صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، مرداد ۲۱، ۱۳۹۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته؛ 21 امرداد 97

روز گذشته شنبه 20 مرداد= 11 اوت، ایرانیان آزادیخواه اتاوا بار دیگر در حمایت از قیام کنندگان که با ریسک جان خود برای تغییر در ایران در خیابانها و یا در استادیوم ها در تبریز، اهواز و تهران دست به اعتراض می زنند، آکسیون هفتگی خود را برگزار کردند. آنها همچنین از اعتصاب بازاریان حمایت کرده و خواستار آزادی زندانیان سیاسی شدند.











اعتصاب؛
اعتصاب بازار کفاشان تهران شامل پاساژ وحید، اعظم و کمالی روز یکشنبه 21 مرداد، برای دومین روز متوالی ادامه یافت. این اعتصاب در اعتراض به گرانی و نبودن وسایل اولیه تولید صورت گرفته است اما به سرعت به یک حرکت سیاسی تبدیل شد و اعتصابیون شعار مرگ بر دیکتاتور سر دادند. روز گذشته نیز این اعتصاب بخشهای دیگری از بازار تهران از جمله بازار سپهسالار، منوچهر خانی و موسوی را فراگرفت. بر اساس گزارشهای تکمیلی از بازار تهران که در سایت مجاهدین خلق منعکس شده، با وجود تهدیدهای مأموران ضدشورش هر لحظه بر تعداد اعتصابیون و تجمع کنندگان در بازار کفاشان افزوده می شود. شعار مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر گرانی همچنان در قسمتهای مختلف بازار کفاشان تهران طنین انداز است. این درحالیست که روز شنبه 20 مرداد، ماموران نیروی انتظامی در محل حاضر شده تا مانع از گسترش اعتراضات شوند. 

******
به نقل از اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت، روز جمعه ۱۹مرداد (۱۰اوت) هزاران تن از تماشاگران مسابقه فوتبال بین تیمهای تهران و تراکتورسازی تبریز در ورزشگاه آزادی، شعار مرگ بر دیکتاتور سر دادند. این در حالی بود که کارگزاران رژیم به‌منظور جلوگیری از اعتراضات جوانان، شمار زیادی از عوامل اطلاعاتی و گارد ضدشورش و لباس‌شخصی در بین جمعیت را مستقر کرده بودند و در اقدامی بی سابقه خودروهای گارد ضدشورش را نیز به داخل استادیوم آورده بودند. اما جوانان، موانع ایجاد شده در سکوهای تماشاگران را شکستند و شعار مرگ بر دیکتاتور، نیروی انتظامی خجالت خجالت را در فضای ورزشگاه طنین‌انداز کردند و با یورش عوامل نیروهای حکومتی به مقابله پرداخته و شماری از آنها را کتک زدند. هواداران تیم تراکتورسازی تبریز در جریان این مسابقه همچنین شعار می‌دادند: همه ایران وطنم هست، زنده باد آذربایجان. در بیرون ورزشگاه نیز جوانانی که اجازه ورود به ورزشگاه را نیافته بودند با مأموران حکومتی درگیر شدند. لازم به ذکر است که این اعتراضات در پایان مسابقه نیز ادامه یافت و به میدان آزادی کشیده شد. ماموران گارد ضدشورش و لباس‌شخصیها با موتور به میان جمعیت رفته و آنها را مضروب و مصدوم می‌کردند. در همین رابطه فرانس 24 با پخش گزارشی در این مورد، به نقل از خبرگزاری فرانسه از تهران گفت: مقامات رژیم ایران به خشم عمومی علیه وضعیت اقتصادی اذعان کرده‌اند که با از سرگرفته شدن تحریمهای آمریکا بدتر شده است. ایرانیها روز شنبه گزارش دادند که تلویزیون دولتی در گزارشی از استادیوم ورزشی مسابقه‌ای که شب قبل (جمعه ۱۹مرداد۹۷)، برگزار شد صوت مسابقه را در تلاشی که به‌نظر رسید جهت از بین بردن صدای شعارهای ضدحکومتی تماشاچیان بود قطع کرده است. فیلمهای ارسالی با تلفنهای همراه به رسانه‌های اجتماعی نشان داد هزاران نفر از حامیان فوتبال در استادیوم آزادی تهران شعار مرگ بر دیکتاتور می‌دادند. این در حالی بود که مسابقه بین تیم استقلال و تراکتورسازی تبریز در حال انجام بود.

