صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، دی ۲۴، ۱۳۹۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

-
حزب محافظه‌کار کانادا 17دی = 8 ژانویه اعلام کرد:‌ از مردم ایران و خواستهایشان برای حقوق‌بشر پایه ای حمایت می‌کنیم. جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا هم باید همین کار را بکند و عادیسازی روابط با این دیکتاتوری را متوقف نماید. هم‌چنین ارین اوتول نماینده پارلمان کانادا گفت: اعتراضات در ایران نشان داد در زیر (سایه) یک دولت سرکوبگر قلب مردم ایران و خواستشان برای آزادی و فرصتها قرار دارد. 






در خبری دیگر از کانادا روز گذشته شنبه 13 ژانویه، ایرانیان آزادیخواه اتاوا در مقابل
پارلمان کانادا و روبروی دفتر نخست وزیر این کشور بار دیگر گرد آمده و حمایت خود را از قیام کنندگان داخل ایران اعلام کردند. آنها همچنین از دولت کانادا خواستند تا از قیام کنندگان حمایت کرده و سرکوب تظاهرکنندگان در ایران را متوقف سازد. تظاهرات مشابهی در تورنتوی کانادا برگزار گردید. 





******
وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۴ شخص و نهاد رژیم، از جمله رئیس قضاییه و رئیس
زندان رجایی‌شهر کرج را به‌خاطر نقض حقوق بشر و برنامه موشک بالستیک تحریم و لیست‌گذاری کرد. استیون منوچین  وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: «در حالی که رژیم ایران مرتکب نقض حقوق بشر و بی‌عدالتی می‌شود، آمریکا بی‌عملی پیشه نخواهد کرد. ما رژیم ایران و از جمله رئیس قضاییه آن را به خاطر سوءرفتار وحشتناک با شهروندان، از جمله کسانی که فقط به‌خاطر استفاده از حقشان برای آزادی بیان و تجمع مسالمت‌آمیز دستگیر شده‌اند تحریم می‌کنیم. (ما هم‌چنین این رژیم را) به‌خاطر سانسور مردم در حالی که آنها در اعتراض به حکومت قیام کرده‌اند، تحریم می‌کنیم». استیون منوچین تأکید کرد: «امروز ما تحریم‌هایی را برای هدف قرار دادن برنامه موشک بالستیک (رژیم) ایران و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده آن که هم‌چنان به آن نسبت به بهبودی اقتصادی مردم ایران اولویت می‌دهد، اعمال کردیم». اسامی ۱۴ فرد و نهاد تحریم‌شده رژیم توسط وزارت خزانه داری آمریکا عبارتند از:
صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه 
غلامرضا ضیایی، رئیس زندان رجایی‌شهر کرج
مرتضی رضوی رئیس شرکت مخابراتی موج سبز (گروه صنعت دفاعی-دریایی ایران و سپاه)
زندان رجایی شهر کرج
شورای عالی فضای مجازی 
سازمان دفاع سایبری و نرم‌افزاری سپاه
مرکز ملی فضای مجازی 
شرکت تجدید و پشتیبانی هلیکوپتر ایران،
شرکت پردازان سیستم نماد آرمان
صنایع هواپیمایی ایران
از چین ژو یوگون و شی یوهوآ
شرکت سرامیک بوچوآنگ مستقر در شانگهای
شرکت‌ ارتباطاتی گرین ویو مستقر در کوالا لامپور 

همزمان کاخ سفید اعلام کرد: ترامپ رفع تحریم‌های اتمی رژیم را این دفعه، برای آخرین بار تمدید کرد؛ مگر این که آمریکا و اروپا به توافقی دست یابند که توسعه غنی‌سازی و برنامه بالستیک رژیم را به‌طور دائمی ممنوع کند. به گزارش رویتر، یک مقام دولت آمریکا گفت: ترامپ خواهان تقویت توافق اتمی طی ۱۲۰ روز آینده است، و اگر این امر محقق نشود، ایالات متحده به‌طور یکجانبه از برجام خارج خواهد شد.

