صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، خرداد ۳۰، ۱۳۹۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

بزرگترین اتحادیه کارگری کانادا با ارسال نامه‌یی نسبت به شلاق زدن کارگران ایران اعتراض کرد و همچنین حمایت خود را از جعفر عظیم‌زاده اعلام نمود. در قسمتی از این نامه اعتراضی آمده است: "به‌نمایندگی از اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا، ما ناراحتی عمیق خود را در ارتباط با حکم بی‌رحمانه شلاق علیه ۱۷ کارگر معدن طلای آق دره در ماه مه ۲۰۱۶ در ایران ابراز می‌کنیم. این کارگران برای امنیت شغلی و علیه بیکارسازیها دست به اعتراض زده بودند. صدور چنین احکام غیرانسانی ای علیه کارگران معترض نقض آشکار مقاوله نامه‌های بین‌المللی شناخته شده در رابطه با حقوق کارگری و انسانی می‌باشد". این نامه می افزاید: "ما نگران وضعیت جعفر عظیم زاده، رئیس هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، که از ۲۹ آوریل ۲۰۱۶ در اعتصاب‌غذا به‌سر می‌برد هستیم. او از نوامبر ۲۰۱۵ برای گذراندن حکم شش سال زندان با اتهام "اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی" که به‌ دلیل فعالیتهای کارگری ایشان بوده است، در زندان اوین محبوس است. جعفر در یک اعتصاب‌غذای نامحدود علیه این اتهامات ساختگی به‌سر می‌برد، و ما نگران هستیم که حکومت ایران به‌طور روتین از این اتهامات ساختگی علیه فعالینی که سیاستهای ضدکارگری روزافزون دولت ایران را محکوم می‌کنند استفاده می‌کند. ما خواست آزادی فوری و بدون قید و شرط آنها را انعکاس می‌دهیم. ما قویاً احکام بی‌رحمانه شلاق علیه کارگران معدن طلای آق دره را محکوم می‌کنیم؛ شلاق یک عمل به‌شدت بی‌رحمانه و نوعی از شکنجه است و باید بلافاصله متوقف و ممنوع شود".
در خبری دیگر 4 تن از زندانیان سیاسی زندان اوین به نامهای علی معزی پدر دو تن از مجاهدین کمپ لیبرتی، آرش صادقی،
علی امیرقلی و بهنام موسیوند و از همبندان زندانی سیاسی جعفر عظیم‌زاده، در بیانیه‌یی از خواسته‌های وی حمایت کردند. 


روز جمعه 17 ژوئن، سنای کانادا لایحه ارسالی پارلمان کانادا مبنی بر پایان دادن به زندگی با کمک پزشک را به تصویب رسانید و این لایحه در کانادا به قانون تبدیل شد. 
بر اساس این قانون جدید، افرادی که به بیماریهای لاعلاج و دردناک مبتلا هستند قادر خواهند بود بطور قانونی با کمک پزشک به زندگی خود خاتمه دهند. کانادا از معدود کشورهای جهان است که پایان دادن به زندگی با کمک پزشک را به قانون تبدیل کرده است. پارلمان کانادا با اکثریت آرا لایحه مزبور را به مجلس سنا فرستاد و سنا آنرا روز جمعه به تصویب رساند و قانونی کرد. 



روز گذشته شنبه 18 ژوئن، ایرانیان آزادیخواه اتاوا در برابر پارلمان کانادا و روبروی دفتر نخست وزیر این کشور، ضمن بزرگداشت 30 خرداد، یاد ندا حسنی و صدیقه مجاوری که در اعتراض به بند و بستهای دولت وقت فرانسه با رژیم ایران، خود را به شعله های آتش سپردند را گرامی داشتند. آنها همچنین خواستار آزادی زندانیان سیاسی و بخصوص زندانیانی که در اعتصاب غذا بسر می برند از جمله جعفر عظیم زاده و علیرضا گلی پور شدند. 


