صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، خرداد ۱۳، ۱۳۹۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته- 13 خرداد 97

خبری از اتاوا- کانادا؛
روز پنجشنبه 7 ژوئن شهروندان ایالت انتاریو در کانادا، به پای صندوقهای رای رفته
و وزیر اول این ایالت را تعیین خواهند کرد. رقابت انتخاباتی 2018 انتاریو بین رهبر لیبرالها خانم کترین وین، رهبر نئو دمکراتها خانم آندریا هور وت، و رهبر محافظه کاران آقای داگ فورد، هفته هاست که در جریان بوده است. برای ریختن آرای خود به صندوقهای رای، باید حداقل 18 سال سن داشته باشید،  سیتیزن کانادا و ساکن انتاریو باشید. چنانچه کاردهای انتخاباتی برایتان پست شده باشد، اجازه رای دادن از روز 10 مه تا 6 ژوئن در مکانهای مشخصی که در کارت قید شده، داده شده است. ولی روز پنجشنبه 7 ژوئن از ساعت 9 صبح تا 9 شب، در مکانهای مشخص شده محل اقامت خود می توانید رای بدهید. برای اطلاعات بیشتر لطفا به وب سایت 
elections Ontario: www.elections.on.ca
مراجعه کنید. 

******
سایت برایت بارت 10 خرداد نوشت: اُ.اف.اِی.سی، دفتر کنترل داراییهای شش شخص و سه نهاد و مسئولان آن شامل صدا و سیمای دولتی ایران، و زندان بدنام اوین به خاطر درگیر بودن در فعالیتهای شدید نقض حقوق بشر و سانسور، تحریم نمود. وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه خود نوشت: زندانیانی که در زندان اوین محبوس هستند هدف تاکتیکهای وحشیانه که توسط مسئولان زندان اعمال می‌شود، از جمله تعرضهای جنسی، حملات فیزیکی و شوک الکتریکی قرار می‌گیرند. وزارت اطلاعات و امنیت (واواک) و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دارای بندهای دائم در زندان اوین هستند جایی که آنها زندانیان سیاسی را نگه می‌دارند..." وزیر خزانه‌داری آمریکا، استیون منو چین گفت: "رژیم ایران بودجه منابع ملی را که باید صرف ایرانیان شود خرج برنامه‌های پر هزینه تجهیزات سانسور و سرکوب آزادی بیان می‌کند. کسانی که در ارتباط با سوءمدیریت و فساد در ایران حرف بزنند، با رفتار نامناسب روبرو‌ شده و راهی زندان می‌شوند". منوچین افزود: آمریکا در کنار مردم ایران می‌ایستد و وزارت خزانه‌داری کسانی را که مرتکب نقض حقوق‌بشر، اعمال سانسور و دیگر اعمال ناشایست علیه شهروندان خود می‌شوند، مسئول می‌داند..." خزانه‌داری آمریکا همچنین ۳۱فروند هواپیمای متعلق به شرکتهای هواپیمایی ماهان، معراج، کاسپین و پویا ایر را به فهرست تحریم‌های خود وارد کرد. اسامی مقامات تحریم شده عبارتند از: 
عبدالصمد خرم‌آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه 
ابوالحسن فیروزآبادی رئیس شورای عالی فضای مجازی
عبدالعلی علی عسگری 
حسین الله کرم از سران انصار حزب‌الله 
عبدالحمید محتشم از سران انصار حزب‌الله 
حمید استاد از سران انصار حزب‌الله
  دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا همچنین نام؛ 
- شرکت «لجستیک و خدماتی هاواچیلیک»، ثبت‌شده در ترکیه، به‌دلیل ارتباط با شرکت هواپیمایی ماهان ایر
شرکت هواپیمایی «بلوایر»، به‌دلیل ارتباط با شرکت هواپیمایی ماهان ایر- 
شرکت هواپیمایی «دنا»، به‌دلیل ارتباط با هواپیمایی معراج، ایرج رونقی و تورج زنگنه- 
- هواپیمایی «اوتیک»، به‌دلیل ارتباط با هواپیمایی ماهان ایر
- و شرکت «تریگرون»، ثبت‌شده در ترکیه به‌دلیل ارتباط با ماهان ایر و گولنهال یگانه
 را به لیست خود اضافه کرد. 
 پس از بخش خبر در خدمت آقای یزدان حاج حمزه، دراینباره به گفتگو خواهم نشست. 