******
ممنوعیت شبکه اجتماعی تلگرام در ایران لغو شد. این لغو ممنوعیت دو هفته بعد از تظاهرات ضددولتی صورت می گیرد. تلگرام در ایران دارای حدود 40میلیون کاربر است. آسوشیتدپرس توانست روز شنبه با ایرانیها در شهرهای مختلف صحبت کند از جمله در شیراز، اصفهان، بندرعباس، رشت و ارومیه که همگی تأیید کردند که به این پیام‌رسان دسترسی دارند. خبرگزاری حکومتی ایلنا گزارش داد: ممنوعیت علیه پیام‌رسان تلگرام برداشته شده است. 

******
آخوند محمود شاهرودی، رئیس سابق قوه قضاییه رژیم، در وحشت از افتادن به دست
عدالت و قرار گرفتن در مقابل دادگاه، قبل از صدور حکم دستگیری از طریق فرودگاه هامبورگ آلمان به تهران گریخت. به گفته شاهدان، صبح پنجشنبه21 دی= 11 ژانویه خودروهای سفارت رژیم ایران در آلمان شاهرودی را از کلینیک بین‌المللی جراحی اعصاب در شهر هانوفر که سعی می‌کرد چهره خود را با عبا بپوشاند، سوار کرده و راهی هامبورگ شدند. ماشین شاهرودی که از مواجه شدن با هواداران مقاومت در فرودگاه وحشت داشت، از یک مسیر فرعی به سمت هواپیما برده شد. روزنامه بیلد نوشت قاضی مرگ فرار کرد. خبرگزاری رویتر نیز در گزارشی درباره تحقیقات آلمان درباره شاهرودی نوشت: یک سخنگوی (دولت آلمان) گفت که مقامات آلمانی به تحقیقات خود مبنی بر اینکه آیا محمود هاشمی شاهرودی مرتکب جنایت علیه بشریت شده است، صرف‌نظر از محل سکونت‌اش، همچنان ادامه خواهد داد. رویتر افزود: شورای ملی مقاومت ایران از آلمان خواست تا یک حکم بازداشت فوری برای شاهرودی صادر کند، پس از آن که متوجه شد که حکومت ایران هفت بلیط پرواز برای روز پنجشنبه، برای او و همراهانش در پروازهای ایران‌ایر رزرو کرده است. رویتر افزود: این گروه گفت که شکایت رسمی خود را به دادستانها ارائه کرده و شاهرودی را متهم نموده که مرتکب جنایت علیه بشریت شده است و از برلین خواسته است که اجازه ندهد وی کشور را ترک نماید. دادستان فدرال گفت هر شکایتی به‌طور کامل مورد بررسی قرار خواهد گرفت. یک سخنگوی دادستانی گفت: ما همچنان به بررسی حقوقی خواهیم پرداخت که آیا شاهرودی مرتکب جنایت علیه بشریت شده است یا خیر. 

******
روز پنجشنبه 11 ژانویه= 21 دی، وزرای خارجه فرانسه، انگلستان و آلمان طی
جلسه‌یی در بروکسل که به دعوت فدریکا موگرینی تشکیل شده بود، با جواد ظریف وزیر خارجه رژیم ایران گفتگو کردند. اما در پایان کنفرانس مشترکی با حضور ظریف برگزار نشد و وزرای خارجه سه کشور و موگرینی خودشان کنفرانس مطبوعاتی پایانی جلسه را برگزار کردند. سه وزیر اروپایی و نماینده اتحادیه اروپا در این کنفرانس، ضمن تأکید بر لزوم حفظ برجام، مواضع خود را پیرامون برنامه موشکی و دخالتهای منطقه‌یی رژیم و هم‌چنین موضوع حقوق‌بشر در ایران عنوان کردند.  این کنفرانس در حالی برگزار شد که ایرانیان در اعتراض به حضور جواد ظریف وزیر خارجه رژیم آخوندها در مقابل مقر اتحادیه اروپا در بروکسل اعتراض می کردند. در تجمع اعتراضی هواداران مقاومت ایران، دکتر آلخو ویدال کوادراس رئیس کمیته بین‌المللی در جستجوی عدالت، و تونه کلام، نماینده برجسته پارلمان اروپا سخنرانی کردند. خبرگزاریهای آسوشیتدپرس، سایت نیو یوروپ و پارلمانتر مگزین و شمار دیگری از رسانه های خبری، گزارشاتی از این تظاهرات مخابره کردند. 