******
روز سه شنبه 14 ژوئن، بیش از 270 نماینده پارلمان اروپا بیانیه مشترکی در مورد ایران امضاء کردند و خواستار «مشروط کردن» روابط اتحادیه اروپا با تهران به بهبود حقوق بشر شدند. ژرارد دِپِره، رئیس دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا گفت: «این یک تناقض بزرگ است که ما در اتحادیه اروپا افتخار میکنیم که همه 28 کشور عضو این اتحادیه، مجازات اعدام را ملغی کرده ایم ولی به نظر می رسد هیچ مشکلی با انجام معالات با دولتی که بالاترین آمار اعدام در جهان را دارد نداریم. اگر اتحادیه اروپا بطور جدی و علنی بر بهبود حقوق بشر اصرار نکند این به معنی یک آسیب جدی به اعتبار ما خواهد بود». 
امضا کنندگان این بیانیه شامل 6 نایب رئیس پارلمان اروپا و چندین رئیس کمیسیون و روسای هیئت های نمایندگی و برخی از معاونین گروه های سیاسی هستند. 
این بیانیه اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن را «به مشروط کردن هر گونه روابط بیشتر با رژیم ایران به یک پیشرفت روشن در مورد حقوق بشر و توقف اعدام ها» فراخواند. 


******
مدیر عامل یک شرکت در نیویورک روز سه‌شنبه 25 خرداد در دادگاه فدرال برولکلین به نقض تحریمهای آمریکا و قصد قاچاق پودر کُبالت و نیکل به ایران، بدون اخذ مجوز لازم از وزارت خزانه‌داری این کشور اعتراف کرد. آسوشیتدپرس با مخابره این خبر افزود: این پودرهای فلزی قابلیت استفاده در تولید توربینهای گازی، صنایع هوا فضا، تولید موشک و برنامه‌های هسته‌یی را دارند. 
به گفته دادستان فدرال آمریکا این دلال که اردل کویامکیو نام دارد و ۴۴ ساله است، قصد داشته با همدستش، ۱۰۰۰ پوند پودر فلزی از یک فروشنده در آمریکا تهیه کرده و به ترکیه بفرستند و از آنجا به ایران ارسال دارند. آسوشیتدپرس افزود: اردل کویامکیو احتمالاً به ۲۰ سال زندان و پرداخت یک میلیون دلار جریمه محکوم خواهد شد. 

******
آمریکا یک دلال وابسته به رژیم ایران را به‌دلیل قاچاق قطعات هواپیما به ایران و نقض تحریمهای سازمان ملل‌متحد دستگیر کرد. وی را که منصور مقتدری زاده نام دارد روز شنبه 22خرداد در «دنور» مرکز ایالت «کلرادو» به‌دلیل قاچاق کالا برای رژیم ایران دستگیر کرده‌اند. دادستانها روز دوشنبه 24خرداد اعلام کردند مقتدری زاده قطعات هواپیما و دیگر تجهیزات مورد استفاده صنعت هوانوردی را در دوره زمانی 2005 تا 2007 از آمریکا به ایران قاچاق کرده و تحریمهای آمریکا را نقض کرده است. 
دادستانهای آمریکایی این کیفرخواست را در سال 2010 مطرح کرده‌اند. مقتدری‌زاده که یک شهروند ایرانی است، اخیراً برای دریافت روادید سفر به آمریکا به‌منظور مراسم فارغ‌التحصیلی یکی از اعضای خانواده‌اش در «دنور» درخواست داده بود. 
مقتدری‌زاده بعدازظهر پنجشنبه هفته گذشته وارد فرودگاه بین‌المللی «دنور» شد و توسط پلیس دستگیر گردید. طبق اسناد دادگاه، مقامات دولت فدرال، روز شنبه مقتدری‌زاده را در کلرادو دستگیر کردند. کیفرخواست، مقتدری‌زاده را به قاچاق عقربه نشان‌دهنده مسیر هوایی، صفحات و میله‌های فلزی هواپیما، رنگ استتار، درزگیر، رزین و مواد شیمیایی و دیگر اقلام ساخت آمریکا برای استفاده در ایران متهم کرده است. این کیفرخواست می‌گوید که فرد مظنون و شرکت وی، اسناد حمل و نقل ساختگی برای برخی از این اقلام ایجاد کرده بودند. بنا‌ به این گزارش، مقتدری‌زاده قرار بود روز 27خردادماه بار دیگر در دادگاه فدرال حاضر شود.

