صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، خرداد ۰۷، ۱۳۹۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

روز یکشنبه 28 مه، چهل و سومین اجلاس سران کشورهای هفت قدرت بزرگ صنعتی جهان یا جی 7 که شامل کانادا، آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و ژاپن می شود، پس از دو روز در جزیره سیسیل ایتالیا به پایان رسید. آنها در بیانیه پایانی این اجلاس با اشاره به 6سال کشتار مردم سوریه، بر لزوم پایان دادن به این بحران بر اساس قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل‌متحد و توافقنامه ژنو با توجه به فشار بر رژیم اسد، تأکید کردند. در این بیانیه همچنین به تلاش برای یافتن راه‌حل در چارچوب روح مشارکت برای چالشهای جهانی و نگرانیهای شهروندان و احترام به ارزشهای مشترک از قبیل دموکراسی، صلح، امنیت، حکم قانون و حقوق‌بشر نیز اشاره شده است. همچنین این بیانیه از توافق نظر سران گروه7 بر سر برقراری صلح میان ملتها، حاکمیت دولتها و تمامیت ارضی، محافظت از استقلال سیاسی و تقویت یک نظام بین‌المللی مبنی بر قوانین حامی حقوق‌بشر در سیاست خارجی تاکید دارد. آنها درباره مبارزه با تروریسم نیز به توافق رسیدند.  

******
سایت ویکلی استاندارد با عنوان لایحه تحریم رژیم ایران با اکثریت قاطع در کمیته خارجی سنای آمریکا به تصویب رسید نوشت که مخالفت عمده از طرف جان کری از حزب دمکرات نتوانست این لایحه را از برخورداری از حمایت گسترده منع کند. روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران 6 خرداد دراینباره نوشت: ماشین تحریمهای پسا انتخاباتی آمریکا روشن شده است. در حالی که پیش از این شاخه برون مرزی سپاه (سپاه قدس) در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفته بود، طرح جدید کلیت سپاه پاسداران را برای اولین مرتبه مشمول تحریمهای آمریکا می کند. خبرگزاری سپاه پاسداران نوشت: طرح جدید سناتورها که در صورت تبدیل شدن به قانون، تحریمهای غیرهسته ای علیه ایران را افزایش می دهد، به طور کلی سه محور اصلی دارد: تحریمهای موشک بالستیک، تحریمهای جدید تروریسم، و اجرای تحریم تسلیحاتی که رئیس جمهور آمریکا را ملزم میسازد تا دارایی افراد و نهادهای درگیر در فعالیتهای خاص مرتبط با تأمین، فروش و یا انتقال تسلیحات منع شده و مواد مرتبط به یا از ایران را توقیف کند. به طور مشخص، طرح، خواستار اعمال تحریم علیه افرادی است که در فروش، تامین قطعه، تعمیر و انتقال تانک، خودروی زرهی، تسلیحات با کالیبر بالا، هواپیماهای جنگی، بالگردهای تهاجمی، کشتی، موشک و سامانه های موشکی به رژیم ایران، نقش آفرین باشند. طرح کمیته روابط خارجی سنای آمریکا تحریم‌هایی را علیه فعالیت‌های موشکی، اقدامات بی‌ثبات کننده منطقه‌یی و همچنین نقض حقوق‌بشر در ایران وضع می‌کند.  

