صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، بهمن ۲۷، ۱۳۹۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 27 بهمن 98= 16 فوریه 2020

 کانادا؛
روز جمعه 14 فوریه=25 بهمن، در حاشیه کنفرانس مونیخ، جاستن ترودو نخست وزیر کانادا بدون برنامه قبلی وارد جلسه دیدار وزیر خارجه کانادا و جواد ظریف شد و به گرمی با او دست داده و در برابرش خم شد. پخش این خبر، اعتراضات گسترده ای را در کانادا برانگیخت و در توییتر، هشتگ ترودو باید استعفا دهد، در این کشور ترند شد. پس از بخش خبر با میهمان این هفته رادیو ایرآوا در همین رابطه گفتگو خواهم داشت. 
از سوی دیگر همزمان با کنفرانس امنیتی مونیخ، ایرانیان هوادار مقاومت ایران، از
سراسر آلمان در مونیخ دست به تظاهرات زدند و حضور جواد ظریف را محکوم کرده و خواستار اخراج وی از مونیخ شدند. تظاهر کنندگان تأکید کردند که جواد ظریف در همه تصمیمات تروریستی  و جنایتکارانه این رژیم که توسط شورای عالی امنیت رزیم  از جمله حملات تروریستی در اروپا دست دارد وحرفه او توجیه تروریسم صادراتی رژیم بوده و شخصا به همدستی و تحت امر بودن قاسم سیمانی سرکرده به نیروی تروریستی قدس اذعان کرده است. ددبیرخانه شورای ملی مقاومت باصدور اطلاعیه ای اعلام کرد: ظریف رژیمی را نمایندگی می کند که در جریان قیام آبان ماه، حداقل ۱۵۰۰ تن از مردم معترض را قتل عام کرد؛ رژیمی که فعالترین حامی تروریسم دولتی در جهان و عامل اصلی بحران، جنگ افروزی و بی ثباتی در منطقه خاورمیانه می باشد.
همنشینی با جنایتکارانی مانند قاسم سلیمانی، بشار اسد، حسن نصرالله، و عماد مغنیه در زمره بالاترین افتخارات ظریف است.
توجیه جنایات رژیم و مشارکت در توطئه های تروریستی در خارج و فراهم کردن تسهیلات برای آنها از وظایف اصلی وزارتخارجه آخوندهاست. در دو سال گذشته، ۷ دیپلمات تروریست رژیم، از جمله یک سفیر، به خاطر دخالت در طرحهای تروریستی علیه مخالفان از خاک اروپا اخراج شدند. ظریف باید، همچون خامنه ای و روحانی و دیگر سرکردگان رژیم، بخاطر جنایت علیه بشریت، همچون یوآخیم فون ریبنتورپ، وزیر خارجه هیتلر، در برابر عدالت قرار گیرد. شرکت کنندگان در این تظاهرات خواستار لیست گذاری تمامیت سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات رژیم توسط دولتهای اروپایی و اخراج ماموران سرویسهای مخفی رژیم و نیروی تروریستی قدس از کشورهای اروپایی و ارجاع پرونده های نقض حقوق بشر توسط رژیم از جمله قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ به شورای امنیت ملل متحد دادگاه جنایی بین المللی شدند. آنها تاکید کردند کنفرانس امنیتی مونیخ جای تروریستها نیست و جواد ظریف باید اخراج شود. آنان با تاکید بر این که صلح و امنیت جهانی، تغییر رژیم در ایران را طلب می کند خواستار برسمیت شناخت شدن حق مردم ایران برای مقاومت و خواست  آنها برای سرنگونی استبداد مذهبی شدند. آنها با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار اخراج ظریف از این اجلاس شدند. روی پلاکاردی نوشته بود:‌«کنفرانس امنیتی مونیخ جای تروریستها نیست»