 درگیریهای مردم با ماموران حکومتی؛

- روز شنبه 29خرداد مأموران سد معبر شهرداری به همراهی مأموران نیروی انتظامی، به قصد اخاذی حکومتی و صدور برگه‌های جریمه و غارت اموال کسبه، به بهانه سد معبر، به مغازه‌ها در چهارسو بزرگ بازار تهران یورش بردند. مأموران درصدد بردن اجناس بودند، که با مقابله بازاریان روبه‌رو شدند. مأموران شهرداری و نیروی انتظامی ناچار به عقب‌نشینی شده و صحنه را ترک کردند.

- صبح سه‌شنبه 25خرداد هنگامی که دستفروشان خوی در خیابان طالقانی مورد حمله مأموران ستاد رفع سد معبر شهرداری قرار گرفتند، مردم حاضر در حمایت از دستفروشان، با ماموران درگیر شدند بطوری که ماموران از صحنه فرار کردند. 

- ساعت 9 یکشنبه شب 23خرداد در خیابان هاتف در تهران دو تن از جوانان با یک مأمور رژیم درگیر شدند. درگیری دو جوان بعد از این رخ داد که مأمور مزبور اقدام به بازرسی بدنی دو جوان بدون هیچ بهانه‌ای نمود. وقتی یکی از جوانان نسبت به مأمور مزبور اعتراض کرد، مأمور با لگد به وی حمله کرد که همین موضوع موجب درگیر شدن دو جوان با مأمور شد.

- ساعت 6 بعدازظهر یکشنبه 23خرداد در خیابان جمهوری باغ سپهسالار در تهران، یک زن جوان و همسرش با مأمور زن نیروی انتظامی که می‌خواست به بهانه بدحجابی مزاحم آنان شود درگیر شدند. مردم حاضر در صحنه به حمایت از این زوج جوان پرداختند. 

- حوالی ساعت 8 صبح شنبه 22خرداد در مترو آزادی در تهران هنگامی که ماموران شهرداری، دو پسر بچه که در حال فروش بودند را مورد اذیت قرار می دادند، دو جوان حاضر در صحنه مانع دستگیری کودکان‌کار شده و با ماموران درگیر شدند.


رژیم روز دوشنبه 24خرداد، 24تن از کارگران معترض شهر‌داری اهواز را بازداشت کرد.
آنها در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق عقب‌افتاده تجمع کرده بودند. به گفته کارگران، این تجمع از ساعت 8 صبح دوشنبه24خرداد، مقابل ساختمان شهرداری منطقه 4 رژیم در اهواز برگزار شده بود که ساعت 9 صبح، مأموران انتظامی یورش برده و 24نفر از کارگران را بازداشت کرده و با خود بردند. تعداد کارگران حدود 70 نفر است که از ابتدای سال جاری 95 حقوقی دریافت نکرده اند.




اخبار اعتراضی؛


روز شنبه 29 خرداد، کارگران شهرداری اهواز، کارکنان حمل و نقل عمومی بازار تهران، کارکنان فروشگاه معروف خانه و کاشانه ساری، کارگران روزمزد فاز 20  و 21 فاز عسلویه، گروهی از کسبه شهرستان پاوه، جمعی از کارگران و کارکنان شرکت نوشابه سازی زمزم در سنندج، جمعی از کارگران شرکت موزائیک سازی جهان مصالح آذربایجان در سنندج، گروهی از کارکنان شرکت مقواسازی دایکات در کرمانشاه، جمعی از بیماران تنفسی و ریوی در مرکز بهداشتی وحدت در سنندج و جمعی ازبازنشستگان ارتش رژیم دست به اعتراض و اعتصاب زدند. مردم شهرهای فریدونکنار، یاسوج و تهران نیز تجمعات اعتراضی برگزار کردند.

