پس از اعتراضات مردم خرمشهر در هفته ای که گذشت، مردم برازجان روز شنبه ۱۶تیر در اعتراض به بیآبی به خیابانها آمده و راهپیمایی کردند. تظاهر کنندگان سپس در میدان بیمارستان این شهر تجمع کرده و شعار مرگ بر دیکتاتور سر دادند.
آنها که تا پاسی از شب به تظاهرات خود ادامه میدادند امام جمعه این شهر را فراری دادند. تظاهرکنندگان برازجان شعار میدادند: دشمن ما همینجاست دروغ می گن آمریکاست، دولت بیلیاقت نمیخوایم و سوریه را رها کن فکری بهحال ما کن. برخلاف تبلیغات گسترده و ادعای دروغ حکومت آخوندها آب مصرفی مردم خرمشهر همچنان شور است و مردم این شهر از بیآبی رنج میبرند. این وضعیت باعث نارضایتی و اعتراض مجدد مردم این شهر شده است. قیام مردم خرمشهر برای آب منجر به کشته شدن و دستگیری دهها نفر شد.
اعتراض صنفی مردم برازجان نسبت به قطع بودن آب آشامیدنی این شهر به مدت ۴روز، در خیابانهای مرکزی شهر به سرعت به اعتراضهای جدی به سیاستهای کلان نظام و دخالت در سوریه و... تبدیل شد که شعارهای براندازی را بدنبال داشت.
برازجان مرکز شهرستان دشتستان و دومین شهر بزرگ استان بوشهر است که جمعیت آن حدود یکصد هزار نفر می باشد. خرمای برازجان از مهمترین محصولات این شهر است که در سالهای اخیر بهعلت کمبود آب دچار نقصان شده است. معنی لغوی برازجان «جایگاه بزرگان» است. این شهر یکی از مراکز تمدن قدیم ایران بوده و آثار کاخهای کورش در آن منطقه نیز پیدا شده است. سابقه مبارزات مردم این شهر در تاریخ معاصر به دوران جنگ جهانی اول برمیگردد وقتی که برازجانیها در مبارزات دشتستانیها با نیروهای انگلیسی و پلیس استعماری جنوب به رهبری رئیس علی دلواری شرکت کردند. یکی از قهرمانان مردم برازجان، میرزا محمد خان برازجانی بود فرد نیکوکاری که پس از سالها مبارزه با نیروهای استعمارگر انگلستان و پیروزی بر آنها، در منطقه برازجان دست به اقدامات عامالمنفعه زد که ساختن حمام و قنات و... برای اهالی بود. محبوبیت وی در منطقه برازجان زبانزد خاص و عام بود. میرزا محمدخان برازجانی ادیب و شاعری توانا، سیاستمداری میهنپرست و جنگاوری بیهمتا بود که فرماندهی آخرین حلقه از مجاهدین جنوب در سالهای پایانی جنگ جهانی اول را به عهده داشت. در نیروهای وی زنان رزمنده جایگاه ویژهای داشتند، یک دسته ۹نفره از زنان مجاهد نیروهای میرزا محمدخان، در همان نبردها توانسته بودند در یک نبرد حماسی در کوهستانهای «لرده»، یک تیپ انگلیسی را تار و مار کنند.
******

در خبری دیگر کمیته بین المللی در جستجوی عدالت و کمیته ایتالیایی پارلمانترها و شهروندان، به اخراج دیپلوماتهای رژیم ایران فراخوان دادند. آنها خواستار بسته شدن سفارتخانه های رژیم ایران در کشورهای اروپایی و تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند. گفتگوی رادیو ایرآوا درباره طرح خنثی شده و تروریستی رژیم آخوندها علیه گردهمایی مقاومت در پاریس را اینجا بشنوید.
اخبار؛
- ایرانیان هوادار مقاومت ایران، نسبت به حضور حسن روحانی در اتریش همزمان با برملا شدن توطئه تروریستی رژیم علیه
گردهمایی ایرانیان در پاریس و دستگیری دیپلومات تروریست دولت روحانی در وین که در خاک آلمان دستگیر شد، تجمع اعتراضی برگزار کردند. تظاهر کنندگان در وین ضمن اعتراض به حضور رئیس جمهور نظام آخوندها، در اتریش، که با موج اعتراضات مردم در شهرهای ایران و به گلوله بستن معترضان توسط ماموران حکومتی همراه بود، شعارهای «روحانی تروریست است»، روحانی قاتل است سردادند.
رسانههای ژاپن سهشنبه ۱۲تیر گزارش دادند سفر نخستوزیر ژاپن به تهران لغو شده است. به گزارش خبرگزاری کیودو، قرار بود شینزو آبه نخستوزیر ژاپن اواخر تیرماه با حسن روحانی دیدار کند. این سفر کمسابقه تلقی میشد چون از سال ۱۹۸۷ میلادی، نخست وزیران ژاپن به ایران سفری نداشتند. کیودو در گزارش خود نوشت لغو این سفر میتواند به دور جدید فشار آمریکا بر رژیم ایران برای بیثباتسازی در خاورمیانه ارتباط داشته باشد.
