صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، مهر ۲۱، ۱۳۹۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 21 مهر 98= 13 اکتبر 2019

خبری از کانادا؛
وزیر خارجه کانادا خانم کریستیا فریلند، در توییتی روز گذشته خبر داد: بسیار خیالم راحت شد که بالاخره مریم ممبینی به کانادا و نزد خانواده اش برگشته است. خانم مریم ممبینی بیوه آقای کاووس سیدامامی فعال محیط زیست است که در ایران و زیر شکنجه به قتل رسید. خانم ممبینی توسط حکومت آخوندها به مدت 582 روز به گروگان گرفته و در حصر خانگی نگاه داشته شد تا بدینوسیله از دولت کانادا باج خواهی کند. 






اخبار؛

رژیم ایران درباره ممنوعیت زنان به استادیومهای ورزشی، مجبور به عقب نشینی شد. به نقل از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت، دقیقاً یک ماه پس از جان باختن سحر خدایاری، جمعیت کوچکی از زنان ایرانی که روز پنجشنبه ۱۸ مهر، پس از 40 سال ممنوعیت، برای اولین بار اجازه ورود به استادیوم آزادی را پیدا کردند، شعار دادند:‌ «دختر آبی جای تو خالی!». سحر خدایاری یا دختر آبی در اعترض به حکم شش ماه زندان بخاطر ورود به استادیوم، خود را به آتش کشید و جان باخت. بلیطهای قسمت زنان که تنها به 3500 صندلی اختصاص داده شده بود، بسرعت فروش رفت و تعداد زیادی از زنان در بیرون استادیوم بی نصیب ماندند. آنها در بیرون از استادیوم شعار می دادند: توپ تانک فشفشه این در باید باز بشه. از چند روز پیش از مسابقه ایران و کامبوج، آماده سازیهای رژیم برای محدود کردن زنان، از جمله تعداد قابل توجهی از ماموران لباس شخصی و ماموران زن نیروی انتظامی که برای مراقبتهای امنیتی تماشاچیان زن مستقر شده بودند، در کنار حصار کشی محل زنان، در نظر گرفته شده بود. دوربینهای مدار بسته نیز همه حرکات را تحت کنترل داشتند. گفتنی است که زوجها نیز از هم جدا شدند و زنان با  اتوبوس به جایگاهشان برده شدند. با همه اینها، زنان شجاع با شعار نام سحر خدایاری را فریاد زدند. ماموران زن، مدام به تماشاچیان زن هشدار می دادند که نام سحر را نبرند. نهایتا یکی از دختران تماشاچی که تراکتی که روی آن نوشته شده بود: "دختر آبی ایران، شده اسم تو جاویدان"، را بلند کرده بود، مورد حمله ماموران زن یگان ویژه رژیم قرار گرفت و دستگیر شد. سایر زنان که فریاد می زدند: ولش کن ولش کن، سعی داشتند او را نجات دهند که موفق نشدند. این منبع در ادامه خبر به این موضوع اشاره کرد که در پایان بازی مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ بین ایران و کامبوج، بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران به سمت قسمت حصارکشیده و ایزوله شده زنان رفتند تا با ادای احترام به زنان تماشاچی با خواست زنان ایران مبنی بر لغو ممنوعیت ورود به استادیوم اعلام همبستگی کنند.

******
به نقل از اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت 19 مهر، رژیم آخوندها برای جلوگیری از ادامه و گسترش قیام مردم لردگان که در روزهای ۱۰تا ۱۴مهر نیز ادامه داشت به دستگیریهای گسترده مردم این شهر و مناطق و روستاهای اطراف آن به‌ویژه جوانان روی آورده است. این دستگیریها که از هفته گذشته شروع شده هم‌چنان ادامه دارد روز پنجشنبه، ۱۸ مهر ماه، نیروهای حکومتی به روستای مُنجَرمویی حمله کرده و شماری از اهالی را دستگیر کردند. بنا به این اطلاعیه، در یک اقدام حتی شماری از مجروحان را از روی تخت بیمارستان به زندان منتقل کرده‌اند. رژیم شمار زیادی از پاسداران، بسیجیان، نیروهای اطلاعاتی و لباس‌شخصیها را برای کنترل اوضاع در لردگان و مناطق اطراف مستقر کرده است.

