صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۱۶، ۱۳۹۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


اخباری از کانادا؛
- روز اول مه روز جهانی کارگر میز گردی در "هفته حسابرسی از ایران" در رابطه با نقض حقوق بشر در اتاوا برگزار شد. همچنین جلسه استماعی در پارلمان کانادا در همین روز برگزار گردید و جلسه استماعی که قرار بود روز پنجشنبه سوم مه نیز، در پارلمان کانادا برگزار شود به روز سه شنبه 8 مه، موکول گردیده است. گفتگوی رادیو ایرآوا با آقای شهرام گلستانه را اینجا بشنوید. روز شنبه 5 مه= 15 اردیبهشت، ایرانیان آزادیخواه اتاوا بار دیگر در برابر پارلمان کانادا و روبروی دفتر نخست وزیر این کشور گرد آمده و با اعتراضات مردم در ایران، اعلام همبستگی کردند. آنها در هفته "حسابرسی از ایران"، خواستار بسته ماندن سفارت رژیم در اتاوا شدند. آنها همچنین یاد خانم مرضیه رضایی از شورای رهبری مجاهدین خلق که روز جمعه در آلبانی درگذشت را گرامی داشتند.   

******
 روز شنبه 5 مه= 15 اردیبهشت «کنوانسیون ایران آزاد برای دموکراسی و حقوق بشر» در حمایت از قیام سراسری مردم ایران، با حضور نمایندگان جوامع و انجمنهای ایرانی از 40 ایالت آمریکا و با شرکت شهردار رودی جولیانی و بیل ریچاردسون کاندیدای ریاست‌ جمهوری، وزیر انرژی و سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل، در واشینگتن برگزار شد. خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت طی پیامی تأکید کرد: مردم ایران در پی سرنگونی تمامیت رژیم ولایت فقیه‌ هستند و از جامعه جهانی می‌خواهند که از قیام برای براندازی رژیم حمایت کنند. وی ضمن اشاره به امتیازهای ناموجهی که در توافق اتمی به رژیم آخوندها داده شده، گفت مقاومت ایران در همان زمان، ضرورت قاطعیت و برچیدن کامل بساط غنی‌سازی توسط فاشیسم مذهبی را خاطرنشان و تأکید کرده بود که«ضرورت خلع ید از رژیم در سراسر خاورمیانه» باید «به‌عنوان یک اصل بنیادین در هر گونه توافقی وارد شود» و «توافقی که حقوق‌بشر مردم ایران را نادیده بگیرد، تنها مشوق سرکوب و اعدام‌های بی‌وقفه از جانب این رژیم و لگدمال کردن حقوق مردم ایران است». همچنین شماری از نمایندگان برجسته کنگره آمریکا از هر دو حزب طی پیامهایی همبستگی خود را با این گردهمایی ابراز و بر حمایت از مبارزه مردم و مقاومت ایران برای برقراری آزادی و دموکراسی تأکید کردند. شهردار رودی جولیانی در سخنرانی خود گفت: ما اینجا بعنوان جمهوریخواه و دموکرات حضور نداریم، بلکه به این دلیل اینجا هستیم که به آزادی عشق می‌ورزیم. اکنون آن‌ را در (اعضای این جنبش) می‌بینیم و من این‌را در آلبانی هم دیدم. «هیچ چیز مهم‌تر از تحقق آزادی و آزاد کردن خلق‌های خوبی هم‌چون ملت ایران نیست». 40 خبرنگار برای تهیه گزارش به این کنفرانس رفته بودند که از جمله خبرگزاری رویتر، پولیتکو، صدای فارسی آمریکا، تلویزیون الغَد، فاکس نیوز، و اسکای نیوز، بطور مستقیم از این کنوانسیون گزارش تهیه و پخش کردند. 
  

******
سازمان مجاهدین خلق ایران 11 اردیبهشت در اطلاعیه ای اعلام کرد، صبح سه شنبه 11 اردیبهشت، یک تیم از مجاهدین در حوالی شرکت نفت در اهواز به هنگام نصب پلاکاردهای روز جهانی کارگر، مورد حمله نیروی انتظامی و سپس تعقیب و تیراندازی مأموران اطلاعات قرار گرفت. این اطلاعیه افزود: از مجاهدین دو نفر مجروح شدند. حال یکی از مجروحان که گلوله‌ها به ناحیه قلب و پای او اصابت کرده 
و وخیم گزارش شده است.