 ******

روز 22 مه= 2 خرداد، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در جریان اولین سفر
خارجی رسمی خود، وارد عربستان شد و سپس به اسرائیل و فلسطین سفر کرد و با محمود عباس رئیس جمهور تشکیلات خودگردان فلسطین نیز دیدار نمود. در این دیدار، ترامپ تاکید کرد که تمام توانش را برای برقراری صلح در خاورمیانه به کار خواهد گرفت. دولت آمریکا اعلام کرد با عربستان و شش کشور عضو شورای همکاری خلیج‌فارس یک سازمان منطقه‌یی برای مبارزه با حمایت مالی از تروریسم تشکیل می‌دهند. استیون منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت وظیفه اصلی این سازمان تبادل اطلاعات درباره‌ شبکه‌های مالی گروههایی نظیر داعش، حزب‌الله و القاعده و مقابله با تهدیدهای رژیمهای ایران و بشار اسد است. وی افزود: وزرات خزانه‌داری امکانات حرفه‌یی اداره تروریزم و اطلاعات مالی را در اختیار مرکز جدید قرار می‌دهد تا شناسایی و ردیابی اطلاعات مربوط به شبکه‌های مالی تروریستی و هماهنگیهای لازم برای مقابله با این شبکه‌ها امکانپذیر شود. در همین رابطه روز یکشنبه 31 اردیبهشت= 21 مه، سران و مقامات عالیرتبه 55 کشور عربی، اسلامی و آمریکا، در بیانیه ای مواضع رژیم ایران در حمایت از تروریسم و استمرار دخالت در امور داخلی کشورها را محکوم کردند. رهبران 50کشور رضایت خود را از عمل با دولت قانونی و ائتلاف عربی برای مقابله با تروریسم ابراز نمودند. آنها همچنین از تأمین نیرویی با 34هزار سرباز به‌ عنوان نیروی احتیاط برای پشتیبانی از عملیات علیه تروریسم در عراق و سوریه استقبال نمودند. به گزارش العربیه، شورای ملی مقاومت ایران، اپوزیسیون مخالف جمهوری اسلامی روز دوشنبه اول خرداد با صدور بیانیه‌یی از مواضع کنفرانس سران کشورهای عربی-اسلامی-آمریکا استقبال کرد. این خبرگزاری گفت: مریم رجوی، ضمن استقبال از مواضع کنفرانس سران عربی- اسلامی- آمریکا در برابر عملکردهای جمهوری اسلامی، این مواضع را «گامهای ضروری در راستای پایان دادن به تروریسم و جنگ و خونریزی و برقراری صلح و آرامش» دانست. 
مصاحبه رادیو ایرآوا با آقای حسن داعی در اینباره را اینجا بشنوید. 

******
خبرنگاران بدون مرز اعلام کرد: ‌آنتونیو گوترز دبیرکل ملل متحد، گامهای ملموسی برای تأمین امنیت روزنامه‌نگاران برداشته است. دفتر دبیرکل ملل‌متحد تصمیم گرفت یک کانال ارتباطی دائم و مستقیم با ائتلاف سازمانهای آزادی مطبوعات برای امنیت روزنامه‌نگاری ایجاد کند. گوترز این تصمیم را به‌دنبال ملاقاتی در فوریه 2017 با خبرنگاران بدون مرز، کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران و انجمن جهانی روزنامه‌ها و انتشارات خبری به نیابت از ائتلاف حفاظت از روزنامه‌نگاران اتخاذ کرد.  


اخبار زنان؛

- به نقل از خبرگزاری حکومتی ایسنا، 4 خرداد، همزمان با فرارسيدن ماه رمضان، نيروی انتظامی با صدور پيامی رسمی زنان ایران را به دستگیری و زندان تهدید کرد. نیروی انتظامی در این اطلاعیه اعلام كرد: انتظار می رود برای گسترش ارزش‌های اخلاقی، بویژه عفاف و حجاب، در محیط‌های عمومی با دقت بیشتری از سوی همگان رعایت شود... بدیهی است، با معدود افرادی که به نحو مشهودی هنجارشکنی کنند، برخورد قانونی لازم صورت خواهد گرفت...».)


- روز سوم خرداد، دادگاه شهرستان دزفول، اشرف رحيم خانی و زينب كشوری، فعالين زن و از مدیران کتابسرای مادر را به اتهام تبلیغ علیه نظام، به حبس محکوم کرد. اين دو به ترتیب به یک سال و سه ماه زندان قابل تبدیل به جریمه، محکوم شده‌اند.




- بر اساس فیلمی که بر روی سایتهای اجتماعی درج شده، دختر جوانی بدون دلیل مشخصی توسط نیروی انتظامی دستگیر می شود. دختر جوان با بیان اینکه کاری نکرده و تاکسی گرفته است، اعتراض می کند اما ماموران حکومتی بدون هیچ توضیحی او را به داخل ماشین هل داده و تهدید می کنند که در کلانتری، شاکی را حاضر خواهند کرد. 



- رژيم  طی ابلاغیه‌ای از نصب دوربین در داخل اتوبوسهای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران خبر داد. معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری رژیم در تهران مدعی شد نصب 3دوربین در هر دستگاه اتوبوس به‌ منظور کنترل عملکرد راننده و کیفیت و کمیت جابه‌جایی مسافران نصب می‌شود. اما آگاهان به مسائل ایران بر این باورند که نصب دوربین در داخل اتوبوسها برای کنترل هر چه بیشتر مردم در نظر گرفته شده است.