  اعتصاب؛

شورای تجاری اتحادیه‌های ایالت ویکتوریا در استرالیا، فدراسیون ملی سندیکاهای حمل‌‌ و نقل فرانسه، فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل و نقل از جانب ۲۰میلیون کارگر حمل‌‌ و نقل در سراسر جهان و سندیکای رانندگان جاده‌یی آمریکا (تیمسترز) که دربرگیرنده یک میلیون و ۴۰۰هزار عضو در ایالات متحده و کانادا است، همبستگی خود را با کامیون‌داران اعتصاب کننده اعلام کردند.  
از سوی دیگر نماینده خامنه ای در خراسان رضوی، و امام جمعه مشهد، احمد علم الهدی رانندگان اعتصابی کامیون را به دستیاری آمریکا متهم کرد و گفت: برادران کامیوندار ما بدانند جبهه همین الآن هم هست، آن جنگ رو آمریکا هم داره... الان که دیگه دشمن آمده اقتصاد این مملکت رو هدف قرار داده می‌خواهند ما رو مستاصل کنند شما دست به اعتصاب میزنید! علم‌الهدی افزود:‌ «ما از این مسئولان عزیز می‌خواهیم آقا کاری نکنید مردم کارد به استخوانشون برسه... اینها بیایند مقابل نظام وایستادند اعتصاب کنند ... اگر شما بخواهید از نظام، آرمانهای خودتون رو مطالبه کنید نظام رو تضعیف کنید با نظام در بیفتید به اسم مطالبه، یکی بر سر شاخ و بن می‌برید هست... از نظام نباید مطالبه کنید با نظام که نباید در بیفتید». خاطرنشان می شود اعتصاب سراسری کامیونداران ایران، از روز اول خرداد، شروع شده و همچنان ادامه دارد. 

 ******
روزنامه حکومتی وطن امروز ۱۲خرداد نوشت: کمتر از یک هفته پس از سفر ظریف
به هند ۲بانک و یک شرکت نفتی هندی، ضرب‌الاجل پایان همکاری با ایران را اعلام کردند. در حالی که بیژن زنگنه، وزیر نفت سفر محمدجواد ظریف به هند را مثبت و راهگشا توصیف کرده و گفته این سفر می‌تواند از ایجاد تنگناها در حوزه صادرات نفت ایران جلوگیری کند، یک شرکت نفتی هندوستان که مالک بزرگ‌ترین مجموعه پالایشگاهی در این کشور است، اعلام کرد واردات نفت از ایران را متوقف می‌کند. واشینگتن تایمز نیز ۱۱خرداد در گزارشی نوشت: به‌دنبال تصمیم خروج آمریکا از برجام و برگرداندن تحریمها به رژیم ایران، بانکهای بزرگ اروپایی تصمیم به معکوس کردن سیاست هایشان و پایان دادن به مبادلات مالی با ایران گرفته‌اند. این بانکها در دوره باراک اوباما به همکاری با ایران تشویق می شدند. 

تعطیلی کارخانه ها؛
- به نقل از دویچه وله ۱۱خرداد دو کارخانه در قزوین تعطیل و کارگران آن اخراج شدند. این منبع نوشت: کارخانه‌های فولاد قزوین و آرمان شفق که از ۹ماه قبل به یک سرمایه‌گذار اجاره داده شده بودند، به دلایل مالی موقتاً تعطیل شدند. کمباین‌سازی تبریز نیز در معرض تعطیلی است. گفتنی است دستکم ۳۰۰کارگر کارخانه‌های "فولاد قزوین" و "آرمان شفق" از پنجشنبه ۱۰خرداد بیکار شده‌اند. خبرگزاری حکومتی ایلنا دراینباره می‌نویسد این دو کارخانه پس از ۱۲سال فعالیت موقتاً فعالیت خود را متوقف کرده‌اند. 



