجف آباد ۲۴نفر، در کاشان ۲۲و در استان گیلان ۲۲نفر است. علاوه بر این در شهرهای مشهد، کرمانشاه، کرج، سمنان، بندرعباس، یزد، ایلام، یاسوج، خرم‌آباد، نیشابور و همدان، تعدادی از هموطنان جان‌ باخته‌اند. کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت رژیم روز یکشنبه 11 اسفند، تعداد قربانیان را 54 و تعداد مبتلایان را ۹۷۸ تن اعلام کرد. این در حالیست که ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران افشا کرد، تعداد مبتلایان بین ۱۰تا ۱۵هزار نفر است.
رژیم اما مانند بلایای دیگری که بر سر ایرانیان فرود آمده است، هیچ اقدام جدی برای جلوگیری از شیوع این بیماری، از جمله قرنطینه کردن شهرهایی که ویروس کرونا در آنها شدت دارد و قطع پروازها به چین نکرده است. به نقل از سازمان مجاهدین خلق، پروازهای ماهان‌ایر سپاه پاسداران تا روز جمعه ۹اسفند ادامه داشته و رژیم برای توجیه این پروازها مدعی شد به‌خاطر انتقال کیتهای تشخیص کرونا بوده است. از سوی دیگر بیشترین امکانات پزشکی در اختیار سپاه پاسداران است و عمده خدمات پزشکی به سرکردگان رژیم و پاسداران اختصاص دارد. مواد بهداشتی و ماسک در بسیاری از شهرها نایاب شده است. اکثر داروخانه ها یک دست نوشته روی پیشخوان نصب کرده اند، که ماسک، دستکش، الکل  اتانول سفید و قرمز، محلول ضدعفونی، ژل ضدعفونی نداریم.
بنا‌ به گزارش خبرگزاری فرانسه ۸اسفند، سازمان بهداشت جهانی در یک کنفرانس خبری در ژنو هشدار داد: موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در ایران احتمالاً بالاتر از آمار موجود است. دکتر مایک رایان گفت: "بیماری کرونا بدون آن که دیده و تشخیص داده شود وارد ایران شد، به همین دلیل ابعاد آلودگی ممکن است وسیع‌تر آن باشد که شاهد هستیم."
جعفرزاده ایمن‌آبادی، عضو مجلس رژیم، روز جمعه ۸ اسفند در گفتگو با (کانال تلگرام امتداد) درباره پنهانکاری رژیم در مورد فوت شدگان ویروس کرونا اعتراف کرد: متاسفانه، مکررا آمار را از مردم پنهان می‌کنند و به صراحت می‌گویم که آمارهای ارائه شده تاکنون، هنوز واقعی نیست. قبرستان‌ها را که نمی‌شود پنهان کرد. گزارش‌هایی که از دوستان داریم از آمار خیلی وحشتناکی خبر می‌دهد که نمی‌شود آن را پنهان کرد. من از بهشت زهرا، تازه‌آباد و باغ رضوان رشت آماری در خصوص جانباختگان بر اثر کرونا گرفتم و باید بگویم که آمار، خیلی بیشتر از این حرف‌هاست.
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی روز پنجشنبه گفت جهان در یک « نقطه تعیین‌کننده» قرار دارد و کشورها هنوز می‌توانند «در صورت اقدام قاطع همین الآن» این اپیدمی را متوقف سازند. او گفت «هیچ کشوری نباید فرض را بر این بگیرد که می‌تواند این ویروس را نگیرد این می‌تواند یک اشتباه کشنده باشد. این ویروس مرزها را به‌رسمیت نمی‌شناسد،»
هم‌چنین خبرگزاری فرانسه ۹اسفند گزارش کرد: کرونا در حال افزایش در نقاط دیگر جهان است و ایران، ایتالیا و کره ‌جنوبی تبدیل به مراکز اصلی شیوع ویروس کرونا شده‌اند.