******
سازمان عفو بین الملل در یک فراخوان، خواهان مداخله گزارشگران ویژه سازمان ملل برای ممانعت از تخریب گورهای جمعی قتل عام 67، و تحقیقات مستقل و مجازات عاملان جنایت علیه بشریت شد. سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی شواهد و مدارک جدیدی را فاش کرد که نشان می‌دهد رژیم ایران عامدانه در حال تخریب گورهای جمعی شهدای قتل ‌عام سال ۶۷ است تا  آثار جرم این جنایت را نابود کند. این اسناد از جمله شامل تصاویر ماهواره‌یی، عکس و ویدیوهای تحلیلی است. در این گزارش آمده است مقامات ایرانی عامدانه محلهای تأیید شده یا احتمالی گروههای جمعی مرتبط با قتل‌عام سال ۱۹۸۸میلادی (سال ۱۳۶۷) را تخریب می‌کنند. در این قتل‌عام هزاران زندانی که به دلائل سیاسی دستگیر شده بودند ناپدید شده و به‌طور فراقانونی اعدام شدند. در این گزارش با اشاره به اینکه برای جمع آوری اطلاعات مورد نظر در فاصله بین آبان1394 و دی 1396 با 28زندانی سابق و 23نفر از اعضای خانواده‌های قتل عام شدگان مصاحبه صورت گرفته و از عکسهای ماهواره های فیلمهای ویدئویی و عکسهای مختلف استفاده شده است. این گزارش، با استناد به گفته های خانواده های قتل عام شدگان و همچنین عکسهای ماهواره ای، تخریب یا نابودی هفت گور جمعی از جمله در گورستان بهشت آباد اهواز، گورستان بهشت رضای مشهد، گورستان وادی رحمت در تبریز، گورستان تازه آباد رشت  و همچنین در قروه در استان کردستان، گورستان خاوران در تهران و محل دادگاه سابق انقلاب رژیم در سنندج  به دست مقامات رژیم ایران  را در فاصله سالهای 1382 و 1396 مستند کرده است. 

 ******

روز شنبه 15 اردیبهشت، بازاریان اعتصابی بانه در 21مین روز اعتصاب، با استقرار گشتهای ویژه رژیم مواجه شدند. شب 14 اردیبهشت نیز مردم بانه در کردستان ایران، با نیروهای امنیتی درگیر شده و یک خودرو نیروی انتظامی را تخریب کردند. مردم بانه از روز 26 فروردین در اعتراض به بستن مرز از سوی رژیم و افزایش تعرفه گمرکی، اعتصاب خود را آغاز کردند. اعتصاب بازاریان بانه به جُلفا در آذربایجان شرقی نیز کشیده شد. بنا‌به گزارشهای دریافتی مقاومت ایران روز شنبه ۱۵اردیبهشت کسبه و بازاریان معترض جلفا در اعتراض به ممانعت از ترخیص کالا در منطقه آزاد این شهر و کاهش سهمیه بازاریان اعتصاب کرده و مغازه‌های خود را بستند. 

 ******
به نقل از خبرگزاری حکومتی ایلنا 9 اردیبهشت، پاسدار سرتیپ کمال هادی فر رئیس پلیس سایبری رژیم -فتا اعلام کرد: «در سال گذشته(1396) بیش از ۷۰ هزار نفر از مجرمان سایبری دستگیر و... به مراجع قضایی معرفی شدند.... در سال ۹۶ بیش از ۳۹ هزار فقره جرائم سایبری کشف شده است و رشد نزدیک به ۱۰ برابری جرائم به نگرانیهای ما افزوده است...»