******
تحصن اعتراضی مالباختگان پدیده شاندیز که از روز ۱۱ مرداد آغاز شده در پنجشنبه شب 18 مرداد، مورد حمله کارمندان این موسسه قرار گرفت. تجمع کنندگان در این محل تحصن و چادر برپا کرده اند تا به صورت شبانه روزی در این محل به اعتراض خود ادامه دهند. آنها اعلام کردند تا زمانی که حقوق از دست رفته خود طی ۴ سال را به دست نیاورند به تحصن خود پایان نخواهند داد. در این تجمع اعتراضی مالباختگان خواستار توقیف شرکتهای پدیده و انحلال و فروش دارایی ۲۰ هزار میلیارد تومانی و پرداخت پول مردم طبق تعهدات شده اند.
  
اخبار زنان؛

- دو زن به نامهای سحر کاظمی، فعال مدنی و محیط زیست و مربی ورزش در سنندج و زهرا مدرس زاده فعال مدنی و از هواداران دکتر محمدعلی طاهری، روز پنجشنبه ۱۸ مرداد توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت کردند. زهرا مدرس زاده به مکان نامعلومی منتقل شده است. مادح فتحی همسر خانم کاظمی نیز پاییز سال گذشته بازداشت و سه ماه در سلولهای انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج زندانی بود. از بهمن سال گذشته تاکنون گروهی از فعالان محیط زیست به اتهام جاسوسی بازداشت شده اند. شمار بازداشت شدگان فعالان محیط زیست تاکنون به ۷۵ تن بالغ گردیده است. زهرا مدرس‌زاده، پیش‌تر در ۳۰ آبان‌ ۹۴ و ۱۸ بهمن‌ ۹۶ به اتفاق چند فعال مدنی دیگر در تجمعات اعتراضی مقابل زندان اوین در تهران بازداشت و به ۹۱ روز حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق محکوم شده‌بود.

- محرومیت زنان دراویش گنابادی در زندان قرچک ورامین از حقوق اولیه خود ادامه دارد. به نقل از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت، سپیده مرادی که به دلیل بی عدالتی در روند دادرسی و محاکمات و محرومیت زنان دراویش گنابادی از حق برخورداری از وکیل از حضور در دادگاه خودداری کرده بود، به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. همچنین خانم شکوفه یداللهی که به رغم جراحتهای جدی، بیش از ۵ ماه را بدون رسیدگیهای پزشکی در زندان به سر برده است، در اثر وخامت وضعیت جسمی اش برای چهارمین بار به بیمارستان منتقل شد. خانم یداللهی مادر کسری، پوریا و امیر نوری است. سه فرزند او به ترتیب به ۱۲، ۲ و ۶ سال حبس تعزیری، تحمل شلاق و تبعید و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شده‌اند. این زن درویش از بدو بازداشت در یکم اسفند ۹۶ تاکنون، محروم از حق وکیل و حقوق ابتدایی زندانیان، در زندان قرچک زندانی است. 

- طی روزهای یکشنبه و دوشنبه ۱۴ و ۱۵ مرداد مالکین شهرک کوثر هشتگرد دست به تجمع زدند. آنان در اعتراض به زمین خواری عوامل حکومتی و برنگرداندن حق قانونی ۲۰۰۰ خانوار مالک ۱۲۰۰ قطعه زمین، مقابل ساختمان جهاد در استان البرز تجمع کردند. در تجمع روز دوشنبه ۱۵ مرداد، جمعی از مالکین زمین ها، با بیل و کلنگ مقابل ساختمان راه و شهرسازی رفتند تا پاسخ حمله ور شدن مأمور شهرسازی به یکی از خانم های مالک که در زمین خودش مشغول کار بود را بدهند.