******
روز یکشنبه ۲۷ بهمن، دانشجویان دانشگاه امیر کبیر در تهران در اعتراض به حوادث آبان، سقوط هواپیما و وضعیت فعلی کشور و همچنین علیه نمایش انتخابات رژیم تظاهرات اعتراضی برگزار کردند.
دانشجویان شعار می دادند:
بترسید بترسید   ما همه با هم هستیم
مردم درگیر فقرند   اینها تو فکر رای اند
از ایران تا بغداد   فقر و ستم استبداد
۱۵۰۰ نفر کشته آبان ماست
مادر چه داغدار است اینجا همه نیزار است
امنیت پوشالی  جمهوری توخالی
آبان دی و خرداد   یاد آر خون و بیداد
نه صندوق نه آراء تحریم انتخابات
در جریان تجمع و شعارهای دانشجویان دانشگاه امیر کبیر ماموران لباس‌شخصی و حراست این دانشگاه به دانشجویان حمله کردند. دانشجویان در مقابل این حمله با یکدیگر زنجیر تشکیل داده و در برابر آنها مقاومت کردند. آنها شعار می دادند:
 به من نگو فتنه گر     فتنه تویی ستمگر
از خون جوانان وطن لاله دمیده      عدالت کجایی   عدالت کجایی 
دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در همین روز  کلاسها را ترک کرده و مقابل دانشکده تجمع و نسبت به تغییرات آموزشی و کمبود امکانات آموزشی اعتراض کردند. آنها تراکتهایی در دست داشتند که روی آنها از جمله نوشته شده بود:
دانشجو بیدار است از وعده‌ها بیزار است.
روز شنبه ۲۶بهمن نیز در تهران دانشجویان دانشگاه علامه به حضور دوربین و عوامل صدا و سیمای حکومت، در این دانشگاه با شعار «ننگ ما ننگ ما/صدا و سیمای ما» اعتراض کردند.

******
بر اساس فراخوان قبلی کمیته برگزاری تظاهرات اکتبر روز یکشنبه16 فوریه= ۲۷بهمن، دانشجویان دانشگاههای بغداد، میسان، بابل، دیوانیه، ناصریه و کربلا به خیابانها آمدند و علیه کاندیدای معرفی شده رژیم آخوندها و توطئه‌های ماموران رژیم تظاهرات و حمایت خود را از قیام مردمی عراق اعلام کردند.






******
روز یکشنبه 27 بهمن، نماینده مجلس رژیم از دهلران در حالیکه در زرین‌آباده از توابع شهرستان دهلران قصد تبلیغات داشت، مورد اعتراض شدید مردم قرار گرفته و مجلس تبلیغاتی او بهم زده شد. یکی از شهروندان خطاب به او فریاد می‌زد و می‌گفت: «تو این چهار سال چه کاری کردی که اومدی برا رأی گرفتن». یکی دیگر از شهروندان در مورد این نماینده رژیم می‌گفت: «او با شش میلیارد اومده رأی بخره. همه هم می‌دونن که او دزد کثیفی بیش نبوده».


******
روز شنبه جمعی از خانواده‌های بازداشت‌ شدگان روز شنبه ۲۶بهمن در مقابل اداره اطلاعات رژیم در سنندج دست به تجمع اعتراضی زدند و خواستار آزادی فوری بستگانشان شدند. در این تجمع خانواده‌های بازداشت‌ شدگان مورد توهین و تهدید مأموران رژیم قرار گرفتند. آنها اعلام کردند تا وضعیت عزیزانشان مشخص نشود هر روز دست به تجمع خواهند زد.