اخبار؛ 

- دیبرخانه شورای ملی مقاومت 8 خرداد در اطلاعیه ای اعلام کرد: همزمان با بالا گرفتن خیزشهای مردمی و اعتصابات سراسری، خامنه‌ای، دستورالعمل ویژه‌یی برای استقرار یگانهای مسلح به منظور حفاظت از ادارات و ارگانهای دولتی، صادر کرد. این اطلاعیه افزود: به گزارش خبرگزاری فارس وابسته سپاه پاسداران دستورالعمل «تشکیل یگانهای حفاظت در دستگاههای اجرایی» که «به تصویب فرمانده معظم کل قوا رسیده بود، برای اجرا به دستگاههای مربوطه ابلاغ شد». این دستورالعمل «به‌منظور حفاظت از زیرساخت‌ها، اماکن، تأسیسات، تجهیزات و انجام برخی از مأموریت‌های موضوعی-تخصصی دستگاههای اجرایی- که نیاز به حفاظت مسلحانه دارند- و با هدف توسعه، ارتقا و تحکیم امنیت جامعه از طریق ساماندهی یگانهای مسلح دستگاههای اجرایی از طریق نیروی انتظامی با واگذاری تأمین امنیت و حفاظت از دستگاههای مذکور تدوین شده است» 

******
جواد لاریجانی روز ۹خرداد در مصاحبه‌یی با تلویزیون شبکه ۲ رژیم در رابطه با خروج آمریکا از برجام به همکاری رژیم ایران با القاعده و نقل و انتقال آنها از خاک ایران به دیگر کشورها گفت: یک مجموعه گزارشاتی بود که این عناصر القاعده که از عربستان می‌رفتند می‌خواستند بروند افغانستان یا جاهای دیگه اینها با پروازها یا زمینی می‌آمدند دم مرز تقاضا می‌کردند که شما مهرتون رو تو پاسپورت ما نزنید چون اگه دولت عربستان بفهمه ما به ایران آمدیم ما رو اذیت میکنه بعضی از اینها هم دولت ما قبول می‌کرد مهر رو نزنه چون ترانزیت بودند دو ساعت بودند رد می‌شدند می‌رفتند ولی توی اطلاعات آمد و رفت شون رو داشتند این رو اینها مثلاً این رو گفتند که یک جوری مثل اینکه با القاعده ایران همکاری داشته یا مثلاً گفتند که یک هواپیمایی که داشته از یک جایی عبور می‌کرده از یک نقطه‌ای به نقطه‌ای در منطقه می‌رفته ضمن اینکه این خلبان عملیات یکی شون اون تو بوده یک فرمانده ارتش حزب‌الله هم توی صندلی دیگه نشسته بوده حالا مجموعه‌ اینها سرهم کرده بودند که آیا ایران مستقیماً یا از طریق حزب‌الله لبنان با القاعده در این زمینه همکاری کرده یا نه...؟ سخنان لاریجانی در حالیست که مجله لوموند خبر داده بود که رژیم ایران بعد از جنگ ۲۰۰۳چند بار به آمریکا پیشنهاد کرد اعضای القاعده را با اعضای مجاهدین مبادله کند. مجلهٔ آتلانتیک، واشینگتن تایمز، بنیاد اروپایی آزادی عراق درباره ارتباط اعضای القاعده با رژیم ایران افشاگریهایی کرده بودند.