- به نقل از وبسایت حکومتی پارسینه 2 خرداد، دختر جوانی که با لباس و ظاهری پسرانه برای تماشای مسابقه فوتبال استقلال و العین در تهران وارد ورزشگاه آزادی شده بود، توسط نیروهای حکومتی دستگیر شد. رژیم ایران ورود دختران و زنان را به استادیوم های ورزشی ممنوع کرده است. 




- بنا به گزارش سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران، روز سه‌شنبه ۲۶ اردیبهشت در تجمعات در مکانهای مختلف تهران، 6 زن و حدود ۵۰ مرد بازداشت شدند. شش زن بازداشت‌شده که به گفته شاهدان مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند،  الهام نظری 30 ساله، سحر عبدالرضایی 29 ساله، سعیده عبدالرضایی 28 ساله، فاطمه مکرخوی 49 ساله، سولمار حسینی زاده 35 ساله و فاطمه باقری 19 ساله معرفی شده اند، در بازداشتگاه وزرا مورد بازجویی قرار گرفتند. دلایل بازداشت این افراد مشخص نشده است. همچنین مأموران امنیتی هنگام بازداشت این افراد از گاز فلفل و گاز اشک‌آور استفاده کرده بودند. ماموران، زنان بازداشتی را ابتدا به بند 209 اوين منتقل و سپس در روز شنبه 30ارديبهشت بعد از بازجويی جداگانه، آزاد كردند. 

- روز دوشنبه ۱ خرداد =۲۲ مه، سازمان عفو بین الملل با صدور یک بیانیه اقدام فوری در مورد وضعیت زندانی عقیدتی مریم اکبری منفرد، رژیم ایران را به خاطر تلافی جویی از این زندانی به دلیل اعتراض علیه قتل عام زندانیان سیاسی از جمله دو خواهر و برادرش در سال ۶۷ مورد سرزنش قرار داد. عفو بین الملل در این بیانیه اقدام فوری می گوید: مریم اکبری منفرد از دی ماه ۱۳۸۸ در زندان به سر می برد و به جرم محاربه حکم ۱۵سال حبس خود را می گذراند. محکومیت او تنها بر اساس تمام تلفنی او با اقوامش که از اعضای گروه سازمان مجاهدین خلق هستند و همچنین یک بار دیدار او با آنها در عراق، صادر شده است. حسن جعفری حاتم،‌ همسر مریم اکبری منفرد، بعد از احضار تلفنی برای بازجویی خود را به دفتر وزارت اطلاعات در تهران معرفی کرد. هیچ دلیلی برای این احضار به وی ارائه نشده بود. حسن جعفری حاتم گفت که در محل ورازتخانه، مقامات وزارت اطلاعات ضمن بدرفتاری لفظی با او، تهدید کردند که سه سال دیگر به حکم زندان همسرش اضافه خواهد شد و او را به یک زندان دورافتاده در جنوب شرق ایران در سیستان و بلوچستان خواهند فرستاد. آنها گفتند که این تهدیدات به اجرا در خواهند آمد مگر اینکه او (خانم منفرد) از نوشتن نامه های سرگشاده درباره سرنوشت و محل چندین هزار زندانی سیاسی از جمله دو خواهر و برادرش که به طور فراقانونی در تابستان ۱۳۶۷ اعدام شدند، دست بردارد. مریم اکبری منفرد که از مهرماه ۹۵ به دادستانی شکایت کرد، چند نامه سرگشاده نوشته است. وی در پی تحقیقات رسمی در رابطه با قتل عام سال ۶۷، محل گورهای جمعی که اجساد زندانیان دفن شده و شناسایی عاملان (قتل عام) می باشد». 