گسترش کرونا از ایران به سایر کشورهای جهان، نیز موجی از نگرانی را برانگیخته است. روز جمعه 9 اسفند= 28 فوریه، یک مورد دیگر ابتلا به ویروس کرونا در شهر مونترال گزارش شده که ناقل آن یک ایرانی بوده است. 
نخست‌وزیر نیوزیلند نیز روز جمعه 28 فوریه گفت اولین مورد ابتلا به کرونا در این کشور شناسایی شده است. وزیر بهداشت نیوزیلند گفت فرد ۶۰ساله مبتلا به کرونا روز چهارشنبه از سفر به ایران بازگشته است. بلاروس اولین مورد ابتلا به کرونا را روز جمعه گزارش کرد که مقامات بهداشت این کشور گفتند فرد مبتلا یک ایرانی است که روز شنبه از باکو آذربایجان وارد این کشور شده است. روسیه، امارات متحده عربی، کویت، بحرین، لبنان، افغانستان، هندوستان، ترکیه، پاکستان و استونی با ثبت موارد جدید کرونا در کشورشان، مرزهای خود را با ایران بسته اند.  این درحالیست که رژیم ایران، همچنان راههای هوایی خود را به چین، مرکز شیوع ویروس کرونا، باز نگه داشته است. کانادا نیز به شهروندان خود نسبت به سفر به ایران، ایتالیا و کره جنوبی هشدار داده است.
یک تحقیق کانادایی می‌گوید آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بیش از ۱۸هزار نفر است. آمار اعلام شده در این تحقیق، ۲۰۰ برابر آماری است که رژیم ایران از مبتلایان اعلام کرده است. آیزاک بوگاک، از محققان این تحقیق و کارشناس بیماری‌های واگیردار گفت: آمار واقعی شیوع نه تنها برای مردم ایران،‌که برای کانادایی‌ها و همه ساکنان کره زمین مهم است. ما همه با هم در ارتباط هستیم و این فقط یک مشکل برای ایرانیها نیست. 
خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت، در توییتهایی درباره ویروس کرونا و بی عملی رژیم با جدی خواندن شیوع ویروس کرونا در زندانهای اوین و گوهردشت، از كمیسر عالی حقوق‌بشر و شورای عالی حقوق بشر خواست بی‌درنگ برای حفظ جان و سلامت زندانیان دست به‌كار شوند و از یک فاجعه بزرگ انسانی ممانعت كنند. وی افزود، دستور‌العمل نمایشی رئیسی درباره مصون كردن زندانها و زندانیان از ابتلا به ویروس کرونا، فریبكاری و سرپوش بر این فاجعه است. لازم به ذکر است که یک زندانی 44 ساله در زندان فشافویه، زندان بزرگ تهران، که مشکوک به ابتلا به کرونا بود، جان سپرد. کارگزارن رژیم از رسیدگیهای پزشکی و انتقال او به بیمارستان خودداری کردند. همچنین گفته می شود که نازنین زاغری رتکلیف، در زندان مبتلا به ویروس کرونا شده است.  
عدم کمک رسانی رژیم به شهروندان، مردم را خشمگین کرده و در برخی شهرهای ایران، دست به تجمعات اعتراضی زدند. از جمله روز چهارشنبه 7 اسفند، مردم نسبت به حضور 53 آخوند و خانواده هایشان که از قم به ماهشهر رفته بودند، با اعتراض در مقابل فرمانداری ماهشهر، تجمع کردند. همچنین ساکنان شهرک توحید در بندرعباس به آمدن آخوندها و بیماران کرونایی از قم به این منطقه اعتراض کردند. ویروس کرونا به سیستان و بلوچستان و لرستان رسیده است. 