******
روز جمعه 22دی در استادیوم نقش جهان اصفهان در جریان مسابقه فوتبال سپاهان و ذوب اصفهان، جوانان شعارهای مرگ بر دیکتاتور و بترسید بترسید ما همه با هم هستیم سر دادند. نیروهای ضدشورش و ماموران انتظامی با لباسهای زرد اما با تجهیزات و باتون و کلاهخود، در نقاط مختلف استادیوم به‌ خصوص روبه‌روی جایگاه تماشاگران برای سرکوب اعتراض کنندگان مستقر شدند. خودروهای ضدشورش نیز در محلهای مختلف در بیرون ورزشگاه مستقر بودند. 




******
مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه شماره 676 در مورد قیام ایران را با اکثریت آرا
تصویب کرد. این قطعنامه که با 415 رای مثبت و تنها 2 رای منفی تصویب شد از حق مردم ایران برای آزادی بیان حمایت کرده و سرکوب اعتراضات مشروع توسط رژیم را محکوم می کند..این قطعنامه توسط اد رویس رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان و الیوت انگل عضو ارشد دموکراتها در این کنگره تهیه شده بود. 
از سوی دیگر تام ریج اولین وزیر امنیت ملی آمریکا طی مقاله‌یی که روز جمعه 12 ژانویه= 22دی در سایت تاون هال درج شده خواهان به‌رسمیت شناخته شدن شورای ملی مقاومت ایران شد. در این مقاله آمده است:‌ ایران بیش از یک هفته تحت تأثیر تظاهراتی به لرزه درآمد که به‌خاطر سرخوردگی از فقر خردکننده و بیکاری فراوان به وجود آمد، اما سریع تبدیل به فراخوانی برای سرنگونی رژیم سرکوبگر گردید. ناآرامی‌ها پدیده‌یی به دور از انتظار بود، اگر ‌چه هزاران تظاهرات در مقیاس کوچکتر، با مطالبات محدودتر، تنها در سال گذشته مشاهده شده بود. وی افزود: آنچه غیرمنتظره نبود، پاسخ بی‌رحمانه رژیم آخوندسالار بود. در روز جمعه، شورای ملی مقاومت ایران آمار مربوط به تلفات انسانی ۹روز اول تظاهرات را منتشر کرد. بر اساس اطلاعاتی که از شبکه گروه موسس پیشرو شورای ملی مقاومت، مجاهدین خلق، به‌دست آمده است، این ائتلاف تعیین کرده است که حداقل ۵۰نفر کشته و دست‌کم ۳۰۰۰تن دیگر دستگیر شده‌اند. فراتر از این، دولتهای غربی باید اهمیت منابع عمومی اپوزیسیون دموکراتیک سازمان‌یافته را به ‌رسمیت بشناسند. شورای ملی مقاومت ایران آماده است تا پرچم همبستگی در مخالفت با ادامه حکومت مذهبی را برافرازد. در سال‌های اخیر، نیروی محرک اصلی تظاهرات بی‌شمار در سراسر جمهوری اسلامی بوده است. واضح است که رژیم ایران شورای ملی مقاومت را به‌عنوان بزرگترین تهدید دیکتاتوری آخوندسالار خود می‌بیند. مؤثرترین راه برای ایالات متحده برای همسویی با شهروندان و گروه‌های طرفدار دموکراسی در ایران، به ‌رسمیت شناختن شورای ملی مقاومت ایران، رهبری آن و تعهد آنها به یک ایران آزاد، دموکراتیک و غیرهسته‌یی می‌باشد. 

******
به نقل از خبرگزاری حکومتی فارس 17 دی، پاسدار محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام آخوندها، خواهان سانسور اینترنت و ایجاد محدودیتهای هرچه بیشتر در فضای مجازی شد. وی گفت: قطعاً کسی نمی‌پذیرد از این فضا برای براندازی یک نظام استفاده شود. بیشتر نقشه‌های اغتشاشگران در روزهای گذشته از طریق همین فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی عملیاتی شده است. 