اخبار اعتراضی؛


روز یکشنبه 7خرداد، جمعی از پاتولوژیستها در مقابل مجلس رژیم، غارت شدگان مؤسسه توسعه در شهرهای شوش، بوشهر، امیدیه، خرم‌آباد، دلفان، دهلران، ازنا و دورود، جمعی از معلمان اصفهان در مقابل صندوق ذخیره فرهنگیان، کارگران فاز13 کنگان، 
روز شنبه ۶خرداد، غارت شدگان مؤسسه کاسپین شعبه شهداء بابل، بازاریان تجریش 
با راهپیمایی و بستن مغازه‌های خود و تعطیلی بازار، تعدادی از سپرده‌گذاران مؤسسه اعتباری آرمان در مقابل درب استانداری خوزستان در اهواز، غارت‌شدگان مؤسسه مالی و اعتباری توسعه اهواز شعبه گلستان با بستن جاده، سپرده گذاران موسسه کاسپین، در شهرهای رفسنجان، تهران، اردبیل، رشت، گرگان، مینودشت، نیشابور، مشهد و زاهدان، حدود 200تن از تاکسیرانان فرودگاههای تهران مقابل وزارت کار رژیم،  
 روز جمعه 5 خرداد، جمعی از غارت شدگان مؤسسه کاسپین در مشهد در مقابل فرمانداری و استانداری رژیم با پوشیدن کفن،  
 روز پنجشنبه 4 خرداد، متخصصین پاتولوژی و علوم آزمایشگاهی در تهران، کارکنان شهرداری فسا به همراه خانواده‌هایشان، عده‌ای از کارگران کارخانه آجر ماشینی آزادشهر 
 روز چهارشنبه 3 خرداد، جمعی از غارت شدگان مؤسسه آرمان در میدان خمینی شهرستان کوهدشت، صدها نفر از سپرده‌گذاران بروجردی در مقابل مؤسسه توسعه(آرمان سابق)، جمعی از غارت شدگان البرز ایرانیان در مقابل شعبه مؤسسه اعتباری توسعه در بروجرد، جمعی از مردم دلفان در استان لرستان، جمعی از غارت شدگان در مقابل مؤسسه آرمان نهاوند، مالباختگان موسسه کاسپین در بابل، غارت شدگان مؤسسه مالی اعتباری در استانهای مختلف از جمله سیستان و بلوچستان، با درگیری با مأموران و آتش زدن اموال مؤسسه 
 روز سه شنبه 2 خرداد، جمعی از معلمان زن حق التدريسی و سپرده گذاران موسسه كاسپين، در مقابل ساختمان مجلس در تهران، جمعی از موتوریستهای پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در محوطه راه‌آهن تهران، غارت شدگان موسسه مالی کاسپین در شهرهای تهران، اردبیل، خرم‌آباد، ازنا، رشت، گرگان، بابل، مینودشت، نیشابور، مشهد، رفسنجان، زاهدان، دلفان در استان لرستان، شهرستان دورود، 
 روز دوشنبه 1 خرداد، جمعی از کارگران کارخانه آذر آب اراک، غارت شدگان موسسه اعتباری فرشتگان در بابل، مالباختگان موسسه کاسپین در رشت، گیلان و تهران، غارت شدگان موسسه آرمان (البرز ایران) در تهران،      
 و روز یکشنبه 31 اردیبهشت، جمعی از مالباختگان مؤسسه کاسپین در رشت و جمعی از تاکسیرانان فرودگاههای تهران، دست به اعتراضات گسترده زدند. 


******
 روز شنبه 30 اردیبهشت، سه کارگر برق کار در شیراز حین کار بعلت نبود حداقلهای ایمنی دچار برق گرفتگی شده و یک تن از آنان جان خود را از دست داد. 





اخبار زندان؛

 رژیم صبح پنجشنبه ۴خرداد (۲۵مه) حجت الله تِدرو، قهرمان کشتی ایران را پس از
تحمل 10سال حبس در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه بدار آویخت. به نوشته رسانه‌های حکومتی حجت الله تدرو یکی از شاخص‌ترین کشتی‌گیران وزن ٧٤کیلو گرم ایران و انتخابی تیم ملی بزرگسالان بود و سابقه قهرمانی کشتی را در سطوح مختلف سنی داشت. او با پرونده‌سازیهای کارگزاران رژیم در زندان به اعدام محکوم شده بود. در همین روز دو جوان 23 و 24 ساله، در زندانهای مرکزی زاهدان و بیرجند، طی روزهای اول و دوم خرداد دو زندانی در زندان مشهد و دو زندانی دیگر نیز در اراک اعدام شدند.  روز جمعه 5 خرداد نیز صلاح الدین شفا، رمضان مختاری و عثمان حسنی، در زندان ارومیه اعدام شدند. سن آنها بین 38 تا 40 سال گزارش شده است. مهران اشرفی نیز روز دوشنبه اول خرداد در زندان دیزل آباد کرمانشاه حلق آویز شد.