******
خبرگزاری رادیو تلویزیون رژیم گزارش داد: سخنگوی سپاه پاسداران درگیریهای اخیر در داخل عراق را، تلاش دشمنان برای تحت شعاع قرار دادن موضوع راهپیمایی اربعین دانست و گفت: نیروی قدس سپاه، نیروهای انتظامی عراق و حشدالشعبی؛ حافظ امنیت(مراسم) در خاک عراق هستند. وی افزود: امنیت در داخل کشور با نیروهای نظامی، اطلاعاتی و امنیتی خودمان و با کمک بسیج و سپاه تأمین می‌شود. قیام مردم عراق علیه فساد اقتصادی و دخالتهای رژیم ایران در کشورشان همچنان ادامه دارد. الیوت انگل رئیس کمیته روابط خارجی و مایکل مک کول عضو ارشد این کمیته با صدور بیانیه مشترکی خواستار توقف سرکوب مردم عراق و حسابرسی از عاملان کشتار قیام اخیر این کشور شدند. در این بیانیه مشترک آمده است:‌ «ما از دولت عراق می‌خواهیم به حقوق اساسی مردم عراق برای تجمع آزاد و تظاهرات صلح‌آمیز احترام بگذارد. استفاده از زور علیه تظاهر کنندگان غیرقابل قبول است و کسانی که در این خشونت ها شرکت داشته‌اند باید مورد حسابرسی قرار گیرند. علاوه بر این اینترنت و رسانه‌های اجتماعی باید برای مردم عراق قابل دسترس باشد.

******
سایت همبستگی ملی نوشت: در پی حملات ترکیه به مناطق کردنشین در شمال سوریه و بی نتیجه ماندن اجلاس شورای امنیت ملل متحد در اینباره، اجلاس فوق العاده وزرای خارجه عرب در قاهره کار خود را آغاز کرد. همزمان محکومیتهای بین المللی و اعتراضات مردم کرد و جوامع کردی در کشورهای مختلف علیه حملات ترکیه جریان دارد. در این اعتراضها که گروههای کرد ایرانی و هموطنانمان در کردستان ایران را هم در برمی گیرد، از آمریکا میخواهند از خیانت و خالی کردن پشت کردها که در برابر داعش متحد و کمک کار آن بودند، اجتناب کند. همچنین علیه اردوغان و ترکیه بخاطر حملات و آواره کردن کردها شعار میدهند. از سوی دیگر وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد در صورت صدور فرمان اجرایی توسط رئیس جمهور این کشور، تحریمها علیه ترکیه بسیار شدید خواهد بود. منوچین گفت ما اگر بخواهیم میتوانیم اقتصاد ترکیه را از بین ببریم. مقاومت ایران نیز توقف حملات ترکیه، بیرون رفتن همه نیروهای خارجی از خاک سوریه، به ویژه خلع ید و اخراج رژیم آخوندها و پاسدارانش از این کشور را لازمه صلح و امنیت و ثبات میداند. حقوق کردها، حق مردم سوریه برای سرنگون کردن رژیم بشار اسد و بازگشت آوارگان و حقوق همه ملیتها در این منطقه باید به رسمیت شناخته شود.

******
تایمز لندن فاش ساخت یک گروه تبلیغاتی وابسته به رژیم ایران ۱.۲میلیون پوند کمک مالی از بنیادهای خیریه در انگلستان دریافت کرده است. تایمز لندن نوشت: این گروه که هم‌سو با سیاست‌های حکومت ایران عمل می‌کند غرب را دشمن می‌داند و تحت حمایت جرمی کوربین، رهبر کنونی حزب کارگر قرار دارد و به‌گفته کوربین این گروه را نماینده اسلام می‌داند. روزنامه دیلی‌تلگراف دراینباره نوشت: این گروه به‌عنوان یک ابزار تبلیغاتی برای رژیم حاکم بر ایران عمل می‌کند و هیچ سابقه ارائه حمایت از فعالان حقوق زنان یا اقلیتهای مذهبی در ایران را ندارد. در جلسه روز ۴مرداد سال جاری پارلمان انگلستان، بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلستان گفته بود: جرمی کوربین از تلویزیون پرس.تی.وی رژیم ایران به او پول پرداخت شده و مکرر در جهت منافع ملاهای تهران موضع‌گیری کرده است. 

اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

-
زندانی سیاسی یاسمن آریانی روز شنبه ۱۳ مهر، به بازداشتگاه اطلاعات سپاه، بند ۲ الف منتقل شد. وی در حال گذراندن ۱۶ سال حبس تعزیری در زندان اوین است. 