******
به دنبال تجمع و درگیری در مقابل اوین که شب 19دی به اوج خود رسید و بیش از هزار نفر از مردم و خانواده‌های دستگیر ‌شدگان و دانشجویان و دراویش گنابادی در آن شرکت کردند، رژیم چهار تن از دراویش زندانی را آزاد کرد. اسامی آزاد شدگان عبارتند از کسری نوری، محمد شریفی‌مقدم، محمدرضا درویشی و فائزه عبدی‌پور. بنا‌ به گزارشهای منتشر شده کسری نوری و محمدرضا درویشی سه روز پیش به انفرادی زندان گوهردشت انتقال داده شده بودند.  دراویش آزاد شده، مورد استقبال متحصنین در مقابل زندان اوین قرار گرفتند. 

اخبار قیام 96؛

- بر اساس گزارش خبرنگاران سیمای آزادی از تهران؛ روز جمعه ۲۲دی رژیم قریب به دو هزارتن از مأموران خود را با خودروهای یک شکل به محل حسینیه‌ای که قرار بود مراسم بزرگداشت شهید قیام سینا قنبری برگزار شود اعزام کرده بود تا مانع از آن شود. نیروهای امنیتی به هیچ کس اجازه استفاده از موبابل و گرفتن عکس و فیلم را نمی‌دادند. رژیم مدعی شده است که سینا قنبری در زندان دست به خودکشی زده است. سینا قنبری 21 ساله یکی از جوانان دستگیرشده قیام 96، روز سه شنبه 19 دی در قلعه نو شهرری به خاک سپرده شد. بنا‌ به گزارشات منتشر شده ماموران لباس‌شخصی و اطلاعات به‌منظور ایجاد فضای رعب و وحشت و جلوگیری از گسترش تظاهرات مردمی، با یورش به خانه‌ها و یا مغازه افراد در شهر ایذه اقدام به دستگیری شهروندان می‌کنند و آنها را به نقاط نامعلومی منتقل می نمایند. از جمله رضا جوادی از اقبالیه قزوین، به همین طریق دستگیر و به محل نامعلومی منتقل شده است. 

- شورای ملی مقاومت در اطلاعیه های 17 و 21 دی، به اقدام فوری از سوی مجامع بین المللی برای آزادی بازداشت شدگان قیام 96 فراخوان داد. در یکی از این اطلاعیه ها آمده است: بنا بر یک گزارش محرمانه از درون رژیم ۳۵درصد افرادی که در جریان قیام سراسری مردم ایران دستگیر شده‌اند دانش‌آموز هستند. پیش از این پاسدار سرتیپ حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزارت کشور، اعلام کرده بود که بیش از ۹۰درصد بازداشت‌شدگان جوان و نوجوان هستند و میانگین سنی آنها زیر ۲۵سال است- رسانه‌های حکومتی-۱۱دی. 

 ******
- سعید حجاریان تئوریسین رژیم، به حسن روحانی هشدار داد، که برای مواجه شدن با قیام دیگری که در راه است، آماده باشد. به نقل از رسانه های حکومتی، حجاریان گفته است: دولت روحانی با پشت سر گذاشتن اتفاقات اخیر، در فاز اول باید وضعیت زندانیان را پیگیری و سپس به خانواده کشته‌شدگان رسیدگی کند. و در فاز دوم با توجه به وضعیت کنونی کشور، باید خود را برای موج‌های اعتراضی بعدی آماده نگه دارد تا در صورت وقوع، مجبور به واکنش سریع نشود و هزینه، به بار نیاورد. 

  
اخبار زنان؛

- به نقل از سایت حکومتی فرارو 21 دی، در برخی بیمارستانهای پایتخت، زنان مجبور هستند حتی زیر عمل جراحی هم مقنعه به سر کنند. بدون چادر نمی‌توانید وارد اورژانس بیمارستان شوید»، این را زن میانسالی که جلوی در ایستاده تا جلوی زنان مانتویی را بگیرد، می‌گوید. این شرایط ورود به برخی از درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های پایتخت است. بیمارستان دولتی بقیه‌الله یکی از همین مراکز است. زن دربان می گوید: «کسانی که رو پای خودشان می‌آیند اینجا، آرایش‌شان را پاک می‌کنیم. اینجا همه‌چیز داریم. آرایش پاک‌کن، لاک‌پاک‌کن و دستمال». کسانی هم که ناخن کاشت کرده‌اند، باید دستکش دستشان کنند. سارا که به‌تازگی مادرش در این بیمارستان جراحی شده می‌گوید: «حال مادرم خوب نبود و به‌شدت استرس عملش را داشت. مادرم من سرطان پستان داشت و دکتر‌ها بدن او را می‌دیدند، من نمی‌دانم پوشیدن آن مقنعه چه لزومی داشت.» به‌خاطر اینکه بیمه تکمیلی ما طرف قرارداد این بیمارستان بود، برای عمل به این بیمارستان آمدیم اما بیماران زن و همراهانشان در اینجا اذیت می‌شوند». 


- سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت خبر داد که دانشجوی کرد توران مهربان که هفته پیش بازداشت شده بود، در زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. مادر این دانشجوی زندانی که روز شنبه ۱۶ دی در بازداشتگاه ادارە اطلاعات ارومیه با دخترش ملاقات داشته، از این موضوع مطلع شده است. توران مهربان دانشجوی دانشگاه نازلوی ارومیه می باشد که روز شنبه۱۰دی توسط نیروهای امنیتی این شهر به اتهام شرکت در تجمعات و اعتراض به فساد اقتصادی بازداشت شدە بود. 
- یک دختر دانشجو به نام ندا احمدی نیز روز 9 دی، در ارومیه دستگیر شده است. ندا دانشجوی اقتصاد دانشگاه ارومیه می باشد. 
  همین منبع در خبری دیگر گفت: دست کم ۴۰۰ زن در میان دستگیر شدگان تظاهرات اخیر در شهر ایذه هستند. دستگیری ها تا حدی گسترده است که در برخی موارد کل افراد یک خانواده زندانی شده اند. شاهدان بومی می گویند، اکثر زنان دستگیر شده در این شهر در یک اردوگاه ترک اعتیاد نگهداری می شوند. یکی از این بازداشت‌شدگان که در کمپ ترک اعتیاد نگهداری می‌شود در آخرین تماس با خانواده خود گفته است که در ۴ روز اخیر غیر از آب هیچ چیز به آنها داده نشده است. سپیده فرهان (فرح آبادی) یکی از این دستگیرشدگان می باشد که در روز سه‌شنبه ۱۲ دی در میدان انقلاب تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تاکنون دستگیری حداقل ۳۰ زن در جریان قیام مستند شده است. بنا به منابع موثق شورای ملی مقاومت ایران، حداقل ۳هزار نفر در جریان قیام دستگیر شده اند که ۳۵درصد آنها دانشجو و ۹۰درصد جوانان زیر ۲۵ سال هستند. 

- پایگاه حکومتی صراط 18 دی خبر داد که بنا به گفته دادستان عمومی بیرجند حسین مقدس 8 زن در حمله به یک خانه در بیرجند دستگیر شدند. این افراد در زمینه عدم رعایت حجاب، سابقه دار بودند و روانه زندان شدند. مقدس همچنین گفت که «محل اجرای پارتی پس از تحقیق لازم بعنوان مرکز فساد و فحشا پلمب می شود».  





چند خبر اعتراضی دیگر؛
روز یکشنبه 24 دی، جمعی از طلبکاران شهرداری رژیم در تهران، دهها تن از
کارکنان شرکت حامی مهربانو و باشگاه برگ زیتون در تهران،
- روز شنبه 23 دی، برخی قسمتهای شرکت نیشکر هفت تپه در شوش که در اعتصاب هستند، حدود صدتن از کارگران پیمانکاری پارس جنوبی در کنگان، حدود 600 تن ار کارگران شیفت صبح معدن زغال سنگ طزره در شاهرود،      
- روز جمعه 22دی، یک راننده تاکسی با خوابیدن وسط خیابان، کامیونداران معدن انگوران زنجان، غارت‌شدگان بدرتوس خراسان، کارگران اعتصابی نیشکر هفت‌تپه با تجمع در محوطه شرکت کشت و صنعت، کارگران اعتصابی سد شفارود رضوانشهر در استان گیلان، کارگران اعتصابی نیروگاه یزد،  
 - روز چهارشنبه 20دی، کاگران شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز در 27مین روز، کارگران کشتارگاه سنندج، جمعی از غارت شدگان مسکن مهر، در برابر ساختمان دادگستری رژیم، در سنندج، جمعی از کارآموزان شرکتهای نفتی غرب کارون در خوزستان، کارگران هپکو در اراک در سومین هفته اعتصاب خود،
- روز سه شنبه 19 دی، رانندگان کامیونهای سوخت رسانی پالایشگاه اصفهان با پیوستن به اعتصاب، جمعی از کارگران کارخانه ایران قوطی در استان قزوین،    
روز دوشنبه 18 دی، کارگران کارخانه شماره یک نساجی قائمشهر، طلا فروشان بازار مشهد، تهران و تبریز، پرسنل شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج‌فارس در میدان نماز در اسلامشهر،
و یکشنبه 17 دی، جوانان در جاده ساحلی اهواز، با برپایی تظاهرات و سردادن شعار مرگ بر خامنه‌ای و مرگ بر دیکتاتور، 
دست به تجمعات اعتراضی و اعتصاب زدند.