- از یکشنبه شب، 31 اردیبهشت تا صبح دوشنبه۱خردادماه، جمعی از فعالان کارگری، اجتماعی و مدنی سنندج در جریان تجمع اعتراضی خود، توانستند بطور موقت، از اعدام یک زندانی به نام هیمن مصطفایی جلوگیری کنند. هیمن مصطفایی به اتهام همکاری با یکی از احزاب کردی از سوی قضاییه رژیم به اعدام محکوم شده بود و از ۴سال پیش در زندان به‌سر می‌برد. 


- سایت مجاهدین خلق خبر داد که بر اساس گزارشهای دریافتی از منابع مطلع؛ در زندانهای رژیم پس از اعدام محکومین، از خانواده‌های آنها جهت تحویل دادن جنازه عزیزشان پول اخاذی می‌کنند. این پول با نام پول طناب یا پول شیرینی دریافت می‌شود. بر اساس همین گزارش در زندان قزلحصار میزان این پول سه میلیون و هشتصد و هفتاد هزار تومان است که تحت عنوان پول طناب گرفته شده و به قاضی اجرا کننده حکم؛ نماینده دادستان و مأموران اجرای حکم اعدام داده می‌شود. این منبع می افزاید: میزان این پول در زندانهای مختلف متفاوت بوده و از ۷ میلیون تا سه میلیون و هشتصد هزار تومان گزارش شده است. 

- رژیم روز دوشنبه اول خرداد 2زندانی در زندان زاهدان به نامهای عبدالکریم شهنوازی ۳۰ ساله و  سعید هود ۴۷ ساله که به ترتیب 6 و 9 سال از زندگی خود را در زندان گذارنده اند، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل کرد.   

- آتنا دائمی، زندانی محبوس در بند (زنان) زندان اوین، که 50 روز است که در اعتصاب‌غذاست همچنان با ممانعت پزشکی از سوی مأموران زندان اوین مواجه می باشد. گفته می شود، معده آتنا، قادر به جذب آب نیست. با این‌ حال رسیدگیهای پیشرفته‌تر پزشکی در مورد این زندانی صورت نگرفته است. آتنا دائمی از ۱۹ فروردین‌ماه اقدام به اعتصاب‌غذای اعتراضی کرده است. 



- آرش صادقی زندانی سیاسی بند 350 زندان اوین نیز همچنان در شرایط بد جسمی به ‌سر می‌برد. گزارش شده است که معده او
هنوز قادر به پذیرش غذاهای جامد نیست و روزانه فقط می‌تواند یک ظرف کوچک آب عدس یا آب مرغ یا سوپ بدون رشته مصرف کند و وزن او نیز حدود 50 کیلو گرم است. آرش که مبتلا به آسم شده است، روزانه سه بار از اسپری تنفسی استفاده می‌کند. از وضعیت قلب و کلیه او بعد از پایان اعتصاب هم هیچ آزمایشی گرفته نشده است، قلب وی در زمان اعتصاب دچار آریتمی شده و همچنین کلیه راست وی در زمان اعتصاب 70 درصد و کلیه چپ وی 20 درصد از بین رفته است. آرش صادقی در دیماه 95 بدنبال آزادی همسرش گلرخ ابراهیمی ایرایی، از زندان، به اعتصاب غذای 71 روزه خود پایان داد. این زوج جوان هم اینک در زندان بسر می برند.

- با گذشت ۲۳روز از اعتصاب‌غذای معلم زندانی؛ اسماعیل عبدی جان وی با مخاطرات جدی مواجه شده است. این معلم زندانی به‌دلیل دفاع از حقوق صنفی خود و همکارانش به شش سال حبس محکوم شده است و در حال حاضر در بند ۳۵۰ زندان اوین محبوس می باشد. آقای عبدی، از روز دهم اردیبهشت دست به اعتصاب‌غذا زده است.


- اداره اجرای احکام زندان مرکزی ارومیه روز شنبه ۳۰ اردیبهشت، با احضار کمال حسن رمضان، زندانی سیاسی کُرد حکم قطعی اعدام را رسماً به وی ابلاغ نمود. در این ابلاغیه که از سوی مهدی دادپور، قاضی اجرای احکام کیفری دادگاه رژیم در ارومیه ارسال شده، آمده است شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه در تاریخ ۲۱ آبان‌ 90 به ‌صورت غیابی به اتهام عضویت در گروههای کردی و قیام مسلحانه علیه جمهوری اسلامی، کمال حسن رمضان را به اعدام محکوم کرده است و این حکم نیز قطعی است. 