بحران بی آبی؛

- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی رژیم در استان کرمان با بیان اینکه  ۷۰۵روستای استان هم ‌اکنون به وسیله تانکر آبرسانی می‌شوند گفت: پیش‌بینی می‌شود تعداد روستاهای آب رسانی به وسیله تانکر در تابستان جاری به ۲۰۰۰مورد برسد. 
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا، "علی رشیدی" در کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان کرمان، با بیان اینکه کم‌آبی ۵۰سال اخیر، بیشترین تاثیر را بروی روستاهای استان کرمان گذاشته است گفت: در سطح استان امسال... تقریباً بیش از ۹۰درصد منابع آب سطحی را از دست خواهیم داد. وی افزود: از ۶۷۰حلقه چاهی که در سطح روستاهای استان کرمان فعال است، ۲۰۱حلقه چاه با کمبود شدید آب مواجه می‌شوند که برخی از آنها کاملاً خشک خواهند شد. رشیدی تصریح کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته توسط آبفای استان کرمان، ۸۴۹ روستا از روستاهای تحت شبکه آبرسانی، با مشکل کمبود آب مواجه خواهند شد که ۵۴۸ هزار نفر از جمعیت استان را شامل می‌شوند و برای حل مشکل آبرسانی به این روستاها باید به وسیله تانکر و یا اجاره چاههای آبهای کشاورزی تأمین آب این مناطق را انجام دهیم که برای این مهم ۳۸میلیارد و ۸۰۰میلیون تومان پول نقد نیازمندیم. 

اخبار زنان؛

- به نقل از سایت حکومتی تابناک 10 خرداد، محمد نوروزی نیا رئیس آموزش و پرورش دیشموک در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت، «بیشترین علل ترک تحصیل دختران در بخش دیشموک، ازدواج زودرس، بی‌توجهی به بلوغ حسی، عاطفی و فکری در دختران و تنها در نظر گرفتن سن شرعی است». بخش دیشموک گسترده‌ترین و محروم‌ترین بخش شهرستان است و در برخی روستاها مدرسه وجود ندارد. نبود زیر ساخت‌هایی مهمی چون راه مناسب و فقر اقتصادی سبب شده خانواده‌ها مانع تحصیل فرزندان شوند. نرخ خودسوزی بین زنان بخش دیشموک بالاست به گونه‌ای که هر سه ماه یک‌بار این خودسوزی‌ها رخ می‌دهد. نوروزی نیا گفت از ۴۳۵ معلم در بخش دیشموک فقط 36 نفر دبیر زن هستند یعنی چیزی حدود 8.3 درصد، درحالیکه 45 درصد دانش‌آموزان دختر هستند. این کمبود معلم زن در بافت سنتی منطقه و تعصبات مربوط به مختلط بودن کلاسها مانع ادامه تحصیل دختران از سوی خانواده ها می شود. 

- روز چهارشنبه 9 خرداد به دستور فرماندار سرپل ذهاب، حدود ۴۰خانواده زلزله زده که در کمپ شاهد ۲ و ۳ بودند، را با قطع آب و برق و با زور و برخورد ماموران حکومتی در ماه رمضان، مجبور به تخیله کمپ کردند بطوریکه زنان و کودکان در خیابانها آواره و سرگردان شدند.






- اسامی تعداد بیشتری از زنانی که در جریان تظاهرات اعتراضی اهواز در فروردین ماه دستگیر شدند، منتشر شد. به نقل از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت، به غیر از خدیجه و عایشه نیسی و ناجیه شرهانی، که روز 9 فروردین دستگیر شده و در روز 6 خرداد سال جاری، به قید وثیقه آزاد شدند، لیلا بروایه، عزت کعبی و نادیا محمدی پور نیز درمیان دستگیر شدگان در بند نسوان زندان سپیدار اهواز هستند.  