- صبح سه‌شنبه 25خرداد، حدود 200تن از کسبه بازار 15خرداد و پامنار، در مقابل دفتر شورای شهر در این منطقه، مردم غرب تهران در بلوار فردوس، رفتگران و کارگران پیمانی شهرداری اهواز، بازاریان بازار کاشان، جمع بزرگی از مردم شهرستان پارسیان، و کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی، دست به اعتراض و اعتصاب زدند. روز چهارشنبه 26 خرداد نیز گروهی از پرسنل قراردادی بنیاد مسکن ایلام، کارگران شرکت محمد امین غرب کرمانشاه، رفتگران و کارگران شهرداری مرکزی سنندج، گروهی از کاگران شرکت سنگ بری امین در بیجار، کارگران معدن ذغال سنگ گلستان، بیش از 200 کارگر شهرک صنعتی راوند کاشان، کارگران و رفتگران شهرداری اهواز، جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن نگین غرب، و رانندگان تاکسی شهرداری ساری، اقدام به اعتراض و یا درگیری با ماموران حکومتی کردند. طلافروشان همدان نیز روز چهارشنبه 26 خرداد در اعتراض به افزایش چند برابری اخاذی مالیاتی در سال 95 از باز کردن مغازه های خود، خودداری کردند.         

روز دوشنبه 24 خرداد نیز، خانواده های کاگران معدن ذغال سنگ طزره واحد البرز شرقی، جمعی از مردم مناطق بَلَهزار در استان کهگیلویه و بویراحمد و بُلوکو در یاسوج، دست به تجمعات اعتراضی زدند.


اخبار زندان؛


محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه رژیم، اعلام کرد دیوان عالی، احکام اعدام صادر شده برای سه تن از حمله کنندگان به مأموران نیروی انتظامی در حمیدیه استان خوزستان را تأیید کرده است. چهار نفر دیگر نیز به حبس‌های طویل‌المدت محکوم شدند.
در حمله فروردین سال 94 به مأموران نیروی انتظامی سه نفر کشته شدند. زندانیان محکوم به اعدام اتهام خود را رد کرده و گفته‌اند تحت فشار مجبور به اعتراف شده‌اند. 
رئیس دادگستری رژیم در خوزستان نیز پس از بازداشت متهمان پرونده حمیدیه گفته بود آنها در ملأعام اعدام خواهند شد. 

رژیم در ماه رمضان نیز شکنجه و اعدام را ادامه می دهد 
در روز ۲۶ خرداد = ۱۵ ژوئن، پنج زندانی در زندانهای مرکزی بندرعباس و یاسوج بدار آویخته شدند. در اولین روزهای ماه رمضان (هفته دوم ژوئن) نیز یک کارگر در شهرستان قیر و کارزین در استان فارس به بهانه روزه‌خواری در ملأعام شلاق زده شد. شمار دیگری از مردم شهرهای مختلف از جمله همدان، اصفهان و اسلام شهر به بهانه روزه‌خواری دستگیر شده‌اند. همچنین ایمان رشیدی یگانه پس از تحمل چهار ماه حبس، در زندان پارسیلون خرم‌آباد بر اثر محرومیت از رسیدگیهای پزشکی در ۲۱ خرداد =۱۰ژوئن جان باخت. وی در اسفند۹۴ به‌طور اشتباهی و صرفاً به‌خاطر تشابه اسمی بازداشت شده بود.

 
 روز سه‌شنبه 25خرداد، جمعی از زندانیان مسیحی محبوس در زندان گوهردشت، در اقدامی هماهنگ برای همبستگی با سایر زندانیان سیاسی و عقیدتی، برای شهرام پورمنصوری و سایر زندانیان سیاسی و عقیدتی که در حال اعتصاب و یا بیمار هستند، جلسه دعا و نیایش برگزار کردند.