******
بر اساس فیلمی که بر روی سایتهای اجتماعی دیده می شود، روز پنجشنبه 4خرداد جلسه شورای شهر اهواز با فحاشی و کتک کاری کارگزاران رژیم به تشنج کشیده شد. به دنبال حضور زاهد فردوس پناه دبیر هیأت بازرسی نمایش انتخابات شوراهای خوزستان در فرمانداری اهواز بین وی و عوامل اجرایی فرمانداری فحاشی و سپس کتک کاری شد. با بالا گرفتن این درگیری، زاهد فردوس پناه دستگیر گردید.



******

به گزارش خبرگزاری رویتر سه‌شنبه 23 مه= 2خرداد انفجار در کنسرت آریانا گرانده، خواننده آمریکایی، در منچستر انگلستان 22کشته و بیش از 50 مجروح بر جای گذاشت. شرکت کنندگان در کنسرت در حال خروج از سالن بودند که تروریست 22 ساله سلمان عابدی، با عملیات انتحاری، 22 نفر از جمله یک کودک 8 ساله را به قتل رساند. این انفجار مرگبارترین حمله تروریستی از سال ۲۰۰۵ تاکنون بوده است. در حملات تروریستی سال ۲۰۰۵ در لندن ۵۲ نفر کشته شدند. مسئولیت این حمله تروریستی را داعش، که به فرزندخوانده رژیم ایران معروف است، بعهده گرفت. در حالیکه رهبران کشورهای مختلف، این حمله تروریستی را محکوم کردند، محسن رضایی، دبیر تشخیص مصلحت نظام گفت: انفجار در منچستر حاصل رقص شمشیر ترامپ با رئیس تروریست‌ها است. 

******
- روز جمعه 5 خرداد، و تنها چند روز پس از کنفرانس عربی-اسلامی-آمریکایی در ریاض که بر نقش رژیم ایران در تروریسم تاکید دارد، یک اتوبوس حامل مسیحیان مصری مورد حمله تروریستها قرار گرفت که طی آن 29 نفر کشته و 24 تن دیگر مجروح شدند. این حمله از سوی کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت ایران محکوم شده است. به گزارش خبرگزاری رویتر در واکنش به این حمله تروریستی، روز جمعه 5 خرداد، جتهای جنگنده مصر به فرمان عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر به 'اردوگاههای آموزشی تروریستهای بنیادگرا' در دِرنَه، در شرق لیبی حمله کرد. مصر می‌گوید تروریستهای آموزش دیده در این اردوگاه عامل حمله به مینی‌بوس قبطیها بود.

- محمد عابد عابد رئیس اداره آموزش و پرورش افغانستان گفت که انفجار در مدرسه دخترانه البیرونی در شهر غزنی در جنوب این کشور، توسط افراد ناشناس در شب 31 اردیبهشت، تلفاتی نداشته است. در این مدرسه بیش از 2200 دختر آموزش می‌دیدند. 
به گفته او، این نخستین بار است که یک مرکز آموزشی در شهر غزنی به این صورت مورد حمله واقع می‌شود. 


- رسانه‌های محلی پاکستان گزارش کردند یک گلوله خمپاره شلیک شده توسط رژیم ایران در روز شنبه باعث کشته شدن یک نفر در منطقه پنجگور بلوچستان در پاکستان گردید. به گفته کمیسیونر منطقه پنجگور، پاکستان اعتراض خود را به مقامهای مرزی رژیم ابلاغ کرد. در روز 31اردیبهشت نیز حداقل پنج گلوله خمپاره از خاک ایران به منطقه تفتان بلوچستان در خاک پاکستان شلیک شده بود. 


- ارتش فیلیپین روز یکشنبه اعلام کرد بنیادگراهای حامی داعش در شهر مسلمان نشین «ماراوی» ۱۹غیرنظامی از جمله سه زن و یک کودک را به قتل رساندند. درگیریها در شهر ماراوی زمانی آغاز شد که نیروهای ویژه ارتش به خانه‌ای که گمان می‌رفت محل اختفای رهبر شاخه داعش باشد حمله کردند.