اخبار زنان؛
- سپیده فرهان (فرح آبادی) به اتهام "اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی" و "اجتماع و تبانی به قصد
ارتکاب علیه امنیت کشور" به ۶ سال زندان و 74 ضربه شلاق محکوم شد. وی روز شنبه ۱۶تیرماه در مراجعه به دادگاه متوجه گردید که از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب در تاریخ ۳ تیر به صورت غیابی به ۶ سال حبس محکوم شده است. سپیده فرهان (فرح آبادی) دانشجوی فارغ التحصیل رشته معماری و فعال مدنی در اعتراضات دیماه ۹۶ توسط نیروهای امنیتی دستگیر و در ۲۸ بهمن با سپردن وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شده بود. در جریان قیام دی ماه بیش از ۵۰۰ دختر و زن جوان از جمله دهها دختر دانشجو در نقاط مختلف کشور دستگیر و زندانی شدند.
اخبار اعتراضی؛
روز شنبه ۱۶تیر، جمعی از شهروندان تهرانی نسبت به وعده پوشالی شرکت رامک خودرو و تحویل ندادن خودروهای فروخته شده به آنها، جمعی از پرسنل شرکت ساختمان سازی خمش، کارگاه احداث کانال اصلی شهرستان خداآفرین در آذربایجان شرقی، کارگران شهرداری مریوان، کارگران شهرداری اصفهان، جمعی از کارگران فازهای پارس جنوبی در عسلویه،
روز سه شنبه 12 تیر، غارت شدگان موسسه کاسپین در تهران مقابل مجلس رژیم، و در رشت، صدها تن از پزشکان متخصص زنان و زایمان از شهرهای مختلف در تهران، نسبت به دستورالعمل غیرکارشناسی ترویج اجباری زایمان طبیعی، جمعی از داوطلبان آزمون دستیاری در تهران، مردم سربندر در استان خوزستان با درگیری با ماموران حکومتی در بازار صدوقی، مردم روستای زهوکی از توابع شهرستان میناب در استان هرمزگان، مردم آبادان با درگیر شدن با ماموران حکومتی نسبت به قطعی آب،
روز دوشنبه 11 تیر، فعالان محیط زیست در اصفهان، با تشکیل زنجیره انسانی نسبت به واگذاری معدن تراورتن میمه به حو علمیه اصفهان،
و روز یکشنبه 10 تیر، دختران دانشجو در همبستگی با دانشجویان دانشگاههای تهران، نوشیروانی بابل، جندی شاپور اهواز، تبریز و چند دانشگاه دیگر که خواستار لغو احکام سنگین صادرشده علیه دانشجویان دستگیر شده دیماه 96، شده بودند، مردم رشت نسبت به قطعی پی در پی برق در مقابل اداره برق این شهر، مردم مشهد علیه شرکت کاغذی و جعلی پردیسبان کوهسنگی، جمعی از داوطلبان آزمون دستیاری پزشکی و دندانپزشکی، دست به اعتراض زدند.
اخبار زندان؛

- در آستانه تجمع سالانه در قلعه بابک و در ادامه بازداشتهای گسترده در آذربایجان، مأموران اطلاعات دهها تن از هموطنان ترک را در شهرهای اهر، ارومیه و مغان دستگیر و روانه زندان کردند. گفته می شود شمار باز داشت شدگان مراسم قلعه بابک به بیش از ۶۰تن رسیده است. بازداشت شدگان را به مکان نامعلومی منتقل شده اند. روز جمعه مأموران حکومتی در اردبیل به کلیه چاپخانهها حمله کرده و مانع چاپ عکسهای رنگی برای مراسم قلعه بابک شدند.
اخبار منطقه و جهان؛
شورای حقوقبشر سازمان ملل روز جمعه 6 ژوئیه= ۱۵تیر، در سی و هشتمین نشست خود، جاوید رحمان، حقوقدان پاکستانی – بریتانیایی، را به مدت ۶سال بهعنوان گزارشگر ویژه وضعیت حقوقبشر در ایران معرفی کرد. جاوید رحمان، ۵۱ساله، متولد شهر فیصلآباد پاکستان و دارای مدرک دکترای حقوق بینالملل است. او که تابعیت بریتانیا را نیز دارد، در زمینه آزادی ادیان، قوانین جهانی حقوقبشر و قوانین اسلامی تحصیل و پژوهش کرده و پیش از این استاد دانشگاه برونِل لندن بود. پیش از او خانم عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای وضعیت حقوقبشر در ایران بود که در بهمن سال گذشته در سن ۶۶سالگی بر اثر حمله قلبی درگذشت. و احمد شهید که قبل از خانم جهانگیر در این سمت فعالیت می کرد. رژیم هیچگاه به خانم جهانگیر و احمد شهید اجازه ورود به ایران و تهیه گزارش از محل را نداد.