******
از روز یکشنبه ۲۰بهمن، برف و بهمن شدید طی مدت ۳روز، استان گیلان را فرا گرفت و تعدادی کشته و مصدوم از جمله تعدادی زن و کودک برجای گذاشته است. مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان گیلان مهدی ولی پور، که آماری از این تلفات نداد افزود، پیش از این در رودبار نیز یک زن مجروح شده بود و یک نفر دیگر جانش را از دست داد. (خبرگزاری حکومتی ایسنا- ۲۴بهمن ۱۳۹۸) اکثر جاده ها مسدود شد. آب و برق بخش عمده این استان قطع شد. محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، از فاجعه قطع برق ۷۴هزار خانوار در گیلان خبر داد. وی همچنین در جمع خبرنگاران گفت، «همچنین دو هزار خانوار شهری فاقد آب آشامیدنی و ۴۴هزار خانوار روستایی فاقد آب هستند.»
رضا اردکانیان وزیر نیرو، درباره بحران برف در استان گیلان اعلام کرد، سه پست از ۱۹پست توزیع برق در استان گیلان نیز «به علت عدم دسترسی راه ها از مدار خارج است.»
خبرگزاری ایسنا روز پنجشنبه ۲۴بهمن ۹۸، به نقل از محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، نوشت که بازگشایی راه ها در استان گیلان «چهار روز» طول خواهد کشید.
فرماندار لاهیجان، اسماعیل میرغضنفری، از قطعی برق در ۱۲۵روستای این شهرستان خبر داد و گفت، «لاهیجان با بحران برق مواجه شده است، نه بحران برف!» (خبرگزاری حکومتی ایسنا – ۲۴بهمن ۱۳۹۸)
در بخش فومن تنها در یک روستا ۶۵واحد مسکونی تخریب شد. ۲۸روستای فومن برق ندارند. در صومعه سرا، راه ۲۵روستا مسدود است. بسیاری از نانوایی ها به دلیل قطع برق امکان پخت نان ندارند. سطح پوشش برف در گیلان ۱۴هزار کیلومتر بوده و گستردگی این بارش برف بی سابقه است. اما مقامات حکومتی با گذشت بیش از ۵ روز از این برف سنگین و بهمن های مهیب، هیچ اقدام جدی برای مردم انجام نداده و آنها را در برابر حوادث طبیعی بی دفاع رها کرده اند.
گفتنی است که چند روز پیش، رئیس ستاد بحران تالش در حالیکه مشغول تماشای مسابقه فوتبال بود، گفت برف بحران نیست، نعمت است.



اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛
******
انیس سعادت نویسنده و سینماگر جوان که در روز 22 دی در جریان یادبود جانباختگان هواپیمای اوکراینی در خیابان معالی آباد شیراز توسط اطلاعات سپاه دستگیر شده بود، اکنون به دلیل ابتلا به بیماری لوپوس در معرض خطر و از درمان محروم است. خانواده او هنوز موفق به ملاقات او نشده و به دلیل بیماری او به شدت نگران سلامتیش هستند. ریه و کلیه های وی درگیر بیماری لوپوس شده و وضعیت سلامتی بسیار ناپایداری دارد. انیس در محافل ادبی و هنری شیراز بعنوان یک نویسنده و فیلمنامه نویس مستعد شناخته می شود. 
انیس سعادت روز ۲۲دی ۱۳۹۸، در جریان مراسم یادبود جان باختگان هواپیمای اوکراینی در خیابان معالی آباد شیراز همراه با یکی از همکارانش توسط اطلاعات سپاه بازداشت شد. این نویسنده جوان، متولد سال ۱۳۶۸، در رشته کارشناسی ارشد روانشناسی تحصیل کرده و در محافل ادبی و هنری شیراز به عنوان یک نویسنده و فیلنامه نویس مستعد شناخته می شود.

******
مریم زیرک و سهیلا زال بیگی، دو تن از اعضای هیأت مدیره کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین، در دادگاه تجدید نظر به پرداخت جریمه نقدی ۱۲میلیون و صد هزار تومان، محکوم شدند. آنها پیشتر در دادگاه قزوین به اتهام «تبلیغ علیه نظام» هرکدام به تحمل ۲۴ماه حبس تعزیری محکوم شده بودند.

******
لیلا تیرانداری که از تاریخ ۷دی، در اعتراض به بازداشت خودسرانه به اعتصاب غذا دست زده بود، پس از حدود یک ماه و با وعده آزادی با قید وثیقه به اعتصاب خود پایان داد. این فعال مدنی در حال حاضر در کانون اصلاح و تربیت سنندج به سر می برد و مراحل بازجویی او به اتمام رسیده است.