آخوندهای حکومتی همچنین با بستن حرم در قم، مخالفت می ورزند. روز چهارشنبه ۷اسفند محمد سعیدی (تولیت حرم حضرت معصومه) گفت: «ما این حرم مقدس را دارالشفا می‌دانیم، دارالشفا یعنی مردم بیایند و از امراض روحی و جسمی شفا بگیرند پس باید باز باشد و با قوت مردم بیایند البته مسایل بهداشتی را باید رعایت کنیم».
درحالیکه حسن روحانی، رئیس جمهور نظام آخوندها با قرنطینه کردن شهرهای با آمار بالای ویروس کرونا مخالفت می ورزد، روز چهارشنبه ۷اسفند، رسانه‌های حکومتی نوشتند، رفیعی تبار، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی بهشتی در تهران گفت: «در شرایطی قرار داریم که شهرهای بزرگ را باید قرنطینه کنیم، در غیر این‌صورت شیوع این بیماری سونامی‌وار پیش می‌رود. دولت باید تمام مراکز تجمع اعم از مدارس، دانشگاهها، مساجد، ورزشگاهها، باشگاهها، اماکن مقدس و سینماها را تا اطلاع ثانوی دربست تعطیل کند». وزیر بهداشت رژیم هفته پیش رو، "هفته سختی" توصیف کرد ولی حسن روحانی، گفت از شنبه شرایط عادی می شود. وی گفت که قرنطینه شهری در سیستم ما وجود ندارد.  
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز، از احتمال پنهان‌کاری و سرپوش گذاشتن بر اطلاعات مربوط به شیوع کرونا در ایران به‌شدت ابراز نگرانی کرد. 
اولین قربانی کادر بیمارستان، مبتلا به ویروس کرونا به نام نرجس خانعلی زاده، 25 ساله در بیمارستان میلاد لاهیجان درگذشت. دو هنرمند نیز به نامهای محمد و مجید جمشیدی دو برادر موسیقیدان ساکن لنگرود و لاهیجان به فاصله کمتر از یک هفته بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند. 
چین و آمریکا خبر دادند داروی تولید شده برای مقابله با کرونا را وارد مرحله آزمایش کردند. چین واکسن خوراکی برای مهار ویروس کرونا ساخته که به‌زودی بر روی بیماران آزمایش خواهد شد. 
بعد از مرگ دهها تن بر اثر ویروس مرگبار کرونا، سرانجام خامنه‌ای به صحنه آمد. اما در وحشت از ویروس کرونا، در اتاق استریل و دربسته چند لحظه ظاهر شد و گفت: «ان‌شاءالله زودتر کلک این ویروس منحوس گرفته بشود». برخی از مقامات رژیم نیز به این ویروس مبتلا شده اند که تاکنون آخوندی به نام هادی خسروشاهی که 5 سال سفیر رژیم در واتیکان بود، مرد. معاون وزیر بهداشت رژیم که می گفت کرونا به ایران نیامده، نیز مبتلا شده است. 

******
نماینده عالی اتحادیه اروپا به‌نمایندگی از این اتحادیه روز ۲۵فوریه –در مورد همسو شدن شماری از کشورهای دیگر اروپا با لیست افراد، گروهها و نهادهای مشمول اعمال اقدامات مشخص برای مبارزه با تروریسم بیانیه‌یی صادر و اعلام کرد: در تاریخ ۱۳ژانویه ۲۰۲۰، شورای اتحادیه اروپا تصمیم (لیست‌گذاری تروریستی) را تصویب کرد. کشورهای کاندیدای عضویت اتحادیه اروپا شامل جمهوری مقدونیه شمالی، مونته نگرو، صربستان و آلبانی و هم‌چنین کشورهایی که در روند ثبات‌سازی و کاندیدای احتمالی اتحادیه اروپا هستند شامل بوسنی هرزگوین، ایسلند، اوکراین و جمهوری ملداوی با این تصمیم هم‌سو شدند. آنها تضمین خواهند کرد سیاست‌های ملی کشورشان با این تصمیم شورا منطبق باشد. اتحادیه اروپا از این تعهد اطلاع پیدا کرد و از آن استقبال می‌کند.