- به نقل از سایت حکومتی سلامت نیوز 7 خرداد، ستاد دیه کشور رژیم اعلام  کرده که در حال حاضر حدود 500 زن از 6500 زن زندانی، به علت جرایم غیرعمد در زندانها بسر می برند. این منبع افزود: «این ۵۰۰ زن زندانی در کل که ۷۰ درصد آنان را زنان سرپرست خانوار و دارای فرزند تشکیل می دهند، مرتکب جرایم غیر عمد هستند و آمارشان طی سال گذشته چند برابر شده است. به طوری که تعداد این زندانیان در سال ۹۵، از ۱۰۰ نفر به حدود ۵۰۰ نفر در سال گذشته رسیده است. زنانی که اغلب آنها سابقه کیفری ندارند و در اثر مسائل مالی، فشارهای اقتصادی، ضمانت همسران و بستگان خود دچار محکومیت شده‌اند.» اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندان‌ها نیز روز شنبه ۵ خرداد تأکید کرد، «۴۰ درصد از زندانیان زن در زندان‌ها هیچ ملاقات کننده‌ای ندارند که خود باعث مشکلات روحی و روانی بسیاری در آنها می‌شود.» 

- روز دوشنبه ۷ خرداد، رسانه های حکومتی به نقل از معصومه آقاپور‌علیشاهی نوشتند: آسیبهای ازدواج دختر بچه ها آنقدر بالاست که حال، آقاپورعلیشاهی خبر از ٢٤ هزار کودک بیوه زیر ١٨ سال می‌دهد. معلوم نیست سرنوشت این تعداد کودک که حالا هم کودکی‌شان را باخته‌اند و برای بزرگسالی‌شان هم چشم‌انداز روشنی وجود ندارد، چه می‌شود». معصومه آقاپور علیشاهی گفت، «متاسفانه دختران روستایی به دلیل نبود مدرسه راهنمایی و دبیرستان مجبور به ترک تحصیل می‌شوند و والدین بعد از اتمام مقطع ابتدایی آنها را مجبور به ازدواج می‌کنند. فقر اقتصادی هم تاثیر زیادی در ازدواج کودکان دارد و در این رابطه دیده شده که برخی خانواده‌ها تنها برای مقداری پول و تأمین هزینه زندگی دختران ٩ تا ١٠ ساله را به ازدواج افرادی با سن بسیار بالا درمی‌آورند.» 


- اجرای گروه سرود دختران ناشنوا به بهانه شباهت با رقص منتفی شد. این برنامه قرار بود روز ۷ خرداد در مراسمی در مصلی تهران برگزار شود. ولی از اجرای سرود دختران ناشنوا درست قبل از اجرا ممانعت به عمل آمد به دلیل اینکه این کار را یک نوع حرکات موزون خواندند. محمود کاری، رئیس انجمن ندای معلولان، در یک گفت و گو با خبرنگار حکومتی ایلنا گفت عدم اطلاع عوامل مصلی از نحوه کار گروه سرود ناشنوایان «موجب شد که جلوی کار گرفته و روحیه بچه‌ها خراب شود.»‌ قبلاً اجرای رقص توسط یک گروه از دختربچه ها در مراسمی در برج میلاد حاشیه های زیادی برای شهرداری و مقامات دست اندر کار ایجاد کرده بود. 


- هر ساله حدود هزار زن پرستار به دلیل تبعیض، ایران را ترک و به کشورهای دیگر مهاجرت می کنند. محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار، در یک گفت و گو با خبرگزاری حکومتی ایلنا ۹ خرداد، گفت، «آنچه که باعث رنجش پرستاران شده است تبعیض است. وقتی پرستاران شاهد این همه تبعیض هستند ترجیح می‌دهند خانه‌نشین شوند و کار نکنند. آمار پرستارانی که خانه‌نشین هستند بیش از آمار پرستارانی است که مهاجرت می‌کنند. اختلاف سطح درآمد پرستاران و پزشکان در ایران، هیچ جای دنیا وجود ندارد. آمار دقیقی در خصوص مهاجرت پرستاران به کشورهای دیگر وجود ندارد اما به طور تقریبی سالانه حدود هزار پرستار به اشکال مختلف از ایران خارج می‌شوند که علت آن کم توجهی مسئولان وزارت بهداشت است. شریفی مقدم ادامه داد، «پرستاران در بیش از ۸۵ درصد موارد، مورد توهین و هتک حرمت قرار می‌گیرند. مواردی از ابتلاء پرستاران به بیماری‌هایی مانند سل، ایدز و هپاتیت به دلیل ارائه خدمات به بیماران در سال‌های قبل اتفاق افتاده است، چراکه در بیمارستان‌ها با کمبود پرسنل مواجه هستیم و از همین‌ رو موارد ایمنی به درستی رعایت نمی‌شود. اختلاف در پرداختی که در سیستم بهداشت و درمان کشور ما وجود دارد در هیچ کجای دنیا سابقه ندارد و در کشورهای مختلف اختلاف پرداخت بین دستمزد پرستار و پزشک بسیار پایین و در کشوری مانند عربستان 1.5 برابر است، در حالی که در کشور ما در برخی موارد این تفاوت در پرداخت دستمزدها 60 برابر، 70 برابر و تا 100 برابر نیز می‌رسد.» 