- صبح سه‌شنبه 25خرداد شهرام پور منصوری که حدود 17 سال و از سن 17 سالگی در زندان به سر می برد و هم اکنون در
اعتصاب غذاست، در حالی که ضمن درد در قفسه سینه و افت فشار خون و ضعف مفرط رنج می‌برد، در داخل بند زندان گوهردشت بی‌هوش ‌شد. وی از روز 19 خرداد دست به اعتصاب غذای خشک زده است. وی بایستی در روز 5 مرداد سال گذشته آزاد می شد. مردانی رئیس زندان گوهردشت برای این زندانی نوشته است؛ شهرام پور منصوری. تو مرد باش و تا مرگ برو، من هم تا آخرش هستم.
 ماموران با دیدن وضعیت خطرناک پورمنصوری، مجبور می‌شوند وی را به بیمارستانی در خارج از زندان منتقل کنند. او در اعتراض به وضعیت پرونده خود در اعتصاب غذاست. گفتنی است دو برادر زندانی خالد و رسول حردانی در حمایت از شهرام پورمنصوری از روز چهارشنبه 26 خرداد دست به اعتصاب غذا زده اند.  


زندانی سیاسی علیرضا گلی‌پور در اعتراض به شرایط غیرانسانی زندان و پرونده‌سازی جدید قضاییه رژیم دست به اعتصاب‌غذا زده است. روز 22خرداد پرونده این زندانی سیاسی توسط صلواتی به دیوان عالی قضاییه رژیم فرستاده شد تا از اعزام و یا آزادی وی برای درمان جلوگیری شود. آقای گلی پور مبتلا به سرطان پیشرفته ریه است که نیاز مبرم به اعزام به بیمارستان خارج از زندان برای درمان دارد. علیرضا گلی پور در تاریخ 23خرداد در پیامی حمایت و همبستگی خود را از زندانیان سیاسی اعتصاب کننده اعلام کرده بود. 

- حمید نیازی زندانی 55ساله که مدت 12سال است در زندان زاهدان به‌سر می‌برد در اعتراض به شرایط غیرانسانی زندان و احکام قضاییه رژیم دست به اعتصاب‌غذا زد. این زندانی که با بست نشستن در مقابل درب بند زندان و شعار دادن اعتراض خود را ابراز می داد با یورش گارد زندان به بند 5 سلولهای انفرادی بند قرنطینه شکنجه‌گاه زندان زاهدان منتقل گردید. حمید نیازی از روز 20خرداد دست به اعتصاب‌غذا زده و اعلام کرده تا رسیدن به خواستهایش دست از اعتصاب‌غذا برنخواهد داشت. 


******
ژنرال اسعد الزعبی رئیس هیأت اپوزیسیون سوریه در گفتگوهای ژنو، کارشکنیهای آمریکا بر سر راه انقلاب مردم سوریه را تقبیح کرد. وی به تلویزیون العربیه گفت: تمامی مسئولین آمریکایی هنگامی‌که می‌خواهند مناصب خود را ترک کنند، با زبان وجدان صحبت می‌کنند اما وقتیکه در قدرت هستند، فاصله زیادی میان آنها و وجدانشان وجود دارد. 
من یکی از طرف حسابهایی بودم که با آمریکاییها وارد صحبت در رابطه با موشکهای استینگر شدم. من خلبان هستم و تجربه کامل در اینباره دارم. من پرسیدم شما از چی می‌ترسید در رابطه با این موشکها؟ آنها جواب دادند که می‌ترسیم به دست تروریستها بیفتد و با آن هواپیماهای مسافربری را سرنگون کنند. ما در سوریه 8 کریدور هوایی داریم که 5 کریدور آن بین‌المللی است. این کریدورها ارتفاعشان 3هزار متر بالاتر از سقف برد موشکهاست. یعنی محال است که یک هواپیمای مسافربری را هدف قرار داد. تازه جهت اطلاع بگویم که پرواز هواپیماهای مسافربری بر فراز سوریه ممنوع است...