******
بدنبال مسدود شدن تلگرام از سوی رژیم ایران، هیومن رایتس واچ فیلتر کردن تلگرام را محکوم کرد. سارا ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه هیومن رایتس واچ گفت: رژیم ایران دوباره با فیلتر کردن دسترسی به اطلاعات، تلاش می‌کند تا مشکلات خود را از میان ببرد،  اما سانسور هیچگاه سران را از انتقاد محافظت نمی‌کند. فیلتر کردن تلگرام تنها لکه دیگری بر کارنامه مقامات رژیم ایران در حوزه آزادی بیان است». لازم به ذکر است که کاربران تلگرام در داخل کشور هم اینک با استفاده از فیلترشکن از این شبکه اجتماعی استفاده می کنند. 


اخبار زنان؛


- در پی انتقال زندانی سیاسی رامین حسین پناهی به قرنطینه زندان سنندج جهت اجرای حکم اعدام، خواهرزاده اش نشتمان، دست به خودکشی موفقیت آمیز زد. بر اساس افشاگری خانواده حسین پناهی، نشتمان حسین پناهی در روزهای قبل از خودکشی بارها به وزارت اطلاعات سنندج احضار شده و تحت شکنجه های روانی قرار گرفته بود. دست نوشته ای نیز از نشتمان در روز خودکشی یعنی ۱۱ اردیبهشت به جا مانده که دلایل خودکشی او را برملا می کند. اطلاعات سنندج به نشتمان ۲۵ ساله فشار می آورد تا علیه خانواده خود با مأموران اطلاعات همکاری کند. آنها همچنین همسر نشتمان را احضار کرده و به او فشار آوردند که از نشتمان جدا شود. اما این زوج از همکاری با اداره اطلاعات خودداری کردند. همسر نشتمان، احمد حسین پناهی، در حال حاضر دوران حبس ۵ ساله خود را سپری می کند. اداره اطلاعات سنندج به خانواده حسین پناهی فشار آورده است تا از هرگونه اطلاع رسانی در این زمینه خودداری کنند و تشییع جنازه وی در سکوت کامل برگزار شود. اما جمعیت زیادی در خاکسپاری نشتمان حضور یافتند. در خبری
دیگر، خانم دایه شریفه مادر زندانی سیاسی رامین حسین پناهی، در پیامی خواستار برگزاری یک دادگاه علنی شد و اتهامات سپاه پاسداران علیه پسرش را به چالش کشید. رامین حسین پناهی زندانی سیاسی محکوم به اعدام است که اخیراً بر اثر یک کارزار گسترده بین المللی، از سلول انفرادی به بند عمومی برگردانیده شد و اجرای حکم او فعلاً به تعویق افتاده است. دایه شریفه، در پیامی که روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در فضای مجازی منتشر شد، گفته است: از روز اول بازداشت رامین، درخواست ما، برگزاری دادگاهی علنی برای رامین بودە. رامین کاملا بیگناە است و هیچگاە در زمان بازداشت مسلح نبودە و تنها برای دیدار با من به سنندج آمدە بود. حالا هم اگر دادگستری راست می گوید حرفهای رامین و ما را هم منتشر کند و ثابت کند رامین مسلح بودە. این اتهامات را سپاە به رامین زد تا جنایت خود را پردەپوشی کند. اینها می خواهند با اتهامات دروغین رامین را پای چوبه دار ببرند. دایه شریفه و همسرش اعلام کرده اند در صورت اعدام فرزندشان رامین، دست به خودسوزی خواهند زد.

- سحرگاه جمعه 14 اردیبهشت، خانم مرضیه رضایی، یکی دیگر از اعضای خانواده رضایی ها، متولد 1347، از شورای مرکزی سازمان مجاهدین خلق ایران و از فرماندهان ارتش آزادیبخش ملی، پس از 3 دهه مبارزه برای آزادی و نبرد با استبداد مذهبی، در آلبانی درگذشت. مرضیه رضایی در زمره اولین زنان مجاهد بود که در خط مقدم نبرد و در عملیات ارتش آزادیبخش ملی ایران در عملیات چلچراغ، فتح مهران و فروغ جاویدان در سال 1367 شرکت کرد. وی از دست چپ مورد اصابت گلوله بی‌کی‌سی قرار گرفت. خانم رضایی در اعتصاب غذاهای 1388 و 1392 که به ترتیب 71 و 92 روز ادامه داشتند نیز شرکت داشت. 