- دو تن از زنان زندانی سیاسی عاطفه رنگریز و سپیده قلیان در دفاع از دو زندانی
عادی زن تحصن کردند. آنها اعلام نمودند در صورت عدم رسیدگی به خواسته شان دست به اعتصاب غذا خواهند زد. تحصن این دو زندانی سیاسی در دفاع از صغری افتخاری و اکرم بایرامی صورت گرفته که در زندان قرچک ورامین در سلولهای انفرادی از هر گونه امکاناتی محروم هستند.




- خانم فرنگیس مظلومی مادر زندانی سیاسی سهیل عربی پس از بیش از سه ماه حبس در بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شد. خانم
مظلومی به «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، «شرکت در تجمعات غیرقانونی»، «ارتباط و مصاحبه با گروههای معاند نظام» متهم شده بود. برای او قرار وثیقه 400 میلیون تومانی تایین شده بود.
- روز شنبه ۱۳ مهر، مادر ۷۵  ساله زندانی سیاسی کامران درویشی،‌ پیش از ملاقات با فرزندش در زندان ارومیه، مورد ضرب و شتم قرار گرفت.  دلیل این اقدام همراه داشتن یک هندزفری رادیو عنوان شده است.
- فائزه عبدی پور از زنان درویش گنابادی جهت اخذ آخرین دفاع به دادسرای اوین احضار شد. وی در دی ماه ۹۶ بازداشت و پیشتر به ۱۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید به برازجان و ۲ سال محرومیتهای اجتماعی و ممنوعیت از کشور محکوم شده بود.
- به دنبال اعتراض سپیده فرهان فعال دانشجویی به حکم حبس ۶ ساله خود، این حکم به ۲ سال تقلیل پیدا کرد. سپیده فرهان در مرداد ۹۸، به ۶ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.

چند خبر اعتراضی؛


- روز یکشنبه ۲۱مهر، دانشجویان دانشگاه امیرکبیر نسبت به اخذ غیرقانونی شهریه‌های سنگین به بهانه سنوات تحصیلی، هم نیازی و اعمال قوانین آموزشی به نفع پولی‌سازی آموزش... در محوطه دانشگاه و ساختمان فارابی با شعارهای دانشجوی با غیرت حمایت حمایت و حراست دانشگاه خجالت خجالت، کارگران کارخانه آذرآب اراک در میدان ماشین‌سازی این شهر،
- روز شنبه ۲۰مهر، کارگران اعتصابی نیشکر هفت‌تپه در حمایت از کارگران اخراجی و نسبت به پرونده‌سازی برای کارگران این شرکت و پاسخ نگرفتن در مورد مطالبات‌شان، جمعی از کارکنان مترو تهران، نسبت به تغییر وضعیت شغلی خود، مقابل ساختمان اصلی شرکت مترو، و زندانیان سیاسی زندان مرکزی ارومیه نسبت به لغو ملاقاتهای حضوری اعتصاب و تجمعات اعتراضی برپا کردند. 

 اخبار زندان؛

رژیم روز پنجشنبه 18 مهر یک زندانی به نام عالم کریمی، 50 ساله و اهل مریوان را پس از ده سال زندان، در زندان سنندج به‌دار آویخت. در همان روز یک زندانی نیز در مشهد اعدام گردید. 





اخبار منطقه و جهان؛

- کانون صنفی قضات سودان، خانم نعمت عبدالله خیر را به مقام قوه قضاییه این کشور منصوب کرد. این کانون در قیام مردم سودان که باعث سرنگونی عمر البشیر شد نقش فعالی داشته است. این نخستین بار است که در تاریخ کشورهای عرب مسلمان، یک زن به ریاست قضاییه منصوب می‌شود.




- نخست وزیر اتیوپی، ابی احمد علی، به پاس خدماتش در این مقام چه به‌لحاظ داخلی و چه از بابت برقراری صلح با اریتره برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۱۹ شد. در دوران نخست‌وزیر ابی احمد علی، بسیاری از زندانیان سیاسی آزاد شدند. او دست به اصلاحات گسترده‌یی زد و از جمله شکنجه را ممنوع اعلام کرد. ابی احمد همچنین توجه ویژه‌یی به مسایل زیست‌محیطی دارد و در میان دولتمردان صاحب رکورد کاشت بیشترین درخت است.


گبریلا، دختر نازنین زاغری-رتکلیف، پس از سه سال و نیم، که توسط حکومت آخوندها به گروگان گرفته شده بود، روز جمعه 11 اکتبر به لندن نزد پدرش بازگشت. نازنین اما همچنان در ایران زندانی است.