در بیانیه ۱۳ژانویه۲۰۲۰اتحادیه اروپا درباره تمدید لیست‌گذاری دیپلمات تروریستها و سرپاسداران حکومت آخوندها آمده است: اتحادیه اروپا فهرست تروریستی خود متشکل از افراد و سازمانهای مشمول تحریم‌ها را تمدید می‌کند. شورای اتحادیه اروپا امروز لیست تروریستی اتحادیه اروپا را که افراد، گروهها و نهادهایی که مشمول اقدامات محدود کننده با هدف مبارزه با تروریسم هستند، تمدید می‌کند. افراد، گروهها و نهادهای درج شده در این لیست مشمول انجماد منابع مالی‌شان و سایر داراییهای مالی در اتحادیه اروپا هستند. هم‌چنین برای گردانندگان اقتصادی اتحادیه اروپا ممنوع است که منابع مالی و منافع اقتصادی در دسترس آنها قرار بدهند.
شورای وزیران اتحادیه اروپا در ابتدا این لیست را به‌عنوان اجرای قطعنامه ۱۳۷۳مورخ سال ۲۰۰۱متعاقب حملات تروریستی یازده سپتامبر ۲۰۰۱تشکیل داد. این شورا لیست را به‌صورت نوبه‌ای حداقل هر شش ماه بر مبنای یک تبادل اطلاعات منظم بین کشورهای عضو در رابطه با هر فاکت یا تحول مربوط به لیست‌گذاریها مورد بررسی قرار می‌دهد.
بیانیه اتحادیه اروپا سپس «اداره امنیت داخلی وزارت اطلاعات و امنیت رژیم ایران» به‌عنوان نهاد تحریم شده ذکر کرده و علاوه بر قاسم سلیمانی، بر اسامی کسانی که در مقاطع مختلف لیست‌گذاری شده‌اند تأکید کرده است. از جمله:
- اسدالله اسدی نخستین دیپلمات تروریست دستگیر شده با پاسپورت دیپلماتیک رژیم حین مأموریت بمب‌گذاری علیه مجاهدین
- منصور ارباب سیر و علی غلام شکوری تروریستهای دست‌اندرکار در بمب‌گذاری علیه سفیر عربستان در آمریکا
-عبدالرضا شهلایی و حامد عبداللهی از سرکردگان نیروی تروریستی قدس و همدست قاسم سلیمانی

******
در چهل و سومین اجلاس شورای حقوق بشر، بیانیه ثبت شده در سازمان ملل درباره قیام مردم ایران و قتل‌عام سی هزار زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷، توسط ۵سازمان حقوق‌بشری دارای رتبه مشورتی سازمان ملل و ۱۶انجمن حقوق‌بشری دیگر امضا شده است.


******
عفو بین‌الملل روز جمعه ۹ اسفند درباره خطر اعدام سه بازداشتی اعتراضات آبان در ایران به نامهای امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی هشدار داد و گفت این سه نفر در دادگاهی "ناعادلانه" محاکمه شده‌اند و تحت شکنجه قرار داشته‌اند. اشاره این سازمان حقوق‌بشری به‌گفته حسین مرادی است که اظهار داشته به‌زور به اعتراف تلویزیونی وادار شده است. این سازمان همچنین تأکید دارد که دادرسی پرونده آقایان مرادی، تمجیدی و رجبی از نظر این سازمان "شدیدا غیر منصفانه" بوده است. امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی هر سه کمتر از ۳۰سال سن دارند و علاوه بر مجازات اعدام، به حبس و شلاق نیز محکوم شده‌اند.