- به نقل از سایت حکومتی آفتاب نیوز، 13 اردیبهشت، چند تن از زنان هوادار تیم استقلال که با ظاهر مبدل قصد ورود به یک استادیوم ورزشی در خرمشهر را داشتند شناسایی و دستگیر شدند. روز قبل در قائمشهر نیز نیروی انتظامی از ورود زنان برای برگزاری جشن پیروزی تیم نساجی با برخورد توهین آمیز و خشونت بار ماموران حکومتی و پایین کشیدن یک زن جوان که تلاش داشت با بالا رفتن از تیر چراغ برق، داخل استادیوم را نگاه کند، جلوگیری کرد. زنان ایران برای مقابله با سیاست رسمی جلوگیری از ورود زنان به استادیوم های ورزشی، با تغییر قیافه وارد استادیومها می شوند.


- اطهره نژادی از معاونان حسن روحانی در امور خانواده اعتراف کرد شمار زنان زندانی در ایران بیشتر از ظرفیت بازداشتگاههاست. وی روز شنبه 15 اردیبهشت در گفتگو با خبرگزاری رسمی رژیم -ایرنا گفت:‌ دو برابر ظرفیت زندانهای ایران، زندانی زن وجود دارد. وی افزود:‌ زنان زندانی در ایران عمدتاً بین ١٧تا ٣٧ سال سن دارند. 





اخبار اعتراضی؛
روز یکشنبه 16 اردیبهشت، جمعی از غارت‌شدگان مؤسسه کاسپین در مشهد، دانشجویان دانشگاه ملی- بهشتی در تهران نسبت به پولی‌سازی دانشگاه، قانون جدید سنوات و نبود شورای صنفی دانشجویی با دست نوشته هایی چون، دانشجو بیکاره پول از کجا بیاره، 
- روز شنبه 15 اردیبهشت، جمعی از غارت‌شدگان مؤسسه افضل توس، در برابر شعبه مرکزی بانک آینده در خیابان بخارست تهران با نشستن بر کف خیابان و پرتاب تخم مرغهای گندیده، پرسنل شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس در تهران، جمعی از وانت‌بارها نسبت به وضعیت طرح ترافیک مقابل شورای شهر تهران، کارگران شرکت صنایع کاغذسازی نوظهور در مقابل این شرکت در تهران 
- روز پنجشنبه 13 اردیبهشت جمعی از فرهنگیان و فعالان صنفی در یک حرکت نمادین، در نسبت به وضعیت معلمان و فرهنگیان بر سر آرامگاه میرزاده عشقی شاعر آزادیخواه ایران، که در دوره نخست‌وزیری رضاخان به دستور رئیس شهربانی وقت ترور شد، حاضر شدند.
- روز چهارشنبه 12 اردیبهشت مصادف با روز معلم، فرهنگیان با حضور بر سر مزار دکتر ابوالحسن خانعلی،   
- روز سه‌شنبه 11 اردیبهشت، برابر با روز جهانی کارگر، جمعیت کثیری از کارگران در شهرهای مختلف از جمله یزد، اصفهان، مریوان، سقز، و در مقابل مجلس رژیم در تهران که با ضرب و شتم نیروی انتظامی مواجه شدند، غارت‌شدگان مؤسسه توسعه البرز کرج در مقابل خانه ملت کرج که با گاز اشک آور توسط ماموران حکومتی مواجه شدند، غارت شدگان افضل توی و کاسپین در مشهد، با شعارهایی از جمله: سیف سیف مرگت باد- روحانی روحانی ننگت باد، زنان غارت شده موسسه کاسپین در رشت، با کوبیدن بر درب این موسسه و پرتاب تخم مرغ گندیده،
- روز دوشنبه 10 اردیبهشت، کشاورزان معترض سلطان آباد رامهرمز (در استان خوزستان)، نسبت به نخریدن گندمهای خود توسط سیلوها با بستن جاده رامهرمز-بهبهان، کارگران بندر ماهشهر مقابل شهرداری رژیم، مردم زلزله‌زده سرپل‌ذهاب که برای اعتراض به فرمانداری رژیم در این شهر رفته و خواستار ملاقات با فرماندار رژیم شده بودند، با روبرو شدن با حمله نیروی انتظامی، جمعی از رانندگان سازمان اتوبوسرانی خرمشهر،  رانندگان سرویسهای ایاب و ذهاب گروه ملی فولاد اهواز، و کارگران اعتصابی شهرداری مریوان دست به تجمعات اعتراضی و اعتصاب زدند. 
 در خبری دیگر، روز شنبه 15 اردیبهشت، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران طی فراخوانی از عموم معلمان شاغل و بازنشسته دعوت کرد، روز ۲۰ اردیبهشت در تهران و شهرستانها برای احقاق حقوق خود دست به تجمع اعتراضی بزنند. بر اساس این فراخوان تجمع در استان تهران و البرز، مقابل سازمان برنامه و بودجه و در شهرها و استانها در مقابل اداره آموزش و پرورش رژیم برگزار می‌شود. 