- روز ۷ خرداد، مادران پارک لاله با صدور بیانیه ای به اتحاد و همبستگی همه مردم ایران فراخوان دادند. آنها حمایت خود از اعتراضات همه اقشار مردم اعم از زن و مرد، اعلام کرده و خواهان لغو حکم اعدام برای تمامی زندانیان شدند. در قسمتی از این بیانیه آمده است:‌ «حکومت اسلامی ایران، موجود ناقص الخلقه ای است که از بدو تولد، نافش را با کژی و درندگی و نیست کردن هستی انسان‌ها و تمامی موجودات آزاده گره زده‌اند و هر چه بزرگ‌تر شد، زشت ترین و پلیدترین هایی مانند خود را تکثیر کرد و هر چه فرتوت تر می شود، وحشی تر و خونخوارتر شده و تنها با اتحاد و همبستگی مستقل انسانی است که می‌توان از شر این دیو پلید و اقمارش رهایی یافت و در فضایی آزاد و رها از بیداد قدم زد و نفس کشید». این بیانیه می افزاید: «در طی کمتر از یک ماه گذشته، چندین حمله وحشیانه و جنون آمیز از طرف حکومت و ماموران دست به سینه‌اش به اعتراض های ساده مردمی صورت گرفته است و روند آزادی کشی و ظلم بی‌وقفه ادامه دارد...  ما مادران پارک لاله، ضمن تأکید بر خواسته‌های دادخواهانه خود مبنی بر لغو مجازات اعدام، آزادی تمامی زندانیان سیاسی، و محاکمه و مجازات عادلانه و علنی آمران و عاملان تمامی جنایت های صورت گرفته در جمهوری اسلامی ایران، به ایستادگی و پایداری تمامی جویندگان و پویندگان آزادی و عدالت و برابری درود می فرستیم و دستان شان را به گرمی می فشاریم. ما همراه و هم پای شان و بازو به بازو ایستاده‌ایم و به جلو می‌رویم تا بتوانیم دادمان را از بیدادگران بستانیم و دنیایی انسانی عاری از آزادی کشی و تبعیض و بی‌عدالتی بسازیم.»