- سایت ائتلاف ملی سوریه دوشنبه 1خرداد گزارش داد این ائتلاف جنایات صورت گرفته در شهر سلامیه حومه حما را محکوم کرده و رژیم اسد و شبه‌نظامیان وابسته به رژیم ایران را مسئول این امر می‌داند. در بیانیه ائتلاف آمده است مسئولیت بدتر شدن امور و قرار گرفتن سوریه در معرض انواع دخالتها و اشغالگری و تروریسم و قیمومیت و ویرانی، تماماً با رژیم اسد و باندهای ایرانی حامی آن است. این بیانیه می‌افزاید منطقه سلامیه شاهد یک مهاجرت گسترده است که نتیجه هرج و مرج و بهم ‌ریختگی شهروندان و ایجاد ترس و وحشت در بین آنها از طرف باندهای رژیم اسد می‌باشد. 

- تلویزیون اورینت 2خرداد گزاش داد: شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان گفتند هواپیماهای ائتلاف بین‌المللی یک پایگاه نظامی آنها در منطقه مقابر در جنوب دیرالزور را بمباران کرده است. هواپیماهای ائتلاف به رهبری آمریکا همچنین حملاتی علیه چاههای نفتی حمار در بادیه آلبوکمال در شرق دیرالزور انجام دادند. این دومین بار طی یک هفته گذشته است که هواپیماهای آمریکایی مواضع شبه‌نظامیان رژیم ایران از جمله حزب‌الله را در سوریه بمباران می‌کنند. 

- به نقل از واشینگتن پست شنبه 6 خرداد، پاسدار شعبان نصیری مشاور پاسدار قاسم سلیمانی سرکرده نیروی تروریستی قدس و مشاور کلیدی شبه‌نظامیان حشدالشعبی عراق، گروه پوششی رژیم ایران، جمعه شب در غرب موصل کشته شد. به نوشته خبرگزاری نیروی تروریستی قدس، تسنیم "شعبان نصیری" از سرکردگان قدیمی لشکر ۱۰ سیدالشهدا استان البرز بود و سابقه حضور طولانی در لبنان، سوریه و عراق و شرکت در کشتار مردم این کشورها داشته است. جسد شعبان نصیری روز یکشنبه هفتم خرداد در بهشت زهرای تهران دفن شد. 

- به گزارش خبرگزاری حکومتی ایرنا جسد یکی دیگر از ماموران نیروی تروریستی قدس به ‌نام علیرضا رضایی از ماموران تیپ فاطمیون در اصفهان دفن شد. وی در تاریخ 16فروردین سال جاری در سوریه کشته و جمعه 5 خرداد در اصفهان دفن شد. رسانه های حکومتی همچنین از دفن چندین مامور دیگر افغانی و پاکستانی رژیم ایران در روزهای اخیر در شهرهای مختلف خبر دادند. 





- سایت ائتلاف ملی اپوزیسیون سوریه روز جمعه 5خرداد اعلام کرد که ریاض سیف رئیس این ائتلاف نامه‌یی به 30کشور و برخی از سازمانهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل ارسال کرده است و در آن آثار دخالت رژیم ایران در سوریه و نتایج فاجعه‌بار آن را از طریق شبه‌نظامیان تروریستی و افکار ایدئولوژی بنیادگرایانه تشریح کرده است و خواستار گنجاندن سپاه پاسداران و شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان و عراق و همه شبه‌نظامیان وابسته به رژیم ایران در لیست تروریستی و لیست سازمان تروریستی در آمریکا و اروپا شده است. 

******

تب کریمه کنگو در شهرستان مبارکه اصفهان یک قربانی گرفت. رئیس مرکز بهداشت شهرستان مبارکه روز جمعه 5خرداد مرگ یک جوان از اهالی شهر دیزیچه را بر اثر ابتلا به ویروس تب کریمه کنگو تأیید کرد. این درحالیست که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در اصفهان هشدار دادخ بود.
تب کریمه-کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌است که از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. این بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکرائین پیدا شد. دانشمندان در سال ۱۹۶۹ پی بردند که پاتوژن ایجاد کننده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مشابه همان بیماری است، که در سال ۱۹۵۶ در کنگو مشاهده گردیده‌ است. عامل این بیماری ویروسی است از گروه ویروسهای بندپابُرد یا ویروس‌هایی که توسط بندپایان منتقل می‌شوند. تب کریمه کنگو، در انسان، بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر حدود ۳۰ ٪ ایجاد می‌کند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا می‌باشد.