******
پس از سیل ویرانگر فروردین98، به‌علت عدم کنترل و رسیدگی، شاهد سیلی دوباره در ۱۳استان و آوارگی شهروندان ایرانی در بیش از ۵۰شهر کشور هستیم. معاون استاندار لرستان ۶بهمن گفت: «این فقط ۱۸۰مترمکعب در ثانیه است شما تصور کنید قراره فردا صبح در پلدختر رودخانه کشکان آبش به حدود ۴۸۰۰متر مکعب در ثانیه برسه». خسارت اولیه سیل در استان لرستان تا ۲۱۰۰میلیارد تومان برآورد می‌شود. هنوز راه ۲۷۷روستا در این استان قطع است و مردم با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. همچنین برق ۳۷روستا و آب ۲۳روستا قطع می باشد. ۱۵پل نیز که چند ماه پیش ساخته شده بود، تخریب شده است. از سوی دیگر خطر سیل خوزستان را نیز تهدید می‌کند. حجم آب ورودی به سد دز از ۳۰۰متر‌مکعب بر ثانیه به ۳۶۰۰متر‌مکعب بر ثانیه رسیده است. ورودی آب به سدهای استان خوزستان از روز چهارشنبه ۷ اسفند روند صعودی داشته و در ۴۸ساعت ۱.۱میلیارد مترمکعب سیلاب وارد مخازن سدهای خوزستان شده است.

اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

******
مژگان اسکندری از بازداشت شدگان قیام آبان ماه به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. وی در ۱۹آذر، به جرم شرکت در قیام آبان بازداشت شد. حکم این زندانی سیاسی، پس از طی مراحل دادرسی توسط دادگاه انقلاب رژیم در تهران در ۳۰ بهمن ۱۳۹۸، به وی ابلاغ شد. این زندانی سیاسی پس از بازداشت تا پایان مراحل بازجویی در یکی از بازداشتگاه های نهادهای امنیتی رژیم در تهران به سر برد. سپس به زندان قرچک ورامین منتقل شد. اتهام وی اجتماع و تبانی عنوان شده است.
سمیرا هادیان که در ۳۰آبان، به خاطر شرکت در قیام سراسری آبان بازداشت شده بود در دادگاه انقلاب رژیم در تهران با ریاست قاضی شرع، ایمان افشاری به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد. وی هم اکنون در بند ۱ زندان قرچک ورامین محبوس است. حکیمه احمدی فعال مدنی توسط دادگاه مراغه به 16 ماه حبس تعزیری محکوم شد. وی اواخر مهر 97 در منزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

******
مقاومت ایران اسامی ۳۱تن دیگر از شهدای قیام سراسری مردم ایران در آبان ۹۸ را منتشر کرد. در میان این اسامی نام یک زن به نام وینا هوشنگی از جوانرود و یک دختر بچه سه ساله به نام حسنا بامری به چشم می خورد. حسنا در ماهشهر در بغل مادرش تیر خورد و جان باخت.
به این ترتیب تعداد اسامی اعلام شده شهیدان قیام آبان ماه ۹۸ به ۷۵۵تن رسید. مقاومت ایران در ۲۴آذر ۹۸ اعلام کرد شمار شهیدان قیام آبان ماه ۹۸ بیش از ۱۵۰۰تن می‌باشد. رژیم ایران کماکان به تناقض گویی در مورد آمار شهیدان قیام ادامه می دهد. حسن روحانی در کنفرانس مطبوعاتی ۲۷بهمن ۹۸، درباره آمار شهیدان آبان گفت: «این آمار در اختیار پزشکی قانونی کشور است… آنها می توانند اعلام کنند و مشکلی نیست.»
روز ۲۸ بهمن ۹۸، رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: «در مصوبه شورای امنیت ملی که زیر مجموعه دولت است و وزیر کشور رئیس آن است، مشخص شده است که چه کسی باید این آمار را اعلام کند… دولت باید آمار را اعلام کند…. ما به مراجع ذیصلاح اعلام کردیم و هیچ وظیفه ای مبنی بر اعلام عمومی آن نداریم… تمام اطلاعات را می توانید از وزیر کشور سوال کنید.»