-
تجمعات اعتراضی زنان مالباخته در اکثر روزهای هفته بطور خاص در شهرهای رشت، مشهد و تهران برگزار می شود. معترضین به غارت اموالشان از سوی این مؤسسات که اغلب از سوی بانک مرکزی حمایت می شوند اعتراض کرده و خواستار بازگردانیده شدن «دارایی های عمرشان»‌ شدند. آنها همچنین با دادن شعارهایی به عدم پوشش رسانه ای به اعتراضاتشان از سوی رادیو تلویزیون دولتی اعتراض کردند. در ماه ژوئیه زنان مالباخته بیش از ۲۳ تجمع در سراسر ایران برگزار کردند. در همین ماه زنان در حداقل ۸۰ تجمع اعتراضی در سراسر ایران شرکت فعال داشتند.



- روز سه شنبه 16 مرداد، مالباختگان کاسپین  و سایر موسسات در مقابل بانک مرکزی برگزار شد که زنان در آن فعالانه شرکت داشتند. زنان مالباخته با در دست داشتن پلاکاردهای مختلف همراه با دیگر معترضین تظاهرات کرده و شعار می دادند، «پولهای ما امانته، کار شما خیانته». 

- به نقل از اطلاعیه 15 مرداد دبیرخانه شورای ملی مقاومت، روز یکشنبه ۱۴مرداد، در یکصد و دوازدهمین سالگرد انقلاب مشروطه، جوانان گوهردشت كرج به رغم حکومت نظامی اعلام نشده و حضور فشرده نیروهای حکومتی و محاصره فلکه اول این شهر، حوالی نیمه شب در زیر پل «شهدا» دست به تظاهرات زده و  شعار مرگ بر دیکتاتور سردادند. در تهران نیز به رغم محاصره نقاط مرکزی شهر، مردم در نقاط مختلف دست به تجمع زدند. جوانان در خیابان کارگر جنوبی با شعار یا مرگ یا آزادی دست به تظاهرات زدند. عوامل نیروهای حکومتی متشکل از پاسدار، بسیجی، گارد ضد شورش و لباس شخصی، در یورشی معترضان را مورد ضرب و جرح قرار دادند. تظاهرات در پارک شهر تهران نیز به درگیری کشیده شد و مردم با شعار بیشرف، بیشرف به مقابله با نيروهای رژیم پرداختند. شماری از دختران و پسران جوان تظاهر كننده دستگير شدند. در خیابان انقلاب جوانان با آتش زدن سطل‌های زباله و لاستیک راه نیروهای حکومتی را بستند. در میدان انقلاب نیروهای حکومتی جوانان را با اتهام دروغین قاچاق مواد مخدر دستگیر می کردند. مردم کازرون نیز در خیابان و میدان شهدا علیه نظام و وضعیت وخیم معیشیتی خود دست به اعتراض زدند. آنها شعار می دادند: گرانی، تورم، بلای جان مردم؛ مرگ بر گرانی؛ نترسید نترسید ما همه با هم هستیم؛ ایرانی با غیرت حمایت حمایت. در شیراز، مشهد و قم نیز نیروهای حکومتی در هراس از گسترش اعتراضات مناطق تجمع را محاصره کرده و با يورش به جمعيت از شكل گيری تظاهرات جلوگيری می‌کردند. مردم بندرعباس نیز شنبه شب برای سومین شب پیاپی در اعتراض به گرانی و وضعیت اقتصادی در مقابل رادیو و تلویزیون تجمع کردند و به هنگام شب نیز در بازار مرکزی شهر دست به تظاهرات زدند.