******
پریسا سیفی، دانشجوی زندانی، که در قرنطینه کانون اصلاح و تربیت سنندج بود به داخل بند منتقل شده و در بازداشت موقت به سر می برد. دادگاه سنندج هر بار به بهانه ای از آزادی موقت با وثیقه این دانشجوی زندانی امتناع می کند.









******
ماری محمدی زندانی سیاسی و نوکیش مسیحی، هنگام بازجویی تحت شکنجه های جسمی و جنسی قرار گرفت. وی پس از بازداشت در ۲۲دی، به بازداشتگاه وزرا تهران منتقل شد. پیش از شروع بازجوییها او را به حیاط بازداشتگاه وزرا منتقل کردند و در آنجا مجبورش کردند در سرمای شدید بر کف آسفالت و روبروی توالتها بنشیند. در ادامه توسط ۳ بازجوی مرد مورد بازجویی قرار گرفت. طی ۲۴ساعت حضور ماری محمدی در این بازداشتگاه هیچ غذایی به او نداده بودند. مأموران علاوه بر ضرب و شتم او را به صورت غیر معمول بازرسی کردند. در این بازرسی مأموران زن، ماری را مجبور کردند لباسهای خود را به طور کامل در بیاورد و چندین بار با حالتهای مختلف بدون لباس حرکت بشین و پاشو انجام بدهد. مأموران او را تهدید کرده بودند در صورتی که خودش این کار را نکند، آنها به زور لباسهایش را در می آورند. وی شب یکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۸، در تجمعات مردم در جریان اعتراض به هدف قرار دادن هواپیمای اوکراینی توسط نیروهای پدافندی سپاه پاسداران، شرکت کرده بود تا با خانواده های قربانیان همدردی خود را اعلام کند. از آن تاریخ وی در زندان قرچک بصورت بلاتکلیف به سر می برد. دادسرای اوین برای ماری محمدی قرار کفالت ۳۰میلیون تومانی صادر کرد. با این حال با تودیع قرار موافقت نکردند. پیشتر در دی ماه ۱۳۹۸، این زن مسیحی در تهران توسط گشت ارشاد مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به اتهام فعالیت مسیحیت، به ۶ماه حبس تعزیری محکوم شد.

******
زندانی سیاسی نجات انور حمیدی 61 ساله از هواداران سازمان مجاهدین خلق که در زندان سپیدار اهواز محبوس است از بیماری شدید چشم رنج می برد. وی به اتهام هواداری از این سازمان در اسفند ۹۷، بازداشت و به زندان اهواز منتقل شد. وی به دلیل کهولت سن به بیماری شدید چشم مبتلاست و بینایی او در خطر می باشد. خانم حمیدی از زندانیان دوران دهه شصت، از سردردهای مزمن رنج می برد.
خانم حمیدی پیشتر در سال ۱۳۶۰ نیز دستگیر و به مدت ۲ سال و ۴ماه در زندان های رژیم زندانی بود. او مجددا در سال ۱۳۹۶، به دلیل هواداری از مجاهدین بازداشت و با قرار وثیقه سنگین تا زمان صدور حکم آزاد شد. سپس بر اساس حکم صادره، این زندانی سیاسی به ۵ سال زندان محکوم شد. در اسفند سال ۱۳۹۷، جهت تحمل حبس بازداشت و به زندان سپیدار اهواز منتقل شد.
به تازگی پرونده دیگری نیز برای وی تشکیل شده که به احتمال قوی باعث افزایش حکمش خواهد شد.
همسر و دختر این زندانی سیاسی، همراه وی بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفتند. همچنین خانواده اش نیز تهدید شدند، حق گرفتن وکیل ندارند در غیر اینصورت به اتهام عدم همکاری با اطلاعات و اقدام علیه امنیت ملی بازداشت خواهند شد.