******
بنا به گزارش العربیه فارسی، روز پنجشنبه 3 مه، ابوالفضل بهشتی از لابیهای رژیم در اروپا، که خود را استاد دانشگاه در رشته روابط بین الملل و اقتصاد انرژی معرفی می کند با فحش و بد و بیراه گفتن به خانم شیمان سیلاوی، فعال حقوق بشر در جریان نمایش فیلم دی ماینر، بطور فیزیکی به او حمله کرد که با مداخله انتظامات، این نرینه رژیم ایران از سالن خارج گردید. شیمان سیلاوی به بی توجهی رژیم ایران نسبت به پاکسازی نشدن مناطق مین گذاری شده، که منجر به کشته شدن کودکان می شود، اعتراض داشت. 







اخبار زندان؛

- سازمان مجاهدین خلق ایران 15 اردیبهشت در اطلاعیه ای خواستار بازدید بلادرنگ نمایندگان ملل متحد و سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر از زندانهای اهواز شد. در این اطلاعیه آمده است: در یورشهای متعدد نیروی انتظامی و مأموران اطلاعات در روز سه‌شنبه ۱۱اردیبهشت برابر با اول ماه مه، روز جهانی کارگر، صدها تن از جوانان و کارگران در اهواز به بهانه‌های مختلف دستگیر و تحت شکنجه قرار گرفته‌اند. بیش از ۱۰۰نفر از دستگیر شدگان که به زندان شیبان در شهر ویس منتقل شده و با شلاق و شیلنگ مورد شکنجه قرار گرفته بودند در روزهای گذشته برای صدور قرار در برابر حاکم شرع قرار گرفتند. شماری از کارگران نیشکر هفت تپه که به هنگام آماده‌سازی و نصب پلاکاردهای اعتراضی خود مورد تهاجم ماموران قرار گرفته بودند در این شمارند. 

اخبار منطقه و جهان؛

- مصطفی الخلفی سخنگوی دولت مراکش گفت: «تصمیم برای قطع روابط دیپلوماتیک با رژیم ایران بر اساس شواهد و مدارک بسیار قوی صورت گرفته است. یک عضو سفارت رژیم ایران در الجزایر، که دارای پاسپورت دیپلوماتیک است، عمیقاً در سازمان دادن عملیاتها دست دارد. وی  امکانات لجستیکی را برای شبه‌نظامیان حزب‌الله تأمین می‌کرد. گفتنی است مراکش روز سه شنبه اول مه، روابط دیپلوماتیک خود با رژیم ایران را قطع و سفیر رژیم را از مراکش، اخراج کرد. 



- شمار قربانیان دو حمله تروریستی روز دوشنبه 10 اردیبهشت در کابل به 29کشته و 48مجروح رسید. این انفجارها در دو حوزه نهم امنیتی شهر کابل به ‌وقوع پیوست. بنا‌ به گزارشهای منتشر شده، مردم در حال انتقال قربانیان انفجار اول بودند که انفجار دوم رخ داد. داعش مسئولیت این دو حمله تروریستی را به عهده گرفت. محل انفجار، یکی از مهمترین مناطق امنیتی شهر کابل به ‌شمار می‌رود که ریاست‌های امنیت ملی، مؤسسات داخلی و خارجی، دفاتر و منازل مقامات ارشد دولت افغانستان در آن قرار دارند. بنا‌به گزارشات منتشر شده ۹ نفر از کشته شدگان خبرنگاران رسانه‌ها بودند.