******
روزنامه لالیبر بلژیک – ۹ اوت در گزارشی از کنفرانس مطبوعاتی بروکسل درباره «حمله خنثی‌شده تروریستی توسط مقامات بلژیکی» با نقل اظهارات ویلیام بوردون وکیل برجسته فرانسوی در این کنفرانس می‌نویسد: او شورای ملی مقاومت ایران، ائتلاف مخالفان رژیم ایران را نمایندگی می‌کند که هدف یک حمله نافرجام علیه گردهمایی اپوزیسیون ایران در پاریس بوده و در آن چندین شخصیت سیاسی نیز حضور داشتند. دو مظنون در بلژیک دستگیر شدند، در حالی که با خود مواد منفجره حمل می‌کردند. نفر سوم نیز در فرانسه دستگیر و هفته پیش به مقامات قضایی بلژیک تحویل داده شد. مظنون چهارم که در آلمان دستگیر شده است مسئولیت رژیم ایران را برملا می‌کند. او که یک دیپلمات با رتبه دبیر سوم در سفارت (رژیم) ایران در وین و عضو وزارت اطلاعات (این رژیم) است، بنا بر اظهارات مقامات قضایی، فرماندهی حمله نافرجام پاریس را برعهده داشته است. وکیل شورای ملی مقاومت می‌گوید: «تمرکز شدیدی از شواهد وجود دارد که ما را به این باور سوق می‌دهد که این حمله در سطحی بسیار بالا تصمیم‌گیری شده است، حتی در بالاترین سطح حکومت ایران». از نظر او « طراحی فنی» این حمله هر گونه ظن کار آماتوری را منتفی می‌کند. روزنامه لالیبر بلژیک ضمن اشاره به اینکه شخصیت‌ها و پارلمانترهایی که از کشورهای اروپایی و آمریکا و عربی در این رابطه اقدام به ثبت شکایت کرده‌اند، می‌افزاید: شورای ملی مقاومت فراخوان به بسته شدن سفارتخانه‌های (رژیم) ایران در اروپا داده است که آنها را به‌عنوان «مراکز جاسوسی» و «خانه‌های آماده‌سازی تروریستی» ارزیابی می‌کند؛ (این شورا هم‌چنین) «تروریسم حکومتی» (این رژیم) را که به گفته محمد محدثین مسئول کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت، در بیش از ۴۰۰حمله تروریستی در خارج از مرزهای (ایران) دست داشته است محکوم می‌کند. فرانس انفو – رادیو سراسری خبری فرانسه – ۸اوت نیز گزارش داد: سوءقصدی علیه (گردهمایی) شورای ملی مقاومت ایران در فرانسه در ماه ژوئن خنثی شده بود. دادستانی فدرال بلژیک این‌را در اوایل ژوئیه اعلام کرد و امروز چندین شرکت‌کننده از جمله اینگرید بتانکور به‌ عنوان شاکیان خصوصی این پرونده وارد شدند. وکیل آنها اعتقاد دارد که (رژیم) ایران پشت آن قرار دارد.