اخبار اعتراضی؛
- روز یکشنبه 13 خرداد، بیش از 500 تن از کارگران کارخانه گروه ملی فولاد اهواز با راهپیمایی به سمت استانداری رژیم با شعار مرگ بر ستمگر درود بر کارگر، غارت شدگان کاسپین در رشت، رانندگان سرویسهای ایاب و ذهاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه،  
- روز شنبه 12 خرداد، حدود 400 تن از کارگران بازنشسته و رانندگان سرویسهای ایاب وذهاب کارگران نیشکر هفت تپه در مقابل مدیریت این مجتمع، مرغداران آمل، سردشت، میاندوآب، مشکین شهر، مراغه، همدان، یزد، اراک و سمنان نسبت به نبود توازن بین قیمت مرغ و قیمتهای طیور، صدها تن از مراقبین سلامت در کرمانشاه نسبت به کاهش حقوق، عدم پرداخت به موقع، ساعت کاری ناعادلانه و عدم امنیت شغلی، کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،     
- روز جمعه و شنبه 11 و 12 خرداد، کارکنان گروه ملی فولاد ایران در اهواز، نیروهای شرکتی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، رانندگان کامیون شوش، رانندگان تاکسی در کرمانشاه، کارگران کارخانه سیمان کاوان در بوکان، مرغداران سردشت، دامداران گرمسار، کارگران راه‌آهن سلماس، فرش‌فروشان و لوسترفروشان گوهردشت، 
- روز چهارشنبه 9 خرداد، ساکنان منطقه مسجد یاس در بوکان نسبت به نبود آب و گار، جمعی از مالباخاتگان موسسه افضل توس در مشهد،
- روز سه شنبه 8 خرداد، دانشجویان دانشگاه صنعتی شیراز نسبت به انتقال دانشگاه به مکانی جدید که به دلیل کمبود بودجه، ساختمانهایش نیمه کاره و بدون امکانات کافی است، 
- و روز دو‌شنبه ۷خرداد، صدها تن از مرغداران سراسر کشور 
دست به تجمعات اعتراضی زدند. 

اخبار زندان؛

- روز سه شنبه 8 خرداد، یک زندانی به نام غلام نبی ریگی در بند ۵زندان مرکزی زاهدان به‌خاطر ممانعت از رسیدگیهای درمانی جان خود را از دست داد. این قربانی در بهداری زندان تشخیص داده شده بود که برای معالجه باید به مراکز درمانی خارج از زندان منتقل شود، ولی مسئولین زندان از اعزام وی جلوگیری به عمل آوردند. غلام نبی ریگی حدود ۸ماه در زندان مرکزی زاهدان نگهداری می‌شد.  




- سه تن از زندانیان سیاسی بلوچ که در زندان مرکزی اردبیل در تبعید به‌سر می‌برند در یک نامه‌ سرگشاده خواستار حمایت نهادهای حقوق‌بشری از شهروندان بلوچ شدند. این سه زندانی که در بند۷ زندان مرکزی اردبیل زندانی هستنند عبارتند از “محمد صابر ملک رئیسی، شیر احمد شیرانی و رحمت حسن زهی. آنها  قتل شهروندان بلوچ به دست ارگانهای نظامی حکومت را نوعی انتقام‌جویی عنوان کرده‌اند. 



- مائده شعبانی دختر ۱۵ ساله ای که به دلیل نوشتن اشعار حماسی دستگیر شده، به دلیل عدم استطاعت مالی خانواده برای پرداخت وثیقه ۳۵۰  میلیون تومانی، همچنان در زندان سپیدار اهواز در بازداشت مأموران حکومتی قرار دارد. مائده شعبانی نژاد (عموری) متولد ۱۳۸۱ دانش آموز سال اول دبيرستان دخترانه ريحانه و يكی از دانش آموزان نمونه شهر آبادان است. وی بار اول در تاریخ ۲۵ مهر ۹۶ بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفت و سپس با قرار وثیقه آزاد شد. بار دوم او در روز ۵ بهمن ۹۶ توسط اداره اطلاعات سپاه در منزل عمویش در اهواز بازداشت و به بازداشتگاه سپاه منتقل گردید. در اوایل اردیبهشت ماه گزارش شد که وی در زندان و زیر بازجویی ها دچار درد و خونریزی معده شده است. 

- زنان دروایش، سپیده مرادی، سیما انتصاری، شیما انتصاری، آویشا جلال‌الدین، شکوفه یداللهی، مریم فارسیانی، نازیلا نوری، مریم براکوهی، الهام احمدی و صدیقه صفابخت از اول اسفند ۹۶ در زندان قرچک در شرایط غیرانسانی زندانی می باشند. گفته می شود برای ملاقاتهای حضوری به این زندانیان خیلی سخت گرفته می شود.    