******
خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه 24خرداد به‌نقل از مقامات پلیس فرانسه خبر داد: مردی یک افسر ارشد پلیس و یک زن را با ضربات چاقو به قتل رساند. مهاجم به گروه داعش، اعلام وفاداری و بیعت کرده بود. سخنگوی وزارت کشور فرانسه گفت: این مرد مهاجم ابتدا ساعت ۲۱ به وقت محلی افسر پلیس را در مقابل خانه‌اش به ضرب چاقو به قتل رساند و سپس یک زن و پسر سه ساله این فرمانده پلیس را در خانه‌اشان در مگناویل در ۴۵ کلیومتری غرب پاریس به گروگان گرفت. پیر انری راندت اضافه کرد: گفتگو با گروگانگیر نتیجه‌یی در پی نداشت و در نهایت نیروهای ویژه پلیس به داخل خانه حمله کرده و فرد مهاجم را از پای درآوردند. به گفته وی نیروهای پلیس جنازه این زن را در خانه پیدا کردند، اما پسر سه ساله سالم است.

******
خانم جو کاکس نماینده پارلمان انگلیس از حزب کارگر و از مدافعان مردم سوریه روز 16 ژوئن توسط یک فرد افراطی بوسیله چاقو و تفنگ به قتل رسید. نخست وزیر این کشور با حضور در محل قتل خانم کاکس، دسته گلی گذاشت و ادای احترام کرد. تحقیقات در مورد این قتل ادامه دارد. مقتول زنده بازداشت شده است. 




******
یکی از کولبران کُرد در منطقه‌ بیتوش شهرستان سردشت به‌دلیل شدت جراحات وارده، بر اثر شلیک پاسداران در روز جمعه 21خرداد، سرانجام روز یکشنبه ٢٣ خرداد، جان باخت. این کولبر نوجوان، رسول درویشانی نام داشت و به جلال معرف بود. 
همچنین در اقدامی مشابه، روز پنجشنبه ٢٠ خرداد، جوانی ٢٤ ساله به نام نجم‌الدین قادرپور در مناطق مرزی شهرستان پیرانشهر مورد حمله پاسداران قرار گرفت و جان خود را از دست داد. اواسط هفتة گذشته نیز در مرز بانه، دو کولبر منطقه با تیراندازی ماموران سپاه مجروح و هم‌اکنون در بیمارستان این شهر تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند. گفتنی است احمد شهید، گزارشگر ویژه ملل‌متحد در رابطه با نقض حقوق‌بشر، رژیم ایران را به ”کشتار سیستماتیک“ کولبران و افراد کاسبکار محکوم کرده بود.

******
به گزارش العربیه 25خرداد مسلمانان یک روستا در ایالت پنجاب پاکستان، اقدام به جمع‌آوری کمک به‌منظور ساخت کلیسایی برای همسایگان فقیر مسیحی‌شان کردند. 
تلاش‌ها برای جمع‌آوری کمک، پیش از عید پاک آغاز شد. به گزارش خبرگزاری آناتولی، مجموعه‌یی از مسلمانان در روستایی وابسته به شهر فیصل آباد، یکی از مهم‌ترین مراکز صنایع دستی در پاکستان، مبتکر این اقدام بودند. 
پدر آفتاب جیمز، کشیش شهر در این باره گفته است: «اقلیت مسیحی کوچکی در روستا زندگی می‌کنند، شمار آنها به ۲۰ خانوار می‌رسد، آنها جایی برای عبادت ندارند.
اندکی پیش از عید پاک، شماری از برادران مسلمانمان، اقدام به جمع‌آوری کمک برای ساخت کلیسا کردند. 
فریاد مسیح، یک کارگر مسیحی از اهالی روستا هم گفته است: «ما قبلاً برای انجام اعمال دینی خود در مناسبت‌ها، منزلی اجاره می‌کردیم یا در خانه یکی از هم‌کیشان جمع می‌شدیم، اما به‌زودی یک کلیسا خواهیم داشت». او افزود: «هنگامی که ریش‌سفیدان مسلمانان روستا گفتند کلیسای کوچکی برای ما خواهند ساخت، باور نکردم، اما وقتی که آغاز ساخت و ساز را یک ماه پس از این سخنان دیدم، تعجب کردم. او تأکید کرد که آروزی مسیحیان روستا، به‌زودی محقق خواهد شد».