******
سه زن فعال مدنی به نامهای شهلا جهان بین، گیتی پورفاضل(وکیل دادگستری و عضو کانون نویسندگان) و شهلا انتصاری جمعا به ۱۸ سال زندان و با اتهاماتی از قبیل «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه تهران محاکمه شدند.
گیتی پورفاضل وکیل دادگستری و عضو کانون نویسندگان، علاوه بر ۶ سال زندان به ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروه های سیاسی- اجتماعی نیز محکوم شده است. پیشتر گیتی پورفاضل، شهلا انتصاری و شهلا جهان بین در مرداد ماه ۹۸، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در مهر ۹۸، به زندان اوین منتقل شدند. پس از گذشت ۴ماه در آبان ۹۸، با قید وثیقه ۵۰۰میلیون تومانی آزاد شدند.

******
نهادهای امنیتی در زندان اوین، با وجود وضعیت جسمی وخیم، از مرخصی درمانی زندانی سیاسی سمانه نوروز مرادی که در بند زنان اولین به بیماری لوپوس مفصلی مبتلا می باشد، ممانعت کردند. سینه های او عفونت کرده و نیاز به درمان فوری دارد. با اینکه وثیقه ۳۳۰میلیون تومانی، برای مرخصی او جهت درمان مشخص شده است اما نهادهای امنیتی بدون ذکر هیچ دلیلی هر بار در مقابل درخواست مرخصی سمانه نوروز مرادی مخالفت کرده اند. سمانه نوروز مرادی به بیماریهای متعدد دیگری مانند، زخم معده و ناراحتی روده مبتلا است و عدم دسترسی به داروهایش وضعیت او را وخیم تر کرده است. این زندانی سیاسی، در دادگاه تجدید نظر به ۳سال و ۹ماه حبس محکوم شده است. وی از ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، جهت اجرای حکم بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. زهرا جمالی که در حال گذراندن ۳سال و ۶ماه حبس خود می باشد به دلیل کیست تخمدان و رشد غده در ناحیه پاشنه پا و بروز درد شدید نیاز به درمان دارد ولی از اعزام وی به مراکز درمانی جلوگیری می شود. قاضی حکومتی شعبه ۲۶دادگاه تهران دلیل مخالفت خود با اعزام زهرا جمالی را سخنرانی وی علیه حکومت بر سر خاک علیرضا شیرمحمدعلی عنوان کرده است.

******
منیره عربشاهی، فعال حقوق زنان که در بند زنان اوین محبوس است روز ۱۳ بهمن، در مورد فشارهایی که به لحاظ محرومیت از خدمات درمانی به زنان وارد می شود نامه ای نوشت. وی در بخش هایی از این نامه با اشاره به وضعیت جسمی سمانه نوشت: «ماه هاست که سمانه با عفونت شدید سینه مواجه شده، … با وجود گذشت چند ماه از دستور پزشک جراح مبنی بر تخلیه سینه، تا این لحظه هیچ اقدامی از سوی بهداری زندان اوین صورت نپذیرفته است.» منیره عربشاهی در مورد وضعیت بهداری زندان نیز نوشت، «بهداری اوین از ابتدایی ترین امکانات پزشکی و دارویی که محقرترین خانه های بهداشت در مناطق روستایی از آن بهره مند هستند، محروم است.» وی افزود اقدامات برای «اعزام بیماران زندانی به مراکز بیمارستانی خارج از زندان» خیلی دیر انجام می شود. «زندان موظف به ارائه خدمات و مراقبت های پزشکی به زندانیان است…تأخیر در اقدامات درمانی، تأثیرات جبران ناپذیری در روند بهبود و سلامت بیمار باقی می گذارد.»


اخبار اعتراضی؛
******

روز شنبه ۲۶بهمن، جمعی از پرسنل عوارضی قزوین-زنجان نسبت به پرداخت نشدن مطالبات حقوقی خود در مقابل اداره کل راه و شهرسازی قزوین، برای چندمین بار،  کارگران راه آهن در روستای ایستگاه کشور واقع در خرم آباد در استان لرستان نسبت به نداشتن آب به مدت ۱۰ روز، خانواده های مبتلایان به بیماری SMA و حامیان حقوق معلولان نسبت به عدم حمایت دولت از این بیماران در مقابل وزارت بهداشت رژیم، تجمعات اعتراضی برپا کردند.