- با گذشت بیش از ۴ روز از انتقال ناگهانی زندانی سیاسی سهیل عربی به نقطه نامعلوم نزدیکان و خانواده این زندانی سیاسی همچنان از وی بی‌اطلاع و نگران هستند. سهیل عربی پس از افشای شرایط زندان تهران بزرگ و فساد موجود در این زندان و همچنین اعلام اعتصاب‌غذا در یک پیام صوتی به مکانی نامعلوم منتقل شده است و تاکنون از وی هیچ خبری نیست. روز دوشنبه ۷خرداد که روز ملاقات زندانیان با خانواده‌هایشان بود، رئیس تیپ ۲بطور غیرقانونی مانع ملاقات سهیل عربی با خانواده‌اش شد و دست و پایش را بسته و چهار تن از اراذل و اوباش زندان را بالای سر او فرستاد تا به وی سرم بزنند؛ اما سهیل مانع شد. خانم فرنگیس مظلوم، مادر سهیل عربی روز چهارشنبه ۹خرداد طی پیامی با ابراز نگرانی از انتقال و وضعیت فرزندش از زندان تهران بزرگ به محل نامعلوم از مردم ایران و سازمانها و نهادهای حقوق‌بشری برای نجات جان فرزندش استمداد طلبید. زندانی سیاسی سهیل عربی در آبان ۱۳۹۲ به همراه همسرش توسط قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران دستگیر شد. همسرش پس از چند ساعت آزاد گردید اما سهیل برای مدت دو ماه در سلول انفرادی نگهداری و سپس به بند ۳۵۰زندان اوین منتقل گردید.

- سیروس امینی، معاون مدیرکل زندانهای رژیم در استان اصفهان طی مراسمی موسوم به گلریزان که برای چپاول مردم تحت عنوان کمک برای آزادی زندانیان تشکیل داده بود اعتراف کرد: در حال حاضر در استان اصفهان به ازای هر ساعت، چهار نفر به تعداد زندانیان استان اضافه می‌شود. وی گفت: در سال جاری شاهد رشد ۴۰ درصدی جرایم غیرعمد و رشد ۸ درصدی سایر جرایم هستیم. اگر زندان را آیینه تمام معنای بزهکاری و مشکلات یک شهر بدانیم، هیچ جا بهتر از زندان نیست که مسئولان و متولیان امر به موجودی آن یک نگاهی... بیندازند تا ببیند مشکل کار کجاست و چرا بعد از ۴۰ سال... ما شاهد رشد این آمار هستیم. 


اخبار منطقه و جهان؛
دادگاه آرژانتین اعلام کرد که دادستان آلبرتو نیسمن به‌دلیل شکایت علیه رئیس‌جمهور وقت و سناتور فعلی کریستینا فرناندز به‌ قتل رسیده است. بر اساس حکم دادگاه در روز 2 ژوئن= ۱۲خرداد شواهد اولیه به‌دست آمده حاکی از این است که قاضی آلبرتو نیسمن به‌قتل رسیده و این (قتل) نتیجه مستقیم شکایاتی است که علیه کریستینا فرناندز و چندین مقام دولت وی انجام شده بود. جسد قاضی نیسمن که این پرونده را پیگیری می‌کرد در ژانویه 2015 در حمام آپارتمانش در حالی که یک گلوله به سرش شلیک شده بود، پیدا شد. دادستان آلبرتو نیسمن ده سال را صرف تحقیق در مورد بمبگذاری سال ۱۹۹۴در بوینس‌آیرس کرده بود، این بدترین حمله در خاک آرژانیتن در تاریخ معاصر می‌باشد. نیسمن ۵۱ساله قرار بود در جلسه استماعی در مقابل قانونگذاران آرژانتینی حاضر شود و انتظار می‌رفت که وی در این استماع کریستینا فرناندز رئیس‌جمهور وقت را متهم به سرپوش گذاشتن و لاپوشانی در مورد بمبگذاری و معامله با رژیم ایران کند. وی یک روز قبل از شرکت در این استماع ترور شد. در بمبگذاری بوئنوس‌آیرس ۸۵ نفر کشته و ۳۰۰نفر مجروح شدند.