اخبار زندان؛

- رژیم همزمان با تظاهرات مردم در شهرهای مختلف، در فاصله روزهای ۱۱ تا ۲۱دی (اول تا ۱۱ژانویه) 8 زندانی را که عمدتاً جوان بودند در شهرهای سلماس، قزوین و ساری، در ملاء عام و در زندان گوهردشت کرج حلق آویز کرد. 




- زندانی سیاسی محمد نظری که هم‌اکنون در زندان مرکزی ارومیه محبوس است، چهارشنبه شب 21دیماه به‌دلیل وخامت حالش به بهداری زندان منتقل گردید و پس از چند ساعت مجدداً به داخل بند برگشت داده شد. این زندانی سیاسی به سنگ کیسه صفرا مبتلاست و نیاز به‌عمل جراحی سریع دارد، اما مسئولین زندان مانع درمان و عمل جراحی وی می‌شوند. آقای نظری، ۲۴سال است که بدون یک روز مرخصی در زندان محبوس است. وی متولد ۱۳۵۰، در سال ۱۳۷۳در بوکان به اتهام همکاری احزاب کرد بازداشت و در دادگاه رژیم در ارومیه توسط قاضی شرع جلیل‌زاده محکوم به اعدام شد. این حکم در سال ۷۸به حبس ابد تقلیل یافت. وی محکومیت خود را بر اساس اعترافات دروغین اخذشده تحت شکنجه دانسته و اعلام داشته در هیچ تروری نقش نداشته است. 

- به گزارش دریافتی منابع خبری مقاومت ایران، شب 22دی جوانی به نام علی پولادی 26ساله اهل روستاهای اطراف چالوس توسط مأموران انتظامی به اتهام تیراندازی دستگیر شد و صبح شنبه، خبر مرگ او را به خانواده اش در اداره آگاهی دادند. مادر این خانواده که توسط مردم در تجمعی همراهی میشد، توسط ماموران مورد اهانت قرار گرفت که منجر به درگیری مردم با ماموران حکومتی شد. 



******
صبح چهارشنبه 20 دی، خانم فخری اصفهانیان متولد 1323 در شهر اصفهان، از اعضای سازمان مجاهدین خلق پس از نزدیک به 4دهه مبارزه، بر اثر بیماری سرطان در بیمارستانی در آلبانی درگذشت. همسر او قاسم بازرگانی در شهریور سال 60 توسط رژیم خمینی تیرباران شد و فرزندش شهرام بازرگانی نیز در عملیات فروغ جاویدان، به شهادت رسید. همچنین آقای اکبر چاووشی پس از 40 سال مبارزه، شامگاه 22 دی، بر اثر سکته قلبی در آلبانی درگذشت. این عضو سازمان مجاهدین خلق، متولد سال 1329 در صومعه سرا بود. وی در عملیاتهای چلچراغ و فروغ جاویدان نیز شرکت داشت و پنچه پای خود را از در انفجار مین از دست داده بود. لازم به ذکر است که آقای چاووشی در حالی که با بیماری پارکینسون درگیر بود، در کمپ اشرف و زندان لیبرتی در زیر حملات و موشکباران ایادی رژیم مقاومت می کرد. برادر او سعید چاووشی در حمله نیروهای عراقی به اشرف در 19 فروردین 90 به شهادت رسید.  

اخبار منطقه و جهان؛
- هفت تن دیگر از نیروهای اعزامی رژیم ایران به سوریه کشته شدند. به گزارش رسانه های سپاه پاسداران، اجساد آنها روز چهارشنبه در شهر قم دفن گردید.





 - خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه 20دی گزارش داد:‌ نیروی دریایی لیبی اواخر روز سه‌شنبه گفت بین 90الی 100مهاجر بعد از این‌که قایق آنها در سواحل لیبی غرق شد، مفقود شده‌اند. به گفته سخنگوی نیروی دریایی لیبی قایق قبل از غرق شدن حامل بیش از 100نفر بوده است. وی افزود: نیروی نجات 17نفر از جمله تعدادی زن را نجات دادند. نجات یافتگان برای ساعتها به بخشهای باقیمانده از قایق غرق شده آویزان بوده‌اند... قایق در شهر خمس در حوالی 100کیلومتری پایتخت لیبی غرق شده است. 


- یک گروه دیده‌بان حقوق‌بشر روز دوشنبه 18دی خبر از کشته شدن 21شهروند غیرنظامی از جمله 8کودک در بمباران هوایی نیروهای اسد در ادلب داد. به گفته این گروه دیده‌بان حقوق‌بشر این حملات در روز یکشنبه و در غرب شهر سینجار در جنوب شرقی استان ادلب صورت گرفت و بجز هشت کودک، یازده عضو یک خانواده جز کشته شدگان هستند. 



 - به گزارش خبرگزاری فرانسه 20دیماه هکتور تیمرمن وزیر خارجه سابق آرژانتین از سوار شدن به هواپیمایی به مقصد آمریکا بعد از این‌که ویزای وی رد شد، منع گردید. تیمرمن یکی از اعضای کابینه کریستینا فرناندز رئیس‌جمهور سابق آرژانتین می‌باشد که در حال حاضر به اتهام لاپوشانی دخالتهای رژیم ایران در بمبگذاری سال 1994 در مرکز یهودیان بوینس آئرس (آمیا) و قتل قاضی نیسمن تحت بازداشت خانگی قرار دارد. وزیر سابق 64ساله اجازه نامه‌یی از وزرات دادگستری آرژانتین برای سفر به نیویورک برای درمان سرطان کسب کرده بود، ولی طبق گزارشات خبری روز سه‌شنبه در فرودگاه بوینس آئرس وقتی ویزای وی مورد چک قرار گرفت به او اجازه سوار شدن به هواپیما را ندادند. قاضی آرژانتینی بونادیو معتقد است که تیمرمن، کریستینا فرناندز و دیگران اقدام به لاپوشانی دخالت رژیم ایران در بمبگذاری بوینس آیرس کرده‌اند. 

- نفتکش سانچی متعلق به رژیم ایران که پس از برخورد با یک کشتی باربری در آبهای چین آتش گرفته بود، روز یکشنبه 24 دی در هشتمین روز آتش‌سوزی غرق شد. این درحالیست که رژیم وعده نجات جان خدمه کشتی را به خانواده هایشان می داد. 
رئیس سازمان دریانوردی شانگهای چین درباره خدمه نفتکش رژیم که 16دی در سواحل این کشور بر اثر برخورد با یک کشتی چینی آتش گرفت گفت:‌ تحلیل کارشناسان نشان می‌دهد به‌محض وقوع تصادف بین دو کشتی چینی و نفتکش ایرانی، انفجار اولیه به قدری شدید و مهیب بود که در همان لحظات اولیه همه ۳۲خدمه کشتی جان ‌باخته‌اند. 30تن از آنها ایرانی و دو تن اهل بنگلادش بوده‌اند. رسانه‌های حکومتی گزارش دادند درجه حرارت نفتکش «سانچی» به ۳۵۰درجه رسیده و «شرایط برای ورود به آن به‌هیچ‌وجه فراهم نیست». گفته شده ارتفاع آتش به بیش از ۱۰۰متر می‌رسید. پیشتر رویتر اعلام کرد ارزش محموله آن حدود ۶۰میلیون دلار و ارزش خود نفتکش نیز حدود ۶۰میلیون دلار است. نفتکش «سانچی» حامل ۱۳۶هزار تن مَیَعانات گازی و معادل حدود یک میلیون بشکه نفت بود. این نفتکش روز شنبه هفته گذشته در جریان برخورد با یک کشتی باربری بزرگ در سواحل شرق چین آتش گرفت.