مقاومت ایران بار دیگر دبیرکل ملل متحد را به اعزام یک هیأت حقیقت یاب بین المللی برای تحقیق پیرامون وضعیت شهیدان و مجروحان و بازدید از زندانها و دستگیر شدگان فراخواند.
احکام زندان برای معترضان قیام آبان ماه ۹۸
از سوی دیگر دستگیری و صدور احکام زندان علیه فعالان سیاسی و به طور خاص دستگیرشدگان قیام آبان ماه ۹۸ ادامه دارد.
مریم علیشاهی و پسرش که به دلیل شرکت در قیام آبان ماه بازداشت شده بودند جمعاً به ۱۵ سال حبس محکوم شدند. مریم علیشاهی که هم اکنون در زندان قرچک ورامین محبوس است به ۹ سال زندان محکوم شد.
ملیکا قراگوزلو، دانشجوی روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبایی نیز توسط دادگاه انقلاب تهران به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. ملیکا قراگوزلو روز یکشنبه ۲۶ آبان ۹۸، در جریان قیام آبان بازداشت شده بود.
- روز سوم اسفند، فروزان یزدانی پور، دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در منزل مسکونی خود در تهران بازداشت شد. با گذشت چند روز هنوز از محل نگهداری و دلیل بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.

******
پرونده سازی فدراسیون ایران باعث شد زن یخ نورد ایرانی با زندگی حرفه ای در ورزش قهرمانی خداحافظی کند. زینب کبری موسوی، دارنده مدال نقره بازی های قهرمانی آسیا، یکی از ۱۰یخ نورد برتر جهان در ایران و جهان است که او را بعنوان یکی از بهترین یخ نوردهای حال حاضر می شناسند. دختر یخ نورد ایرانی در مورد موانعی که سر راهش بود از جمله به عدم حمایت فدراسیون ایران و نگاه های بسیار جنسیتی و مردانه اشاره کرد. موسوی در مورد کناره گیری اش از ورزش گفت، عدم حمایت های فدراسیون کوهنوردی، نبود یک سالن ورزشی اختصاصی برای این رشته ورزشی و همینطور تلاش های فدراسیون برای جلوگیری از سفرهای مستقلش به مسابقات بین المللی به عنوان مهم ترین عوامل در کناره گیری او از این حرفه بود.
زینب از تلاشهای خودش در برابر این مشکلات گفت، « سال ۲۰۲۰ را با دنیایی از انرژی و امید آغاز کردم تا اولین زن ایرانی باشم که روی سکوی جهانی مسابقات یخ نوردی می رود. فقط دو رقابت و تورنمنت دیگر باقی مانده بود که من به سکوی جهانی برسم اما فدراسیون اجازه اعزام به من نداد. حتی اجازه نداد به صورت مستقل به این مسابقات بروم. همه هزینه، صرف زمان و روزهایی که بدون مربی تمرین کردم بیهوده بود.»
این دختر یخ نورد آخرین تلاش فدراسیون ایران را برای حذف وی اینطور بیان کرد،‌ «مرا به فدراسیون دعوت کردند و متوجه شدم برای من پرونده انضباطی تشکیل داده اند. فکر می کنم هیچ چیز بدتر از پرونده سازی برای یک ورزشکار حرفه ای نیست.»
زینب کبری موسوی متولد سال ۱۳۷۰ از شش سالگی ورزش را با ژیمناستیک آغاز کرد. تحصیلاتش را در رشته الهیات به اتمام رساند و بصورت حرفه ای به ورزش یخ نوردی پرداخت.
طی ماه های اخیر ورزشکارانی مانند میترا حجازی پور قهرمان شطرنج ایران، کیمیا علیزاده نخستین مدال آور تکواندو در رقابت های المپیک، صدف خادم بوکسور زن ایرانی و درسا درخشانی استاد بزرگ شطرنج ایران، به دلیل سیاست های زن ستیزانه حکومت ملایان، مجبور به ترک ایران شدند.