اخبار منطقه و جهان؛
- روز شنبه ۲۰مرداد۹۷ و چند روز پس از اجرایی شدن دور اول تحریمهای آمریکا
دولت مراکش مبادلات بانکی با ر‌ژیم ایران را به‌حالت تعلیق درآورد. مراکش اعلام کرد که با تحریم‌های آمریکا علیه رژیم ایران همراهی می‌کند و مبادلات بانکی با رژیم ایران را به‌حال تعلیق درمی‌آورد. به نوشته روزنامه "لاکوم" و به‌نقل از منابع نزدیک به وزارت‌خارجه مراکش، در پی صدور فرمان اجرای تحریم‌های آمریکا علیه ایران، کمپانی‌ها و بانکهای مراکشی در مورد ادامه مراودات تجاری با تهران از این وزارتخانه هشدارهایی دریافت کرده‌اند. بر اساس سندی از وزارت‌خارجه مراکش که در این نشریه منتشر شده، این وزارتخانه به "انجمن بانک‌داری مراکش" در مورد مراودات و ارتباط با دارایی‌ها و سرمایه‌های ایرانی هشدار داده است. مراکش سه ماه پیش به‌دلیل "حمایت رژیم ایران" از شبه‌‌نظامیان در این کشور روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرده بود. به گزارش خبرگزاری آلمان، ناصر بوریطه، وزیر خارجه مراکش اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت) اعلام کرد که این کشور روابط سیاسی خود با جمهوری اسلامی را قطع کرده و ضمن فراخواندن سفیرش از تهران، سفیر ایران را از مراکش اخراج می‌کند. مراکش علت قطع روابط با رژیم ایران را حمایت این کشور از شبه‌‌نظامیان اعلام کرده است. دولت مراکش یک دهه پیش نیز به‌دلیل "دخالت ایران در امور بحرین" روابط خود را با رژیم قطع کرده بود. در همین رابطه و به گزارش خبرگزاری فرانسه، نخست‌وزیر عراق هفتم اوت اعلام کرد گرچه مخالف تحریم‌های آمریکا علیه رژیم ایران است، اما به این تحریم‌ها پایبند خواهد بود. حیدر عبادی تأکید کرده بود که منافع و مصالح عراق حکم می‌کند که این کشور، در مناقشه بین ایران و آمریکا، به تحریم‌های تعیین شده پایبند باشد. سعد حدیثی، سخنگوی دولت عراق روز پنجشنبه گفت که بغداد به آن بخش از تحریم‌های آمریکا که مربوط به معاملات بانکی و انتقال مالی به وسیله دلار با ایران می‌شود پایبند خواهد بود.

 ******
مجمع عمومی سازمان ملل‌متحد طی نشستی در روز جمعه ۱۹مرداد میشل باچله، را به‌ عنوان کمیسر عالی حقوق‌بشر برگزید. این سمت در اختیار زید رعد حسین از اردن بود که از روز اول ماه سپتامبر به باچله سپرده خواهد شد. دبیرکل ملل متحد، آنتونیو گوترز، که میشل باچله را برای عهده‌دار شدن این پست پیشنهاد کرده بود، با ابراز خرسندی از این انتخاب، او را "شخصیتی توانمند" توصیف کرد. وی با انتشار پیامی در توییتر نوشت: «خانم باچله انسانی پیشرو، فردی بابصیرت، زنی با اصالت و یک مدافع فوق‌العاده حقوق‌بشر برای این دوران سخت است». میشل باچله نخستین زن در تاریخ شیلی است که به مقام ریاست‌جمهوری رسید. وی برای دو دوره رئیس جمهور شیلی بود. باچله خود یکی از قربانیان نقض حقوق‌بشر بوده است. باچله و مادرش در دوران دیکتاتوری ژنرال آگوستو پینوشه مورد شکنجه قرار گرفتند. پدر او ژنرال آلبرتو باچله به اتهام خیانت بازداشت و چندین ماه تا سر حد مرگ شکنجه شد و در نهایت به‌دلیل حمله قلبی در دوران بازداشت درگذشت. انتخاب باچله به‌عنوان کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل در شرایطی صورت می‌گیرد که، ایالات متحده در ماه ژوئن امسال از شورای حقوق‌بشر سازمان ملل خارج شد. واشنگتن این شورا را به‌ عملکرد ضعیف در برابر برخی کشورها مانند رژیم ایران و "یکسونگری و و تصمیم‌های مغرضانه" متهم کرده بود. زید رعد حسین نیز در بیانیه‌یی ضمن تبریک به میشل باچله نوشت: «او همه صفات را داراست؛ شجاعت، استقامت، شور و تعهدی عمیق به حقوق ‌بشر که از او یک کمیسر عالی حقوق ‌بشر با عملکردی موفق می‌سازد.»